Gott Nytt 2008

Sista inlägget för året blir en önskelista till er alla från mig och maken. Förutom lycka och att vi alla får vara friska så vill vi ge er följande, håll till godo:

Elin: Ett körkort och ett extrajobb så hon får råd att tanka bilen...
Tia: En plats i VMA:s A-lag... på plan!
Macke: Tålamod på jobbet och lite extra i lönekuvertet
Tessan: En dejt med en läkare som kan se till att hon blir frisk nån gång!
Hanna: En bugg-partner som orkar mer än två måndagar...
Ola: En tjejtestarpanel
Modern: Ett mjukt sittunderlag...
Styvfar Bengt: Jaktlycka
Bosse & Barbro: Utlovad whiskey
Grahnskan: Polacker som är snabba i vändningarna... var det 14 dagar?
Manne: Någon som vet vad han vill
Rita: Förmågan att säga Nej när någon ber henne ta hand om fler djur...
Nisse: Bräder så han kan bygga fler burar till "Ritas farm"
Blogg-pilla: Mer timmar på dygnet
Pia: DVD-boxen "Vicar in Dibley"
Jan(a): Hatt, stövlar och ett kort manus till inledningstalet på Country-galan
Jonte: En putsduk
Gruppen: Ett höjdhopp från chefen på 1.66
Bengan: Två prioriterade partners
Chefens chef: Organisationens förståelse
Mrollan: Jul och Nyår i januari!
Mogge: Närhet till jobbet

image79

Jag och maken vill önska er: Happy Christmas and a Merry New Year!
Kärlek! //Farmskan o Stiffe

Smaken är som baken

Kul med alla kommentarer om min och makens lista men det innebär inte att vi ändrar oss. Jag kommer bara att här göra några korta kommentarer:

1) De var inte i någon speciell ordning, utan de var "Topp 5". Skulle jag välja kommer ALLTID Per Carlén på första plats... den mannen är... WOW.
2) Micke Nykvist är egentligen inte snygg men han har DET!


3) Nej, Elin.... Harry Potter är ingen HUNK (alldeles för liten trollstav...)
4) Dansk = Hunk = Jättesant... (Viggo, Dejan, Elins ragg mfl.)
5) Lovade Jan(a) att han skulle få vara med som outsider, så utanför listan kommer:



Ha ha ha ha ha....

Dagen innan sista dagen av 2007 firades i glada vänners lag. Först en härlig kalkonmiddag hos kusin Pia och Jan(a). Tack för den! Även farmor Signe (96) var med och där kommer mycket roligt från henne också, hon har ju liksom råd att vara lite förarglig ibland: "Anledningen till att jag gick hem när ni skulle dansa linedance var ju att ni inte kunde..." Tackar, tackar! Måtte man få bli som henne när och om man blir gammal...

Eftermiddagen och kvällen tillbringades sedan i vanlig ordning hos grannarna Löfgrens med det traditionella julkaffet och sedan lite vickning och spel, Trivial Pursuit och sedan Pratmakarna... spel har ju också en tendens att bli lite roligare efter några whiskey och päronlikör. Jag och maken var rätt så slitna när vi gick hem framåt natten, det hade dessutom fruset så vi slirade en del på grund av det...

Men nu är det årets sista dag och nästa inlägg blir en önskelista till er alla! //Farmskan

Hunks and Babes

Lördag förmiddag och maken löser korsord:

"Vem har namnsdag på nyårsafton?"
"Sylvester"
"Tack.... Eh, det går inte in"
"Nähä, men det är Sylvester. Vad är frågan?"
"Visslar iväg den 31 december"
"Eh... och hur fick du det till namnsdag? Nyårsraket kanske..."

Men det är bra han försöker eller hur?

Vi har listat Topp 5 Hunks and Babes och med facit i hand är det inte mycket som stämmer in på oss. Så att vi föll för varandra måste ha haft helt andra orsaker (även om jag inte minns dem just nu).... men det blev ju bra, eller hur älskling?

Topp 5 Babes enligt maken:
       

Topp 5 Hunks enligt mig:
       

Per Carlén har hängt med länge och vem minns inte när hans son och Lill-sonen möttes i handboll ett antal gånger per år... då var man jätteintresserad av att se matcherna. Men man blev snart genomskådad av Lill-sonen som efter en match i Ystad sa: "Mamma, om du ändå bara skall stå och titta på ledarbänken för Ystad är det lika bra du stannar hemma..." Ojdå!

Må gott så här de sista dagarna av 2007! //Farmskan

Ja, och...

... Stiffes uttalande hjälpte också: "Ingen jul med Pia!"

Puss //Farmskan

Cambridge

Förkylningen är lika efterhängsen som en kardborre. Tackar som frågar!

Nu är det dags... både maken och jag behöver bruka allvar när det gäller vikten. Tillsammans väger vi lika mycket som en gråval, och formen är ungefär densamma. Men nu väntar alltså andra tider, på nyårsdagen drar vi igång med Cambridge-sopporna. Maken kör två veckor, jag nöjer mig med en... för nu. Sen får vi se hur resultatet blir om jag orkar gå på en vecka till. Det är ju så extremt tråkigt med dessa soppor om än ack så nödvändigt.
Man får helt enkelt skylla sig själv...

Hade varit kul att lägga upp bilder typ "Före" och "Efter" (eller hur Poli?) men jag vill bespara er detta hemska och istället ge er en bättre start på 2008... Har ni sett "Ett herrans liv" med Dawn French som präst i en liten engelsk församling så vet ni ungefär hur vi ser ut ändå. Avsnittet där hon äter julmat hos alla församlingsbor eftersom hon är för snäll för att tacka nej är underbart. På sista stället fastnar hon i stolen och bär den med sig när hon går... tur man inte har armstöd på kontorsstolen på jobbet för det hade nog blivit detsamma.

Men misströsta ej... av den fula ankungen blev en svan och det är ju bättre än en gråval!

Love Ya! //Farmskan
PS! Idag fyller världens bästa HANNA 15 år!! Grattis gumman   

Ur barnamun...

Annandag Jul var vi nere hos Broderns svärföräldrar och åt god mat. Anledningen var väl i första hand för att fira lite jul med Titti och Felix, broderns bonusbarn. Det är nu snart ett år sedan Jessica dog och man förstår inte var tiden tar vägen, men det känns skönt att se barnen ibland även om det inte blir så ofta. De bor numera hos sin pappa så det blir ju inte detsamma för brorsan heller. Han brukar passa på när de är hos mormor och morfar och det var de ju nu Annandagen. De är så härliga de där ungarna... underfundiga och snälla som få.

Hur som helst, det kommer mycket roligt också en sådan dag:

* Mitt när vi satt och åt så tog Felix mig i armen och sa att han ville berätta något för mig i hallen så vi gick iväg. När vi stod där ute säger han: "Du... jag tycker din pappa behöver banta...." Katjing! Det var maken han menade... Klockrent!

* Titti fick en handväska och blev hur glad som helst... "Man kan nästan säga att jag samlar på handväskor, eller hur Ola?"

* Felix fick en hårdrocksskiva... "Vad bra! Jag har en likadan men den har jag spelat sönder". Han älskar hårdrock och ville att prästen skulle spela Hardrock Hallelujah när deras kusin döptes... Ja, varför inte?

Och så en del tankar och funderingar också:
"Ola... tänk om mamma har smittat dig med sin sjukdom?"  -  Då känns det i magen...

Så var rädda om varandra - lev NU! //Farmskan

Traditioner

Annandag Jul och lugnet börjar infalla sig. Modern checkade ut idag och begav sig åter mot Göteborg och Stor-sonen förväntas åka imorgon bitti eftersom jobbet kallar för honom. Lilla dottern Hanna åker också hem idag eller imorgon och sen är det som vanligt vi Tre musketörer hemma: Maken, Dottern E och jag. "Då är det som bäst..." sa dottern och Ja, det är nog så, mycket folk i huset är roligt några dagar.

Tänkte på det här med traditioner... vad är en tradition egentligen?
* Är det att se Kalle Anka klockan tre varje julafton fast det inte är särskilt bra?
* Är det att laga julbord med samma saker på bordet som i alla tider?
* Är det att äta sig så proppmätt att man inte orkar göra någonting alls på två dagar?
Svaret är förmodligen precis just det - att man gör samma sak som man alltid gör och i kretsen av de man tycker allra bäst om... barn, syskon och föräldrar.

I år var vi alla samlade förutom stora dottern men hon kommer ju snart hem en vecka på semester så då får vi väl göra något trevligt ihop med henne. Vi hade även en extragäst i form av Grahnskan och hennes sällskap är alltid trevligt och hon blir som en i gänget vilket är skönt. (Kram vännen!)

Juldagen firades också traditionsenligt med Kalkon tillsammans med svärföräldrar och Paps & Babs. Det är sjukt gott att slippa julmaten även om Lill-sonen tycker att vi bryter mot alla regler. "Vi är väl inte amerikaner heller..." Känner mig stolt över att ha fixat julen med all matlagning och pyssel trots min extremt, horribelt, äckligt svåra förkylning... Nu skall jag vila i ensamhet några dagar och det ser jag fram emot!

Själva ordet tradition betyder "Överlämning" och det är precis vad jag skall göra om ett par år. Då skall jag lämna över allt pyssel, julbak, julmatsordnande till nästa generation och jag och maken skall sitta där och njuta av att bli serverade från överfulla fat, se Kalle Anka för 62:a gången och knäcka nötter... "Nu sitter vi...."

Det ni, vänta bara! //Farmskan

Merry Christmas!

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård, djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran,
Snön lyser vit på taken. Endast tomten är....



Nej, fy vad löjligt... jag får skylla på min helt horribelt extremt svåra förkylning. Känns som om allt ovanför axlarna lika gärna skulle kunna försvinna för just nu gör det ingen nytta alls. Värre än vanligt alltså.... Har en massa andra tråkiga symptom också men det håller jag för mig själv eftersom Bror Ola tyckte att det "var lite för mycket information...." Typiskt att vara lite halvkass också när man är ledig men antagligen har man gått på så mycket adrenalin nu ett tag så bacillerna har liksom inte fått blomma ut. Men nu är det dags... full algblomning!

Alla goa vänner! Vill önska er en riktigt skön Jul med nära och kära!
Tänk på att den som får mandeln får önska sig något!

//Farmskan

image62

Linslus o Lillejul

Lillejul... vilket innebär en massa stök. Jag och modern har i princip stått i köket hela dagen, mest för att slippa hålla på imorgon. 91 köttbullar har rullats, Jansson är fixad, Revbenen stekta, Skinkan griljerad och Äggen kokta.... nu är det bara finliret och prinskorvarna kvar till imorgon. Längtar faktiskt till att ha alla här och bara njuta av god mat och härlig stämning... och så julklappar förstås. En härlig hög ligger och väntar under granen och som ni vet... Det är alltid roligare att ge!

I julklapp från jobbet fick vi en DVD - "60 år med IKEA". Det var en intervju med Ingvar där han pratade om de första 60 åren i IKEAs historia. Satte väl i DVD:n när jag kom hem och första sekvensen visade Ingvars tal till personalen när de öppnade i Haparanda och vem stod där intill honom? Jag och Frida... skrattade gott! Så nu är man förevigad och distribuerad till 10.000 anställda i Sverige. Fick en massa SMS igår typ "Linslus"... men Ullstorps-Torgny tackade för reklamen... Stod ju med IKEA Handla kortets logo mitt i bild. Jajamen!

Nej, nu luktar det glögg från köket så det är väl dags att varva ner lite!
Så... till er alla... Snart är tomten här!

//Farmskan

Samlingar

Igår var sista dagen på jobbet för vår VD Eva. Det kändes lite vemodigt eftersom Eva var den som anställde mig den gången för snart 7 år sedan (vilket hon måste vara väldigt nöjd med...) Jag hade sedan henne som chef i knappt ett år innan hon fick jobbet som VD. Hon har varit väldigt omtyckt och jag tror också att hon haft ett speciellt gott öga till oss hela tiden eftersom hon jobbat i den gruppen, och det är ju aldrig fel. Hur som helst... lycka till med ditt nya liv, hoppas det går riktigt bra för dig!

Det var många samlingar igår:
* Julsamling i vår grupp vid 9... lite julmys i vanlig ordning och små överraskningar dessutom. Det är som Johannes sa: "Man kan inte skicka något till dig för då ser du det som en utmaning" Så sant, så sant
* Julsamling hela banken vid 2 med det traditionella jultalet och utmärkelser till jubilarer.
Mogge! Du missade ju din! Du skulle haft en i silver i år....
* Julsamling hemma... ja, nu börjar de flockas och komma inresandes. Igår kom Modern, nyss hemkommen från några veckor i Thailand, bägge sönerna och lill-dottern Hanna. Lite pizza och rött vin sen sov stora delar av gänget gott i soffan.
* Elin och granntösen har en alldeles egen samling i ett litet hus mitt i skogen. Jag skjutsade dem dit i torsdags och det var verkligen typ mitt ute i ingenting. Där skall de nu tillbringa fyra dagar med varandra, baka, läsa, mysa och se på film. Det enda jag tänkte på när jag släppte av dem var fukt och möss...

Idag gäller kompletteringsshopping.... vi får nog ha några prinskorvar till

Dan före dan före dopparedan //Farmskan

Väldens bästa Ola är en riktig viktigpetter!

Back in business

Har fått en massa propåer via SMS, telefon och mail av typen...  "Vad händer? Du har inte uppdaterat din blogg!" Och Nej, det har jag inte... jag har nämligen befunnit mig i Tyskland ett par dagar å jobbets vägnar och Tyskland är en underbar kombination av I- och U-land. Hur skall man kunna lita på folk som går omkring med en rakborste i hatten, lederhosen och inte accepterar kreditkort... någonstans. Och inte att förglömma att de dubbar ALLA program som sänds i någon av de 43 kanalerna på TV:n till tyska. Alltså det finns inte! Dessutom mina kära vänner har ni också struntat i att kommentera vilket jag tycker är otroligt dåligt. Så här är det: Jag skriver och Ni kommenterar. Basta!

Tog flyget till Hamburg i tisdags och hamnade på ett förvånansvärt bra hotell med fina rum och... mat. Alltså missförstå mig rätt. Tysk mat är god men väldigt konstig. Hotellet hade dock mycket mat och som vanligt också tysk disciplin i matsalen. Inte ta en kaffekopp från ett annat bord... aja baja. För att vara ett hotell bokat av jobbet så måste jag säga att jag är nöjd... ni vet man slapp typ bo i förorten, 8 mil från centrum.

Dagarna ägnades åt möte från 8.30 till 17.00... på engelska så man var lagom mosig i huvudet sen. Dock inte värre än att man orkade ta sig ut en sväng på kvällen och kolla in det tyska nattlivet (=Reeperbahn). Ja, inte jag då givetvis men delar av det övriga sällskapet.

Det bästa med Tyskland är detta:


Men nu sitter man hemma igen och bloggar i vanlig ordning och längtar tills imorgon. Då skall vi ha lite julmys med gruppen och sen väntar... 17 dagars ledighet för min del! GÖTT! Vill dock skicka lite hälsningar så här på kvällskvisten:

* Manne: Någon rättvisa måste finnas! Vi andra har ingen midja 364 dagar om året
* Poli: Har hört om din kampanj inför Thailand. Skicka bilderna så jag kan blogga upp dem!
* Grahnskan: Tack för julklappen!

Och till er andra... Imorgon är en annan dag! //Farmskan

PS! Imorgon fyller också världens bästa Marcus år! Grattis älskling!

1 vecka till jul

Sista jobbeveckan detta året står för dörren, sen väntar en välbehövlig julledighet på inte mindre än 17 dagar! Skall bli otroligt skönt att bara lata sig och inte tänka på jobbet alls. Åtminstone inte varje dag...

Igår hade vi julfest med gamla "Dansbandet" och fast man inte träffats på ett par år så faller man in i samma gamla glada trall och sitter och småmyser över gemensamma minnen. Speciellt roligt har vi alltid åt Christer eftersom han är en sån person som "allting bara händer" för (typ Daniel Pettersson för er som jobbar på banken...). De två i särklass roligaste händelserna är följande, de inträffade dessutom på samma resa... (helt otroligt!)

Vi åkte alltid iväg hela gänget med fruar, män och barn minst en gång per år och denna gång gick resan till Danmark och ett litet mysigt hotell. Inne på hotellet fanns en simbassäng och över den hänger en snygg armatur i trä. Den hängde där ända tills Christer (lätt förfriskad) bestämde sig för att, likt Tarzan, svinga sig ut över bassängen genom att klänga fast i denna. Christer och hela takarmaturen hamnar i vattnet och full panik utbryter eftersom man befarar livsfara med strömförande föremål i vattnet... men som tur är slets den ju ut från kontakten när han hängde i den så det blev inte värre än så... men det var fantastiskt kul så där i efterhand och likadant när han skulle gå ut till receptionen och förklara sig...

Samma kväll (något mer förfriskad) kommer han och frugan upp till rummet. Hon går och skall borsta tänderna och han skall bädda ut bäddsoffan... Detta gjorde han inte tillräckligt bra utan när han sen lägger sig i den så slår den ihop med honom inuti. Ju mer han skriker och fäktar desto mer pressas sängen ihop:
"Hjälp, Lena...Hjälp!"
"Sluta larva dig, var är du?"
"Hjälp mig, jag är inne i soffan...."

Att man inte dog när man hörde detta berättas... och det är ändå bara två av en mängd historier som inträffat med honom genom åren. Hur kul som helst att återuppleva detta, och äta gott julbord samtidigt!

Men så har han ju också fått följande julklapp av oss (mig och Malm)...
En blå babyhjälm i tyg.... //Farmskan

Julhälsning

Till er alla, från oss alla... (Jag och bästa tjejkompisarna Manne, Grahnskan och Rita)
kommer här årets bästa, häftigaste och mest charmerande julhälsning!

Let's rock girls!

http://www.elfyourself.com/?id=1422319697

Snart väntar lite julfest med god julmat! Kram //Farmskan

Förkyld

Har smugit sig på mig under dagen och på vägen hem frös jag som en hund. Sved i halsen gjorde det också så det är väl förkylning på gång. Försökte svälja en brustablett när jag kom hem men det är så äckligt! Klarar inte att svälja det... så det får bli te och "under-täcket" sittande istället. Makens kompis Micke kommer över så de två lär väl sitta med vars en ölburk och prata om livet hela kvällen. Skönt... då får jag ha TV:n för mig själv.

Imorgon väntas julfest med vänner som jag inte träffat på ett par år... det är gamla dansbandet "Dansbandet" som skall ha en re-union och det skall bli hur kul som helst. Spelade ju med dom i nästan 10 år på lite privata tillställningar. Repertoaren bestod av 60-tals musik och gamla schlagers i en salig blandning... vi hade rikigt kul även om det inte alltid lät helt 100. Här är några medlemmar, Christer o Inge

image59

Vilket gäng, vilket gung!

Imorgon blir det också inköp av gran och framsättning av diverse julprydnader... sen är det bara att vänta på att tomten skall anlända.
Ha en trevlig kväll... och till er grabbar som skall till Andy: Imorgon hjälper inga brustabletter!
//Farmskan

Korvaskinn...

Maken fick ett ryck och bestämde sig för att ut och springa. Jag tittade på honom med den där "gör-du-vad-du-vill-men-jag-sitter-kvar-framför-TVn"-blicken. Sagt och gjort han riggade upp sig med reflexväst och underställ, gäller ju att synas när man är ute i mörkret.

En kvart senare kommer han inflåsandes genom ytterdörren och man tror att han drabbats av en kraftig astma-attack men Nej, det är bara helt normal andning efter ett löp-pass. Sen börjar cirkusen... efter att ha suttit en stund och eftersvettats skulle han gå in i duschen och märker då att understället inte går att få av. Och då menar jag verkligen inte går att få av.

1) Det är extremt mycket för litet och 10 kg sen han använde det sist
2) Den kraftiga svettningen har gjort att det liksom fastnat kloss mot huden

Han drog och han slet men det gick bara inte. I full panik rusar han ut i köket och klipper helt sonika upp hela framsidan på understället.... En syn för gudar och fruar! Helt rödflammig på hela kroppen efter denna ofrivilliga tvångströja smyger han sig in i duschen.

Nöjd trots allt med sitt tilltag undrar jag stilla "Säkert att du inte skall ha en Mozartkula??"
//Farmskan

Brunkål

Samtal direkt från verkligheten:

Pilla: Jag har så smått börjat handla hem julmat... lite varje gång man är i affären
Ullstorps-Torgny:  Varför då? Är du rädd den skall ta slut?
Pilla: Nej, men Hemköp hade ett erbjudande om man köpte mat för 400 kr fick man en back julmust. Jag passade då på och köpte brunkål eftersom jag trodde att den skulle hålla sig fram till jul. Men i morse när jag skulle äta flingor och hällde i mjölken så smakade den ju bara brunkål... hur äckligt var inte det!
Åsa: Varför stoppade du den inte i frysen?
Pilla: Ehh...

Tystnad

Ullstorps-Torgny: Hur kommer du ihåg sen VAD du har handlat?
Pilla: Äh, det gör jag förmodligen inte...
Ullstorps-Torgny: Så du menar att du kanske har 8 paket brunkål hemma hos dig sen?
Pilla: Förmodligen
Ullstorps-Torgny: Va bra! Då kanske vi kan hämta några paket hos dig....
om det är slut i affären menar jag...

Dagens i-landsproblem... och så äter jag ju inte brunkål heller!
Trevlig kväll! //Farmskan

Ja, jag erkänner...

Äntligen kom så bilderna på vår pendlarbebis, så...   May I proudly introduce: Ville Löwegren:

image58

Pappa upp i dagen! I bilen sa vi till Jonte... "Oh, vad söt han är!" Vet ni vad dåren svarar? "Jo, vi är nöjda..." Ett typiskt Jonte-uttalande... man smäller bara av.

Jag måste dessutom erkänna att jag hade fel idag. Inte så lite heller, men jag är inte den som döljer det utan jag erkänner fullt ut... han låg INTE (säger INTE) med fötterna först utan istället precis som chefens chef sa "med huvudet uppåt". Men herregud, spelar det verkligen någon roll om huvudet är upp mot magen eller ner mot ryggen...? Och Ja, tydligen . Fattar ingenting!! Men så är ju mina födda genom kejsarsnitt också så man har ju liksom aldrig varit riktigt med. Så till er alla som hörde mitt högljudda påstående: Jag hade fel.

Lunchen hos Poli var extremt god och trevlig! Tack Linda för att du tog emot oss 15 personer i ert härliga uterum. Att fixa mat till hela gänget och samtidigt ha en 3 månaders baby på armen och en 4-åring runt benen är en prestation. Det gör vi gärna om.

Summa summarum en bra dag med mycket positiv energi! Det är sådana dagar man svävar lite på moln och är otroligt nöjd med sin tillvaro... att bara vara

//Farmskan

Feedback

Har haft utvecklingssamtal idag med min chef.

Kollega: "Slog ni ihjäl varandra?"
Jag: "Du, det kallas att ge varandra feedback..."

Det gick med andra ord väldigt bra. Jag menar, vad kan man ha för negativa åsikter om mig och mina prestationer?? Ödmjuk? Moi?

Imorgon skall hela gänget samlas för en jul-lunch hos Poli, skall bli riktigt kul! Det brukar nämligen bli det när vi träffas allihopa. Tur att han har en så förstående fru som låter oss vara där hemma, förfest efter förfest efter lunch efter fika...

All kärlek! //Farmskan

PS! Tack alla ni som höll tummarna för Grahnskan... hon fick jobbet!

Hällande regn

Regn, regn, regn... hur kul är det när man helst av allt vill ha lite julstämning. Idag blev lussekatterna bakade, ligger nu infrusna till julen. Får kanske ta med en påse till jobbet också... de är ju inte precis bortskämda med hembakat från mitt håll. Kanske mest också för att de skall se att jag kan om jag bara vill.

Tog oss ner till julskyltningen i Åhus där vi skulle dansa linjedans, lite uppvisning sådär. Tyvärr var det också utomhus och regnet öste som sagt ner. Så det tillpiffade håret och sminket var jättesnyggt efter typ två danser. Maken stod och huttrade under ett paraply och såg mest ut som om han ville hem hela tiden... lite entusiasm skulle man kanske kunna begära eller? Var och hämtade min 96-åriga farmor också och tog med henne ner men hon stannade inte ens till första låten... "Nej, nu har jag sett detta, jag går hem och sätter på kaffet..." Tack för det underbara stödet! Gäller dig också bror Ola som inte ens orkade dig dit... "har lite ont i huvudet idag efter julfesten..." Och?

Fikade hos farmor sen och det är ju alltid kul eftersom hon hör så förbaskat dåligt så hon svarar på helt andra saker än det man frågade om. Och så heter man allt från Sonja, Pia eller Christer... hur kul som helst. Berättade för henne att vi varit och kikat på en lägenhet i Åhus... "Varför byggde ni då en veranda?" Ja, det kan man ju verkligen fråga sig. Tänkte inte på det.

Dottern har också kommit hem nu efter ett sångframträdande på en julfest i Åhus så nu är familjen samlad så här på söndagkvällen. Känns skönt! Hon var skitsur på en kommentar fälld av sin mor... så det är liksom precis som vanligt när de två har träffats. De kan bara inte dra jämt... retar sig på allt hos varandra tydligen.

Men hör ni, ta en god fika nu ikväll, det skall vi göra! //Farmskan

Julstök

    Marie Picasso vann Idol 2007. 

Vet egentligen inte vad jag skall tycka om det... hon är ju en bra sångerska, no doubt men scenframträdandet lämnar mer att önska. Måste hon alltid stå helt kobent när hon sjunger?? Och med den yppiga barmen hade det varit snyggt med BH, nu ligger de bara utmed sidorna som två livbojar. Amanda är betydligt bättre när det gäller den sidan (ja, inte bröstmässigt utan sceniskt...) men människan kan ju inte sjunga. Hon har ju knappt tagit en ton rätt under hela programmet... visst hon har en egen stil och ett häftigt scenspråk men det vore ju bra om hon kunde sjunga också... eller nej, förresten man kan nog bli känd ändå. Kolla bara på Håkan Hellström (Sorry Elin!). Men, nu är det över och fredagkvällarna kan ägnas åt annat... Broder Ola & Co får ha "På spåret-mys" istället för "Idol-mys".... ha ha

Dagen har innefattat julstädning, julklappsinslagning och jobb. Tänkte baka lussekatter också men det får bli imorgon istället. Det hinns säkert med när maken skall byta ytterligare ett fönster hos Grahnskan. Sen klockan tre smäller det... då skall Farmskan och Manne dansa linedance på julskyltningen i Åhus. Yieehaa! Förhoppningsvis kommer vi ihåg stegen så man slipper skämmas.

Man lider ju annars av Alzheimers Light. Idag skulle jag steka kött och satte på järnet... gick sedan och kollade på lite hus på nätet och glömde pannan. Höll på att elda upp hela huset... vore ju synd nu om vi skall sälja... Fast å andra sidan hade man ju då varit tvungen att hitta något annat, ganska fort också.

Må gott! //Farmskan

Lyxfredag

Eftersom gårdagen var jobb, jobb, jobb så bestämde jag mig för att slappa halva dagen idag och inte börja jobba förrän efter lunch. Sov lite längre och tog sen en sväng med Mitzan. Fatta vad geggig en hund blir i detta vädret... sen lagom tills hon gått över dörrtröskeln rister hon av sig all skit... Tack! Nej, det blir ingen hund efter henne, i varje fall inte förrän man är pensionär och har tid att städa och gosa med dem hela dagarna. Tur man har Grahnskan så man slipper ha alltför stor ångest för att hon är själv. Hunddagis är perfekt för två arbetsnarkomaner som mig och maken... här är en bild från Grahnskans:



Men nu kom jag ifrån ämnet... lyxfredag var det ju. Jo först var jag och maken nere och tittade på lägenheterna i Åhus och visst, de var helt OK men till det priset (9.963:-/mån) hade åtminstone jag förväntat mig lite mer. 105 kvm stor 4:a med inglasat stort uterum till det. Men varför vita luckor... jag vill ha ek, varför plastmattor i sovrummen.... jag vill ha trä, varför vanlig spis med häll.... jag vill ha ugn/micro inbyggt och bara spishäll. Var nog lite neggig men där fanns ingen direkt gräsplätt heller så var skall Mitzan vara? Nej, vi får nog hitta något bättre om jag skall dra upp mina bopålar i alla fall. Broder Ola var också med... mest av nyfikenhet men han gillade den. Blev lite avundsjuk för torktumlaren men hosta upp ytterligare 4.000 kr i hyra så kan säkert du få en också...

Tillbringade sedan 1,5 timme på Hälsa och Helhet och gjorde en ansiktsbehandling. Fasen vad skönt det är... kostar skjortan men är värt varenda öre. Inga finnar eller pormaskar längre, vaxade ögonbryn och slät som en barnrumpa... tror faktiskt ingen känner igen mig längre. Ha ha

Sen kallade verkligheten igen så klockan ett var det full fart med jobb, jobb och jobb... men det var skönt så länge det varade. Nu väntar kaffe på den goda maten vi käkat så...

So long! //Farmskan

Amanda eller Marie? Det är frågan... Jag tycker Christoffer! 

Konst(igt)

Östra Göinge Kommun... jag har sagt det innan och jag säger det igen: jag dras med ett par fördomar. De har en alldeles egen stil också när det gäller utsmyckningar av allmänna platser och de kulminerar liksom nu till jul. I pendlarbilen får vi njuta av allskön konst(iga) saker:

* Två flodhästar i bast liggande vid å-kanten. Till jul kläs de i luva och luciakrona
* En regnbåge symboliserad av 30 olika målade plåtrör... Skitfult!
* Kycklingar utskurna i gigantisk storlek som "springer över vägen"

Men fulast och mest obegripligast av dem alla är... (trumvirvel):
* Den stora tuppen i neon i Hanaskog!

Varför en tupp? Och varför lyser den till jul och inte till påsk? Är det någon som vet hur tuppen kom in i bilden kring julfirandet?? Asful är den, och så bländar den alla trafikanter så den är dessutom en trafikfara. Men man får väl vara glad att någon vill smycka kommunen.

Lång jobbedag idag och kvartalsmöte igår gör att jag är lite sliten. Fick förresten veta att vår pendlarbebis skall heta Ville (fast just nu kallas han Nicke Bula på grund av sugklockan). Väntar fortfarande på bild, men den kommer nog. Nej, nu är det dags för lite slapp framför TV:n, dottern är på Kent-konsert i Lund så maken får fara och hämta henne i stan i natt. Ingen rast, ingen ro.

Gokväll! //Farmskan

PS! Vem är någon? Den som alltid skall göra jobbet?

Förtroenden

En riktigt mysig dag idag... kundbesök i Göteborg med tillhörande julbord. Kan det bli bättre? Fick en del tråk-SMS typ "Hoppas ni mår illa!" men det bjuder vi på. För er info så var det mycket bra, sillen var god och riklig och gottebordet i slutet var svårt att motstå. Så svårt att jag faktiskt stoppade på mig lite bitar i en servett för att äta senare, vilket fick delar av sällskapet att rodna.

Ingen bild finns ännu att uppbringa på vår pendlarbebis men jag hoppas att vi snart får se det "lilla" underverket. Namn?

Vill också kommentera inlägget om min händighet med att Ja, jag gjorde misstaget att sätta benen på utsidan av bordet men jag trodde att det skulle vara så på den modellen. Och så pratar vi inte mer om det!

Idag har jag fått ett fantastiskt förtroende av en riktigt god vän. Det gjorde mig glad, stolt och lycklig över att vara utvald och jag blev också glad för innehållet! Du är en fantastisk människa och jag skall vårda det ömt i mitt hjärta. Puss!

Maken undrade om jag ville ha pizza... eh, tror inte det va... //Farmskan

image52

PS! Dagens citat från Ullstorps-Torgny.... "att bo i husvagn är fruktansvärt, då är man hellre hemlös". Vad säger du Poli, kan du låta det passera?

Pendlarbebis!

Grattis Jonte och Petra! En stor pojk föddes idag den 3 december på Kristianstads BB.

Allt verkade ha gått bra och det var ju skönt. 4,7 kg och 56 centimeter lång.... når alltså pappa redan till axlarna.. ha ha ha. Nej, fy det kan inte varit helt skönt och smärtfritt det där... Men men, nu är det över och jag tror Jonte har fått en alla tiders upplevelse. Ingen bild på webben ännu men jag lovar lägga ut den inom kort.

Undrar om han är lik pappa... skägg och tummade glasögon....

Imorgon väntar årets första julbord... MUMS! //Farmskan

Oj, hjälp!

Dottern jobbar extra på en restaurang i Degeberga. Inte helt snövita pengar om man säger så... Hon har jobbat där till och från nu under hösten och nu har det ju varit lite mer i och med att julborden har dragit igång. Det har ju varit skönt att tjäna lite mer pengar än bara studiebidraget... Men så igår fick de besök från Skattemyndigheten! Katjing!

"Jobbar du här?"
"Ehhh, ja"
"Får du lön?"
"Ehhh, ja"

Nu sitter hon väl ganska säkert ändå med tanke på att hon behöver jobba en del för att komma upp i de 16.700 kr som är gränsen för att behöva skatta, men hur går det för grabbarna Grus i restaurangen? De hänger förmodligen löst....

Fortsättning följer
Önskar er alla en glad Advent! //Farmskan    image51

Stiffe Timell

Visste ni att Martin Timell har en yngre bror? Jepp, han heter Stiffe och är min händige make. Han är otroligt duktig på det mesta och har själv renoverat nästan allt i vårt hus. Han älskar att hålla på och fixa och han gör det på sitt alldeles egna vis. Många av er har ju hört mig berätta om hans bravader och en del saker kommer definitivt att gå till historien. Vem minns inte:

* När han monterade staketet på fel håll.... för att han ville ha den snygga sidan inåt!
* När han bestämde sig för att lägga plattor som blivit över i en snygg formation i trädgården
* När han kapade elkabeln till "den perfekta längden" utan att ta ut kontakten först....
* När han ramlade ner från stegen med häcksaxen igång och slog sig som f...n

image50

Han fuskar inom alla kategorier och oftast låter jag honom hållas... det är egentligen bara några saker som jag inte gillar när han håller på med och det är El och Kapsågen.... Då vill jag helst bara gå hemifrån!

Idag skulle han så montera upp utomhusslingan och då märkte han (efter att han satt i kontakten...) ett brott på kabeln som troligtvis uppkommit vid stegramlingen i somras... "Det fixar jag lätt..." Nej! Det gör du inte, du köper en ny hel kabel, här lagas ingenting med tejp och snöre!  Jag blir tokig... man vågar ju aldrig sticka i den kontakten flera gånger sen. Så efter mycket om och men for han iväg och köpte en ny kabel... helt i onödan enligt honom då. Ibland behöver man liksom peka med hela handen.

Imorgon skall han hjälpa Grahnskan och montera in tre nya fönster. Han har packat tigersågen så jag tänker stanna hemma. Grahnskan får övervaka honom och jag hoppas jag får hem honom i en hel bit. Det är dessutom första advent imorgon så tänd ett ljus och mys i mörkret!

Undrar om vi fått någon pendlarbebis ännu.... //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0