Mello

Är det bara jag eller är låtarna grymt dåliga i år? Ikväll hade man till och med Hasse "Änglahund" Andersson med... och nej, det var inte bra. I år lär det bli svårt att ta hem segern om inte alla andra länder också har brakat ihop fullständigt. 

Lite trötta är vi idag jag och maken. Nenne och Thomas kom förbi igår så det blev lite sent innan vi kom i säng. En  mycket trevlig kväll med spel och skratt, bra slut på jobbveckan

Varit i stugan hela dagen, skulle lägga i diskbänken och spishällen. Maken lyckades göra ett hack i bänkskivan... Han var inte glad! På en skala mellan 1 och 10... ungefär 100 tror jag. Men nu är det som det är och knappast så att man bara beställer en ny. Vi får försöka fixa till något hel enkelt... tips emottages tacksamt (*suckar*)

Lite pill till imorgon sen är vi redo för elektrikern och rörmokaren på fredag. Gött att det är klart! Imorgon kväll blir det sen bio med Fru Malm... Ni vet vilken antar jag

Hey Mr Grey
//Farmskan

Folk

Fredag morgon, fortfarande i Hindås men lite senare idag är det dags för hemfärd. Hoppas komma iväg innan den värsta helgtrafiken så man kan vara hemma i vettig tid för fredagsmyset. Hade en bra och något omtumlande dag igår med mitt gäng men när jag tänker tillbaka på den så inser jag att man behöver göra sådant här oftare. Inte bara för att tighta till gruppkänslan utan också för att få fram saker som skaver eller som behöver rättas till. Så jag är sjukt nöjd med dagen. Tack Philip!
 
 
På kvällen skulle vi ha lite middag och efter det en aktivitet. När vi satt och väntade på maten kommer kollegan och säger att det står en karl utanför min dörr med byxorna öppna och bankar febrilt. Men vad f-n!! Och här sitter jag liksom (*asgarvar*). Hon tyckte det var jättekul och resten av kvällen försökte vi hitta vem det var (för det här är ett stooooort konferenshotell så där finns lite folk) men icke han gick att finna. Synd, hade varit kul att fråga vad han ville... ha ha ha. Knepigt!
Aktiviteten senare bestod av "På spåret"... riktigt, riktigt skoj. Och svårt! Mitt lag visade sig vara bäst på utländska resor men helt värdelösa på svenska. Ingen medalj till oss alltså men för de tre som gnetade till sig vinsten blev det en munter avslutning på kvällen. Instagram med medalj runt halsen är tydligen ett måste (*ler*). Men en kul aktivitet verkligen och något man kan tänka på hemma också när man har fest.
 
På tal om Instagram så var jag tvungen att lägga upp två filmer på kvällen. För folk på konferens är verkligen helt magiska och helt i avsaknad av självinsikt. Spontandans i baren... med robotdans, strippmoves och annat. Herregud! Men vi fick i varje fall oss en härlig avslutning på dagen. Skratt!
 
//Farmskan

Göttelaborg

Hindås, strax utanför Göteborg. Nytt rekord hit... 2 timmar exakt ifrån Lund (*ler*). Vet ej om det är bra eller dåligt eller om det ens är något att vara stolt över men det gick som en "dans" eftersom man hade lite sällskap i bilen och också satt mesta tiden i olika telefonsamtal. Då bara försvinner tiden. I Göteborg är det grått och trist och faktiskt också lite snö kvar på marken... men stället vi är på har en fantastisk vy ut över en sjö så det blir nog fint imorgon när vi drar igång. Ikväll blir det mest installation och lite planering inför dessa två dagar med hela mitt team.
 
Fatta att februari snart också är över och vi går in i mars... magiskt vad tiden går fort nu men jag gillar det. Bästa tiden man går till mötes nu ju. Snart påsk också och då är det dags för den traditionella konstrundan på Österlen med Löfgrens. Detta året skall jag göra slag i saken och börja samla på nyllen från konstnären Johan Thunell.
 

Helt obegripligt egentligen men jag älskar dom (*skrattar*)
Nej, nu skall jag våldgästa kollegan M på hennes rum och tigga till mig lite godis
 
//Farmskan
 
 

Livet i en väska

Nerbäddad i en säng i Flädie efter en heldag med ledningsgruppen. Dagen fortsätter i arla morgonstund imorgon och en bit in på dan. Därefter avfärd mot Göteborg för några dagar med mitt team och lite utbildningar och planering.... och så försvann denna veckan. Mitt liv i en resväska liksom. Fast samtidigt är det ju så förbaskat kul och så mycket på gång att det bara är att glida med. Det är väl mest synd om maken som har många ensamma kvällar där hemma.
 
Igår var det faktiskt maken som var iväg med sitt jobb så då hade jag en helkväll med tvätt och strykning. Så jäkla gott att bara kunna stå och meditera lite och samtidigt göra nytta. Man känner sig ruskigt nöjd efteråt.
 
Så här innan jag somnar... grattis Kalla till guldet!
Och grattis till mig själv för vinsten i kvällens sällskapsspel (*ler*)
 
//Farmskan

Min egen handyman



Det närmar sig! Fogningen strax klar och sen återstår där inte mycket innan vi har det nya köket installerat. Han är duktig maken!

Lily och lill-sonen åkte precis hemåt efter en riktig myshelg. En liten dam med stor karaktär och ett rejält humör... jag kan ju skratta åt det men jag förstår att det kan vara jobbigt ibland. Hon vet vad hon vill i varje fall (*ler*)

Ny vecka runt hörnet
//Farmskan

Helgbesök

Lördag morgon, ligger i sängen och försöker hitta en något sånär skön ställning på den yta som är kvar. Maken snarkar lite mer än vanligt eftersom han är förkyld men det verkar inte störa Lily som ligger på tväre över hela sängen och sover gott (*ler*). Älskar att ha henne här snusandes i sin randiga pyjamas. 

Två jobbdagar avklarade nu innan helgen och det verkar som att jag faktiskt lyckats komma rätt så rätt i dygnsrytmen igen. Skönt! Var i Älmhult igår och det är alltid lika bra... gillar att vara där mitt i pulsen av kunder

Ska faktiskt dit idag igen men i ett helt annat ärende. Lill-sonen har fyllt år och vill ha present från IKEA, ett skötbord.  Vet inte om jag sagt det tidigare men jag ska ju bli farmor igen i sommar!! Lily ska bli stora syster... hon är rätt stolt


Farmors skafferi är bäst

//Farmskan

I'm back in Svedala

Så var man tillbaka i ekorrhjulet igen, första jobbdagen efter en underbar semester är avklarad och jetlagen... jo, den finns där (*ler*). Att resa i 27 timmar, varav 23 av dem i flygplansstol, är oerhört drygt. Ner till Australien så gick det ändå ganska OK för då är man ju så spänd av förväntan att få komma fram. Men hem... när man bara vill komma hem så fort som möjligt... då är resan lååååång. Men jag är stolt över mig själv att jag utmanar min flygrädsla med såna här grejer, så klapp på axeln till mig själv. Och då hade vi ändå en otroligt skumpig start mellan Singapore och Indien där det var rejäl turbulens precis hela tiden. Killen bredvid mig, som åkt där flera gånger, sa att han inte varit med om sådan turbulens tidigare. Huga... men igen, jag är stolt över att jag faktiskt gör det.
 
SJ valde ju också att inte komma i tid med tåget från Kastrup (förvånad någon?) vilket man knappt ens orkar med efter så lång restid och så nära hem. Men men... allt går och strax efter lunch igår var vi äntligen hemma igen i Kristianstad. Lilla B hämtade oss och sen släppte vi av Lisbeth i Everöd och sen hem och packa upp. Hade ju en tanke att jag skulle vara uppe till kvällen för att "komma rätt" och det gick bra till klockan halv fem som slocknade jag i soffan. När maken kom hem från jobbet snarkade jag högt. Välkommen hem kära hustru liksom...

Vaknade till en kort stund och svarade Ja på att äta lite pizza men när han väl kom med den så hade jag somnat igen. Ha ha ha... inte lätt att vara gift med mig inte. Fast sen sov jag i ett sträck till i morse och förhoppningsvis kan jag sova lika gott i natt och sen vara i fas. Vi får väl se (*ler*). Räknade ut att jag varit vaken 41 timmar i sträck och det är klart att det sätter lite spår i kroppen.

Nåja, nu är jag i varje fall hemma och allt har gått bra. Imorgon kommer lill-sonen och Lily på besök och ska stanna tills på söndag. Hur gott är inte det!
 
Tjolahopp!
//Farmskan

Bondi beach

Det blev en dag på stranden idag. Kanonväder och vi tyckte ju också att vi kanske borde doppa oss åtminstone en gång i havet. Och vilket hav är det då? Ja, det dividerade vi lite om men efter att ha konsulterat google så fick vi svaret... South Pacific Ocean


Höga härliga vågor, varm sol och knallblått och ljummet hav. Tänk att det är februari!! 


Stranden ligger bara en kvart bort med tåget och är väldigt populär. Den heter Bondi beach. Sen gick vi längs med havet till en liten och betydligt mysigare strand som hette Tamarama beach, så fint!! Dopp nummer två och sen en välbehövlig paus i skuggan med lite Bruschetta och iste. Mmmmm

På vägen hem rann det svett längs alla rynkor och man kände sig aningens skunkig. Det har jag botat nu med en kall dusch. Lite röd på axlar och armar eftersom solen bränner som tusan här. Men vad tusan... det skall väl synas att man solat (*ler*)

Mindre än ett dygn kvar nu, sen börjar resan hemåt. Har haft det hur härligt som helst och har upplevt massor. Men det sla bli gott att komma hem oxå, det är ju alltid det. Ska bli spännande och se stugan och köket där maken och bror knotat på. Och sen till helgen blir det en sväng till Motala och Lily-familjen. En och annan present finns ju i väskan (*skrattar*)

Yallama!
//Farmskan

Blue Mountains

Alla hjärtans dag är stort här nere... i klass med USA garanterat. Denna högtid rundades igår av med ett gigantiskt fyrverkeri nere i hamnen och flera miljoner människor. En fantastisk kväll dessutom. Mycket utsmyckningar överallt och åtminstone ett storslaget frieri


I morse var det så dags för nästa äventyr upp till Blue Mountains. Två timmars tågresa upp i bergen, till en liten by som hette Katoomba. Där är så mycket eauculyptusträd som tillsammans utsöndrar en massa fukt vilket gör att luften blir helt blå. Magiskt vackert!!




Efter att ha sett oss mätta gick vi till ett aboriginskt kulturcenter och fick lära oss en hel del om deras bakgrund, liv och leverne.Jätteintressant!!


Nu dags för sängen och imorgon bär det sen av till stranden Bondai Beach. Sista dagen, sen bär det av hemåt igen på tisdag

//Farmskan

Sydney

Check på Sydney's turistattraktioner... en heldag i tryckande värme. Garanterat den varmaste dagen hitills. Det är inte skönt nånstans när det rinner svett längs alla rynkor man har på kroppen! Men vem är jag att klaga när man vet att det är typ 30 grader kallare hemma (*myser*)




Operahuset är otroligt mäktigt och vackert och det är så fräckt att ha fått se det. Även Harbour bridge... där man kan gå guidade turer upp till toppen på bågen! Eeeehhh nej tack


Har ont i fötterna idag... Jag menar vi har ju gått en hel del. Många poäng där chefen!


Nu vilar vi lite innan det är dags för lite kvällsmat. Imorgon blir det en tur upp till Blue Mountains. Två timmar med tåg men värt besväret säger dom. 

Kärlek på alla hjärtans dag till er alla!
//Farmskan

Reptile park

Utsträckta i varsin säng på hotellet i Sydney. Vilken stad! Sån liv och rörelse och energi, trafik och människor... Det kinesiska nyåret börjar väl nu också så det är väldigt mycket asiater här och firar det. Häftig puls!

Vi har haft ett härligt dygn i Woy woy där vi bodde hemma hos Charlotte och Nathan


Innan vi åkte vidare så besökte vi Australian Reptile park där de flesta djur gick lösa så man kunde mata och klappa dom. Dock inte spindlarna och ormarna som tur var

Kängurus är mjuka (och har enorma "kulor" enligt Vickan), Emu är påträngande, Koalor rivs så att blodvite uppstår och Dingos är förvillande lika söta hundar. 




Imorgon blir det en tur upp i hamnområdet och kanske en färja runt där. Vi tar det som det kommer helt enkelt...

//Farmskan

Woy Woy

Så har vi lämnat Melbourne och tagit oss till Sydney. Rätt stor skillnad i temperatur, ca 10 grader varmare och mer fuktigt. Satte oss på tåget norrut längs kusten en timme och hamnade i Woy Woy. Där mötte vi upp med en svensk tjej Charlotte, en bekant till Lisbeth och där ska vi nu bo tills imorgon. Hon har bott här i 5 år så det blir lite lokala grejer här imorgon innan vi tar oss in till Sydney igen

Ikväll blir det middag på den lilla lokala puben

//Farmskan






Great Ocean Road

Ligger i sängen nu efter en helt makalös dag längs Great Ocean Road. Nu får ni ett bildmaraton




















Helt otroliga vyer, historier, regnskog, djur och härligt sällskap. Tror ni fattar när ni ser bilderna. Nu dags för lite sömn, imorgon bitti bär det av till Sydney och Woywoy

//Farmskan

Seriös shopping i strålande sol

Kaffe i koppen, god mat i magen och precis doppat oss i takpoolen efter en otroligt varm och skön dag. Dagen började annars med byte av hotell eftersom det vi bodde på var fullbokat så vi kunde inte förlänga... och vilket lyckat byte!! Vi gick från skitbra hotell till superdeluxe, två sovrum, balkong och värsta takpoolen på taket. Ibland har man tur!

Sen tog vi oss ner till Docklands



Otroligt fint med mysig strandpromenad och ett megastort Outlet... Ooopps, det blev lite shopping (*ler*)

Imorgon skall jag och Lisbeth på äventyr   på det Great Ocean Road. Vickan har redan varit på den och efter allt hon har berättat så ser vi verkligen fram emot det. Tidig morgon och sen en heldag där vi förhoppningsvis får se lite koalor också (jag och djur!)

... och det ska bli 37 grader!
//Farmskan

PS: Glömde ju visa takpoolen... he he



Måndag

Måndag kväll och vi har precis ätit en riktigt ljuvlig stenungsbakad pizza nere längs flodkanten. Ett glas rött till det satt som en smäck och avrundade en varm och skön dag. 30 graders skillnad från en dag till en annan kan göra vem som helst lite rosslig i halsen, men lugn, ingen större fara. 


Vickan njuter i solen

Har bokat en dagstur längs Great Ocean Road på onsdag som lär vara helt magisk. Underbara stränder, koalor i träd och kanske lite pingviner om vi har tur. Det ser jag fram emot

Idag har vi mest strosat omkring inne i Melbourne. Mycket musik i hörnen och levande kakaduor i träden.




Lite inköp av lite och varje har det blivit oxå. Imorgon byter vi hotell och efter det blir det resten av dagen nere i Docklands

Life is good
//Farmskan

PS: Vickan med familjen hon jobbat hos senaste två månaderna. Så härliga! Plus att de känner Hugh Jackman!!





Australia

Söndag kväll i Melbourne (halv 10 hemma) och strax skall vi ut och käka lite mat efter en helt underbar dag. Sol och värme och ett makalöst land! Men flygresan var lååååång. Tog nästan 26 timmar vilket känns som en evighet. Vi var 2 minuter från att missa flyget i London. Sen ankomst i kombination med att vi skulle åka tåg till en annan terminal och nitiska säkerhetskontroll... pulsen steg en aning innan vi flåsande kunde slå oss ner i våra säten


12,5 timme senare landade vi i Singapore


Ytterligare 7,5 timmes flygtur senare landade vi i Melbourne.


En busstur i en timme och sen framme i Kyneton, där Vickan har bott nu de senaste månaderna. En typisk australiensisk stad med pick-ups (med hundar på flaket), hattar och härlig dialekt. Ute på hennes ranch hela dagen och nu pratar vi bushen...





Helt underbart! Förstår att hon trivts, massor av djur och härliga människor. En härlig upplevelse. Att vi sen bodde på det sunkigaste hotellet i mannaminne får man ta. Låg med lysröret tänt och ögonbindel på (*asgarv*). Men däckade som en gris efter 48 timmar utan sömn. 

Avskedsmiddagen blev tårfylld, lättrörd som man är. Idag på morgonen åkte vi vidare till Melbourne och checkade in på Hilton. My place... Ha ha ha. Nu har vi vandrat runt hela dan i strålande sol (= röd på näsan) och sett massor. Strax skall dagen avslutas med lite käk. Farmskan mår gott

//Farmskan

PS! En styck bumerang inköpt. Så kliche... 
 

Vita kläder

Kombinationen Jag och Vit skjorta är inte så lyckad. Hade väl varit på jobbet i exakt 10 minuter när jag spillde dagens första kopp kaffe över hela mig. Suck!! Inte jättesmart när man ska ha kundbesök... Tyckte jag kunde dölja det ganska bra med min halsduk lite käckt hängande men det varade bara tills jag tappade en tomat ner i urringningen.

Man vet när det är dags att ge upp. Som tur var hade en kollega en kofta till övers så det var bara att svida om (*ler*)

Imorgon är det dags... Melbourne


Har ingen aning om Wifi så det blir uppdatering vid de tillfällen jag hittar det. Nu ska här fotas kängurus!

//Farmskan

Packat

Så har jag äntligen fått packat väskan... jag har ju en tendens att skjuta upp det så långt det bara går annars. Nåväl nu är allt packat förutom toalettsakerna. Lite resfeber har jag allt känner jag

Fick lite foton idag på Lily när hon testade skidor för första gången. Så härligt!!


Hon har blivit så himla stor... tiden går

//Farmskan

Var fasen är jag?

Värsta halkan idag när jag körde från jobbet och plötsligt fick jag ett SMS från en kollega att det skett en olycka i Linderöd, så "ta ett annat håll om du kan". Då befann jag mig vid Ekerödsrasten så jag tänkte att då tar jag av här. Mot Satserup eller Häglinge? Ja du... jag valde Häglinge. Och helt plötsligt hade jag inte en animg om var jag var. Smala skogsvägar, inga hus, inga lampor och halt som bara den. Kör och kör och kör och kommer snart till Rickarum... eeeehh jaha! Hade nog varit enklare att vänta vid Linderöd.
 
Var och lämnade ett par kompisar i Hyllie i morse som skulle åka nästan fyra veckor till Thailand. Härligt värre... och snart är det ju dags för mig och Lisbeth också att ge oss iväg på vår långresa. Lång som i avstånd men inte lika lång i tid. Men gott ska det bli (*ler*)
 
Imorgon får jag nog börja packa, orkade inte idag för var lite dåsig efter massagen. Ny resväska har jag också eftersom våra andra tydligen fått fötter... Magiskt
 
//Farmskan
 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0