Norge er et yndigt land



Nej, allvarligt talat... Norge är helt fantastiskt och Oslo är en otroligt vacker stad. Och så måste jag skryta med deras sätt att hantera tåg och bussförbindelser, en upplevelse som lämnar mycket övrigt att önska av vårt svenska SJ. Jag och mina två kollegor skulle ta flygtåget ut till kontoret men fick besked om att det endast gick en station och därefter skulle det vara buss resten av vägen. Bäva månde bävern, det här kommer att ta tid.

Men ack nej! Norsk effektivitet som imponerade stort. Utanför stationsbyggnaden stod tre bussar redan och väntade. Alla med olika destinationer på så man skulle slippa åka inom flera ställen och lämna av folk på vägen. Men fatta!! SJ åk på studieresa och kolla i vårt kära grannland. Chip chop och så var vi framme.

Lite goda tapas avrundade gårdagskvällen och sen var det godnatt. I morse var det så en fröjd att sitta och småle vid frukosten och kolla in alla stereotyper av folkslag som finns. Tysken med sin hockeyfrilla (japp, den finns bara kvar där), Kineserna som äter 8 skivor bröd var och stoppar ytterligare 15 i väskan, Danskarna på pensionärsresa ifrån Jylland, Svenskarna som satt och skröt om "hur fulla de var igår"... Så lätt och enkelt att bara låta fördomarna besannas.

Men det märks att det är semestertider... folk, folk, folk överallt precis och ett fullsmockat plan hem. Inga dåliga tider där inte. Nu är det snart helg och vi måste riva taket färdigt. Nästa vecka kommer byggmästaren nämligen... hade kanske varit nice med lite framförhållning. Men, det är bara att bita ihop för nu skall det fasen bli klart så vi kan fira sommar och semester i lugn och ro.

Haj haj i hittan!!
//Farmskan

Seg i kolan

Just nu är jag så seg i kolan som det bara går. En dags workshop på engelska är just avslutad och då är man lätt spänd för att hinna förstå och förklara allting. Så huvudvärken var lite väntad. Visst blir det lite fel ibland med språket men det är egentligen bara roligt. Kunde inte låta bli att le igår när Mulle skulle berätta en sak och startade meningen med "My husband..." (*ler*). Inte någon som höjde ögonbrynen ens och det är lite kul... inga fördomar i det gänget. Men det har varit en rolig dag och vi började det hela redan igår med en gemensam utekväll i Lund för att lära känna varandra. Trevligt trevligt.

Har just avslutat en chat med Telias support och den var inte så trevlig däremot. Att dessutom behöva göra det i 47 graders värme som vi har just nu är inte mindre irriterande. Killen var inte alls särskilt tillmötesgående och det retar gallfeber på mig. Ja ja, det är väl inte meningen att jag skall skicka mail kanske (*blink blink*)

Nej, det får bli källaren och årets första Allsång på Skansen istället. Maken hotade med att äckelmåns Christer Sjögren skulle vara med men det var tack och lov inte sant så... ner i svalkan. Imorgon blir det Oslo och givetvis skall det åska där! När jag skall flyga!

Huga!!! //Farmskan

Ödets ironi

Är det inte ödets ironi att biverkningarna av Losec är magont?? Till slut vet man ju inte om man har ont i magen av magkatarren eller av biverkningarna... men det är väl någon mening med det också som jag inte förstår. Dags att sluta medicinera kanske, det där med att knapra piller är ändå inte min grej, är glad om man slipper.

Jag läste en artikel som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ......... impulsköp ...... kör bil alldeles för fort. SKOJAR DOM?!? - det där är mina tankar om en helt perfekt dag!
(Citat från kusin P - *skrattar*)



Ett nytt kylskåp är inhandlat och installerat... så jäkla skönt. Har stört mig sjukt mycket på det där integrerade möget som vi köpte när vi gjorde om köket. Egentligen skulle jag vilja göra om hela skiten men det är väl inte att tänka på. Först måste vi gå på källaren och fixa golv och tak där i varje fall, sen vill jag fixa baksidan, sen vill jag... eller också kanske flytta (*ler*)

Men det är fantastiskt spännande när man rensar ett gammalt kylskåp... man hittar mer eller mindre fräscha saker där inne. Oh... äckligt!

En kul vecka väntar... med bland annat en sväng till Oslo

Vad är det som gnager??
//Farmskan

Avslöjad



Det gäller att veta när man skall ändra sig...

//Farmskan

Söt ändå

Men så är hon ju så söt ändå vår Dotter... trots att hon är lite vimsig ibland (*ler*).



Vi hade en lugn och mysig Midsommarafton ute i Torsebro hos Nisse & Rita. Vi trotsade de mörka molnen och åt fantastiskt gott ute på altanen. Det är så himla befriande med Midsommar för man vet liksom vad det är man skall bjuda på och att det är lika gott varje gång! Maken som är "fiskallergiker" (eller inte...) fick en härlig kycklingpaj, som Manne fixat, utöver de traditionella köttbullarna och prinskorvarna.

Jordgubbar och glass fick vi äta i lusthuset under tiden som regnet trummade mot taket... men varmt och gott därinne så det var hur härligt som helst. Jag var riktigt trött när vi körde hem och stupade direkt i säng. Minns inte ens att jag la huvudet på kudden, jag somnade nog i fallet.

En sväng hos farmor i förmiddags och där var allt på topp. Hon var nyklippt och både jag och kusin P hade en lång diskussion huruvida de där frisörerna som är på hemmen egentligen är bra eller inte. Farmor klipper de alltid exakt likadant, vilket är rakt av... lite som Gustav Vasa.
- Vad betalar du för en klippning?
- Jaa... kanske 23... eller
- Ja, sa kusin P, allt över 23 kronor är ocker (ord och inga visor!)
- Jag vet inte... de kanske klipper fler än oss så ni kan få tid, säger farmor
Hon nappade inte på det riktigt... konstigt. Tror du hade klätt i den frisyren



Fast utan skägg då förstås...

Idag har vi haft lill-sonen och Madde här en stund på lite lunch. Mysigt att få rå om dem lite... och Nils förstås. Den hunden har attityd så liten han är. Men ack så söt. Har även hunnit med en sväng till svärföräldrarna så nu tror jag faktiskt att vi bara kan slappa hela dagen imorgon. Kanske till stan en liten sväng för att se om vi hittar ett kylskåp. Kan säga att det behövs ett nytt!

//Farmskan

Miljömedvetenhet

Det här med att sopsortera. Dottern kallade på mig
- Du kan du ta upp det här när du går. Det skall slängas
"Det" bestod av två ihopknutna plastkassar
- Är det brännbart?
- Jaaa (svaret var lite tveksamt)... och så är det parfym

I ena påsen ligger alltså en full flaska parfym som enligt Dottern är för 14-åringar och därmed inte kunde användas. Två tuber med lotion, en med fotkräm och så en flaska hårspray. Brännbart my ass. Fast det är klart... allt brinner väl fast på olika sätt kanske.

Så lite omsortering senare så har jag och maken fått till "det". Ut för att slänga det i soptunnan bara för att i kärlet för brännbart hitta en halv björk som "hon inte behövde ha med sig för att Martina hade det hemma"

Nämen vad bra! Easiest way out... släng det i tunnan.

Man kan inte annat än att älska våra barn. Maken påstod att alla våra barn varit likadana men där måste jag protestera lite. Äldste sonen slängde aldrig något, allt skräp låg på golvet, i garderoben eller i förrådet. Allt ifrån glass-gubbe-skyltar till annat. Men visst... det var osorterat!



//Farmskan

Glad, Trevlig, God?

Ja, vad säger man egentligen? Glad Midsommar, Trevlig Midsommar, God Midsommar...
Känns inte rätt något av dom, men jag önsker er alla i varje fall en

HAPPY MIDSOMMAR!!!!



Hoppas ni får det riktigt bra och slipper regnskurar

//Farmskan

Inför...

Imorgon är det Midsommar! Men fatta... midsommar, var har tiden tagit vägen. Den här våren har sprungit förbi och i tisdags vände det dessutom och började gå mot mörkare tider igen. Amazing. Blink, blink och sen är det september och höst. Fast nu skall jag inte pessimista mig utan först skall här firas en varm, skön och härlig sommar och semester. Och det startar imorgon med Midsommarfirande.

Jag har fått betala surt för min lediga dag i tisdags eftersom det inneburit att jag legat hopplöst efter med vad jag skulle hunnit med. Kollegorna (som är av den finkulturella sorten... *ler*) har hånat mig och hoppats att "bakplåtspappret var värt det". Men men... får väl ta en halvdag i helgen och försöka komma ifatt. Skall försöka ta mig ner till farmor Signe också någon av dagarna hade jag tänkt.

Hon har ju några fula utslag på kinden som doktorn nu vill att de skall operera bort. Är inte det jäkligt onödigt att utsätta en 100-åring för det eller tänker jag fel? Farmor som aldrig någonsin velat åka till sjukhuset, inte äger ett ID-kort eller ens har ett färdtjänstkort för att ta sig dit. Kan inte bara de märkena få vara där... Tror inte riktigt hon har förstått vad det innebär, verkar som om hon tror att det är något de skall fixa på hemmet. På rummet liksom... Ja, vi får väl se vad som händer med det när remissen väl kommer.

Jag och maken har precis sett "The kings speech", och den var precis så bra som alla sagt
Har ni inte sett den så hyr den!



På tal om maken så har han i flera dagar hållt på att försöka laga och pilla ihop Dotterns Iphone som hon tappade i marken. Dottern köpte givetvis en ny Iphone men maken såg sin chans att få en ny telefon och har därför jobbat på och beställt delar och pillat och pillat. Nu har han fått ihop den och då fungerar den inte med hans SIM-kort... visst är livet för jäkligt ibland? Men jag beundrar hans envishet och hans förmåga att kunna fixa allting... så därför skall jag ge honom min telefon istället. Because his worth it!

//Farmskan

Kundvagn 3266

Hallå du härliga semesterdag... sa jag till klockan som ringde vid fem. Eller inte förresten... jag ångrade faktiskt att jag bestämt mig för att köra tidigt. Men nu var både jag och hunden vaken så det var lika bra att pallra sig upp. Exakt tre timmar senare, klockan 08.03 vandrar jag in genom de nyligen öppnade Ullaredsdörrarna med kundvagn nummer 3266. Det där är faktiskt ganska fiffigt för alla vagnar ser precis likadana ut nämligen (= överfulla) och det är så lätt att ta fel. Själv traskade jag iväg med en annan vagn en god stund innan jag insåg att det där innehållet inte såg så bekant ut. Panik innan man hittar sin egen igen.

Det är två år sedan jag var där sist tror jag och stället är ju helt förvandlat... eller också är det jag som har ändrat mig. Hittade nämligen precis ingenting i klädväg. Underkläder och ett par tights var det enda. Istället hamnade både det ena och det andra "jättebra-att-ha-i-lager" prylar i vagnen, så nu är förrådet laddat till 2047.

Klockan 10.12 checkade jag ut och begav mig hemåt... Speedy gonzales!!

Och nu blir det reklamfilm:



Vi är allt bra vi!! Se så... ladda hem appen och börja använd den.
Det kommer mera härliga saker i den inom kort så... vad väntar ni på?

//Farmskan

PS! Rita... håller tummar och tår!

En öm tå!

Oj oj oj... det där med streckkoderna var en öm tå. Tydligen tillhör min far kategorin "bäst i klassen när det gäller att underlätta för kassörskan". Där ser man... i de lugnaste vattnen. Han gick igång på alla cylindrar och hojtade något om människor som betalar med kort och som inte har pengar på det. Förstår inte vad han pratar om. Lösa pengar har väl ingen vettig pengar nu för tiden. Kort är framtiden! (*skrattar*)

Dagen har spenderats i Stockholm vilket därmed blev en tidig morgon för Farmskan. Efter mötet så gick jag och min kollega för att käka lite lunch och vi hamnade i Saluhallen på Östermalm.
- Vad skall vi käka?
- Ingen aning, här verker ju finnas mycket gott
Och så hamnade vi där de sålde danska smörrebröd
Den där med räkor såg god ut, den beställer vi vars en

Prislapp per styck: 184 svenska sekiner... My god!!!
En liten skiva rågbröd, massor med räkor och en liten skål bredvid med majonnäs
Inte ett ägg så långt ögat såg... man tappar hakan.

Flygresan hem blev skumpig och obehaglig och dessutom en timme försenade på grund av något strul med en markradar (trodde vi flög i luften?) Men hem kom vi. Imorgon är det semester för Farmskan och jag tror bestämt att det blir en tripp till Ullared



Sorry David!
//Farmskan

Inga långa ceremonier

Idag har det varit "anhörig-kaffe" nere hos farmor Signe och jag och maken körde ner för att få oss lite gott kaffe och tårta. Strax innan klockan två parkerade vi utanför och kvart i tre gav vi oss hemåt igen. Då hade farmor minst åtta gånger frågat om vi inte skulle köra hemåt för då skulle hon följa oss ut... Inga långa ceremonier där inte. Tror att vi störde hennes normala eftermiddagsrutiner och hon ville nog hellre sitta ensam i köket med sina "kompisar". Hon var så söt i sin lilla solhatt när vi gick...

Bortskämd har jag också blivit idag. Lilla dottern är här och har stått för både middag och efterrätt. Det är härligt att gå till dukat bord!



Imorgon är det Stockholm för Farmskan!

//Farmskan

Det är jag och Owe

- Skriver du så snabbt eller spelar du spel?
Kollegans lite udda fråga kom när jag satt och skrev protokoll på jobbet igår. Ja du käre kollega... vi i generationen som växt upp med skrivmaskin som ett ämne på schemat i skolan är sjukligt bra på detta. Så långt ifrån pekfingervalsen man kan komma. Ibland är man glad att man tillhör relikerna på jobbet...

Efter att jag och maken avnjutit lite fredagstacos skjutsade han mig ner till fru Ekdahl. Där pågick nämligen ett litet partaj i deras trädgård och jag skulle vara "den galna grannen" som klagade på att det högljutt till. Så först ringde jag och "klagade" och fru Ekdahl spelade med bra så stämningen piskades upp lite. Därefter smög jag runt till baksidan för att höra hur de beklagade sig... hårt bankande på väggen och det blev knäpptyst. När jag sen kom runt hörnan och gastade högljutt så brast det för dom (*ler*).

Vilken härlig kväll vi hade sen med skratt och flams och mycket vin. Så det fanns kanske en och annan riktig granne som gärna skulle velat klaga... Riktigt roligt och jag var på härligt humör när maken hämtade mig framåt natten. Så tack för att jag fick vara "surprisen" på festen (och försök nu att dämpa gapflabbat när chefen glider in på jobbet imorgon.. för det blir den riktiga surprisen...). Skulle gärna velat se det...

Började dagen idag med massage hos thailändskan... tror fasen jag blivit beroende av att få massage. Men gott är det. Sen blev det lite ärenden, biltvätt och avslutande veckohandling på Maxi. Och nu måste jag faktiskt få irritera mig på något även om jag vet att detta något har ett välment syfte. Jag retar ihjäl mig på människor som måste ställa upp sina varor en och en i rad med streckkoden vänd åt rätt håll! Så... nu är det sagt. Det tar en otrolig tid och kassörskan får vänta mellan varje vara medan kön bara växer. Gaaahhhh!!!

Nu kallar maken... hans hemmalagade pizza är klar!
Ha en skön lördag hörni!!

//Farmskan

PS! På tal om galna grannar... may I present Ove!

Kära Trafikverket

Alla dessa skyltar...

Begränsad framkomligt på grund av asfaltsbeläggning 7/6-16/6
Idag är det den 17 juni... jag kan säga att framkomligheten var fortsatt begränsad

Begränsad framkomlighet april 2011 - december 2012, välj om möjligt annan väg
Jaha... kanske inte helt lätt om man skall köra Kristianstad - Lund varje dag i två år.

Sen om jag får fortsätta gnälla lite så tycker jag att man kanske borde väntat med att lägga asfalt på en liten del av sträckan (dessutom en sträcka som inte omfattades av själva ombyggnaden av E22:an) tills man var färdig med det stora jobbet. Men vad vet jag liksom? Och om man nu bygger förbipassager där nya broar och tunnlar ska byggas så är det ju hyfsat bra om ni sedan inte är inne och kör med era arbetsfordon INNE i passagerna. Skapar lite oordning om man säger så...

Kära Trafikverket... hör min bön!



Sista soliga kvällen på ett tag verkar det som så den grillade korven med goda tillbehör satt fint. Att sen Paps & Babs tittade förbi gjorde bara det hela ännu bättre. Idag är det fredag och vem vet... kanske det händer något riktigt roligt ikväll

//Farmskan

Kasta inte spjut...

i gummibåt säger jag till min Far!



På din insinuerande fråga "om jag skulle vara hemma ikväll i lugn och ro" är svaret Nej. Jag skall till Bottan på massage och det skall bli riktigt skönt. Och samtidigt vill jag bara helt kort nämna ord som Helgaland, Tyskland, Kolonin, Bordershop, Boule, Bröllop, Sångföreningen, PRO... Så det verkar inte som om man får någon lugnare tillvaro precis när man blir pensionär heller.

Hade en jättemysig kväll, eller italiensk afton, hos Tellan igår. Underbar mat och goa skratt om ditten och datten, fem minuter av egen tid var en underbar idé. TACK vänner för att jag fick lite ny energi och kärlek.

Fatta att det är Midsommar nästa vecka och sen är det några få veckor till semester och sen är det höst (*skrattar*). Tiden går så fort så man nästan hisnar. Men just nu längtar jag bara till att vi skall få taket avklarat någon gång så det inte hänger över en hela sommaren. Byggmästaren verkar vara som bortblåst från jordens yta... ja ja, det löser sig väl det med.

Måste snart... eller?
//Farmskan

Maxi-girl



Yngsta dottern, vår alldeles egen Maxi-girl, redo för sitt sommarjobb i kassan!
Good luck hjärtat!

En bra dag idag... massor av saker gjorda men ändå lugnt och härligt. Check och bock liksom. Imorgon är det utbildning i Glostrup hela dagen så då blir det några kapitel i ljudboken både dit och hem. Snart lyssnat igenom samtliga Jo Nesbøs böcker. Så bra!!

Sen imorgon kväll... tjejkväll hemma hos världens bästa Tellan. Skall bli så roligt att träffas igen och bara sitta och snacka skit. Hon har utlovat en italiensk afton... och en italienare är ju något som alla tjejer vill ha (*ler*)



Hoppas där sitter en riktig snygging imorgon... eller är det bara mat?

//Farmskan

Löss

Oj vilken skön helg det har varit och med en extra ledig dag i fredags blev den ju rätt så lång också. Ätit och druckit gott och bara njutit av det sköna vädret. Modern och Rolf kom ner i lördags lunch och stannade tills i morse. Vi besökte farmor som var uppe och gick igen (helt amazing!!)... Jesus två säger jag bara. Hon hälsade Rolf välkommen till familjen och tvingade honom att äta både kakor och godis (*skrattar*)

Idag har jag sen bara städat och tvättat lite. Vi har passat Ramsey och då virvlas där upp damm kan jag lova. Nu väntar jag bara på att de skall bege sig hemåt så jag kan torka golven också. Han dreglar nämligen extremt mycket vatten överallt och det är något som mina totalt opraktiska mörka golv älskar att visa upp.

En liten runda hos Paps & Babs i kolonin på en fika och sen lite trädgårdsjobb här hemma. Upptäckte att min jasminbuske och ett annat träd är fullt med löss. Sådär helt täckta av klibb och svarta äckliga löss... Maken sa att vi skulle sätta dit några nyckelpigor för de äter löss. Jo tjena... har någon 7.000 nyckelpigor att låna ut som dessutom sitter kvar och inte flyger bort??
Men han menar väl min man.

Första fulla jobbeveckan på ett tag väntar runt hörnet... semester hade varit gott!



//Farmskan

Studenter och "flaeskestek"

Farmor, farmor, farmor... hon är som katten med nio liv! När vi kom igår hade de haft henne uppe och duschat henne och hon hade ätit en smörgås. Fortfarande väldigt trött, rosslig i halsen och lite förvirrad men va fanken... Människan är snart 100 år och fixar en dubbelsidig lunginflammation! Helt otroligt. Hon låg på sängen när vi kom men när vi suttit där en stund ville hon sätta sig upp för
- Man kan inte ligga ner och prata med folk!

Men visst, hon har verkligen tacklat av och det känns som om hon vill säga farväl till alla. Lite ledsen var hon också när vi gick även om hon somnade igen innan vi nådde dörren nästan. Skall strax åka ner igen och kolla till henne... svårt för mig i veckorna ju. Skall försöka få med mig Modern som hon pratar om väldigt mycket. För även om de varit skilda i snart 35 år så är man alla fortfarande en del av familjen.

Annars var det städ och strykning på Farmskans lediga dag och sen var det dags för lite studentfirande. Två stycken hade vi igår... först makens systerson Daniel



och sen vidare till vår danske vän Micke och hans dotter Ronja som också tog studenten som nybakad lastbilschaufför. Rätt häftigt faktiskt. Och givetvis grillar vi, på riktigt danskt vis, en ohyggligt stor "flaeskestek" på grillen med "de hele" (potatis, rödkål, svålar...) och sen även in i grillen med "aeblepaj" till dessert. Jägermeister och dansk öl så kvällen blev verkligen gemytlig (*ler*). Bra att vi inte har så långt hem...

Idag blir det en lugn dag!

//Farmskan

Dyrt och heligt

Godmorgon... idag är det en semesterdag för Farmskan. Studenter som skall firas, gamla farmor skall besökas och mycket annat. Skönt att vara ledig då och slippa stressa.

Catwalken gick bra, inte så mycket folk men det var kanske bara bra med tanke på att vi alla fyra aldrig gjort något liknande innan och mest var rädda för att ramla eller slå till någon med väskan när vi gjorde våra piruetter. Först styling och smink hos Sasha och sen bort och ta på sig de utvalda kläderna. Riktigt snygga kläder var det tyckte jag och jag blev mer och mer förtjust i den där klänningen i alla fall (man kan väl ändra sig...)

  

Jag kan tala om att den vita sjalen kunde man köpa för 900 kronor... där gick till och med Farmskans gräns kan jag säga så den åkte inte med i påsen... jag tog en tunika istället (*skrattar*). Roligt var det i varje fall och sen är det ju alltid underbart att besöka Salong EGO där Sasha och Johanna fullkomligt tar hand om en. Förmodligen därför den kallas Ego

Igår hade vi lite After Work i en berså hemma hos en av projektledarna. Grille och gott att dricka... jättetrevligt. Regnet höll sig borta och även om det inte var supervarmt så var det ändå OK. De hade varit snälla nog att bjuda med mig (som egentligen inte tillhör gruppen) på partajet. Vet inte om det var för att de behövde hjälp med grillningen och dukningen eller om det var av rent medlidande... känns som det kvittar. Jag var inte sen att tacka nej i varje fall. Ett härligt gäng som gör min vardag lite roligare

Kvällen innebar en massa avslöjanden i vanlig ordning och även oväntad (oönskad?) kunskap om lite av varje. Som att fiskpinnar på danskar heter Fiskefinger... har fiskar fingrar? Eller att David, vår åttiotalist, inte har en aaaaning om vem Papphammar eller vad Tårtan är (så mycket kul han har missat). Vi konstaterade att den yngre generationen inte är så bakåtkompatibel... känns omöjligt att försöka få dem att förstå vad en stencilapparat, björnklister eller svart-vit TV är för något. Vi försökte förklara känslan med en stencil i skolan... ni vet doften och den blåa färgen på det glatta pappret... oslagbart!

Tack för en trevlig kväll och som en sista info, ingen böter för parkeringen!

Nu lite frukost och sen hem till farmor. Det ser inte så bra ut... hon har legat i två dagar nu och sovit och rosslat. Dubbelsidig lunginflammation tar hårt på den lilla människan. Det gör ont i mig!! Fast man vet aldrig, hon kan ju pigga på sig också. Läkekraften i henne är enorm och vi har ju andra i släkten som återuppstått efter att nästan varit dödförklarade så... vem vet. Jag håller i varje fall tummarna att hon är medveten idag när jag är där.

Kram och puss på studentdagen till er alla!
//Farmskan

PS! Världens bästa Tia klarade sin terminstenta!! Du är bäst darling!!!

Catwalk

Det var lunginflammation som farmor hade. Läkaren hade varit där igår och konstaterat detta och dessutom var hjärtat lite svagt... Han föreslog att hon skulle vila lite mitt på dagen och fick väl onda ögat direkt. Min farmor vilar inte (*ler*). Hoppas nu bara att det inte blir så mycket värre än det är just nu.

Långdag på jobbet igår med möte in på kvällen så det var bara att slänga sig framför TV:n och se fotboll. Hela 5-0 blev det till slut mot Finland och bitvis spelade de riktigt bra.
Och kungen... Zlatan förstås!! Amazing

Ikväll är det dags för Farmskans debut på catwalken... det ni blir en upplevelse!



//Farmskan

Inne eller ute?

Svaret är: I källaren!! Det är så jäkla hett här hemma nu så man blir helt tokig. Maken har varit på taket mest hela dagen och nu kom han in och var helt yr. Lite mat i magen, kallt att dricka och en iskall dusch gjorde susen så nu sitter han och äter jordnötter framför "Snobbar som jobbar" för att ta igen sig. Själv har jag inte gjort många knop idag, huvudvärk som alldeles säkert beror på att jag är dålig på att dricka. Åska och regn i natt hade gjort susen tror jag.

Var hos farmor en sväng på förmiddagen och det var inte så kul. Hon var helt virrig och hade inte många rätt idag. Antingen är det värmen eller också har hon fått sig en blödning i huvudet efter fallet. Jobbigt är det i varje fall för man vill inte se henne sån när man vet hur pigg hon är annars. De trodde också att hon var på gång att få en lunginflammation och det är ju aldrig riktigt bra. De hade både fått klä på henne och annat och DET är inte farmor (*ledsen*)

Men ibland glimtade humorn till. Som när jag frågade om hon suttit ute i värmen
- Ja, igår satt vi ute nästan hela dagen
- Ja, det är skönt nu... jag fick åka in härom dagen och försöka hitta en ny bikini
- Ja, det är väl inte så konstigt så som du har lagt på dig!

Katjing på den!! Sa jag att hon var virrig??

Nu är den fem dagar långa minisemestern slut och jobbet kallar imorgon igen
Let your love flow!!

//Farmskan

Gemla

Natten har varit något bättre för Farmskan... magen har inte krånglat lika mycket. Förmodar att mina inköpta Losec har hjälpt till en del.

Hela dagen har tillbringats hos Modern och Rolf i Gemla. Körde tidigt och stannade bara till i Älmhult, lagom till att IKEA öppnade. In och köpte studentpresenter och en knivlist till Modern som tyckte "att när vi ändå körde förbi...". Går liksom inte att säga sådana saker till henne.

Var framme lagom till lunch och en god sådan avnjöts i det vackra vädret. Rolf son med familj var nere ifrån Stockholm och det var riktigt roligt att få träffa dom. Två underbara ungar som hållt igång med oss hela dagen. Alltifrån straffsparkar, konstutställningar och kortspel... och vi förlorade i samtliga grenar kan jag säga. I straffsparkar kunde vi ligga under med 12-6 för att i nästa andetag ligga under med 12-3... vet i fanken hur det gick till.

Efter lunch for vi bort till sjön med fikakorg och badkläder för de som vågade. Skulle gärna badat men hade inte en tanke på att ta med kläder i morse, så det blev tyvärr bara solning för min del. Säkert 22 grader där i vattnet så det hade varit härligt. Modern, som har problem med sitt ben, hade en egen stol med sig ner till stranden. Hon såg ut som en sån där italiensk matrona som sitter och övervakar att allt går rätt till... (*ler*)

Dagen avslutades sen med grillning av fläskfilé och härliga tillbehör. En härlig dag!!



Noah, Maja och "Matronan" i bakgrunden

Nu skall jag och mitt röda skinn gå och lägga oss!
//Farmskan

Överraskning

Fy vilken natt jag har haft... och det var inte för att maken åter flyttat in i det gemensamma sovrummet. Nej, det var min mage som krånglade. Haft ont som bara den. Jag hatar att vara dålig!! Somnade till slut fram emot morgonkvisten och vaknade sen inte förrän närmare tio. Tog en kopp te och la mig i solen och fortsatte vila. Maken tog sig upp på taket och fick efter mycket pust och stön och några hostattacker till slut ner den gamla antennen. Grannarna undrade nog vad han höll på med, men nu är åbäket nere.

In i duschen sen bägge två och på med lite nya kläder... för att åka på syskonträff hos mellanbrodern i Kiaby. När vi satt i bilen dit säger maken:
- Tror fasen de skall gifta sig... inte bjuder man väl klockan tre annars

Och mycket riktigt... syskon, föräldrar och barn var samlade och strax efter oss kom "prästen" (eller den moderata fru talmannen i kommunen). Och efter världens kortaste vigsel där Håkan lyckades säga Ja två gånger var de så äkta makar.



Lite lekar, mat och vin, bröllopstårta och hela tjillevippen som man säger. En underbar och härlig sommardag som passade perfekt för vigsel i trädgården. GRATTIS Håkan och Catarina!!

Nu hoppas jag bara att jag snart blir bättre i magen och att jag får sova inatt
Imorgon tar vi en tripp till Modern i Växjö

//Farmskan

Klämfredag

Högsommarvärme och ledig fredag... aaahhhh!!! Vaknade utvilad efter att ha förpassat maken till källaren igår kväll. Gick helt enkelt inte att sova bredvid honom, förkylningen är helt magisk och han låter som ett brunstigt vildsvin som skall försvara sina ungar. Så den stackaren har legat pall hela dagen idag också.

Själv satte jag mig i bilen och åkte till stan för lite utprovning av kläder för modell-onsdagen, men också för en jakt på en ny bikini. Ringde kompisen Manne för att fråga om hon också var ledig och kanske ville följa med på stan men fick inget svar, men eftersom jag sprang på henne det första jag gjorde i stan så det blev ju bra ändå liksom (*ler*). In på Stadium för att hitta en bikini och det är verkligen ingen lätt uppgift. Vet inte riktigt vilken typ av människor de har som måttstock när de syr upp sina bikinis... men det är inte min kropp i varje fall. Antingen är byxan för låg, för boxer, för högt skuren eller så döljer den knappt mer än hälften av alla celluliter man har. Och hur kul är det egentligen att prova bikini?? Av med alla kläder för att bara få en smärre chock av spegelbilden... man har inte drömkroppen längre om man säger så...



Byglar i BH:n är numera ett måste...

Skjutsade Dottern till jobbet efter lunch, utgång och lite fest för henne ikväll så bilen kunde inte nyttjas. Men det gjorde ingenting... bra ljudbok i bilen och en liten omväg ner om Fårabäck och hälsa på kompisen Lena. Gud, vad fin deras stuga har blivit som de byggt! Och vilken utsikt över havet... helt underbart! Det skulle väl vara det där lila ljuset då bara, om man nu skall klaga på något (*skrattar*)

Nu blir det uterummet ett tag med ett glas rödvin som en perfekt avrundning på dagen

//Farmskan

Kalas hos kusin P

Sovmorgon och det var så himla skönt! Jag och hunden gick inte upp förrän halv nio... han vägrade gå ut innan jag steg upp även om maken gjorde några lama försök att locka ut honom i trädgården. Maken kunde nämligen inte sova för jag har delat med mig av min förkylning till honom... och det rejält. Han ser ut som Rudolf the red nosed reindeer (*skrattar*). Men så är ju manliga förkylningar något utöver det vanliga säger dom.



Tog en sväng ner för att kolla hur det var med farmor och det må jag säga... den människan måste ha världens bästa läkekött för blåmärkena började reda lägga sig i ansiktet och hon var betydligt piggare idag.
- Hur är det med dig, frågade jag?
- Ah jo... rätt så bra... fast hela människan är full av lappar (=plåster)
Vi satt ute i solen en stund och det gjorde nog gott.

Har sen planterat och fixat i trädgården alla dessa sommarblommar som inhandlades igår. Så nu är här så grant så grant och man kan bara sitta ner och njuta. Blommorna fick konstigt nog också vara ifred för hunden, som annars älskar att bita av blommor, grenar och annat.

Var bjudna ner på lunch till kusin P för att fira hennes födelsedag. Hon bjöd på exotisk planka, helt rätt mat i denna värmen och fruktansvärt gott också. Satt ute och mös där sen hela eftermiddagen och lade upp lite framtida planer för en semesterresa kanske till sommaren. Så kul det hade varit!! Vi kan sola och shoppa och herrarna kan sitta i skuggan med varsin whiskey. Var och en gör det man är bäst på...

Nu har jag i varje fall bäddat ner maken och själv skall jag gå ut i solen igen

//Farmskan

Modellkarriär??

I och med att jag inte gjorde något inlägg igår så kommer detta lite försent... men VÄLMENT
Grattis min älskade kusin P!!!

Gårdagskvällen var det nämligen dags för vintjejerna att träffas och vad passade bättre denna härliga försommardag än att besöka Pillan och hennes fantastiska "baksida". Baksidan har blivit omarbetad från vanlig gräsmatta till ett helt otroligt fint poolområde med uterum, stensättningar, solplatser och soffor. Skitfint verkligen och det är inte utan att man önskar att man hade plats i trädgården till något sådant. Fast maken har sagt blankt nej till att bli en poolskötare även om jag hävdar att "det är nog inte så mycket jobb egentligen..." och jag kan givetvis skaffa mig en annan poolskötare också (brukar ju vara... kul)



Men nej... det blir nog till att nöja sig med badkaret.

Idag har jag jobbat hemifrån och det var riktigt skönt. En del presentationer som skulle göras och då är det gott att sitta i lugn och ro (och framförallt i värme...). Förkylningen börjar dock lägga sig och nu hoppas jag att det verkligen blir fixat med värmen på kontoret i nästa vecka som utlovat. But seing is believing som de säger. Vill verkligen slippa mina förkylningar som bara sätter sig i ena näsborren vilket är sjukt irriterande och dessutom resulterade i ett kraftigt näsblod idag... ett tag tänkte jag att jag nog fick åka in för det ville fasen aldrig ta slut. T-shirten gick åt pipan kan jag säga.

Har varit hos "Wonder-Sasha" och klippt mig och fått slingor... det blev riktigt bra så nu skall jag gå modell för honom på onsdag kväll i nästa vecka. Med snygga kläder, styling och smink nere på Nostalgica. Wow.. snacka om en sen modellkarriär (*asgarvar*). Kläderna skall provas ut på Svensson & Co på fredag. Me like!

Men men... nu slutar vi drömma och blickar framåt mot en liten minisemester. Mycket skoj på gång och en massa härliga sovmorgnar!

//Farmskan

Det är då det stora vemodet rullar in...

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0