Tack ATG

Måndag morgon och jag var INTE pigg när klockan ringde kvart över fem i morse. Det var ytterst nära att jag somnat om och det hade ju varit sådär kul... Nej, det var bara att masa sig upp och skvätta lite kallt vatten i ansiktet och ta tag i sitt liv. Säng, säng, säng... sova, sova, sova.



Men dagen har varit bra, lugnet råder på flera fronter utom på säljet som fortsätter att rusa på i vild fart mot nya höjder. Så jäkla kul! Man blir stolt som en tupp. Var också och käkade lunch med stor-sonen på Värdshuset, det var så himla längesen vi sågs så det var riktigt roligt. De har match ikväll så nu håller jag tummarna för vinst!

På hemvägen for jag inom affären och handlade lite smått och gott (kylskåpet ekade nämligen där hemma) och när jag ändå var där tänkte jag att "visst hade jag en gammal ATG-bong som jag inte rättat"? Och där låg den och hade en vinst på sig... 386 riksdaler rikare blev jag på kuppen. Tackar, tackar!

Ikväll händer inget speciellt... Maken jobbar i köket och jag tror att han också förbereder sig för gästspelandet till helgen med sin gamla orkester. De ringde och frågade om han kunde hoppa in och det sa han inte nej till... tror han har saknat det lite även om han säger något annat. Får väl se om han får blodad tand igen kanske.

Undrar om den stora sötnosen på denna bild kan tänka sig att Skypa ikväll??



Det måste vara kärlek! Ja, eventuellt  //Farmskan

Till alla morar

Först och främst.... GRATTIS världens bästa Lena som fyller år idag! Hurra Hurra! Sen måste jag ju också gratta alla världens "morar" på deras dag men främst då mina egna Anita och Babs! Ni är helt amazing! Love Ya!!

Och eftersom världens underbaraste kusin Pia fyller år imorgon men bestämt sig för att fly med familjen till Cypern så passar jag på att gratta dig också! Ha det bäst på er semester, så ses vi den 12:e! Så nu tror jag inte det var fler att fira idag...

Hemma igen efter en härlig helg i Motala. Vi har verkligen bara haft det lugnt och skönt och njutit av god mat och trevligt sällskap. Igår kväll åt vi på en krog nere i hamnen som påminde mycket om hamnkrogarna nere i Åhus. Jättegod mat och fin utsikt över Vättern. Efter maten for vi bort och handlade en massa smågott till kvällens final i Eurovision. Till och med Paps handlade godis... händer inte varje dag.

Med tanke på mitt tips avseende placeringarna på topp-3 och hur det blev, så borde jag ha vunnit potten. Jag röstade på Tyskland, Danmark och Azerbajdzjan. Men i sista stund innan röstningen ångrade jag mig och bytte ut Azerbajdzjan mot Grekland vilket visade sig bli ett ödesdigert misstag. Kolla hur det blev...

Kvällens topplaceringar
1. Tyskland
2. Turkiet
3. Rumänien
4. Danmark
5. Azerbajdzjan

Istället tog svärdottern hem potten med exakt rätt på både 1:an och 3:an... well done Madde! Det är bara att bryta ihop och komma igen... rätt låt vann nog i varje fall!



Sen vill jag bara nämna något om makens otroliga dubbelmoral när det gäller att äta och dricka i bilen. Ni som känner oss vet vad jag menar när jag säger att det är verkligen No No No!! Men detta var fullständigt bortblåst när vi for upp i fredags eftermiddag och han och Paps tyckte det satt fint med en starköl... Dubbelmoral av allra värsta sort. Här skall käkas choklad i bilen!

//Farmskan

Slussar och broflytt

Befinner mig just nu sittande i en fantastiskt skön fåtölj på ovanvåningen hos lill-sonen och Madde. Vi är precis hemkomna från en fotbollsmatch som slutade i vinst 2-1 för Maddes lag. Heja heja. Hela resan upp igår regnade det konstant men det var ingenting som drog ner humöret i vår bil. Paps & Babs höll låda i baksätet under hela resan. Ungefär strax innan Motala mötte vi även Brodern som var på väg från Stockholm och hem. Vi hade gärna velat stanna och fika tillsammans men han var sugen på att åka hemåt, vilket man kan förstå. Och att stanna på E4:an för en chit-chat var inte att tänka på.

Grillade och spelade spel igår kväll och rätt lag vann (= mitt lag). Och det var nog tur för det var de tre personerna som är de sämsta förlorarna i det laget. Jag, Paps och Madde. Gick och la oss närmare midnatt efter att vi först skjutsat Paps & Babs ner till "hotellet". Park Hotell hette det och det såg verkligen skumt ut på utsidan men visade sig vara rätt OK på insidan. Granne till polishuset så det kändes ju tryggt...

Själv somnade jag och maken gott i den stora dubbla luftmadrassen. Det fungerar bra så länge vi båda ligger i den, men när maken steg upp i morse så ramlade jag ner som korven i ett korvbröd typ... läskigt.

Idag har vi varit runt och kikat lite i Motala och bland annat besökt Borenshult slussar. Sån jäkla tur hade vi att det precis kom en passagerarbåt som skulle slussas upp fyra slussar. Ganska otrolig anordning egentligen de där slussarna.



Ikväll har vi bokat bord på Hamnkrogen.... skall bli gott. Sen blir det hem och dricka kaffe och se på schlagerfinalen. Betting om top-3 placeringen skall göras, här är mitt tips: Tyskland, Danmark, Azerbadjan tror jag som topp-3. Får väl se om jag vinner potten

Wish me luck!!  //Farmskan

45 kr för Feta

Fredag lunch och världens lyx... jag är ledig i eftermiddag. Vårt avtal på jobbet säger att om Nationaldagen infaller en helg så får vi en extra dag att ta ut ledighet på. Jäkligt generöst tycker jag... så det har jag gjort nu då. Skall passa på att njuta av det fina vädret, bara vara och umgås lite med mina love ones.

Gårdagens middag på Elme var väldigt trevlig och god även om man ibland undrar över hur de räknar ut sina påslag. En av tjejerna ville inte ha potatis till utan frågade istället om hon kunde få en grekisk sallad. Och det var ju inga problem... tills den stackars tjejen kom igen
- Eeehh, vill du ha grekisk sallad kostar det 75 kronor extra
- Jaha?? Men vad ingår i vanlig sallad då
- Sallad, gurka och tomat och det är gratis.
- Då tar jag det men jag vill gärna ha lite fetaost ändå så då betalar jag extra för det.
Strax kommer tjejen igen.
- Eeeh... fetaost kostar 45 kronor



Gällde att äta den biten fetaost med andakt!

Fick under kvällen också ett roligt SMS från Modern:
"1,8 kg. Var la du vitlöken"
Gäller att hänga med i svängarna (*skrattar*)

Sverige är ute ur Eurovision och då känns det lite trist med finalen i helgen. Mitt tips står fast. Danmark vinner och som outsider tar vi Rumänien. Någon som håller emot?

Hoppas ni får en skön helg, firar Mor och fyller på energidepåerna
//Farmskan

Flytt = Många steg

Kändes faktiskt lite pirrigt i magen när man skulle köra till doktorn i Helsingborg och få reda på sina provsvar. De hade ju tagit minst 30 olika prover men allt visade sig vara bra och det är ju jäkligt skönt. Man har en del att vara tacksam för vill jag lova...

For direkt till Modern efteråt och sen blev det flytt och spring i trappor för hela slanten. Det mesta av möblerna var redan flyttade så det var mest smågrejer och sånt som skulle till återvinningen... vilket inte var lite. Lastade bilen upp till taken med grejer som vi sen for och slängde. Tömde också lite som sparats i källaren. Typ en dyna till en baden-baden utan själva stolen... hm... ibland undrar man (*ler*)

Blev riktigt bra när vi väl fick det mesta på plats och man känner i armar och ben att man rört på sig en hel del. Så nu blev det ett bra tillskott till "stegräknar-tävlingen" på jobbet.

Ikväll är det utgång med jobb-gänget... skall bli kul!



The way you wear your hat!  //Farmskan

PS! Ber om ursäkt för att jag ber er invänta mitt godkännande av era kommentarer men just nu är det tyvärr nödvändigt. Men jag gör som hunden...

Hantera alla stressiga situationer som en hund. 
Om du inte kan äta det, dricka det eller leka med det 
- bara pissa på det och gå din väg.

Kung i baren

25:e idag, vilket innebär löning. Tjoho!! Samtidigt är det lite trist att få lön också för då vet man att det även är dags att betala räkningar. Jag är lite nojig med det där, jag måste betala allting samma dag jag får lön så den dagen ställer jag alltid klockan en kvart innan normal väckning och så sitter jag och betalar av allt och för över pengar till sparkonton och annat. Allt måste vara fixat och klart liksom. Visst låter det knäppt?

Samtidigt är det jäkligt skönt att logga ur internetbanken och känna att man har rensat allt... lite som att gå hem efter en bra dag på jobbet när man fått undan det man ska liksom. I morse startade vi med ett stormöte och i vår strävan att göra det så informativt så möjligt så blev det istället lite väl långt. Men det är bara att lära sig till nästa gång (och därmed hoppas på en Smarties!). Ambitionen var i varje fall god!

Fatta att reparationskillen redan har varit här och fixat tvättmaskinen så nu är det full rulle i källaren igen. Ibland blir man glad över hantverkare faktiskt. Han fick byta hela bälgen så vi får väl se hur diskussionen går sen med försäkringsbolaget. För en gångs skull hade jag faktiskt betalt en sån där Allriskförsäkring som jag ALDRIG brukar göra någonsin. Men här hade jag det av någon anledning... kan det vara ödet?

Imorgon får jag svar på alla proverna de tog hos doktorn och så får vi hålla tummarna att allt är bra. Åker också till Göteborg och Modern efter jobbet, ska försöka hjälpa henne med lite flyttbestyr, tippen och rensning över huvud taget. Alla möbler är på plats i det nya så det är nog mest lite plock kvar nu. Skönt!


Allt löser sig!!  //Farmskan

Dammråttor

Vår tvättmaskin brakade ihop igår. Eller brakade ihop... den började låta otroligt mycket när den centrifugerade och sen när maken skulle hänga upp tvätten så kallade han att jag skulle komma och kolla. All tvätt var täckt med grått stoft.
- Kan ju inte vara tvättmedel för vi kör med flytande...
Nej, det visade sig att det var en metallbit som brustit och därmed legat och skavt mot gummirungen runt om och helt enkelt skalat av och finfördelat allt gummi i trumman. Nice! Maskinen är bara 13 månader gammal också så det är ju inte för att den är gammal och trött precis. Så nu är det bara att börja jaga försäkringsbolaget och servicekillarna så vi inte är utan den så länge... världens i-landsproblem ju!

Har ni tänkt på en sak... att varför lägger sig alltid dammråttorna på samma ställe? Hur mycket man än dammsuger så tar det bara någon dag innan de är där igen, och på samma ställe hela tiden. Mycket märkligt fenomen tycker jag. De borde ju fördela sig lite fint över våningsplanet men nej, precis i hörnan vid ingången till arbetsrummet samlas de allihop och partajar...



Och Jodå, Rita och Lena... vi HAR dammråttor även vi!

Lugn inledning på veckan och imorgon är det bara vårt stora informationsmöte inbokat i min kalender. Innebär att man sen kan sitta och lägga pannan i djupa veck och fundera för resten. Sådana dagar gillar jag!

Dagens kunskapspåfyllnad:
Blod bildas i den röda benmärgen som finns i skallben, skalle, bäcken, bröstben och kotor.

You make me feel like dancing!  //Farmskan

Alla heter Glenn

Vilken kväll det var igår! Otroligt varmt och soligt så det grillade köttet med tillbehör hos dansken satt som en smäck i magen. Det är så roligt nu med alla nya köttsorter som finns att grilla... igår grillade vi pampaskött. Hmm... undrar vad det är egentligen. För stora bitar för att kunna vara marsvin eller kanin men annars, tja, precis vad som helst med lite grillkrydda på. Fast det smakade gott och det är ju huvudsaken.

Uppe med tuppen idag och lastade bilen med köksbord och stolar som skulle levereras till Modern i Göteborg. Hon skall nämligen flytta en trappa ner till en nyrenoverad lägenhet och köket där är mindre än det hon har idag så... då fick vi leta upp vårt höga barbord med tillhörande stolar till henne. Sen fick vi bilen full tillbaka med några andra stolar och en byrå. Bytt, bytt...

Verkligen jättefin lägenhet hon får med nytt HTH-kök med rostfria maskiner, nya golv överallt, kaklat badrum, värme i golvet och tvättmaskin och torktumlare. Blir kanon! Har lovat köra upp till henne i veckan och hjälpa till att bära lite smått och gott och kanske städa.

Och så gick denna helgen där vi förenat både nytta och nöje och imorgon är det dags för en ny jobbevecka. En vecka fylld med spännande möten, rapporter och planering



Missa nu inte veckans bästa TV-program ikväll... The Tudors!

//Farmskan

PS! Ett STORT krya på dig skickar jag till Moster B!

Sol, sol, sol

Vilken härlig dag... solen steker och jag har legat raklång och latat mig i solstolen en stund nu i eftermiddags. Så jäkla skönt att äntligen få lite värme. Trädgården växer så det knakar så maken har både klippt och fixat så det är fint som snus...

Annars vaknade jag tidigt och det störde mig otroligt. Vände och vred mig en stund men fick till slut ge upp och tassade ut i soffan med en bok istället... i och för sig minst lika skönt. Efter frukost for jag in till stan och till thaimassagen. Idag var det ingen lek. Hon kröp uppe på britsen över mig och stack armbågarna på alla ömma ställen... och det fanns det gott om vill jag lova. Man är som en helt ny människa när man går där ifrån.

En hel del folk i stan och jag gick en liten runda om apoteket, spelbutiken och Åhlens. Nu håller vi tummarna för hästarna ikväll gott folk. Svängde inom farmor Signe när jag körde hem och det är en timmes monolog som gäller nu. Hon pratar om sitt och jag om mitt. Jag hör henne och hon hör inte ett skit. Nu är hon verkligen helt döv... var ända framme i örat på henne och skrek men det hjälpte inte. Goddag yxskaft svar helt enkelt. Mitt när vi satt och fikade i solen så säger hon.
- Nej, du får ha det så bra, jag följer dig till dörren.
- Eehh, OK... men då får jag väl gå då.
Sällskapet passade nog inte eller så tyckte hon att det blev tradigt för att jag inte pratade.
Lilla farmor... gammal och sliten men ack så söt och glad.

Denna är till henne!



Och till er andra säger jag Glad Pingstafton. Vi firar med grille hos dansken
//Farmskan

Ja visst...

Med tanke på en av kommentarerna på mitt förra inlägg så visst... man kan undra hur man orkar ibland men jag tror att så länge man bara gör saker som man vill så orkar man allting. Och att bara göra saker som man vill det bestämmer jag ju helt och hållet själv. Jag är så gammal nu så jag har skalat bort så många MÅSTEN som det bara går. Och en sak till som krävs tror jag är BIL (Balans i livet) och det har jag.

Har ett fantastiskt roligt jobb med en massa härliga kollegor som utmanar, inspirerar och ger energi. Har en underbar familj som jag älskar över allt annat och så har jag en fritid som jag själv bestämmer över. Träffar de jag vill träffa och gör det jag vill göra... klart som korvspad att man orkar då!! Skaffa dig BIL så orkar du nog också.

I morse när jag slumpade fram mitt motivationskort på jobbet så stod där "Idag blir det en spännande dag" och det har det verkligen varit. Spännande och bra... så nu går jag in i pingsthelgen och känner mig taggad som bara den. Fast det där med pingst firar man ju inte längre. Det är ju bara precis som en vanlig helg numera... inte ens en extradag.



Lill-dottern är här med ett bandage runt handen. Hon hade råkat ta i en elsladd som var strömförande. Usch, kunde gått illa. Och den andra loppan borta i USA hade "glömt" att stanna vid STOPP-skylten och blev därför 91 dollar fattigare.... oj, det sved. Men förmodligen lär man sig något av det också (*ler*). Och det är ju som man säger OK att göra fel så länge man inte gör samma fel om igen....

Happy Pingst everyone!!  //Farmskan

Vad hände??

Torsdag kväll och helt förvånad över att veckorna bara springer förbi. Måndag, fredag, måndag, fredag. Visst är det skönt med helg och speciellt nu när man snart äntligen vågar ta ut grillen på riktigt och kavla upp jeansen en bit på vaden. I helgen väntar både massage och en tripp till Göteborg och Modern... ser jag fram emot. Förhoppningsvis kan man även hinna med att dra lite ogräs i rabatterna, för det behövs verkligen.

Vad hände egentligen på mitt förra inlägg?? Helt plötsligt fick jag en massa kommentarer och besökare på min blogg som jag inte har en aning om vilka är. Vad gick de igång på? Lean, precis som jag själv eller var det bilden på den snygge föreläsaren vi hade... hmm... Frida på jobbet trodde det hängde ihop med någon sökmotor... men jag vet inte. Konstigt är det i varje fall.

Igår hade vi tjejkväll hemma hos Sassa och hon hade gjort en så otroligt god sallad med massor av godsaker i. Egentligen skall jag ju inte äta sånt på kvällarna (eftersom jag kör ett extra ryck just nu inför beach 2010) men denna kunde jag bara inte motstå. Och så god tzatziki till det så man luktade riktigt gott när man kom hem. Tur man har en make som älskar en oavsett (*ler*)

Dagen idag har sedan varit dels lite hemmajobb och därefter mentorstid i Lund. Idag kom vi igång riktigt ordentligt och hade en hel del bra diskussioner. Man känner att man får lite ny energi efteråt. Hade sen ett telefonmöte som varade från parkeringen i Lund till uppfarten här hemma så man var lite varm i pannloben efter det... det kan inte vara bra alltså. Måste skaffa mig en hands-free.

Jag och svägerskan Rita är precis hemkomna från en "beauty-kväll" hos Lena där vi både fick fotbad, ansiktsbehandling och lite nya sminkråd. Lyxigt så där en vanlig torsdag. Vi glittrade både på ögonlocken och i dekoltaget när vi kom hem så det är nästan synd att gå och lägga sig... men nödvändigt. Imorgon är det fredag och mycket att försöka hinna med.

Mycket är ännu ogjort... underbara framtid! //Farmskan

Jag älskar...

... Lean!

Så, nu är det sagt. Ute i det fria för allas vetskap. Jag älskar Lean... hela tänket, strategin, strukturen, filosofin... ja allt! Detta gjorde ju bara dagens seminarium i Malmö så mycket bättre. Jag njöt av varje sekund jag var där och fick nicka och fundera om vartannat.

Föreläsaren var en "go gubbe" från Göteborg som kunde sin sak och som dessutom gjorde just detta ganska teoretiska ämne roligt att lyssna på. Inspiration! Jag och chefen var nöjda och glada när vi åkte ner i hissen från 53:e våningen, man vill liksom bara kavla upp ärmarna och börja frälsa folk. Sen är ju han en betydligt mer sansad person än mig själv så han kan liksom få mig att inte dra huvudet ur kopplet och storma iväg. Det är väl gött att vi är så olika och kan dra nytta av det. Jag kan lätt bli lite ivrig.... nähä!??



JUST-IN-TIME, JIDOKA, KAIZEN, PRE-SUP - Nya underbara ord...

Så, nu är MIN föreläsning angående detta över och ni skall slippa höra mig mässa mer om detta. Skall strax gå och koka mig en kopp te och slötitta lite på TV. Maken är iväg och spelar ikväll så det är bara jag och fjärrkontrollen hemma.

Äntligen kom solen och värmen... en stund i varje fall (*ler*)

//Farmskan

Köp nåt fint

I posten idag låg ett kuvert ifrån FORA pensionsbolag. Det var ett besked på mitt intjänade pensionskapital som någon snäll arbetsgivare från anno dazumal hade betalt in. Kapitalet var på hela 46 kronor.

- 46 kronor, sa jag till maken. Undrar vad jag skall köpa för dom
- Köp dig nåt fint... det är du värd
- Kanske bättre att dela upp dom och ta ut lite varje månad
- Ja, med 4 kronor i månaden har du så du klarar dig ett helt år.

Herregud... det är ju nästan så man blir sugen att gå i pension redan nu.

Full rulle på jobbet och vi visar verkligen att vårt sälj också är att räkna med. Det står som spön i backen. Imorgon blir det en dag i utvecklingens tecken då jag och chefen skall på seminarium om Lean i Malmö. Våning 53 i Turning Torso... huga!



Lill-dottern skall till och skaffa hund. Hoppas att den även kan komma hit ibland och mysa här hos oss... även om vi aldrig skulle skaffa en hund själva igen så älskar vi ju fortfarande hundar. Så i väntan på barnbarn så är det här väl så nära vi kan komma (*ler*)

Glöm inte att leva när du lever - ingen vet vad som väntar runt hörnet!
//Farmskan

Absolut ingenting...

Idag har jag gjort absolut ingenting. Och jag menar verkligen absolut ingenting. Jag har legat under en filt i soffan (efter att jag väl stigit upp...) och läst slut underbara Christer Olsson, spelat "bubblor" och bara latat mig.

Jag vinkade glatt åt maken när han sprang iväg på sin milslånga löprunda
Jag log tacksamt när han dammsög huset
Jag frågade om han behövde hjälp med tvätten (han svarade Nej...)
Jag tackade Ja, när han frågade om jag ville ha kaffe...



Och vet ni vad det sköna är... jag känner ingen ångest!

Jag skulle kunnat baka 100 bullar, legat i rabatten och dragit upp ogräs, gått en runda i det småregniga vädret bara för att få luft... men Nej, idag orkade jag inte det och mådde ändå bra. Det finns ändå ingen som förväntar sig att få några kakor när de kommer hit på fika så varför chocka dom??

Dessutom har Christer sagt att man inte skall leva sitt liv genom att tillfredsställa andras behov utan att det räcker gott och väl att leva upp till sina egna och det tycker jag är bra sagt! Jag har verkligen inga behov av att ha egengjorda kakor i frysen om ifall att...

En sak har jag dock presterat idag och det är middag... för JAG var hungrig
Men jag bjöd maken också mot att han tog disken...

//Farmskan

Incestvisa

Cornelis... så jäkla bra!



Först träffade jag Marie-Louise och jösses vad jag blev kär.
Vi tänkte väl förlova oss men min pappa sa: Tyvärr!
Håll fingrarna ifrån den damen min son och sky henne som pest
för du och hon har samma far och då blir det incest!

Sen träffade jag Linnea och vi prasslade en tid.
Sen kunde det inte hjälpas men Linnea blev gravid
När hennes mor fick se min far så stämde hon upp ett tjut
Linnea var min syster och sen fick vi göra slut

Anita och Carina, Britt-Louise och Siv,
ja hundra andra damer fick jag stryka ur mitt liv
för pappa kände deras mor och sade till direkt:
Den kan du inte gifta dej med, för ni är faktiskt släkt!

Förstår ni nu, medborgare, att jag blev ganska sned
Varenda dam i våran by var jag besläktad med
Mitt sexualliv krånglade, till aska blev min glöd
så jag gick till min mamma jag och klagade min nöd

Min käre son, sa mamma då uti all enkelhet,
din pappa är en jävla bock som alla människor vet
och alla dessa damer är han säkert upphov till,
men han är inte far till dig, så gift dig med vem du vill!

---------------------

//Farmskan

Feliz design

Blev faktiskt förvånad över att jag kunde hålla mig hyfsat vaken i soffan igår... trots att utbudet på TV inte var något man precis ropade HEJ över. Men det var gott och krypa ner och veta att det var sovmorgon dagen efter. Maken var och köpte frallor och så satt vi och lyssnade på hällregnet som smattrade utanför rutan... oh, du härliga svenska sommar!

For ner en runda till farmor Signe på förmiddagen. Hon var väl hyfsat pigg men har fått några riktigt hemska sår på benen.
- Jag tål nog inte tabletterna...
Nej, kanske det... men jag tror snarare det beror på att hon pillar hela tiden.
Och bara så du vet det Pia så var det DU som ville till Konsum och handla... (*skrattar*)

Skaffade mig ännu ett vuxenpoäng idag när jag tecknade ett ICA Bonuskort. Snart är det dags för mig att gå i pension, jag märker det tydligt.

Var inom en nyöppnad affär i Åhus - Feliz Design - som ägs av en "gammal" kompis från ungdomen. En hel del fina saker hade hon och jag kom ut därifrån med ett jättesnyggt halsband och några inspirationskort.



Det är som farmor säger... du tycker om att handla du!

Oohhh YES!!! //Farmskan

Vuxenpoäng

Rätt skönt att få en extra ledig dag mitt i veckan faktiskt. Problemet är bara att när man vaknade i morse så var det trögt att fatta vilken dag det egentligen var. Kändes som måndag men man blev snabbt glad när man förstod att det var fredag. Mötte knappt en enda bil på hela vägen till Älmhult så man förstod att det skulle bli en lugn dag med inte så många på plats.



Har hunnit få undan en massa saker + att jag hann förbereda en hel del inför nästa vecka och därmed ligga på plus. Kanon Farmskan!

Gårdagens ledighet spenderades till delar i Fårabäck och nu har jag och maken bestämt att det blir en stuga där när vi hittar någon som blir ledig (och som inte är i alltför dåligt skick). Vi fick lite tips om några som troligen kommer att bli till salu och där var en som vi nog hugger om den kommer. Fårabäck känns lagom och rätt gemytligt faktiskt. Kan se mig själv gå runt där på helger och somrar... Vuxenpoäng på det!

Bara jag och maken i soffan ikväll och jag känner redan att det blir en tidig kväll

Trevlig Älg och Hare Bra!  //Farmskan

Så korkat!!

I morse ringde makens mobil klockan tio i sju... tio i sju mina vänner på en ledig dag!! Det var en av hans åkare som hade en fråga om en transport
- Ja, godmorgon! Väckte jag dig
- EEhhh.... nej, jag var vaken.
Och precis där undrar jag varför i helsike man ljuger. För sådär gör jag själv också om det händer mig. VARFÖR säger man att man är vaken när man inte är det? Det rätta svaret på frågan i morse skulle varit
- Ja, det gjorde du... och du väckte min fru också så nu får jag ett helvete.

Beror det på någon inbyggd präktighet eller någon gammal värdering från barndomen? Ja inte vet jag men irriterande är det och jag skall genast sluta upp själv med sådana fånerier. Är jag inte vaken så är jag inte vaken.

Hade en mysig kväll med Grahnskan och Tony, det är så gott att se henne. Hon lever sin dröm nu med alla djur, stall och hundpensionat. Det värmer mitt hjärta!

Idag blir det en sväng till Eko-hallen och sen en fika i Fårabäck hos Lena och Ingvar. Rulltårta och ett glas whiskey är utlovat (japp, precis den kombinationen en vanlig torsdag!). Känns lyxigt med en extra fridag mitt i veckan och det är nog många som förlängt det hela med en ledig dag imorgon. Just därför tänkte jag själv jobba, för jag ser framför mig en lugn dag där jag hinner få undan en massa, just för att alla andra är lediga. Inga möten, inte så mycket mail och andra avbrott.... bara mig själv och förhoppningsvis disciplinen att ble vé!

GRATTIS säger jag också till lill-sonen som nu har klarat sina första tentor! Jag får ofta lite pikar från olika håll att jag curlar och skämmer bort mina barn alldeles för mycket och så där är det nog (även om jag INTE skalar apelsinerna till dom). Vi pratade om det lite igår kväll och jag tror att man vill kompensera lite för att man inte alltid hade förmågan att stötta så mycket när de var små. Varannan veckas förälder, inte så bra ekonomi och ständig ångest för att inte vara där när de behövde det. Rätt eller fel? Man får väl göra det som känns bäst för en själv och jag gillar att skämma bort dom nu när jag äntligen kan.



Även om jag hade två hjärtan, kunde jag inte älska "mina fem" mer!  //Farmskan

PS!.... och maken förstås (*ler*)

It's alive!

Hej... gör bara ett kort inhopp för att säga att jag lever. Precis hemkommen från jobbet, hade ambitionen att sluta lite tidigare idag eftersom älskade vännen Grahnskan med boyfriend kommer på middag... men ack så fel det gick. Kom istället iväg nästan senare än vanligt så nu var det lite stressat att hinna bli kvar. Men allt går och därför står nu kycklingen i ugnen, riset kokar på spisen, rödvinen är upphällt och salladen hackad. Ett under i effektivitet är jag och maken (*skrattar*)

Vad tycker vi annars om den svenska sommaren...??



Aahhh så skönt med sommar!  //Farmskan

I love Eskil!

Fick precis ett samtal ifrån fönsterputsaren... han kommer imorgon! Snacka om att det behövs! Just nu är det också värre än vanligt eftersom maken bestämt sig för att vattna gräsmattan. Japp, ni hörde rätt, vattna gräsmattan. Som om det inte regnat tillräckligt... Men så fick ju mina fönster sig också en rejäl duschning och det är ju bättre det kommer nu än efter att Eskil varit här och putsat. I LOVE ESKIL!!



Det har varit en bra dag där jag har fått en hel del ur vagnen. Det roligaste idag var när jag var på ett möte med IT och vi hade lagt upp ett Excelark på väggen via kanonen. I arket skulle vi göra ändringar... så långt allting väl. Efter en stund frågade vi IT-killen om han inte tänkte börja ändra i dokumentet
- Nej, jag gör så här istället
Reser sig upp, går fram till white-boarden och drar ett streck över det som skall tas bort.
- Eeehhh... men hur gör du nu när vi skall byta sida?

Det är lite som i Yrrol... tänkte inte på det!

Har precis skypat med dottern som lärt mig hur man kan skicka bilder genom Skype! Alltid lär man sig något nytt. Idag kom jag också hem till färdig middag. Hemlagade köttbullar, sås, morötter och potatis. Det är lätt att bli bortskämd när man har en dotter som pluggar till kock. Det smakade smaskens vill jag lova.

Nej... nu är det massage hos Bodil... fasen vad jag har det bra!

Från damp till "extrem-trevlig" på mindre än 3 röda sekunder
En gudagåva!!  //Farmskan

PS! Någon mer än jag som får rysningar och tårar i ögonen av den här??

Vem bryr sig??

Efter en skön lördagkväll med söner, svärdotter och lill-dotter tillsammans hemma i soffan så var det skönt att få sova ut lite extra. Vi tittade på en ny film "Den siste tempelriddaren" och det är ingen film ni behöver bry er om att titta på. Stor-sonen, vars kulturella filmnivå vida överstiger våran, satt och himlade med ögonen i över två timmar... och ja, den var inte särskilt bra.

Dagen idag har inneburit hemarbete som städning, tvätt och matlagning. Det blev lövbiff och en sådan här godsak: Potatischeesecake. Mycket gott!



Jag och sönerna har också varit en sväng till farmor Signe. Hon tyckte det var riktigt roligt att träffa dom (även om hon inte hörde ett ord av vad dom sa...). Man vet ju inte hur länge till man har henne kvar så man får ta tillvara de tillfällen man får. Hon lockade som vanligt till många goda skratt så det var en trevlig visit. Bäst var det när hon pratade om en manlig skötare som hade börjat jobba där.
- Ja, jag vet inte vad han heter, men han är duktig
Och så var hon tyst en stund.
- Fast jag vet ju inte vad de andra heter heller... och vem bryr sig??

Och lite på samma ämne...
- Ibland råkar jag säga Anita till Barbro... men det kan väl vara kul att byta namn ibland.

Vi tog lite kort också när vi ändå var där... sötisar!



Heja Bottan som tränar och joggar och är hur duktig som helst. Själv har jag oerhört svårt för att ens överväga att knyta på mig joggingskorna... fast det är klart, om jag någon gång skulle få syn på en leende joggare så kanske jag skulle överväga saken.

Massor av skön energi i kroppen inför denna korta vecka!

//Farmskan

En vanlig lördag

Sitter här och väntar på att sönerna strax skall ramla in genom ytterdörren... och så en svärdotter också förstås. Skall bli härligt att ha dem hemma i helgen. Den store sonen skulle köra från Växjö redan vid 11... som blev 1, som blev 3 och som nu till sist blev "efter att Malmö spelat klart". Så middagen får avnjutas runt halv 8 men vad gör det en dag som denna!

Har varit en runda i stan... svängde även inom Solhaga och skulle handla en blomma till eftermiddagens kalas i Torsebro. Maken beställde även en säck Stroller kombi... som var väldigt tung och som jag inte orkade hålla när jag stod i kassan utan den ramlade rätt över blomman jag precis inhandlat. Blir man trött eller??

Fixade kvällens mat och satte i ugnen innan vi sen for iväg på 20-årskalas hos makens systerson. Fullt ös på kalaset och smörgåstårta i mängder... och diskussionerna svajade mellan Einstein, tuppen Sixten och huruvida man hade 32 månadslöner att vänta vid en eventuell uppsägning. Japp, det gäller att vara uppdaterad på det mesta för att hänga med i diskussionerna.

Som ni ser... en helt vanlig lördag  //Farmskan

PS! Härligt att se att stor-dottern tagit tag i träningen igen... tjejfotboll på Madeira

Stolen with pride

Jag bara måste lägga upp denna med tanke på föregående inlägg om språk
(Stulen från stor-sonens blogg....). KLOCKREN!!!

Denna kommentator sitter i svensk riksradio och kommenterar Nybro Vikings hockeymatcher.



Ha ha ha ha ha ha ha!!!

//Farmskan

Som en nåldyna typ

Usch och fy... hela förmiddagen i händerna på (i och för sig världens goaste) sjuksköterska. Jag tror inte där finns ett prov som inte är taget...
- EKG, check
- Hörsel, check
- Syn, check
- Urinprov, check
- Lungprov, check
- Blodtryck, check
- Motionstest, check
- Blodprover till alla möjliga andra prover på lever och annat, check

Fast där hade hon problem. Först ett stick i fingret, blodvärde OK och sen skulle hon fylla fem olika rör ifrån armvecket och då fick hon problem. Jag hade nämligen inget blod. Totalt tomt... hon provade först ena vecket och sen det andra. Inte en droppe så långt ögat kunde se... men till slut fick hon till det och jag fick äntligen lämna Helsingborg för denna gången. Nu är det träff med doktorn för uppföljning av alla tagna prover om 14 dagar. Snacka om vilken förmån att få göra detta! Tack jobbet för nåldynan i armvecket!



Till nästa gång skall jag också medtaga tre styck avföringsprov så nu blir det till att göra nummer två på papperstallrikar framöver... ja jag vet att det var LITE för mycket information!

Nu skall jag köra och handla och sen är det dags för fotvård ikväll... Sommarfötter here you come! I helgen dyker också sönerna upp, vilket skall bli hur kul som helst.

Annars har jag funderat (och småskrattat) lite åt hur tokigt det kan bli med språket ibland. När jag var i Oslo i veckan till exempel med mina kollegor från de andra länderna. Jag blev faktiskt lite röd i ansiktet när Michael från Danmark frågade "om jag kunde hålla hans pung..."
- EEhhh, jaha?!
Blev rätt lättad att jag slapp klippa till honom, han menade sin plånbok...

Och detta underbara klipp från Kvarteret Skatan....



Ta hand om er och fredagsmys ordentligt!  //Farmskan



En lektion i tålamod

Har jobbat ifrån Lund idag, körde hemifrån runt 8-tiden och fick därefter en och en halv timmes lektion i tålamodsprövning. När jag skulle ut på E22 kom där en konvoj med militärfordon, typ 20 stycken, som höll en hastighet av 60-80 kilometer. Man behöver ha rätt mycket hjälp ifrån dom när man skall försöka ta sig framåt = håll till höger!! Men nejdå... och när någon av dem väl höll en bit till höger, ja då tror framförvarande bil att han har en bil bred som fyra lagårdsportar så han kan ändå inte köra om. En sketen liten Audi förstörde min förmiddag... och jag som lovat mig själv att inte hetsa upp mig i trafiken detta året. Hmm... gick sådär idag.

Annars var dagen i Lund ganska bra... både lite möten och lite socialt med kollegor. Träffade bland annat Ullstorps-Torgny som förtäljde mig att han hade semester imorgon för han och hans fru firade 10-årig bröllopsdag idag... men varför inte ha semester idag då? Eller blir aktiviteterna så jobbiga att man måste ha semester dagen efter? Även Ullstorparen börjar bli gammal hörs det som... Roligt att se honom i varje fall. Längesen sist!

Imorgon är det Helsingborg som gäller hela förmiddagen. Ska på en "total hälsoundersökning" vilket förmodligen, till min fasa, kommer att innebära både stick i armar och motionscykel. Tycker varken om det ena eller det andra faktiskt men ibland får man även göra saker som man inte gillar. Enligt min nya favorit Christer Olsson så kan man styra sina känslor med tankekraft, du bestämmer själv vad du vill känna, och därför kommer jag att tänka på morgondagen med glädje.

 Vill ni läsa en bra bok så läs denna - 5 av 5 toasts!!

"Vart är du på väg? Och vill du dit?" Så jäkla tänkvärd hela boken

Maken som just nu är mitt uppe i en ny "spillemanskarriär" sitter i källaren och övar och övar. Skall bli riktigt kul att se om han tar tag i detta med spelandet igen på allvar. Jag menar... han kan ju! Det enda han behöver är ju viljan (som enligt Christer man då styr över själv...).

Ha en skön torsdagkväll  //Farmskan

Hysteriskt dyrt...

Hemma igen efter två otroligt bra dagar i Oslo. Jag är så upprymd och fylld av energi så nästan ingenting kan få mig att mulna till just nu. Lyckades också boka om till ett tidigare plan hem (till det facila priset av 1.654 kronor... Norska kronor!)... men säg ingenting till maken som blev jätteglad av att se mig tidigare än planerat. Allting har ett pris!

Men som sagt... resan var kanon förutom att det var snöstorm när vi landade igår, och jag har verkligen fått mycket nya idéer och tankar till jobbet. Det är ett trevligt gäng med mycket skratt, vilket inte gör saken sämre. Igår kväll var vi ute och käkade på en jättefin restaurang högt uppe på ett berg med utsikt över hela Oslo... maten var jättegod (när de väl lyckades laga till den). Vi åt "rumpstek" som, när den kom in, inte var rosa som brukligt utan snarare eldröd. Vi påtalade detta (modigt... som svensk man är!) och därefter fick vi in den lite väl mycket stekt... Ja, ja, men efterrätten var också god (*skrattar*).

Det enda som egentligen är lite tråkigt med Oslo är att allting är hysteriskt dyrt. Förmodar att det är därför de betalar så bra löner där, för att alla skall ha råd att äta, bo och åka taxi. Kreditkortet glödde! Och så var det en sak till... de hade toalettpapper i form av små lösa pappersfyrkanter. Man måste plocka minst 7 för att kunna torka sig. Vad är det för fel på hela långa pappersrullar?? Är det för att det är mer hygieniskt med små fyrkanter kanske... ja, inte vet jag, men så är jag ju inte norsk heller.



Två norrmän:
- Kan du tänka dig att i USA blir en person överkörd varje kvart
- Vilken otur han måste ha...

Snart dags för Eurovision... i år tror jag på denna



Hugs and kisses  //Farmskan

Imorgon Oslo

Vilken härlig helg vi har haft! Man har verkligen fått lite härlig energi att förbruka denna veckan... ha ha ha. Nej då, så illa är det inte. Började ju söndagen med en härlig brunch och sen gick vi och handlade en massa träd, buskar, blommor och annat. Jag tycker det är så skönt nu att kunna vara ute i trädgården. Köpte bland annat en zinkbalja och planterade en massa kryddväxter i... skall bli kul och se om de tar sig.

Det enda som egentligen sög energi ur en i helgen (både psykiskt och fysiskt) var när vi skulle hjälpa Paps & Babs att installera sina nya digitalboxar. Trodde ju det skulle gå lätt som en dans men se det visade sig vara krångligare än vi trott. Maken slet sitt hår, Paps frustade bredvid och vi engagerade till slut nästan hela huset. Till slut fick vi till den ena boxen i varje fall så friden kunde lägra sig åtminstone för kvällen. Får väl se om vi kan få till den andra i veckan kanske. Nu har de i varje fall över 100 nya kanaler, allt ifrån arabiska, svt och rai uno.

Och så blev det måndag igen och dagen har rusat iväg. Hela förmiddagen hade vi ledningsmöte och där blev en del bra diskussioner även om jag önskat att vi hade nått något lite längre... men lite och lite. Rom byggdes ju inte på en dag som man säger. Är väl min otåliga själ som spökar...

Imorgon är det upp tidigt och flyga till Oslo. Två förhoppningsvis inspirerande dagar väntar tillsammans med övriga OP-chefer i samtliga länder. Ser jag fram emot!

Innan jag börjar packa och förbereda vill jag presentera Herr och Fru Kristensen

  

Titta så gulligt hon står på tå för att kunna kyssa sin drömprins... aaahhh!!

Kärleken förändrar allt!  //Farmskan

Chockad fatorexiker

Valborgsmäss var trevlig men ganska kall och blåsig i vanlig ordning. Först lite god mat och sen tog vi oss upp till elden innan efterrätten. Inte särskilt stort bål så i den blåsten brann det ner på mindre än 30 minuter. Men scouterna jobbar på och hade både tombola, korvgrillning och munkar... Vi tog lotter för 100 spänn för att försöka vinna en jättefin fruktkorg men allt vi kom hem med var en knallblå T-shirt. Vi försökte "glömma" den i Nisse och Ritas bil men tyvärr såg de den... ja, ja, maken får väl ha den i garaget.

Gårdagen innehöll annars två överraskningar (och det var knappast att vi var ute och demonstrerade...). Det började med att jag hittade följande reportage i tidningen

Har du hört talas om fatorexi - motsatsen till anorexi?
Personer med fatorexi ser sig själva som smala trots att de egentligen är överviktiga. Precis som anorektiker inte kan se hur smala de är när de ser sig själv i spegeln, så kan de med fatorexia inte se hur stora de verkligen är. I stället för att låtsas äta mycket, som anorektiker ofta gör för att lura omgivningen, så stoppar en person med fatorexi i sig mindre när andra människor är i närheten och äter mer när ingen ser. 

Svaret på varför vissa människor inte ser att de är feta är ett resultat av för mycket jojobantning. Om man har gått ner i vikt tre, fyra kilo så återgår man oftast till att gå upp i vikt igen. Trots att man fortfarande är överviktig, ser man sig själv som smalare....



Och nu förstår jag plötsligt hur jag har kunnat bygga på mig alla dessa kilon ifrån ungdomen. Några då och då och så låtsas man att man inte kan räkna ihop den totala summan av alla kilo man lagt på sig... eeh... max tre kilo kanske... nej, snarare 20!! Även om jag just nu är ganska duktig så gäller det ju att hålla i och fortsätta. Heja mig!!

Och sen nästa överraskning... Kompisen Manne som fyllde år i fredags hade bjudit upp hela gänget på mat och när vi kom dit stod champagnen på kylning för då hade de gift sig! Hon har blivit fru Kristensen... fan vad jag bölade. Fick rusa ut i trädgården och gå runt, runt i cirklar innan jag kunde gå in igen. Jag är så lättrörd så det är löjligt. Men jag är så otroligt glad för hennes (och givetvis deras skull) så ni kan inte ana. Man borde ju dock kunna behärska sig något i min ålder men igår gick det bara inte... Älskling!!! All lycka till er. Och glöm inte skicka bilderna så jag kan visa hur fina ni är.

Och nu är det söndag den 2 maj... sitter färdiga att strax bege oss till kompisen Lena för en god brunch. Alltså varför har man inte sånt oftare?? Det är ju jättetrevligt! Gemensam frukost med goda vänner... härligt! Efter det en runda på Solhaga, en sväng till farmor och sen har maken lovat fixa kabel-TV till Paps och Babs...

Skönt med helg så man kan vila upp sig lite (*ler*)  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0