En Anka för bövelen

Inte många knop på Farmskan och maken idag... att partaja tar alldeles för mycket på krafterna nu för tiden, inte alls som förr när man orkade hur mycket som helst. Helgen inleddes med fredagsmys nere på Strandrestaurangen i Norje och förmodligen var vi ett av väldigt få ställen som hade sol och gott väder på kvällen. Så där satt vi och åt god mat och såg ut över havet. Bra start på helgen!
 
Gårdagens uppvaknande var dock lite mindre muntert för då hade regnet hittat till Blekinge, och det i full styrka. Så vi packade helt enkelt ihop oss och åkte till stan istället lite tidigare än planerat. Skulle ju ha Lily på eftermiddagen några timmar när lill-sonen spelade fotboll. Bara älskar det! Det är fullt ös med bad, rita, se på film, sjunga, fika, äta... och det går ju alldeles för fort också tills det är dags att lämna henne. Men nu är de i och för sig nere några veckor i sommar så då blir det förhoppningsvis mer, och gärna då att man kan mysa i stugan med sol och bad också! Det hoppas vi på helt enkelt.
 
Igår kväll hade vi sen lite fest här med kompisar och det blev en mycket rolig tillställning. Det var längesen jag skrattade så mycket. Mat och vin, frågesport och spel och en massa snack... härligt! Blev lite sent innan man kom i säng så vi sov halva förmiddagen idag och sen har dagen gått i slowmotion. En liten sväng för att få lite luft och hyra några filmer men annars... soffhäng (soffligg!)
 
Tur det är jobbedag imorgon!
//Farmskan

Hon växer för fort....

 
Och imorgon ses vi igen, älskade unge!
 
Ligger nerbäddad nu i stugan, trött som en lus efter veckan. Amsterdamresan var underbar, så härligt att träffa alla och vi hade en go kväll med BBQ i härligt väder. Lite kyligare fram på kvällen men då tände vi brasan och bara satt och mös och snacka skit. Så gott!
 
 
Imorgon skall jag ha en lååååång sovmorgon!
//Farmskan
 
 

Supporten...

Idag fick jag ett smärre bryt på Swedbanks support. Och nej, jag brukar verkligen inte få det för jag tycker oftast att de flesta är ganska bra men idag var det bara för mycket. Så jag fick mig ett litet bryt, var nog liiiite otrevlig bitvis men det får finnas gränser för dumhet också eller vad säger ni? Kollegan som satt bredvid höjde lite på ögonbrynen emellanåt och sen när jag lagt på spelade han upp en låt för mig... "I'm a bitch and I know it..." (*skrattar*)
 
Annars har det faktiskt varit en mycket bra dag. Startade med härligt morgonmöte och sen har jag fått en massa "to-do" avklarade så nu kan jag åka till Amsterdam imorgon med gott samvete. Ser jättemycket fram emot det! Presenterna är nerpackade och jag tror nog att tullen kommer att fundera. Återstår att se om vi kommer igenom säkerhetskontrollen...
 
Tot ziens!
//Farmskan

Belastingsdienst

Påminn mig att aldrig mer, aldrig någonsin, klaga på det svenska Skatteverket. Man må tycka vad man vill om deras beslut och tolkningar men de är åtminstone professionella och gör det de ska. Till skillnad från andra myndigheter jag haft "förmånen" att vara i kontakt med (*suckar*). Väntar fortfarande på skattebeskedet från Holland för 2012...
 
De önskar svenskt kontonummer, jag skickar svenskt kontonummer (märk väl via korrekt anvisad blankett). De önskar kopia på pass, jag skickar kopia på pass. De önskar printacreen på internetbank, jag skickar printscreen på internetbank. 
 
Vänta, vänta, vänta... brev kommer: "vi saknar kopia på pass", suck. Jag skickar kopia på pass. Vänta, vänta, vänta... brev kommer: "vi har inte ditt kontonummer", suck. Jag skickar kontonummer (märk väl på på korrekt blankett). Vänta, vänta, vänta... brev kommer: "vi saknar kopia på pass". Och så där håller det på, månad ut och månad in. Jag har skickat samma saker flera gånger, skickat det enskilt, skickat det ihophäftat, rekat brev och ändå saknar de fortfarande något hela tiden. 
 
Värst var när jag för någon månad sen fick påminnelse om att jag, "trots flera påminnelse" inte skickat in information om vart utbetalningen skulle skickas... Jag trodde att det var värst det vill säga. Men idag fick jag ett nytt brev att nu hade de minsann mitt kontonummer men hur skulle de veta att det var jag? De ville gärna ha en kopia på mitt pass och en printscreen på min internetbank... Here we go again, vi kör det från början igen
 
Suck!!! Klaga ALDRIG på svenska Skatteverket
//Farmskan

Världens sämsta replik

Världens sämsta replik måste väl vara den "jaha-nu-vänder-det-och-går-mot-mörkare-tider". Sådär direkt när man vaknar på morgonen efter midsommarafton och egentligen inte riktigt börjat vare sig sommarkänsla eller semesterledighet. Och ändå tänker man det... varje gång! Lite knas är man allt.
 
Midsommarhelgen har varit bra... men lite kall i vanlig ordning. Man fick klä på sig rejält för att kunna sitta ute, för sitta ute är ju bara ett måste. Vi hade en trevlig kväll med god plockemat (min västerbottenpaj var mumma!) och sen framåt kvällen gick vi ner och lyssnade lite vid dansbanan. Svensk sommar när den är som bäst. En gammal spelkompis och hans orkester som var där och de spelade många bra låtar och vi till och med dansade till någon (*ler*). Men suget finns inte där, jag är bara glad att jag slipper...
 

Gårdagen inleddes sedan med en långpromenad bort till goda vänner där vi gjorde depåstopp för en fika. Sen hem och rullade lite sten i trädgården (den tar aldrig slut!) innan regnet kom. Det är rätt gott ändå att få krypa in i stugan när det regnar, läsa en bra bok och bara mysa. Paps & Babs kom en sväng och sen framåt kvällen dök Modern & Rolf upp så det saknades inte sällskap heller. Vi fixade fram lite ostbricka och vin och snart kom även lite andra kompisar förbi så det blev snack och hygge långt ut på natten. Sånt gillar jag - spontant och okomplicerat!
 
Så idag har det mest varit lugna gatan, lite laddning inför veckan som kommer. Åker till Amsterdam i slutet av veckan för att tacka av lite kollegor där nere, det ser jag fram emot jättemycket! Skaffa er nu en skön vecka hörni... och Lilla B... det var inte din tur nu, bättre att vänta på de stora pengarna!
 
Pöss!
//Farmskan

Glad Midsommar!

Midsommarafton... redan! Var har denna våren tagit vägen, känns som om det var bara ett tag sen det var jul, snö och vinterjacka på. Fast det är klart man ser det ju på lill-tjejn att tiden går, pratet kommer mer och mer och man kommer på sig själv med att le med hela huvudet hela tiden. 
 
Har haft en bra jobbevecka och riktigt bra dagar i Stockholm med budgetdiskussioner
 
 
Man behövde lite choklad ibland för att vara alert (*ler*)
 
Ikväll firar vi med goda vänner enligt gammal tradition. Hoppas bara vi slipper regnet så vi kan sitta ute, det hör ju liksom till. Ska gå ner och kika på midsommarlekarna, lite god mat, grille och sen kanske lite kasedans på utedansbanan... Midsommar!
 
Önskar er alla en härlig helg
Små grodorna!
//Farmskan
 

I huvudstaden

Tillbaka i huvudstaden igen för två dagar med budget och planering. Skall bli spännande och förhoppningsvis väldigt givande... nu gäller det att smörja munlädret (*ler*). Bra också att jag tog på mig min tjockaste kofta när Stockholm strålar av solsken. Känns extra fint att gå omkring och bära på den också...
 
Den här fick jag mycket energi av i morse... skall hålla i det nu!
 
Tjingeling!
//Farmskan 
 

Vilken söndag!

Solen strålar, det är varmt... maken sliter i sitt anletes svett med att klä runt altaner med brädor. Han är duktig han! Själv skall jag strax gå ut och hälla min lekamen i en solstol men vill påpeka att jag faktiskt både putsat fönster, jobbat och inne-donat innan dess. Så ni inte tror jag utnyttjar arbetskraft... (*ler*)
 
Hade en skön dag igår med fint besök av lill-stumpis. En sväng på stan med fika och lite ärenden tillsammans var hur mysigt som helst. Sen en välbehövlig massage hos thailändskan som gjorde sitt bästa för att tortera mina onda ben... igår fick jag verkligen skärpa mig för att inte skrika rakt ut. Ut till stugan efter det, där Modern och Rolf var på besök. För varmt för att laga mat så vi skämde bort oss själva med att gå ner till Strandrestaurangen... ibland är det gott att vara lat.
 
Midsommar på fredag... hur är det möjligt? Men först en kort vecka, varav två av dagarna tillbringas i Stockholm med kollegor. Hej och hå!
//Farmskan
 
PS! Vänner... njut av de dagar ni får. Livet kan förändras helt oväntat och brutalt!
Mina tankar är just nu hos en fin vän!

Bra dagar, mycket energi

Nersjunken i soffan efter två riktigt bra dagar i Stockholm med hela teamet. Visserligen var taxichaffisen som körde mig till flygplatsen en "pumpare" och planet hem var försenat på grund av åska, men vad gör det när man är full av ny, skön energi! Första gången jag träffade en del av dem och de var verkligen en positiv överraskning! Härligt!
 
Och nu är det fredag imorgon igen och helg i sikte. Vart tar tiden vägen? Goaste Manne kommer hit imorgon kväll och sen kommer Lily på lördag till farmor... kan ju inte bli bättre. Ja det skulle väl vara en tipsvinst då kanske. Då hade jag packat ihop ett gäng och dragit på en härlig resa. Drömma kan man väl...
 
//Farmskan
 
PS! En pumpare är någon som gasar, bromsar, gasar, bromsar, gasar, bromsar... konstant
inte bra för mina kräkreflexer

Vi är inte alltid synkade

Maken och jag... vi är inte alltid synkade. Oftast är det ändå så att vi är två själar och en tanke men ibland går det otroligt fel. Och då är det ju alltid hans fel, att inte han riktigt förstår hur jag tänker eller hur jag menar... eller? (*skrattar*)
 
Nej då... (mor du kan lugna ner dig nu!)... det är en bra man och han gör så gott han kan
 

//Farmskan

Så lägrade sig lugnet igen

Så lägrade sig lugnet igen över oss och hela Norje Boke efter en veckas invasion av hårdrockare. Skall erkänna att det kändes rätt skönt när de drog upp sina tältpinnar och körde hemåt. Om de nu orkade ta med sig tältet vill säga... för det var långt ifrån alla som brydde sig om det. Massor av föreningar, flera hundra människor som bara gick och städade idag för herreminje vad skit där var. Men nu är det över och ett år till nästa gång
 
Stor-sonen med följeslagare kom en stund också igår för att kika på Billy Idol. Han betalade dessutom en biljett för det facila priset av 1300 pengar för att komma in. Själv var man ju snål och smyglyssnade utanför staketet, jag menar så intresserad är jag inte. Igår var jag dock bara nere och köpte lite tröjor till lill-fjompan. En Ozzy Osbourne och en Bamse, härlig kontrast (*ler*)
 
Fick också trevligt besök av Magda med familj. Gott med lite sällskap när maken var på klaverträff i Köpenhamn hela dagen. Det hade gått bra där så han var nöjd och glad när han kom hem. Så efter lite pyssel i trädgården idag så har vi dragit till stan igen. Nu blir det soffhäng så här på söndagkvällen. Var en sväng bortom Paps också som ville ha Skype installerat... det gick ju bra, men nu ringde han precis och sa något om "konfigurationsproblem" så får väl bege mig dit imorgon igen. Har man inte problem så skaffar man sig...
 
Hasta la vista baby
//Farmskan

Obelix

Igår var Obelix på Sweden Rock... underbart
 
 
Undrar hur man egentligen kommer fram till det beslutet? När infaller stadiet "tror jag skall köpa ett på blårandiga byxor, dra upp dom över magen, orange peruk och vikingahjälm"? Och ändå kan jag beundra det, så befriande på något sätt. Här är fullt upp bara att glo på folk kan jag lova (*ler*)
 
Igår var gamla grannarna här och vi mumsade i oss en massa mat så vi var helt stinna innan vi drog ner på festivalen. Kvällen bjöd på Ozzy Osbourne och Black Sabbath. Eeehhh nej, det var inte bra. Jag kan gilla mycket men just detta kan jag hoppa över. Då är här många mindre band som är betydligt bättre, om detta var vi rörande överens. Sista dagen idag (tror stor-sonen kommer en sväng ikväll) och sen lägrar sig väl lugnet över Norje Boke igen. Bara vi och fåglarna blir kvar
 
Nej, om man skulle gå upp och fixa lite frukost till gästerna... hur man nu kan vara hungrig igen efter all den maten man åt igår. Märkligt
 
Bästa nummer på scen igår Electric Banana Band - "Jag vill bo i en zvamp"
Häpp
//Farmskan
 

Sweden Rock

Vårt paradis är invaderat av 40.000 galna, roliga, musikälskande hårdrockare. Love it



En upplevelse
//Farmskan






Tisdag kväll

Tisdag kväll och Farmskan var sjukt gottesugen... på chokladbollar. Det har jag fasen inte gjort på massor av år. Iväg och handla lite och sen rulla de små godingarna. Mums!
 
 
Jag är så huslig (*ler*)
 
Två dagar kvar denna jobbevecka, varav en i Älmhult. Sen långhelg igen som ska spenderas i stugan tillsammans med 100.000 andra förmodligen. Ja inte i själva stugan då men väl i området. Det är nämligen Sweden Rock och vi ska nog smita iväg och lyssna vi oxå. I varje fall på Black Sabbath och Ozzy Osbourne... bara för spektaklet
 
//Farmskan
 
 
 

Färms på bröllop

Underbar bild! Älskar den


//Farmskan

Klappat och klart

Vi är färdiga, done, klappade och klara! Sista spiket är slaget och alla hyllor uppe trots makens totala kollaps och psykbryt "vi ska aldrig mer köpa såna jäkla Lack-hyllor" (*ler*)

Så idag har vi bara slappat och tagit det lugnt, gått en sväng i det fina vädret och bara njutit av att vara färdiga. Lite trötta efter en trevlig kväll igår hos makens syster. De har oxå flyttat och bjöd in på lite inflyttningsgrille. Fick också träffa Lily en stund i fredags, hur härligt som helst. Härliga dagar!!

Ikväll kommer Nenne och Thomas på lite kvällsmat och sen dags för ny jobbevecka. En kort sådan igen och som slutar med långhelg i stugan och  Sweden Rock 

Fullt ös!!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0