And off we go!

Tre timmar kvar, lite packning skall färdigställas, blommor skall vattnas, kylskåp skall tömmas på gammalt... sen... SEMESTER för mig och maken. En härlig vecka som vi hoppas bjuder på lite sol och värme och trevligt sällskap av våra äldsta töser. Åh vad gott!!!
 
//Farmskan

En dag kvar... sen

MALLORCA!!!
 
 
Resan som beställdes för läääääänge sedan är redan här... tiden bara rusar iväg. Och äntligen skall vi få träffa Elin igen efter flera månader utan hennes skratt och energi. Stora dottern Tessan kommer också dit, hon flyger redan ikväll från Azorerna och så möts vi alla imorgon. Så härligt. Det är så länge sedan jag bokade så jag kände att jag inte riktigt hade koll på allt, så idag har det checkats avgångstider, ankomsttider och "hade vi checkat in bagage" och var fasen skall vi bo? Men nu tror jag att jag är up-to-date.
 
Har haft jättebra dagar i Amsterdam och gårdagen var ett maratonmöte med storkunden så man var hyggligt trött när man satte sig på planet hem vid halv nio på kvällen. Också en jäkla tid att flyga på, man är ju inte hemma förrän mitt i natten... men men, man får ta det onda med det goda faktiskt. Och det goda är ju när man kan gå ut och äta något gott med kollegor och när restaurangen visar sig vara en oupptäckt juvel med fantastisk mat till ett mycket bra pris... Tips: Restaurang PS

Marco och Astrid
 
Annars är inte det här med service något som holländare tycker är så viktigt. Jag vet att jag drar alla över en och samma kam just nu för där finns givetvis undantag... men i de flesta fall så är det usel, arrogant och slö service. Gårdagens besök på banken var ett sådant tillfälle. När jag troget stått i kön en lååång stund och äntligen kom fram orkade han knappt lyfta blicken. Och när jag förklarat mitt ärende så insåg han att det här skulle innebära att han fick jobba lite extra, kanske printa ut ett formulär och scanna mitt pass... Då gick hans system helt plötsligt ner och han bad mig gå till någon av hans kollegor. Eeehh... jaha, ställer man sig då i kön igen eller ställer man sig helt enkelt framför alla? Han gick sedan ett varv runt i lokalen och sen loggade han på igen och vinkade fram näste man. JÄKLA vad förbannad jag blev...
 
1 timme och 17 minuter tog mitt ärende som borde lösts på 10 minuter
Goed verdomme!
 
//Farmskan
 
 
 

Back in A

Så var de sista kartongerna med överblivna saker ivägskickade... dessa gick till Sikö för att auktioneras bort för det var lite för bra saker för att bara gå på loppis. Hur som helst, lägenheten är nu färdig och tom på kartonger som står överallt. Väry happy lady.... Fick också äntligen klippt mitt hår. Fattar inte hur det kan växa som det gör. På tre veckor har man utväxten från h-vetet. Bestämde med frissan att det var dags att börja ljusa upp håret istället för att köra med det mörka för att undvika att behöva färga varannan månad. Hoppas det kan bli bra.
 
Och så var man tillbaka i Amsterdam några dagar, incheckad på mitt gamla vanliga hotell från min första tid här nere. Fick ett perfekt rum med utsikt över kanalen.
 
 
Amsterdam är väldigt vackert på våren och sommaren... höst och vinter är det mest ruggigt och rått. Igår var det en riktig sensommarkväll med runt 22 grader när klockan var åtta på kvällen. Var ute med IKEA-gänget på en härlig krog och vi hade en fantastisk kväll. Så otroligt trevligt och med glad stämning som värmde mitt hjärta.

Ännu en Delft häst att ställa i samlingen blev det också
Gnägg, gnägg
 
//Farmskan

80-års kalas!

Så var det en ny jobb-vecka igen... helgen bara springer förbi! I och för sig får man väl skylla sig själv när man har den fullbokad med kalas, ljuspartyn, volontär arbete och flytthjälp. Japp, helt otroligt men denna gång var det Paps och Babs som skulle flyttas. Maken och Lille B var där och bar möbler när jag jobbade på Furuboda... tror att maken just nu tänker att han ALDRIG mer skall flytta i hela sitt liv. Fast det hade gått bra så nu är de också installerade i sin nya lägenhet. Skönt.
 
Igår var det ännu en fantastisk dag med skönt väder och svärmors 80-årsdag skulle firas i Fjälkinge. Härligt att kunna sitta ute i solen, allt blir ju så mycket enklare då. Hela släkten var där och firade henne och vi hade, tillsammans med makens syskon, lagt ihop till en ny Mocca master. Kan säga att den kaffekokaren som de hade bryggde en kopp varannan dag. Nu skall här bli åka av... om den blir installerad vill säga och inte "ställs undan tills den gamle går sönder". Hmmm... vi skulle nog tagit den gamle med oss
 
 
Nej minsann... ur morgonrocken och börja jobba!
 
//Farmskan
 

800 grader... eller korvar

Sitter helt utslagen i soffan efter en heldag som volontär på "Lekens dag" på Furuboda. Sex timmar i gassande sol med två stora varma grillar i ryggen... 800 serverade korvar och en massa glada barn. Riktigt roligt men ack så trött man är nu. Behövde också en rejäl dusch för att få bort röklukten, ibland är en dusch skönare än vanligt. Fick ju också en heldag med fina kusin P och Jan(a) som extra grädde på moset. Mysigt

Igår hade vi också en mysig kväll i stugan med grillning och besök av stor-sonen som man inte sett på ett tag. Modern och Rolf var oxå här och hade varit snälla och hjälpt till med gräsklippning och lite annat. De galningarna var också nere och badade i havet... hy!!!! Knappt drägligt

Senare på kvällen skulle maken sätta ihop en ny garderob från Kvik. Jag kan säga att han fick ett psykbryt modell större. Många svordomar haglade... Och visst, ger man lite pengar skall väl skiten vara bra, men icke. Så den fick "ligga till sig lite" och så gav han sig på den igen ikväll. Och nu är den på plats... Goed zo!

//Farmskan

Full fart mot helgen

Även om man saknar kollegorna runt omkring sig så är det så mycket effektivare att sitta hemifrån och jobba. Inte så mycket som stör om man säger så... även om kollegorna inte är av den störiga sorten så blir det ändå lite småprat, en kaffepaus och lite så. Här hemma sitter man still och filosoferar och lunchen blir liksom inte så lång när man lunchar med sig själv. Men som sagt... man saknar allt det där med kollegor och lite energi!
 
Fast vi kör med lite video om dagarna så man får lite snack ändå (*ler*)
 
 
Ikväll blir det lite finputs hos fru Malm, det behövs kan jag säga!
 
//Farmskan

Dyr i drift

Så är de sista möblerna bortforslade, en styck dubbel byrå har installerats hos lill-sonen med familj i Motala, och jag kan säga att det kändes gott när det också var gjort. Nu är det bara några kartonger som skall till loppis och några kartonger som skall till Sikö sen tror jag att flytten är så att säga KLAR!!
 
När jag ändå var i Motala och lämnade byrån så passade vi på att fira Lily's födelsedag. Hon blir ju ett år om någon vecka men då är ju den eländiga farmorn nere på Mallorca. Fint där Farmskan att missa det när du bokade resa. Shame on you! Men men... lilla plutten önskade sig lite möbler till sitt rum så det var vi och fixade på IKEA, ett litet bord och några stolar blev inköpta och sen kunde jag inte motstå det lilla cirkustältet...
 
 
Roligt att se hur hon går ut och in ur det (*ler*)
 
Maken ringde och förtäljde att uthyrningsfirman ringt och förmedlat att "självrisken för att fixa rådjursskadan gick på 5.000 kronor..." Suck, den mannen är dyr i drift! Fast jag tror att det egentligen är mitt fel eftersom jag bad honom köra hem och hämta den (men säg ingenting till honom om det!)
 
//Farmskan
 

Inflammerad

Ooops... veckans och helgens bärande och kånkande och asande har tagit ut sin rätt. Farmskan har just nu en inflammerad hälsena (nej, jag är ingen doktor men jag har en jäkligt bra tro). Ont som bara den har jag i varje fall och kan knappt stö (är det ett ord?) på den. Men vad hjälper det att gnälla när det är mer saker att flytta runt... så efter lite frukost så gav vi oss på köket i lägenheten. Porslin skulle rensas ut och skafferiet skulle gås igenom. Kan säga att vi hittade allt möjligt där som hade sett sina bästa dagar... för väldigt längesen! Väldigt, väldigt längesen också. Kryddor från 2004 till exempel är väl sådär. Fattar inte att den ens åkte med i flytten från huset. Men men, nu är det rensat och klart och därmed finns nu också ett behov av storhandling. Mer jobb
 
For sedan en runda runt lite butiker i stan för att hitta förvaringsboxar att rulla under sängar. Givetvis fann vi dem till slut på Biltema.. det är en butik man kan lita på (*ler*)
 
Sen var det dags för stugan att få sig en sista finish, tavlor skulle upp, gardiner skulle på plats och gräset skulle klippas. Som tur var kom finaste Manne förbi och hjälpte till och efter väl utfört jobb satt den ugnsbakade falukorven som en smäck i solen på altanen. Som jag har saknat vanlig svensk husmanskost!
 
Så här blev det i stugan:

 
Sovrummet
 
 
Gästrummet (två sängar finns där...)
 
 
Storstugan
 
 
Och köket
 
Vi är riktigt nöjda själva. Allt finlir färdigt så det som återstår nu innan vintern är att tilläggsisolera vinden, byta duschkabin, sätta sista röret i kaminen och måla förrådet. Någon som känner sig manad att hjälpa till? Hörde jag ett rungande ja från sönerna?
 
Och nu är det söndag kväll och vi njuter av en välförtjänt kaffe efter en bra helg. Brodern har varit hygglig och hjälpt maken ner med de sista "överblivna möblerna" som nu skall fraktas till Växjö / Motala. Snart, mycket snart är vi färdiga.
 
Honey I'm home!
//Farmskan
 
 
 
 

Flyttfirma AB

Flyttfirma AB - ja, det är jag och maken! Grannarna måtte tro vi är helt dumma i huvudet. Vi bär ner och ut i bilen, kör iväg och kommer tillbaka med annat och bär upp. Allt flyttas just nu runt mellan stugan, lägenheten och loppis/slängplatsen. Ett tråkigt jobb och ibland tycker man bara att man flyttar runt skit och inte kommer någonstans.
 
Igår morse klockan 8 dök flyttbilen från Holland upp och sen skulle hälften upp hit och hälften in i en liten lastbil som vi hyrt för vidare färd mot stugan. Det säger ju sig själv att saker som skulle till lägenheten hamnade i stugan och tvärt om... så idag har vi fortsatt flytta runt skit igen. Suck, känns som om det aldrig tar slut.
 
När lastbilen väl var tömd så väntar ju uppackning för att se att allt är helt och sen skall ju wellpapp och skit bort. Det fixar i och för sig flyttfirman men det som vi tog till stugan fick vi ta hand om själv. Typ flera kubikmeter bubbelplast och wellpapp som idag fick köras till tippen. Och som löken på laxen, grädde på moset och... ja, ni fattar... så körde maken över ett rådjur med den lilla lånade lastbilen. Som tur var stannade en snäll bilist, öppnar bakluckan och tar fram en yxan och dödar det stackars djuret.
 
Jag kan inte annat än beundra folk med yxor i bakluckan!
 
Men idag är en annan dag och även om möbler och annat nu är på plats på bägge ställe så har vi ett antal kartonger som skall packas upp, för att inte tala om ett antal (läs: 5 kartonger och en resväska) kläder och skor som vi skall försöka trycka in i de näst intill obefintliga garderober som finns. Suck... ja, det blir nog en stor rensning här idag.
 
Tyck inte synd om mig... jag är glad och lycklig!
//Farmskan

Borta bra men...

hemma bäst. Så sant som det är sagt (*ler*). Packningen av sakerna gick bra, även om jag tycker de är onödigt överdrivna med att paketera in precis allting (och jag menar allting!) i bubbelplast och wellpapp. Visst, förstår att det är för min skull man gör det men det blir lite knäppt när en vattenkanna av plast blir invippad. Ja ja, det tar som sagt ett antal timmar att bara vippa in allt och sen skulle de börja veva ner sakerna genom fönstret, för det är så man gör i Amsterdam.
 
 
Och här åker soffan...
 
Men de är också otroligt duktiga på att ta med sig precis rubbet efter utfört arbete. Inte ett papper, inte en kartongbit eller bubbelplast finns kvar. Så när de väl var färdiga framåt eftermiddagen då kom städteamet och drog igång för fullt. Fasligt effektiva och noga... när de var färdiga kunde man knappt se att där bott någon överhuvudtaget.
 
 
En epok, ett äventyr, en fantastiskt rolig tid i mitt liv är över... vemodigt och tomt men samtidigt känns det skönt att äntligen få ha lite vardag med maken och kunna träffa vänner och familj när som helst. Så
 
Borta bra, men hemma bäst
//Farmskan
 
 

Mitt liv i lådor

Nu packas mitt Amsterdam-liv ner i lådor. Bara två saker i kras än så länge, men vi får ju se när de börjar veva ner genom fönstret...

Fyra polska män som envisas med att kalla mig Madam

//Farmskan

Men ursäkta vänner...

Jag är verkligen ledsen för min usla uppdatering just nu men det är så mycket på gång och jag har svårt att få både tid och energi att räcka till riktigt. Men snart hoppas jag vara på banan igen och hoppas också kunna leverera lite roligare uppdateringar från tid till annan.
 
Maken stod troget och väntade vid Kastrup i torsdags kväll när Farmskan landade efter en bumpig färd. Ja, jag är nästan aldrig rädd längre men denna färd var inte så rolig. Tror det berodde på lite oväder bitvis... men men... ner kom vi och jag var sjukt hungrig så med mig ut till maken hade jag två gånger "biff burgare" från Pölsemannen. Åh vad vissa saker kan vara gott ibland. Och med allt på... Mums!
 
Makens sista semesterdag i fredags och den började med frukost hos Paps & Babs innan vi drog till stugan för att påbörja renoveringen av sista rummet. Tak skulle spacklas, väggar skulle slipas och sen skulle väv upp och målas. Ja, vi hann inte allt men vi kom en bra bit på väg i varje fall. Det värsta med att tapetsera upp glasfiberväv är att fingrarna är fulla med små spån sen som gör ont som fasiken... (=inte mycket det fina tål!). Lata som vi var efter allt jobb beställde vi kinamat på väg hem och precis när vi gjort det ringde Nenne och tyckte vi skulle komma bort på lite vin så det passade ju väldigt bra till kinamaten (*skratt*). Vi pysslade och planerade också lite inför lördagskvällen där vi skulle göra bejublat uppträde på en 50-årsfest i Vä... konstigt men allt sånt verkar så enkelt ända tills det är dags att faktiskt göra det, då undrar man vad man tänkte på.
 
Men men... upp med tuppen lördag och ut till stugan igen för målning. Svårt besviken blev jag när färgen som vi trodde vi beställt visade sig inte vara färgen vi trodde vi beställt. Så nu får maken byta den på måndag och då tappade vi helt plötsligt en dag... Grrrrr
 
 
Lika bra att åka hem och börja finputsa sig inför kvällens fest... (svårt att bli snyggare... jag vet!). Och eftersom fint folk alltid kommer fest så tyckte vi i vår bil att 18.30 var helt lagom för en fest som startar 18.00. Till vårt försvar så hävdar vi att på våra kort stod där 18.30... Så tipsrundan var redan påbörjad och vi fick lite smått förlägna hoppa in i sista gruppen som gav sig iväg (*ler*). En riktigt trevlig kväll med härliga vänner och gamla bekanta som man inte sett på massor av år. Sån tur med vädret också så man kunde ju sitta ute hela kvällen... Verkligen jättetrevligt!
 
Och nu är vi precis uppstigna, lite luggslitna och lite trötta... men uppe. Frukost förbereds i köket och snart skall vi börja bära upp en massa på vinden. Det blir en städ och fix dag här hemma i lägenheten idag innan det är dags för Farmskan att åka till Amsterdam igen. Ni undrar kanske varför vi fixar och donar så mycket och ja, nu kan jag snart bekräfta... Farmskan flyttar hem!
 
Lovar att berätta mer vid tillfälle, men just nu får det räcka så här
//Farmskan "cliffhanger"
 
 
 

Tiden rullar på

Redan mitt i veckan, tyckte det nyss var helg. Men det är väl positivt på ett sätt att det rullar på antar jag, det är liksom lättare allting då. Maken är hemma i Sverige igen så nu är det tyst i lägenheten, men nu åker ju jag hem imorgon kväll och är hemma över helgen. Bland annat väntar lite renovering av sista rummet i stugan och sen på lördag är det födelsedagsfest och firande av goda vänner som bägge fyller femtio. Skall bli trevligt
 
Gårdagen spenderades i Delft-butiken... det är den stora konceptbutiken som är den som är förebilden för alla övriga butiker i världen. Jättefin butik och där testas alla möjliga nya saker som sen skall spridas vidare ut till övriga butiker. De har också en liten fin design-butik för gäster på besök där de säljer lite roliga saker. Jag har länge tittat på dessa hästar och igår köpte jag en. Något dyra men samtidigt så himla fina tycker jag... handmålade och numrerade och gjorda i porslin, inte trä. Den jag köpte är helt vit i botten med lite blå blommor och mönster på ryggen. Blir jättefin i köket hemma.
 
 
Ikväll blir det lite mat med danska kollegan och hans familj... det går ingen nöd på mig
 
//Farmskan
 

Söndagspyssel

Idag fortsätter pysslandet för oss två här hemma i Amsterdam. Nu är det slut med fest och glamour, uteliv och god mat... för nu åker maken hem imorgon och då behöver allt "make-arbete" vara färdigt (*ler*). Men vi tog oss åtminstone tid att gå upp och kolla på pride festivalen igår, det är en så häftig upplevelse. MÄNGDER med folk, TV, musik och härliga människor. Man står bara och ler hela tiden
 
 
 
 
Killen på bilden nederst tillhörde publiken men oj, oj, oj som han showade och flörtade med paraden. Det är befriande med självdistans! Efteråt var vi rätt trötta i benen och huvudet efter allt sorl så vi gick och käkade lite gott innan vi drog hemåt igen. Fast sen har det varit fest hela natten lång, med båtar på kanalen, musik och party, och eftersom man inte kan sova med stängt fönster i den här värmen så har man liksom varit med på festandet ändå...

Men som sagt, nu åker maken hem igen imorgon och jag blir kvar till torsdag innan jag åker hem över helgen. Det väntar 50-årskalas för oss till helgen hos goda vänner och så får vi väl åka ut och kolla upp stugan efter två veckors "utlåning" till familj och goda vänner. Igår fick jag det bästa kortet på länge, taget av stor-sonen nere vid havet när han var där och gungade med lilla fisen
 
 
Alltså... snacka om att längta hem nu!
 
Snart, snart, snart, snart, snart
//Farmskan
 
 
 

Där finns gränser...

Japp, där finns gränser för allt... och min gräns går någonstans 28 grader. Just nu är det åt helskotta för varmt här nere, igår kväll vid 7-tiden var här över 30 grader och idag har de lovat upp emot 34 grader. Årets varmaste dag har de sagt! Svettas något om man säger så. Jag och maken var en sväng ute på en uteservering igår kväll men det gick knappt att sitta där. Klänningen klibbade fast på stolen... äckligt.
 
Nu är det snart helg och denna helgen är det Pride festival här nere. Ja, den har ju pågått hela veckan med olika event men det är nu till helgen som paraden går av stapeln och som traditionen bjuder så är den på kanalerna. Skall bli trevligt... riktigt fint förra året och med detta vädret också kan det bli en rejäl fest. Får kanske hålla i maken (*ler*)
 
I övrigt pysslar vi lite... men att ta ner klockan var kanske ingen bra idé... oooops!
 
 
Blir nog nödvändigt med lite målning... Bra där!
 
//Farmskan
 
 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0