Feedback

Idag skulle vi ge varandra feedback... Första intrycket hade dokumenterats redan i måndags och så nuläget. Vill ni höra feedbacken på första intrycket av mig:

* Tystlåten
* Lite tillbakadragen
* Ta mer plats!
* Avvaktande

Det kan ni väl hålla med om allihop, eller?? Tillåt mig småle... eller gapskratta som jag vet att ni alla gör precis nu! Vad är det för signaler man sänder ut egentligen och varför?? Efter hand tyckte de dock att jag blivit lite tydligare och kändes mer bestämd och säker.

En av deltagarna som är Personaldirektör på Tieto Enator sa till mig att du är en typisk "Shaper". Det är den rollen du tar i en grupp. "Inte så intresserad av det sociala snacket i början utan vill komma till väsentligheterna direkt. Detta gör då att du uppfattas som lite avvaktande och tillbakadragen". Då var jag ju tvungen att leta rätt på denna dokumentation och fick följande förklaring om rollen "Shaper":

"Dynamisk, överspänd, utmanande och målinriktad. Driver teamet till att konfrontera problem. Utmanar och blomstrar vid hög press. Har driv och mod att bemästra svårigheter. Är en uppgiftsfokuserad ledare som har ett överflöd av energi, vill åstadkomma saker, är tävlingsinriktad och där vinna är det som gäller. Förpliktigad att nå resultat och kommer att få med sig de andra att uppnå gruppens mål"

Baksidan dock:
Kan vara provocerande och otålig. Kränker personers känslor. Kommer att utmana, argumentera och visa aggresivitet i sin strävan att nå måluppfyllelse....

Rätt på spiken... trumvirvel //Farmskan

PS! Pillan... tänker på er! Kram och puss

The middle of nowhere

Jag befinner mig precis i mitten av ingenting... närmare bestämt i Dömle. Dömle är en förort till Deje, som är en förort till Forshaga, som är en förort till Karlstad... Dömle är en by bestående av ett hus (!) och i det bor vi. Hus och hus förresten, det är en herrgård så här finns ju rum och så, men alltså inte så mycket mer. De tror också på kvalitativ samvaro så någon TV finns inte på rummen. Man skall umgås... hur mycket orkar man det efter pass mellan 08.00 till 21.00?? Nej, då är det bara sängen som kallar.

Just nu har vi middagsrast och då fick jag tillfälle att logga in och uppdatera er lite grand om hur jag har det. Jo, tack bra... har så här långt varit intressanta dagar och man har fått lite matnyttiga tips att ta med sig hem i vardagen och framförallt plåga gruppen med... Har redan kallat dem till ett möte i nästa vecka... hahahaha

Tanken är ju att lära sig lite om förändringsprocesser för gruppen och lite insikter om sig själv och hur man kan påverka och det gillar ju jag. Triggas enormt av att utvecklas och få byta erfarenheter med andra i samma situation. Det är dessutom ett bra gäng som har ungefär samma förhållanden som en annan och därmed samma bekymmer, förväntningar och framförallt... möjligheter.

Nej, nu väntar nästa pass men hoppas ge er en rapport till i veckan. Saknar er alla!!

Kram //Farmskan

Mörker

Runt lunch på lördagen gick strömmen... och det blåste inte särskilt hårt så vi blev allt lite förvånade. Dessutom hade bara vår del av byn strömavbrott och resten hade ström så det kändes lite konstigt. Kontaktade E-ON och de lät hälsa att "jo, tekniker jobbar på problemet så strömmer skulle strax vara tillbaka". Vad skönt... jag hade ju tagit upp mat och töserna hade varit i stan och hyrt två filmer som vi skulle mysa till.

Klockan 5 insåg vi att den där teknikern nog irrat runt på fel ställe för strömmen var ohjälpligt borta. Ny kontakt med E-ON: "jo, de har hittat felet, strömmen är tillbaka runt 21.00" Tack för det... Fick bli hämtmat i skenet från flammande ljus och sedan evakuerade vi oss själva upp till Micke. Han bjöd på värme, TV, godis och whiskey. Kvällen var räddad. När vi kom hem runt 11 så var strömmen... inte tillbaka. Ny kontakt med E-ON... "jo, tidigast i morgon bitti". Bara att lägga sig tidigt och det är verkligen totalt mörker.

Söndag morgon och nu är det kyligt i huset... alltså ingen ström... "jo, den kommer runt 1/2 10." Kanon, vi tar en sväng med hunden så kan vi brygga gott kaffe när vi kommer hem... eller inte. Nu är klockan kvart över ett och vi stackars frusna människor har evakuerat oss till Bror Ola (han var jätteglad... och bakfull och hade sett fram emot en soffdag i kalsonger framför TV:n). Här skall vi nu äta middag och hoppas att det sista beskedet från E-ON "jo, den kommer tillbaka runt fem i eftermiddag" faktiskt är det sista. Detta är för tråkigt!

Dottern sa häromdagen att det var mysigt förr när de inte hade ström och man satt där i ljusets sken... vill bara nämna att hon nu ändrat uppfattning efter 24 timmar utan ström.

Nu väntar en vecka i Karlstad på kurs, hoppas de har ström och internet, då hörs vi!
//Farmskan

Go Pia! Go Pia!

Hus & Hem-mässan är på ingång igen i april och där brukar ju alltid finnas ett dragplåster... Eftersom det är Jan(a) som är VD för mässan så ligger det ju i ens intresse att hänga med. I år tror jag dock att kusin Pia haft ett finger med i spelet och att Jan(a) förmodligen helt aningslöst låtit det passera. Matte snickare ifrån TV4:s Bygglov.... kommer nog att dra en och annan suktande kvinna till mässan. Go Pia! Du vet vem du skall bjuda in till fikat!

image90

Ännu ingen maginfluensa hos Farmskan och jag hoppas innerligt att jag slipper. Känns sådär att åka iväg på kurs och veta att det kan bryta ut när som helst. Men man kan ju ha tur också!

Idag skall Paps&Babs träda in i nutiden och skaffa sig en dator. Igår införskaffades ett bredband och idag skall Brodern följa med och handla "en sån där som bara är en skärm och inte står på golvet..." Jaha, en laptop!

Skönt att det är fredag, skall unna mig lite gott ikväll //Farmskan

PS! Manne.... inbjudningarna ligger och väntar

Röda lådan!

Vilken skitdag detta har varit... och det började redan i morse

Hade lovat hämta Jonte och valde mellan två olika vägar till stan... valde man rätt? Nej, hamnade bakom en polack som envisades med att köra 10 km under tillåten hastighet hela tiden och eftersom jag valt slingervägen var det stört omöjligt att köra om. Sånt gör mig fullständigt rabiat.

Hämtade upp två kollegor till vid Elgiganten men lyckades sedan glömma att hämta Ullstors-Torgny så vi fick göra en kovändning tillbaka. Tre personer i baksätet och ingen fram... hur kan man missa det??

Ordväxling, mailväxling, pajkastning... jobbet innehöll allt! Röda lådan!!

När man sen väl kommer hem så har dottern maginfluensa... men vad f-n! Jag som skall på kurs hela nästa vecka och kalaset vi skulle ha på lördag... bara att ställa in.

Och så förlorar Sverige i handboll... slarv och missade straffar.

  Nej... godnatt du grymma värld //Farmskan

Parkering o Paris

I morse när vi kom ut så låg tidningen på uppfarten... han blev nog jäkligt trött på den parkering stora dottern gjort utanför huset. Maken också för den delen... Till saken hör att bilen hon försökt parkera är en liten Citroen C1, alltså ungefär lika stor som en bagagelucka på en Volvo. Halvt ute på vägen och mitt för postlådan... Ja, det var ju nära för henne att gå in i huset i alla fall...

Ringde upp Elin och bad henne flytta den innan hon gick till skolan... "AAAAHHHHH"
Ja, ja lugn nu... men annars får vi kanske posten också på uppfarten och det är ju onödigt.

Det är inte lätt det här med parkeringar och man kan faktiskt reta ihjäl sig på folk som måste stå nära linjerna i en ficka och som därmed omöjliggör för någon annan att parkera intill.... speciellt också om bilen som står bredvid inte verkar särskilt fräsch, risken för dörrskador är överhängande.

Idag skall jag träffa en ny bekantskap, Christina. Det ser jag fram emot jättemycket.
Hoppas det kommer något gott ut av det!

Nästa vecka skall vi boka vår Paris-resa med Nisse & Rita. Hur skönt blir inte det...

image88   Jätteskönt.....   //Farmskan

Vid 33, är man passé...

Hasse & Tage sjöng en visa, på sin tid, om hur det var att bli gammal och det var typ "vid 33, är man passé" och "vid 35, då kan man hälsa hem"... och visst känns det så ibland.

I pendlarbilen idag hade vi en diskussion om ungdomars frigjordhet och Ullstorps-Torgny utbrister: Man känner sig som en liten gubbe! Detta efter en historia från verkligheten där han suttit på tåget och lyssnat på två ungdomar som visade foton från en gruppsex-fest de hade varit på. "Man rodnar ju långt upp på öronen..."

Och visst är väl ungdomar mer frigjorda nu. Dottern och hennes kompisar kysser varandra på munnen när de träffas och det är helt naturligt idag. Att vara hetero är helt passé... Och Jonte hade fått ett julkort från en av hans systers kompisar... toppless i bara tomteluva. Skulle väl aldrig komma på tanken att skrämma någon på det viset.

Ullstorps-Torgny: "Fasen, jag vill verkligen inte känna mig så gammal"
Vi: "Det är väl inga problem... hångla upp en av dina manliga kollegor imorgon bara"

De blir nog ganska förvånade... //Farmskan

Ack ja...

Det känns trögt att ladda inför en ny Sverigematch i handboll efter den bedrövliga förlusten i går kväll... De spelade verkligen pinsamt dåligt. KOM TILLBAKA Per Carlén, Staffan Olsson, Slangen och ni andra.... Men man får väl ta sig i kragen och sätta på vikingahjälmen och försöka heja fram dem trots allt. Blir det för dåligt stänger jag av.

Däremot är vi ju just nu ruskigt bra i skidor igen. Björn Ferry 1:a igår och 2:a idag... då är det kul och titta. Jag gillar sporter där svenskarna vinner eller åtminstone kämpar om segern... undrar hur patriotiskt det är egentligen?? Förmodligen inte alls. De säger ju att man skall stå fast vid sitt lag i med- och motgång men det gäller tyvärr inte mig. Jag vill bara ha medgångar!

Tack kusin Pia för dina härliga inlägg, de förgyller min dag! Jag och maken skrattade gott åt dagens inlägg angående vikten... hahahaha. Det är verkligen så det är!!

Besökte gamla Signe, 96 idag och det är ju verkligen en uppvisning i konsten att hålla två samtalsämne i gång på samma gång. Hon hör ju ingenting så hon pratar / svarar inte på det vi frågar. Två monologer som liksom aldrig nånsin möts... många goa skratt får man i alla fall (även om vi inte skrattar åt samma saker...).

Var sedan en runda och hejade på skogshuggarna i Fjälkinge. Kajan & Co skulle nämligen fälla några träd hos svärföräldrarna så vi svängde inom för att se hur det gått. Inga träd på huset vilket ju förmodligen också för avsikten... gick alltså något bättre än det gjorde när Nisse och Rita fällde sina träd.... hörde nåt om räddningstjänsten?

Imorgon kommer stora dottern hem på en veckas semester
Tror ni det blir slagsmål om bilen?? Sover Dolly Parton på rygg?

//Farmskan

Bjudmat

En del helger blir "köra runt och säga Hej-helger" och denna helg har börjat precis så. Vi startade lördagen med att köra ut till svärföräldrarna i Fjälkinge. Dottern fick köra dit och stolt parkera utanför huset... jubelrop? Sen fikade vi lite kaffe och smörgås och visst var det någon som kommenterade att maken gått ner 10 kg? Det finns ju så mycket bra saker i livet, eller hur?

Eftermiddagen bjöd sedan på bjudmat hos Paps&Babs eftersom hon fyllt år i veckan... och hennes mat är alltid fantastisk. Så det fick bli att vi syndade lite. Hon hade till och med gjort hemmagjord kolasås till glassen, hur god var inte den! Smackade som knäck... mmmm. Bror och Maken avslutade middagen med lite whiskey tillsammans med Paps innan hemgång, och då vet ni ju hur snacket går...

När vi släppte av Bror sa jag till honom: "Sitt nu inte och drick dina öl själv, det är så tragiskt"
"Äsch, jag är inte själv... TV:n är ju på"
Madelen var är du??

Gokväll! //Farmskan

Retro-fredag

Efter mitt besök hos läkaren kändes världen lite ljusare igen. Proverna var bra och undersökningen visade ingenting... känns otroligt skönt. Trots allt har man gått runt och funderat en del. Dock tyckte han att jag skulle tagga ner lite så jag inte fick magsår. Hahahaha... känns som man hört det förr eller?

Undersökningen gav vissa biverkningar / efterdyningar så eftermiddagen tillbringades genom att jobba en timme, vila en stund, jobba en timme, vila en stund... ja, ni fattar.

Jag och maken har haft en riktig retro fredag kväll. Vi har nämligen ätit färsfylld paprika (80-tals varning eller hur!). Eftersom vi håller igen på kolhydrater så gäller det att vara fantasifull med grönsaksrätterna. Det var i varje fall hur gott som helst och jag vet inte varför denna maträtt helt försvunnit till förmån för pizza och annat. Och vart tog den kära räkcocktailen vägen, den man käkade som förrätt på varenda bjudning på 80-talet... och inbakad oxfilé, den gamla klassikern. Kanske dags att börja plocka fram de gamla hederliga rätterna igen. Eller inte...

image87

Lill-sonen med fästmö var hemma en stund. Han tog en blick på gårdagens rester av aubergine-gratängen i kylen och sa "och vad fan är det..." med avsmak i rösten. Det som var så gott! Dagens ungdom har inga referensramar och så kan de inte tugga bitar i varken yoggi eller marmelad. Stackare!!

Sköt om er älsklingar! //Farmskan

30 år sen sist!

Elin Färm har idag klarat sitt körkort!! Hurra, Hurra, Hurra! Du är bäst gumman! Röda faran är redan ute på vägarna igen efter ett halvår i garaget... Hoppas bara hon tar det lugnt nu och inte som de andra två yrhönsen födda -86 som körde på betongklumpar och lyktstolpar och sen kom med lama undanflykter. Tessans var go... "Jamen, stolpen stod inte där när jag parkerade..." Nej, givetvis inte lilla gumman!!

Ikväll har jag haft 6 glada tjejer (?) på besök. Det är gamla skolkamrater från tiden det begav sig. En del av dem har jag faktiskt inte sett sen vi slutade skolan för några år... många år sedan. Närmare bestämt 30 år! Hallå, hur hände det här?? 30 år sen man slutade nian... jag menar jag har personal på jobbet som inte ens var födda då. Att man inte bryter ihop för mindre!!

Hur som helst, vi planerade för fullt för den stundande klassträffen vi skall ha i maj. Nu är det dags för inbjudningar att gå ut och vi hoppas givetvis på bra uppslutning. Totalt 7 klasser, alltså närmare 200 personer blir inbjudna... det borde väl rimligen landa på nånstans runt hälften. Jag ser i alla fall fram emot det!

En av tjejerna hade på dessa 30 år skaffat inte mindre än 7 barn. Jisses! Och då känner man helt plötsligt att det nog inte är läge att klaga på att man är lite trött om kvällarna....

Gäsp! //Farmskan

PS! Madelen hälsas VARMT välkommen till bloggen. Hoppas vi kan träffas snart!

Toyota Yaris

Ullstorps-Torgnys tur att köra till jobbet... fram glider en silverfärgad Toyota Yaris och kommentarerna lät inte vänta på sig:

"Oj, då kanske jag inte skulle tagit med matlådan?"
"Är det nån som tog med knäskydd, man sitter jäkligt nära sätet..."
"Passa på att prata nu innan vi kommer upp i 50..."

och så till sist Jontes dräpare...
"Men där är något positivit i alla fall... krockar man så vet man att man dör och inte behöver sitta som en växt resten av livet..." Katjing!

Vet inte om Ullstorps-Torgny tyckte det var lika kul som vi men vi skrattade gott!
I den bilen haglar gliringarna.

Förresten svävar Bror Ola, Manne och Grahnskan just nu en bit över marken!

Jag unnar er allt gott! //Farmskan

Hunkarnas Hunk...

Hoppas verkligen att ni inte missade Hunkarnas Hunk på bästa sändningstid under Idrottsgalan... Per Carlén. Både jag och kusin Pia dreglade i soffan... ja, Jan(a) hade fått ta fram spannen och det säger inte lite. Men så är han ju sjukt snygg också.

Johan Rheborg hade ju en härlig sketch om manlig och kvinnlig dans... hoppas ni inte missade det heller. Manlig dans var endast en ursäkt för att få ha sex. "Jobbar man bra, ja då får man betalt!" Klockrent!

Hur som helst när han gjorde en duracelldans med slipsen runt huvudet så sa jag till maken:
"Kolla, där är Ullstorps-Torgny på julfesten..."
Därefter följde värsta parningsdansen med juckning à la finess:
"Och där har vi Tompa...."

Över huvud taget måste jag säga att Idrottsgalan höll hög underhållningsklass. Jämför man med övriga galor som sänds i tid och otid så är denna absolut den bästa. Bra artister, bra programledare, trevliga intervjuer och presentatörer. Kolla mot Grammisgalan förra veckan som inte hade något av detta... bara en massa ego-människor som snackade med varandra och sket i vad som hände på scenen.

Kärlek!! //Farmskan

Grattis!!

Idag höjer jag en skål för dottern som klarade sin uppskrivning. Jag vet hur mycket tårar, ångest och tandagnissel som ligger bakom men du fixade det stumpan! Helt själv och med rätt inställning gick du in och gjorde vad du skulle. Grattis, nu är det värsta gjort... bara uppkörningen också men det kommer du att fixa galant! Sen blir det 4:e barnet som tar sig an "röda faran" och ger sig ut i trafiken. Herregud vad gammal man är....

Jag hade lovat henne ugnsbakad lax om hon klarade det så det fick det bli ikväll. Maken som hatar fisk drack en proteindryck istället... Mmmmm

Tack för alla muntra tillrop från er och jag har lovat mig själv att inte måla fan på väggen. Mår bättre nu och det gäller som sagt bara att ha koll på hjärnspöket för det kan verkligen spela en spratt. Det har varit en bra dag idag så det skall nog lösa sig skall ni se. Men tack än en gång för att ni tänker på mig!

Och HALLÅ Blogg-pilla som vaknat till liv igen. Idag önskade hon kommentarer... Men jag vill bara tala om att bitvis var där mer kommentarer än inlägg på hennes blogg för hon har typ 5 veckor mellan varje. Jag minns att jag nog kommenterat bortåt tre stycken på senaste inlägget... men visst, gnäll på.

Hörni... idag känner jag mig lycklig så jag tror jag skall behålla den känslan! //Farmskan

Så smått igen...

Jepp, nu har vi så smått börjat äta lite igen efter 10 dagars fasta. Det började med en riktigt, grov, hård brödskiva med stekt svamp och purjolök på. Vars två sådana fick vi... tror det var det bästa jag ätit på många år. Dottern sken upp och njöt av varje tugga. Så nu är det ett mål fast föda / dag i några dagar och sen två mål / dag. Men tro nu inte att vi är tillbaka i gamla gänger med chipspåsar, korv, godis och tjafs... Nej, nu är det hälsosamt som gäller. Max 150 kolhydrater / dag får vi äta.

Jag har hittills gått ner 3,1... maken då? Jo, hela 7 kg på 10 dagar. Livet är grymt orättvist.

Läkarbesöket var inte det "behagligaste" jag varit med om men det var bara att härda ut. Han var inte riktigt nöjd så nu skall jag dit igen på fredag och göra en större "ännu mindre behaglig" undersökning. Man är inte särskilt stor i de lägena... i varje fall inte jag. Men nu måste jag ta tag i det innan det går för långt. Håll tummarna!

Fredag kväll fick vi besök av brodern och käkade lite gott (men nyttigt!). Dottern var på överraskningsparty hos sina kompisar, de lurade ut henne och hade sedan världens kalas. Hon var helt rörd lillan... det var nog en härlig kväll. En 18-årsdag att minnas. Vi får väl fira henne och Hanna lite längre fram sen.

Idag har vi spankulerat inne i stan och köpt presenter och fikat... ibland är det så mysigt och bara gå omkring. Träffade lill-sonen också som hängde på och fikade. Sköna dagar! Annars händer inte mycket just nu, skall snart ta en sväng med hunden och sen börja på med maten. Idag blir det äkta Moussaka.

Ta hand om er! //Farmskan

Myndig!

Idag fyller dottern 18 år - HURRA! HURRA!

image86

Äntligen myndig och får göra precis vad hon vill utan att fråga någon, festa på krogen, rösta... men framförallt, nu är hon också ansvarig för sig själv och sina handlingar. Nya erfarenheter!

Annars väntar ett doktorsbesök för Farmskan idag och alla som känner mig vet vilken ångest det innebär... så man måste pigga upp sig med lite roliga klipp... varsågoda

http://www.youtube.com/watch?v=ybeIj-FRa7U

Ha en skön dag! //Farmskan

Dansedocka

Hittade ytterligare en av mina kompisar på bild i Kristianstadbladet. Denna gång Sanna, grym dansedocka som gillar håll-i-gång. Medlem av symötesgänget och en kompis sen barndomen... Bilden är hämtad ifrån utestället ChillOut (även kallat Jurassic Park). Där kan man ha en trevlig kväll och ganska enkelt (tror jag) få någon med sig hem.... men jag pratar förstås utan att veta ett skit, som vanligt.



Den bilden måste du vara nöjd med Sanna... ha ha ha

Önskar er en trevlig kväll! //Farmskan

Snart uppkörning

Dottern håller på som en lite flitig myra och pluggar, pluggar, kör och kör... På fredag väntar halkkörning och sen i nästa vecka uppskrivning. Kommer att gå som en dans, och sen: KÖRKORT! Helt underbart... vem minns inte när man höll den lilla plastbiten i handen och var otroligt lycklig.

Jag körde upp för Robert Snygg som var en fruktad körlärare här i stan, det var jag och en tjej till. Hon var sjukt nervös (alltså mer än mig) och lyckades därför köra över hastigheten vid ett flertal tillfällen. När vi stannade vid skolan så sa han till henne: 

"Och hur många lektioner har du tagit då?"
"26"
"Kör då 26 till så träffas vi igen..."

Och till mig:
"Ja, du var ju ingen stjärna men det får väl gå!"

Tack för den! //Farmskan

Ett, två, tre...

Söndag eftermiddag ägnades åt auktion här i Everöd. "Allt skall bort, till vilket pris som helst" och det blev det verkligen också. Jag och maken spetsade på en kristallkrona av typen "barock". Jag har lite svårt för de lamporna med små prismor, jag gillar när det är tjockt glas.

Här är lite bilder ifrån den lokala tidningen...

  

Lyckades väl fastna på bild också... ha ha ha. På bilden till höger ser ni min kristallkrona precis ovanför den ljusa tjejens huvud. Skitsnygg var den och jag tänkte att jag skulle gå med till 2-3000 kronor men den gick för fem... Så går det när man är snål. Köpte däremot ytterligare 12 glaskaraffer till min samling.. inte vinkaraffer utan små, typ vinäger / olje-karaffer med glaskork.

Varför samlar jag på det? Ja, säg det... maken undrar ibland "Vad ska du ha skiten till?" Ingen aning men jag tycker det är roligt... och så är jag nog lite av en glas-fetischist... älskar glas, helst tjockt, tungt, slipat. MMMmmmm!

Annars var det jobbedag igen idag... efter en lång ledighet. Tog en stund innan man kom ifatt sig själv och kunde sätta sig in i sakerna, men nu är det full fart igen. Stockholms-Bengt var nere och det är ju alltid lika kul att prata med honom:

"Nej, det funkar inte, kortet har inget IR-block"
"IÄ-block?"
"Nej, IR-block"
"UÄ-block?"
"NEJ!!!  IR-block"
"Men säg det då..."

Never ending story... //Farmskan

PS! Go Manne, go Manne, go Manne!!

Halvtid

Högst tröttsamt ger jag er nu följande halvtidsresultat...

Maken:
Start: 89,1 kg - Idag: 84,7 = Viktminskning 4,4 kg (31,2% uppnått mål)

Bror Ola:
Start: 94,2 kg - Idag: 90 kg = Viktminskning 4,2 kg (21,9% uppnått mål)

Farmskan:
Start: 68,1 kg - Idag: 66,4 kg = Viktminskning 1,7 kg (20,9% uppnått mål)

Skit också.... jag blir så trött. Men det är bara att kämpa på!
En sur //Farmskan

PS! Skall kolla med Poli imorgon JPEP!

Ut på backen

åkte granen idag. Fortfarande lika fin och inte ett barr på golvet (man skall väl ha lite kvalité för 350 spänn!). Men det är bara så att helt plötsligt blir man skittrött på julen, tomtarna, lamporna och allt annat tjafs man har framme, typ nötter, nötter och nötter. Maken har en vild passion för valnötter så det inhandlades i parti och minut men nu får vi ju inte äta dom så de bara ligger överallt. Ut med dem!

Så nu är huset som vanligt igen... inte en pryl som påminner om julen.

Varit hos svärföräldrarna i Fjälkinge en sväng, hon hade bakat sockerkaka tills vi skulle komma... kändes lite trist att be dem behålla den för sig själv men nöden har ingen lag. Det går inte att banga nu med bara 9 dagar kvar. Maken har gått ner 5 kg redan, det har inte jag... men så var han något fetare än mig också. Men imorgon är det invägning så Ola, maila över vad du står på nu. Halvtidsresultat redovisas här.

Undrar hur modern har det? Henne har man inte hört ifrån sen annandag Jul. Däremot hittade jag lite trevliga bilder ifrån Hannas semester på Madeira. Sjukt lika dessa två systrar har blivit....

   

Trevlig trettonafton! //Farmskan

Dagarna går

Snart är den ljuvliga ledigheten slut... 17 dagar! Hur kunde det gå så fort? Känns lite konstigt också att de första 9 dagarna ägnade man sig åt att äta så mycket som möjligt. Vräka in julmat, godis, choklad, desserter, ostbricka m.m. för att sen de övriga 8 dagarna hårdbanta. Ja, ja... nu är det som det är.

Var hos gamla kompisgänget på "symöte" i onsdagskväll. Vet fortfarande inte varför vi kallar det symöte eftersom ingen handarbetat i det gänget och i det forumet på 18 år men det är väl kanske enklast. Nej, nu avnjöts lite pizzapaj och vin (förutom av mig som drack en kopp te....) och skvaller om ditten och datten. Alltså precis som vanligt. Känns dock bra att kunna göra det i kretsen av folk som vet allt om en (näst intill i alla fall...). Snart skall vi också sända ut inbjudningarna till klassträffen, alla 7 klasser som gick ut nian samtidigt år 1978... JAAA, det är 30 år sedan, skit i det nu! Undrar om Widell får komma, eller vad tror ni. Kanske lite betting på sin plats? Ha ha ha

Annars är vi jätteduktiga med vår sopp-diet, 4:e dagen i dag. Bara 10 dagar kvar... Heja heja. På söndag skall ni få lite nya vikter att jämföra med vår start- och målvikt. Har ju fått en del andra också som jobbar på. Elin, Bror Ola och Blogg-Pilla. Ni får skicka era resultat till mig på söndag. Borde kanske ställt mig denna frågan tidigare:

image80

Och aldrig, säger aldrig har det varit så mycket reklam om mat på TV!! Pizza Mozzarella, El Maco, Jamie kock, Fläskfilé och chips... Dregel, dregel... Nej, man får helt enkelt koppla bort sinnet och istället se fram emot en härlig fredagkväll med bra TV-program. Tror faktiskt vi skall unna oss lite mineralvatten... bubblor piggar alltid upp.

Snart på väg till en gammal kompis och dricka kaffe... utan mjölk givetvis!
Mums! //Farmskan

Ny favorit

Glömde ju ge er länken till mitt nya favoritprogram "Vicar of Dibley". De har sänt lite repriser nu i jul och de är otroligt bra (måste nog försöka hitta boxen...) Dessutom är huvudrollsinnehavaren, Dawn French, en kopia av min kusin Pia. Utseende, gester och humorn... det är hon!

Här är från sista avsnittet när snyggingen Richard Armitage skall be henne gifta sig med honom och hon förstår det inte från en början... skitkul!

http://www.youtube.com/watch?v=GYmOk3BU2w0

Håll till godo! //Farmskan

Fjärrkontroller

Jag minns det tydligt, typ som igår... man log lite sådär nedlåtande åt sina föräldrar för att de var så hopplöst efter i tekniken. "Men herregud... det fattar du väl..."-typ. Som när farmor skulle prata i mobiltelefon första (och enda) gången och höll den framför munnen som en walkie-talkie. Eller när pappa skall försöka koppla in video / DVD och har en diskussion om scart-kablar med brorsan. Eller när modern skall joxa med datorn... man minns det som igår. Och nu, nu är man där själv. Hopplöst efter och totalt bakom.

Alla dessa uttryck och bokstavskombinationer som i mina ögon betyder typ JASÅ?
* LowePro Napoli 20 - behövs det verkligen i en digitalkamera?
* Kombo-tunern har sk. CI-slot - Oh, gud vilken tur!
* Datorn är utrustad med AMD Athlon 64 X2 TK-55 processor, 2048 MB RAM minne, 160 GB hårddisk och 128 MB nVIDIA GeForce 8400M grafikkort. Dessutom medföljer en fjärrkontroll, inbyggd webkamera och fingeravtrycksläsare.... - Ja, det var det som avgjorde det!
* När bredbandet var segt häromdagen sa jag: "Förmodligen många som är ute på nätet" och fick det där nedlåtande smilet från sönerna... "jo, morsan, det är det nog..." (hånflin)

Ja, ni hör ju... maken kan inte ens få mig att förstå hur man får igång DVD:n. "Men herregud, jag har ju visat dig hundra gånger!" Ja, men då får det bli 101 för jag får inte igång den... "Prova med kontrollen till DVD:n istället för till boxen" Aha, det var det som var felet... Men hur lätt är det med alla dessa fjärrkontroller som ligger på bordet? Snacka om i-landsproblem!

Detta trodde ni inte va? IT-killern från jobbet så hopplöst efter...
Sorry att jag krossade era illusioner, men man ska ju tala sanning //Farmskan

PS! Glömde tala om start- och drömvikten för oss bägge:
Maken: Nu 89 kg, Snart... 75 kg
Jag: Nu 67,5 kg, Ger mig inte förrän 60 kg.
Heja, heja!

Flytande föda

GOTT NYTT ÅR!!

Nyårsafton firades i Torsebro hos Nisse & Rita, 11 vuxna och 2 hundar... En jättetrevlig kväll med god mat, god dricka och mycket snack. Vi lyckades också hålla Mitzi rätt så distraherad vilket var skönt... hade ju piller i beredskap men de behövde vi aldrig använda.

Stod sedan på Duvbacken vid midnatt och tittade mot stan och alla dessa fantastiska fyrverkerier... Inne i huset spelade vi Thorleifs på högsta volym för hundarna. Undrar om de hellre hade behövt piller mot det??

Idag, år 2008:s första dag, inledde vi vår Cambridge-kur mot ett nytt, smalare liv. Tack för att vi fick äta oss proppmätta igår, det hjälper en hel del att inte vara skrubbsylten första dagen av kuren. Nu väntar 14 dagar med flytande föda, jag kan ju bara dricka med kakaosmak så det blir kanske lite enformigt... men "vill man bli fin får man lida pin" som farmor sa. Maken ligger rätt så däckad i soffan... han har fått min förkylning. Det är precis som med julklappar:

Det är alltid mycket roligare att ge! //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0