Estokolmo

Nyklippt, men framför allt... tunnat ut den tjocka kalufsen rejält. Snacka om att det var välbehövligt. Sascha den godingen ställde upp och jobbade kväll för min skull, sån tur har jag.

Dagen har varit stressad som tusan, bara en massa möten från morgon till kväll. Det sista mötet var i Köpenhamn, lite fel håll så sent på kvällen kanske men ibland blir det så. Imorgon är det jobba-hemma-dag fram till lunch och sen är det semester! Tjoho!!! Härliga hotellet Freys skall få besök och äntligen skall maken få se mitt favorithotell alla kategorier. Hoppas sviten är ledig (*ler*). Kvällen är bokad att gå på Stjärnklart... en massa bra artister, lite mat och mingel. 



Den här tjejen, Tommy Körberg, Orup, Shirley Clamp, The Poodles, Salem al Fakir
Det blir en perfekt onsdagkväll...

Nej, nu hopp i säng
//Farmskan

Tänka, tänka, tänka

E-on skötte sina åtaganden fram till strax efter 22.00, då gick strömmen. Det kändes ändå rätt OK (shit vad man kan vänja sig vid dålig service...) för det var ju strax dags för sängen i alla fall. Men att vakna upp till ett beckmörkt, lite halvkyligt hus var mindre trevligt. Att läsa tidningen i skenet från värmeljus är heller ingen hit kan jag säga. Men men... nu är den i varje fall tillbaka och det är ju tacksamt. Endast 13 timmar denna gången...



Stor-sonen landade också tryggt och lugnt till min stora glädje. Det hade varit lite gungigt när de gav sig iväg men sen när de kom upp en bit så lugnade det ner sig. Jag säger bara... tur det inte var jag. Men nu är stormen över för denna gång i varje fall.

Haft en skön dag idag och försökt komma ifatt så mycket som möjligt från förra veckan. Det samlar på sig lite obesvarade mail kan jag säga. Har ju en ledig dag i denna veckan också, jag och maken skall på en tur till Stockholm på torsdag. Vi skall bo på hotell, gå på show och bara mysa! Tror vi behöver det efter allt mitt flackande denna hösten.

Annars... jo, jag funderar och tänker så det knakar... hör ni??

//Farmskan

Julskyltning

1:a advent... redan! Vart tar tiden vägen... Men det är mysigt och skönt med alla ljus här hemma nu. Och julmusiken strömmar för fullt ut ur stereon. Härligt! Här hemma är det liksom inte jul förrän Lars Vegas trio har fått sjunga "Kalle och hans vänner"

Igår kväll fick vi en riktigt härlig hemmalagad middag hos Grahnskan och Tony... jag menar sån mat som maken absolut inte är bortskämd med. Jag gillar att laga mat men att laga vildsvin med palsternacka är inte något av de recept som jag har kan jag säga. Men ack vad gott det var och vilken sås! Mumma... Det är så gott att träffa henne och se hur bra hon mår. Me like!

Jag och stor-sonen har sedan varit en runda hos farmor Signe innan jag skjutsade honom till tåget för färd mot Kastrup. Att lyfta i det här vädret var verkligen inget jag såg fram emot att skicka iväg honom till. Men jag är så jäkla rädd att jag skall smitta ungarna med min flygrädsla. Det önskar jag inte någon! Nu väntar jag bara på att få ett SMS om att han landat tryggt och säkert. Kan säga att Stockholmsplanet hit till Everöd inte kunnat landa. Efter ett antal försök där man nästan var nere så såg man att de steg upp igen. Usch och fy!!! Tackar min lyckliga stjärna för att jag inte är med det planet, vet inte om det lyckades till slut eller de flög tillbaka igen. Får väl läsa om det imorgon kanske.

Men farmor Signe var piggare idag igen. Pencillin mot infektionen gjorde susen och nu är hon åter uppe och vandrar rundor. Trött, gammal och förvirrad men vid liv.

Och sen tog vi en sväng in till julskyltningen trots allt... vädret var ju ruskigt men det hör liksom ändå till. Lite glögg och fika uppe på Sir Väs-klubben och sen en sväng på stan. Köpte äntligen mitt Efva Attling halsband


Går fint ihop med min ring (*ler*). En klänning och en kofta från Cream slank också ner i påsen innan vi åkte hemåt, bara älskar deras kläder! Nu skall det bli lite gott kaffe och så håller vi alla tummar för att strömmen inte går...

//Farmskan

Dagen efter kvällen före

Jodå så att... aningens trött är man allt idag efter en trevlig födelsedagsfest här hemma i goda vänners lag. Stämningen var på topp som vanligt med det gänget och jag fick många fina presenter (*myser*). Att det varit en trevlig kväll märktes också när folk började lulla hemåt framåt natten. Att hitta rätt skor eller minnas att man satt plåster på armen kan vara svårt...

Själv tassade jag upp i ottan för att ta mig in till thailändskan för massage. Så jäkla gott det var idag och jag var på gränsen till att somna trots hennes energiska, bitvis hårdhänta, knådning. Sen hemåt igen och stoppa i sig lite frukost tillsammans med övernattningsgästerna. Stor-sonen är ju hemma också så det är mys på hög nivå. Han är dock mindre glad efter att ha fått 650 kronor i parkeringsböter idag när han var och klippte sig...



Han betalade sin avgift i automaten till höger (väl synlig och uppmärkt med P-skylt)... MEN han skulle ha betalt i den gråa smått anonyma automat ni ser till vänster i bild istället. Ja, men det är ju glasklart eller hur, det borde han ju ha förstått... 650 kronor fattigare.

Ikväll blir det lite mat och trevligt sällskap hemma hos Grahnskan och Tony
//Farmskan

Smugglarkungen

Hemma igen och ett år äldre! Födelsedagen igår fick firas i Nottingham och det gick hur bra som helst... både sång, presenter och tårta. Vad mer kan man begära?



Riktigt bra dagar har det varit och det var faktiskt lite sorgligt att säga adjö till alla. Sista gången vi träffas i det här gänget nu och en del kanske man aldrig träffar igen av olika anledningar. Men sånt är ju livet... vänner kommer och går!
 
Hemresan gick bra även om det blev riktigt sent, var inte hemma förrän halv ett inatt och det var därmed olidligt segt att gå upp i morse. Men ingen rast, ingen ro. Bilen skulle på service och det var bara att ge sig iväg. På flygplatsen såg jag ett riktigt bra erbjudande på whiskey: Köp två för £55 och det var jag ju tvungen att nappa på. Ringde maken som fick välja vilka sorter och glad i hågen köpte jag mina flaskor. Att man sen slog påsen i marken på Kastrups parkering när man skulle svara när lill-sonen ringde var ju inte riktigt planerat. 1 liter whiskey rann ut i kofferten och nu luktar bilen som rena spritfabriken...

En kollega kommer också att för evigt att få heta Smugglarkungen efter att ha blivit stoppad och inplockad av security på flygplatsen för att smuggla "farligt gods" (*skrattar*)

Lite bilder från veckan, filmskapande och guidad Robin Hood tur:

     

Ikväll är det kalas för
//Farmskan

I heart BIBA

Åh vilken otroligt rolig dag vi har haft idag (och den är inte slut ännu)!! Idag har vi haft ett uppdrag kring temat "Working together" och det har vi verkligen gjort. Vi tog oss tidigt i morse upp till en fantastisk filmstudio mitt i Nottingham där vi först fick se en otroligt bra film om Finanskrisen 2008 och hur den startade. Japp, jag förstår om det inte låter sådär speciellt roligt men det var en väldigt bra film som ledde till många bra diskussioner.

Och sen... delades vi in i tre grupper med uppdrag att spela in en egen film. Temat var att den skulle vara riktad till barn mellan 8-12 år och att det gick ut på att försöka lära dom ekonomi. Hur man sparar, hur man lånar och så vidare. Vi fick varsin producent med oss och sen var det bara att sätta igång... så sjukt roligt och att så många hade skådespelartalangar var rätt förvånande. Jag menar... trista bankfolk!

Vår film hette "I heart BIBA" och handlade om en tjej som önskade sig en häst och inte ville spara till den utan ha den direkt. Som vi har skrattat... vet inte om mina kollegor vill ha den uppladdad här på bloggen precis, men kanske endera dagen. Dock har jag lite foton som ni kommer att få se när jag kommer hem för just nu har jag inte någon surf på min telefon och där ligger alla foton (= läs i-landsproblem!)

Igår kväll gick vi också stadsturen runt Nottingham och fick lära oss allt om Robin Hood och den historien. Guiden var jättebra och levde väl in i sin roll. Turen slutade vid Jamie Olivers restaurang där vi fick en riktigt god middag. Den mannen kan verkligen sätta ihop en meny!! Till ikväll har vi bokat biljetter till en teater "Legally blonde"... vi får väl se om den når upp till "I heart BIBA"-standard (*ler*)

Men innan jag går måste jag bara berätta om min svenska kollega Klas som igår skulle berätta historien om de två tomaterna som går över gatan och där den ena blir överkörd. Fråga mig inte varför vi hamnade i den situationen men han fick verkligen jobba för att få våra utländska kollegor att förstå skämtet vilket visar hur svårt det kan vara att översätta roliga skämt till andra språk... eller också kan det bero på att hans sista replik lät

- Come on tomato, let's go!!



Inte ens jag förstod det skämtet...
//Farmskan

Trött och hungrig

Precis avslutat en heldag med presentationer och jag är trött och hungrig. Lite huvudvärk börjar också göra sig påmind men det är säkert för lite vatten. Jag har aldrig varit riktigt bra på det. Men det löser sig nog för nu skall vi gå en stadsvandring i äkta Robin Hood-stil ikväll och sen blir det säkert lite käk. Dagen har i varje fall varit bra och det har varit många intressanta diskussioner (och en del roliga kommentarer...).

Vi är inkvarterade på ett nybyggt hotell precis bredvid kontoret och det känns hur lyxigt som helst jämfört med Ibis-hotellet där vi alltid varit förut. Ni vet det där stället där man byggt hela toaletten som en stor modul i plast och det kändes som om man befann sig i en båthytt. Det enda man kan klaga på här (snacka om i-landsproblem...) är kuddarna. Vad är det med alla andra länder och kuddar? Antingen är de så stora så man inte ens kommer upp på dem med huvudet (=Tyskland) eller så är de hårda som sten och två centimeter höga (=England). Jag vill ha fluffiga kuddar som man kan bulla upp och sjunka ner i... och Ja, väskan är för liten för att ta med sin egen. Men som sagt... det är ett verkligt i-landsproblem!

Här en liten bild från förra gången vi träffades och då hade vi en karaoke-kväll. Så kul att höra sin engelska kollega sjunga "Fyra bugg och en coca-cola"... på svenska



Varför är alla så långa? Eller är det jag som är kort...?

//Farmskan

Heroes and Villians

Landat i Nottingham nu. Lite dimma men inte värre än att man kunde landa utan större problem. Skönt!! Nu väntar sista modulen i utbildningen och det skall bli både roligt och lite vemodigt... det har varit ett härligt gäng.

Adaptern är med så jag hoppas få lite tid för bloggande också. Imorgon kväll vet jag att det väntar en "Robin Hood" övning... Kan nog bli spännande.

Mina tankar fladdrar till och från till farmor. Hoppas hon piggnar till igen och framför allt att inget händer när jag är borta

Må gott
//Farmskan

Som en fågelunge

Lilla, söta, älskade farmor... nu är du trött och sliten. Idag ville hon inte ens stiga upp när vi var där. Sov djupt när vi kom så man nästan trodde att hon inte levde. Andetag som en fladdrande fågelunge och med lite uppehåll. Efter en stund vaknade hon till och så fick vi upp henne på sängkanten men snart ville hon lägga sig igen, "för att vila hela kroppen" som hon sa. Usch och fy... jag vill minnas henne som den pigga, raska, pillande, plirande, omtänksamma, underbara farmor som hon varit. Hon som alltid funnits där.



Kolla bara den finurliga blicken... DET är Signe!!

//Farmskan

Partaj på Österlen

Sitter här färdig i min nya klänning från Cream och känner mig något velig... är jag helt enkelt för fin för ett 70-årsgille på Österlen eller är det OK. Man vill ju inte utmärka sig på något håll liksom... men jag tror jag chansar på att det här är lite mitt i prick. Kalas skall det alltså bli och av erfarenhet från de tidigare gillen man besökt där nere så vet man att där är mycket mat och godsaker så tajta byxor är liksom inte modellen om man inte vill ha bilringen från helvetet hängade ut över byxorna efter en timme. Klänning får det bli helt enkelt.

Gårdagskvällen blev avslappad... både maken och lill-dottern sov gott framför TV:n och jag fick höja volymen med jämna mellanrum för att överrösta snarkningarna (*ler*)

Men fy fasen vad Molly var bra igår i Idol! Och Johan Wester i Dobbidoo... aaahhh!! Fredagkväll när det är som bäst... mat, vin, tv och mys.

Men tillbaka till Molly... tror fasen hon gjorde låten bättre än Beyoncé



My god!!! 16 år gammal och med den rösten

//Farmskan

Vilken morgon

- Älskling... vakna... klockan är kvart över sex!



Det är INTE det man vill höra när man vet att man måste sitta i bilen senast 22 minuter över för att hinna i tid till att hämta upp kollegan. Men som tur var hade jag lagt fram kläder att ha redan igår och det sparade ju lite tid och sen fick man helt enkelt skippa frukosten. Så jag sladdade in på parkeringen där jag skulle hämta honom endast 5 minuter sen.

Sen har dagen gått ungefär i samma tempo, det märks verkligen att man inte skall vara på kontoret på hela nästa vecka för nu gällde det att hinna med allt som måste göras. Till kaffet i eftermiddags serverades sen tårta för att vi vunnit någon utmärkelse om bästa "webb bank". Tror ni att det fanns någon tårta när jag kom dit fyra minuter efter att mailet landat... nejdå! Den där jäkla finansavdelningen de äter som hästar (*skrattar*). Får snart styra upp dom lite...

Men nu är det två härliga lediga dagar som väntar och vi har precis avnjutit lite fredagsmys och ett glas vin. Det var nog precis vad jag behövde faktiskt. I helgen skall vi bara ha det gott, lite kalas skall besökas och en far skall firas. Bara njuta och ta det lugnt. Nästa vecka är det en hel vecka i Nottingham för Farmskan. Sista modulen i min utbildning och det skall bli spännande att se om man blir "godkänd"

Ögongodis är också godis...

//Farmskan

Varde ljus

Nu skall det snart bli ljus i vårt hus... maken och "den bästaste el-killen i hela världen som ställer upp och hjälper oss" är just nu ute och försöker få till ytterbelysningen. Det är det absolut sista som görs utomhus på garaget och sen får det fasen vila till våren innan vi drar igång. Här behövs sparas lite pengar och just nu ligger målningen i källaren överst på priolistan om Farmskan får välja (och det får hon...)

Gårdagskvällen var som sagt trevlig och det är extra roligt att göra något helt annorlunda än kontorsjobbet man gör varje dag. Fast jag kände mig onekligen lite rolig i den frisyren, och det är nog inget jag skulle kunna tänka mig att göra fler gånger heller. Men för en sån här kväll funkar det ju. När jag var färdigstylad kunde jag inte låta bli att springa bortom Sascha för att visa upp mig och han är som vanligt ärligheten själv
- Älskling, du är jättefin i håret... men fy fan vilken ful sminkning

Ja det kan bli för mycket av det goda



I morse var det dock inte håret så fräckt längre utan det fick bli klämmor och bakåtkammat som vanligt. Dagen har varit bra och vi har fått mycket gjort. Som jag sa innan i veckan, att får man bara sitta vid sakerna så går det undan. Nu kan vi nog få iväg lite leverans till IT för utveckling och sen blir det lugnt ett tag medan de jobbar med sitt. Och det passar extra bra eftersom jag är i Nottingham hela nästa vecka.

Men imorgon är det fredag och det skall bli så gott...

//Farmskan

PS! Vet ni var hajen har lärt sig simma? I High-school....

Glamour en onsdag

En helt vanlig onsdagkväll... snacka om glamour!



Frillan skojar man inte om (*ler*). Det var hur trevligt som helst, massor med folk som var där och både mat och vin serverades till dom som ville.

Nu är det dock sängdags... undrar hur frillan ser ut imorgon?

//Farmskan

Modell runt hörnet

Halli hallå... sitter framför TV:n och kollar mitt favoritprogram Halv åtta hos mig! Har haft en bra dag på jobbet idag, mycket har blivit gjort i stor-projektet och nu känns det som om det börjar röra sig framåt. Men fy för bubblan vad mycket detaljer och saker att hålla koll på. Ror man detta i land på ett bra sätt så tror jag man kan dra vilket projekt som helst i land.

Igår kväll blev jag medbjuden till en trevlig middag med mina gamla "kollegor". Kändes lite vemodigt att det var sista gången man var med på deras möten men sånt är livet... nu är det annat som gäller. Egentligen är det helt otroligt så mycket olika människor man träffat och jobbat med genom åren. En del träffar man fortfarande och andra undrar man vad de gör idag.

På vägen hem från jobbet hörde jag diskussionen om elpriserna och att vi nu måste exportera till danskarna. Tydligen stod deras vindkraftverk stilla på grund av stiltje och då är hela världens samvete där och skall hjälpa till. Fast denna gången är det ju på bekostnad av de svenska konsumenterna... vi får alltså ett högre pris på el för att där inte finns tillräckligt. Och anledningen till att det är brist är för att vi exporterar till danskarna... helt snurrigt och fullständigt horribelt. Dessutom var beslutet att lägga ner Barsebäck ivrigt understött av danskarna... De kan gått cykla sig till lite egen el tycker jag om de vill ha värme



Imorgon kväll blir en annorlunda kväll... då skall Farmskan mannekänga lite som modell igen.
Lite bilder får jag väl utlova...

Ciao bella!
//Farmskan

PS! Äntligen... så gott

Längtan

Från tid till annan så snurrar Ronny Erikssons fantastiska CD i bilstereon
Hans text till Längtanslåt är fantastisk!

----------------------------------------------------------------
Min längtan hyrde sig en gång, ett omöblerat rum
som jag hyrde ut djupt inom mig nånstans
Men vem vill se sin längtan bo, i torftighet och slum
så jag inredde det med stor extravagans

Min längtan skulle aldrig, sakna någonting
det var min omtänksamma föresats
Nu är min längtan husvill, och driver planlöst kring
För i min längtans rum, får inte längre nån längtan plats
-----------------------------------------------------------------

Och där finns så många fler!

//Farmskan

Kaffe och lussekatt

Hemma igen i husets lugna vrå! Flygningen gick bra så jag blir så jäkla förbannad på mig själv att jag stressar upp mig. Hela dagen är ju förstörd av nervositet! Skit samma... nu är vi i varje fall hemma och vi har precis käkat lite mat som lill-dottern fixat till vi kom. Dessutom har hon bakat lussebullar i helgen så nu blir det kaffe och bulle till efterrätt. Härligt!

Helgen har varit hur skön som helst. Ingen stress och ingen jäkt utan bara strövat omkring, ätit gott och druckit gott och bara njutit! Schweiz är annars ganska dyrt märkte man snabbt så antingen berodde bristen av inköp på priset eller var vi inte så sugna. Svårt att veta vilket faktiskt. Vad som annars slår en är att det inte är självklart att man kan betala med kort. Är inte det konstigt när vi pratar om "the finance country of Europe"??

Basel var en trevlig gammal stad med trånga gränder och jättemysiga butiker och café. Och så rinner ju Rehn rätt igenom så där kunde man ju gå längs promenaden.



Idag var det dock lite ruggigt på förmiddagen, till skillnad från igår när vi var i Zürich och gick runt i solen och närmare 15 grader. Vi tog tåget dit från Basel och stor-sonen köpte biljett till sig själv "för han hade minsann kort som gav honom halva priset...". Så bra att han då köpte två biljetter och därmed fick ge samma pris som oss (*ler*).

     

På en gata stod där ett jazzband och spelade på de mest otroliga instrument. Tjejen till höger spelade bas med hjälp av en pinne, tunna och ett band...



  

Stor-sonen har både njutit av whiskey som caffe latte...

Men aldrig mysigast var att gå uppe på julmarknaden i parken i Basel. Allt mellan himmel och jord såldes där och det var hur mysigt som helst. Julsaker såldes också i denna butik med världens längsta ord!



48 bokstäver!! Utan konkurrens världens längsta ord... eller??

En härlig helg... nu har man energi så det räcker i veckan
//Farmskan

Basel helg

En hälsning måste man ju skicka från ett underbart höstlikt Basel. Vädret är jättefint idag och här är runt 15 grader så solen värmer allt lite grand när vi vandrar runt och kikar. Igår när vi kom ner så checkade vi bara in på hotellet och sen tog vi oss ner till en jättefin italiensk restaurang vid kanten av Rehn och käka lite god middag och vin. Så härligt och så gott att bara få sitta tillsammans och prata i lugn och ro.

Efter middagen gick vi till en bar där pojkarna smakade varsin whiskey och jag tog en kaffe. Maken fick lyckan att smaka en ny, lite finare sort till ingen extra kostnad om han gav feedback till bartendern efteråt och det gjorde han ju gärna (*ler*). Hem och sussade i extremt hårda sängar... ryggen fick sig en rejäl törn och sen idag har vi tagit tåget till Zürich för att shoppa lite. Det blev väldigt billigt dock för vi hittade typ ingenting, eller också var vi inte på shoppinghumör.
Nu sitter vi och tar en dricka i sonens lägenhet och skall strax bege oss ner på stan och en höstmässa. Sen blir det väl lite god mat ikväll igen. Som ni hör... vi njuter!
Lite bilder laddas upp när vi kommer hem
Må så gott för det gör vi...
//Farmskan

Leeeeeedig!!

Tjoho... tre dagars ledighet för Farmskan hägrar. Känns som om det var en evighet sen jag var riktigt ledig (det vill säga inte tänker läsa mail eller svara på jobbsamtal). Jag skall bara njuta av dessa dagarna vi får tillsammans med storsonen i Basel. Så mysigt, hoppas kunna shoppa lite julklappar också när vi är där



The lazy song and...

//Farmskan

Får jag presentera...

Olivia... 4 år från Burundi och vårt fadderbarn!



Fick kolla var Burundi låg... hade inte en aning faktiskt, men nu vet jag och det skall bli roligt att läsa på lite om det nu när man har ett intresse där. Spännande!

Dagen har varit bra förutom att jag har haft huvudvärken från h-vetet hela dagen. Sjukt jobbigt och inga piller har hjälpt heller. Drygt som tusan att köra hem och det var otroligt skönt när man körde in på uppfarten och bara fick slänga sig i soffan en stund. Lill-dottern har gett mig lite nack-massage och nu känns det mycket bättre. Maken är på "sir Väs-möte" och lär inte komma hem förrän mitt i natten och då skall jag sova som en stock, det lovar jag.

Fick det här på mail idag... 
Visste du detta?? Skälet till kvinnors ökade alkoholkonsumtion kan nu förklaras!
Dagens trosskydd har så stor uppsugningsförmåga att de blir torra i halsen!!

Ja där ser man...
//Farmskan

Och jag tänker aldrig på dig, om och om och om och om igen!

Fronta sin ångest

Fem saker du inte vill höra när du skall flyga

1) Det är sorgligt när någon dör... (maken talar om döden vid frukosten)
2) Som ni ser är teknikern här, vi har ett dataproblem (tack för det kapten!)
3) Vi startar om systemet och hoppas det löser problemet... (samma kapten)
4) Vi får inte samma värde på datorerna för motorerna (när vi står på runway...)
5) Vi får vänta här tills vi får klartecken att stänga ner ett datasystem...

SLÄPP AV MIG NU!!!!!

Men iväg kom vi, dock en timme försenade på grund av datorstrulet, men jag är glad att jag vågade stå emot mina impulser att bara rusa fram och be om att få bli avsläppt...



Dotterns favoritscen...

Amsterdam mötet var bra om än något påverkat av min uppjagade förmiddag. Men hem var det sen desto lugnare och det var ju skönt. Landade runt sju och satte mig i bilen upp till Göteborg och här sitter jag nu i ett hotellrum mitt inne i Nordstan och inväntar morgondagens workshop

Japp, lättvaggad!!

//Farmskan

Hit och dit

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting...
Bara varit en tur till Malmö och träffat min ena mentorsadept. Hur spännande som helst! Jag ser verkligen fram emot detta! Energi

Tisdag ser jag mig omkring, mig omkring, mig omkring
Upp med tuppen och ta flyget till Amsterdam för kundmöte.

Onsdag går jag ut och vankar
Tja... bilar kanske snarare. Tillbringar dagen i Göteborg och en workshop

Torsdag sitter jag i tankar
Jajamen... då är det projektmöte hela dagen i Glostrup

Fredag gör jag vad jag vill, lördag stundar helgen till
Ledig!! Jag och maken skall åka till stor-sonen i Basel... så kul!!

Ja, det är en flackig vecka men sen nästa... Lund, Lund, Lund, Lund, Lund

//Farmskan

Det blir bling bling

till jul... i granen alltså. Det är ju alltid världens planering för hur granen skall vara varje år, ingen jul är den andra lik. Och i år blir det tema bling bling, silver och vitt. Älskar det! Lill-sonen suckade lite igår när vi var på IKEA: "tänk om vi bara kunde ha en vanlig gran med röda kulor". Men det är ju så trist!! Bling bling får det bli helt enkelt. Och bara för att spä på detta tema inhandlades även en lampa på temat att hänga över soffbordet.



Lite glitter och glamour lyfter vardagen

Annars har jag och maken haft en "rensa förrådet-dag" och även tvingat Dottern att kasta diverse skit hon samlat på sig. Men det upphittades också diverse saker som ingen, säger ingen, känns vid att äga

*) En sovsäck med namnet Jessica Lennbro
*) En spygrön overall med klotter och påsydda lappar
*) En tjock jacka med Väktare på... ja, en riktig?!
*) Ett par Replay jeans storlek 28 tum
*) En miljon vantar, mössor, schalar, fotbollströjor och strumpor...

Men nu kommer man åtminstone in i förrådet igen. Ska bli skönt när alla har sitt eget hus och kan plocka hem alla sina saker till sig.

På tal om Dottern så har hon börjat med lite märkliga saker... hon pratar högt för sig själv, hon skrattar rakt ut, hon är... alltmänt högljudd. Vi funderade lite på om hon lagt sig till med det nu när hon bor själv, att bara höra lite ljud ibland, eller om hon har fått något slag mot huvudet. Hon kan ju i och för sig ha blivit influerad av någon av sina likasinnade kompisar för ibland undrar man... Men gud vad man kan skratta åt dom också!

Isn't she lovely!!
//Farmskan

Pool dancing



Jobb som jobb liksom...

Har precis kommit hem från farmor och där var förvirringen på hög nivå. Jag och kusin P hamnade mitt på stationen i Hässleholm där farmor och alla andra satt och väntade på tåget. De skulle nämligen flyttas idag och hade fått sin sista måltid. Kött hade det serverats och det hade varit jättesegt... Ja, det är verkligen inte lätt att bli gammal och förvirrad. Men hon har sitt glada humör kvar och hon mår bra säger hon och "vila skall jag göra när jag blir gammal...."

Idag blir det ett besök på IKEA i Malmö med lill-sonen och svärdottern! Ljus står på inköpslistan... blir ju inte så ofta man är där längre nu eftersom jag inte är i Älmhult så ofta så... storinköp idag.

//Farmskan

Julklappar

Första julklappen fixad... tjohoo... eller? Nej, det är bra att starta och man blir extra glad när man hittar något som verkligen är bra. På tal om julklappar så har Dottern önskat sig följande:

         

Carolina Gynnings glas alternativt hennes tavla enligt bild... alltså jag kan inte riktigt minnas att det var jag som vann 3,9 miljoner på lottot. Snarare 18 kronor vann jag idag... Så vem är jag som nekar mina barn en tavla för 35.000 kronor...??

Idag hade jag en förhoppning om att vara ganska ensam på vägen till och från jobbet, men ack vad jag bedrog mig. Hur mycket trafik som helst och alla är SNIGLAR!! Ja, Paps... så är det. Jag hade ett alltmer sällan sammanbrott över både Trafikverket och mina medtrafikanter idag. Först och främst, det är 7,5 mil ner till jobbet och minst 3 mil av dessa är det just nu vägarbete på. Detta gör att när det äntligen är fritt fram att köra då vill man liksom kunna göra det. Men vad händer då. Jo på ytterligare ett ställe idag bestämde sig Trafikverket för att asfaltera bussfickor!! Men ursäkta mig, kan ni inte bara koncentrera er på att få den övriga skiten klart?

Och sen mina medtrafikanter... de kör lugnt och hiskeligt sakta för att sen, när det äntligen, blir tvåfiligt gasa på och lägga sig i vänsterfilen för omkörning. Omkörningen går sådär eftersom de endast håller ca en kilometer högre hastighet än bilen de skall köra om... gaaahhh!!!!!

Japp, det är tur med hittar energi i sin frustration annars hade jag varit död

//Farmskan

PS! Manne... här skall skrivas mail till Viasat (*skrattar*)

Träna, träna, träna

Ja, ni undrar säkert hur det går med min löpträning? Den som började så ambitiöst och bra i somras... och slutade lika ambitiöst och bra två veckor senare. Träning är liksom inte jag (även om det är jag som verkligen behöver det...)



Vem är jag och vem är du? (*ler*)

I morse när jag körde till jobbet så satt jag och smålog för mig själv. Tänkte att hade maken varit med nu hade han varit i upplösningstillstånd. Varför? Jo, för jag körde på ångorna eftersom jag inte orkade tanka, det var kallt och ruggigt och så himla varmt och skönt i bilen. Att köra på ångorna är det värsta maken vet och jag mindes hans frustration när vi var uppe i bergen och körde på Madeira. Minns du Tessan? Men jag kom fram i varje fall

Full fart hela dagen och det känns som om man springer i ett ekorrhjul (är det träning??). Till och med jag som gillar drag under galosherna kan känna att det rullar på lite för fort. Och då har det gått långt. Men jag ser åtminstone en ljusning här om några veckor så det är bara att jobba på. Inget jobb ikväll i varje fall till makens stora glädje

Fick ett reklam SMS om att köpa Pomarfin skor... hade inte en aning om vad det var. Här tror jag att det nu börjar märkas att man inte längre hänger med i alla modesvängar. Jag gillar att få lite reklam via SMS för då kan man själv välja om och när man vill läsa det. Däremot är jag inte så glad för alla som ringer hem och vill sälja mer eller mindre bra saker som de anser man behöver. Vi har NIX så egentligen får de inte ringa men det verkar ju funka si så där. Och samtidigt tycker man ju lite synd om dem som ringer för de gör ju bara sitt jobb.

Maken hade dock ett extremt sådant från Viasat häromkvällen där han till slut fick hota med att vi sa upp avtalet om killen inte gav sig. Jag tyckte att han faktiskt skulle hört av sig till dom och påtalat det hela men jag tror det rann ut i sanden. Killen gick i varje fall så långt att han i princip "hotade" oss... känns ju sådär. Viasat verkar ha problem med lite av varje faktiskt.

Nej, nu lite kaffe...
//Farmskan

Vadå gamnacke? Jag?

Dottern klagar på min nacke, vill att jag skall besöka en kiropraktor eller akupunktör



Jag menar... skall man inte se ut såhär?? Med puckel på ryggen eller som en gammal gam? Förmodligen inte och jag lär säkert få lida för det framöver men men... man har en tendens att skjuta vissa bekymmer framför sig.

Dagen har inneburit en resa tur och retur Göteborg för ett möte med en tänkt leverantör. Mycket bra möte och man kände sig nöjd och glad när man åkte hem. Hade sällskap i bilen med en teknikgalen dansk kollega som tryckte på i stort sett alla knappar som fanns i min bil och dessutom hade en hel del åsikter kring vad som fanns eller inte fanns (*ler*). Men hallå... det enda jag ville ha var en röd bil...

Mer än halva veckan har redan gått... vad händer?

//Farmskan

Glöm aldrig... jag finns här för DIG!! Ta emot min utsträckta hand!

Kaffesugen

Sjukt kaffesugen just nu... väntar på att maken skall komma hem med bönor eftersom de var slut. Men eftersom han förmodligen går och drar benen efter sig inne på "sir Väs-klubben" så hinner man väl få både huvudvärk och abstinens. Gaahhhh!!



Ge mig kaffe nu!!

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0