Porterstek

Pigg som en mört igår och var vaken både till finalen i Fångarna på fortet och en film... Första Wall Street-filmen. Har köpt den nya också men det kändes som om man först ville se denna för att få en bakgrund. Får väl bli nummer två ikväll, efter handbollsfinalerna.

Varit en stund hos farmor Signe idag också, allt var bra även om hon var lite trött. Hon har ju lite problem med sår på sina ben och jag tror medicinen tar lite på henne också... sen är väl inte cirkulationen den bästa heller längre. Idag vankades det porterstek till middag
- Undrar vad det är, sa hon
- Det är kött som man kokt länge i öl, svarade jag. Då blir ni lite på lyset
- Ja, man kan ju gå och lägga sig direkt efter...

Funderade idag på om hon har någon ångest för döden men jag tror faktiskt inte det. Hon har alltid tänkt på döden så som det var för hennes far och det tror jag har en lugnande verkan på henne. Hon säger jämt "Far gick bara och la sig och sova middag, sen vaknade han inte igen" och det tror jag hon ser som lite fridfullt. Skönt i så fall

Vi har haft lite strul med vår skrivare, den skriver bara ut lite grand av sidan sen matar den ut igen. Så jäkla irriterande. Jag har laddat ner ny drivrutin, rengjort skrivarhuvud och kört alla checks man kan. Men icke... skiten skriver inte ut ändå. Men igår kväll (läs: mitt i natten) fick jag ett bryt och började leta överallt på internet efter lite förklaringar som jag kunde testa. Vet ni vad det var?? Att vi hade hålade papper!! Hur sjukt är inte det... och så trött jag blir. Moderna maskiner borde väl kunna klara lite hålade papper tycker man.

Nej, nu är det handboll och sen är det att ladda inför en ny vecka. En vecka som innehåller både Oslo och Älmhult... Idag tar vi väl en sådan här!!



//Farmskan

Plugg-ångest...

Pust och stånk vilken ångest jag har för det här pluggandet. Böckerna ligger där och hånar mig "börja läs nu då!!" och jag får bara mindre energi. Buhu! Hoppade ju på delkurs tre nu i Lean-programmet igen. Gjorde ju ett uppehåll för statistiken (vilket ex-boss tycker var helt förkastligt...) och nu på det igen för delen som innebär projektarbete enligt Six Sigma-metoden. Första inlämning i nästa vecka så det är ju GOTT OM TID!!!

Nåja, ger man sig in i leken får man leken tåla... det sa alltid min kloka farmor Signe

Idag har jag annars bara latat mig, kelat med hunden, besökt svärföräldrarna och sniffat på ångorna från makens och lill-dotterns middag. Jag är skithungring, har huvudvärk efter världens sockerfall men jäklar vad jag inte skall ge mig denna gången. Bara 17 påsar kvar...

Nej... en film skulle sitta fint  //Farmskan

PS! Makens absolut bästa kommentar idag:
"Sådär ja... då har vi genomlevt ett kapitel av city-kliniken!"

Tre rätters gourmet...

Hade en riktigt rolig kväll med gamla jobbe-gänget igår. Håkan som varit professionell kock i sitt tidigare liv hade satt ihop en fantastisk trerätters meny som vi hjälptes åt att fixa till. Eller ja... jag hamnade i duknings-gruppen så jag bidrog inte så mycket i själva anrättandet av maten (synd egentligen). Men vad gott det var!!

Till förrätt: Scampi med chili-avakadoröra och tomatgazpacho
Huvudrätt: Lammrack med potatiskaka och äppelchutney
Efterrätt: Vit chokladmousse med färska bär och grädde



Inte en enda kalori där inte... och inte i det fantastiskt goda vinet till heller tror jag. Lyckades dock spilla först tomat-gazpacho på hela tröjan (den gigantiska bysten ni vet...) och sen ett glas vin över mina byxor. Det är snart dags för "pensionärsservett"

Högt i tak och mycket skratt. Och till min förvåning (och säkert de andras också) inte en enda tår, jag som annars är så blödig. Kändes bara roligt och gott i magen. Så tack till er alla för en riktigt trevlig kväll! Denna är till dig Frida... "sköt du det på bästa sätt"



Tillbringade natten på IKEA värdshus sen eftersom jag hade några tidiga morgonmöten i Älmhult idag. Somnade som en stock direkt men vaknade efter någon timme av att det var ofantligt varmt på rummet. Det gick fasen inte att somna om... så idag har jag haft rätt så mörka ringar under ögonen kan jag säga.

Nu är det fredag och första dagen på min faste-vecka! //Farmskan

Ordstäv

Tillbaka i vardagen igen efter min lilla utflykt till Helsingfors. Flygresan gick över förväntan och jag lyckades nästan hålla min ångest i schack... nästan alltså. Hemresan höll på att utvecklas till samma mardröm som när vi åkte hem från Madeira, där min hjärnspöken gör livet till ett h-vete och inget syre kommer till hjärnan. Men så plötsligt löste sig allt lite lätt, mina fantasier gick till en annan gate och jag kunde hyfsat lugn äntra planet. Undrar om jag någonsin kommer att vänja mig helt? Ny tripp nästa vecka... Oslo tur och retur, bara att öva, öva.

Halt som såpa på vägen till jobbet, underkylt regn med ett litet lager snö över också för säkerhets skull... gällde att ta det lugnt. Men en bra dag och jag har fått mycket gjort, plus att jag nu fått all min kringutrustning till min nya dator... men saknar fortfarande datorn. Hmmm... får köra med min gamla tills vidare även om det ställer till en del problem så är det bättre än inget.

Ikväll har jag varit och klippt mig hos Sascha... eller klippt och klippt, tunnat ut är väl rätt ord. Blev riktigt bra, han är duktig min lilla frisör och också den enda förutom maken som får mig att känna mig vacker och kallar mig "älskling". Exboss påstod att sann skönhet kommer inifrån... jo, jo... men man kan väl polera ytan eller? Jag behöver också ta itu med vikten igen... har låtit det glida iväg några kilo igen och jag blir så trött på mig själv och min karaktär.



Ibland får sig mina illusioner en knäck... Eller som ordstävet säger:
Det är bättre att hålla tyst och bli misstänkt för att vara en idiot än att öppna munnen och undanröja varje uns av tvivel... (Abraham Lincoln)

Imorgon kväll är det kick-out i Älmhult, det ser jag fram emot jättemycket! Men nu duschen innan Uppdrag granskning! Varför alltid denna Jante!!

//Farmskan

På besök i "Muminland"

Godmorgon från ett snöigt Helsingfors... Här är vintern fortfarande i full gång. Idag snöar det en hel del även om det inte är så kallt. Igår när jag låg på hotellrummet funderade jag över om det över huvud taget är möjligt att i vuxen ålder lära sig finska. Jag försökte verkligen analysera orden och se om det fanns något man kunde hänga upp det på men nej... helt omöjligt. Det skulle vara kul att kunna för det är ett rätt häftigt språk på ett sätt. Vi får väl se... kankse efter min uppfräschning av tyskan (*ler*)

Men man får i varje fall vara tacksam för att de på varje skylt, information, hus eller väg presenterar det hela först på finska och sen på svenska. Visst, det blir gigantiska skyltar men vilken service för oss tillresta svenskar... Så Lautatarhankatu 6 heter också Brädgårdsgatan 6... glasklart ju! Vet dock inte om taxin hade vetat förstås.

Jag och min kollega var ute och käkade igår kväll. Italiensk mat, otroligt gott och nästan ingen vitlök alls... (*ironi*). Restaurangen låg mitt i Helsingfors och där är riktigt vackert där med gamla hus och spårvagnar som åker runt. Vid bordet bredvid vårt satt där ett svenskt par och efter en stund sa min kollega
- Hör du, det är finlandssvenskar
- Nej, det är det inte... det där är svenska
- Hur vet du det
- Därför att alla finlandssvenskar låter som Mumin-mamman...
Och precis så är det ju... deras språk liksom sjunger fram. Och var någonstans i världen serverar man annars en stadig gröt till frukost?



Nej, nu blir det lite jobb fram till två och sen är det dags för hemfärd igen.

Moi Moi (=Hej, Hej)
//Farmskan

Spotify-lördag

Den här bilden är från Basel igår lördag... så härligt!



Vilken trevlig kväll vi hade igår hemma hos kusin P och hennes Jan(a). Tror att mycket beror på att de är så otroligt gästvänliga och man känner sig omhändertagen från första stund. Tilltugg, gott att dricka, en fantastisk huvudrätt och efterrätt, kaffe och bakelse.... ja, ni fattar. Man är mätt och stor som en spärrballong när man går där ifrån. Men oj, vad gott allt var. Lillebror U var också där med sin familj så det blev mycket tragg och glada skratt och sen en massa musik från Spotify, denna fantastiska uppfinning. Trevligt!! Och att Sverige vann handbollen gav ju en extra guldkant... men det hängde på målvaktsbytet Jan(a)!

Har varit hos farmor Signe en runda i förmiddag, allt var bra med henne men hennes ben var det si så där med. Börjar bli rätt såriga... i och för sig blir det ju inte bättre av att hon själv envisas med att "sköta om det". Hon har ingen sjuksköterskeutbildning om man säger så (*ler*). Svåra sår går knappast bort med Nivea hudlotion, eller?? Men pigg och gla som kexchoklad var hon och kör med full fart runt med sitt nya fordon!

Imorgon är det upp med tuppen för att hinna med planet till Suomi Finland. Har jagat runt som en galning efter adressen till kontoret, för det glömde jag ju naturligtvis att skriva ner. Och deras gatuadresser är ingenting man direkt memorerar och slänger fram lite käckt i taxin om man säger så. Finns nog inget språk som har så lite vokaler i orden...

On kauniina muistona Karjalan maa,
mutta vieläkin syömmestä soinnahtaa,
kun soittajan sormista kuulla saa,
Säkkijärven polkkaa!
Se polkka taas menneitä mieleen tuo
ja se outoa kaipuuta rintaan luo.
Hei, soittaja, haitarin soida suo
Säkkijärven polkkaa! 

Ikväll hejar vi fram våra svenska hjältar till seger mot Kroatien! Heja, heja!

//Farmskan

PS! Vad adressen var.... Lautatarhankatu

Back in life

Fasen vad man är handikappad utan en fungerande telefon... man har ju hela sitt inrutade liv där numera. Allt ifrån kalendrar, mail och mötesbokningar. För att inte tala om alla telefonnummer man inte bryr sig om att lära sig längre. Förr kunde man ju alla telefonnummer utantill och nu är man glad om man minns sitt eget. Så tack 3-butiken i Lund för att ni förbarmade er över mig och fixade in mig i livet igen. Nu återstår bara bytet av datorn och synkningen med nytt nätverk i nästa vecka... även det kan bli en spännande historia.

Igår kväll var vi och spelade bowling ute i Näsby. Det var Fia med familj som bjudit in oss för att uppvakta Babs som fyllde år i veckan. Och inte för att skryta men jag gjorde ett antal strikes! Ibland så bara funkar tekniken och man undviker rännan i stort sett hela tiden. Andra gånger (typ alla andra gånger jag tidigare spelat) har man lyckats putsa den där rännan i varje slag. Slag förresten, heter det så? Eller är det kast? Ja, skit samma... jag gjorde alltså en fantastisk serie och vann! Tjohoo för mig



Efter bowlingen käkade vi lite gott på Kristianstad Steakhouse vilket var en perfekt uppladdning för min och makens totalt avslappade ryggläge i soffan framför TV:n. Lyckades i varje fall hålla mig vaken hela Skavlan igår... Mysiga fredagskväll!

Vårt kylskåp i morse gjorde ingen människa glad. När vi väl rensat bort sådant som inte gick att äta (typ gammal dippa, lite hackad rödlök som blivit över, en sunkig clementin och en för gammal rulle risgrynsgröt) så var det inte mycket kvar att hurra för. Makens kommentar: Hade vårt kylskåp varit en lunga hade personen för länge sedan varit död... Pust och stånk, blir storhandling idag. Även städning står på mitt schema och jag lovar att damma också Elin. Maken skall spendera sin lördag med tippen-rundor. Ikväll ser jag däremot fram emot en trevlig kväll hemma hos Pia och Jan(a).

Ha en skön lördag! //Farmskan

PS! Kolla våra sötnosar... Ramsey och Nils

  

Tänkte väl det...

... inte fasen ville försäkringsbolaget bistå med våra surt inbetalade premiepengar för att fixa vårt tak inte. Hade egentligen inga större förhoppningar men under har ju hänt förr. Jag menar, Jesus gick ju på vatten. Nej, det blir till att länsa sparkontot, glömma resan till Fidji-öarna och bryta ihop bara.

Gårdagskvällen tillbringades med tjejgänget (VIN) på Spabad uppe på Hälsa och Helhet. Tomt på folk så vi hade full tillgång till allting. Satt ute under stjärnorna (de finns ju där bakom molnen i varje fall...) och badade i deras stora jacuzzi. Så gott... sen lite japansk bassäng, kallbad och bastu. Härligt mosiga och goa avslutade vi det hela med en helt fantastiskt god Bagel inne på "House of Bagels". Precis vad man behöver klockan nio på kvällen... NOT!



Alltså... det här med döda djur. Först en massa fåglar och nu döda kor som bara ligger där på en äng helt plötsligt. Visst är det äckligt?? Och vad är det egentligen som händer, mystiskt och lite skrämmande också faktiskt.

Har varit i Älmhult idag och gosat med mina gamla kollegor och Fader Fouras. Upptäckte helt plötsligt att jag inte hade någon fungerande telefon. De har nämligen flyttat mitt abonnemang idag till det nya och nu fungerar ingenting. Jag hatar sådant här! Alla kontakter, alla grejer i kalendern... ja allting!! Pust och stånk. Hoppas att det löser sig imorgon med att få igång den åtminstone och sen får jag väl sätta mig och mata in alla telefonnummer igen. Tröstlöst!

Ikväll är det tjejträff igen, fast denna gången med SY. Grahnskan står för värdskapet

//Farmskan

PS! Och Jesus vattenpromenad var inget under... han visste bara var stenarna låg

Nu håller vi tummarna

Fy fasen som garagetaket ser ut... innertaket är borta och all isolering är nere och det ser ut som f-n helt enkelt. Avloppsröret uppe i taket har antagligen legat och läckt en längre tid och det är ingen vacker syn vill jag lova. Försäkringskillen var här precis och kollade in det och hans kommentar... "det här var ingen liten historia" känns sådär. Mög!! Nu skulle de komma imorgon igen med någon ytterligare för att besiktiga det hela och jag håller mina tummar så de blir blå för att de hjälper till. Kräk, kräk, kräk!

Fast med vår vanliga tur så... även om jag vann 130 kr på Lotto idag.

Ikväll är det handbollsmatch för Sverige igen och jag hoppas verkligen att de spelar bättre än de gjorde igår. Visst, koreanerna gjorde det bra men det var alldeles för mycket individuella fel för att det skall vara OK i ett VM. Mina nerver pallar knappt en hel match.

I övrigt har det varit en spännande dag... Skall djävulen bära Prada?



Hade varit rätt kul faktiskt

Nu har maken poppat popcorn... fatta så gott det luktar!
//Farmskan

Ny på jobbet

Första dagen på jobbet och man känner sig helt förvirrad, som en liten skoltös första dagen i skolan. Bara det att här finns ingen fröken som visar en till rätta. Men sakta men säkert så kom jag igenom den här dagen också och det känns bra i magen, vilket brukar vara ett bra tecken. Men visst saknar man "tugget" med gänget i Älmhult. Där är ju alltid en massa skratt och snack, får väl se om jag kan få till lite Älmhultsstämning där också.

Satt precis och skrattade högt för mig själv när jag läste dotterns blogg:
----------------------------------------



Tror jag pratar för alla inneboende 21 åringar när jag säger att det kan bli en del tjat från föräldrarnas sida om städning, hjälpa till mer osv osv. Jag tycker faktiskt att jag är duktig med att hjälpa till i vårt hem och ibland tror jag mina päron håller med mig, ibland inte. Tex är det alltid ett jäkla tjat om att jag sorterar tvätten fel, jaja. Sålänge jag inte blandar färg med vitt tycker jag att det är lugnt. Men jag ska säga er mina vänner, föräldrar har också skelett i sina garderober - i mina föräldrars fall - DAMMRÅTTOR!!!

Vårt hus är super fint och ser väldigt rent ut men vet ni hur många råttor jag damsugit upp idag? Ni är kassa på dammning. Så att jag sorterar fel tvätt kanske inte är så farligt ändå? (om man jämför alltså) Jag menar, damm är inte bra för hälsan! Så Åsa, nu är dina skärphyllor avdammade och likaså er toalett.
Stiff och Åsa, idag dissar jag er dammning men hissar ert varma hjärta.
---------------------------------------


Underbart... henne kan man bara älska!

//Farmskan

PS! Glöm inte heja fram våra svenska handbollshjältar ikväll!


Det går alltså

Det går att lära gamla hundar sitta! Beviset fick vi idag när vi åkte ner till farmor Signe och såg att hon numera använder denna fantastiska pryl:



Hon har i alla år sagt att detta var något hon aldrig skulle använda. Hon har hånskrattat när vi pratat om det och med förnärmad min härmat de stackars människor som går med en sådan genom att stappla fram med krokig rygg. Nej, hjälpmedel och rollatorer var för gamla människor... Hon kanske äntligen insett att hon faktiskt tillhör den skaran själv.

Idag har det varit en sån där söndag där vi åkt runt och hälsat på, fixat ärenden och annat. Sista ärendet för dagen blev att hämta ett släp uppe hos Nisse & Rita. Ett släp att lasta allt skit som vi nu tar ner från taket, våt isolering, trasiga gipsplattor och uppruttna brädor. Jag hatar verkligen detta... det är så fruktansvärt trist att lägga pengar på sådant. Jag vill liksom göra annat för mina pengar än att bygga ett nytt garagetak.


Imorgon börjar en ny utmaning... nytt jobb, nya kollegor. Får försöka hoppa ur min röda låda och visa upp ett lugnt och behagligt yttre. I varje fall första dagen får man göra sig till... (*ler*)

Ikväll börjar Solsidan! Don't forget...

//Farmskan

Turken hade rätt...

Att äta ett helt paket vitlökssmör själv till köttet... det är inte bra va!? Magen klagar lite men det är ju så gott att man inte motstå liksom. Potatisgratäng och gott kött, sallad och vin... Det kan liksom inte bli bättre så här en go och härlig lördag. En lördag som började med att jag och Dottern fick oss varsin duvning hos thailändskan. Det var första gången för Dottern så hon har varit mer än salig hela dagen.

Jag var först ut så när hon hoppade upp på bänken begav jag mig bort till Hälsa & Helhet för en "Ansiktsbehandling de lux". Alltså jag säger det direkt, det är riktigt riktigt skönt men... vad får man för pengarna egentligen? Peeling, fuktkräm, ångmaskin, tryckta porer, minimalt med ögonkräm, ansiktsmask och dagkräm. Inget man inte kan fixa själv hemma (förutom ångan då kanske...). Fast å andra sidan får man ju också lite skön musik, plockade ögonbryn och fransfärgning och sist men inte minst... TaDa!! Vaxning av överläppen som en liten extra bonus för presentkortet jag fick från kollegorna igår (*gapskrattar*).


Han hade kanske inte så fel den där turken på semestern när han sa att han tyckte att jag skulle ta bort mustaschen. Även om jag var rätt sur just då... Men nu säger jag tack till er mina söta kollegor för presenkortet, det gör att jag kan möta mina nya kollegor på måndag utan mustasch!

Har precis klämt i oss varsin semla också för säkerhets skull... Lill-sonen och hunden Nils är på besök. Han har växt men inte särskilt mycket, han ryms fortfarande i min hand

//Farmskan

PS! Mulle... skicka till mig så korrar jag mer än gärna (*ler*)
Kommer att sakna alla härliga diskussioner...

Det här med trosor

Alltså när blev det så här? Att kroppen liksom inte längre får plats i sexiga underkläder, snygga hipsters och string? String förresten, man kan väl säga så här att det troligen inte finns mer än högst tio personer i världen som är snygga i string. Man vill liksom inte ens se sig själv bakifrån i ett par sådana, högst obekväma, trosor. Bara att skala dom av sig är ju ett företag, man får vara glad om man hittar dom igen när man väl tagit dom på sig... Risken är ju stor att man tar på sig ett par vanliga ovanpå för man fattar inte att man har ett par redan.

Nåja, nog med string men även andra trosor... man vill ju ha ner alla magarna i trosorna och få en sån där snygg midja ni vet. Vet inte hur det är med er men mina magar vill liksom hänga ovanför troskanten (läs: inte snyggt!). Dessutom hatar jag när trosor kryper uppåt och man hela tiden måste försöka få skiten på plats igen.

Idag när vi diskuterade det så sa en av tjejerna att "det finns ju sådana där höga trosor som håller in..." Jo, men var tar fettet vägen?? Det måste ju ta vägen någonstans... antingen som ett halvsexigt tredje bröst mellan de två andra eller som två bullar strax utanför ljumsken... Nej, jag blir så less på det här... och hatar dessutom att shoppa underkläder.

Nu släpper vi det... sitter här och tröstar mig själv med ett glas vin (det lät inte bra...). Tio fantastiska år i Älmhult tog slut idag. Kändes helt overkligt när jag gick ut genom dörren och det var jobbigt att vinka av alla. Usch och fy... men nu får jag bryta ihop och komma igen bara. På måndag börjar nya utmaningar och det skall bli spännande att se vad det bär med sig.

Imorgon skall jag och Dottern på thaimassage och sen skall jag på Hälsa & Helhet och få en riktigt lyxig ansiktsbehandling... fick ju det i julklapp av barnen. Så gott!

//Farmskan

PS: Citat från Nalle Puh
När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det.
När allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig

So long, farewell...

... auf wiedersehen, goodbye!! I love you all, ingen nämnd och ingen glömd!
Ni kommer fortsätta att göra stordåd, så... gör mig stolt!



You'll be in my heart!  //Farmskan

Oj då! Nu blir det en pudel



Döm om makens förvåning när han kom hem på middagen idag och upptäcker att Dottern ligger och sover i källaren... Ojdå... Vi hade inte hört när hon kom hem och eftersom hon av någon (outgrundlig) anledning valt att inte parkera bilen på sin vanliga plats så blev det som det blev. En anklagelse som inte var helt grundad i fakta... Sorry för den lilla du!

Kul att vi dessutom hade larmat huset när vi gick i morse så OM hon behagat vakna något tidigare än makens lunchtimme hade den varit extra munter hela historien.

Men, slutet gott, allting gott... men jag lär ju få höra det!
//Farmskan

PS! Pudeln är alltså: Vi har ingen som helst koll på våra barn!

Hur lång är en runda?

Klockan är 22.05 och Dottern med kompis kommer upptravande ifrån källaren där de tillbringat ett par timmar mumsande på godis, chips och dippa.

- Vi kör ut en runda
- OK, kör försiktigt... det är halt
- Jaaaa!

Eftersom hon inte var hemma när vi vaknade i morse kan man ju fråga sig hur lång är egentligen en runda? Kör de fortfarande eller har de stannat för att fika, äta eller sova? Är de i Norrland eller kanske i Danmark? Ja, vem vet... Hon är ju 21 så hon lever i allra högsta grad sitt eget liv men det tråkiga med detta är att om det verkligen skulle ha hänt något kommer man ju inte att börja leta efter henne förrän det har gått typ ett par dygn.

Visst finns SMS-funktion på dagens telefoner?

//Farmskan

Feng shui

Onsdag och precis hemkommen från en underbar massagestund hos Bottan. Fast det är egentligen inte särskilt underbart när hon hittar de där ömma punkterna som liksom knastrar... Aj som bara den!

Maken däremot som egentligen skulle varit på "pingvinparty" (läs: Sir Väs-möte) fick dock ställa in detta eftersom garagetaket började bråka igen, trots alla stöttor och annat. Så han har rensat, slängt och kört skit hela kvällen för att sedan kunna börja riva ner innertaket. Värsta Feng Shui aktiviteten... lite overkill i ett garage eller vad tycker ni?



Dagen har gått i en otrolig fart och därmed var mer än halva veckan gången. Magic! Lyckades med att beställa 12 sallader igår till ett möte som sen inte blev av... hade avbokat dem igen men det hade blivit något fel så de kom ändå. Det roliga var att jag själv inte såg när de var och levererade dem så jag gick ut och köpte en sallad till lunch. Ibland blir det mer fel än vanligt...

Igår fick jag ett väldigt märkligt besked som gjorde att luften gick ur mig som en ballong

Just gonna stand there and watch me burn!  //Farmskan

Livet börjar vid 21

Grattis älskade Dotter på din 21-årsdag... nu börjar livet (i varje fall om du bott i USA)



Vet att du älskar den här bilden bara för att vi ser så korkade ut vid sidorna... men det bjuder vi på en dag som denna! Happy Birthday!

Vet att jag inte borde skriva något om körningen till jobbet idag för min Far går upp i limningen... men nu gör jag det ändå. Alltså, folk (= läs irriterande sniglar) som kör bakom saltbilen i 40 km i timmen... Varför?? Tror de verkligen att saltet ger en verkan direkt och att de därför inte kommer att halka av vägen? För att inte tala om att de förstör bilen av saltet som sprutar upp på lacken. I morse hamnade jag bakom en lång rad av bilar bakom saltbilen och allt bara för att den lilla irriterande röda bilen längst fram vägrade köra om. Gaahhh!!

Och jag som annars är ett under av tålamod (det säger i varje fall Fru Ekdahl och henne litar jag på!)... jag fick helt enkelt räkna till tio och sen blunda och trycka gasen i botten och köra om. Sådär ja! Först i kön igen (*skrattar*)

När jag satt där i bilen spelade de Thomas di Levas version av "Sträck ut din hand" och har ni tänkt på att den mannen inte kan uttala bokstaven Ä. Han säger liksom "aaäää" så där lite långdraget... så väg blir vaaaääg. Vet inte riktigt vad jag tycker om honom egentligen, han är sådär lite lagom galen och annorlunda men ändå inte.

Sista dagen med Chefen på jobbet... de sista tre dagarna är han på drift och jag kan avveckla mig själv i lugn och ro. Kändes lite konstigt att säga hej då, helt overkligt liksom. Blir väl ännu värre på fredag... och jag som är så jäkla blödig. Better snap out of it right now!

Your space is no longer My space... //Farmskan

Sista veckan

Efter en skön söndag var det så dags för min sista Älmhultsvecka. Sen gör jag som flyttfåglarna... vänder näbben söderut. Kan ju vara kul att lära känna den vägen också lite bättre (*ler*). Vägen till Älmhult känner man lika väl som sin egen byxficka. Alla gupp i vägen, alla brunnslock, alla platser där man kan köra om, alla platser där man inte kan köra om (men gör det ändå...), alla älg- och vildsvinsstråk... ja, ni fattar.

Och sen Älmhults alla förnöjelser... Lunchen på Hannas (alltid kycklingfilé och sallad), den fantastiska klädaffären Trend House (i en sån liten ort!), walk-through-lunch på varuhuset med kombinerat inköp av smått och gott. Kommer att bli svårt att matcha inne på Ideon-området tror jag och jag är ju alltför lat för att orka åka ner till stan. Undrar om jag vet vad jag gör...

Idag var det halt som bara den på uppfarten. Maken hade, med livet som insats, varit uppe på garagetaket för att sopa det rent från snö, is och vatten. Allt vatten rann därför ut genom stupröret och vidare ut över hela uppfarten. Man behövde broddar eller skridskor kan jag säga!


Han tänkte sig nog inte för där maken... fast å andra sidan skrapade han mina rutor

Har en jäkla huvudvärk idag... tror jag behöver något sött. Är sjukt sugen på en semla men det lär ju bli en omöjlighet att hitta det i Everöd en måndagkväll klockan halv åtta. Det enda jag hittat när jag dammsög skåpen var några M&M-kulor och det är inte det bästa jag vet... men vad gör man!! Har förresten bokat vår Skottlandsresa idag + biljetter till Tatoo!! Yihaa... Äntligen

Cause you're amazing... just the way you are!  //Farmskan

PS:
Du vet att du har en dålig dag när dina barn har gjort en voodoodocka som liknar dig och vill låna dina strumpstickor...

Nästa gång... april

Så var det slut på ledigheterna för den här jul-/nyårshelgen. Nu dröjer det ända till April innan man är ledig nästa gång, ja förutom vanliga helger då. Helgen har inneburit lite gäster, kalas för flickorna och besök hos farmor... i övrigt har maken mest oroat sig för det krackelerande garagetaket. Hade fixar-Affe ute igår och kikade på det och det är bara till att börja riva innertaket, ta ut isoleringen och sen får det stå till vädret blir bättre så vi kan riva ner hela skiten och börja bygga upp det på nytt. Aptrist!!!



Framför allt vill man inte lägga pengar på så tråkiga saker som garagetak... gaaahhh!!

Modern och Rolf har varit här på besök i helgen, riktigt trevligt. Nu har de precis begivit sig ner till Bror min och fru för nästa kalas. Det är mycket sånt i vår släkt runt julen kan jag säga... som om det inte vore nog med julklappar till alla barn. Fast i och för sig... det är ju lugnt resten av året.

Jag, Modern och Kusin P har varit en sväng hos farmor också. Hon har varit lite krasslig några dagar med feber och frossa och har inte precis velat stiga upp. Och DET... är inte likt farmor kan jag säga. Idag när vi kom så hade hon samlat ihop samtliga julsaker så det var bara för oss att packa ner i lådor. Däremot fick vi inte röra ljusstakarna i fönstret
- Det kan Lars (=Paps) göra... det är farligt
- Nej, det är inte farligt, vi fixar det
- Nej, det är en massa trådar och elektriskt, det är bättre att han som kan sånt fixar det...

Oh yes! Män är händiga!

Imorgon är det Älmhult... fem dagar kvar, sen väntar nytt jobb

//Farmskan

Vad fasen händer?

Alltså jag har under flera år tjatat i bilen om olika djurfenomen, som till exempel hur fåglar dör. Om de bara flyger fram helt lugnt en dag och så "pang" ramlar de i backen. Nu verkar det ju som om min teori helt plötsligt har fått en renässans... först ett helt gäng i USA, sen ett helt gäng i Falköping och nu 8.000 duvor som föll från himlen i Italien. Alltså jag tycker det är lätt äckligt detta... jag gläds inte alls åt att få rätt utan känner snarare olust över att kanske få en äcklig fågel i huvudet. Jag gillar inte fåglar och... något konstigt är det! Kan det vara moderaternas fel? Eller kanske terroristernas....

Idag kom sötaste Grahnskan på ett "alltför-sällan-besök", lite frallor och kaffe och åtminstone en liten stunds traggande. Hon såg ut att må fin-fint och de jobbar på med sin gård, djuren och sina ungar. Fattas bara lite hembrygt äppelvin också. Hon har energi så det räcker och blir över

En runda till stan för mig och maken, trodde det skulle vara som en normal fredag men icke. Världens röra överallt, massor med odugliga bilförare och förvirrade fotgängare. Hittade i varje fall det vi skulle till töserna i födelsepresent och sen fick vi ta Willys också för lite storshopping. Och där var ju nästan inget folk heller (OBS! Ironi!). Man får bita ihop... tacka vet jag Matöppet i Everöd, där trängs man inte.

Gött var det i varje fall att vara ledig denna klämfredag!

Håll tummarna för att vi äntligen kommer iväg i år...



//Farmskan

Dagen efter... ingenting

Blev det nån föreställning för Farmskan på Yllan... nej, det blev det inte. Var inte alls pigg när jag åkte hem ifrån jobbet igår och magen var inte riktigt kompis med mig heller. Så jag tog det säkra före det osäkra och stannade hemma. Synd på dom biljetterna men ibland skall man nog lyssna på kroppen också. Tror säkert att kompisen Lena med sällskap hade en trevlig kväll, hon lovade att ringa och berätta lite om det idag. Tänk vad förvånad jag blev när telefonen ringde 00:05 inatt... visserligen är det då IDAG men knappast kanske den tiden jag förväntade mig. Nu hann jag inte svara heller för det tar ju en stund innan sinnena vaknar men... hoppas hon gör ett nytt försök på en något anständigare tid.

Så jag och maken tillbringade kvällen liggandes i varsin fåtölj, han sov i säkert 1,5 timme så jag undrar hur pigg den mannen var egentligen. Klockan nio startade en serie som gjorde att förlusten av den uteblivna showen kändes något mindre: Svärdet och Spiran. Skitbra verkligen!! Skall gå i fyra delar. Om den finns på Play så se den!



Sådana här serier älskar jag... lite som Tudors!

Idag skall jag försöka se om jag kan få igång magen igen till normal status. Annars... lite besök hos svärföräldrarna och sen... bara mys! Jobbar ju på mina nyårslöften (*ler*)

Happy Trettondag!  //Farmskan

PS! Tänker på bror...

En vanlig tisdag?



Ont i huvudet som bara den... buhu!! Har knaprat ett par Alvedon men skiten vill inte släppa. Tröttsamt är det... Vet inte heller om makens övande på sitt dragspel i källaren precis hjälper till men samtidigt vill jag ju inte störa han heller. Så omtänksam är jag (*skrattar*)

Har varit i Lund hela dagen och jobbat och det har varit en bra dag, fick mycket gjort och då trivs jag. Snart är det ju dags för mig att börja där nere för gott... känns spännande och jag inser att det blir en hel del nya utmaningar. Mycket nytt att lära sig, får väl se om det går att banka in lite nytänk i Farmskans huvud.

Finns det något godare än en tjock grillad korv i bröd?? Idag hade maken fixat det tills jag kom hem... lite god senap på det, rostad lök och lite boston. Så jäkla gott! Dottern brukar i och för sig klaga på att det där är väl knappast att betrakta som mat, men det tycker jag. Hon är mer för "kokta-potatisar-upplägget"... men det känns lite trögt när man kommer hem sent efter jobbet. Får väl se hur mycket potatis hon kokar när hon flyttar till eget boende. Blir förmodligen så att hon låter den kock-utbildade systern fixa matlådor med mumsigt innehåll.

Imorgon är det trettonafton och showbesök... trevligt trevligt



En sån man har jag!  //Farmskan

Högoddsare!!

Börjar med att säga GRATTIS HANNA till ditt körkort. Nu har även den yngsta och sista av våra fem barn körkort. Underbart och bra kämpat gumman!

Och sen... en högoddsare: Stiffe på FB!!! Last man standing!



Idag var det slut på julen i vårt hus... alla tomtar (förutom dom jag har på loftet....) ligger numera nere i lådorna och det kändes befriande

Hard for me to say I'm sorry  //Farmskan

Då är det dags igen

Efter 11 lediga dagar är det dags att ta sig i kragen och börja jobba igen. Man kommer väl att vara som en lus imorgon bitti när klockan ringer, det har varit underbart att få ha sovmorgon nu ett tag. Men snart är man inne i de gängorna igen, bara att bita ihop. Kort vecka, bara tre dagar, så det är perfekt att börja med. På onsdag är det dessutom lite show inne på Yllan. Ett helt gäng är vi på 44 personer... skall bli riktigt kul



Har precis skjutsat stor-sonen ner till Hyllievång för vidare färd mot Kastrup. Alltså... vad var det för fel på Svågertorp. Det ligger ju ändå onödigt nära den nya stationen?? Hyllievång är svårare att ta sig till dessutom. Men det är säkert något bra som jag inte förstår... man sparar säkert minst 2 minuter nu på varje resa och det är ju verkligen precis vad vi stressade människor behöver för att kunna göra något annat med! Besöka vänner, ta en fika, simma, spela squash... Förändringar är av ondo (*ler*)

Men iväg kom han med sin väska och rummet är uppstädat. Lite byte av sängkläder och sen är vi redo för lite nya gäster till helgen. Blir ju kalas i helgen för våra två minstingar... om de nu kommer upp med några önskemål om paket vill säga. Verkar vara lite trögt på den fronten.

Imorgon blir det också till att ringa försäkringsbolaget. Taket i garaget håller på att kollapsa... typiskt! Det är ju så jäkla trist att hålla på med också, men men...
Är det inte det ena så är det det andra sa flickan.

Raska fötter springa tripp, tripp, tripp... //Farmskan

Dag 1 - 2011

Är inte alltid nyårsdagen en rejäl vilodag... man har liksom inte kraft och ork att göra någonting känns det som. Det blev i och för sig inte så sent igår hemma hos Nisse & Rita, vi kasade hemåt runt kvart i ett efter en trevlig kväll med god mat. Förrätt, varmrätt och en alldeles för god efterrätt stod på menyn. Sen skulle vi ätit ost och lite kex också men då fick vi säga stopp... vi är ju några stycken som är alldeles för glada för godsaker nämligen.



Men idag är det startskottet för att inte vräka i sig en massa onyttigheter utan försöka komma in i normala gängor igen efter helgerna. Jag, maken och makens äldsta bror har från och med idag ett gemensamt race... startvikterna är 136, 86 och 63... ni får själva gissa vem som är vem.

Annars tyckte jag att det var betydligt färre raketer i år än annars och det är bra, jag kommer ihåg hur fruktansvärt rädd Mitzan var på nyår och det är inget kul. Lille Nils däremot hade klarat det bra meddelade lill-sonen och jag hoppas att det var likadant för Ramsey. Däremot tycker Nisse och Ritas hund, Sally, bara det är kul med raketer och skäller glatt på alla.

Idag har det som sagt bara varit en vilodag. Jag och maken tog oss i kragen och gick en runda i förmiddags och sen har jag och kusin P varit en sväng hos farmor. Hon frågade om vi hade hört sången i natt (?), de "sjöng ju så vackert"! Hmm... med tanke på att hon är i det närmaste döv och inte hör någonting om du inte vrålar direkt in i örat kan man ju fundera på vad det är för sånger hon har hört...

- Jag har inte sett gubben på länge, sa hon
- Vilken gubbe, frågar vi
- Han gubben som brukar vara här hos hon käringen...
- Han är kanske död, säger Pia
Farmor tittar fundersamt på oss:
- Nej, då hade vi fått tårta

Som vi skrattade... rätt makabert också. Men man kan inte riktigt lita på allt farmor säger heller för hon har lite egna fantasier också ibland (*ler*)

Imorgon är det hemfärd för stor-sonen. Skall bli kul att se när han ämnar böjar packa ner i sin väska. Jag kan säga att hela rummet är belägrat med prylar... hela golvet, soffan, sängen och fåtöljerna. Men det är ju GOTT om tid!

Why won't you release me... mercy! //Farmskan

PS! Rita... lever undulaterna efter gårdagskvällens "gas-serenad"?

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0