Myrbajs...
Torgny och hans ena dotter skulle laga mat i helgen. Det vankades ris och wokgrönsaker med korv. Dottern var lite småkinkig och hade synpunkter först på korven och sen på "det svarta som fanns i risen"
- Pappa, vad är det svarta i riset?
Torgny som var lite irriterad eftersom det tjafsades om maten, svarar:
- Myrbajs
- Usch, vad äckligt... då vill jag inte äta...
Dottern tog tallriken, skrapade av risen i slasken och åt grönsakerna.
När modern i huset kommer hem, berättar dottern att pappa minsann sagt att det var myrbajs i riset... Torgny hörde strax efter hur hustrun kallade ner honom.
- Vad är det?
- Kolla riset....
Fram åker påsen och det visade sig att det svarta inte var risskal som han först trott utan alldeles levande små skalbaggar....
ÖÖÖÖHHHHH!!!!!
Så nu har Torgny en egen liten skalbaggskoloni i magen.... resten av påsen ligger i frysen och väntar på att leverantören skall komma och hämta den.
Sens moral?? Sanningen överträffar dikten.... //Farmskan
Tack för den. Jag äter iallafall min egen mat.
Säger som Jocke -Vi pratar om detta nu och därefter aldrig mer.
FYYYY :S STACKARS ULLSTORPSTORGNY! hellre att det varit myrbajs då..
Denna behöver INTE serveras med ris...ta potatis i stället.
Laxfilé med pepparrot. 4 port
4 bitar laxfilé
1 pkt bladspenat 250 g
2-3 msk margarin
salt
3 dl vispgrädde
1-2 tsk riven pepparrot
1/2 - 1 msk söt senap
Ugn 225 grader
Smörj en ugnssäker form med margarin. Tina bladspenaten i ett durkslag, krama ur all vätska. Lägg spenaten i botten på formen, klicka över 1 msk marg.
Gnid in laxbitarna med salt och lägg dem ovanpå spenaten. Tillaga i mitten av ugnen 10 min.
Blanda vispgrädde, pepparrot och senap, smaka av.
Ta ut formen, häll gräddblandningen över fisken. Grädda ytterligare 15 min tills fiskköttet är fast.
Smaklig spis!
Tack Manne