Johan Glans!

Den 26 mars blir en högtidsdag för mig, maken och dottern... då kommer nämligen Johan Glans till vår lilla stad med sin "World Tour of Skåne"! Skall in och jaga biljetter i nästa helg för nu gäller det att sitta på bra platser så man hör allt... I just love Johan Glans

image49

Snart slut på veckan och jag tänkte unna mig en kväll på stan... inte som ni tror utan bara shoppa och unna mig lite lyx... tycker jag är värd det faktiskt.

Fick detta lilla påpekande skickat till mig från en kollega, han påstod att han hittat det i en tidning av slump... yeah you bet!

Det här vill vi ha i julklapp av chefen

1. Bonus
2. Presentkort på till exempel spa, delikatesser eller böcker
3. Matkorg
4. Biobiljetter
5. Extra ledighet
6. Pengar till välgörenhet
7. Vin


Förstår inte riktigt vad han ville säga med detta. Räcker det inte med att vara trevlig??
//Farmskan

PS! Grattis bror Ola till försäljningen av huset!

Lugn som en filbunke

Har sagt det innan och säger det igen... Jonte är i klass för sig! Han skall, som alla nu vet bli pappa när som helst. Sambon hans har gått över tiden i en och halv vecka så läget är skarpt om man säger så. Vi har därför, för att hålla honom alert, testringt hans mobil ett antal gånger. Tror ni han svarar....? Nej, han går där gatan fram lika lugn som alltid. Alltså JAG blir galen, vad kommer då hans sambo att bli när han inte svarar... Är det någon gång han måste vara nåbar på mobilen så är det nu!! Jonte, please... sätt åtminstone på vibratorn. "Äsch, hon ringer väl igen", säger han lugnt... "förresten så går bussen utanför huset flera gånger om dan". Måtte hon snart föda så vi kan gå ner till vanlig puls igen.

Har haft sista utvecklingssamtalet idag, vilket känns bra... nu skall man bara samla ihop allt och göra upp en plan för nästa år. Gäller ju att ligga tätt på nu och försöka få till och utveckla det som kommit fram. Spännande!

Säsongens sista avsnitt av Greys Anatomy igår och nu är det LÄÄÄÄNGE tills vi får veta hur det går... eller? OK, jag erkänner, jag har varit inne på nätet och läst upp mig på nästa säsong. Jag kunde bara inte hålla mig! Sorry Mrollan, jag skall försöka att inte berätta...

Idag har jag slagit in lite julklappar. Jag är sjukt imponerad av mig själv att jag redan är i gång. Heja, heja... fast förmodligen blir det ändå hektiskt in på julen, det har ju en tendens att bli så.

Önskar er alla en trevlig kväll! //Farmskan

PS! Grahnskan... det är därför man inte skall fisa i en våtdräkt!
 

Motvalls

Maken tycker att vi skall flytta. Han är uppriktigt trött på lilla byn Everöd... samma runda varje dag med hunden (man kan liksom inte gå så många olika rundor...), samma folk i affären, aldrig någon ute på kvällarna och precis ingenting händer. Är det alltid så i små byar? En del tycker säkert det är skönt med lugnet och tryggheten, framför allt när ungarna var små, men nu när de är vuxna och utflugna så kanske det är dags att dra upp bopålarna.

Innan har det varit jag som velat flytta men då har han tyckt att Nja... vi bor ju bra och billigt. Nu är det tvärtom... inget vi har tittat på har liksom fallit i smaken riktigt. Och så är man ju så jäkla snål också, man vill ju köpa toppvillan för en spottstyver... Men vi sitter ju inte i sjön precis. Man kan kanske passa på snart när alla som handlat för dyra hus börjar sälja. Känner mig lite motvalls sådär men det är nog mer för att jag inte orkar tänka på var vi skall göra av allt mög vi har samlat på oss. Och då är vi ändå ganska bra på att slänga saker efter hand...

Haft kundbesök hela dagen på jobbet så man har inte fått så mycket pyssel och administration gjort men det löser sig nog tills imorgon. Satt över lite ikväll eftersom jag var helt allena i pendlarbilen. Jontes gravida hustru väntas ju föda när som helst ("Jag provade att sätta mig på henne men det hjälpte inte", sa han idag... seg kvinna den) och resten av gänget är ute och far på annat. Ibland är det skönt att få undanjobbat.

Idag har stjärnorna och ljusstakarna äntligen kommit upp, tänt var det här!

Missa nu inte Greys Anatomy ikväll! //Farmskan

Akkurat!

Idag har jag varit i Oslo med Stureplans-Johannes... Vi skulle ha ett möte på vårt systerbolags kontor. Hämtade upp honom vid Svågertorp vid halv 8 så det var inte alltför tidigt. Men det är drygt att åka så fram och tillbaka samma dag... blir liksom mycket resa och även om man inte anstränger sig jättemycket så blir man seg.

Resan och mötet gick i alla fall bra förutom att Johannes tar en kvart på sig varje gång han skall gå igenom säkerhetskontrollen. Hur orkar han ha så mycket skit i fickorna som han måste tömma varje gång? Plus bälte, plus läppglas (förlåt Cerat!), plus dator, lösa pengar och elände.... Ja, ja. Sen lyckades han dessutom resa ifrån Norge utan sin resväska. Bra jobbat PG!

Alla norrmän är så käcka hela tiden, man blir nästan lite avundsjuk. Sitter ju säkert jämt i den gröna lådan... Tjejen som jobbade som "konduktör" på flygtåget (heter det konduktör??) hon gick fram och tillbaka genom tåget och kikade åt höger och vänster in mot sätena. Letade hon efter bomber eller ville hon bara bli flygvärdinna i sitt nästa liv? Men tänk vad trist... åtta timmars arbetsdag, en resa tar ca. 1 timme vilket ger 8 resor / dag. På varje resa hinner hon gå fram och tillbaka 7 gånger vilket ger 56 promenader genom tåget kikande efter bomber. Verkar ju helt rubbat... de klipper nämligen inga biljetter eller så, de bara går fram och tillbaka.

Hur som helst är man i varje fall tillbaka i Svedala igen och maken väntade med gott kaffe... han är en pärla. Fick ett snack med Grahnskan också idag. Hon skall på intervju på ett nytt jobb så nu får ALLA hålla tummarna på måndag!

Be careful out there! //Farmskan

PS1! Vet ni vad norrmanen sa som blev skjuten i pannan? "Det var nära ögat...."
PS2! Självklart Andy... Torsdag?

YouTube? Ah nej!

I morse när jag kom till jobbet så fick jag en DVD av Göran "PumbaShrek" Lindenberg... det var en 55 minuter lång inspelning ifrån Oscarsgalan. Den har sen legat och bränt i väskan och bara längtat efter att få spelas upp. Det blev en lång dag! I och för sig slutade jag i vanlig tid men sen hade jag ju glömt att det var avslutning på linjedansen så det var bara att masa sig iväg. Mycket snack och lite dans så vi stannade inte till slut.

Väl hemma startade jag väl upp DVD:n och fick en härlig stund... Först lite mingelbilder och sen hela Oscarsutdelningen på det. Vi som spelade apa missade ju alla tacktal och de andras framträdanden mellan våra klädbyten. Faktiskt riktigt roligt att ha denna film! Kanske går den inte till historien som ett mästerverk (= vinner inga Oscars....) men för oss inblandade är det vansinnigt hög kulturell status på den. Något att visa för barnbarnen.... Förresten är där även ett fint uttalande ifrån Frida och Mrollan... ha ha ha.

Inte riktigt moget för YouTube än så länge men det kommer kanske... Här är lite fler bilder från festen och det är några av mina goa kollegor:

       

Tack alla fina goa bloggläsare för era kommentarer! //Farmskan

PS! Manne... det är ändå en bit att åka till Tomelilla. Cheerio Miss Sophie!

45 + 1

Födelsedagen igår avlöpte mycket bra i goda vänners lag. Efter en seg morgon (man är ju inte särskilt van att vara ute och rumla till 3...) så gick jag och maken runt och fixade lite. Lagade mat och dukade fram lite gott att dricka. Släkt och vänner anlände vid 6-tiden och jag fick hur mycket fina saker som helst... allt från spabehandlingar till fina Kosta-muggar, till presentkort, till delikatesser och mys-sockar. Tack alla!! Kände mig helnöjd med kvällen.

Nu är det åter som vanligt och jag har precis varit ute med Mitzan, var rätt skönt och gå en runda och sträcka på benen och framförallt andas in lite frisk luft. Har varit lite si och så med det de senaste dagarna.

I fredags på jobbet så satt vi och diskuterade Kvarteret Skatan och nyårsprogrammet. Så till framför allt dig Poli, så kommer här en liten nyårshälsning....

http://www.youtube.com/watch?v=0Xzx5vwNrNI

Detta är min humor! Hoppas det är din också! //Farmskan

PS! Gissa vem som skall bort från denna bilden.....

image44

Succé var ordet...

Gårdagens julfest á la Oscarsgala avlöpte strålande och med hög stämning hela kvällen. Hela inramningen med festfina människor som verkligen ansträngt sig och tagit på sig både feststassen och festminen var mycket lyckad. Kvällen bjöd ju på all möjlig underhållning, både i vår Oscarsrevy... (eller buskis om ni föredrar det...) och med Partyfabriken som höll igång sen hela kvällen med BRA musik som man kunde dansa till. Highlights från uppträdet:

* Göran (=Pumba) som står och hyperventilerar i sina handskar, 3 min innan uppträdet
* Pilla som Birger när hon råkar harkla ut sina tänder rätt mot publiken
* Niklas som Babsan... obetalbart
* Torbjörn i hel kodräkt med spenar fram som Mamma Mu... TACK för ett gott skratt
* Finalen med dans till Stayin Alive... Klockrent och vilket ös det blev.

Övriga omnämnanden som hade kunnat inbringa en Oscar:
* Ullstorps-Torgnys galna riverdance stil från 21.00 till 01.00. Hur fasen tyar han??
* Jonte med scarves runt huvudet... "Bra att ha en trofé att ta med sig hem"
* Johannes som tar med sig två brudar in på toa när han gör nummer 2... för att skvallra?!
* Johannes (igen) som tycker att "låt Åsa sjunga, hon kan det" sekunden efter att jag gjort det!
* Tompas värsta latinodans med Anna
* Charles som förtvivlat försöker värja sig mot närmanden i slutet av kvällen. Go Kalle!

Ja, ni hör ju, en sjukt kul kväll med många skratt... även i bilen hem när vi hittar en fin närbild av någons nedre delar (guess who!)... "för så gör man när man hittar en övergiven kamera....!" Hade jag vågat skulle jag lagt ut den på bloggen men jag har svurit på att inte göra det....
Mycket att smälta som ni förstår... förmodligen kommer fler minnen efter hand

Må gott det skall jag göra idag eftersom jag fyller 1, 2, 3... 45! Katjing //Farmskan

PS! Är det någon som visste att Dolly Parton var gravid??

Nervös som f...

Fy vad jag är nervös idag. Fattar inte varför jag alltid envisas med att tacka Ja till alla möjliga saker... man får ju ångest utan dess like sen. Fast å andra sidan är man ju delaktig i detta påhittet så man kan ju inte säga att man blivit tvingad precis, men det låter bättre...

Vad jag pratar om? Oscarsgalan i kväll naturligtvis.... Mer info kommer

Hakuna Matata //Farmskan

Vägarbete och julmusik

Varför sätter vägverket upp koner om där ändå inte är någon där och jobbar.... mil efter mil på våra vägar är fyllda av koner och skyltar men inte en arbetare så långt ögat ser. Jag tror att de sitter i en bod någonstans ute i skogen och skrattar åt att vi måste köra sakta. (Och detta MÅSTE vi göra bara för att en massa folk envisas med att köra sakta så fort de ser en vägkon... t.ex. ENC 001). Hade man bara fått fritt framför sig kunde man väl blåst på.

Sen när de sitter där i boden så tänker de:

image43

Sitter här nu med ljuv julmusik i bakgrunden. Det är dottern som övar in ett julmedley ihop med sin kompis som de skall framföra hos någon förening. Det är bra hon drar in lite pengar till familjen...

Håller på och skissar på ett inbördes testamente för mig och maken... Dödskul! Nej, skämt åsido, det är viktigt för oss som lever i mitt, ditt, vårt och någon annans, att ha klara papper om något skulle hända. Förhoppningsvis dröjer det ett tag ännu innan de kan börja slåss om ens kvarlämnade pinaler.

Förresten, Manne har gjort nya framsteg! Go girl! //Farmskan

Mycket skratt idag

Idag har varit en skön dag med ganska många skratt, man behöver det ibland. När jag och Pilla kommer ihop så blir det lätt så. Mest är det pillartrillaren, Johan Glans eller roliga dialekter som det fnissas åt och så förstås inte att förglömma alla usla bilförare. Speciellt du då, ENC 001 som envisades med att köra i 65 på 90-väg. Jäkla sengångare! Fast det är klart... med dom cocka-bonnarna du hade framför ögonen så får man nästan förstå att det blir jobbigt att få någon skärpa över huvud taget.

Annars har det mest varit shopping idag till julfesten, ni vet läsk, vatten, godis och sånt småfix som måste göras. Det är lite pyssel och få ihop en fest till 170 personer.... men där är ju Pilla en riktig veteran, hon kan ju fixa en fest under tiden jag kammar en mittbena...
En liten bild med jultema fick jag från Stor-sonen och hans polare:     

Dottern har förresten uppträtt idag. Famförde "Fever" inför fullsatt publik med ett skithäftigt komp! Hur bra är inte hon då? Det är så roligt att det går bra för dig älskling!

Vet ni om att jag lider av "restless legs"? Inte det? Men tyck synd om mig nu då. Här har ni lite info om denna sjukdom så ni förstår hur JOBBIGT jag har det:

------------------------------
Restless legs är ett vanligt sjukdomstillstånd som kännetecknas av intensiv oro och obehagliga parestesier (krypningar) djupt inne i benen, som kommer när benen är i vila. Parestesierna är svårast på kvällar och nätter och lindras av rörelser. Under sömn uppträder hos 80 procent periodiska, ofrivilliga muskelryckningar och bensparkar, »periodic limb movements«, vilka ger omedvetna, täta mikrouppvaknanden. Sjukdomstillståndet kan leda till allvarliga sömnstörningar med åtföljande dagtrötthet. Patofysiologin är multifaktoriell och ofullständigt förklarad. Järnbrist med eller utan anemi är en viktig sjukdomsorsak.
-------------------------------
Ja, ni förstår ju själva... får nog gå och lägga mig nu!
//Farmskan

PS! Måste ge er dagens citat (eller feedback om ni så vill) om mig.
Uttalat av en kundtjänstmedarbetare:
"Nej, jag vågar inte gå till henne, hon äter sådana som mig till frukost..." MOHAHAHA

Så kul det skall bli!

Bara fyra dagar kvar sen är det dags för årets julfest med tema "Oscarsgala". Det skall bli sjukt kul. Idag skall jag fixa alla kuvert med motivering och vinnare som skall få en statyett. Jättemånga bra motiveringar som har kommit in så det har varit svårt att välja. Sen alla dessa kändisar som kommer för att dela ut priser... längtar till på fredag och hoppas att alla får en mycket trevlig kväll!

Det är inte klokt att det snart är första advent och att man äntligen kan börja lyssna på julmusik. Vår vana trogen har vi köpt ett antal nya julskivor som nu bara ligger och väntar på att få avnjutas. Dottern började så smått igår så då fick vi gå ner och klappa till henne... man börjar inte spela julmusik innan advent! Det är bara glögg man kan tjuvstarta med. På tal om jul... måste ge er detta klipp från Kvarteret Skatan med min favorit Johan Glans som tomte:

http://www.youtube.com/watch?v=bv3brUarhHs&feature=related

Välkomnar en ny läsare till min sida, Mrollan (ja, hon heter så!) som på egen hand lyckades hacka sig in på min sida. Det är en riktig Ikanobankare det!

Och så vet ni väl att... Det som göms i snö kommer upp (=rotas fram) i tö

  

Nu väntar kaffe! //Farmskan

Var det kalas??

Helgen har rusat iväg och egentligen kan man inte se tillbaka på något speciellt, så detta får bli ett kort kåseri och onödigt vetande för er alla kära läsare.

Lördagen blev en däckbytardag (Manne och stor-sonens) och en kort utflykt till Trästället i Skyrup och deras julmarknad. Där är så mycket fint, med betoning på mycket, så man orkar helt enkelt inte ta in allt. Köpte en tomte och en foderautomat till fåglarna. Jag inte jag då som ni säkert misstänkte utan min djurvän till make. Jag gillar inte fåglar egentligen... Tia och Paulina kom och åt middag och sen drack vi lite glögg... nu börjar det dofta jul!

Söndagen blev lite jobb medan maken tvättade bilarna. Han polerade också all vinyl invändigt... ja, vad skall man säga? Det är bara att brista ut i jubelrop! På eftermiddagen for vi sedan till Torsebro på 18-årskalas hos Nisse och Rita. Huset bjöd på lasagne och grönsallad och lite rödvin på det. Det borde kunnat bli hur trevligt som helst men eftersom delar av sällskapet hade tagit på sin bästa festminen så blev det ungefär lika muntert som på tredje bänken i Trefaldighetskyrkan. Och då var det ändå Palmsöndag...

Nej, man blir bara SÅ TRÖTT och nästan förbannad bitvis. När vi till slut kom hem så skakade vi fram vars en Sobril och knaprade på så nu börjar man komma i stämning igen...

Mys pysa nu det sista av helgen hör ni! //Farmskan

PS! Fick SMS inatt ifrån partypinglorna... de hade hur kul som helst och en misstänkt handhållning hade siktats också förstod jag. Kör hårt! Puss och Kram till er två!

VEM är det?

Har skolkat från jobbet idag igen... mycket semester på kort tid nu. Dottern skulle nämligen till sjukhuset och göra om sin behandling i händerna. Alltså jag är så stolt över henne, sitter där helt lugnt och låter Harald (överläkare på neurologen) först bedöva i nervtrådarna och sedan sätta inte mindre än 50-60 botoxinjektioner inne i handflatan. Jag hade inte klarat det, det vet alla som känner mig. Finns ingen som är så sjukt rädd och feg som jag för läkare, tandläkare eller andra med vita rockar. Så jag och maken leker sällan Sjukhus....

Men hon fixade det galant medan hennes hybris till styvmor satt med bortvänd blick för att slippa se eländet. Bra jobbat Elin!

Passade sen på att göra lite ärenden som legat på vänt, typ hämta mitt nya körkort. Gick ju galant ända tills jag såg fotot... VEM är det? Ja, inte var det jag på bilden i alla fall. Kunde varit min mor faktiskt men det verkade ju också konstigt. Eller tjocka Korven men det verkade ju inte heller helt rätt... Oavsett så är det åtminstone inte jag. Måste tro att jag inte ser ut så för att inte bli helt galen...

Fick ta en helrenovering hos Titti frissa sen på eftermiddagen. Klippte nog av 5 kg hår....

Lite kommentarer:
* Tack Bror för alla blommor och den fina ljuskronan! Du är bäst!
* Nej, Manne inte siggig bara lite trött ibland och förvirrad.
* Vill veta allt som händer imorgon... Grahnskan har lovat ringa mig imorgon natt!
* Teknik-Hare... det löser sig!! Gårdagens misstag är morgondagens lärdom

Ha en riktigt skön fredag kväll! //Farmskan

Varför?

Har alla hört talas om Kjell? Gräsklipparmannen... Han som bestämde sig för att åka från Haparanda till Ystad på en åkgräsklippare. Vad är det för fel på folk? Sitta och puttra i 9 km i timmen i snålblåst och regn... och till vilken nytta? Ingen alls mer än att det är "en rolig grej". Jaha, för vem? Inte för mig och förmodligen inte för honom heller eller också är det något i det här som jag har missat.

image39

Här går han i mål idag i Ystad och då kommer nästa fråga... Varför står alla dessa människor där med svenska flaggor? Har de inget jobb att vara på eller är det något jag har missat?

Nåväl, var och en till sitt som man säger och mitt just nu är att hoppa i badet för att försöka återfå lite rörlighet i mina stelfrusna leder... och då har jag ändå suttit i en Saab på vägen hem och inte på en gräsklippare!

//Farmskan

Ullared

Jag har vatt i Ullared... jag köpte två vänsterskor för 14.94 (kan vara jäkligt praktiskt att ha när man dansar runt granen...) allt kan man köpa, bara det är billigt! Det är jag och svägerskan Rita som varit ute på äventyr igen och det är ungefär så roligt det blir i vår ålder...

Vi startade från Kristianstad strax efter sex i morse (klockan alltså...) åkandes med Olssons Buss och chauffören Ingrid. Hon körde inte fort! Plus att hon envisades med att prata med oss som om vi vore ett gäng två-åringar på vår första utfärd. Det kan också vara så att hon övade inför uppdraget att tala i radioprogrammet Klarspråk.

Första stoppet blev i Snapparp och där skulle vi få kaffe och macka... det vill säga om man beställt det. Det hade vi ingen aning om så vi åt medhavd matsäck i 2 minusgrader på baksidan av macken. Alla tittade medlidsamt på oss fattiga stackare som var tvungna att stå där i kylan och tugga på en smörgås... när resten av gänget satt varmt och skönt inne på fiket. Men vi härdade ut och stod stolta med högt huvud!

Väl framme shoppade vi en massa till allt och alla utom oss själva... varför blir det så alltid. Jag hade dessutom uppdraget att handla till jobbets julfest. 200 meter vit duk släpades hem tillsammans med snapsglas och skumgodis. På vägen hem hade vi ett trevligt lotteri i bussen... jag vann melittapåsar... 200 st 1x4!

Nu sitter jag i alla fall lugnt och tryggt hemma igen och ger er lite vardagsfilosofi. Dottern har städat och rastat hunden och maken står under huven på en Seat... Snart Greys Anatomy på TV, vad mer kan man begära?

Puss! //Farmskan

Skamliga förslag

Mycket skamliga förslag i ens närhet just nu...

Pillan blev uppraggad på Breanäs kursgård (hoppsan!). En snygg, 20 år yngre kille, ville ha med henne för en liten trevlig stund på rummet. På Breanäs! Dessutom var det hennes bröllopsdag... borde han ju haft koll på!

Jonte blev inbjuden till damtoan ifjol på julfesten... det var dock inte rätt dam enligt Jonte

En annan nära kompis fick frågan om hon kunde tänka sig att "lära upp honom" sexmässigt... eeehhh jaha?!?

I år väntar vi bara på att Ullstorps-Torgny skall bli uppbjuden av pillertrillaren... Det blir något att snacka om i pendlarbilen det!

Men jag då? Inga sådana spännande händelser men även jag får skamliga förslag, både rättframma och lite diskreta. Men Nej, ingen får reda på vilka motiveringar som ligger till grund för nomineringen till Oscarsgalan! Jag ger heller inga förhandstips på vem som kommer att vinna så att man kan göra ett bra tacktal... Den som väntar på något gott... kan få vänta förgäves

Tänk på det! //Farmskan

Pillan

Kompisen Pillan (pendlarkompis, vinkvällskompis och jobbarkompis) är en härlig figur... 1.30 lång och med en munväder som kan få vilken auktionsutropare som helst fullständigt avundsjuk. Hon kan prata konstant hela vägen upp till Älmhult från Kristianstad... både med oss och i sin mobil. Hon sköter hela hemmet, familjen och vännerna på den timmen.

"Hej, var är du? Har du gjort läxan? Vi behöver handla! Nej, Jennie, du skall äta middag...." och så där håller det på. Lysande underhållningsvärde. Häromdagen när vi åkte hem hade hon satt sin telefon på återuppringning (inte direkt den diskreta signalen heller) och den ringde typ 41 gånger.... Ullstorps-Torgny var helt matt...

"Kan inte jag få kika på din telefon" = Ge hit den så jag får kasta ut den genom fönstret!

Idag lånade hon min bil och både jag och Jonte fick ta en Sobril när vi kom ut och skulle åka hemåt... i framsätet på golvet låg nämligen en fimp!! Va! Tänk om maken sett detta! Hon lovade dyrt och heligt att den följt med skon in... och det får man ju verkligen hoppas. Annars är det jag som får bli singel igen...

I telefonen har hon också ett flertal roliga bilder och historier, "typ ett bibliotek" som Jonte säger och därifrån får ni kvällens roliga bidrag:
Hustrun och mannen står framför buren med gorilla-hanen på Zoo
- Du kan väl knäppa upp blusen och visa honom brösten, säger mannen
Det gör frun och gorilla-hanen blir alldeles till sig
- Du kan väl ta av dig helt och hållet och visa dig naken för honom, säger mannen
Det gör frun och gorilla-hanen blir jätteupphetsad.
Då öppnar mannen burdörren och kastar in frun:
- Så, försök nu förklara för honom att du har migrän!

Katjing och trevlig kväll! Det skall jag ha med mina vin-kompisar //Farmskan

Fars dag

Det kan ju egentligen betyda två saker beroende på hur man uttalar det. I vårt fall har det inneburit bägge betydelserna... Helgen har nämligen varit en fars också.

* Lördag eftermiddag.... besök på julmässan samtidigt som hälften av sällskapet stod under huven på en Seat i Osby. Otroligt så mycket pyssliga människor det finns som väver, knypplar, svarvar, tovar, halmar, stråar, kottar, lerar.. ja, helt enkelt har för mycket tid över.

* Lördag kväll... Maken, bror och styvfar Bengt på ett strålande humör (läs: riktigt jäkla fulla) bestämde sig för att göra Everöd by night... nåväl, det går väl ganska fort. Pizzerian fick besök och jag kan förstå att de hastigt och lustigt bestämde sig för att stänga för kvällen. "Gäsp, nej, det är väl bäst att hålla kväll..."

* Lördag natt... bilfärd i 3 minus för att hämta dottern i Vankiva. Vid den tidpunkten sov åtminstone resten av huset som tur var.

* Söndag morgon... tre bakfulla män försökte komma ihåg varför och vad som hade hänt. Bestämde mig för att inte koka ägg till frukost som straff. Ost och leverpastej fick duga.

* Söndag lunch... intog en brunch hos Paps och Babs. Tugga, tugga, svälj, svälj eftersom de hade bråttom till teaterföreställningen... "Tack för att ni kom!"

* Söndag kväll... sitter själv i huset. Maken och dottern är hos Svärfar och alla övriga gäster har åkt hem. Lugnet är återställt. Hunden snarkar och jag bara njuter av tystnaden och ensamheten.

Skall göra en god kopp kaffe och sen sätta mig och förbereda lite utvecklingssamtal.
Nej, inte med maken... det hade jag i morse! //Farmskan

Under huven på en Seat

Stor-sonen har länge haft problem med en blinkande motorlampa på sin Seat Ibiza (ni vet den maken trodde var blinkersen...). Hur som helst har han haft den inne på märkesverkstaden inte mindre än 3 gånger utan att de hittat något fel... men lampan blinkar likt förbannat. Igår skulle han så köra den spanska golfkopian ner till oss för en trevlig familjesamvaro... och vad händer i Killeberg (2 km från utgångsplatsen Älmhult?) Jo, lampan börjar lysa.

Han ringer hem till sin mor (1:e bilmekaniker... not) som säger "Kör vidare, det är säkert inga problem". Han fortsätter någon kilometer till då börjar generatorlampan lysa och sen efter ytterligare en liten bit lyser även lampan för kylarvätskan. Då ringer han igen, ståendes på en parkering. En kollega är på väg ner med kylarvätska för att se om det är det som är problemet... men Nej, där fanns vätska. Han ställer bilen på Lars Dufva och maken får kasta sig iväg för att hämta honom. Fredagslugnet infinner sig.

Lördag förmiddag kör maken, stor-sonen och styvfar Bengt iväg för att se om problemet beror på en slapp fläktrem. Väl där lyfter man på huven och hittar.... ingen fläktrem! Kanon! Ingen kan väl skylla honom för att vara ett teknikens under men någon på märkesverkstaden borde kanske märkt något... eller? Heja Atteviks!

Gick det att hitta någon passande fläktrem i Osby... nej, just det. Så det fick bli hemfärd igen, kalla och trötta. Nu har de fått några glas starkvinsglögg så humöret är något bättre. Själv skall jag strax börja på maten så...

Fortsatt trevlig lördag! //Farmskan

PS! Är det någon som har en fläktrem i längden 108 cm... ring!

Skånsk vinter

Kallt, regn och snålblåst... där har ni en riktig skånsk vinter. Idag råder sådan utanför husknuten så jag har precis värmt en mugg kaffe för att inte förfrysa. Snålblåst?? Varför heter det så egentligen.. någon som vet? Snål blåst vore väl snarare lite mindre blåst än normalt... att man typ snålar på den men det är ju inte det som gäller. Lighten me up, please!

En annan sak man kan fundera över när det regnar är varför i h-vete alla maskar bestämmer sig för att krypa upp på asfalten? Borde ju inte vara en överraskning för dem att de torkar ut och dör så fort regnet upphör... har varit så i alla tider vilket de borde upplyst varandra om i generationer bakåt. Och varför kryper de upp? Blir det översvämning i marken? Har de svårt att simma?

Finns många naturfenomen man kan fundera över, ni minns väl snigelfrågan?

Andra fenomen som också är kända demonstreras av följande bild som jag fick av min kära kollega POLI... inga direkta kommentarer om det är sant eller inte men tack för den min vän!



Ikväll blir det huset fullt. Modern och styvfar Bengt kommer ner till helgen, skall bli trevligt. Tänkte ta en runda på julmarknaden och så tigga mig till lite nya ljusstakar i födelsedagspresent. Det gäller att passa på. Store sonen kommer också ner så han får jag också rå om... han hade tvätt med sig och enligt honom så stod det så här på tvättlappen:

image37

Vad gör man inte för de små liven som man älskar så högt! Och Tia... TACK för att du påminde mig om vem som gav mig idén och TACK för att du finns. Puss älskling!
Till er andra säger jag bara Trevlig helg! //Farmskan

Recensioner

Har för första gången den här säsongen kollat på "Bonde söker fru". Anledningen var att broder Ola var på besök och tydligen är detta program enligt honom en av veckans höjdpunkter, "efter 2,5 män... den bästa TV-serie som någonsin gjorts"... (kanske bra att han snart är igång och jobbar igen).

Jag vet inte vad jag skall säga... de brudarna som var med där var inte med på grund av äkta kärlek till en bonde, det kan jag lova. Blondinen som gick bland grisarna i french manicure och maxsminkad var en syn för gudar. Hon måste ju ha gått på något... hon verkade ju helt hög hela tiden. Och så den stackars tjejen som var kär som en klockarkatt i gammeldansaren. Varför, varför, varför utsätter man sig för detta på bästa TV-tid?

Nej, tacka vet jag Greys Anatomy... jag menar vem kan motstå ett program där man opererar ut en trådmal ur urinblåsan på någon (så kallad penisfisk)? Intriger, blod, kärlek, sex... got it all! Men det är också i stort sett det enda jag orkar se på TV

image35

Snart har vi Oscarsgala på jobbet, det är nämligen temat på årets julfest. Jag har idag fotograferat alla nominerade och gjort färdigt presentationen. Skall ut på intranätet imorgon... tror det blir en helkväll!

Nej, nu skall jag massera maken, han har en nerv i kläm i nacken så han är lite stif...
Ibland är jag bara så kul! Sov gott //Farmskan

Sorry

Måste be om ursäkt för min tråkiga inställning till livet igår... men det är väl så det är. Ibland upp och ibland ner. Idag har det i varje fall varit bättre och jag har till och med nynnat och trallat lite under dagen. "Och vad har du och va så jäkla glad för?" Ingenting... bara känslan av att livet är rätt gött i alla fall!

Men man undrar ju...
* Har Manne kommit tillbaka in i dataåldern?
* Grahnskan är så tyst, så tyst. Kanske hon ringer någon dag?

Vi (jag och fem andra tosingar) har bestämt oss för att ordna en skolträff till våren. Bjuda in samtliga i den årskullen vi gick till en riktig helkväll. Totalt 7 klasser var vi så det blir ju lite folk, men förmodligen kommer inte alla och det är kanske lika bra det. Huvudsaken är att ens gamla vapendragare och kärlekar kommer... det är ju skitkul att få reda på hur det gått för dem. Att se dem live menar jag och inte bara som ett "objekt på Facebook"

Maken hade bakat scones när jag kom hem från jobbet... är han go eller? Nu ligger han och sussar så sött för han skulle upp tidigt imorgon, började visst jobba 6. Men allt är ju relativt, eller hur Pillan?

Nya utvecklingssamtal imorgon. Så till alla er därute, vad menar chefen egentligen??

SOCIALT AKTIV = Dricker rejält.

SNABBTÄNKT = Kommer snabbt på godtagbara förklaringar till diverse fel.

TAR TILL VARA VARJE TILLFÄLLE TILL FRAMSTEG = Bjuder sina överordnade på sprit.

STRIKT DISCIPLINERAD = En riktig tönt.

TAKTFULL VID DISKUSSIONER MED SINA ÖVERORDNADE = Vet när han ska hålla käften.

ANGRIPER KOMPLICERADE PROBLEM MED LOGIK = Hittar någon annan som kan göra jobbet.

EN HÄNGIVEN ANALYTIKER = Fullständigt förvirrad.

UTTRYCKER SIG VÄL = Kan sätta samman två meningar.

TRIVS MED JOBBET = Behöver mer att göra.

RÅDGÖR OFTA MED SINA ÖVERORDNADE = En ren pina.

KOMMER ATT GÅ LÅNGT = Släkt till ledningen på firman.

ANVÄNDER RESURSERNA PÅ RÄTT SÄTT = Delegerar ut alla sina arbetsuppgifter till andra.

Ha en skön kväll! //Farmskan


Låg!

Idag har det varit en riktig skitdag... har suttit i den "röda lådan" hela dagen och negativ energi har flödat ut och in i alla porer i kroppen. Varför blir det så? Varför kan man inte bara ruska om sig och gå vidare?

Jag har i varje fall lärt mig ett antal saker idag!
* Att innebörden av orden "synka sepparna" är jätteviktiga... det har jag förstått idag.
* Jag har lärt mig att det finns möten som inte ger ett jäkla dugg.
* Jag har också lärt mig att det krävs en rejäl ansträngning för att orka hantera mig själv sådana här dagar, att inte bara lägga ner skiten och göra något annat... sortera spik kanske.

Hoppas jag kan få tillbringa morgondagen i "gröna lådan" så jag slipper spilla över min skit på er!
//Farmskan

Slapp o slö

Helgen börjar lida mot sitt slut och sammanfattningsvis så har den varit riktigt bra. Lördagkvällen avnjöts i Kiaby på Halloween fest hos Håkan och Katarina... god mat och gott vin så idag är man lite slö. Men det är som man säger, man mår som man förtjänar... bra alltså.

Imorgon är det en ny vecka igen och utvecklingssamtalen fortsätter. Man pratar ju mycket om att ge varandra konstruktiv kritik... hoppas vi i gruppen hanterar det bättre än vad denna film visar :

http://www.youtube.com/watch?v=zhlJg5E8neU

Inga resor alls nästa vecka så förhoppningsvis hinner man med det man ska på normal arbetstid och slipper kvällarna. Fasen vad gott det hade varit och ta en restresa nu, bara slappa. Vi fick lite bra erbjudande om resor till Thailand men det är så mycket annat som skall till nu, Elins körkort, julklappar och en massa födelsedagar så man får helt enkelt prioritera. Man prioriterar liksom aldrig sig själv...

Snart dags att sträcka ut benen i soffan och luta sig tillbaka....
Ha en skön kväll //Farmskan

Tänk till!

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för 2 år sedan
så är de idag värda kring 4 600 kronor.


Om man istället köpte Telecom, Song Networks, för 100 000 kronor
så har man idag 791 kronor kvar.


Om man var klok och för 2 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor,
drack ur dem, hade riktigt trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6.741 kronor


Är det därför grabbarna på torget kallas A-laget?

//Farmskan

Bordershop

Klockan är tjugo över sju och jag har just stigit på bussen till Bordershop. Hamnar bredvid ett gäng damer (modell äldre i mina ögon... i sina bästa år i deras ögon) någonstans ifrån Östra Göinge. Jag skall villigt erkänna att jag har ett antal fördomar mot folk från Östra Göinge men att jag skulle få dem besannade så snabbt in på resan blev en överraskning. "Nu har vi hämtat upp dom sista... nu har du lovat oss att öppna baren... ha ha ha ha"

De startar alltså med en 6:a whiskey och två Irish Coffe klockan halv åtta... det enda man orkar dricka vid den tidpunkten är tandborstvatten! (Om man inte behöver en återställare förstås efter 14 dagars konstant intag). Sen ropades det konstant på "Peter" som den stackars hjälpredan till busschaffören hette, ända ner till Bordershop. Och jag tror att de lyckades pricka in en svordom i nästan alla meningar som sas, och det sas en hel del. På båten inhandlades sedan 6 stycken brickpack vin... ni vet modell Festis med sugrör... lite varning på dem eller? Nåväl, kul hade dom i alla fall.

Själv hade jag en något mer sansad framtoning vilket främst berodde på att:
1) Jag körde bil till påstigningsplatsen i Tollarp
2) Jag åkte ensam vilket gör att det känns lite patetiskt att sitta och dricka. Skål Åsa! Skål Åsa!
3) Alla som känner mig vet mitt förhållande till båtar... (skönt när bron kommer!)

Träffade i varje fall min kompis Mona som också bestämt sig för en tur till Bordershop. Detta utan att vi visste om det... men det gjorde turen något lättare. Mona har jag känt i 30 år så man faller lätt in i tragget och man trivs alltid i hennes sällskap. Vad shoppades då?

7 flak öl, 1 flak cider, 3 whiskey, 1 Jägermeister, 16 liter vin, 1 Xante, Julsnaps
Pris: 1.703 svenska riksdaler... katjing! Nu klarar vi oss över helgen... förlåt helgerna!

Må gott! //Farmskan 

Veckans Jonte

Jonas "Jonte" Löwegren (pendlarkompis)... den mannen kan man bara älska. Han har världens torraste humor och kan säga saker som gör att man bara faller ihop. Han skall snart bli pappa för första gången och det är mycket roliga saker som bubblar ur den mannen utan att han vet om det. Några av veckans bästa:

* Måste lämna in bilen på verkstan och ta väck krockkudden fram... ungdjäveln skall ju sitta där
* Jag älskade min Audi A2 men svärmor fick klaustrofobi och tjatade om att vi var tvungna att byta. Jag ville ha Saab och Petra Volvo så då fick det bli en Passat... men nu är den ju så stor att svärmor alltid vill åka med oss när vi skall någonstans, och det var ju en miss...
* Var hos sjukgymnasten idag, hon tyckte jag var lite stel... Men det är inget du får någon nytta av sa jag! Hon gillade inte mitt skämt...
* Min kompis bonden, en 2 meters alfahanne, började böla när katten blev överkörd... alltså fan ta dig samman!
* Hon får fasen andas själv... vet inte ens om jag vill vara med. Hon kan ju ringa när det är klart

Detta var några av veckans Jonte... i varje fall några av de man kommer ihåg.

Dagen har varit bra och mina första utvecklingssamtal var mycket givande. Bra diskussioner och bra feedback... tror jag har världens bästa grupp. Aldrig något gnäll... eller jo, men det är alltid konstruktivt gnäll och det är en himla skillnad! Imorgon är det ledig dag och jag skall tokshoppa i Bordershop med kupongerna i högsta hugg!

Ha en skön torsdagkväll! //Farmskan

Men orka!!

Börjar först med en dementi: I morse i tidningen så stod där att Canal Digital hört av sig och sagt att man visst hade säljare i området så det var ingen fara. OK, han var ingen bedragare, jag ber om ursäkt för det... men en idiot var han likt förbenat. Så var det utrett.

Jo, jag måste bara fråga: Är det någon mer än jag som INTE ORKAR bry sig om att Ulrika Schenström har hånglat med Anders Pihlmark på krogen?? Och att de båda tillsammans druckit öl och vin för 900 kr... OJ DÅ! Nu har hon då pressats att avgå och jag förstår henne. Att bli uthängd med bild på alla löp och i all media gör nog att man tappar motivationen och frågar sig vad som är viktigt i livet... finns där inga bättre nyheter än så? Men oj, oj, oj, hon kan yppa statshemligheter till media... jo, för hon är ju en omdömeslös idiot som helt har fallit i koma och inte kan tänka själv längre. Letar vi efter perfekta människor utan några som helst felaktigheter i ryggsäcken så får vi nog tyvärr leta.

Och så vill jag också ge en tapperhetsmedalj till Videomix ägare Kent Olsson! Kämpa på mot uråldriga traditioner... Vad vi måste lära oss är att alla människor har ett val, man väljer själv om man vill vara ett offer eller om man vill ta kontroll och välja själv. Där slängde jag väl in ett vedträ i den debatten... säkert några som inte håller med men det bjuder jag på!

Vad politisk jag blev plötsligt... ja, ja ikväll blir det linjedans med Manne! //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0