Spridare

Var och lämnade in bilen för lite "fix" i morse. Småsaker som jag tycker de skall fixa till (vilket han också höll med om den lille bilförsäljaren). Uppåt dagen ringde han och förtäljde att de även behövde byta spridarna.



OK... visste inte ens att jag hade sådana... men visst, bara byt. Detta var dock inte gjort i en "hannavänning" och därför blir det ny inlämning om några veckor. Huvudsaken är att jag kommer från punkt A till punkt B under mellantiden så är jag nöjd... om inte, då blir jag missnöjd.



Den röda älsklingen var bra...

Ikväll blir jag nog så illa tvungen att plocka fram dammsugaren. Jag har låtsats som om det inte finns damm på golvet länge nog men nu går det inte längre. Maken har dessutom lämnat hemmet för en spelning så jag har egentligen inget annat för mig. Kanske kaffekokning och förberedelser inför morgondagen, men det lär jag hinna det också.

Nile City 105,6.... helt underbara sketcher! 



En kall Sune med farvatten och Åsnelatrin... då var min lunch med Stureplans-Johannes betydligt godare idag och framförallt lugnare... kärlek till dig!

//Farmskan

Mycket nu...

En heldag med budget och ledningsgrupp = instängd i mötesrum i stort sett hela dagen. Rivstart på veckan verkligen och det känns att det drar igång rejält nu så det gäller att vara på hugget. Att-göra-listan bör i varje fall inte vara längre när man kom hem än när man kom dit...

Gårdagens kalas bjöd på smörgåstårta (jajamen!) och det var ungefär så mycket jag klarade att få ner eftersom jag fortfarande var mätt efter lördagens frosseri på Rose Garden. Att man aldrig lär sig liksom. Just nu har jag ingen moral över huvud taget utan äter och äter... måste ta mig i kragen. Kanske dags för en fastevecka igen.



I morse framför badrumsspegeln säger maken:
- Har du Alvedon i väskan
- Ja... har du ont i huvudet
- Ja, jag begriper inte varför jag har så ont... tror jag håller på att bli tjock

Har det verkligen en koppling eller är han bara fel ihopsatt?? Fast å andra sidan får ju jag alltid ont i tänderna när man mina naglar blir för långa.

Man får vara glad att man är som man är när man inte blev som man skulle

//Farmskan

Rose Garden

Det här med relationer och förhållanden är ju ändå en källa till mycket glädje och möjligheter. Vi är ett gäng tjejer som hållit ihop sen småskolan och vi har firat varandras jämna dagar, giftermål, barnfödslar, skilsmässor (ja, för  faktiskt har en del varit värda att fira...). Och sen... när man hittar kärleken igen så börjar vi om, tar varje chans till att få en trevlig kväll tillsammans. Igår var det dags att ha "möhippa" för en av oss igen. Och med möhippa menar jag då inte den man hade första gången där man sprang omkring på stan och delade ut kondomer och sjöng framför Maxis entré utan mera vuxet liksom (*skrattar*). Nu är det slapp och mys på ett Spa och en god middag med vin som gäller... don efter person liksom.

Först var vi på Hälsa och Helhet och badade och bjöd på massage. Sen gick vi på Rose Garden och åt deras buffé... och jag förstår att det finns folk som kan äta ihjäl sig. Fy fanken vad gott det var och man måste liksom prova allting också. Sushibuffén, varmrättsbuffén, kycklingsspetten, wokbuffén och efterrättsbuffén... Tror fanken jag gick upp 5 kg igår kväll. Pust och puh!!



Men en liten slöja fick hon bära i varje fall... GRATTIS och stort LYCKA till Sanna!!

I morse började vi prata om hur dåligt vi faktiskt ser jag och maken. Han kan inte längre läsa med sina glasögon utan måste ta av dom varje gång och hålla tidning och annat på 3 cm avstånd. Och jag kan inte läsa något utan mina "dubbleringsglas" (=läsglas x 2). Nu måste vi ta oss tid att gå och fixa glasögonen helt enkelt alternativt får vi börja med taltidning och vit käpp...

Snart är det kalas hos svärföräldrarna och sen... ny jobbevecka

Waka Waka  //Farmskan

E de dimma?

Tidig morgon idag men det var det värt när jag väl kom till thai-massören. Inte särskilt skönt idag dock och det berodde nog på att mina vader fått stryk av alla backar på Madeira... Men nu är man som ny igen även om man blir lite halvmör efter hennes behandling.

For en runda ner till farmor Signe som blev glad av att vi var hemma igen. Hon har dock lite svårt för att förstå hur långt bort vi egentligen varit...
- Skönt att ni körde försiktigt!
- Ja, eller hur! Är det bra med dig annars?
- Jadå... jag har haft lite ont i ögonen. Det är nog dimma
- Nej, det är inte dimma
- Jo, den kommer ibland från havet här nere...

Sen hade hon också fått ett par stödstrumpor för första gången i sitt liv. När hon på kvällen skulle ta av dom så gick inte det. Farmor är då inte en person som ringer på hjälp utan hon tar fram saxen... Men precis när hon skulle klippa till kom personalen och lyckades stoppa henne.
- Ja, hade de inte kommit hade jag klippt av tårna.
Tror jag säkert!

Den här är till farmor:



Snart dags att börja packa och göra sig iordning för lite festligheter med tjejkompisarna. Maken har lovat att köra mig till stan så jag kan ta ett glas vin... eller två. Frågan är bara hur fin man skall vara... klänning, kjol, paljetter??



Det får bli lugna gatan och sovmorgon imorgon istället.

//Farmskan

PS! Mor... ikväll är jag nog uppe sent... om ni får för er att festa igen menar jag...

Ursäkta S-lovers!

En bra dag på jobbet... lugnt och behagligt. Hade besök så kostymen var på för en gångs skull... fick lite pikar på det eftersom det inte händer mer än varannan palmsöndag. Men besöket gick bra och vi fick lite bra check på att vi är jäkligt mycket på banan. Åt en lunch med stor-sonen, snart dags för honom att flytta. Känns lite vemodigt men samtidigt är det ju en jättechans för honom. Och så kanske vi kan ta en tripp till Basel!

Jag skall egentligen inte diskutera politik här men ibland bara måste man få kommentera saker. I varje fall saker som får en att sätta kaffet i halsen. Dagens morgontidning:

------------------------------------------
Inga kommunalt anställda ska sägas upp under nästa mandatperiod. Det lovar Socialdemokraterna som ingått ett nytt avtal med fackförbundet Kommunal. På torsdagen undertecknade Socialdemokraterna ett avtal med Kommunal om så kallade "mönster-arbetsplatser". Förutsatt att det blir regimskifte i Kristianstad innebär överenskommelsen tryggare anställningar för kommunens anställda.
– Vi lovar till exempel att inte säga upp någon under mandatperioden och vi vill underlätta övergången från visstids- till tillsvidareanställningar, säger Heléne Fritzon
-----------------------------------------------

MY GOD! Tur de inte har hand om min ekonomi!! Så slut på politiksnacket...



Min nya pärla!! Var och hämtade den idag... kändes vemodigt att lämna min röda älsklingsbil men det var dags att skiljas. Vi har haft en fin tid tillsammans och jag hoppas verkligen att det blir samma intensiva kärlek till denna.

Sen vill jag be om ursäkt till mina vänner för mitt klantiga hanterande av viktig information angående planering och annat igår. Ibland är jag bara för tankspridd... men jag tror inte någon skada är skedd egentligen (*skrattar*). Ikväll blir det bara mys och kaffe framför TV:n... om maken kan slita sig från uppfarten vill säga...

Vad hände egentligen med George Michael? //Farmskan

Eliza Dolittle

Idag när jag körde hem från jobbet hamnade jag bakom en hastighetsfascist. Sju kilometer under angiven hastighet och JA, jag-har-också-betalt-vägskatt-attityd. Jag låg kanske något nära en tid eftersom det var omöjligt att köra om men när det väl blev fritt tog jag chansen och vad ser jag... han räcker ut tungan!! Moget verkligen! Men eftersom jag just nu ihärdigt håller fast vid mitt nyårslöfte att inte lägga energi på saker jag inte kan påverka (hur tycker ni det går??) så prejade jag honom bara av vägen och körde därifrån... (*skrattar*)

Denna första veckan efter semestern har gått riktigt fort, skön start verkligen. Redan fredag imorgon och start på en ganska skön och glad helg. Först skall vi hämta våra bilar imorgon, sen är det thaimassage på lördag morgon och utgång på stan med tjejgänget. Sen rundar vi väl av helgen med kalas hos svärmor på söndag. My kind of helg!

Har förresten köpt en tavla:



Gillar den jättemycket! Det är en kompis till dottern som målar och det är ju väldigt mycket likt det som Gynning målar men jag tycker de är riktigt fina. Skall hämta den på lördag och sen får jag väl gå runt och se var den gör sig bäst...

Detta är en underbar låt... och namnet på henne... Eliza Dolittle! Underbart



Vågar man hoppas??  //Farmskan

Moi, en tunnelborr

Idag, efter nästan 15 år ser man ljuset i tunneln... mycket möda och mycket besvär men skam den som ger sig. De sista åren har man haft hjälp av en ettrig borr vid namn Åsa... jajamen! Vid en intervju på radion med en man som varit med alla åren om hur det kändes att se slutet tunneln efter alla dessa år svarade han:
- Hon e för go, Åsa



Tycker jag ser lite grön ut... illamående efter kick-offen igår?? Nej, det är jag verkligen inte och det var en väldigt trevlig tillställning med härligt Skavlan-tema, god mat och dryck. Nu fick man lite ny inspiration och motivation att jobba vidare mot målen. Nyckelordet var VILJA!! Yes, I will!!

En som däremot fått sig en rejäl smäll är min darling kompis. Är det inte brända fötter för att du råkat trampa på glödande kolbäddar så är det brutna näsor... man skall vara rädd om sig!! Sen vet jag ju att en bruten näsa är ingenting som hindrar dig... varken från att resa eller jobba mot dina mål. Du är bäst!



Just nu är jag helt förälskad i följande låt... inte alls som dina val, lilla dotter (*skrattar*)



Livet är snällt... om man är snäll tillbaka  //Farmskan

Madeira

1 veckas sol, bad, äventyr och mys med dottern är till ända... Vi har bott på ett jättefint hotell och ätit god mat och druckit vin så det blir jobbigt att ställa sig på vågen imorgon bitti...

Lite sammandrag:

* Poncha-baren
Poncha är Madeiras nationaldryck och består av rom blandat med någon fruktjuice... och alla dricker det och alla har sin egen hemmalagade variant. Därför serveras också Poncha överallt och i stort sett från alla möjliga och omöjliga ställen. Den här lilla baren (4x4 m) låg precis invid en smal väg och där träffades massor av folk varje fredag för att dricka poncha och äta jordnötter, med skal. Skalen är det som ligger på golvet... Tror maken var den enda som slängde skalen i papperskorgen

  

* Byfestival i Seixal
Varje by med lite aktning har sin egen festival. Då går hela byn man ur huse, bygger sitt eget lilla stånd, slaktar en ko eller några kycklingar, tänder en grill och bjuder på Poncha. Hur mysigt som helst. Här går man sen under ett tak av blommor och lampor och äter, dricker och umgås. På bilderna ser ni hur man skär kött och hur grillarna såg ut, inte kol utan ved givetvis. Man beställde helt enkelt hur många kilo man ville ha sen skar de upp små tärningar som man trädde på en träpinne, strök på en blandning av salt, vitlök och lagerblad och sen la på grillen. Ingenting till utan bara kött (som man skulle dra av med fingrarna...) som man sedan tvättade av vid en tunna. Gänget på bilden är dotterns kompisar och arbetskamrater som också var med.

     

     

* Fredagskvällen uppe i bergen
Hemma hos en jobbarkompis till Tessan där vi grillade och åt god sallad och drack vin. De bodde uppe på en bergssida med utsikt över hela havet... Så mysigt och väldigt gott vin så Farmskan glömde att fota (*besviken*).

* Spegelkvinnan
På hotellet bodde en kvinna i 50-årsåldern som hade med sig en spegel ner till poolen varje dag. Spegeln var inte liten utan tvärtom ganska stor. Denna speglade hon sig i var 10:e minut hela veckan. Och då menar jag inte speglade sig för att se snabbt hur man såg ut, utan typ minsta pormask och rynka. Jag menar... hur mycket kan man förändras på 10 minuter??

* Cementstövlar
På toppen av ett berg pågick ett byggnadsarbete med betong. I den nyblandade betongen stod en man med bara fötter i ett par gummistövlar och rakade med en raka... Det gäller verkligen att veta hur snabbt betongen bränner!

* Huset som var en sten
På en av våra rundturer såg vi en sten (typ stor gråsten). Och i stenen fanns en dörr... vem bodde där? Ett mysterium vi aldrig lyckades lösa, men där hängde tvätt.

* Bergsvägarna
Vägarna på Madeira lutar... typ mellan 6-15%. Riktigt jobbigt att både gå och köra bil. Vår inhyrda Fiat Panda slet rejält i uppförsbackarna. Maxhastigheten låg på 37 km med gasen i botten. Att sen vägarna var lika breda som cykelstigar och tunnlarna i stort sett bara mejslade ut i berget (=man kan inte mötas utan då får någon backa...) gjorde min höjdrädde make något rabiat. Att sen jag envisades med att stiga ur och vilja ta kort... ingen bra kombination. Att köra ovanför molnen, att vandra i den härliga luften där uppe. Magiskt!! Det är svårt att få fram höjderna på bilderna, ni får helt enkelt tänka er...

     

     

* Tessans lokalsinne
När vi framåt natten skulle köra hem från Seixals byfestival var det mycket folk och bilar i rörelse så Tessan valde att köra en annan väg. "Man kommer till Funchal detta hållet också..." och visst det gjorde vi, till slut. Ön är alltså ungefär 5,7 mil lång och på vägskylten när vi kört ett tag stod Funchal 9,8 mil...
- Vet du var vi är, frågade maken som nog inte litade på Pandan
- Ja... (något tveksamt)
Och för varje 180 graders kurva upp och ner i bergen, utan gatlyse och utan att veta hur många hundra meters ravin där var vid sidan sniglade vi oss fram i 37 km i timmen. Bensinen började att ta slut och bensinmack var inte att tänka på. Såg vi ett hus var vi glada...
Men hon hade rätt... vi kom till Funchal det hållet också. Maken med förståndet i behåll och jag med en lättnadens suck...

* Hemresan
Jag och flygresor är ingen bra kombination. Jag ser terrorister och små konspirationer i varje hörna. Skitdumt för det drabbar BARA mig själv. Att hyperventilera på 10.000 meters höjd är inget bra. En stor fet smäll är vad jag borde ge mig själv när jag börjar med mina hjärnspöken.... Men denna gången var det för många saker för att det skulle kännas helt normalt men det orkar jag inte trötta ut er med. Shame on me!!


Makens nya uttryck just nu... "Simkläder"... tycker det är lite roligt med tanke på att den mannen inte gillar att bada utan hellre tar en dusch.

 

Men nu är det slut på semester på ett tag och man får hålla sig på jobbet fram till jul. Imorgon är det kick-off så det blir en helkväll i Älmhult (*ler*).

//Farmskan

Borta bra men hemma bäst



Jag och maken är åter på svensk mark... både skönt och lite vemodigt. Vi har haft en jättebra vecka nere hos Tessan där man fått uppleva både det ena och det andra. Jag vet att jag lovade lite bilder och lite roligheter men just nu orkar jag inte. Det var en jobbig flygresa hem (för en terroristjägare som mig...). Och imorgon lär det inte heller bli något eftersom det är kick-off med jobbet så.... jag ber att få återkomma och då skall ni få både bilder och stories...

* Spegelkvinnan
* Hemresan ifrån Seixal... (OMG!!)
* Mannen med cementstövlarna
* Huset som var en sten...
... och lite annat smått och gott

I can see clearly now... //Farmskan

Feeling hot, hot, hot



Nedrakningen har borjat... solen skiner fran klarbla himmel sa det ar poolen som galler idag. Ikvall blir det middag nere i hamnen och sen packning. Imorgon tidigt kommer Carlos (hoppas vi) och hamtar oss for transport till flygplatsen och sen.... vardag igen och nastan ett ar till nasta semester. Men visst ar det gott med vardag.

Nu... mer sol!  //Farmskan

PS! Gardagskvallens eskapader kan inte beskrivas utan att komplettera med bilder sa... det far vanta tills imorgon kvall. Men om vi sager sa har... Madeira ar 5,7 mil langt och 2,5 mil brett. Vi befinner oss ungefar i mitten pa norra delen och skall rakt over on till mitten pa sodra delen... hur kan det vara 9,8 mil??

Seixal

Halli Halli... efter ett par soliga dagar ar det idag lite mulet pa himlen ovanfor oss. Far val se om solen orkar bryta fram. Fast i och for sig... maken behover nog fortfarande vila skinnet ett tag. Tessan och jag har skrattat rejalt nar han poserat i sin rosa mage (*ler*)

Igar akte vi till Madeiras hogsta topp... eller nja, vi kom aldrig riktigt anda upp eftersom det varit en massa anlagda skogsbrander har nere i veckan som gjort att de maste stanga av sista biten. Men ungefar pa 1.700 meters hojd var vi och det var helt magiskt. Molnen lag under oss och solen stekte rejalt dar uppe. Om jag sager att det ar skonare att aka ner an upp sa ar det ingen underdrift... Lite rundtur i olika byar och vi hamnade i en liten by som heter Machico som lag jattefint vid havet. Dar kakade vi lunch och bara gick runt och njot. Lite bad i poolen pa eftermiddagen innan vi tog oss ut till Madeira Shopping for att kika lite. Bade jag och Tessan hittade lite allt mojligt.

Pa kvallen var vi bjudna hem till en jobbarkompis till Tessan som bor tillsammans med sin kille uppe pa en bergssida med utsikt over hela havet. Fantastiskt! Vi grillade kott och kyckling pa en hemmabyggd grill och drack vin sa Farmskan blev lite burrig... ha ha ha. Har sovit gott i natt



Idag blir det byfestival i Seixal... ser jag fram emot

Snart ses vi igen!  //Farmskan

... och 1.000!!!

Mina vanner... detta ar inlagg nr 1.000 sen jag startade blogga. Helt otroligt!!

Idag var lite molnigt sa det passade utmarkt att ta en tripp upp i bergen. Tessan jobbade till 12 sen motte vi upp henne utanfor jobbet och en taxi till hyrbilsfirman. En kanariegul Fiat Panda fick vi (efter uppgradering, sa man undrar ju vad det var for bil fore Pandan liksom....). Pandan kom som mest upp i en maxhastighet av 37 km i timmen i backarna upp i bergen. Och backar det ar det!! Maken fick frispel i baksatet.



Vagarna slingrar sig runt, runt och ar lika breda som cykelstigarna hemma. Man far tuta i varje kurva (= var 20:e meter for att visa att man kommer). Om man sen moter nagot bredare an en motorcykel maste nagon backa. Helt otroligt... men ocksa helt underbart. Vi var uppe sa hogt att vi korde inne bland molnen. Riktigt haftigt!!

Precis hemkomna igen nu till hotellet for att vila upp oss lite. Maken skall ta en Valium och jag skall losa ett Souduko. Sen blir det middag i hamnen ikvall.

Ma bast alla... //Farmskan (och maken)

En krafta i sangen

Om nagon saknar en krafta till kraftskivan sa har jag en i sangen som ni kan fa... ha ha ha. Fear factor var nog bra den forsta dagen men knappas den andra.... det svider rejalt kan jag tro. Ska maken sola idag sa blir det ryggen (fast han kan ju inte ligga pa magen sa jag vet inte riktigt hur det ska ga till). Hans problem

Igar var vi och kakade middag pa en jattemysig liten restaurang ganska nara Tessans lagenhet. Otroligt god mat, 10 pa en 10-gradig skala. Maten har nere ar riktigt bra och hyfsat billig ocksa for att vara mitt i Funchal. Idag lar det bli riktigt billigt nar vi skall bege oss upp till de sma byarna uppe i bergen. Ska bli kul att se.

Pa kvallen efter maten gick vi upp till hotellets bar for att beskada "Hot Dancers". Forsta parkett satt vi och sag nar de dansade... joda, det gick an. Efter sista dansen skulle alla upp pa golvet och dansa langdans med dom, jag har nog aldrig sett maken dyka sa fort ner mot golvet...



Har ni nagonsin funderat egentligen pa hur allt borjade??

Gor inte det... natten blir ratt lang  //Farmskan

Ballerina

Ballerina skor ar inte bra om man skall ga langt och ga i backar... tank pa det! Mina fotter ar just nu rejalt trotta och omma. Buhu!!

Anledningen till att jag idag inte har svenska bokstaver ar att jag sitter pa hotellet. Gardagens inlagg skrevs pa Tessans jobb och da fick man det svenska pa kopet sa att saga. Idag ar det riktigt skont vader sa jag och maken har precis parkerat oss vid poolen. Det blir nog nagra timmar dar idag med innan Tessan kommer hit pa lunch. Igar kvall var vi och kakade pa en italiensk restaurang nere i Lido och jag at en fantastisk Carbonara. Mumma!

Lite senare parkerade vi oss i hotellets bar och tog lite gott att dricka. Maken fick smaka deras inhemska drink Poncha, men han var inte sarskilt imponerad. Det var han istallet av hotellets inhyrda entertainer, en pianist som spelade allt fran latino till franska karlekssanger. Maken var den enda som appladerade och han fick lite lustiga ogon... Efter en stund kommer pianisten fram och TACKAR for att hans uppskattning och sager att han ar unik (*skrattar*). Jag och Tessan appladerade ocksa sen... vem vill inte va unik liksom.

Nar vi framat natten skulle ga kom kyparen och sa Kiitos
- Kiitos? (=tack pa finska...)
- Si Kiitos!
Later vi som mumintroll eller??

Ikvall ar det upptrade med Hot Dancers i baren... tror maken ar sugen. Fran och med imorgon lunch ar Tessan ledig, da har vi hyrt bil och skall kora upp i bergen pa lite festivaler. Hon har lovat maken att han kan kopa whiskey for 1 euro och se akta madeiransk dans. Vi far val se

Ha det sa gott alla nara och kara!! //Farmskan

Obrigad(a)/(o)

En dag på Madeira och redan pratar vi flytande portugisiska... Rubriken ovan betyder "Tack" och man sätter a eller o på slutet beroende på om man är man eller kvinna. Klart som korvspad!

Resan ner gick bra, något försenade ifrån Kastrup men med lite tur och en bra pilot så flög de in den tiden. När man kollade lite på medelåldern på planet så förstår man varför det kallas pensionärsön. Det är liksom lite mer stödstrumpor, fotriktiga skor, progressiva glasögon än flip-flop och Ray.Ban om man säger så.

När vi landade på Madeira tog det bara ett par minuter att få väskorna och inga pass behövdes för att komma in heller så ni förstår storleken på flygplatsen (*ler*). Tessan med sällskap kom och hämtade oss med bil och skjutsade oss till vårt hotell, Four Views Baia. Vilket hotell, jättefint verkligen och med fantastiska rum och pool.

Efter att vi packat upp lite grand, gett Tessan alla kryddor, besökt hennes lägenhet så drog vi iväg och käkade på en klubb som hette FX. Maken och Tessan beställde pizza och jag en Ceasar sallad... tror att jag var den första någonsin som beställt en sådan för de såg verkligen helt förvånade ut. Och när den kom in var det inte så mycket Ceasar som Kapris-sallad utan dressing... men det går ju att peta bort dom och det funkar lika bra med majonnäs

Sen var man lättvaggad till sömns (när man väl petat in några filtar under lakanet för att slippa bryta ryggen... även detta pensionärsvarning, jag vet!!!).

Idag har vi legat vi poolen fram till lunch när vi skulle möta upp Tessan och det var nog tur att det bara blev till lunch för maken är rejält röd i nyllet. Men så kör han ju med Fear factor också... Själv fick jag lite känning av vätskebrist framåt eftermiddagen men det har jag avhjälpt nu med ett par flaskor vatten.

Man är inte tjugo längre.... //Farmskan

1 veckas ledighet

skall spenderas med stora dottern på den här ljuvliga platsen... Madeira



I och för sig vet jag ju inte ännu hur ljuvlig den där ön egentligen är, men bara att få vara ledig och träffa dottern är ju ljuvligt tillräckligt. Sen tror jag nog att där är ganska bra väder och mycket att se så jag är hoppfull till tusen!

I natt var det åska, blixtar och strömavbrott igen hemma. Vi måste ha de klenaste strömledningar som finns att uppbringa i hela Skåne. Det räcker att det åskar några mil bort så lägger strömmen av. Tröttsamt!! Men det var med glädje jag läste i morgonens tidning att E-On (E-Off?) hade drabbats av översvämningar i sin datorhall i Malmö på grund av åskregn... (*hånskrattar*). Undrar om de prioriterar sig själva före sina kunder?

I natt drömde jag också en väldigt märklig dröm. Det var vinter och jag skulle till IKEA Bäckebol i Göteborg på ett möte och bestämde mig för att cykla dit... (?!... jo tjena). Sen var de riktigt irriterade på att jag kom 5 minuter försent, hallå jag hade ju cyklat från Skåne! 5 minuter var väl en rätt hyfsad marginal. Fast det säger jag ju alltid när jag kommer försent till möten, åtminstone om man får tro chefen...

Auf Wiedersehen... //Farmskan

Loppis é poppis

Precis hemkommen och nyduschad efter årets loppmarknad. Man känner sig alltid helt mör och lite halvsunkig när man varit där. Vi klarade oss ifrån regn i varje fall och det var skönt. Lill-dottern kämpade på bra bland besticken och hon fick höja rösten mer än en gång när det körde ihop sig... och kör ihop sig det gör det. Man vill ju ändå ha in lite pengar för sakerna eftersom det går till föreningen, annars kan man ju lika gärna slänga det man kämpat och samlat in. Men störtkul är det!

Trött som en lus är man i varje fall så det blir bara lite strykning och tv-tittande för Farmskan ikväll. Sen får man väl snart dra fram resväskan och börja stoppa ner lite kläder. Så gött det skall bli att åka iväg en vecka och träffa stora dottern. Längesen sist!

Kalaset igår hemma hos Nisse och Rita, han hade ju blivit 55:a i veckan. Kalaset besöktes inte bara av nära och kära utan även av 1 miljon flygmyror som bestämt sig för att kläckas just då och sitta på parasoll och uterum. Vad är då flygmyror?? Lite fakta kommer här...

------------------------------------
Flygmyror i sig kan bestå av en massa olika arter. De är inte en egen art, utan skulle kunna klassas som en egen del av alla myrsamhällen. Dessa myror som man kan se flygandes på varma sommardagar är i själva verket nya prinsar och prinsessor, ute för att para sig. När dessa har parat sig letar prinsessorna upp en lämplig boplats, där hon sedan gräver ned sig och lägger sina ägg. Under denna tid biter hon även av sina vingar, och blir en drottning. Hanarna däremot dör kort efter befruktningen, då deras livsuppgift är uppfylld. Alltså menar man med begreppet flygmyror nya myrprinsar och prinsessor.
-------------------------------------

Det är ju det jag sagt... män har man till förökning!

Sen måste jag säga: Förlåt Lena... tiden räckte helt enkelt inte till (*ledsen*). Men vi får helt enkelt ta tag i det hela när jag är hemma igen, hoppas ni hade det riktigt trevligt!



En underbar låt... och lite som det är hemma ibland  //Farmskan

Halta Signe

Hur mycket fredagsmys blir det när strömmen går 20.37... typ ingen! Vi väntade ett tag innan vi ringde E-on och där fick vi infomation om att tidigast 24.00 skulle det vara åtgärdat. Verkligen jättekul en fredag... men det blev en tidig kväll så man kan inte skylla på att man inte fått tillräckligt med sömn i varje fall. Att sen hela huset tändes upp och allting startade runt midnatt är ju bara lite grädde på moset så att säga...

Efter frukost var det dags att dra på sig jobbekläder och åka till byns idrottsplats. Dags för loppis imorgon och idag skulle allt tagas fram från lador, bodar, garage och andra förrådsutrymmen. Sen skulle det sorteras och plockas upp. Tror vi har tömt över 300 lådor med prylar. Mycket saker blir det... både bra och dåliga också. Ibland tror jag att folk skänker till loppis för att slippa åka till tippen. Jag menar vem skänker teskedar i plast? Söndriga gamla äggkoppar och plastblommor i rosa? Men framförallt... vem köper!!

Väl hemma igen får man skrubba sig ordentligt för man känner sig ganska skitig. Maken hade bakat scones som vi tog till lunch, han är duktig han. Åkte sen ner till farmor en sväng, en farmor som var full av plåster överallt för att han "glidit av sängen". Naturligtvis hade hon inte larmat utan "hoppat upp i soffan och satt sig" som hon sa. När nattpersonalen kom in var hon helt blodig i hela ansiktet och på kläderna.
- Men det går ju att tvätta...
Tur hon inte bröt benen i varje fall, hade varit fruktansvärt.



Vi pratade lite om loppmarknader och det stundande valet och då berättade hon att hon minsann också brukade jobba med valet, genom att dela ut valsedlar utanför skolan.
- Det var jag, Krycke-Per och Halte Hjalmar
- Varför kallade ni honom Halte Hjalmar?
- Han var ju halt! Så gjorde man förr, hade man något fel fick man heta det.
En stunds tystnad... sen ett rejält gapskratt
- Tur jag inte var halt, då hade jag hetat Halta Signe....

Ikväll är det kalas i Torsebro, hoppas på grillat (*ler*)  //Farmskan

PS! Grattis Macke till segern! Skall man vinna någon match är det väl denna! Och lill-sonen... vilket imponerande facit i tabellen!

Paraskavedekatriafobi

... har jag inte, men visst tänker man på det. Att det är fredagen den 13:e menar jag. Visste i och för sig inte att det hade ett eget, långt och gansk svåruttalat namn men alltid lär man sig något nytt. Började dagen (=morgonen) hemma hos Fru Ekdahl med nybakade frallor och ägg. Hur gott och mysigt som helst, länge sen vi träffades nu eftersom hon haft en långsemester.



Men åter till temat fredagen den 13:e, dagen när man enligt gammal skrock bör ligga still i sängen och inte utmana ödet. Därför undrar jag:

* Kokade fru Ekdahl vattnet till frukostkaffet (med tanke på föroreningarna...)
* Skulle jag provat bikinin och inte bara utgått från att "den passar nog..."
* Skall man verkligen byta bil fredagen den 13:e?
* Borde jag tackat Ja till försäkringen på kameran?
* Skulle jag ha kontrollräknat pengarna på Forex?

Ja, ja... det lär vi få reda på så småningen. Jag har i varje fall hunnit med massor och är nöjd med min extra semesterdag. Fått håret klippt av darling Sascha också... dessutom i hans egna, nya salong EGO. Han trimmade även mina ögonbryn så nu klarar jag mig nog några veckor.

Lilla dottern och hunden har anlänt ikväll... vi skall passa honom när hon skall på fest. Han har växt jättemycket tycker jag sen sist han var här. Tiden går.

Nu är det fredagsmys...  //Farmskan

PS!
Dagens gladhet = Kontakt.
Dagens "röda låda"... orkar inte ens prata om det

En fullspäckad

Torsdag kväll och jag tittar fram emot en fullspäckad helg. Det mesta av den går i och för sig ut på att hjälpa till på byns årliga loppmarknad, i vanlig ordning säljande porslin (eller udda, söndriga saker om man så vill). Det är jag och lilla dottern som tycker att detta är årets riktiga höjdpunkt. Maken är inte riktigt av samma uppfattning och har därför valt att vara hundvakt.

Fick ett samtal från bästaste Lena i morse om en förfrågan att åka upp till inspelningen av Dansbandskampen... hmm, det lät väl ganska trevligt tyckte jag. Så den 4:e december skall vi dit och svänga våra lurviga... och jag som idag påstod att jag slutat dansa. Ooops!

Idag var det sista dagen för en hel del sommarjobbare och de hade den goda smaken att bjuda på kakbuffé. Visst är det väl lite hyfs ändå på ungdomarna nu för tiden. Eller kanske inte ändå... såg att stor-sonen blivit stoppad för att ha kört utan bilbälte och blev 1.500 kronor fattigare
- Bespara mig moralkakorna, tyckte han
Ja, vad säger man?? MEN FÖR H-VETE MACKAN!!!

Dags att chilla ner för... nu är det S-E-M-E-S-T-E-R



Tänker och tänker... hoppas på kontakt imorgon  //Farmskan

Hal som en ål

Nyss hemkommen från en otroligt efterlängtad massagestund hos Bottan. Hal som en ål känner jag mig av all massageolja från topp till rumpa så jag skall strax hoppa in i duschen. Och du Bottan... han hette Bjerstedt (*ler*).

GRATTIS vill jag också hinna med och säga till godingen Frida som igår fick sitt andra barn, en liten flicka. 3.255 g och 50 cm lång. Kom snart och hälsa på så vi får snusa på henne. Nu blir det väl inte fler barn, kvoten är fylld, en av varje kön och plus att vi saknar dig på jobbet...



En jobbedag kvar sen semester...tjohooo!! På fredag blir det en dag av ärenden. Klippning (ser ut som en jäkla hippie just nu), Forex, Bikini, Borett, Present till Nisse och bäst av allt... dagen startar med en frukost med fru Ekdahl

Have a nice evening!  //Farmskan

PS! En del kan konsten att tjata sig från rött till grönt...

Squashing

Jag anser mig vara en ganska öppensinnad och icke-fördömande person. Vuxna människors olika tycke, smak och sexuella läggning är för mig helt egal så länge det pågår mellan två personer som är överens. Men... igår fastnade jag framför ett program som handlade om Squashing. Och då började jag fundera på om jag verkligen var så där öppensinnad som jag trott.

Squashing är när extremt tjocka kvinnor (helst extremt tjocka runt de nedre regionerna...) klär sig i string (tror jag eftersom man knappt kunde se om det verkligen fanns något där emellan) sätter sig uppe på smala män och hoppar på dom. Männen ligger alltså raklånga och sen sätter sig damen på honom (i värsta fallet dessutom rätt över ansiktet) och hoppar och gungar. VAR någonstans kan detta vara skönt och framförallt kan det ju knappast vara hälsosamt...



- Varför tittar du på sådana program, frågade chefen idag när jag berättade om det
Men hallå!! Vem kunde lämna TV:n!

Squashing mina vänner... där någonstans förstod jag inte vitsen. Förstod vitsen gjorde inte heller den dam som anmälde ostreklamen på TV:
– Jag blev provocerad. Smaken kan väl inte sitta i hålen? Tillslut blev det nästan obehagligt. Det kändes som en sexuell anspelning, säger hon. (*Skrattar*)

Dagen idag har inneburit heldagsworkshop i Lund, lång och ganska intensiv och jag hoppas fortfarande på att vi snart kan vara igenom detta projekt och få en leverans för behovet är stort. Imorgon är det Älmhult igen och sen på kvällen lite skön massage hos Bottan (tack för tiden... tänkte faktiskt ringa och fråga). Två dagar kvar att jobba och sen har jag semester en vecka... hur skönt är inte det då!



Nu skall jag böla över att vi har slut på kaffe... tjing!  //Farmskan

Äggen kan de behålla

Söndagen blev precis så slapp den kan vara på en regnig dag. Lite patiens, lite korsord, lite fika, en sväng till Paps & Babs på fika, lite rensning av ogräs... ja, ni fattar. Men först var jag ju en runda hos farmor som nu åter är utan tänder i underkäken

- Var har du gjort av dina nya tänder?
- De ligger där! (Pekar på ett glas med tänder i på vasken)
- Jaha...
- Ja, gamla människor skall nog inte ha nya tänder



Så, om ni behöver en tandrad till en underkäke så har vi en sprillans ny till salu!

Blev en sen kväll eftersom jag och maken fastnade framför första delen av The Diplomat, en engelsk deckare i två delar. Riktigt bra så det gick liksom inte att gå och lägga sig heller. Det fick man lida för i morse... Men iväg till jobbet kom jag och idag var det trångt i matsalen vill jag lova. Känns som om de flesta nog börjat idag. Skönt med lite liv och rörelse igen.

På vägen hem diskuterade vi något så makabert som begravningar. Att det är så fruktansvärt dyrt och varför man egentligen spenderar flera tusen kronor på en kista om man ändå skall kremeras.... banankartonger ifrån Coop fungerar ju bra det också. Så roliga och uppfriskande ämnen avhandlas i vår bil. Dödskul!

Idag fick jag också besked om en kollega som slutar, en kollega som jag jobbat otroligt mycket med under flera år. Tidvis var vi mera som ett gammalt gift par i våra diskussioner. Detta bevisades också en dag när vi talade i telefon (för säkert femte gången...) och han avslutar samtalet med Puss! Jag ringde upp direkt och frågade: Sa du Puss? Ja, förlåt... jag trodde det var min fru.... Då har man nog jobbat lite för mycket ihop. Men jag önskar Dig all lycka till B i din nya utmaning, kommer att sakna din stockholmska slang i telefonen, men det blir "perfa".

Imorgon är det jobbedag i Lund för Farmskan, en hel dags workshop som jag håller tummarna hårt för att det skall mynna ut i något riktigt bra. Ibland är vägen till de bra lösningarna inte alltid så rak och snabb... men det är ett bra sätt att träna mitt tålamod.

Idag är jag en väldigt stolt mamma!!  //Farmskan

Kolla bruden

22.56 kom där ett MMS från Mrollan och Tellan: Kolla bruden!



Söta, söta Malin Er.... Eeehh... Ljung.

Malin Ljung... låter lite som Martin Ljung den gamle komikern. Att hans paradnummer dessutom är sången "Svarta Malin" säger ju allt... det hänger ju ihop liksom!
Svarta Malin, salmonellahavets fasa (*ler*)

Var en sväng i Torsebro efter vårt trädgårdsröj men att sitta i det lusthuset var inte att tänka på. Det skall nog användas för vår-, höst- och kyliga sommarkvällar. Om man inte planerar att vara med i VM i bastubadning vill säga. Man blir ju smått både chockad och förbannad när man läser dagens nyheter därifrån. Hur är man funtad om man går in i en 110-gradig bastu och dessutom ångar på. Levande kokt liksom... Vad är det för fel med att göra vanliga enkla, trevliga aktiviteter som inte dödar??

Idag regnar det typ hällregn, inte en ljusning så långt ögat når. Jag och godispåsen skall köra ner till farmor Signe en runda och hälsa på sen får vi se vad vi hittar på. Kanske läge att ta sig an inköpslistan från Tessan... hmm... inte så lång, bestod i stort sett bara av kryddor. Maten på Madeira måste vara smaklös...

-----------------------------------------------------
Hej. Här kommer önskemål på en inköpslista :)

 

*Dipp - Holiday och Fresh Island 

*Grillkrydda 

*Aromat (2 påsar el burkar) 

*Kebabkrydda (finns på ica) 

*Dill krydda (finns på ica) 

*Sourcream Chips och Grill Chips  

*Hollandaisesås 

*Bearnaisesås 

*Lingonsylt om det är möjligt.

 

Tack :)
----------------------------------------------------

Skall väl kunna lösas! //Farmskan

PS! Maken tränar i källaren... vet inte riktigt till vad för just nu låter det som sirenerna på en brandbil. Kanske skall göra filmmusik?

EM i häckklippning

Fast det otroligt klibbiga vädret så var det bara att dra på sig trädgårdsoutfiten och ge sig ut. Maken klippte och jag räfsade vår yviga Spirea. Så nu är den prydlig och grann igen. Gillar när trädgården är i ordning, en lite oväntat sida jag har... Maken har gett sig på bilarna och jag får väl städa lite. En typisk hemma-fixar-lördag med andra ord.

Jag har ju tidigare berättat om bröderna F:s smått otroliga förmåga att "släppa väder". Det är verkligen något högst unikt och i morse fick man sig en smärre chock. När jag konfronterade honom var hans svar:
- Det går liksom inte att hejda... tror jag skulle kunna driva ett mindre hotell med gas



Den mest naturliga sak i världen...

Vill också passa på att gratulera MALIN och hennes Figge som gifter sig idag!
Önskar er all lycka!!

//Farmskan

Lustigt och lusthus

Kusin P... förmodar att det var ironi? (*skrattar högt*). Glömmer aldrig när en arbetskamrat plötsligt en dag la pennan på bordet och tittade mig djupt i ögonen och sa:
"Du skulle ta mig f-n kunna prata ihjäl en fluga..."

Gårdagskvällen skulle tillbringas tillsammans med mina "gamla" högskolekompisar, en sedan länge planerad träff som skulle äga rum på O'Learys. När klockan var halv sju var vi bara två kvar... resten föll ifrån av diverse orsaker. Så jag hade en dejt med Patrik helt själv igår... (tur man har en förstående make...) Men eftersom vi båda var extremt hungriga så bestämde vi oss för att en träff är en träff, är en träff, är en träff. Den mannen är dessutom raka motsatsen till mig och tillbringar semestrar på segelbåtar eller bestigande ett berg någonstans i Europa, så det är roligt att höra om alla hans strapatser. Nästa vecka skall han bestiga Mont Blanc... häftigt! Själv är jag nöjd om jag får en vecka i en solstol någonstans.

Helt otroligt att ännu en vecka har gått och att det nu är två veckor sen jag började jobba. Fortfarande ganska lugnt på jobbet men det lär väl dra igång på riktigt på måndag antar jag. Säkert många som börjar då igen. Fast man har fått mycket gjort nu dessa veckorna när det inte varit så mycket möten. For en runda bort till svärföräldrarna i Fjälkinge efter jobbet och åt lite kvällsmat. Det är bra för då får man helt plötsligt en massa grönsaker från trädgårdslandet med sig hem. Sånt tycker vi om (*ler*)

Imorgon blir det en trädgårdsdag om vädret tillåter. Vår spirea häck har växt otroligt mycket så den bara måste vi kapa. Sen tror jag nog att vi tar en sväng till Torsebro för att inspektera (inviga?) Nisse & Ritas nya lusthus. Fick denna bild idag



Ser ju helmysigt ut... tror bestämt att de redan invigt det också för visst är det väl lite vin som står där vid bordet?

Nu... bara slapp i soffan. You've got to have faith!!  //Farmskan

Förgrömmat också!!

Lyckades anmäla mig någon dag för sent till Högskolan men tänkte det är säkert inga problem. Men givetvis skulle större delen av Sveriges befolkning anmäla sig till samma kurs som jag. 7:e reserv stod jag som efter första antagningsbeskedet. Lugnt, tänkte jag... säkert många som inte hoppar på. Men icke, sa nicke. Idag kom sista beskedet och nu stod jag som 5:a. Förgrömmat också!! Jag var så jäkla sugen på att komma igång med pluggandet igen.



Kursen var ju dessutom på distans så man undrar ju... det är ju inte precis som att man behöver en stol och ett skrivbord där inne. En mer eller mindre borde inte spela någon roll tycker man...

Kan man ringa och tjata tror ni??

//Farmskan

Good morning!

Klockan är 07.37 och bilen jag åker med har precis svängt in vid "stora stolen" i Älmhult. Det är Rita som kör och helt plötsligt väcks jag av denna låt på högsta volym!



Ett fantastiskt uppvaknande vill jag lova... man var glad hela förmiddagen.
Elin! Kanske något för dig att öva in till nästa gång du skall ha konsert (*skrattar*).

Jobbedagen har bestått av ett enda långt möte där vi gick igenom planer för 2011. Nyttigt, roligt och inspirerande... det blev givetvis en hel del Aha och To Do efter det men det är ju lite av själva poängen liksom. Skall se om jag kan reda ut lite under morgondagen.

Maken och jag har precis kommit hem efter en cykeltur. Min rumpa är definitivt inte gjord för en cykelsadel... men maken säger att det bara handlar om träning. Men jag vet inte jag, vem vill ha valkar i rumpan liksom?? Denna stackare måste ju ha cyklat en hel del...



Det blir i varje fall ingen cykelsemester.... //Farmskan

Kvalmigt

Ikväll måste det väl bara åska! Det trodde jag i och för sig igår också men inte fasen började det åska... men ikväll är det otroligt kvalmigt och varmt. Tur man har källaren att krypa ner i. Skall strax ta med mig kaffekoppen och slänga mig i soffhörnan. Maken är på träning så det är bara jag som sällskap. Har precis kommit upp från ett riktigt varmt bad (kanske därför jag svettas... hmmm). Behövde värma min stela kropp lite grand, eller kropp och kropp... det är mest mitt högra pekfinger som värker. (Och Nej, jag använder det inte till sådana gester...)

Får väl snart ta mig till läkare och få en salva, piller eller något. Maken påstår att det kan bli kroniskt om jag inte gör något åt det, men jag vet inte. Skall köpa något sånt där mirakelmedel som de gör reklam för på TV och se om det hjälper... "varför behandla hela kroppen om du vet var du har ont...?"

Mullvadsfällan hade slagit igen idag så det var med spänd förväntan (lätt illamående) som maken tog sig ut och började gräva. Ingen mullvad där inte... men jag hoppas han är några morrhår kortare och skrämd från vettet ett tag. Må bäste krigare vinna!

Jobbet rullar på. Vi har haft planerings- / diskussionsmöte hela dagen och det var bra och nödvändiga diskussioner. Då mår jag bra!

Livet är gott just nu, gäller att njuta av det  //Farmskan

Och kom ihåg... ingen onödig information!!

Helg med bälg

Regnet uteblev så det var riktigt mysigt att sitta där i backen i Hembygdsparken och lyssna på dragspel hela eftermiddagen (*ler*). Nja, jag överdrev väl lite där... en del var riktigt bra och härliga att lyssna till och andra var ungefär lika dåliga som Sjögren / Flinck (och det säger inte lite). Jag menar det är ju ganska trevligt om man någon gång under en halvtimmes uppträde kunde spela samma låt, i samma tempo och med samma tonart... Det fanns alltså exempel på sådana framträdanden vill jag lova.

Jag och Rita hade packat fikakorgen med både gott och nyttigt så det gick ingen nöd på oss. Vi funderade lite på hur passande det egentligen skulle vara att göra "vågen" under Makens och Nisses uppträde, men vi kom fram till att den publiken som var där nog uppskattade en något stillsammare framtoning. Så det fick bli diskret handklapp istället... men vi var stolta som tuppar över våra män.

En lugn avslutning på helgen blev det sen för vår del. Sista avsnittet för säsongen av "The Tudors". En otroligt bra serie som handlar om Henrik VIII. Har ni inte sett den så hyr den...

Idag var det sen dags för en ny jobbevecka igen. Något piggare kände man sig idag, inte lika seg som förra måndagen då jag i stort sett gäspade mig igenom hela dagen. Läste förresten i tidningen idag att det finns risk för hjärt-/kärlsjukdomar om man sover MINDRE än fem timmar per natt och också om man sover MER än 7 timmar per natt. Nu får man fasen ställa klockan på sex... timmar menar jag då!

Många som började efter semestern idag, så nu börjar allt återgå till det normala. Mulle är tillbaka och har tagit hand om schemat igen, och helt plötsligt fick jag hur mycket tid som helst... undrar vad jag skall göra med den?? Det är kanske tur att chefen är tillbaka och sätter en i arbete med planering och annat.



Människor är som viner, med åren blir de dåliga surare och de goda bättre

//Farmskan

Hemtrevligt

Söndag... och de har utlovat ruskväder. Men än så länge skiner solen och det hoppas jag att den gör under hela dagen för idag spelar maken och gänget utomhus i Degeberga. Man får väl packa ner lite regnkläder i fikakorgen, om i fall att menar jag.

Gårdagen blev lugn och behaglig. Vi for först in och skulle hämta Moderns soffa och väl där märkte vi att vi bara fick med oss ena delen i bilen, så resten får hämtas på måndag kväll. Så det var bara att snopna köra hem igen och putta in del ett i garaget. Tog svängen ner om farmor Signe istället och snackade bort en stund. Lite lätt förvirrad tyckte jag hon var idag... hade inte riktigt koll på allt och alla, men det hör väl åldern till.

- Jag har ätit fisk idag.
- Vad gott, svarar jag. Vi ska ha kyckling
- Det är också gott... sitta med ett ben och grumsa är så hemtrevligt

Så det gjorde vi sen när jag kom hem och fick lunchen fixad... satt med ett ben och grumsa. Sen hade vi väl inte mer än precis dukat av och diskat när ungdomarna ringde och undrade om mat... Så då lagade jag samma middag en gång till (*skrattar*). Skönt väder så efter maten for vi ner till Åhus och köpte glass och spelade minigolf. Det gick riktigt bra för oss tjejer / tanter, vi var överlägset bäst. Lill-sonen skyllde på klubba och skit på banan men det där är ju bara trams. Han var bara dålig helt enkelt...


Nu blir det en runda till affären och inhandla lite för veckan. Den nya mullvadsfällan är gillrad och jag hoppas den har slagit igen när jag är tillbaka (fast jag vet i katten vem som skall vittja den... får väl fråga grannen). Det är lite dubbelbottnat det där, man både vill och inte vill liksom.

1 augusti och dagens namn är Per. Grattis till maken  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0