Några dagar i Stockholm

Fredag... bara några timmars jobb idag sen hem och lasta i väskorna i bilen och ta oss till flyget. Tre härliga dagar ser vi fram emot att fira med Dottern och Jens. Och sen kommer vi hem igen på söndag och bara känslan att ha ytterligare en dag sen som är orörd känns jäkligt skönt. Skall väl se om vi hinner hem för att se någon brasa också men i varje fall blir det en sen middag på Pråmen med goda vänner.

Veckan har gått i rasande tempo och jag och maken har avlöst varandra i dörren. Det lyckas nämligen alltid bli så att de kvällar jag och borta så är han hemma och tvärtom. Så i veckan har det inte varit mycket relation att tala om faktiskt. Det får vi ta igen nu helt enkelt...

Veckan har också inneburit ett viktigt beslut i Farmskans liv. Och för första gången på mycket mycket länge har jag lugn i själen, ro i kroppen och har sovit utan grubblerier. Då är det väl rätt antar jag (*ler*)

Ha en skön helg... själv lovar jag att koppla av allt
//Farmskan

I need a break

Jag behöver semester... lång lång lång semester. Bara få sova och ta igen alla de timmar som nu spenderas med jobb. För just nu är det alldeles för mycket timmar av mitt liv som går åt till detta och tyvärr nog några veckor till. Suck... nåja, det lättar väl så småningom antar jag.
 
I helgen blir det dessutom en extra dag igen i och med första Maj. Så jäkla skönt! Jag och maken åker till Stockholm över helgen, skall träffa Dottern och Jens, mingla med hans föräldrar, gå på musikal och bara njuta. Kanske blir det dessutom lite shopping om vädret tillåter (*ler*)

Jag behöver lite familjetid!
//Farmskan

Då har vi firat mamsen

Shit vad jag är trött på det här jäkla vädret. Man brukar ju tala om April-väder men det här är ju löjligt... Vi hade räknat med att kunna vara ute i trädgården en sväng idag men se det där verkar vara helt omöjligt för gräsmattan och tomten är täckt av... hagel! Men kom igen nu våren! Det är faktiskt ditt fel att min magnolias alla knoppar frusit sönder, och det är ditt fel att mina tulpanlökar fortfarande ligger i sina påsar och det är ditt fel att jag just nu sitter och jobbar istället för att vara ute i friska luften. Spänn musklerna nu!
I helgen har vi firat Moderns födelsedag och som vanligt bjöd de på mumsig mat och trevligt sällskap. Det är ju inte helt lätt vad man skall ge henne, de har ju liksom allt... så jag gav bort en spa-dag tillsammans med mig (*ler*). Då blir det ju lite som en present till mig också.

En vecka kvar sen kommer snickarna och drar igång med altandäcket, uterummet och också husgavlarna som skall få nya fönster och liggande panel. Skall bli så gott att få det gjort... äntligen. Jag är så sjukt trött på de fönstren som är där nu, sådana där bågformade skitfönster som inte går att ha några gardiner vettigt till och dessutom är de dåliga och går inte att öppna... eller jo, de går att öppna men sen inte att stänga.

Kul när det händer nåt... ha ha ha
//Farmskan

Min man...

Det finns många sätt att visa sin kärlek på och min man är duktig på de där lite annorlunda sakerna. Som typ i morse när man kommer ut och han har skrapat rutorna på bilen. De gesterna är så mycket mer värda än en bukett blommor... för just det är han kanske inte världsbäst på. Fast å andra sidan... jag är inte heller särskilt bra på att ge honom blommor så det är väl oavgjort antar jag.

Det är ofta så att det blir oavgjort mellan oss, vi tänker lika och vi är otroligt synkade med mycket. Men där finns en sak som vi absolut inte synkade om huruvida man skall prata eller vara tyst på morgonen (*ler*). Jag vill vara tyst och han vill prata, moment 22
 
Men han är min man... och jag gillar han!
//Farmskan

Vår stora fina kaosfamilj

Kaffekokaren puttrar, huset är tomt så när som på mig och maken... tystnaden har lagt sig igen efter en härlig påskhelg med vår stora fina kaosfamilj! Allt är galet, högljutt, kärleksgnabb, skratt och allvar i en salig blandning. Jag älskar det och samtidigt är jag otroligt trött just nu och skulle kunna sova runt (*ler*)

Men en otroligt fin påskhelg som också innehöll en fest hos goda vänner i lördags (där kan man också snacka om högljutt... ha ha ha). Fantastisk mat och gott vin och så lite lekar och tävlingar på det. Priset man vann var en tavla som vi alla målade gemensamt. Suck att jag inte vann den för den blev verkligen jättefin. Men men... man kan inte vinna varje gång, blink blink



Imorgon... tillbaka till verkligheten!
//Farmskan

Skära torsdagen

Påskledigheten har börjat och den inleds som vanligt med skära torsdagen. Dagen då kvarterets alla ungar knackar på dörren för att få godis... lite av ett svenskt halloween. Men det är en rätt gullig tradition det där att klä ut sig till gamla gummor med sjalett och förkläde. Söta är de i alla fall

Jag och en miljon andra människor passade också på att handla mat för helgen efter jobbet. Hade man varit lite smart hade man kanske valt en annan kväll men nu var jag inte det utan fick trängas i gångarna med halva Åhus befolkning. Nåja... jag fick vad jag behövde, förutom en glutenfri pajdeg då möjligtvis men det får vi lösa på något annat sätt helt enkelt.
 
Och nu börjar de så smått att ramla in här i helgen alla barn, respektive och barnbarn. Nu är lill-sonen, Madde och tjejerna komna och vi skall strax ge oss iväg för att hämta Dottern och Jens vid tåget. Det fylls på... med kärlek!
 
Önskar er alla en glad påsk!
//Farmskan

Nu börjar det

Heldag i Helsingborg idag på workshop och det var verkligen väl investerad tid. Många bra tankar och idéer kom det ut ur denna dagen så nu är det bara att dra igång (*ler*). Drar igång gör det också ute i trädgården, fröerna som lill-dottern sådde i växthuset har börjat komma upp, dahliorna är i marken och magnolian är snart i full blom. Så himla himla skönt... bästa tiden är den som kommer nu!
 
Två jobbedagar kvar sen är det påskledighet och det blir med besök av alla barnen. Fullt hus (fullt ös!) och jag ser verkligen fram emot det. Ska ägna lördagen åt att fixa mat och sånt och sen på kvällen där blir det fest hos goda vänner innan hela ligan ramlar in på söndagen sen. Dottern och Jens kommer ner redan på torsdag kväll och då skall vi fira att hon fått en roll i en musikal med premiär i höst i Stockholm. Äntligen!!
 
Gissa vem som är stoltast i den publiken!
//Farmskan

I gamla kvarter

Amsterdam... tillbaka igen i gamla kvarter, härliga nostalgiska minnen i glada vänners sällskap. Så härligt att vara där på besök och jag känner verkligen att det där är "min andra stad". Vi har haft en fantastisk långhelg med riktigt bra väder så näsan är röd och grann. Vi har bara strosat runt, ätit gott (Pasta e Basta förstås!), druckit gott, suttit i solen på uteserveringar, besökt Keukenhof och en massa andra härliga ställen. Så mysigt! Jag känner mig fulladdad med energi igen, vilket var behövligt.
 
Vi har bott bra i södra delen av stan, kanonbra förbindelser både mot Schiphol och mot stan men hotellet var lite "udda". Konstiga rum, jättehypade verkligen där toan och duschen var mitt i rummet. Gäller verkligen att man känner varandra väl om man skall gå på toa bara sådär mitt i rummet. Men å andra sidan... hur mycket är man på hotellet. Typ ingenting för vår del förutom när vi sovit.

Våren hade verkligen kommit och stan stod i full blom... så vackert med alla tulpaner. En stor, stor kasse med olika sorters lökar och andra växter fick jag med mig hem så imorgon blir det ut att plantera. Allt har klaffat bra ända tills vi kom till Kastrup och skulle ta tåget hem... givetvis! Försenat, grrrrr. Så mycket som vi har åkt runt i Amsterdam och aldrig någonsin har det varit försenat. Hur trött blir man inte!
 
Nåja, vad är väl det att gnälla över, i säng med dig nu. Imorgon börjar allvaret igen
//Farmskan

En dag kvar... kämpa!

Trött AB har jag checkat in här hemma. Mötte maken i dörren och det är ju lite så det är här hemma för tillfället... "jag är ute när gubben min är inne...". Nåja, snart är det dags för en långhelg och det skall bli så härligt att vara ledig ett tag. Fyra dagar fritt, fyra dagar jobb, fyra dagar fritt, fyra dagar jobb. Blir två bra veckor som kommer nu!

Helgen var fantastisk... lill-dottern och Josef var ju hemma så det blev hygge, trädgårdsfix, god mat och vin. Även om söndagen inte var lika bra i vädret så var det ändå en hel del som blev gjort. Framförallt fick vi också huset städat ordentligt och det är alltid lika skönt när det är klart. Snickaren var också här och kikade lite på baksidan för att räkna på det trädäck och uterum som vi vill få till. Vi får väl se om vi studsar till när offerten kommer.

Ny ljudbok för Farmskan också... och äntligen en ny Harry Hole från Jo Nesbö! En sak är säker man blir aldrig besviken på Jo och hans böcker om Harry Hole. Kan säga en sak... mitt medlemsskap på Storytel är verkligen värd sitt pris. Så otroligt många bra böcker jag konsumerar vecka efter vecka. Love it!
 
Nu lite kvällsmat och en check på börssidorna (*ler*)
//Farmskan

1 april

1 april och jag tror inte att jag blivit lurad en enda gång idag... i varje fall inte som jag förstått. Jobbet har gjort en kul grej på hemsidan och IKEA försökte skämta om att de skulle öppna ett flygbolag. Lågpris givetvis men man slapp i varje fall montera ihop det själv (*ler*).
 
Lill-dottern och Josef är nere i helgen så igår kväll fixade de middagen, de är ju inte kockar för ingenting. Oxfile och mos på palsternacka, rödvinssås och smörstekt gröntkål med parmesan. Så vansinnigt gott och inte alls vår vanliga fredagsmeny. Mums mums! Rätt skönt att slippa fixa mat också, visserligen jobbade jag hemifrån i fredags men det var ändå skönt att slippa greja med det.
 
Det har varit en helt underbar, nästan sommardag, idag med upp emot 20 grader varmt. Hur efterlängtat var inte det! Så det blev en sväng till Solhaga för mig och lill-dottern där vi inhandlade en massa fröer, blommor och annat smått och gott. Sen blev det trädgården för hela slanten för oss allihop. Det tar sig skall ni tro och vårt växthus fick sig en rejäl uppfräschning så nu är det bara att vänta på skördesäsongen...

Ikväll är de dock på fest och jag är chaufför så jag väntar bara på att de skall ringa och vilja bli hämtade. Kan inte bestämma mig för om jag skall gå och lägga mig eller om jag skall vara uppe... hade varit gott att sluta ögonen lite. Tanten är inte van vid sena kvällar. Kämpa!
 
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0