Rensa i röran

Nattens hämtning av stor-sonen blev runt halv 3... så man är lite sliten idag. Men de hade haft jätteroligt och han hade träffat en massa kompisar ifrån förr. Blir ju inte så ofta nu när han bor i Växjö. På vägen hem berättade han att han träffat sin gamle mattelärare från högstadiet... det var han som stod för grillandet.

"Hej... var inte du lärare på Degeberga-skolan?"
"Jo... jag var lärare i matte. Har du gått där? Jag känner inte riktigt igen dig... jag brukar bara känna igen dem som var stökiga. Vad heter du?"
"Marcus Axelsson"
"Har du en bror som heter Mattias?"

Katjing!! Varför är man inte förvånad....?
Idag har de varit hemma och ätit allihop och det är ganska mysigt med det där gamla vanliga tjatet runt bordet. Ibland kan man faktiskt sakna det.

   

Har så smått börjat rensa i röran... mer skall komma så fort semestern drar igång på allvar. Skåp och lådor skall gås igenom och loppisen skall få sin årliga ranson av saker man samlat på sig helt i onödan.

Ha en skön söndagkväll! //Farmskan

Ödets ironi

Detta stod att läsa i dagens tidning:

Juan Alvarez, 29, har dömts för elva mord av en domstol i Los Angeles. Han hade orsakat en tågolycka när han försökte ta livet av sig... nu riskerar han dödsstraff.

Är inte detta ödets ironi??

Var på brädgården idag och handlade virke till vårt nya vindskydd på altanen. Mannen som hjälpte oss var mycket pratsam... (sa jag mycket pratsam?). Han berättade livshistorier om ditten och datten och som slutkläm berättade han om att han stegat in till chefen och sagt upp sig och gått hem samma dag. Chefen ville åtminstone att de skulle ta i näven och skiljas som vänner men då hade han sagt: "Jag är bonnapåg och har tatt i både gris- och koskit, men en sån stor skit som dig tänker jag aldrig ta i näven..." Ord och inga visor!

Snart inväntar vi stor-sonen på ett sällsynt besök. Han skall på countryfest hos en kompis ikväll och vill därför använda vårt enkla tjäll som övernattningsbostad. Givetvis...!! Skall skjutsa han till festen och sen hämta han inatt... back to the 90's. Men jag gör det så gärna



Och så har familjen Färm utökats med dessa barn: Linus och Julia.



Grattis Sven och Aloma till ert 5:e och 6:e barnbarn! //Farmskan

Att mörda för mindre

Idag var det fru Ekdahls sista jobbedag innan hennes välbehövliga semester... hon kom in i bilen i morse och såg ut som om hon festat hela natten. Hon hade varit utsatt för snark-stereo!

Hennes man har nämligen "kompisvecka" hemma hos dem och där bor då ett antal vänner till honom som äter, dricker öl, pratar och spelar golf. Igår när hon så kommit hem hade huset varit tomt, herrarna var på bowling... så fru Ekdahl somnade sött. Efter en stund kommer de hem och ville "bara kolla om hon sov" (tack för den).

"Sen kunde jag ju för f-n inte somna om... utan låg och vände och vred mig till kl. 2... plus att de sedan började snarka i stereo... Jag tänkte att nu går jag snart upp och lägger en kudde över huvet på dem och trycker till..."
I LOVE FRU EKDAHL!!

Men oj, oj, oj vad träningsvärk man har.... hur kan man vara i så dåligt skick??



Segern är vår... då skiter man i lite smärta! Heja Partner!! //Farmskan

Segern är vår!

Torsdag och dags för kampernas kamp. Kundservice Partner mot Kundservice Bank, och bägge hade vi värvat lite folk ifrån supporten också. Hets, hets, hets och kaxiga påhopp hela dagen vilket gjorde att stämningen var på topp när vi drog iväg efter jobbet. Som en överraskning hade vi värvat vår nye VD som domare och det tror jag de flesta tyckte var himla roligt att han ställde upp på. Och det där skapar bara bra förutsättningar för framtiden!

Matchen spelades i tre set med 10 minuter inne och 10 minuter ute i varje set. Vårt lag tog kommandot direkt och vi ledde med 5 poäng efter första rundan... men sen drog det iväg. Vi hade några riktiga långträffare i vårt lag! Slutresultatet blev till sist 113-85 och bucklan hamnade därmod hos Partner! Hurra!

Sen blev det mat och lite dricka i en liten stuga i skogen. Solen sken och vi hade det riktigt mysigt! Vi drog i gång med en musiktävling där man skulle gissa låt och artist. Herregud... man kan ju inte en enda av de nya grupperna. Var är Göingenflickorna, Sven-Ingvars och de andra?? Tur man hade ungdomar i laget som kunde svara... och plötsligt märker man att man är gammal... buhu!!



Det är så lite som krävs för att det skall bli kul. Nu hoppas jag att jag får lite bilder ifrån Mrollan som jag kan lägga upp.... åtminstone segerbilden!

Imorgon är det fredag och bara två veckor till semestern! //Farmskan

Nyklippt

Idag har jag varit hos Titti och klippt mig. Min frissa och jag har hängt ihop ett bra tag och hon är också en av medlemmarna i vinlotteriet. Idag skulle jag färga den breda landningsbanan av grått hår som jag hade i huvudet samt klippa topparna och framförallt.... tunna ut. Mitt hår är nämligen grymt tjockt och det blir som en stor jättemössa på ingen tid alls. Stoppar man fingrarna i det så hittar man inte dem igen...

Ungefär som om jag skulle ta på mig ett par stringtrosor... ha ha ha

Jättesugen på godis när jag körde hem så jag stannade till i kiosken och nu ser man fördelen av att bo i en liten by.

"Stefan har redan varit här och köpt jordnötter... så att du vet"
"Tack vad bra... men jag vill nog ändå ha lite cheez-ballar"
Det kunde ju lätt blivit dubbelköp om inte Axel i kiosken haft koll.

Ikväll är det första semifinalen: Turkiet - Tyskland. Tippar 1-1 och sen vinner Tyskland med 2-1 i förlängningen. Men jag har ju haft fel förr... eller vad säger du chefens chef?

Imorgon väntar en prestigefylld brännbollsmatch mellan kundservice Partner (mitt gäng) och kundservice Bank (fru Ekdahls gäng). Vi har kaxat rejält hela veckan så vinner vi inte nu så kommer vi att få äta gräs!! Så kom igen nu så visar vi var bucklan hör hemma.

Natti Natti //Farmskan

Husbyte?

Nu är jag och maken inne i en husbytar-sväng igen. Ni som känner oss vet att det där kommer lite i cykler och just nu är det alltså BYTESCYKEL (det är inte alltid vi är samma cykel jag och maken, men just nu så är det så). Därför har vi skickat in lite intresseförfrågningar på en del hus och i eftermiddags var dessutom maken på husvisning på denna villan:

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/187342

Dock kom han hem och var ganska kritisk.... byta tak, byta fönster, lite fix där och lite fix där så just detta blir det nog inte. Dessutom pelletsbrännare och där kände jag att... oj, vad trött jag blev. I pendlarbilen upplyste de mig om att "eftersom maken ändå var den som gjorde allt så behövde ju inte just det bli ett problem..." Nåja! Men vi letar vidare.

Ikväll är det premiärernas premiär enligt många: Allsång på Skansen. Kvällens artister gör dock att Farmskan inte kommer att titta någon minut alls ikväll. Arja Saijonmaa, Håkan Hellström och... sist och definitivt sämst, the one and only Christer Sjögren. AAAAHHH nej...

Såg följande fina citat idag:

Om kärleken vore onödig bara för att den inte varar för alltid
så vore livet onödigt av samma anledning

//Farmskan

4 sädesslag

Kan man verkligen träna när man ätit chili con carne?? Ja, den frågan ställde jag idag i pendlarbilen och fick egentligen inget riktigt svar.
"Nja, om du står längst bak..." Vadå, längst bak? På powerplaten står man i bredd.
"Du kan ju göra smygare...." Jo, men det är ju dom som luktar mest.

Hur som helst hade jag sån tur att jag var själv på träningen idag så det gick alldeles utmärkt!

Annars är det inte mycket till svar i den bilen... "Har ni koll på sädesslagen" frågade jag
Ullstorps-Torgny försökte sig då på en ramsa från barndomen... typ Råg är Låg och sånt men det där ledde ju absolut ingenstans eftersom det var det enda han kom ihåg. Men nu skall ni få se:

     
VETE                             HAVRE                  KORN                    RÅG

Tänk så mycket bra man lär sig när man bloggar... nu kan ni imponera i sommar!

Förhör i pendlarbilen imorgon! //Farmskan

PS! Pilla... hoppas du är bättre i din "heelsporrrrre"

Dagen efter

Tredagars helg gör alltid att söndagen är en riktig slappedag. Man har varit ledig och fått undan det man måste, festat lite med vänner, varit uppe lite längre än vanligt, kört runt och hälsat på lite folk och så kommer söndagen... känns lite som en "dagen-efter" dag. Vi tog en sväng ner till farmor Signe som i vanlig ordning bjöd på köttbullar (biffar?) och lite annat smått och gott. Hon var på strålande humör och nu väntar hon bara på att Åhus Beachhandboll skall dra igång så hon kan gå ner och titta på alla ungdomar.



Lill-sonen skall väl spela om nu foten hinner läka... Längtar! Sommarens höjdpunkt.

Vilket lag vinner EM? Jag tror och hejar på Ryssland... tycker de är riktigt på hugget. De sågade Holland vid knäna igår och var väl värda segern. På jobbet har de tippat och lagt pengar men jag är rätt övertygad om att ingen av dem tippat Ryssland som segrare. Ikväll är det Spanien mot Italien och där tror jag på Spanien.

Följande är autentiska och oredigerade noteringar hämtade i patientjournaler:

  1. Patienten har bröstsmärtor om hon ligger på sin vänstra sida i över ett år.
  2. På den andra dagen var knät bättre, och på den tredje dagen var det väck.
  3. Patienten är tårfylld och gråter konstant. Hon verkar också vara deprimerad.
  4. Patienten har inte tidigare begått självmord.
  5. Hon är lam från tårna och nedåt.
  6. Hon upplyste att hon haft förstoppning det mesta av hennes liv, fram till att hon skiljdes.
  7. Huden: Något blek men existerande.
  8. Patienten har två tonåringar, men annars inga abnormiteter.
Annars händer inte mycket idag. Har hälsat på Grahnskan som var hemma på ett av sina sällsynta besök i byn. Riktigt kul att se att hon mår bra. Snart får man väl röra på sig lite och laga mat, tror nog det får bli Chili con carne idag.

//Farmskan

En trevlig kväll

En mycket trevlig kväll hade vi igår hemma hos Nisse och Rita.... God mat (inget slår första gången man äter sill, potatis och gräddfil!!), trevligt sällskap och nya bekantskaper. Maken och broder Nils spelade sommarvalser på begäran. Att det sen blev La Paloma när vi önskade Havsörnsvalsen får man väl ha överseende med. Regnet höll sig borta också så vi kunde äta ute som sig bör.

Eftersom delar av sällskapet var engelsktalande fick man öva på sina språkkunskaper. Blev bjudna hem till dem också utanför Manchester och åka kanalbåt... det bara måste vi göra! Här kommer lite midsommarbilder:

     

Maken var på sitt allra fyndigaste humör och hans roligheter haglade över sällskapet. Då drog jag mig till minnes i torsdags när vi var och kikade på dotterns fotbollsmatch. De mötte Brösarp och tjejerna där hade en stor logo bak på byxan där det stod "PELLES" (ni vet Pelles pizza...).

Maken: "Den pizzan är nog med skinka.... hoppas bara vi slipper svamp"

Jag vet!! Men jag har börjat vänja mig //Farmskan

Midsommar-Signe

Glad midsommar på er alla!!

Ikväll är det dags för hela Sveriges största högtid. Nu skall här dansas runt stänger, dricka snaps och äta sill och hoppa små grodorna till dragspelsmusik. Just dragspelsmusik är något som också vi har ikväll eftersom maken är en hejare på detta instrument. Vi är ett stort gäng som skall fira idag och det är alltid kul... dock är det ju inte längre några småbarn eftersom vi alla är i medelåldern (stenåldern?) och då blir liksom firandet något annorlunda.

Dottern och granntösen skall ha fest här hemma. 15 ungdomar som skall göra allt enligt de gamla traditionerna... vi har försökt att tala om VARFÖR man är lite orolig men jag tror faktiskt inte att man förstår det förrän man är förälder själv. Men det går nog bra. Hon är så redig så den där älskade jäntan.

En annan jänta som också är redig (eller kanske helt oredig egentligen) är farmor Signe, 97. Hon prydde tidningens upplaga idag med sitt firande av midsommar. Maken väckte mig i morse och sa: "Gissa vem som är på bild i tidningen, hängandes högst upp i majstången..." Kolla bilderna på den lilla godbiten:

       

Jag har sagt det förr och säger det igen.... Go Signe!!

Ta nu hand om er därute. Önskar er en härlig midsommar //Farmskan

PS! Tack Madde o Bror Ola för att ni räddat Elins sommar <3
PS2! Saknar kommentarer så jag vet att ni lever....

Världens pik eller?

Första jobbedagen denna veckan och för säkerhetsskull valde jag att jobba hemifrån... ni vet, närheten till toaletten kändes rätt viktig. Jag tror vi har totalt 10 toaletter på 220 man och alltid när jag behöver gå, behöver alla andra det också. Sen är det ju där med gemensamma toaletter... det finns gränser för vad man vill utsätta sina medmänniskor och kollegor för. Familjemedlemmar däremot, dom för köpa läget.

Gruppen hade lagt upp bilder ifrån kvartalsmötet och bland dem fanns en rejäl pik till Farmskan



Ribban ligger säkert på 1,65 meter också bara för att visa att "det där lilla gumman, det fixar du inte..." Vadå 1,65 meter... vem har pratat om meter? Jag har aldrig sagt något om meter utan har hela tiden menat centimeter... Så den där ribban får allt sänkas om jag med min smidiga kropp skall ta mig över. Såg förresten en hel del roliga stilar på bilderna. Bengts rivning på 1,10 var i världsklass... ha ha ha. Det är som Håkan sa: "Man är inte 25 längre...."

Man är fortfarande lite förbannad också för att Sverige spelade så jäkla uselt igår... har nog aldrig sett något så dåligt och ingen ingrep på bänken heller. Fanns förmodligen inte mycket att göra åt det men man kunde åtminstone gjort ett försök. Känns rätt onödigt att vänta med bytena till 10 minuter före slut. Tar ju minst 8,5 minut att bara komma in i matchen. Men vad vet jag... jag är ju ingen Lagerbäck.

Imorgon är det midsommar.... //Farmskan

PS! För alla som undrar så ÄR Grahnskan vid liv och god hälsa. Hon mår utmärkt!

Mobilsignaler

Dottern kom upp från underjorden (där hon för övrigt har tillbringat snart 1,5 vecka med att se samtliga avsnitt av One Tree Hill...) och frågade om vi ville ha lite nya mobilsignaler som hon laddat hem. Hon hade skaffat hem lite Disney, lite Sällskapsresan och lite annat smått och gott. Jag avböjde eftersom jag vet att det inte riktigt går hem att ha "roliga" signaler på jobbet.

Vår avdelning har nämligen inte fasta telefoner och det retar gallfeber på våra närmsta grannar när det ringer. Vi sitter i ett stort kontorslandskap (finns inga kontor alls) och närmast oss sitter IT-avdelningen. De har länge haft mycket kommentarer kring både ljudnivån och våra signaler så det är lika bra att passa på den. Att de sen själva kan sitta med hörlurar och hårdrock hela dagarna spelar liksom ingen roll... en mobilsignal, är en mobilsignal, är en mobilsignal...

De har lite problem med udda ljud över huvud taget där tror jag. Glömmer väl aldrig den morgonen när Håkan kom tidigt till jobbet och var på ett himla gott humör. Just därför nynnade han lite för sig själv när han skred in i lokalen. Bara två meter in i lokalen hann han, innan en liten IT-människa reser sig upp från sitt skrivbord och högljutt utbrister: "SSCHH!!!" Snacka om att få en bra start på dagen... Ja, de är för roliga de där IT-nissarna. Tror det är de som ligger bakom denna arga lappen också:



För övrigt hämtad från den eminenta sidan www.argalappen.se

För det vet man väl... när en svensk blir förbannad, då skriver man en lapp! //Farmskan

PS! Tack Paps & Babs för goda köttbullar och stekt potatis... första maten på länge.

Rastlös...

Om jag inte blir piggare snart får de hämta mig med en sån här...



Jag menar, hur mycket Souduko och böcker orkar man läsa?? //Farmskan

Sjuk... buhu

Efter en intensiv helg med besök av både modern och Bengt, bror med fästmö och barn så var det dags för ännu en arbetsvecka. En vecka med mycket roligt på schemat, bland annat vårt kvartalsmöte och aktiviteten "Partner-Olympis". Det var på denna aktivitet jag lovat gruppen att hoppa 1,65 i höjdhopp... något de länge sett fram emot. Vad händer då?? Jo, vaknade i måndags med världens magsmärtor och allmänt hängig. Åkte till jobbet ändå men det blev bara värre och värre, fick inte behålla maten heller så då var det dags att åka hem. Och nu ligger jag här... feber och ont överallt plus att jag inte kan äta något heller. Magsmärtan har försvunnit något men jag är helkass.

Ja, ni hör... det är otroligt synd om mig just nu. Man blir bara så besviken när man inte kan vara med på mötet som vi planerat för en längre tid. Buhu!! Hoppas ni har roligt i alla fall även om ni förmodligen haft roligare åt mitt höjdhopp....

Har precis sett "Arn-tempelriddaren" på film... Rätt OK men nu väntar man ju bara på efterföljaren. En massa lösa trådar som måste följas upp. Får han sin Cecilia till slut eller??

Hoppas jag är bättre imorgon... är så rastlös!! //Farmskan

PS! Pia... tack för omtanken. Kram

Heja Portugal

Fick lite bilder av Pilla på jobbet... bilderna som visade de portugisiska fotbollsspelarna. Läckra pojkar i svarta kostymer som kan göra varje flicka glad i sinnet. Jag tänkte att men visst har väl det svenska laget också sådana hunks... in och letade på landslagets hemsida och fick tyvärr ge mig. Inga hunks alls faktiskt. Bedöm själv:

    

        

Heja Portugal eller?? Nä... skoja bara.

Resultat ikväll: Sverige-Spanien 2-1  //Farmskan

Sommar-sex

Hur bra blir ditt sommar-sex?

Den rubriken stod att läsa i Aftonbladet i veckan och då måste man ju bara gå in och kolla det. Känns ju jätteviktigt och framförallt fantastiskt att just Aftonbladet vet hur det skall bli...

Skytten

En dramatisk och spännande sommarmånad väntar. Det kan mycket väl handla om kärlek men det kan också falla sig så att du satsar på andra saker istället. Det finns många tänkbara alternativ, och om du till exempel gör en längre resa eller festar hela juni så får kärleken troligen vänta lite. I slutänden är det helt enkelt upp till dig. Vill du ha en romantisk månad behöver du bara vara öppen för möjligheten.
Bästa chansen: Tvilling, Stenbock.

Bästa stället: I naturen.

Bästa datumen: 16-17/6.

Säger i praktiken ingenting alls... får jag någon sex i sommar eller? Jo... den 16 eller 17 juni och tydligen är bästa stället i NATUREN. Yeah right... hört talas om spindlar, myggor, insekter, fästingar och skit? Och ståendes mot en trädstam är kanske inte heller det skönaste man kan vara med om. Och med en Tvilling eller Stenbock??


Lejonet

På kärleksfronten är du som mest aktiv under första halvan av månaden. Du trivs med romantik, så rätt stämning och atmosfär behövs för att du skall kunna slappna av och njuta. Har du en fast partner lägger du gärna ner lite extra på att överraska och behaga den personen. Är du singel handlar det istället om att hitta någon som delar dina drömmar och förhoppningar med. En kurs eller något annat sammanhang där man träffar likasinnade kan vara en smart väg till härlig sommarkärlek. Många möjligheter.

Bästa chansen: Vädur, Tvilling, Kräfta, Skorpion.

Bästa stället: På konsert.

Bästa datumen: 7-8/6.

Jaha... detta var makens. Han skall tydligen ha sitt sommarsex på en konsert. Tyvärr Inte så bra heller eftersom "de bästa datumen" redan är passerade... Gäller att vara uppmärksam på om han får ett plötsligt musikintresse eller vill åka på en konferens med likasinnade... dessutom också han med en tvilling. Vi kanske kan ha vars en??

Är det inte dragspelsfestival i Degeberga i helgen?? //Farmskan

5 man i en KA

Det är minst 1 för mycket.... Men vi behövde inte bälta oss i baksätet för när vi väl klämt in oss så spändes vi fast av varandra. Gick helt enkelt knappt att ta sig ut när vi var framme... Pilla var tillbaka efter sin Thailandssemester så nu är allt som vanligt igen. Mycket på S hade hänt där nere... shopping, solat, snorklat, speedboat, saronger, sportväskor, strandstolar och så lite fransk pedikyr på fötterna. Välkommen hem babe!

Suttit i workshop nästan hela dagen för att göra kompetenskartläggning och rollbeskrivningar för min grupp. Vi ingår nämligen i pilotprojektet så det är bara att jobba på. Ganska svårt och man märker hur mycket man förväntas göra och kunna för att hantera sin roll... undrar om man får behålla jobbet... hmm.

Idag har jag också fått en present... en rosa, batteridriven massagemojäng från OBH



Genast började alla snuska sig... vet inte vad det är för folk man har omkring sig! Eller hur de tror att man är konstruerad heller för den delen.... Denna är enbart för ryggen!

Säger bara: Håll er till era Super 8-filmer och kissa INTE i poolen //Farmskan

PS! Stefan! Sluta nu, du har ju allt... både hund och boll

Rudi Alzheimer

Katastrofdag idag på jobbet! Hade Charles som extra passagerare i pendlarbilen och vi satt och diskuterade hur "bra vi (läs IT-avdelningen) numera lyckades med våra releaser". Det är ju verkligen längesen vi märkte av en release menade Charles. Vi andra rös till och bad honom hålla lite tyst... ni vet "peppar, peppar". När vi sedan kommer till jobbet så är det nattsvart. Inte en enda dator på hela bygget som gick att starta. Vad var det vi sa!! Fick hålla stängt i stort sett hela förmiddagen för kunder och man for rundor som en annan mini-kommendant och försökte styra upp det hela på bästa sätt... men så helt plötsligt fungerar allt igen och lyckan är total. Tänk vad glad man blir för lite teknik som fungerar!

På hemvägen behövde fru Ekdahl tanka.... stod länge och väl och försökte hitta hålet till var man stoppade in sedeln. Nejdå, vi kan vänta, vi har ingen brådska. När hon märkte att det inte fungerade så provade hon med kortet... Nejdå, vi kan vänta, vi har ingen brådska. Till slut (med lite hjälp från Ullstorps-Torgny) konstaterades att just den apparaten nog var trasig. In i bilen och så skulle vi köra runt till nästa pump... då hade helt enkelt tanklocket bytt sida på bilen så för säkerhetsskull fick vi köra några extra rundor runt pumparna. Vi skratta så vi tjöt... Tror att deras övervakningskameror enbart är till för att filma sådana som oss... förvirrade människor.

Ikväll har vi varit på La Cucina och käkat med Pia och Jan(a). Otroligt trevligt och som vanligt mycket skratt... När vi satt där och såg maken gå iväg för att besöka det lilla mansrummet så kom vi på vem han var lik nu i sin blondering... Rudi Alzheimer, en disco-tysk från 80-talet.... ha ha. Tack för att ni finns, ni är för härliga. Nu ser vi fram emot "500"

En mätt, glad, nöjd och trött //Farmskan

PS! Tjejer... jag skall skrika något högre i era öron imorgon... Kramar 

Vem har rätt att

* tala om för en annan människa vad som är rätt och fel?
* bestämma vad någon annan bör tycka och tänka?
* kränka någon annan med nervärderande påståenden?
* bete sig som en stor tönt bara för att man är förälder...

Säger bara INGEN!!! Sköt er själv och låt andra reda upp sitt liv efter bästa huvud
Ni kanske blir förvånade över resultatet.

Så till något helt annat...
Haft tjejkompisarna här på lite käk och fika. Hur trevligt som helst... vi bestämde att vi skulle gå ut och festa tillsammans inom kort på stan. Maken är nyfrissad och stylad och hur snygg som helst, kanske man kan ta med honom i en "doggy-bag"



Snart 2:a halvlek i fotbollen (Sverige-Grekland).... heja heja.
Imorgon är det middag med Pia och Jan(a) på La Cucina... ser jag fram emot

//Farmskan

Sugen på mat

Och så var det jobbedag igen och årets första semestervecka är därmed officiellt avslutad. Efter en stund på jobbet känns det som om man inte varit därifrån alls. Något brunare, något lugnare är man förstås men annars är allt sig likt. Men jag gillar ju mitt jobb så det känns inte så jobbigt att komma tillbaka.

När man är sådär hungrig och sugen på mat eller godis så är det ju trots allt ganska allmänt hållet... typ "jag är vrålhungrig". Men fru Ekdahl har gjort detta till en egen konst för hon är alltid otroligt detaljerad. "Jag är jättesugen på biff med lök och färsk potatis med lite sky... kanske en dillkvist ifrån trädgårdslandet, lite vitt Chardonnay.." Ja, ni fattar. Jag önskar att jag kunde vara så specifik i min hungerskänsla för då hade livet varit mycket enklare när man skulle handla. Nu är det istället totalt blockerat när det gäller att komma på vad man vill ha till kvällsmat eller middag. Dagens kvällsmat består av lite grillade mackor á la Stiffe. Mums!



Har varit en runda på power platen idag också och idag ökade jag tempot lite, kände mig mogen för det nu efter en veckas slöande och ätande i Turkiet.

Ha en skön kväll //Farmskan

PS! Hoppas du har det bra i Österrike Macke och att ni får tag i biljetter
PS2! Sätt er i husbilen och kom till helgen mor!

Hett hett hett

Pust och stön... hett så det luar! Nu önskar man faktiskt att man hade en pool i trädgården. Kling (= grannen) har skaffat en och han vill gärna att vi skall komma in och bada. Det är en sådan där rund blå som står i alla trädgårdar nu för tiden. Tror den är på 6.000 liter eller nåt... Men jag vill ha en riktig, en som man gräver ner med soldäck runt om. Fast det kommer förmodligen aldrig att inträffa eftersom maken inte kan simma och därför inte förstår njutningen med en pool. Typ en sådan här... (Barn! Julklappstips till mor)



Lite högre staket bara så man håller grannarnas ohängda ungar borta.... Men den dan vi skaffar en sådan här så kommer våra egna barn med 218 kompisar att ligga där och späka sig förmodligen. Oj, vad kul det skulle va.... Men det närmsta man kommer en pool blir förmodligen badbaljan som står i tvättstugan... suck!

Idag tog vi en sväng till Eko-hallen. Maken skulle ha en ny skruvdragare och jag skulle ha en massa annat onödigt som man hittar när man ändå går en sväng. 2.698 kr... katjing! Nu sitter jag här i solen och lyssnar till när han "mekar" i garaget... undrar vad han bygger??

Imorgon är det jobbedag och allt är som vanligt igen //Farmskan

Barn och stinsar

Sveriges nationaldag idag och beordrad ledighet för de flesta arbetande människorna... däribland även mig och maken. Efter att ha lämnat gårdagens studentfest när tröttheten tog ut sin rätt så hade man sovit gott i sin egen säng hela natten. Förstår inte varför de envisas med att ha så hårda sängar och så ingen bäddmadrass. Man ligger rätt på resåren... tar ju död på ryggen alldeles. Nåja, man måste ju klaga på nåt.

Fullt hus hela dagen... Bägge sönerna, den ena med flickvän, var här och käkade. Grillade spett och åt klyftpotatis och lite god sås. De spelade lite fotbollstennis på gräsmattan och helt plötsligt förflyttade man sig tillbaka till det glada 80-talet när det var ständigt bråk mellan de där två. Lill-sonen är dessutom en riktig fuskare så det blir lätt diskussioner. Sen kom brodern med fästmö och fikade också så det var fullt hus hela dagen.

På kvällen kom grannarna med den geniala idén att vi skulle gå upp och käka på Stinsen (byns Pizzeria) och det ville vi ju gärna hänga på... Så där satt vi på uteserveringen och käkade dagens andra middag med vin. Sen hem och spelade lite TP och drack kaffe och en liten hutt till det på deras altan. Mycket trevligt... Inte så intelligenta svar ju längre kvällen led. Grannen tog priset när han svarade att Ibsen hade skrivit operan Trollflöjten... då var det dags att dra hemåt.

Nu är det lördag och riktigt, riktigt varmt ute... livet är gött att leva!

Här är en bra låt vi lyssnade mycket på i Turkiet. Håll till godo Hanna!

 

//Farmskan

Back in Svedala

Efter en dryg resa hem (helt okristliga tider... upphämtning 01.25 på hotellet = ingen sömn alls) har man så äntrat hemmet i gamla Svedala igen. Borta bra men hemma bäst säger man ju och det stämmer rätt väl. När man svänger in på uppfarten känns det rätt gött. Men det har varit en fantastisk vecka... här är lite bilder:

       

Och Nej... de bilderna som finns på mig i bikini kan ni bara glömma. Känns inte riktigt som om det är sig själv man ser på bilderna. Det man ser liknar mest Moby Dicks yngre syster (med mustasch då...) ha ha

Maken hade köpt en välkomstblomma till mig och jag blev jätteglad (ända tills jag såg att den förmodligen skulle kompensera den döda blomman som stod på toaletten...) Säg den glädje som varar... men det är ju tanken som räknas och jag tror nog att han saknat mig.

Studentdag idag och vi skall göra ett besök i Torsebro hos Nisse o Rita där deras son tar studenten. Blir nog en lagom kort kväll eftersom man känner sig ganska mör efter för lite sömn. Får försöka komma igen nu i helgen för på måndag drar jobbet igång igen. Kan tänka mig att där ligger ett eller annat mail och väntar...

Fick följande kommentar på inlägget om skolfesten från en gammal klasskamrat, Björn Landerberg (fd Bengtsson):

Hej! Jättebra initiativ. Fast inte av mig, för jag var inte där... men ni såg ut att ha kul! (förresten, jag har inte fattat vems blogg det här är egentligen...)

Klockrent! Men förmodligen hade jag inte mustasch på den tiden...

//Farmskan (fd Åsa Olsén)

Mustasch... vem??

Upploppet har börjat sa nu kan man inte fega ur langre och köra med solfaktor... idag var det "Pız Buin fast tan" som gallde. Svalkat nagot idag aven om vinden ar ljummen sa ar det anda skönt med lite bris. Hanna skulle vara med pa vattenpolo idag (efter manga dagars velande...) men da blev de naturligtvis för fa som skulle spela. Tror de bangade ur nar de fick se hennes muskler... ha ha

Har aven försökt att spendera de sista pengarna. Vi tog lite foton hos en av 7 fotografer som springer omkring har och köpte ocksa annu ett par skor... Vi ar garanterat den största kunden i den affaren just nu... Hanna skulle ocksa kolla om de gjorde piercing i öronen hos frisören men "nej, tyvarr... men vi kan vaxa madams mustasch" VA!??? Vem f-n ar madam?? Jag har val ingen mustasch.. tur att maken inte ar har för han hade nitat honom pa flacken. Sjalv jagade jag honom runt hotellet tills jag blev trött och lat honom löpa. Basta!!

Nallade lite fran kakbuffén aven idag... dar ar en liten turkısk nisse som star och gör munkar. Sjukt goda och sjukt feta... biter man i dem sa rınner fettet ner pa hakan. Förmodligen inte nyttigt men ack sa gott!

Nu blir det inget mer bloggande innan vi kommer hem men jag vill saga tack för att ni varit sa duktiga att kommentera... det hjalper nar man har hemlangtan! Ses snart!

Puss och kramar fran Turkey!! //Farmskan o Hanna

PS! Madde... jag har handlat lite till dig ocksa som jag hoppas passar.

Shopping i Side

Sovmorgon idag... slapp ju kuta som en dare för att paxa en solstol. Nar vi vaknade sa sag vi att taket i badrummet hade rasat ner... snacka om att sova som grisar. Men da ringer man bara en liten Nisse som kommer ilande och fixar det. Har finns sjukt manga Nissar.. bade som jobbar har och som aktiverar oss dagarna i anda.

Efter frukosten tog vi en taxi till Side och shoppade. Hanna köpte klocka, shorts, linne och tröjor. Man försöker pruta och lyckas val till viss del men man ar anda en förlorare nar man gar ut. Sjalv slog jag till pa lite badshorts till sönerna. Hade sakert kunnat bli mer men man blir ju sa trött pa att de tjatar hela tiden och inte bara later en shoppa i fred. Varmt var det idag (fast att de lovat nagot samre vader...) sa det fick bli ratt i poolen nar vi kom hem.

Vi har bokat bord pa a la carte-restaurangen ikvall, bara för att kaka nagot annat an buffé. Du Mrollan... jag vet vilket bröd du menar och det ar sjukt gott!

Tva dagar kvar sa nu ar det solrally som galler. Olja, olja, olja

Pussar och kramar //Farmskan o Hanna

PS! Trelleborgsdialekten maste vara Sveriges fulaste dialekt....
PS2! Du Manne... tack för ett gott skratt!

Lata dagar

Sa har söndagen ocksa snart passerat och halva veckan har gatt. Lite soldis pa förmiddagen idag vilket gjorde gott pa Hannas branda skinn. Vi bestamde oss för stranden idag för man vill ju inte att hela veckan skall ga utan att man badat i havet... Gardagens show var en cabaret och vi fick oss ett riktigt gott skratt. Det handlade om att spela in ett avsnitt av Dallas och regissören blev aldrig nöjd... svart att förklara men det var otroligt kul!

Nar jag och Elin var pa Kanarieöarna ifjol trodde jag att jag hade sett det största "paket" som nagon man kunde ha men jag hade fel... det största man kan ha har jag namlıgen sett idag pa stranden tillhörande en hollandsk aldre herre. Ett tag var jag övertygad om att han förmodligen bar blöja för sa stort paket kan ingen ha... Kanske han gjorde ocksa förresten, vad vet jag. Sa nu vet ni det... vinnaren ar fran Holland.

Vi har prövat kakbuffén ocksa idag... mums. Man behöver ju fylla ut vecken sa man blir solbrand överallt i skrymslen och vrar... ha ha

Nu vantar kvallsmat och sen kvallens show. De skall utse Mr and Mrs Pegasos World... minns du Elin?? Kan bli hur kul som helst att titta pa. Och sa maste vi ju försöka fota Hannas stora flört ocksa. Hon fullkomligt dreglar...

Och imorgon aker vi in till Side för att se vad de har att erbjuda!

Kramar och pussar!! //Farmskan o Hanna

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0