Glans - på en torsdag?

Två härliga kvällar med fantastisk underhållning är avnjutna! Först den här mannen:

image136

En magisk kväll som först värmdes upp av en Marika Karlsson som var riktigt, riktigt rolig hon också. Hennes kommentar att det borde finnas ett Friskis & Fettis för oss som inte var träningsnarkomaner i snygga stringtrosor utan hellre ville gympa i bag-in-box underkläder är... igenkännande. Sen kommer han, mannen (eller lilla gossen), in och bara äger scenen. Går inte att återge en sådan kväll men man har behagligt ont i skrattmusklerna. Visste ni att nymodigheter som:
* Dyslexi tidigare bara benämndes "dåligt läshuvud"
* Metrosexuell är som alla vet en "tösapåg"
* Barn bara är en sexuellt överförd könssjukdom...

I LOVE JOHAN GLANS!

Och sen igår (efter ännu ett pass på powerplate) hade vi en magisk kväll med våra favoriter Pia och Jan(a). God middag först, därefter busstur från Yllan till Idrottshallen (=267 meter), biljetter på parkett förstås och sen en fantastisk show med den här mannen:

image137

Jag är ingen fantast av trolleri / magi egentligen men jag måste säga att jag gick hem med en skön känsla av oförstånd i kroppen (läs: mer än vanligt....). Helt underbart och osannolikt! Hur fan gör karln?? Gubben bakom mig ägnade hela showen åt att förklara för sin fru och sitt barn hur tricken gick till, han hade lösningen på allt... yeah right! Knip tyst eller dö!

Ibland är livet så gott att leva! Tack Pia & Jan(a)... ni är guld //Farmskan

PS! Pia "luft" Jönsson fick helt tyst titta på när Jan(a) "attraktiv" Jönsson blev utbjuden... Ha ha

Inget vin till Farmskan

Vinkväll igår hemma hos Marie och Nej, jag vann inget denna gången heller. Samma person har vunnit högvinsten 4 av de senaste gångerna, och den 5:e gången vann hon andra priset. Hur stor är sannolikheten för det? 100% kan jag säga eftersom det faktiskt hänt... Jag tror på devisen Tur i spel, otur i kärlek. I varje fall idag.

Handlade lite skåp till Media-frosseriet vi ägnar oss åt hemma. Tredje CD-hyllan BENNO och tredje DVD-skåpet BERTBY. Jag fick för mig att räkna antalet DVD:er vi hade.. 287 st. Med tanke på att snittpriset för inköpet ligger på i runda slängar 100 kr (några dyrare och några billigare, men vi räknar ett snitt) så har vi handlat DVD:er för närmare 30.000 kr... OJ! Man kan ju ladda ner säger folk (läs: kriminella) och det funkar nog om man är jätteteknisk och intresserad av sånt och det är inte jag. Jag är lat... och rik. Ha ha ha ha

Maken har äntligen köpt däck och fälgar. Nu silpper han lägga all sin energi på det. 5.300 kr... det tycker jag är dyrt och fullständigt jobbiga pengar att slänga ut. Men förmodligen är det ingenting i det långa loppet på vad en bil kostar.

Ikväll väntar Johan Glans! Och imorgon.... Joe Labero! Pia och Jan(a) har bjudit oss på mat och biljetter till fredag kväll. Tack goa vänner... skall bli jättekul. Ses då!

I nästa liv vill jag vara Linda Hammar i Köping //Farmskan

Flytt på gång

Bloggen skall flytta... Tydligen har deras servrar gått på högvarv, bloggarna har blivit fler och fler så nu är gränsen nådd vad gäller kapacitet. Detta innebär att de natten till torsdag i denna veckan skall flytta hela tjohoppsan. Vi har nu fått en instruktion för hur detta skall gå till och Farmskan som verkligen är ett av teknikens underbarn skall försöka fixa till det och ha det första nya inlägget på nya sidan på torsdag. Ni vet torsdag som i Johan Glans!!

Under tiden flytten är kommer ni inte heller att kunna kommentera så tänk på det... vräk in kommentarer fram till onsdag kväll. Jag gillar nämligen ert engagemang!

Dagen har varit ett enda långt gigantiskt kvartalsmöte i ett rum utan syre. Fick till följd att man nu har en sprängande huvudvärk som måste botas med lite Ipren och kaffe. Mötet var OK, kanske inte ett av våra bästa men heller inte ett av de sämsta. Något vi alltid har oavsett är högt i tak... jag bara älskar min grupp!

Maken jagar just nu däck och fälgar till nya bilen... IGEN! Var det inte någon idag som sa nåt om att kunna prenumerera på däck och fälg. Fixar ni det så lovar jag att anmäla honom det första jag gör! Jag vet nämligen ingen som kan gå igång så på en uppgift som den mannen.

image133

På den här sidan www.sloganizer.net kan man göra en egen slogan. Min blev:
Share moments, share Åsa Färm

Tyckte den var skitbra... //Farmskan

Nu får det vara slut!

       Alltså allvarligt... är det någon mer än jag som är trött på påskgodis?? Eller också är det min schizofrena inställning till godis som jag är trött på. Ena sekunden trycker man in godis i munnen och i nästa sekund säger munnen "fy, vad jag är tjock.... nu måste jag verkligen hålla igen". Jag menar, munnen som åstadkommer detta sitter i samma ansikte...  mitt ansikte! Skärpning Farmskan.

Var en sväng på Tyringe förmedlingscentral i eftermiddags med Grahnskan & Son. En gigantisk inomhus loppis där man kan hitta allt från blinkande tavlor till gamla klockor från 1700-talet. Maken köpte en yxa... billig sådan vilket genast fick mig att se bilden framför mig hur den lossnar från det billiga skaftet och sätter sig i pannan på han. Är helt plötsligt inte sugen på en brasa ikväll... Så nu är fyra lata dagar av ledighet över och imorgon väntar jobbet igen. Skall ha kvartalsmöte hela dagen med gruppen, hoppas det blir en bra dag. Och du Hare, jag lovar att jag enbart pratar för mig själv (ler). Måste köpa värmeljus imorgon också... totalt slut här hemma (hur det nu är möjligt att ha slut på det när man jobbar på IKEA...). 

Fick MMS från Samba-Ola igår... "tillbaka i Rio igen, bara 12 dagar kvar". Jag tror han längtar hem. Han är nämligen precis som oss andra... borta bra men hemma är fasen bäst ändå. Sex veckor i Brasilien är förmodligen fyra veckor för länge. Ska bli skönt när du är hemma igen bror!

image132

Visste ni att:
Snö är en form av nederbörd där vattnet haft tid på sig att bilda kristaller som klumpar ihop sig och faller till marken. Snö uppstår i de övre luftlagren när luft mättad med vattenånga kyls ned i temperaturer under 0 °C.

Man får lära sig en hel del på min blogg //Farmskan

Cool stuff

Små saker som gör tillvaron lättare har börjat dyka upp i affärerna. I varje fall Farmskans tillvaro... När jag och maken var och påskhandlade så hittade vi något som hette Frestelsebas. Det var en helt färdig förpackning med strimlad potatis, kryddor, lök, grädde... alltså färdig bas till en Frestelse. Antingen skink (om man som maken hatar fisk) eller Jansson för oss som tycker det är gott. Man tryckte helt sonika ut "basen" i en smord form, blandade i vad man ville ha i, toppa med lite ost eller skorpmjöl... voila! Och så bara 20 minuter i ugnen. Men alltså!! Kanon.

Såg dessutom att man hade färdiglagad pizzabotten, utkavlad till en plåts storlek och med tomatsås på. Sen köpte man bara vilka olika slags fyllning man ville ha. Låg pedagogiskt förpackat i små påsar. Men alltså!! Kanon.

Och det bästa av allt var att det var gott också. Jag älskar de som kommer på sånt!

Frida, lilla mamsen från Lönsboda, tack för din kommentar. Känns jobbigt att ha just Helly Hansen-fördomar men jag vet ju att där finns en och annan godbit också... fast det är kanske mer i Böglarehult. Skall bli så gött när du är tillbaka hos oss igen, vi behöver lite drag under galoscherna så vi inte stelnar till.

Hittat en rolig hemsida för folk som har allt www.coolstuff.se Inte bara galna saker (även om det är gott om sådant) utan också en del måste-bara-ha... Typ denna till jobbet:

USB-muggvärmare
image130    
In med denna i USB-porten och du behöver aldrig mer ha kallt kaffe vid datorn!

99 kr.... skönt det är lön på tisdag //Farmskan

Nya besökare...

Det är kul med gäster. Både fysiska och virtuella... man blir lika glad av alla! Denna helgen har det varit en hel del av båda slagen, nya besökare på bloggen och gamla godingar här hemma. Påskbuffé igår med hemmarullade köttbullar, ägg och sill. Stor-sonen kom också hem så lyckan var total för mor.

Hörde att Pia o Jan(a) varit och lyssnat på Lena Ph och Orup i helgen, vilket hade varit mycket bra. Kanske något för maken och mig och köpa biljett till... Får väl se om det hinns med också. Nu är det ju först Johan Glans på torsdag... lill-sonen hade varit och sett det häromdagen och sa att det var hur roligt som helst. Ville berätta alla skämten och försökte få oss att tro att han förmodligen inte tänkte köra samma skämt när vi var och tittade.... nej, förmodligen inte. Under tiden vi väntar till torsdag så får vi avnjuta denna... Go Johan Glans!

 

Lill-sonen hade varit och jobbat på Granada igår. En och annan kul berättelse därifrån vilket tyvärr spädde på mina "fördomar" om Göinge (Sorry Frida.... gäller givetvis inte dig!). Kasedans till Casanovas, kan det bli bättre en påskafton i Lönsboda?

Känns som om detta kommer att bli en slappe-dag med rester, pizza-slices och filmtittande. Såg "Solstorm" häromdagen, svensk thriller med bl.a. Mikael Persbrandt och Izabella Scorupco. Klart sevärd. Lilla dottern hade med sig "Hairspray" så den får vi kanske slötitta på idag. Man måste väl inte alltid vara aktiv eller??

Take care! //Farmskan

PS! Kul att du tittade in Dars mamma! Din dotter är en pärla!

Grannsämja

Hade en riktigt trevlig kväll igår med våra grannar... Pytt i panna, ägg och öl avnjöts sen kom TP fram och med det whiskey, kaffe och päronkonjak. Damerna mot herrarna och det kan ju bara gå på ett sätt... Damerna vann. Makens något berusade försök till att förklara varför Carola inte längre är så populär är numera en klassiker! Tack älskling

När avgörandet kommer och motståndarna skall välja fråga så säger de alltid BRUN... varför? Vad får er att tro att vi inte kan ett skit om kultur?? Gamla författare är väl det bästa som finns eller... Frågan igår var i vilket land i Afrika som den självbiografiska boken av Corinne Hoffman utspelades. Vet väl varje människa! Kenya



Oh yeah, oh yeah, oh yeah

Manne och Irving är hemma igen efter en fantastisk Thailandssemester. Hon var så brun!! Är så glad för er skull min vän...  Idag är det påskafton och vi skall ha buffé här ikväll i vanlig ordning. Nisse & Rita kommer också, vi har ju lite planer att smida både vad gäller Ullared och Paris...

Snön faller utanför... vitt och vackert //Farmskan

Vårstädning

Långfredag skall man vårstäda har jag hört. Dessutom är det ett riktigt skitväder utanför så det passar utmärkt att köra omkring med dammsugare, dammvippa och skurhink. Jag och maken har tagit ett rejält tag och nu känner man sig så där himla nöjd. Dessutom var vi uppe med tuppen och storhandlade också i morse så nu kan man luta sig tillbaka. Såg en rolig reklamfilm för IKEA angående städning:

http://www.youtube.com/watch?v=MM-Xz7W5SBM

Eller denna....

http://www.youtube.com/watch?v=o7nVgRsxgMo

Vi får skynda oss nu innan dottern kommer hem....
Ikväll väntar Pytt-i-panna, öl och TP-kväll med grannarna. Då är det seger som gäller!

Må gott! //Farmskan

Musikalbesök

Skärtorsdag... och ett jäkla oväder i antågande. Fru Ekdahl hade läst om att det var snökaos i Degeberga så hon ville att vi skulle logga ut tidigt... men det var tur vi inte gjorde det för det var barmark hela vägen hem. Imorgon har de dock aviserat snövarning och kaos. Ja, ja... vi får väl se hur det blir. SMHI har ju haft fel förr, eller?

Alla människor har valt att skänka en massa smågodis i påskägg till jobbet så man har gått och tuggat konstant nu i flera dagar... Att man har så dålig moral! Men det är som Tiffany i Hipp Hipp säger... skönhet kommer inifrån

http://www.youtube.com/watch?v=TixjibVu-gE

Igår var jag och maken på musikal. Det var dotterns skola som hade uppvisning av sitt musikalprojekt som de skrivit och regisserat själv. Musikalen hette: "Den onde, den gode och den schizofrene" (Känns det igen???) och det var ett Wilda Västern tema. De gjorde det jättebra och storyn och texterna var... annorlunda. Vad sägs om dessa exempel:

"Om du tar av dig kjolen, tar jag fram pistolen
Jag är den bästa killen, så var beredd att ta fram pillren"

"Min mamma födde mig på en höst, därför fick jag så stora bröst"

"Du är så klumpig o klanting o knasig o alldeles väck
jag är så trött på dina fasoner din grodslemsfläck..."

Det är poesi det! //Farmskan

image128     
Till alla goa vänner säger jag GLAD PÅSK!

Vad ska Stiffe säga?

49 mail..!!! Hur är det möjligt att få 49 mail på en dag? Var ju på tjänsteresa igår och öppnade inte datorn vilket medförde en smärre chock i morse. Det går ju en hel förmiddag sen innan man är ifatt och "att-göra" listan blev genast ett antal punkter större.

Hade en kvällsdragning med lite information för övriga avdelningar och bjöd på lite smörgåstårta och gott kaffebröd. Mycket uppskattat! Ibland är det så lite som behövs... och det gör så stor skillnad. I varje fall tills man är tillbaka i verkligheten igen imorgon. Eller nej, nu hoppas vi på att det var ett steg i rätt riktning. Det kändes bra i alla fall och det är ju viktigt att vi alla hjälps åt och jobbar för samma sak.

Lång dag alltså... höll på att köra över en joggare på vägen hem som bestämt sig för att det var mycket lämpligt att springa längs en 70-väg utan gatlyktor. Idioter... Herregud sa jag, tänk om man hade kört på honom. Ja usch, sa Ullstorps-Torgny... vad skulle Stiffe säga om du fick en bula på bilen? Katjing

Nu skall jag lägga mig som den stora soffpotatis jag är, raklång i soffan och ta igen mig. Har precis haft ett gott snack med Rita om allting och ingenting och snart kommer dottern hem. Tror jag skall adoptera henne faktiskt... fick ett så gulligt SMS idag så man bara smälter...

Må gott! //Farmskan

PS! Snart kommer Manne och Irving hem från Thailand... skall bli kul och höra hur ni haft det!
och... Paps & Babs har fått igång Spindelharpan... Tack och lov!

Anmäld & Quiz

Vilket skitväder... full snöstorm nu när man vill ha vår! Har varit i Helsingborg idag på work-shop och fick ta det "Stiffe-lugnt" när jag körde hem. Snön ven runt rutorna och det blåste rejält.

Nu är jag anmäld till högskolan till hösten. 30 poäng Beteendevetenskap i första rundan... Arbets- och oganisationspsykologi". Låter tungt men jag tror det är otroligt intressant. Hoppas det i alla fall. Känner mig stolt att det äntligen blivit av. Ett nytt pass med powerplate också idag och magmusklerna fick jobba. Blev förvånad att jag faktiskt fortfarande hade några efter år av slapphet men det kan jag med stolthet säga att jag har... åtminstone värker det i dem just nu.

Har ni tänkt på så mycket skit man har i huvudet egentligen. Saker som man bara vet utan att man vill det. Som till exempel alla dessa reklam pay-offs som finns, i radio och på TV, och som man vet direkt vilket företag det är när man hör meningen... tänkte testa er. Skriv era gissningar i kommentarerna:

* Because your worth it
* I'm lovin it
* En riktig optiker
* The make up of make up artists
* Just do it
* Det du behöver, när du behöver det
* Om katten själv får välja
* Om du har bestämt dig

Erkänn... ni kan dem också även om ni inte vill... //Farmskan

PS In med magen Britta så jag kommer förbi och fram...

Schlagern segrade

När skall Sverige inse att våra typiska svenska schlagers som vi producerar inte går hem i Europa längre? Gårdagens finalfält hade ju faktiskt några stycken utmanare till ett nytt tänk. Men visst... hon gjorde det bra, Perelli. Synkat, vackert, skönsjungande och med energi så jag säger väl Grattis då!

Finalfältet i korta ordalag:
1) Perelli - Låten är OK men inte mer (sorry Elin!) och hon har en kropp som kan få vem som helst att gnissla tänder. Fast jag tvivlar på att den kommer att slå i Belgrad. Låten alltså
2) Sibel - Ah, nej... kvällens första toalettpaus.
3) Rongedal - Festivalens bästa bidrag. Något klämkäckt ibland kanske, men låten sitter.
4) Bengtzing - Samma låt som förra gången, och gången innan, och gången innan.
5) Christer Sjögren - Ha ha ha ha ha... vad trodde han egentligen??
6) Amy - Trallvänlig barnpop som nog borde varit med i Juniorschlagern istället.
7) Sanna - Vacker, storslagen men.... lite mycket va? Kändes bitvis som överspel i agerandet.
8) Nordman - Bra! Refräng som sitter där den ska och en som skulle kunnat skrälla.
9) Frida - Kom bort i detta startfältet och kändes inte lika bra som i deltävlingen. Vad tänkte vi?
10) BWO - Ah, nej... kvällens andra toalettpaus

Altt som en allt tyckte jag att det var en bra kväll... hade mys med mat och dricka tillsammans med familjen Sjöberg/Trulsson. Ost, vin, kyckling, frukt - vad mer kan man begära av en vanlig lördag? Idag är det lite jobb och sen laddar vi för en ny vecka. Bara fyra dagar sen är det ju påsk... kanske något för Christer och hans fjädriga dansare. Han var kanske bara ute en vecka för tidigt för färden till Blåkulla?

Så än en gång... Grattis Elin till din favoritvinst! //Farmskan

PS! Till dig säger jag: Ta hand om dig och din familj!

Sökes: Possener!

GGGooooddddmmmooorrggoonnn..... jag darrar fortfarande. Nej, skämt åsido - min debut på Power Plate är avklarad och resultatet blev träningsvärk (helt otroligt!) och mycket toalettbesök. Lessons learned:

* Stå alltid på tå. Glöm inte det. En vibrerande hjärna är jobbigt!
* Håll INTE tänderna ihop
* 30 sekunder på varje övning är LÅNG tid som otränad
* Precis min träningsform!

Nya tider är bokade redan nästa vecka. Det startade med ca 8 styrkeövningar, sen stretchning och till sist massage / avslappning. Allt som allt tar passet max 20-30 minuter och man får träningsvärk.... andra effekter hoppas jag givetvis också kommer.

Ikväll smäller det i Globen. Måtte Rongedahl vinna! De är mina favoriter...

image127    http://www.youtube.com/watch?v=qwzZ6PcIxkQ

En fullständig schlagerrapport kommer imorgon! //Farmskan

OBS! Skattverket önskar tilltala Possener. Tacksam för kontakt!

Semester

Idag har jag semester... skall klippa av 3 kg hår och ha mitt första pass på "Power Plate". Hoppas man inte kommer i självgungning. Kan man bli jobbigt för alla inblandade.

Igår kom chefens chef till jobbet och säger "Min yngsta dotter fyller 11 år idag.... undrar vad det säger om min ålder?" Jaha... tänkte jag då. Min yngsta son är 22, så tack för den kommentaren.

image126

Nää... ja ä inte bitter, bara ENVIS och han är OND //Farmskan

Fobi eller ålderstecken?

Har kommit på mig själv att ha en massa irriterande nojor... eller fobier om man hårddrar det. Det hela visade sig ännu tydligare igår när jag var på besök i huvudstaden. Är det nojor eller är det bara ålderstecken? Ja, därom kan man givetvis tvista en del. Gruppen tyckte det lutade mer åt "kärring" än fobi och ja, det är kanske så.

Tog planet upp och jag kommer på mig själv med att studera samtliga medresenärer misstänksamt. Hmm... den där verkar skum, måste han åka med mitt plan? Säkert en terrorist. Och varje människa som dristar sig till att resa sig i planet för att gå på toaletten får samma bistra misstänksamhet i nyllet från min sida. Alla mina trista fördomar kommer verkligen fram.

Väl i Stockholm... tunnelbanan. Håller hårt i portföljen, helst skulle jag vilja slänga remmen över huvudet men där känner jag själv hur dumt det blir. Man måste ju andas också. Tittar mig vilt omkring och tycker alla ser skumma ut, redo att kasta sig över mig.

Helst plötsligt när jag går där och håller mig i ledstången börjar jag fundera över alla äckliga baciller som finns på den och får fullständig panik. "Jag måste tvätta händerna!!! Nu!" Kan knappt klara mig tills jag är på kontoret och gnuggar frenetiskt med tvålen. Detta utspelades sig sen ett antal gånger under dagen. Varför då? Har väl aldrig haft bacillskräck...

--------------------------------------------------------------

Bacillskräck ska sälja mobilkondom
Företaget SAWP International säljer nu en mobilkondom, och den ska rädda användare från bakterier som påstås spridas via mobiltelefoner.



Kanske något för mig. Kärring eller fobi - Vad säger ni? //Farmskan

PS! Prata högt, för har man åkt en Fokker 50 till och från Stockholm har man nedsatt hörsel
i flera veckor framöver.

Har du feber?

Har jag ett bra pokerface? Länge levde jag i den tron men allt efter som tiden gått har jag förstått att så är inte fallet. Jag signalerar precis allt med min kropp och mitt ansiktsuttryck. Hur kunde jag ha så fel?? Idag hade jag ett minst sagt uppretat samtal på telefon och ju längre tiden gick desto rödare blev jag... på halsen, kinderna och öronen framför allt. En kollega frågade: "Vad är det med dig? Har du feber?" Nej, hur kan du tro det... jag är bara på väg att få blodstörtning av ilska!! Världens bästa pokerface... no way. Suck



På fredag smäller det! Mitt första pass med Power Plate... En makalös manick där man skall skaka sig i form. Den vibrerar konstant och man står där helt lugnt och gör lite rörelser. Alla snackar om denna nya träningsform och jag som då verkligen hatar att träna känner att nu måste jag testa. Här är lite fakta som jag hittade:

Power Plate är:

· Skonsamt, snabbt, effektivt, enkelt

· Ökar fettförbränning/ämnesomsättning
· Mindre celluliter (massage på PP sägs lösa upp koagulerade vävnader/bryta ner fettceller).

· Ökad rörlighet, kroppskontroll

- Ökar tillväxthormoner och serotonin (lyckohormon).

Innebär det att jag kommer att bli 2 meter lång och ständigt lycklig??

Passar

· Från motionär till elitidrottare.

· Äldre

· Överviktiga

· Tidigare soffpotatisar

· Den som inte gillar mycket svett


Är det inte jag så säg....?? Just gonna löööv it

Dottern har varit lite trött och kinkig ikväll så dagens Zits passar bra. Älskar dig baby!

image125

Imorgon väntar besök i huvudstaden. Vi hörs! //Farmskan

PS: Trång va?? Har någon eld??

Fel, fel men rätt ändå

Två DVD-filmer konsumerade vi igår... var nämligen hemma i brors lägenhet och hämtade posten och då passade jag på att sno åt mig lite filmer. Sorry Samba-Ola... lovar att lämna tillbaka dem innan du är hemma. We own the night och The Kingdom kikade vi på. Bägge var bra även om jag gillade The Kingdom mest. Handlade om ett terrorattentat nere i Saudi Arabien, mycket skjutande, men den var klart sevärd! Tips från coachen

Fru Ekdahl var på Villa-mässan i Malmö i helgen och lyckades, trots lågskor och vackert väder, stupa raklång som en fura rätt i asfalten. Skrapade bägge knäna, slog hål på strumbyxorna och lyckades dessutom landa på den nyss ihopläkta f.d. brutna handleden. "Det knakade till i den, men jag tycker fan den har blivit lite rakare..." Hon förevisade dessutom sina bedrövliga knän...

- Är du säker på att ni inte gjort en gräsare?
- Ja, eller älskade på en nålfiltsmatta?
- Du har kanske kört med nya maskinen över knäskålarna för att få dem lena?

De kreativa förslagen haglade givetvis... Det är kärlek!

     Idag bjöd vår avdelning på tårta, är vi inte för snälla??

Allt som allt så har det varit en bra dag! //Farmskan

PS! Hoppas ni har det bra alla utlandsturister! Saknar er!

Shopping

Internationella kvinnodagen firades på det sätt som varje kvinna önskar att fira.... genom shopping. Eftersom maken befann sig på utbildning i Malmö hela dagen, tog jag och dottern den stora plånboken med oss och körde till stan. Titta, prova, köpa, titta, prova, köpa... ångest? Nej, inte ett dugg. Vi unnade oss en hel del nytt och för en gångs skull hittade vi också lite saker.

Träffade familjen Löwegren på MQ... Jonte kom inglidande med barnvagn, tummade glasögon (som vanligt) så man fick vifta rejält med armarna innan han såg en. Hans "kära hustru" skulle köpa sig en vårjacka och hade hittat en fin som hon kom bort och demonstrerade. Då kom en typisk Jonte-kommentar: "Den ser lite trång ut, men du kanske har planer på att gå med i Viktväktarna..." Trumvirvel! Och på den internationella kvinnodagen! Jag tror hon la ner honom på ett nacksving sen när vi gått.

När vi hade tömt våra plånböcker (Dottern gjorde faktiskt det fullt ut, fick lösa ut henne från Lindex) så körde vi bort till Paps & Babs och käkade lunch. Åh, vad gott det är när man får det serverat! Redig husmanskost! Jag hjälpte dem lite med datorn och de noterade flitigt i sina anteckningsböcker. "Vad sa du? Ny rad... tryck på Enter. Skriver du upp det Babsan?" De är så goa de där två!

Melodifestival, andra chansen... Sibel "fjortis som bara den" Redzep och Nordman gick vidare. Oväntat? Nej, inte särskilt faktiskt. Det var de bästa låtarna av de 8 som var där. Saknade Björn Gustafsson så nu får ni hålla till godo med ett litet klipp.

http://www.youtube.com/watch?v=Vw_HaFJTiZk

Ha en skön söndag! //Farmskan

PS! Samba-Ola hörde också av sig "jag ligger vid poolen nu, 32 grader varmt...."

Because your worth it

Morgonens bilfärd till jobbet gjorde ett fantastiskt jobb med magmusklerna. Vi skrattade oss nämligen i stort sett hela vägen till Älmhult. Det var Jonte som körde, ni vet han som pendlar mellan vajerräcket och diket helt utan egen fruktan. Nu har ju hans hustru fyllt på spolarvätska så det är ju OK, däremot har han då inga fungerande vindrutetorkare vilket gör att vätskan stannar kvar på rutan. Kanon! Väl framme i Älmhult upptäckte han också att det var halt... "bara 1 minus så det är inte jättehalt". Slugt Jonte!

Vi pratade även om hudvårdsprodukter... varför måste de heta så knepiga saker?


Freeze 24/7 EyeCicles Anti-Aging Eye Serum
Minskar snabbt och effektivt den synliga förekomsten av svullnad, mörka ringar och andra ålderstecken som andra produkter inte klarar av. EyeCicles används där botox inte kan användas, krämen är hypoallergenisk, säker och utan biverkningar. Innehåller GABA formulan och circulationsstimulerande ämnen som drar ut slaggprodukterna som samlas under ögonen. Efter 3 dagar garanteras ett synbart resultat!

och så den lilla knorren.... "Because your worth it!" Tackar, tackar... Köstar det nåt?
Och javisst, skitdyrt

"Men folk går ju på det", sa Ullstorps-Torgny
"Äsch... lägg ner" sa jag. "Vem orkar köpa sånt"

Unisont vände vi oss till Fru Ekdahl som brast ut i gapskratt... Beviset kom alltså på en gång. 25% av Sveriges befolkning (vi var fyra i bilen) använder detta... Men så är hon ju värd det!

Pendlarbilen... denna är till er!

http://www.youtube.com/watch?v=Flvxs_mP8Xc

//Farmskan

PS! Vi saknar dig Samba-Ola och er Manne o Irving. Njut av livet! Kärlek!

Förlåt Jan(a)

Landade hemmavid runt 8-tiden på kvällen och blev hämtad i ny bil...



Skönt att vara hemma igen... sova i egen säng och allt det där. De som saknat mig allra mest var nog blommorna för de hade inte fått något vatten på LÄÄÄÄÄNGE. Hur kan man missa och se det? Hur kan man missa och se att bladen hänger som taxöron längs krukan? Ja, jag bara undrar. Jag har väl i och för sig inga gröna fingrar jag heller men jag kan åtminstone fylla på vattenkannan och stänka lite över dem en och annan gång. Känns dock lite jobbigt och starta med en konflikt det första man gör när man kommer innanför dörren, även om man nu tränat konflikhantering på kursen i några dagar. Ni vet det där om Jag-budskap: "När du inte vattnar blommorna, blir jag jätteledsen och....." Något krystat faktiskt.

Vi glömde Jan(a)s födelsedag igår, för detta vill vi be tusen gånger om ursäkt! Grattis på dig så här i efterskott... Ringde i morse på han mobil för att säga ett försenat grattis men hamnade i hans röstbrevlåda, vilket var riktigt kul "Du har kommit till Jan Jönssons EROvoice"  EROvoice?? Vad är det för något? Eurovoice har jag hört talas om men EROvoice... sorry vännen... det lät bara hur kul som helst.

Nu väntar sista kapitlet i min bok //Farmskan

PS! Välkommen hem Grahnskan, hoppas det inte blir för sent i natt. Djuren har fått mat

På knä

Står just nu på knä i korridoren, 30 cm från sändaren till det trådlösa nätverket... som ni ser så är även denna sista utpost till den yttre världen på upphällningen. Ack du grymma värld!

Har precis haft en genomgång av mitt resultat från undersökningen och min utvecklingsplan. Fått en del bra feedback från både gruppen och ledarna. Annars har dagen mest ägnats åt konflikthantering... olika angreppssätt och rollspel har vi haft också. Skitkul faktiskt... Men så har man ju viss erfarenhet från konflikter med fem barn i huset, ex-relationer och annat. När samtliga fem barn var tonåringar så hade man en del högljudda konflikter som man inte alltid var inblandad i från början men obönhörligen drogs in i. Och de trodde alltid att man kunde lösa allting också, helst från distans... "Han har tagit mina skor!!" Jaha... jag är i Älmhult, 8 mil bort, vad vill du jag skall göra? "Han är ju så jäkla blåst!!" Jaha...  Undrar om det hade hjälpt med de teorier vi hade idag. Jag-budskap, gemensam bedömning av problemet innan vi går på lösningen... ja, ni förstår själva. Omöjligt!

Och alla diskussioner man hade med dem om att inte "surfa för mycket", "ut och rör på dig", "sov inte hela dagen", "du behöver solljus"

image121

Imorgon är det hemfärd igen och sen är det drygt en månad till nästa pass. Sex timmar i bilen hem men jag har en ny talbok så tiden går fort. Läser just nu också "Luftslottet som sprängdes" som är extremt bra. Har ni inte läst Stig Larssons trilogi så är det dags! Jag har att låna ut om någon är intresserad.

Borta bra men hemma bäst! //Farmskan

Teambuilding

Ja, nu sitter jag här igen, på Dömle Herrgård strax norr om Karlstad. Ingen täckning på telefonen, ingen TV (så nu missade jag Anna Pihl) men tack och lov så har de trådlöst bredband så man kan läsa lite mail och blogga.

Tillbringade natten hos modern i Göteborg, alltid lika trevligt. Det är så sällan man träffas nu så det är skönt man har lite tjänsteresor ibland som går att kombinera med ett besök. Upp med tuppen och körde de sista milen i morse och sen har vi hållt på i ett kör hela dagen fram till klockan halv nio. Detta blocks tema är "Teambuilding - Att bygga framgångsrika team". Har vi inte byggt det redan?

Dagen har därför innehållit både teoridelar, praktiska övningar (bollar, blindbock, hinderbana, svingande i träd, krypande på stockar... ) och avslutades med afrikansk dans och allsång. Puh!! Det är jobbigt att vara chef... Sitter här nu och inser att jag kommer att ha sjuk träningsvärk imorgon... är ju ännu inte i toppform eftersom jag laddar för höjdhoppet i sommar så jag måste jobba mer med smidighetsövningar. Den mentala träningen är redan igångsatt och jag ser inga hinder framför mig att nå mitt mål...

Imorgon är det konflikthantering så det gäller att ladda batterierna...
Saknar er alla! //Farmskan

PS! Det blev en ny bil i alla fall... oväntat

Småsaker

Har ni tänkt på att det finns en massa små saker i vardagen som kräver svar, retar en till vansinne, ger upphov till diskussioner och ibland bara finns där i ens medvetande till ingen nytta... här är några exempel:

* Varför står det en Ananas-Juice i kylen när ingen av oss som lever och bor i detta hushåll gillar ananas? Vem har köpt den och varför?
Svar: Maken... "för det fanns ingen med Makrill-smak"... sa han till dottern som undrade

* Varför hittar jag inte mina bilnycklar där jag hängt dem?
Svar: För att någon (läs: Maken) tyckt att "de skall inte hänga synliga". För vem? Mig?

* Varför skruvar man vattenkranarna i duschen så hårt att man får ett mindre slaganfall när man försöker öppna upp dem igen?
Svar: Här finns inget svar men den skyldiga är dottern (berättade Maken...)

* Varför berättar ingen att toapappret snart är slut, förrän toapappret verkligen är slut?
Svar: Helt obegripligt om man inte har lätt sadistiska drag...

* Varför släpper någon ut hunden i trädgården och sen går ner i källaren och där nere utvecklar total hörselskada för hundskall?
Svar: Ja, det kan man ju fundera över...

Och vet ni vad... när jag skriver de här små funderingarna så känner jag att livet är fullt av i-landsproblem. Men det bästa av allt är att maken inte bloggar, inte läser min blogg och kan därmed inte kommentera, dementera eller skriva något om mina retliga tillkortakommanden... om det nu finns några.

Bra va! //Farmskan

Många PS!
Grahnskan! Städerskan drog igång igår...
Macke, välkommen hem... ring din mor så jag vet att allt gått bra!
Modern, landar hos dig vid 6-tiden ikväll

Ny bil?

Maken hade åkarmöte med jobbet idag så det var en lugn och skön lördagsförmiddag för Farmskan. Han hade givetvis köpt frallor till mig innan han åkte samt varit ute med hunden... ja, jag vet... jag är så bortskämd!! Av kärlek! "Det är sådana som han som förstör för alla andra killar" kommenterar Ullstorps-Torgny men jag vet inte... Det finns en som faktiskt är snäppet värre. Vem minns inte Toddes röda rosor på hotelldörren när vi kom till Tylösand. Eller när vi skulle på Ladies Night och vi hittade en fullpackad korg med vin och godsaker i bilen med en lapp "Ha det så trevligt tjejer" Där ligger till och med Stiffe i lä...

    På tal om Ladies Night... vilken kväll det var!!

I eftermiddags har vi varit och tittat på en ny bil till maken. Han vill byta bort 9:5 an mot en som drar lite mindre bensin. Hittade faktiskt en idag som föll honom (och mig) i smaken. Får väl se om det blir affär på måndag. Dottern däremot får nog tyvärr hålla begravningskaffe för Forden... får väl se om vi hittar en billig bil till henne som hon kan köra med istället.

Nu får du snart komma hem Grahnskan... katterna saknar dig... Vi också! Maja ville inte äta sin mat idag, låg bara och surade. Hon har nog tröttnat på mig eller vad tror du?

image121

Är nybadad och fin just nu... skall på kalas till Trulssons //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0