Orange glädje!

Heja heja IFK!!! Så jäkla gött spelat idag på handbollen... önskar jag varit där! Med fullsatt orange arena är det säkert en häftig stämning... inte riktigt detsamma att se det på TV. De sa idag att IFK själva stod för nästan hälften av hela elitseriens publiksiffror. Respekt till er oranga supportrar!!



Dagen innebar frukost ute hos svärföräldrarna och sen en liten sväng på stan. Men det blev en kort sväng för maken skulle "vicka" med gamla dansbandsgänget och behövde hem och lasta bilen. När han stack gav jag mig ner till farmor Signe för ett litet besök. Hon var trött, trött, trött och jag tror inte att hon riktigt visste vem jag var idag. Kändes inte så virrig men lite likgiltig på nåt sätt. Sötaste lilla farmor, önskar faktiskt att hon bara fick somna in nu, lugnt och stilla.

Hemma igen och har ägnat eftermiddagen åt handboll, strykning och rensning av kläder. Skall försöka dela upp det hela i lite högar... en Amsterdamhög och en Kristianstadhög så jag slipper släpa kläder fram och tillbaka. Fast det innebär säkert bara att det jag skulle vilja ha på mig finns på det andra stället... ja, dagens i-landsproblem.

Ikväll är jag barnvakt till Ramsey... lill-dottern skall ut och dansa. Vi har hyrt film och köpt lösgodis så vi skall ha en härlig stund i soffan (*ler*)

Imorgon... väcka maken tidigt och dra till IKEA

//Farmskan

Mätt möbelvolym

Vart försvann det fina vädret? I morse hade det minsann frusit på rutan på bilen... hyyyy!! Har i varje fall suttit hemifrån och jobbat idag vilket har varit skönt. Både fått chans att kurera förkylningen och samtidigt varit hemma och tillgänglig när flyttfirman kom och skulle mäta möbelvolym. Gick bara före och pekade på möblerna som skulle med och sen räknade han. Fick sen lägga till lite med det som skall inhandlas på IKEA i helgen och sen var det klart. Så om knappt två veckor kommer de och packar ner och lyfter bort...

Jag frågade lite hur långt ner i detalj jag behövde gå... typ den vasen och så men det behövdes inte sa han. Han beräknade att jag skulle behöva mellan 30-50 kartonger också. Shit!! Och jag som tänkte att det blir väl typ en 10 kartonger... Men det är klart, med allt som skall ner så blir det kanske så.



Det kommer i varje fall att bli en hel del saker över här hemma, som inte kommer att få plats varken i stan eller nere i Holland. Men förhoppningsvis kanske de som flyttar in vill ha några möbler och kanske också barnen vill ha något. Vi får väl se...

Läser stor-sonens kommentar på mitt förra inlägg och märker att jag överfört ett antal dåliga egenskaper till honom... Annars är han mest en kopia på sin väldigt coole far. Men otåligheten och frustrationen har han ärvt av mig... plus att han också kör som en fartdåre, precis som sin mor. Det där är faktiskt ganska fascinerande ändå hur barnen blir. Lill-sonen är annars den som är mest lik mig till sättet och utseendet. Ja, det är för härligt det där med egenskaper och personligheter. Vi har fem fantastiska barn!

Ikväll blir myskväll med gott vin och lite god mat

//Farmskan

Plast = Cash

Bloggar från sjuksängen idag... fick ge mig igår och flyga hemåt en dag tidigare. Surt sa räven men det var liksom inget alternativ. Nu hoppas jag att denna vilodagen kommer att göra nytta för imorgon är det jobbedag igen. Om inte heldag så åtminstone några timmar för att fixa det mest akuta. Fredag är det semester för då kommer flyttfirman och skall mäta och räkna på allt som skall med ner till Amsterdam.

Och sen i helgen måste vi hinna ner om IKEA och komplettera med lite köksbord och annat som också skall med... ingen rast, ingen ro. Nej, det är faktiskt lugnare nu än det varit på länge så det är skönt. Tror kanske att förkylningen är ett rop på STOPP ifrån kroppen.

Har ju glömt att berätta om i måndags kväll när "el bosso" kom ner till Amsterdam för att närvara på lite viktiga möten. Jag tog med honom ut på en trevlig liten krog nära hotellet och vi beställde varsin köttbit. Döm om min förvåning när jag tuggade och plötsligt hade en liten plastbit i munnen. Men de skötte det fint och vi slapp betala... service!



Jättegod mat (och oftast utan plastbitar...), så besök dem om ni kan!

Funderade på en sak när jag flög hem igår... vem äger egentligen mitt-armstödet i flyget? Om man sitter på ett tvåmanna säte så har man ju varsitt armstöd men också ett gemensamt i mitten. Vem äger rätten till det? Gubben bredvid mig igår tyckte helt klart att armstödet var hans, dessutom tyckte han att halva mitt golvutrymme också var hans och hans tjocka bens... jag hatar sånt!!! Folk som brer ut sig, läser tidningen och bläddrar och vevar med armarna långt in över andras "område". Man kanske inte vill gnugga sina kroppsdelar mot någon annans och då får man sitta helt uppkrupen i ena änden... Jag vet... i-landsproblem!!

//Farmskan

Going home

Två underbara, fantastiska dagar med så spännande saker som händer... och så är jag sjuk hela tiden. Sitter som i en liten bubbla och bara snorar. Inget kul. Men det har gått med lite Alvedon och hostmedicin fram till nu, men... ikväll reser jag hem och försöker kurera mig. Fick bokat om flyget och hotellet utan större problem, och det skall bli skönt att bara komma hem och lägga sig ner. Behöver ju vara kry till nästa vecka också när den stora kick-offen går av stapeln!

Yihaa... host host host....

//Farmskan

Buhu!!!

Förkylningen från hell... Och inte en enda själ som tycker synd om mig. Tröstäter godis och snörvlar

//Farmskan

Oj oj oj...

Det är lite som i filmen "Sunes sommar" när hela familjen hamnar i fönstret



För alla möbler måste fasen stå i framkant av huset... alternativt så bor där en enormt tung människa på översta våningen och han/hon vistas bara vid fönstret. För det verkar bara vara en tidsfråga innan det bryter sig ut totalt och ramlar ut på gatan. Läskigt... och ändå lite som det är här i Amsterdam.



//Farmskan

Socker med pannkaka

Åh, det är härligt försommarväder här i Amsterdam! Man behöver knappt någon jacka... Träden har börjat slå ut och körsbärsträden blommar... Lööööövly! Maken och jag var uppe tidigt och efter lite dusch och frukost tog vi metron ut till IKEA. Det behövs ju lite småprylar till lägenheten och det gäller att passa på när man har bärhjälp.

På vägen dit passerade vi vårt blivande kontor... Jo, de har lovat inflyttning 1 Maj!



Svårt att missa att gatunumret är 51...

Tillbaka med fullastade blåa kassar till min lägenhet där vi lastade ut allt. Åh, vad det skall bli skönt när man har allt på plats med möbler, kläder och annat. Skall bli så gott att slippa leva i kappsäck. Maken tyckte i varje fall att lägenheten var fin och det är ju viktigt att han också kommer att trivas där.

Tog en fika på pannkakshuset som ligger nära... jag bad om en med socker och smör



Jo, där fanns en pannkaka där någonstans under sockret... Det var i varje fall inte så bra att ha svart på sig, hela jag var full av sockerpuder. Men ruskigt gott (och onyttigt!)

För att kompensera gick vi sedan hela vägen upp till hotellet, och det var en bit. Men vi gick på shoppinggatorna, vilket gjorde det hela lite lättare. Eller kanske inte egentligen för hela Amsterdam var ute i det fina vädret och shoppade. Inte riktigt som i affären i Everöd om man säger så. Man får nog helt enkelt vänja sig vid att trängas... Hittade i varje fall lite fina saker till "Harry"... JA, JAG VET!!! Men jag kunde inte låta bli, fatta så mycket fint där finns!

Nu ska vi slappa lite på hotellet och sen skall vi gå ut och äta en bit

Je goed voelen!
//Farmskan

PS! Maya... lovar lite bilder på lägenheten när grejerna är på plats. Kyl och frys finns på plats men lamporna i taket lämnar lite övrigt att önska (*ler*).

Helgmys i A

Maken kom ut genom dörrarna i ankomsthall 4... tyckte faktiskt att han hade växt ett par centimeter sen jag såg honom sist (*ler*). Kan vara känslan av att ha fixat resan utan att ha sin struktur-fascist till fru med sig. Enda missödet hade varit att han fått slänga sin duschkräm på grund av för stor tub... men det kan man ju leva med. Det fixar vi en ny imorgon. Det var i varje fall härligt att se honom komma och veta att vi har helgen framför oss här nere. Nu skall jag visa honom mitt nya hemland. Att man kunde gå i bara skjortan här klockan nio kändes underbart... solen har värmt gott i ett par dagar!

Ikväll har vi bara varit ute och ätit en god köttbit och lite vin till det... nu skall vi bara slappa lite för sen imorgon så blir det en massa praktikaliteter (som shopping till lägenheten) så då gäller det att vara pigg.

Har haft en bra dag, men en lite småstörig natt med en massa snurrande. Tyckte ändå inte att tankarna malde särskilt mycket så jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag inte kunde somna om. Vaknade runt halv ett och sista gången jag kollade klockan var hon tjugo över två... något deprimerande men framförallt stressande när man vet att man skall upp om några timmar.

Idag har jag också checkat in på ett nytt hotell för att testa det. Ligger lite närmare stationen vilket på ett sätt är mycket praktiskt men på ett annat sätt är något "stökigare". Här är sjukt mycket folk i rörelse. Men jag blev så himla sur på vårt vanliga hotell och deras hattande med priser så då tänkte jag att jag testar något annat. Får väl se vad kollegorna tycker om detta, annars får vi väl byta tillbaka igen. Såg dock att de "röda skyltfönstren" låg precis runt hörnet vilket kanske kan glädja någon...

Någon snarkar bakom mig... ordningen är återställd
//Farmskan

Sol och 18 grader

"Sommar, sommar, sommar".... nja, kanske inte riktigt men det är definitivt vår här nere. Idag har det varit sol hela dagen och upp emot 18 grader. Det fick oss faktiskt att gå ut på lunchen och också välja något annat än det stora blå-gula-varuhusets utbud (vilket givetvis är köttbullar eller köttbullar). Nej idag gick vi i solskenet till en trevlig lite restaurang en bit bort. Så fick man lite luft också.

Idag har det varit mycket genomgångar av olika processer här nere. Detta för att vi nu introducerar vår första medarbetare som vi anställt och han behöver snabbt komma in i projektet. Men det har varit en nyttig övning för han har ju då ställt en massa "bra" frågor som vi har tvingats besvara och det kan jag säga... det är inte alltid vi har haft ett bra svar. Så kanon verkligen att han är så nyfiken och vill veta hur vi har tänkt (för vi har tänkt... tror jag)

Men nu är det dags att packa ihop för idag och ge sig hemåt mot hotellet. Lite käk och sen blir jag nog ensam ikväll för kollegan skall ut på en date med en kompis. Men det gör inget... då kan jag slappa lite. Imorgon kväll kommer så maken ner och då blir det till att mäta och dona för att få reda på vilka möbler som skall skeppas hit. Skall bli spännande!

Och sist men inte minst... GRATTIS TILL ELIN OCH HANNA OCH ERA NYA JOBB!!!

You make us very proud!
//Farmskan

Tårögd

Ja, man kan inte bli annat än tårögd...

Idag när jag kom till Amsterdam gick jag bortom lägenheten för att tömma postlådan och vad fann man där... en brevlåda med mitt namn. Visserligen heter jag något med A... (Anna, Alma, Asta, Astrid... vad vet jag!) men de har lyckats med efternamnet, alltid något.



Har varit en lång dag... vaknade runt 4.20 i morse... det är tidigt. Så nu skall jag avsluta kvällen och gå till sängs. Imorgon är det en ny dag. Solen har värmt gott här idag, hoppas det håller i sig över helgen när maken kommer ner. Det hade varit riktigt gott!

Nu... snark!
//Farmskan

Lagen om...

Om man har en vit och grårandig tröja på sig, hyfsat nyinköpt, och råkar spilla på den. Var hamnar fläcken då? Jo givetvis... lagen om allts jävlighet har aldrig fel. Den hamnar på någon av de VITA fälten givetvis. Så nu står jag där och funderar på om jag skall slänga den eller helt enkelt pröva undermedlet Vanish. Jag och vitt är en omöjlig kombination!



"Farväl till fläckar - Lita på rosa!"

Började annars dagen med en tidig frukost med bästaste Maritza och det var bara vi och tuppen uppe. Sen ner till jobbet i Lund för att runda av denna veckan, för nu drar jag till Amsterdam imorgon igen. Känns som om det var längesen jag var där nu. Har packat en större bag denna gången med allt möjligt som skall in i lägenheten... får väl ta en sådan med mig varje gång nu tills flyttlasset går i slutet av april.

Har också hunnit med ett besök inne på sjukhuset för mammografiundersökning. Tyckte faktiskt inte att det gjorde så ont denna gången. Vet inte om det beror på att brösten blivit mer hängiga och därför inte påverkas lika mycket... man vill ju inte tro det utan helt enkelt tro på att man blivit mer smärttålig. Får be maken ge mig ett ärligt svar ikväll.

Nu blir det lite kaffe och wienerbröd...

Tjing tjing
//Farmskan

PS! Macke... oavsett hamnar den i tunnan om du inte är snäll mot din mor (*ler*)

Pyssel och teknik

Åtta steg tagna mot resultatet:

1) Ring kyrkan och fråga om de har en kopia på min födelseattest.
Svaret är Nej, men ring Landsarkivet i Malmö

2) Ring Landsarkivet i Malmö och fråga om de har en kopia på attesten
Svaret är Ja, mot det facila priset av 125 kr skickade de en sådan kopia

3) Men oj, den måste översättas till engelska och stämplas med Apostille
Svaret är, då får du ta kontakt med Notarius publicus

4) Ringa länsstyrelsen för att fråga om Notarius Publicus
De skickar en lista över vilka som agerar som sådana i Skåne

5) Ringa Notarius Publicus i Kristianstad och fråga om hjälp med översättning och Apostille
Svaret är Nej, översätter gör inte vi... då får du ta kontakt med Kammarkollegiet

6) Ringer godkänd översättare hos Kammarkollegegiet och frågar om hjälp med översättning
Svaret är: Jag har dåligt med tid, men kanske i April (till det facila priset av 500 kr)

7) Skicka iväg utdraget för översättning

8) Skicka till Notarius Publicus för stämpling till det facila priset av 375 kronor

Pust, pust, pust... så mycket pyssel för så lite!! Undrar om det är lika svårt att registrera sig i Sverige som det är i Holland? Hmmmm.....

Idag fick vi så äntligen rätt på Paps datorstrul... skönt, nu är det ur världen

Allt är på banan!
//Farmskan

Träflisor

Lill-sonen... (med tanke på din kommentar på mitt förra inlägg)

Det konstverket du åsyftar ifrån slöjden var en smörkniv, modell jättestor och direkt utkarvad ur ett stort trästycke. Den haden inte minsta tendens till slipning eller finputsning och hade bara givit oss träflisor i gommen. Jag gjorde det av ren och skär omtanke...

//Farmskan

PS! Men jag har dina bokmärken kvar om du vill ha dom...

Sentimental

Idag har den börjat... den stora rensningen inför våra respektive flyttar. Fatta vad man har sparat en massa skit och gammal nostalgi. Så nu är det bara att koppla bort "sentimental-nerven" som är direktkopplad till hjärnan och dra igång. Och jag tycker faktiskt att jag fixade det ganska bra. Har slängt gamla teckningar, sångtexter, böcker, recept, prydnadssaker och ja... allt annat "bra-och-ha" som man sparar för soliga dagar. Det krävs nog några gånger till i den där sorteringen innan vi är helt nöjda och börjar plocka ner i lådor.

Har nu också lite högar som ungarna behöver gå igenom. Man vill ju inte slänga sånt som de kanske vill behålla... men regeln är enkel: Allt som skall behållas får tas med hem (*skrattar*)

Jag och kusin P var nere en sväng hos farmor Signe idag men det var inte mycket till den lilla människan längre. Hon sov när vi kom och var inte alls sugen att komma upp och prata med oss. Vi försökte sätta henne en stund på sängkanten men hon sa att hon var yr och ville lägga sig igen. Ja, det är ingen rolig syn längre att se henne på detta viset när man vet hur hon har varit...

Tog en liten sväng till Torsebro till Nisse & Rita för en fika framåt kvällskvisten. Trevligt att snacka bort en stund... det blir liksom inte så ofta. Nu väntar två dagar i Lund och sen flyger jag till Amsterdam igen på onsdag. Back to reality!

//Farmskan

PS! Stor-sonens kommentar på min "sentimental-nerv":
Den har väl du aldrig haft några problem att koppla bort!
Se där ja... där rök hans militärjacka...

Rödhårig igen

Haft en skön avslappad ego-dag... först lite thaimassge (som verkligen var behövligt...) och efter det en "extreme make over" hos Sascha... Snaggad och rödhårig blev resultatet



(Skit i rynkorna och de feta kinderna... *ler*)

Tog en sväng bortom Paps & Babs och skulle hjälpa honom med att uppdatera virusskyddet, men se det visade sig vara stört omöjligt. Fick fasen inte till det. Men betalt tog dom... två gånger dessutom. Och ingen support över helgen. Så nu får jag ringa dom på måndag och be dem om hjälp med både det ena och det andra. Ja jisses.

Imorgon får jag väl ta en sväng till farmor Signe och se hur hon mår sen senaste vurpan.

//Farmskan

Bläck och advokater

Så är man hemma igen i sitt enkla tjäll... så gott! Det har varit bra men intensiva dagar så det skall bli skönt med lite helg. Vädret verkar ju också bli kanon, idag har det varit sol och upp emot 17 grader. Lööööövly!

Eftermiddagen innebar ett möte inne hos mäklaren, och nu har vi alltså formellt skrivit under ett köpeavtal på huset... buhu!! Eller ja... det känns ganska OK. Det var ett jättetrevligt ungt par som verkade väldigt förtjusta i vårt hus så det känns som om det kommer att bli väl omhändertaget. Det som återstår nu är en besiktning i nästa vecka och om ingenting extra ordinärt dyker upp så blir det nog tack och farväl för vår del till Stockvägen.

Mäklaren berättade också tydligt och klart att vi fortsatt har ansvar för huset och att det skulle avlämnas i samma skick som det var i nu. Vilket innebar om köket brunnit upp så kunde köpet hävas... EEhhh jaha... Maken tog honom dock inte på orden utan lyckades idag när han tömde vinden knäcka en av klinkerplattorna på yttertrappan. Men som tur är har vi några lösa plattor liggande så nu får han väl mura lite den kommande veckan...

Jag har också försökt få tag på Notarius Publicus för att få hjälp med att översätta födelseattest och vigselbevis (Holland accepterar inte dokumenten på svenska... suck). Och det var inte helt lätt att hitta honom kan jag säga, visste knappt hur det fungerade, men jag fick en lista på godkända sådana (japp, där finns flera i Skåne) som jag kunde ta hjälp av. Mest advokater då. Ringde dit strax efter fyra och möttes av en telefonsvarare

"Våra öppettider är vardagar 9-12 och 13-16. Var vänlig prata INTE in på telefonsvararen"

Service... goddag yxskaft!! Och bara jobba 6 timmar om dagen.
Tror jag skall bli advokat i mitt nästa liv.

//Farmskan

Näst sista dagen

Dag tre är till ända... och åter igen en dag där den enda luft man fått är den man fick när man gick från sängen till frukostbordet. Frukosten äts nämligen i ett annat hus, och tack och lov för det kan man kanske säga... annars hade man nog inte sett himlen på flera dagar. För här jobbas det från tidig morgon till sen kväll kan jag säga. Och då menar jag SEN kväll. Men det har varit bra dagar... och trevliga dagar i härliga kollegors sällskap. Imorgon är det dock slut så vid lunch är det dags att åka hemåt.

Hur är det då att ha tillbringat i stort sett hela veckan tillsammans med danskar... och det danska språket... och den danska matkulturen. Jodå.. igår firade vi fiskens dag hela dagen. Både till lunch och middag, förrätt och varmrätt. Maken hade inte varit glad. Idag vankas det åtminstone lite kött så det ser jag fram emot. Och det danska språket? Jodå, jag hänger med hyggligt och är väl snart lite halvdansk i min kommunikation.



I helgen skall jag bara slappna av och vila upp mig, få lite massage och gå och fixa håret hos Sascha. En riktigt skön helg med andra ord!

Nu lite dansk hygge...
//Farmskan

Övertid eller arbetstid

Dagens sista pass är avklarat och nu står mina manliga kollegor och lagar kvällens middag (torsk) i köket. Det har varit en bra dag, några få avbrott för telefonmöten, men annars har vi verkligen kunnat jobba med det vi skulle. Eftersom vi dessutom sitter mitt ute i skogen så är där inte så många andra saker som distraherar... Skulle vara skogsmulle då

Gårdagskvällen blev lång... vi hade lite övningar som drog ut på tiden så när jag skulle hålla min presentation var klockan redan tio i tolv. Hmm..... vet inte om man kan kalla det normal arbetstid. Men sen somnade man så gott här ute i tystnaden och sov gott tills klockan ringde i morse.

Rapporten hemifrån är att farmor Signe är uppe igen, trött visserligen men ändå. Man kan inte annat än bli imponerad av henne. Hon måste ha läkekött som få.

Nej, nu tror jag att jag sträcker ut mig en stund på sängen innan middag

//Farmskan

Nere för räkning

Dags för tre dagars ledningsseminarium i Älmhult... skall bli kul. Startar redan ikväll och håller på tills fredag lunch, så dagen idag har varit full av förberedelser. Man är ju liksom alltid ute i god tid... not!

Paps ringde i morse och berättade att farmor Signe stått på huvudet igen. Vid 5-tiden i morse hade de fått ta henne i ambulans till akuten, då hade hon slagit upp ett sår som blödde rejält från huvudet, och personalen vågade inte låta henne stanna. Så Paps & Babs fick möta upp ambulansen och sen "limmade" de ihop såret och nu är hon tillbaka igen på hemmet. Trött men vid gott mod. De sista orden Paps hörde var... "kör nu försiktigt hem"...

Hur vore det om hon gick försiktigt istället...

Människan har nio liv
//Farmskan

PS! Tack kusin P för en trevlig lunch idag!

Ett lurat öga

Idag hade jag möte direkt på morgonen i Glostrup... det var bara det att den jag hade mötet med hade sitt möte med mig i Lund. Så det blev inte så bra om man säger så... En liiiite lång omväg att köra om Glostrup när man skall till Lund. Oj vad fel det kan bli liksom.

Annars tycker jag att jag haft en bra dag. Har haft möten med mina adepter som jag är mentor till och det ger alltid lite ny energi. Och så får man ju passa på när man är hemma liksom. Resten av veckan skall vi ha konferens utanför Älmhult så även om jag är "hemma" så är jag "borta". Fast maken börjar nog vänja sig tror jag... ingen som tjatar på honom eller ber om kaffe.

Ikväll så har jag shoppat lite nya kläder efter jobbet och sen for jag hemåt för att äta några ruskigt goda rullader med fetaost och lite potatisgratäng. Har sett dem förut där i köttdisken och tyckt att de såg så himla goda ut. Ögat ljuger kan jag säga... absolut ingenting att rekommendera! Så ser ni dom i Icas köttdisk... låt bli!

Idag verkar det som om huset kanske blir sålt i alla fall. Men jag tror ingenting så länge inte bläcket är på pappret så jag ropar inte HEJ

//Farmskan

Det där med karaktären

Hur lätt är det när lill-dottern kommer med de här nybakade frestelserna...



De var ljuvligt goda!

//Farmskan

PS! Bästaste Lena... du är helt utan skuld. När man har så gamla och skröpliga ögonlock som en annan så är det lätt att få ett grepp om ögonhänget. Puss!

Livet på landet

Grahnskan... du är en av mina bästa och äldsta vänner... men snälla du. DU HAR FÅTT LAPPSJUKA!! Om du tycker att Ranelid är läcker så har du tillbringat för mycket tid på gården (*gapskratt*). Jag kommer och hämtar dig en dag och tar ut dig på lite sightseeing.

Nej, det var helt rätt resultat igår. Loreen var helt klart bäst, både framträdandet och låten var kanon. Tyckte faktiskt lite synd om Danny för hans låt var också riktigt bra... men vad hjälpte det igår. Hon var överlägsen... Kunde dock inte låta bli att småle åt Jonas Gardells kommentar på Twitter: "Hon ser ut som en klonad version av Svenne och Lotta..."



Hade en trevlig kväll hemma hos Pia och Jan(a) igår och de bjöd som vanligt på en fantastisk middag och lite gott vin till det. Så himla gott att bara sitta där och koppla av i deras härliga sällskap. Man känner sig alltid lika välkommen! Tack sötisar...

Idag har man verkligen haft vårkänslor, vilket väder vi har haft! Jag och maken tog ett rejält tag i trädgården och klippte ner och fixade till i alla rabatter. Så himla fint blev det... nu vill man bara att det skall börja grönska och blomma igen. Me love våren!!

Stor-sonen har åkt hemåt igen så nu får man vänta till påsk innan vi ses igen. Undrar om jag inte skall lägga in om lite semester till påsk och bara vara hemma och njuta... hmmm... det tål att funderas på. Imorgon är det jobbedag igen... slut på friden för denna veckan

En del av mitt hjärta, kommer alltid att slå för dig
//Farmskan

PS! Tack bästaste fru Malm för nyplockade ögonbryn... och ett blåmärke!

Kalaslördag

Strax dags att åka iväg till Pia och Jan(a) på kalas. Lill-dottern är snäll och kör oss dit så vi kan njuta av ett glas gott vin... Hoppas nu han gillar sin present

På frukosten i morse satt vi som vanligt och smålyssnade till "Ring så spelar vi" samtidigt som vi avnjöt lite nya frallor och kaffe.
- Men sluta för fasen och ring in och berätta vad du skall göra
Stor-sonen fick helt plötsligt luft
- Vad menar du, svarar den ömma modern
- Ja men orka ringa in och prata om vad man skall äta till middag
- Men det är väl trevligt...

Verkar som om underhållningsvärdet på det programmat är åldersrelaterat...

Ikväll är det dags för finalen i Melodifestivalen. Jag hoppas på Lisa Miskovsky men näst bäst är Loreen. Men snälla svenska folket... rösta inte på Björn Ranelid. Tänk på oss som skall leva utomlands med skammen sen...

//Farmskan

PS! Farmor Signe var på benen idag... trött men vid liv

Safe and sound

Så är man äntligen hemma igen efter en hel vecka på resande fot. Man lever i kappsäck och det är bitvis rätt jobbigt men visst, där finns många höjdpunkter också. Vi har precis avnjutit lite pizza och nyinköpt vin till det, stor-sonen är hemma över helgen så det är extra festligt. Nu slötittar vi på Bond och bara njuter av fredagen.

Besöket på den roterande restaurangen igår var en häftig upplevelse. Man åkte hiss upp 182 meter och sen satt man där med en härlig utsikt över hela Düsseldorf med omnejd. Golvet var i tre delar (läs: ringar) och det var mittenringen som roterade... jag hann räkna till tre varv innan middagen var till ända, så det snurrade inte så fort.

Min kollega satt mest och ojade sig över att hans rum inte varit städat när han loggade in, utan att han hittade en dampyjamas på golvet och obäddade sängar. Trött som han var hade han inte orkat byta rum utan ringde bara ner och klagade... (*garvar*). Vem fasen gör det liksom... tror det var hans pyjamas...



Imorgon skall jag ta en rejäl sovmorgon och sen är det dags för en sväng till farmor Signe. Hon har tydligen varit lite dålig i veckan, de trodde hon fått en stroke. Trist... fast å andra sidan hade hon också "rymt" och varit ute och promenerat på väg till byn. Go Farmor!!

På kvällen blir det partaj hos kusin P och Jan(a)... ser jag fram emot!

//Farmskan

TV-tornet

Regnet förföljer mig... just nu öser det ner i Düsseldorf och vi har precis kommit ut från vår konferens. Nu väntar en gemensam promenad till TV-tornet här i Düsseldorf där man tydligen kan åka upp till någon roterande restaurang på hög höjd och få en fantastisk utsikt medan man äter... Hm... regnskyar liksom.



På förmiddagen var vi och besökte en "Future store" där man jobbade med en massa ny teknologi för butiker. Hur kul som helst! Vilken massa saker det finns... mer eller mindre behov kanske men roliga! På vägen dit åkte jag med min tyska kollega som kom upp i den facila hastigheten av 180 km på motorvägen. Och så är man orolig när man flyger liksom... den rädslan kändes idag helt befängd. För bitvis bet jag i bältet... HUGA!

Dessa tyskar... don't mention the war

//Farmskan

Cityhopper

Sitter just nu på ett hotellrum i Düsseldorf... ruskigt nöjd med att bara ha käkat en soppa till middag (jämfört med kollegornas snitzel och burgare). Jag kommer nog att sova något bättre än dom i natt...



Resan hit var kort men skumpig, förstår helt plötsligt varför planen kallas CityHOPPER...

I övrigt... alles gut
//Farmskan

Executive lunch

Har haft en riktigt jobbig natt, har frusit som en hund trots att här var över 26 grader på rummet. Var riktigt nervös för att jag skulle vakna med förkylning och influensa... men se det var helt fint i morse. En god natts sömn gjorde susen tydligen.

Idag har jag fått nycklarna till min lägenhet i Amsterdam! En ny epok startar... Det var inte utan att man kände sig lite nervös när man fick knippan och alla instruktioner, för att inte tala om alla anslutningar man nu måste göra och fixa. Gas (japp, gissa om det är skrämmande!), El, Vatten, Internet, Kabel-TV... men det löser sig säkert. Snart sitter man där och har totalt glömt all nervositet som man hade för detta.

Har haft en fin dag i övrigt... lite möten och sånt men det har gått fint. Några kollegor från Lund har varit nere idag och då gäller det givetvis att bjuda flott



Fyra kostymklädda personer som gör allt för att inte spilla på slipsen! (*ler*)

Imorgon skall jag registrera mitt medborgarskap i Holland och sen träffa en av mina nyligen anställda personer. Som ni hör... det rullar på.

Ta hand om er vänner!
//Farmskan

Vatten och bröd

Jag tog ett litet, litet steg idag när det gäller flygningen. Jag drack lite vatten och åt en bulle på flyget... Japp, det är helt sant. Jag som annars inte vågar äta eller dricka någonting. Ett litet, litet steg i rätt riktning. Jag var i varje fall sjukt nöjd med mig själv... vem vet, det kanske blir människa av mig också. Planet var i varje fall knökafullt så de erbjöd alla 3.000 pickadollor för att ta nästa plan. Rätt bra ersättning ändå tycker jag.

Har haft en intressant eftermiddag med ett mycket spännande möte. Kan vi ro det här i land så får jag nog en härlig och engagerande tid här nere i Holland (*småler*)

Checkade in på hotellet runt 6-tiden och möttes av en liten påse med kex och några toalettprodukter. Plus ett kort med mitt namn handskrivet där de bjöd på en gratis drink i baren... Det är vid sådana tillfällen man vet att man varit gäst här väldigt länge (och förmodligen givit dem en smärre vinst på kuppen...)

Nu väntar jag bara på min sent anlänande kollegor, sen hoppas jag på att få lite mat

//Farmskan

PS! Visning på huset idag igen... nu kniper vi tummarna så hårt vi kan!

Sir Väs av 4:e graden

Fick upp med tuppen i morse för idag var det den stora efterlängtade dagen då maken skulle dubbas. Han hade planerat allt i minsta detalj och alla attiraljer låg framme för att inte glömmas. Det enda han inte hade förutsett var att en knapp i fracken skulle ramla av minuterna innan avfärd. Och eftersom han är gift med Farmskan som aldrig någonsin håller i nål och tråd, var det bara att ta sig an uppgiften själv. Men iväg kom vi till slut och vi var bara några minuter sena till den gemensamma frukosten. Skall bli roligt att höra hur han har haft det idag (om han nu berättar det förstås...). Än dröjer det nog några timmar innan han dyker upp.

När jag lämnat av honom i stan så körde jag ner en sväng till farmor Signe. Hon hade ännu inte stigit upp, men när jag kom svängde hon snabbt benen över kanten och efter en kort stund satt hon påklädd och pigg och smaskade på en ostmacka. Magiskt! Hon har mer energi än en annan.

Själv har jag sen bara tagit det lugnt. Packat lite för veckan, tvättat och fixat och givetvis sett Vasaloppet. Egentligen borde jag nog gått en runda istället och fått lite frisk luft men det blev bara inte av. Får väl bli en annan dag istället.

Och vad skall man säga om gårdagens "Andra chansen"? Jag önskade att Timotej och Youngblood skulle gå vidare. Ingen av dem gick vidare. Mest nöjd är jag dock att inte Christer Sjögren gick vidare... jag kan bara inte finna något förmildrande över den mannen. Sorry! Bäst var ändå Sarah Dawn Finer, vilken röst!! När hon gjorde denna fantastiska låt så fick man ju gåshud...



Imorgon bär det av till Amsterdam och veckan avslutas i Düsseldorf
//Farmskan

Påskliljor

Vårens första... i en vas nära mig... AHHHH!!!



Idag har jag och maken gjort stan. Min man är inte särskilt svårövertalad när det gäller shopping så vi stack direkt efter frukost. Strosade sen runt i stan, handlade lite kläder, present till Jan(a), en datorväska och sen en lätt lunch på Graffiti. Riktigt mysigt! Jag fick dock inte tag i en kostym... har liksom sett framför mig hur affärsmässig och snygg jag kommer att vara i en grafitgrå kostym... Ehh nej! Det finns inte en enda modell som passar till en kropp med taxben och maghäng. Sjukt trött blev jag att jag inte är 180 lång, smal och med en midja som fått vem som helst att gråta. Men man får helt enkelt vara nöjd med att vara som man är när man inte blev som man skulle.

Maken försökte lite snällt... "du kan ju försöka få en uppsydd".... käften!!

Och nu har vi ägnat eftermiddagen åt att städa huset. Dammat, dammsugit, skurat toaletter och tvättat golven... nu luktar det så härligt gott! Visning igen på måndag och då får man ju visa huset från dess rätta sida.

Köpte också (som vi gör varje år) CD:n från Melodifestivalen. Det är lite annorlunda att höra låtarna några gånger. Man hittar några som är riktigt bra faktiskt... den här var riktigt bra tyckte jag... varför gick inte den vidare? En bra städlåt var det också (*ler*)



Ikväll kommer bästisen Manne... 5 av 5 toast för det!

//Farmskan

Allå Allå

Vilken underbar försmak på våren... har haft balkongdörren öppen i eftermiddag och bara njutit av att känna värmen. Härligt! Ibland har man tur när man bestämmer sig för att jobba hemifrån. Alla presentationerna till nästa vecka är gjorda, anställningskontrakt är skrivna och protokoll genomlästa. För första gången på flera veckor kände jag mig... klar... när jag stängde datorn.

Jag och maken har käkat gott, druckit lite vin och varit ute och gått en sväng till affären för att köpa lite godis. Jag har ett sockersug som heter duga kan jag säga! Vi har ju inte riktigt samma smak när det gäller godis så idag har vi köpt varsin påse (*ler*). Sitter här och bara fredagsmyser nu framför ett avsnitt av "Allå Allå, emliga armén"... alltså det är sjukt kul! Jag hade nästan glömt hur bra det var



Imorgon blir det lugna gatan, lite shopping på stan, Farmskan behöver köpa underkläder. Blir det fint väder kanske vi kan ta en sväng till kolonin och se om Paps & Babs bjuder på fika. Sen på söndag skall maken dubbas så jag får en heldag med mig själv. Dejligt!

"Listen carefully... I will say this only once"
Ha en trevlig helg vänner!

//Farmskan

Alla dessa bevis

Idag fick jag en lista på vad jag behövde ha med mig kopior på till "inregistreringen till holländsk medborgare". Födelseattest, Vigselbevis, Pass och Lägenhetskontrakt. Alltså födelseattest... vem fasen har en kopia på ett sådant. Jag vet inte ens vem som har orginalet! Sökte lite på skatteverkets hemsida och då stod där att det inte används längre utan nu var det personbevis... så hur göra nu? Vet någon om pastorsexpeditionen har sånt?

Funderade en stund på om min ömma Moder skulle kunna ha en kopia på ett sådant, men den tanken slog jag bort efter en stund. Hon är som jag, varför spara på något som man kan slänga liksom... Kanske Paps... hmmm, skall ringa honom ikväll och kolla tror jag. Det är mannen som sparar i varje fall... på mycket.

Dagen har tillbringats i Lund och det var riktigt, riktigt skönt. Härligt med lite administration, kan säga att jag ägnade den första timmen åt att bara fixa nödvändigt ont. Men ack vad nöjd jag var när jag var klar... Fick ett SMS framåt dagen på min jobbmobil med följande innehåll: "Vi kommer att utföra lösullsinstallation hos er den 9/3, se till att alla förberedelser är klara. Vid sprutning underifrån krävs ställning"

Underbart... vad skall jag förbereda tycker ni?? (*ler*)

//Farmskan

PS! Jag är sjukt shoppingsugen... undrar om jag kan locka ut maken i helgen

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0