Wake up!

I morse vaknade jag ganska tidigt... fåglarna sjöng och det var riktigt ljust ute. Klädde på mig och gick till matsalen för att äta frukost. Det var jag och en kollega som satt där och så ytterligare en okänd man. Efter en stund så började en telefon ringa... och ringa... och ringa. Eftersom det inte var min signal så tittade jag efter en stund hyfsat irriterat på den okände mannen. Han verkade dock inte kännas vid signalen som efter ytterligare lite ringande tystnade.

Efter frukosten gick jag tillbaka in på rummet och öppnade då telefonen för att läsa lite mail. Oj!! Det var min väckerklocka som hade ringt på frukosten. Nu måste jag ju leta upp den okände mannen och be ytterst om ursäkt för min sura blick i morse. Wake up!!

På tal om mat så bor vi på ett ställe som är väldigt, väldigt gammalt. Tror det var byggt någon gång på 1600-talet (vilket är längesen). Rummen är verkligen riktigt mysiga och matsalen är omnämnd i Guide Michelin. Omnämnd men har ingen stjärna. Och det kan jag förstå för det har varit mycket konstiga rätter här under vistelsen. Säkert otroligt fina och välkomponerade på ett sätt som jag inte förstår men smaken... Jag brukar inte vara särskilt kräsen men i detta fallet har det hänt att jag fått tugga på ett bröd för att det inte gått att äta. Men det är snyggt upplagt... Pommes frites är underskattat, eller hur!!

Nu skall jag vila huvudet en stund innan det är dags för kvällsövning

Guten abend! //Farmskan

PS! Som hämtad från en film....

EQ

Precis färdiga med första dagen på programmet jag går och det har varit en intressant dag. Vi har pratat om vår sociala förmåga, eller EQ som man kallar det. Hur intressant har inte det varit då!! Massor att fundera på har man nu och jobba vidare med. Blir nog lite kvällsarbete också för Farmskan del... tänka tänka.

Glömde ju ge er ett restips igår:
Packa inte ner eltandborsten i väskan när ni reser. Ta en vanlig tandborste... För om och när man trycker till väskan och eltandborsten börjar snurra blir inte säkerhetskontrollen så glad. Men jag kan säga att jag är ganska glad att det är just eltandborsten och inte något annat som vibrerar och som måste plockas upp... ha ha ha.

Nu lite jobb och sen vila sig i form till kvällens middag
//Farmskan

PS! Detta med eltandborsten upptäcktes redan hemma så... slutet gott, allting gott

Idstein

Sitter i Idstein strax söder om Frankfurt och skriver detta inlägg. Är här på en utbildning de kommande tre dagarna tillsammans med 12 andra kollegor ifrån Europa. Vi har precis varit ute och försökt hitta oss något att äta och dricka i denna lilla by men det var inte det lättaste. Vi mötte endast tre levande personer på vår vandring så ni förstår hur stor denna by är. Men jättemysig med små hus och gränder... sehr gut!



Har haft en spännande dag på jobbet idag och ser fram emot de kommande veckorna. Nu börjar det kännas att man kommit in i det lite och det är skönt.

På planet ner hit så stod vi en stund och väntade på att de skulle ta ombord en handikappad man. Damen som satt på den rad han skulle in på satt på ytterplats. Flygvärdinnan frågade om hon kunde tänka sig att flytta in till fönstret så att de lättare kunde få mannen på plats...
- Nej, det kan jag inte
- Eh..??
- Nej, jag har valt denna platsen och vill ha den kvar.
Märk väl att det inte var varken Business, Economy Plus eller extra benutrymme
Efter en stund kommer flygvärdinnan tillbaka och ber ännu snällare
- Nej, jag flyttar inte, jag skall sitta där
Mannen kommer ombord och de har ett helsicke att få honom på plats, samtidigt som damen står upprätt i gången och väntar. VAD ÄR DET MED FOLK!! På frågan ifrån flygvärdinnan varför hon inte ville flytta svarade hon att "hon ville kunna sträcka ut benen". Kan säga att detta gjorde hon 0 gånger!! 0 gånger... jag höll räkningen.

Inte mycket empati där inte... hade fått minuspoäng i den scoringen!

Nej, nu får det bli sängen... //Farmskan

PS! Grattis älskling... håller tummarna!

Mors lille Olle

Har inte den sången fått en ny innebörd?? Mer realistisk på något sätt...



Men vilken kille... hörde honom på radion idag och han lät hur lugn som helst. "Jag slutade kämpa emot och tänkte att den får väl döda mig då, det är ingen idé..." 12 år och var så cool!

Plugg, plugg, plugg... fick ta mig i kragen och ägna kvällen åt detta. Blir ju inte så mycket sånt nu i veckan, för nu väntar 4 dagars utbildning i Tyskland med jobbet och sen är det helg och dags för inlämning (läs: Tröttsamt!). Men färdig blev jag så nu skall resväskan fram och packas. Maken har satt upp lite tavlor och hyllor så nu fattas bara listerna och dem får vi väl ta i helgen.

Såg ni Mästarnas mästare igår? Det är ett av mina favoritprogram och jag var sjukt imponerad av Ingemar Stenmark och Evy Palm. Så till åren men ändå med en fysik som var helt otrolig. Att Ingemar lyckades sitta i 90-graders vinkel i över 10 minuter är ju helt otroligt. Låren gick som lärkevingar i slutet och det måste ju ha gjort otroligt ont. Jag testade lite på lunchen idag men kollegorna tyckte inte att jag hade vinkeln tillräckligt bra och sen var de rädda att jag skulle ramla ikull och få lunchen över mig... vad fasen tror dom!! Järnfysik ju... eller inte

Nej, nu får det packas... hoppas vi hörs i veckan!  //Farmskan

92% klart

Halli Hallå denna söndag som är en timme kortare än vanligt... och tack Paps & Babs för underbar mat igår! Denna söndag har inneburit tapetsering och färdigställande av TV-rummet, eller i varje fall 92% av det. Det fattas lister, det fattas lite kuddar, det fattas allt som skall upp på väggarna (eller det lilla som skall upp på väggar)... men snart så! Jag är stormförtjust i tapeten och den är verkligen inte mesig som den andra!

Före



Efter



Ursäkta att den är lite suddig men ni ser skillnaden eller... (*nöjd*)

Innan vi drog igång så var jag en sväng hos farmor Signe. Maken fick stanna hemma för jag har naturligtvis lyckats smitta honom med min förkylning. Vågar inte ta risken att farmor också blir smittad, hon tål ju inte så mycket längre. Fast ibland vet jag inte om inte hon är piggare än en annan... idag var hon på ett himla humör och med en räv bakom varje öra.

- Var är Stefan frågade hon
- Han stannade hemma, han kände sig inte riktigt bra
- Nej, han är väl glad när du kör hemifrån...

Ameh!!! Tack för den! Hon älskar att slänga käft... Kusin P och Jan(a) var också där och det blev många goa skratt. Kusin P försökte ändå försvara mig lite och menade att "hon är ju rätt snäll..."
- Ja ja... hon är bra på att duka fram och servera.

Lill-dottern har varit kreativ med sitt när jag och maken tapetserade
Det blev en fin krans på ytterdörren



Nu är det kväll och vi är trötta nu, både jag och maken. Den glade dansken (åh nej, danskar även hemma...) är precis kommen innanför dörren så vi skall ta en kopp kaffe med honom innan vi somnar i soffan. I veckan är det Tyskland i ett antal dagar så när fasen jag skall plugga vet jag inte. Ex-boss: Förlåt!!!

//Farmskan

PS! Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Det som från början verkade vara en underbar saga där allting kändes rätt och underbart, blev inte riktigt så. Men det gäller att göra det bästa av allting och våga erkänna att det inte blev bra och göra något åt det. Det vågade du! Kram och välkommen hem!

Snorföreläsning

Alltså om man inte tycker att statistik är det roligaste som finns på jorden (vilket ex-boss gör) och om man har svårt för det i vanliga fall så blir det INTE lättare med hjärnan och halva huvudet fullt av snor. That is a fact! Men skam den som ger sig, inte jag då alltså, utan jag tryckte i mig Alvedon och laddade handväskan full med näsdukar och drog iväg till Hässleholm. Efterhand som näsdukarna hopade sig på bordet så kände jag mig lite som i reklamfilmen för Nezeril... där han sitter på helt dränkt i näsdukar.



Men nu slutar vi gnälla om det... föreläsningen genomlevdes entusiastiskt och jag lärde mig ännu mer fantastiska uttryck och formler som jag kan briljera med någon gång i en framtid. Standardavvikelse, IMR chart, DOE mallar och Poisson... härligt!

Maken har nu färdigtapetserat rummet med reparationstapet så det är bara att gå på det riktiga imorgon. Han lyckades nästan också med konststycket att tapetsera in hunden. Precis färdiglimmat väggen och skulle på med en tapet när hunden valde att vila hela kroppen mot väggen. In i duschen med han... (skrattar)

Ikväll skall vi in och våldgästa Paps & Babs... hoppas det blir någon riktigt god mat
Fast vem behöver hoppas... man vet ju!!

//Farmskan

Flytgödsel

Förbannar fortfarande min förkylning... och som vanligt när jag är förkyld så är jag bara snuvig i ena näsborren vilket är fruktansvärt irriterande. Gnäll, gnäll, gnäll... Suttit hemifrån och jobbat idag och det var skönt, man var inte så pigg på att vistas bland folk. Fått en massa gjort som är lite brådis inför nästa vecka.

Ingen mat i kylen så jag fick pallra mig ut och handla vid lunchtid. Hamnade bakom en tankbil med flytgödsel, på tanken satt en ganska stor skylt "Ej för livsmedel". Vad bra att man uppmärksammat det då... att flytgödsel och livsmedel inte är en så bra kombination. Fast vad fasen, man kan aldrig så noga veta. Väl i affären så var den full av en massa pensionärer som skulle äta bjudvåfflor. Stockningar med vagnar och rollatorer i varje hörna och så en massa tjatter... inte på lunchen snälla ni!! Och inte kom man fram till våffelbordet heller...



Kanske skulle kunnat fixa det själv men jag behöver ett våffeljärn dock... saknas i det Färmska hemmet. Kanske något maken kan önska sig i födelsedagspresent. Det behöver ju inte alltid vara jag som önskar mig "jäkligt-nyttiga-och-praktiska-hemmasaker". Och hans födelsedag inträffar före min... Perfekt!

Fredagskvällen nalkas... idag blir det god mat och lite rött till det. Kanske till och med blir en film istället för "Så skall det låta". Såg nämligen att det var Lill-Babs ikväll och det kan bli precis lika pinsamt som förra veckan när Christer Sandelin var där så varför utsätta sig liksom. Lill-dottern och Ramsey dyker också upp så det blir mys!

Imorgon laddar vi för sista föreläsningen  //Farmskan

Blixt och dunder!

I morse på väg till jobbet låg jag bakom en Audi... länge. Varje gång jag försökte köra om så ökade han farten och vägrade släppa förbi mig. Jag "jagade" honom till Sätaröd och såg med glädje hur han intet ont anande körde rätt in i blixtens sken ifrån fartkameran (*ler*). Hade väl fullt upp med att hålla koll på mig i backspegeln. Skadeglädjen smakar gott!



Börjar bli förkyld... det är jag så sällan så jag blir lika gnällig varje gång. Hatar när näsan rinner helt okontrollerat och man känner sig som om man går runt i en bubbla typ. Men några glada piller gör att man står ut. Glädjande nog öppnade de också ett nytt fik / matställe på innergården där vi sitter så där var vi nere idag och käkade goda grillade mackor. Passade på att bli "Stammis" också och laddade deras kundkort med lite kapital inför kommande luncher och en massa goda kakor (*slickar mig runt munnen*).

Dagen har också inneburit ett välkommen till en ny kollega från Tyskland. Eller ja, han är dansk (surprise!) men har jobbat i Tyskland i många år. Måste ju känna sig helt snurrig nu med vilket språk han skall prata... men samtidigt häftigt att kunna skifta helt obegränsat.

Maken är på bättre humör idag, så han får nog göra mig sällskap i soffan.

Mina tummar är blå och jag gillar skägget!  //Farmskan

Lite våld, så går det

Maken monterar nya innerdörrar... han svär, han stönar, han låter farlig. Ber om hammaren, svär, skriker till. Helvete! Tror det är dags att träda in. Vänta tills imorgon eller i helgen... du är trött, hängig och har lågt blodsocker. Jäkla skit! Den slår i golvet... AHHH!! Han svär igen, skriker till, låter farlig. Slår och bankar på dörren, f-n också!

Jag väljer Halv åtta hos mig istället... //Farmskan

Taste of Älmhult

Dagen har tillbringats i Älmhult... en dag som var planlagd in i minsta detalj som Sickan säger. Började med en trevlig biltur med Fru Ekdahl och det kändes verkligen som evigheter sen och det blev många goa skratt. Ojade mig över de stackars korna och plötsligt var vi tillbaks i pendlarbilen (*ler*)

Halv nio skulle jag hämta upp två gäster från Stockholm på lokala hotellet... inte en människa satt och väntade när jag kom. Väntade lite till sen gick jag fram till receptionen och frågade om de hade XX som gäst. Leta, leta på datorn... Nej, tyvärr... men hon är bokad till nästa vecka. Snacka om ridå!! En hel vecka för tidig! Men om man ser det från den ljusa sidan fick man ju en hel massa tid över till annat.

Och så finns det ju så mycket goa människor där att tycka om... Smålandstöser!



Jag och Ex-Boss fick Godkänt på inlämningen... Så jäkla skönt! Denna gången var det verkligen så vi var oroliga och tyckte inte att vi fick fram något bra. Ett avsnitt kvar nu sen väntar den stora tentan. Ikväll blir det bara slapp för mig själv... lite kaffe och en macka framför TV:n?

Ja tack!  //Farmskan

Mums!

Jag har i natt haft en fantastisk roll i Rederiet... ja, ni minns väl denna härliga Dokusåpa. Vaknade i morse och var helt exalterad för klockan ringde precis när jag var på väg att få träffa Reidar. Satt sen vid frukostbordet och funderade över varför jag drömt om detta och varför Rederiet liksom?? Googlade på Drömtydning och sen Teater och fick upp följande:

* En vanlig dröm som ofta övergår i en mardröm. Du står inför publik och förväntas ta till orda. En känsla av vanmakt griper dig. Förklaringen kan vara att du känner osäkerhet i tillvaron och inte orkar med de förväntningar som ställs på dig, vare sig det gäller arbete eller känslor.

Men herregud vilken trist tolkning... leta sig vidare genast, testar med Båt  

* En dröm om att du åker båt på klara, stilla vatten är ett mycket gott tecken. Den förebådar lycka, framgång och tur. Men om båten kantrar betyder det motsatsen. Båten kan också symbolisera din självkänsla, desto större båt - desto bättre självkänsla

Se där ja... och jag som drömde om en färja... större båt är kanske svårt att hitta (*skrattar*).

Han smyger sig upp på min topp-5 lista... sakta men säkert



Som Maria Montazami säger... MUMS!

Imorgon är det sköna Älmhult, skall bli riktigt roligt!  //Farmskan

Ha ha ha ha

Bara ett litet förtydligande med tanke på kommentarerna i föregående inlägg.
Jag hoppas en missil träffar KADAFFI i huvudet! Inte maken... han får hänga med ett tag till

//Farmskan

Förspel

Förspel pågår, sånt som måste till för att det skall bli bra ni vet... första steget mot en förvandling av TV-rummet är inledd och maken har tömt rummet, börjat montera ner lister och målat lite detaljer. Detta ljusa rum med den "mesiga fondväggen" som maken retat sig på länge skall nu bytas ut mot en färglad fondvägg och lite nya möbler. Med lite tur kan vi få det klart till nästa helg. Får se vad ni kommer att gilla tapeten...



Gårdagskvällen spenderades hos goda vänner med en fantastisk tre rätters meny (mycket mat blev det...) samt lite allmänt tjatter och djupa diskussioner. Riktigt trevligt och kvällen gick fort, tror nästan att de undrade om vi inte skulle gå hem snart (*ler*). Dottern var också ute på vift och vi hade lovat att "lägga ut nyckeln". Kan väl bara säga att den nyckeln låg kvar i morse och inget SMS heller. Är man förvånad eller?

Har varit en sväng hos farmor som var på gott humör. Kusin P låg på plus, hon hade köpt "riktiga trosor och inte såna små som man knappt kan dra upp som du köpte!". Nej, men förlåt då! Ber ytterst om ursäkt. Som om inte det var nog så hade hon sagt till pappa i veckan att "de kommer hit, tömmer kylen och sen äter de och pratar hela tiden tills de går igen"... (*Gapskrattar*) Hon är inte lite fräck! Men alldeles, alldeles underbar.

Nu får jag väl börja med lite mat till familjen... dottern är nämligen på ingång (undrar om hon är lika snygg nu som igår när hon drog iväg...) och maken är just nu ute i solskenet med sin favoritsysselsättning: Biltvätt.

Hoppas de träffar honom i huvudet med en missil....  //Farmskan

Så gör vi...

Premiär på "Så skall det låta" igår vilket är en rätt skön fredagsunderhållning... i varje fall var det min åsikt fram tills igår när programmet gästades av Christer Sandelin. Alltså vad går den mannen på?? Pinsam var bara förnamnet. Jag pallar inte med sånt utan måste lämna soffan för att inte svepas bort av ångest. De andra deltagarna var däremot riktigt bra så kanske vi vågar ge det en ny chans.

Slocknade tidigt och sov 12 timmar i sträck inatt. Hur skönt var inte det! Maken undrade om vi skulle gå bort och köpa frallor och jag svarade Ja, det gör vi. Solen sken ute och det kändes som upplagt för en promenad. Rätt som det är så hör jag hur dörren stängs och hur han låser. Jaha?! Och i raskt tempo försvinner han bortåt vägen. Jag rusar runt, hittar mina kläder och ger mig av efter honom. Vi möts strax utanför bagaren och han tittar förvånat på mig.
- Glömde jag något?
- Nej, men jag skulle ju gå med
- Jaha... jag tyckte du sa Gå du.

Ja, så gör vi när vi är ute och går



I min fantasi, rullar vi runt bland mjuka kuddar  //Farmskan

La dolce vita

La dolce vita... det ljuva livet... flyga runt och besöka en massa platser. Eller? Låt mig berätta om denna veckas tripp som gick till Bristol. Destinationen visade sig inte vara det lättaste att nå, det blev till att mellanlanda nere i Bryssel. Först tyckte jag det verkade helkonstigt men med en snabb blick på Europakartan så blev det lite bättre.

Start från kontoret runt 15.00, bil ner till Kastrup, leta efter parkering hyfsat nära terminalen för det blåser något så förbenat. Tar oss igenom säkerhetskontrollen och sätter oss och väntar på att få boarda. Gate A17 kommer upp och jag och min kollega traskar dit. Det är sista A-gaten i den långa tarmen. Väl där finns ingen skylt överhuvud taget om Bryssel men där är ganska mycket folk så vi slår oss ner. Ingenting händer. Kollegan går för att kolla och ringer mig... "Du, gaten är flyttad till A7". Kanon! Tack för att ni meddelar det då.

Utrop och jag och kollegan går fram, visar boardingkort och pass. Kollegan blir stoppad och dragen åt sidan. Det visar sig att någon "rolig" (?) kollega klistrat ett kort av en arab över hans foto. Världens pådrag om bedrägeri och böter och allt möjligt men till slut förstår de att vi blivit utsatta för ett skämt och låter oss gå.

Väl ombord på planet som inte är särskilt stort och lyfter endast 10 minuter för sent. Landar i Bryssel mitt ute på en platta någonstans och bussas därefter in till terminal B. Klockan är nu 19.10 och vårt anslutningsplan till Bristol skall gå 20.05... och givetvis inte från terminal B utan A. Springa, springa för att bara inse att säkerhetskontrollen ringlar sig som en orm med hundratals människor framför. Ja, ja... var lugn manar kollegan som känner min otåliga sida.

Äntligen igenom, på med skor, bälte, smycken och sen tillbaks med alla toalettsaker igen. Spring ner till gaten... som ligger helt öde i en lokal som mer eller mindre liknar en flyghangar med gummitak. I denna avgångshall ligger bara avgångar till England... finns där en tanke bakom?



Buss ut till planet till Bristol som är... LITET. Den stackars killen som utgör besättning går med huvudet böjt hela tiden och när han skall demonstrera säkerheten är planet så smalt att han inte kan sträcka ut armarna och visa nödutgångarna. Lite som en huvudfoting man ritar när man är liten. Men resan dit gick OK och vi landar på Bristol Airport vid halv 10. Äntligen lite luft... åtminstone mellan terminalen och taxin. Checkar in på hotellet strax innan 10, slänger in väskorna och går ner och får lite att äta. Kanonbra att äta efter tio på kvällen...

Vaknar av alarmet vid halv 8 och går bort och drar ifrån gardinerna. VÅR!!!



Det finns hopp!!!

Hela dagen går åt till möte och lunch ätes på deras kontor. Kvart i två är vi färdiga och vår taxi till flygplatsen är beställd till två. Vi rusar ut och njuter av solen dessa femton minuter. Samma kille som tjänstgör på "lilla planet" och resan till Bryssel går hyfsat smärtfritt... lite skump men inget allvarligt. Samma tjurrusning mellan terminalerna men sen tar det stopp. Vårt plan till Köpenhamn som skall gå vid 8 blir försenat eftersom inkommande plan är sent... trist! Till slut får vi stiga på en halvtimme sena, taxar ut och ställer oss i position. De fullrusar motorerna och ger sig iväg... 200 meter sen tvärstannar planet och vi rullar sakta tillbaka mot terminalen. Att inte jag tvärdog är ett under... (flygrädslan ni vet)

"We have a severe problem with the engine.... we need to check it". Tillbaka till parkeringen där "någon" skall kolla motorn. Jag sitter som på nålar och tänker att jag flyger INTE med det här planet. Jag ställer till en scen och går av helt enkelt. Övernattar i Bryssel. Efter ett tag bestämmer man sig för att byta plan (PUST!!) och det tar ju sin lilla tid, men jag är jäkligt tacksam för det. Alla av och in i nästa plan, slussas gående över plattan. Lite luft till... Avgång och jag känner att jag är stressad av flygningen trots allt. Landar på Kastrup halv 12 till snö och ishala gator. Släpper kollegan i Malmö och beger mig hemåt sakta och lugnt. Hemma vid halv 2 och dyker i säng.

Idag är det jobbedag igen... Glamoröst? Nja, vi fick ju 15 minuters Bristolluft i solsken och en massa roliga och oroliga händelser också. Skulle väl mer kalla det Spännande.

Have a nice weekend!  //Farmskan

Man väljer själv...

... hur man vill tänka och jag väljer att tänka positivt!



Tra la la la la  //Farmskan

Det började bra...

Jag fattar inte... jag som är så målmedveten, hur i helskotta kan jag ha så dålig karaktär? Är målet inte tillräckligt intressant eller vad sjutton är det! Vågen stod på 64,3 kg igår morse och jag sa till mig själv: "Nej, nu är det dags... skärpning Färm" (samma mening som jag säger varenda morgon... men aldrig lever upp till)

Det började dock bra... tog bara med mig en soppa till lunch. Check!

Det nybakade brödet som kom till frukosten såg ju otroligt gott ut... nybakat majsbröd... mmm... ja, men en skiva då. Med lite marmelad och ost, det kan ju inte vara så farligt. Skall ju bara ha soppa till lunch. Check!

En kollega kommer för ett möte på förmiddagen, och efter mötet:
- Skall vi gå och käka lunch?
- Ja, det kan vi göra, svarar jag...
Rätt svar här är:
"Nej, inte idag, jag har med mig soppa..."

Istället traskar vi ner och käkar lunch tillsammans (soppan står kvar i lunchkylen...)

På kvällen är det tjejträff hemma hos Sassa som gjort taco-paj och för säkerhets skull tar jag två portioner, dricker ett glas rött vin, samt tar lite efterrättspaj med vaniljsås till kaffet. Check!

I morse stod vågen på 64,7... "Nej, nu är det dags... skärpning Färm!"



//Farmskan

Hoppsan då!

Satt och pluggade lite igår och tyckte själv att jag var otroligt smart och hade kommit på en hel del fantastiska slutsatser... I den villfarelsen levde jag ända tills imorse när jag hade ett telefonmöte med ex-boss (som pluggar tillsammans med mig i samma projekt). Han lät otroligt imponerad i ett par minuter när jag berättade om mina teorier, jag var stolt, nöjd och glad. Men sen kom ju verkligheten ifatt mig.

- Men du.. vänta lite. Vad sa du att du hade för värde i cellen?
Jag förklarar igen...
- Konstigt för tittar man i originalfilen så finns där ett annat värde?
Jag börjar bli lite osäker...
- Du har kanske fått med dig fel värde när du kopierat ner i alla celler?
Ridå...



Javisst! Självklart! Smarta jag var inte så jäkla smart och som vanligt lyckas den mannen alltid få sista ordet (*ler*). Typiskt... bara att börja om från början! Har skickat lite nya filer till honom nu och hoppas att jag denna gång tänkt lite längre.

Dottern har precis kommit innanför dörren från sin resa till Val Thorens. Har haft roliga dagar och det är otroligt skönt att hon har ben och armar i behåll med tanke på att hon inte alls förstod varför vi tyckte hon skulle gå i skidskola. Hon har ju åkt i Vångabacken tyckte hon... jo men visst, det är precis samma sak! Men det gick ju bra i alla fall och fin färg hade hon fått i ansiktet också. Nu är det bara en massa tvätt att ta hand om.

Annars har dagen inneburit kalas hos kusin P och Jan(a)... underbar middag och god tårta. Mums!! Man tackar för en trevlig stund.

Imorgon är det utvecklingssamtal... //Farmskan

Skit också

Rätt låt vann inte!! Varenda unge mellan 6-12 har röstat på honom och det kommer tyvärr inte att hjälpa ett dugg nere i Tyskland... synd!



Detta tyckte vi allihop ikväll... Haanna, Steefan, Maarcus och

//Faarmskan

Tapetköp

Huvudvärk! Trist och tråkigt... vet inte om det är den där förbenade fläkten från "IT-mötet" i torsdags som är boven i dramat och att jag nu kommer att få en rejäl förkylning. Hoppas verkligen inte det... denna veckan står det en tripp till Bristol på schemat och det vill jag inte missa. Det kan i och för sig vara maken som smittat mig också, hans förkylning håller i sig ännu efter snart två månader. I morse fick han en hostattack och valde därför att gå och lägga sig i soffan för att inte väcka mig. Söt!

Tog en sväng ner till farmor Signe som var på ett strålande humör. Skrattade högljutt åt allting och hade minst en räv bakom varje öra. Hade fått nya strumpor som hon tvunget skulle visa och när hon gjorde det sprack skinnet över benet och det blödde rätt rejält... tur att kusin P var där som vet hur hon skall göra. För jag gillar inte blod och farmor är totalt hopplös och skall ha huvudet med i allting. Vi hade fullt sjå med att få henne att sitta still och inte pilla själv. Men omplåstrad och klar så var hon sitt vanliga glada jag igen. Fast det är ju inte så konstigt att det spricker för skinnet är ju helt torrt och tunt. Usch och fy...

Efter denna sjukvårdsövning for jag och maken in till stan och skulle shoppa tapeter till TV-/Arbetsrummet. Hittade en riktigt fin, otroligt färgstark och mönstrad, tapet som jag skall ha som fond och sen ganska ljusa på övriga två väggar. Tror det blir bra med de mörka möblerna till... De kommer nästa vecka så då skall ni få lite bilder.

God mat och lite rött vin har slunkit ner... ikväll blir det lite mys i soffan med lill-dottern, Ramsey och stor-sonen. Jag hoppas att den här vinner schlagerfinalen ikväll!



Oh my God... I'm in love!  //Farmskan

Glesbygd

Man skulle kunna tro att denna skylt gällde idag på jobbet...



Men mer fika till oss som var på plats (*ler*). Som ni kanske vet så jobbar jag ju med många danskar och jag har skrattat mig fördärvad åt detta klipp... ibland är det bara lättare att prata engelska. Njut!



"Är du Roger Federer...."

Ikväll är det bara mys i soffan för mig och maken efter en hektisk vecka. Imorgon blir det lite tapet- och presentshopping i stan och sen en runda till farmor. På söndag är det först lite plugg och sen kalas hos Pia och Jan(a)... härliga helg!

Vad jag saknar... jag saknar detta!!  //Farmskan

Wordspotting

Mellan klockan 10-14 idag:

PBX, OCS, Mediaserver, Gateways, ISDN, SIP-trunkar, Protokoll, MS Lync, PSTN, Fiberkabel, Tunnlar, Presence, IVR, VoIP, WAN, Polycom, Endpoint.... ja ni hör ju själva!! Farmskan satt som en fågelholk och insöp varje ord för här skall wordspottas imorgon på kontoret (*skrattar*).

När IT-folk och tekniker kommer igång... ja, då kommer dom igång!



Har varit en otroligt lärorik dag och jag njuter fullt ut!

Hörde denna i bilen i morse och minns mitt 70-tal... Åhusparken, KIR, Tält och en massa tonårskärlek. Vart fasen har åren tagit vägen?



Ikväll blir det massage hos Bottan
//Farmskan

Glooostrup, dag 2 av 3

Har precis kommit hem efter att ha avverkat ännu en arbetsdag i Glostrup. Avböjde vänligt middagsbjudningen som skulle gå av stapeln i Köpenhamn ikväll (man ligger liksom inte på plus direkt när man är borta så mycket hemifrån). Och det är skönt att sova i sin egen säng, annars kunde ju hotell vara ett alternativ också.

Hade ju planerat det så himla bra med att Dottern och hennes kompis kunde åka med mig ner till Glostrup imorgon bitti också. De åker till Val Thorens på en långweekend för att hälsa på en kompis och planet skulle enligt Dottern "gå kl. 9 cirka..." Perfekt! Då kan ni åka med mig som ändå kör förbi Kastrup... alles klart och bestämt liksom. Men ojdå... kl. 9 cirka visade sig vara klockan 07.05 vilket innebär att jag skulle få åka hemifrån vid 4-tiden... Hur gör vi nu, undrar den ångerfulla dottern? Ja, du... som tur är har hon en snäll pappa som nu istället ger sig iväg i gryningen och vi lär väl mötas på vägen någonstans när jag och kollegan kör ner framåt 7. Vår family-tid är verkligen helt underbar.

Funderande på en sak idag... varför har både danskar och norrmän servetter som toalettpapper? Inte rullar som vi där man kan rulla fram en lagom mängd papper, skrynkla eller vika (man gör antingen eller... vetenskapligt bevisat) och sen är det klart. Nej, här får man plocka servetter, små fyrkanter från behållaren och man har ingen aning om hur många man behöver eller ens om de kommer att hållas ihop under arbetet så att säga. Det finns en del att lära ut... men å andra sidan har de helt underbara wienerbröd. Dagens eftermiddagsfika med wienerbröd fyllda med äpple-, choklad- och smör... oj, oj, oj!

Sen måste det väl ändå varit ett olyckligt sammanträffande att vi firade Fettis-dagen och Kvinnodagen samtidigt... eller??

//Farmskan

Jag... just nu

EXHAUSTED!! En mycket lång dag i Glostrup är till ända....



Gääääsp

//Farmskan

Trolleri

Jag saknar ord!!!!



Sascha har gjort mig glad igen...  //Farmskan

2.995 blev.... 5.783

Vilken helg det har varit! Solen har strålat från klarblå himmel och det har varit verklig vårkänsla. Har haft en trevlig helg uppe hos lill-sonen och hans familj och det var riktigt ledsamt att säga adjö när vi skulle åka hem. Han är så söt lille Nils... fick denna till mobilen när vi åkte hemåt: Var är du farmor? Naaawww



Han står där i fönstret på ovanvåningen och skäller på allt som går förbi. King på gatan liksom... som om hans skällande skulle skrämma någon (*ler*)



Så i väntan på barnbarn (längtar!!) så har vi två underbara hundar och en "ännu ej presenterad katt" att skämma bort istället.

Stack inom IKEA på hemvägen för att inhandla ett skåp till TV-rummet som vi funderat på ett tag. Det var bara det och några paket värmeljus som skulle inhandlas men hur det det nu gick till så blev det liksom dubbelt så dyrt när vi kom till kassan. Det är nåt magiskt med det där... tänk att två påsar värmeljus kan vara så dyrt! En massa "bra-att-ha" saker hamnade ju i kassen också så när vi sen skulle packa in sakerna i bilen (som redan var full av resvärskor, dragspel och annat bråte) så slutade med att jag fick sitta med knäna i handskfacket och ryggstödet lätt böjt framåt i 8 mil... sådär skönt faktiskt.

Maken har nu borrat och fixat medans jag lagat lite kvällsmat... Stor-sonen har blivit skjutsad till tåget för en veckas "sortimentande" uppe i Älmhult och snart är det dags för lite nervarvning inför jobbeveckan som kommer. Imorgon kväll väntar klippning hos Sascha... han gick in på sin lediga dag bara för min skull. Han förstod vilket nödläge det var och det kallar jag service!

Någon gång så måste jag!  //Farmskan

PS! Godkänd på 3 av 3 inlämningar... jackpot!!

Madrassen

Jag och maken gav den en fjärde chans... den luftpumpade dubbelmadrassen. Det gick i cirka två timmar sen låg vi bägge två som två korvar i ett omslutande korvbröd på en madrass som hade lika mycket luft som jag har i mina lungor. Resten av natten spenderades i varsin soffa. Nu är det slut på chanserna... no more!!



Jag och Nils är själva hemma... resten av familjen inklusive maken har aktiviteter hela dagen. Vi skall aktivera oss framför datorn med Vintersport

Ha en skön lördag... här strålar solen från klarblå himmel

//Farmskan

2 godingar...

I Motala hos lill-sonen och hans familj... 2/3-delar av familjen är dock försvunnen just nu på träning och jobb så det är bara jag och maken och lille Nils hemma. Svärdottern jobbar natt och lär väl inte komma tassande förrän framåt morgontimmarna... stackaren. Hoppas det blir en lugn natt i varje fall.

Har varit ledig halva dagen idag och passade på att köra bort till farmor Signe innan vi åkte, blir ju lite sent att åka dit på söndag annars.
- Har du ny blus nu igen, frågar hon?
- Ja, den är ganska ny...
- Hur många blusar har du egentligen?
- Ingen aning, några stycken har jag väl... man lever bara en gång
Tyst en stund sen kommer följande kommentar från min goding nr 1 (snart 100 år)
- Ja, och det livet kan bli långt

Den andra godingen i mitt liv är maken som i förmiddags varit på internt möte i Malmö.
- Kan jag se ut så här, frågade han i morse innan han stack
- Javisst, det är snyggt
- Tycker du inte kragen är konstig på skjortan
- Nej... det är OK

Nu vet vi varför kragen på skjortan var konstig. Han har alltså suttit på mötet med en skjorta ut och in... alla sömmar utåt och en krage som inte riktigt ville ligga som han ville... Snyggt!

Nej, nu får jag nog ta ut hunden... verkar lite orolig

Ha en go helg! //Farmskan

Fettkemiskt index

Alltså jag har gått igång på en ny metod, GI är helt ute... det nya nu är FI (Fettkemiskt index). Man äter så mycket godis, fett och socker som man bara kan och sen mår man illa. Ingen bra metod tror jag men fantastiskt god och trevlig. Jag började på överkursen igår kväll på en tillställning hemma hos en kompis. Hon bjöd på följande fantastiska meny... Chokladfontän!



Olika frukter, marshmallows och annat gott doppades i choklad och till det lite sparkling wine. Knappt mätt man blev... Men ack så gott! Detta har då följts upp idag genom att inta Duvanders café efter jobbet och äta smörgåstårta, smörbulle och äppeldröm... Mmmmm!!

Korkskalle!

I morse när vi kom upp var det tänt i källaren där just nu Dottern och Stor-sonen huserar. Varför släcker man inte lamporna när man går och lägger sig? Nej, för det måste man i så fall säga till dom att dom skall göra... de är ju trots allt bara 21 och 28 år gamla. Och det hjälper inte att säga det bara på måndagen, utan det måste sägas varje kväll annars står där tänt. Märkligt! Undrar om de sover med tänt lyse inne på rummen också, eller hemma i sin lägenhet?

Maken han har fått något skit i kroppen som inte vill ge sig. Han låter som om han andas genom en mistlur, som om han skulle ramla ihop utav syrebrist när som helst. Skitjobbigt att lyssna på (det är alltså synd om mig!!). Det kan ju inte vara helt OK och gå omkring och rossla och andas skithögt och ansträngt. Läkarna hittar dock ingenting så enligt dom är han frisk... men det är ju inte dom som behöver lyssna på eländet heller precis. Jag skall fasen installera sådana som dom har i flygplan som ramlar ut om syrgas skulle behövas...



Jag kan visa vägen till nödutgången (= sängen i källaren) när det blir för drygt!
Själv har jag andats Älmhultsluft hela dagen... härligt!

//Farmskan

Helge uggla

Fick några foton skickade till mig ifrån lördagens besök hos farmor Signe. Det var Stor-sonen som förevigade både farmor och mig i olika poser... gillar ni glasögonen?? Riktigt coola tycker jag... Och sen farmor då som sitter lite nonchalant på sin rullator när hon skall vinka av oss. Ser inte ut att vara en dag äldre än 75.

  

Dagen har varit delad mellan Danmark och Sverige och snart har pärlan gått 200 mil. Fatta vad fort det går när man kör så mycket som jag gör... men ack så bra den går (*ler med hela huvudet*). Tillbaka ifrån Köpenhamn så spenderade jag lunchtimmen nere på Nova, lite omväxling i maten skadar inte liksom och dessutom behövde jag inom en sväng på Apoteket. Funderade på om jag var lite shopping-sugen men fick inget gensvar... blev billigt med andra ord.

Vill passa på och säga GRATTIS också till Malin och hennes Figge som fått en liten dotter idag... vet inget namn ännu så jag kallar henne Figgelina tills vidare. GRATTIS vännen!

Besiktigat den röde Forden också idag utan anmärkning så nu är den redo att bli såld till lill-sonen och hans sambo. På fredag bär det av till Motala med två bilar (=dötrist... får köpa en ljudbok tror jag) och sen skall den spendera resten av sitt liv där uppe. Det blir kanon för dom att få en vettig bil. Maken skall spela där uppe också i helgen så han övar just nu på sitt program för fullt... varje kväll sitter han där och spelar samma saker om och om igen. Men det låter bra så det blir nog jubel på lördag... annars får väl jag jubla så gott det går.

Fortfarande inte ett ljud ifrån läraren på högskolan... skärpning!!

//Farmskan

PS! Did you ever worry that I come to depend on you?

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0