IKEA även på helgen

Med bilen full av möbler och platta paket for vi i lördags till Motala i ottan. Gick bra att köra, fina vägar och ingen snö och modd som man kanske kunde befarat. Kallt som... ja verkligen jättekallt när vi väl kom dit. Som värst var det 21,5 minus när vi stack näsan utanför bilen. Då satt det fint med lite varmt kaffe kan jag lova.

- Ska vi köra till IKEA? undrade de
Vem har hjärta att säga nej till det när barnen frågar?? Så Farmskan har alltså spenderat några timmar på IKEA i Linköping i lördags, trots att det inte är jobbedag.

Jag måste också säga att jag är djupt imponerad över lastmöjligheterna i vår Ford Mondeo! Utöver fyra personer fick vi in ett skrivbord, två mindre hyllor, en hallmöbel, en hatthylla, en bokhylla, en torkställning, ett sängöverkast och ett antal kassar och plastbackar... För att skoja till det lite stannade vi dessutom på Maxi och handlade, för nu behövdes lite mat i magen så man skulle orka montera allt.

Farmskan stod för maten och övriga gänget skruvade och monterade så det stod härliga till. Kan säga att det var fyra trötta själar som försökte sig på att koppla av med en film runt 10-tiden. Bara att ge upp och gå och lägga sig. Jag och maken tillbringade natten i en sådan här uppblåsbar extrasäng.

Otroligt praktiskt men ack så gungigt... fick kommendera maken att inte vända sig och helst inte röra sig heller för den delen. När han gick och la sig höll jag på att studsa av. Ha ha ha... Sådär är det säkert att ha vattensäng också. Men det är ju fantastiskt smidigt när man har gäster och ont om plats. Har i varje fall haft en jättemysig helg tillsammans så Farmskan har fått ny och härlig energi. Hoppas den håller i sig hela veckan!

Här en bild på min söta svärdotter, nyutexaminerad polis!



Glad, nöjd och lycklig  //Farmskan

Motala-helg

Uppe och studsar igen... livet har varit lite ljusare idag och humöret har så sakta återgått till normalläge. Synd att det inte var tillräckligt för att tina upp snön. Nu börjar man fasen bli trött på detta vädret... jag vill ha vår!!!

Kompade ut lite tidigare från jobbet, en timme tidigare hemma känns som en hel evighet. Skönt! Imorgon blir det till att gå upp tidigt och sätta sig i bilen till Motala, för ett besök hos lill-sonen och Madde. Ser fram emot att bara mysa hela helgen. Äta gott och bara vara ledig...

När jag körde hem så kom jag in i ett fågelstim och jag lovar att det var säkert en två kilometer lång karavan med flyttfåglar. Vem fasen samlar ihop så många? Är det någon jäkla fågelhappening i Skåne i helgen eller? De måste ju ha fått en inbjudan annars vet de väl inte att det är "samling" eller? Ännu ett av djurens många mysterium. Förresten har delfiner också gälar?? (Nu skriker Fru Ekdahl rätt ut...).

Nej, nu skall jag på med kaffepannan. På tal om mys... hur skön är inte denna låten då?



Ha en fantastisk helg och... rattmuff på!

Baby I'm a fool...  //Farmskan

Det är väl nåt...

... som jag helt enkelt inte förstår. Kanske skall jag inte lägga energi på det heller, men ibland snurrar tankarna på utan att man kan göra något åt det. Men egentligen är man nog för gammal för att ens orka försöka förstå hur folk tänker och dessutom hänga upp sig på det. Man skall nog ägna sig åt folk som ger en energi istället och helt enkelt undvika resten (som en klok man sa!)

Så nu skall jag sluta tycka synd om mig själv och dra på träningskläderna och åka till Afrodansen... idag ledd av den fantastiska Bottan.



En fyrkant är en fyrkant oavsett från vilket håll du ser den!  //Farmskan

Wonderful Copenhagen

... eller inte förresten, för den danska huvudstaden var kall, blöt och snöig. Åkte ner i tisdags eftermiddag (efter ännu ett pass på gymmet... yeah!!!) och checkade in på ett hotell rätt så mitt i city. Mina kollegor från de andra länderna anlände efterhand och sen var vi alla ute och käkade på kvällen på en fantastisk italiensk restaurang. De hade bara en rätt (eller meny egentligen) att välja på så den fick man ta. Det var 7 olika rätter som dukades fram efter hand... började med tapas och slutade med dessert. Till detta serverades också 7 olika sorters vin, en till varje liten rätt. Kanonkul koncept tyckte jag och mycket GOTT!!

Idag har det sedan varit fullt ös och mycket diskussioner... vi hann faktiskt inte igenom allt vi skulle diskutera så nu får vi följa upp dagen med ett telefonmöte. Mycket bra saker men också en del som får Farmskan att tappa lust, ork och humör... och jag blir så fruktansvärt trött på mig själv när jag blir sån. FED UP!!!



Snö och is på vägarna så vi vågade inte stretcha tiden allt för långt på eftermiddagen, man ville ju komma hem också. Tågen var försenade så det var fullständig kalabalik och "se till dig själv i första hand-beteende" på perrongen. Men jag kom till Svågertorp till slut och sen var det bil hemåt. Tog 2,5 timme från Svågertorp och hem... KAOS!!

Så detta får sammanfatta min resa: GOTT, FED UP, KAOS  //Farmskan

En vanlig måndag

Bion igår var riktigt bra! Sällan man hör en hel salong skratta riktigt högt... och framförallt bua (*ler*). Eftersom det var en relationsfilm med en massa invecklingar så buade damerna högt när det hela blev för invecklat... Men, om ni vill se en rolig film och ha en mysig kväll så är denna film att rekommendera. Till och med maken tyckte den var bra trots att den inte innehöll ett enda mord eller spetsiga öron och rymdskepp...

Idag var det något lugnare på jobbet. Fortfarande alldeles för många samtal mot vad vi prognosticerat men lite mer humant tempo i varje fall. Själv har jag suttit med förberedelser inför mina två dagar i Köpenhamn imorgon och på onsdag. Hann faktiskt nästan klart så det verkar lösa sig med det också.

Snackade en stund med Dottern igår och där är allt toppen. Lill-sonen ledde länge ligan att slösa mest pengar men jag tror faktiskt att han är omsprungen av henne nu. Det skulle ju sparas pengar hette det när hon åkte över men det verkar inte ha blivit mycket med det. Det mesta verkar ligga i kassan på Starbucks, Glass, Muffins och Outlets där hon hittar kläder som "hon bara måste ha..." Hmm, äpplet verkar inte falla långt från päronträdet...

Själv liknade hon sig med den här figuren... Tiffany Persson på Malmöfestivalen



Ursäkta kvalitén men det var det enda jag hittade...
Idag är det lön och vi eldar räkningar i öppna spisen. Tjing!  //Farmskan

PS! Way out of my league!

...åsså var det söndag

Känns det inte som om veckorna bara springer iväg hela tiden?? Måndag morgon är man trött och tycker veckan ser lång ut men man hinner fasen inte blinka förrän man sitter här på söndagen och skall på att igen.

Gårdagenskvällens mat och bowling med Paps och Babs och hennes familj var mycket trevlig. Jag blev faktiskt glatt överraskad av maten uppe på Chill Out, trodde den skulle vara så där "pizzeria-aktig" men icke... mycket gott! Efter maten åkte vi ut till bowlinghallen och då slöt lill-sonen och Madde också upp (han missar aldrig ett tävlingstillfälle). Maken och jag delade bana med dom och vi blev ju slagna förstås... måste erkänna att sonen hade en extremt bra teknik, hade jag inte vetat bättre hade jag nog trott han fuskade. Men bara att bita ihop... Babs tävlade också med sina barn och barnbarn och det gick väl sådär för henne tyckte Abbe 8 år:

- Men mormor man kan inte vara bra på allt... du är ju bra på att göra knäck!
Så rätt! Men roligt var det, just för att alla kan vara med oavsett teknik och ålder.

Idag har jag varit en sväng hos farmor Signe... tror hon tycker det är lite ensamt där borta emellanåt. Finns ju inte så mycket att göra heller nu på vintern, svårt att gå ut när man är lite stapplig också. Hon berättade däremot livat om en handikappad flicka hon sett på TV som skulle åka skidor i OS med bara ett ben...
- Det är flickor hela dan det!

I fredags förresten så hade jag och maken för en gångs skull kameran med oss, bara för att upptäcka att när vi skulle ta första kortet av Madde i uniform så var batteriet dött. Så igår laddade vi batteriet för att kunna ta lite kort... men då glömde vi kameran hemma. Så tyvärr, det blir inga kort... Däremot skall ni få lite kort tagna på afrodansen i torsdags, tur där finns rediga människor som får till det (=Bodil).

     

Ikväll är det bio för Farmskan och maken... It's complicated



//Farmskan

Så mycket skoj hela tiden

Dagarna springer iväg och det händer så mycket roligt hela tiden. Paps uttryckte det mer i termerna "men, var inte hemma någon kväll för all del..." och precis så är det nog just nu.

Afro-dansen var sjukt kul... precis rätt nivå för Farmskan som inte tränat sen raket-osten uppfanns. Skitkul musik och sen liksom ett tema över hela passet. Roliga rörelser och härligt med folk i alla möjliga former och åldrar. Timmen gick riktigt fort och det är ett gott tecken. Dagen efter kan jag säga att jag hade ont i delar på kroppen som jag inte visste innehöll muskler över huvud taget, och det är väl så det skall vara antar jag. Mer afro-dans till folket!!

Fredagen gick i samtalens tecken, avstämningsmötena avlöste varandra och fyllde på ny härlig energi till själen. Det har också varit tuffa dagar med mycket samtal på grund av lite strul med leverantörer... jag måste säga att jag beundrar dom som sitter i fronten och matar på samtal helt fokuserat trots att det inte märks ett dugg på köerna. Änglars tålamod. Ni är bara bäst allihop!!

  Sladden är i va?!

Fredagskvällen tillägnades svärdottern och hennes polisexamen. Hon mötte oss i dörren iklädd uniform... så söt så man bara smälte bort. En jättetrevlig kväll med god mat, efterrättspajer och tårtor... Farmskan syndade påsarna mot lite varmrökt lax och njöt i fulla drag. Så gott det är med mat egentligen. Ungdomarna skulle ta sig till stan senare på kvällen (= kvart i ett). Då var där fullt överallt och de fick åka taxi hem igen... Men jag menar kvart i ett är det ju dags att åka hem och lägga sig, fattar inte att de går ut så jäkla sent.

I morse var det upp med tuppen igen och in till stan för månadens thaimassage och fika med kusin P. Tror faktiskt att det var bra att jag fick massage idag även om det låg i luften att jag flätade till henne när hon försökte massera ut min träningsvärk. Känner mig helt mör i kroppen... men det hoppas jag kunna bowla bort ikväll när vi skall ut med Babs på lite mat och bowling.

Jag sa ju det... så mycket skoj hela tiden!  //Farmskan

Afro-dans

Hade en riktigt bra onsdag. Den bestod i och för sig av att jag i stort sett satt i möte hela dagen men eftersom det var medarbetarsamtal så är det helt OK. Jag får jäkligt mycket energi av sånt som ni vet. Mitt emellan två samtal kom kollegan Frida och undrade var jag blev av... dags för gymmet!! Oj.. det hade jag förträngt, men man är ju inte den som bangar (?) så jag tog min lilla väska och följde snällt med.

- Sätt dig här och kör roddmaskinen i 2,5 kilometer
- OK, sa jag och började ro
70 meter, 120 meter, 180 meter... herregud sa hon 2,5 kilometer?
Men Farmskan höll ut och rodde åtminstone 2 kilometer (man vill ju inte dö på första maskinen menar jag...). Sen sprang jag på löpbandet i 1 km... eller sprang och sprang. Jag gick väldigt fort och ibland sprang jag några meter emellan också (det var ju ändå första gången på väldigt lääääääänge som man tränade). Lite hantlar på det och övningar på mattan innan jag fick gå in i duschen. Det var väl inte så kul men man kände sig fakiskt ganska nöjd efteråt.

Fick en liten break-down precis innan det var dags för hemgång men tyckte jag hanterade den rätt OK. Chefen, som är en klok och redig man, lyckades åter igen styra om mig från "döda-döda" nivån till "gilla läget". Tack min vän!

Massage hos Bodil på kvällen vilket verkligen var kalas för mina alltmer stelnande muskler. Tack vare dig tror jag att jag klarade mig från den värsta träningsvärken i mannaminne. Däremot lyckades hon övertala mig att ikväll åka på ett träningspass i Afro-dans... ni kan se det framför er eller hur?? Det gäller att liksom gå in i sig själv och släppa loss... Låter preics som Farmskan!



Ingen vinst på vinkvällen... typiskt! Snart måste det väl ändå vara min tur. De käkade smörgåstårta och semla och Farmskan var ståndaktig och drack sitt kaffe.

Vill man vara fin får man... dansa Afrodans  //Farmskan

P1 och P2

Plogbilsförare 1 och Plogbilsförare 2 (nedan endast kallade P1 och P2, ej att förväxla med Bananerna i pyjamas, B1 och B2) ringde varandra tidigt onsdag morgon.

P1: Du... är du sugen på lite skoj?
P2: Ja, självklart! Vad har du på gång?
P1: Jag tänkte att vi möts i rondellen i Osby och sen kör vi dubbelkörning hela 23:an upp till Älmhult... det är ju roligare om vi kör i rusningstid, sådär runt 7-1/2 8.
P2: Skitkul!! Förra gången var ju kön rätt lång och man mår rätt gott...
P1: Ja, jag tror nog vi kan få ihop minst ett 100-tal...

Bilarna möts mycket riktigt i rondellen och ligger sen och kör dubbelkörning (=bredd i bredd) hela vägen upp till Älmhult och det blev precis som de ville. Kön var oändlig...

Väl i Älmhult svänger de av och då ser vi att där finns ingen snö på vägen egentligen. De har skrapat barmark!! Men å andra sidan hade de jäkligt skoj när de räknade bilarna och det måste man ju faktiskt få unna sig så här i snö och istider... inte sant.



Veckan har varit en lektion i tålamod för  //Farmskan

Något lugnare igen

Ja, jag har lugnat ner mig nu... kände när jag läste igenom mitt förra inlägg att jag nog var ganska irriterad när jag skrev det. Satt så att säga i den "röda lådan". Men idag mina vänner är jag tillbaka i den gröna! Har fått ny och härlig energi från goa kollegor under hela dagen, sen tappade man i och för sig några deciliter under IT-mötet men... det hann jag bygga på igen innan hemfärd. Man behöver ha några utbrott per dag... bränner dessutom kalorier tror jag.

Efter jobbet var jag runt och fixade present till svärdottern som tar sin examen på fredag. Skall bli så spännande... och vilken spännande värld som öppnar sig för henne nu. För man ser ju framför sig hur hon kommer att springa med gummibatongen i högsta hugg...
- Bara ge dom... som farmor Signe säger



Ikväll blir det lugna gatan för Farmskan. Maken är och spelar så jag skall slöa framför TV:n... men först skall jag leta upp en tappad tröja som stor-sonen efterlyser.
- Leta bakom soffor, under bord och bakom kuddar... det är Macke vi pratar om
sa maken lite så där förargligt... Hmm... vi får väl se vad som kommer fram.

Imorgon är det mycket trevligheter på gång, sådär en vanlig onsdag
* Vinkväll hos Pillan
* Massage hos Bodil
* Första stormötet med nya organisationen
och så... håll i er:
* Träning på gymmet på lunchen (om jag inte blir förkyld eller nåt)

My god... but I'll try with a little help from my friends
//Farmskan

Hata, hata SJ!!!

Jag säger det igen... Jag hatar SJ! Det funkar helt enkelt inte mellan oss över huvud taget. Jag tror att jag kan räkna på min ena hands fingrar de gånger resan har gått felfritt (det vill säga tåget har varit i tid, vilket ju borde vara en hygienfaktor... Men icke! Denna resa till Stockholm tillhörde inte undantaget heller, varken upp eller ner. Amazing hur de kan lyckas varje gång...

Söndag: Tåget är försenat redan till Hässleholm (från Malmö). Ingen förklaring mer än att det kommer ett ersättningståg. OK... bra. In på stationen rullar sedan inte ett X2000 (vilkas dyra biljetter jag ju införskaffat) utan ett lok med tillhörande vagnar. Och inte vilka vagnar som helst utan vi pratar modell dinosaurie. Men men... jag skulle ju bara till Stockholm, inga anslutningar som inte höll så jag satt rätt lugn.

En kanondag i Stockholm med bra möten och sen var det dags för hemresa

Måndag: Tåget är i tid. Tjoho!! Eller... det var i tid när vi lämnade Stockholm men strax efter Södertälje började det sakta in "för att det hade ett annat tåg framför sig". Var fasen kom det ifrån? Trafikledning hallå?? Sen följde det i rask takt både banarbete, signalfel och andra tåg framför. 30 minuter sena vilket innebar att vi skulle missa vår anslutning i Hässleholm. Hela vägen informerade de så snällt om vilka förseningar och andra anslutningar som fanns men mellan Alvesta och Hässleholm var det knäpp tyst.

Jag ringde maken, tänkte man får väl gardera sig, och bad honom köra till Önnestad och vänta där tills jag ringde. Därifrån går det lika snabbt att köra till Kristianstad som till Hässleholm. Tåget kommer in till stationen prick (och jag menar PRICK) på minuten när tåget till Kristianstad skulle gå. Jag ringer honom och säger
- Kör till Kristianstad, de har inte sagt något så då väntar tåget.
- OK
DÅ.. och först DÅ!! säger rösten i högtalaren att tåget till Kristianstad inte kan vänta. Märk väl att vi då är inne på stationen och tåget till Kristianstad står kvar med öppna dörrar. Jag ringer honom och säger
- Du, vänd igen de säger att tåget inte väntar
- OK (jag har en väldigt tålmodig make!)

Snabbt ut på perrongen och ser att tåget fortfarande står kvar... vi är runt 30 stycken som skall med. Jag sliter upp luren och ringer igen
- DU, det väntar... kör till Kristianstad... NEJ, fan nu kör det! Vad f-n... Nej, nu stannar det igen... häng kvar. Nej, det kör igen... där kör det... kom och hämta mig.

Jag hatar SJ, jag hatar deras logistik, jag hatar deras informationsbrist och totala avsaknad av omsorg för kunden... och ändå, skall jag snart åka med dom igen. För det finns helt enkelt inget alternativ. För mina vänner, jag och kollektivtrafik är inte kompatibla. Vare sig jag flyger eller åker buss. Flygen ställs in, landar på andra ställen och bussar.. ja, de tappar däck och annat...

Så lyd ett gott råd. Gå med i Motormännen och ÄLSKA DIN BIL!!!
Själv skall jag bli medlem direkt imorgon bitti...
//Farmskan

Grattis Babs!!

Idag säger vi grattis till Babs... världens bästa extramamma!!!



Kram och hoppas du får en fantastisk dag. Själv skall jag strax snöra på mig vinterskorna och gå en promenad och sen får jag väl börja packa ner lite saker till Stockholm.

Om James Bond filmen var bra? Fråga maken, jag tror han såg de första 12 minuterna...

Hoppas alla får en härlig söndag!  //Farmskan

Bokmal

Huvudvärken är borta! Tack och lov för det... man blir otroligt trött och gnällig när man har huvudvärk. Men nu är jag pigg igen. Sov i och för sig ganska dåligt i natt men med tanke på att jag sov 15 timmar i sträck natten innan så var det kanske inte så konstigt...

Uppe med tuppen och kastade mig i läsfåtöljen med en ny bok. Är just nu inne i ett stim där jag läser ganska mycket (det där varierar väldigt mellan korsord, souduko och läsning...). Läste en hel del jobbrelaterade böcker under julledigheten varav Lean Administration blev en klar favorit. Har pratat mig varm för den boken på jobbet så just nu är den på rundvandring (*ler*). Men idag var det dags för lite andra böcker... inhandlade tre nya häromdagen och den första jag öppnade var Jakten på en mördare. Den handlar om ett antal mordfall i Kristianstadtrakten och man får följer spaningsledningen och även läsa förhören. Otroligt intressant! Just att man känner igen en hel del i den och att den bygger på riktiga case tyckte jag var lite roligt. Makens bror bidrar ju faktiskt till lösningen av ett fall och är också nämnd med namn... ha ha ha. Sherlock Färm.

   Rekommenderas!

Lyckades läsa ut hela boken tack vare att jag lejde ut städningen till maken och endast gjorde avbrott för en promenad och lite frisk luft. Hann också starta upp en andra bok Sanningen om IKEA (eller Johan Stenebos sanning om man skall vara petig). Boken är ju ganska kritisk mot företaget och familjen och det känns som att man behöver ha läst den.

Imorgon bär det av till Stockholm för Farmskan. Skall upp på ett kundmöte på måndag morgon och då är det rätt skönt att åka upp och kunna vakna i Stockholm. Blir så jäkla stressigt och tidigt om man skall åka samma dag. Och så älskar jag i och för sig Freys hotel också så jag dör inte av att åka dit en dag tidigare heller...

Ikväll har jag installerat Spotify till Paps så nu kan han lyssna på musik hela dagarna... själv skall jag hälla mig i soffan bredvid maken och kika på en James Bond film.

Peace, love and understanding!  //Farmskan

PS! Om man inte har stressmage innan så får man när man försöker blogga och tillgängligheten på sidan är otroligt dålig. Fick skriva om detta inlägg fyra gånger innan det tog... tröstlöst! Så läs för tusan med andakt.

Hallå...

Sjuk idag... har dragit runt med en huvudvärk nu i några dagar som inte ville släppa vare sig med tabletter eller sömn. Hade liksom huvudvärk hela tiden. Sen igår när jag kom hem från jobbet så sa jag till maken att jag lägger mig bara lite på sängen och vilar. Vaknade 15 timmar senare! Hallå ja... Nu har jag ätit lite frukost och duschat, känner mig något piggare. Skall gå ut och gå en sväng och få lite frisk luft. Tror jag behöver det.



Dagarna på jobbet denna veckan har bara sprungit förbi... alla har fullt upp och det gäller att styra rätt här nu och inte springa på i gamla hjulspår utan tänka nytt och annorlunda. Det var ju liksom det som var tanken... lätt att missa dock när man har agendan full. Men det kommer att bli kanon!

I onsdags kväll var jag och Rita nere hos kusin P och blev sminkade. Kompisen Lena säljer ju Mary Kay och då får man ställa upp en och annan gång på ett sådant party (*skrattar*). Det var riktigt skoj och med tanke på vår ålder så är det faktiskt så att vi blir vackrare med spackel. Rita fick sina bryn plockade för första gången i sitt liv... bara en sån sak! Men oavsett en riktigt trevlig kväll och deras produkter är otroligt bra.

Sista veckan med pendlarbilen... sorgligt men sant! Så mycket kul vi har haft i den bilen, man kommer verkligen att sakna de djupa dialogerna och Jontes små anekdoter och uttryck. Själv får jag fortsätta att försöka roa mig med att hitta svaren på de verkligt djupa sakerna som till exempel: En höna måste ju ligga ner för att kunna värpa fram ett ägg så det inte knäcks när det ramlar i golvet. Och det gäller ju också att de är ganska mjuka där bak för att inte krossa det under processen.

Kanske självklara saker för er? Jag har nog helt enkelt för mycket tid att ägna mig åt grubblerier av det här meningslösa slaget. Tar en promenad nu och ser om det hjälper mot kaos i hjärnan!

//Farmskan

Ner och upp

Idag var det lite lättare att stiga upp och dagen gick också bättre... orken varade hela dagen idag. Fast det gjorde nog sitt till att jag gick en promenad och fick lite frisk luft på lunchen. Det kan man ju lika gärna göra eftersom man ändå inte äter. Nu är det bara pulversoppa för Farmskan. Jag vet! Ni har hört den förr men lik förbenat så måste jag köra en omgång igen. Idag är det andra dagen och det är alltid värst... då har man huvudvärk och fryser men sen börjar det bli bättre igen.

Många bra samtal idag och det känns som om vi rör oss i rätt riktning. Visst är där mycket man vill göra men ibland får man helt enkelt bida sin tid, det gäller ju att få igenom allt också (*ler*)



Annars lyckades jag idag med konststycket att plocka bort samtliga behörigheter och program från en kollega när mitt egentliga uppdrag var att ge henne en ny behörighet. Visst borde det finnas "katastrof-knappar" som man kan trycka på som bara återställer allting som det var?? Eller någon liten människa som satt och stoppade alla galenskaper som kommer via linan och tänker "Ah nej, det där verkar helt enkelt för korkat för att gå igenom". Men nej... man får helt enkelt leva med skammen och imorgon ringa till IT-helpdesken och på sina bara knän be om ursäkt och be dem återställa allt. Skit också!

Maken är iväg och spelar och själv håller jag på att plocka ner alla lampor och stjärnor. Sen när dom är nere får man börja sätta upp andra lampor. Har febrilt letat efter en skruvmejsel men maken har gömt den på ett säkert ställe. Kan ju vara någon som stjäler den vet ja...

Vad som helst för en semla!  //Farmskan

Grattis Elin

Idag fyller dottern 20 år! Grattis världens bästa och sötaste Elin



Hoppas du får en alldeles fantastisk dag "in da states"

Själv är jag hungrig och trött efter en dags jobb... känns att man inte har varit i gång på ett tag. Har nog hoppat lite mellan den röda och gröna lådan också och det var verkligen inte vad jag ville idag. Jag ville ju vara grön och glad hela dagen!! Men det blir säkert bättre imorgon igen. Hungern däremot kan jag inte göra så mycket åt för nu är det fasen slut med ätandet för Farmskans del... bara att bita ihop!

Paps är hemma igen, allt såg bra ut på röntgen så nu är ordningen återställd. Ibland behöver man påminnas om att man har mycket att vara tacksam för.

I'm old enough to face the dawn  //Farmskan

Prinsessparty

Efter en riktigt lång och slö lördagskväll framför TV:n somnade vi gott, bara för att väckas av telefonen strax efter klockan 12. Eftersom Paps är på sjukhuset for man upp som en raket...
- Ja, hallå?!
- Ojdå... sov ni? Tänkte inte på att klockan var så mycket.
Lill-dottern har något andra tider än en annan... suck! Men det var ju skönt att det inte var något allvarligt i varje fall (plus att vi fick ringa och väcka henne tillbaks idag på förmiddagen...).

Läste mig i stort sett igenom en hel bok på förmiddagen som jag fick i julklapp. Den handlade om manipulation och att styra tankar... jäkligt intressant och där var en hel del både tips och tankeställare man kan ha nytta av (*ler*). Man har i varje fall lärt sig att man aldrig mer skall smaka på något som bjuds gratis i ett varuhus.

Åkte och hämtade Babs och sen for vi iväg på kalas, eller Prinsess-party, hos Brodern och Madde. Det var deras minsta Tilde som fyllde 5 år och som älskar allt som glittrar och är rosa. Dukat på bordet med prinsesstallrikar och muggar så temat var väl genomtänkt. Det är ju ett tag sen man hade sådana kalas hemma... numera är det helt andra teman när ungarna har fest. Minns dottens avskedsfest innan hon stack till USA, jag och maken städade efter dom i över en timme... Madde bjöd på både smörgåstårta och tårta så nu behöver jag nog inte äta något förrän tidigast fredag nästa vecka.

Det här är en härlig bild på en väldigt trött prinsessa



Magiskt att kunna somna på det viset eller hur...

Har precis skypat med dottern (som fyller 20 år imorgon!). Hon hade köpt fotbollsskor och benskydd för sitt presentkort vi fixat via värdfamiljen. Tydligen en fantastiskt sportaffär som bara sålde fotbollsgrejer. Imorgon drar ju hennes träning igång och då behöver hon ju ha lite skor och sånt så det blev perfekt.

Ikväll gäller det att njuta av de sista semestertimmarna... imorgon börjar allvaret igen och det är hela fem dagar till nästa sovmorgon. Huga!

Fångad i en dröm!  //Farmskan

Ärlighet varar längst

Trött och halvseg idag... men den helt rättvisa vinsten i gårdagskvällens spelomgång uppvägar det med råge. Vi spelade både TP och ett nytt spel som hette Bezzerwizzer. Riktigt kul faktiskt... kan rekommenderas.



Som vanligt var det mer Snillen spekulerar än Snillen briljerar ju längre kvällen gick och vinflaskorna tömdes och försvann bort på diskbänken. Att inte herrarna en enda gång lyckades pricka in Leonardo da Vinci som svar blev till slut en parodi. Men roligt hade vi och sent blev det och det har man fått lida lite för idag.

Körde en sväng ner till farmor i förmiddags, för hon skulle ha lite handlat. Idag berättade hon mycket om hur det var när hon var ung och det är jätteroligt att lyssna på. Fatta hur mycket hon har upplevt de senaste 100 åren! Det som också är skönt med henne är att man alltid får till sig en rejäl släng av ärlighet. Idag fick både Paps och maken sig en släng av den sleven...
- Ja, Lars har alltid varit lite si sådär (när jag berättade att han var sjuk)
och...
- Stefan är lite rund om magen...
- Ja, men det är ju jag också
- Ah skit... det går bort när du börjar jobba
Jippie!! Tur man börjar jobba på måndag då för nu är det fan kris alltså! Och jag vet att morbror B säkert har ett bra tips... "Sluta drick vin och äta gott så skall du se" men nej, det borde räcka med normal karaktär och lite jäklar anamma.
På måndag startar Operation Ta Tillbaka Kommandot Över Din Kropp för Farmskan.



Hämtade Rita vid bussen vid lunch och sen tog vi en fika och snackade lite skit. Nisse var på möte och dök inte upp förrän senare på eftermiddagen, då lagade vi lite mat. Fick bli lite skräpmat idag för det smakar alltid som bäst när man är lite halvseg... undrar varför egentligen?? Nåja, orkar inte filosofera så mycket kring det idag. Vi försökte få platser till bio och Luftslottet som sprängdes men se det var stört omöjligt... Bara enstaka ströplatser kvar till helgens samtliga föreställningar. Det får bli till att köpa DVD:n istället.

Ha en skön lördagkväll!  //Farmskan

Besserwisser

Veckans sista sovmorgon på en normal jobbedag. Skönt... bara helgen med sen är det åter in i selen igen. Har byggt på mig lite skön energi och känner att jag frustar lite av otålighet inför att komma igång med allt det nya. En viss chef blev nog lite trött på mig idag... coola ner mig var det sista jag hörde (*ler*)



Paps får tyvärr inte komma hem... han hade tydligen förträngning i kranskärlen så de ville behålla honom över helgen. Skulle väl göra en kranskärlsröntgen på måndag och därefter får vi väl se. Tråkigt! Men det är ju bättre att de kollar ordentligt nu och fixar till det. Puss till dig Paps!

Ikväll blir det spel och dobbel med grannarna i det Färmska hemmet och äran tillsammans med möjligheten att en gång för alla för gott ta hem vandringspriset, står på spel. Vinner vi ikväll får vi behålla den fantastiska skapelsen



Det svåra kommer väl att bli att hitta ett nytt fantastiskt snyggt vandringspris sen...
Men det får vi ta... vinsten skall till det Färmska hemmet!

Idag fick jag reda på att en gammal kompis från förr inte längre finns hos oss. Vad driver en människa till ett sådant beslut? Jag förstår det inte... visst måste det finnas bättre sätt att reda ut sina problem på än att bara lämna dom till de som blir kvar. Ja vem kunde ana det när man umgicks och hade kul och världen bara var full av möjligheter. Ledsamt är det i varje fall och mina tankar går till hans familj och vänner!

Minus 14 grader... and falling!  //Farmskan

Sasha

Näst sista ledighetsdagen... nu går det snabbt som bara den! Sov hyfsat länge i varje fall, även om maken var uppe tidigt och skulle till jobbet. Efter en lång skön frukost, loggade jag in några timmar på jobbet och fixade några saker som var brådis (ni vet fakturor och attest av tider väntar liksom inte...).

Åkte in till stan i några ärenden... nu är det ju nämligen dags igen för den årliga kuren. Vågen är inte nådig mot Farmskan dessa dagar! Nöjd med mitt beslut tänkte jag dra igång på måndag och därför kändes det ju verkligen extra bra att trycka in en semla till kaffet. Jag är fasen helt obetalbar när det gäller karaktär!

Var också och klippte mig hos min nya frisör - Sasha. På rekommendationer hade jag bokat en tid hos honom på Studio Pink. Min gamla har ju slagit igen sin salong så nu gällde det att snabbt hitta en ny. Riktigt nöjd blev jag och till nästa gång har han lovat att fixa mitt gråa år...
- Du är alldeles för ung för att se så gammal ut...
Visst borde ja ta det som en komplimang, eller??



Paps ringde precis, nu var han dålig och var på akuten. Hade haft tryck över bröstet så de la in honom för lite provtagning. Usch, det är så tråkigt när de inte är bra! Får ringa om en stund igen och höra vad proverna sa. Och så Modern då med sin galne hyresvärd...
Alltid är det något sa flickan.

Närmare -10 grader här nu så det blir extra sockar på ikväll...
Krama varandra i trafiken  //Farmskan

Hallå igen!

Minisemestern i Motala är över och jag är åter på skånsk mark. Det var i och för sig stora problem att ta sig hem så det kunde lätt blivit att jag fått stanna lite till. Grymt kallt var där uppe också... minus 18 grader när jag skulle åka, snoret frös fast i näsan. Usch och fy. Gick ganska bra att köra tills jag passerat Jönköping då började det en rejäl snöstorm och man såg inte mer än högst 10 meter framför sig. Hopplöst. Stannade i Värnamo och tankade och tog lite mat och då kom jag och tänka på pappa... hade han vetat att jag satt i Värnamo klockan halv 4 när jag förväntades vara på Yllan på en revy klockan 7 hade han fått spel. Tur jag inte ringde (*ler*).

Har haft det riktigt trevligt i Motala. Deras lilla radhus var jättefint och de hade målat, tapetserat och donat hela helgen så det slapp jag åtminstone, det är inte min starka sida. Tog en del bilder men eftersom jag inte vet hur jag skall tanka i dom i datorn ännu så får det vara för nu. Tillbringade annars den mesta tiden i sporthallen där både lill-sonen och Madde spelade. Maddes lag tog sig till final (som de vann!) och lill-sonens åkte ut i semin... så välidgt många matcher blev det. Fast jag gillar ju det, tycker om att sitta och skrika när de spelar... "Skjut!!! Spring!! Bra!!!"... lill-sonen hatar det. Ha ha ha



Gårdagskvällens revy på Yllan var jättebra. Danne Stråhed med vänner så det var både bra musik och roligheter... Danne gjorde en fantastisk version av Andrea Boccellis Caruso (Lena... du hade gråtit!). Finns på You Tube om du vill lyssna. Att sen se en skandinavisk julsång framförd av en norsk, en dansk och en finsk som hette Jukka... ni fattar vart det ledde va!? 1000 personer på Yllan och fullt ös med allsång och snapsvisor...



Släppte av maken hemma sen åkte jag upp en sväng till parken där det var Trettondagsdans... Mycket folk och dansant folk också så man hann bli rejält svett på bara den sista timmen. Men det gjorde gott på julafläsket att få bugga runt lite. Idag har vi packat ner julsakerna... bara stjärnor och ljusstakarna kvar nu. Skönt att packa ner det faktiskt, man tröttnar rätt fort. Nu väntar lite matinköp och ett besök hos farmor Signe.

I don't want to run away, but I can't take it. I don't understand //Farmskan

Mellandagspyssel

Makens sista ledighetsdag... tillbaka till jobbet för hans del imorgon. Själv är jag ledig en vecka till. Vilken lyx va? Vet faktiskt inte att jag nånsin varit ledig så länge kring jul någon gång.

Mest slapp hela dan igår för vår del... något sega efter fredagskvällen (vissa mer än andra). Maken fick ägna en timme åt att se första delen av deckaren på datorn, detta trots att han satt framför den i fredags kväll också. Hmm... blev kanske en whiskey för mycket där.

Idag har vi däremot varit lite flitigare och hållt på med lite sånt mellandagspyssel. Ni vet... rensa bland papper, städa i små utrymmen, lite jobb och så. Har också varit ute och gått en lång runda i det härliga vintervädret. Klarblå himmel och kallt, kallt, kallt. Nöp ordentligt i kinderna. En sväng bort om svärföräldrarna hann vi också med så nu skall vi bara sitta ner med en kopp kaffe och julens sista lussekatt



Har precis snackat med dottern som nöjd och glad efter sitt nyårsfirande i New York var på väg tillbaka till Washington med buss. Måste ha varit härligt att fira nyår i New York... fast det var ju kul i Kiaby också (*ler*).

Imorgon åker Farmskan till Motala och ska hälsa på lill-sonen och Madde i deras nya radhus. Första gången jag besöker dom så det skall bli skitkul att se hur de har fått till det. De har ju ägnat några dagar nu åt tapetsering och målning. Har deras tjock-TV i bagaget och två stora skiftnycklar med mig enligt order. Blir kanske en promenad längs med Göta Kanal imorgon då...

Take care! //Farmskan

Precis som förr

Gårdagskvällen med Pia och Jan(a) var riktigt, riktigt trevlig. Skratt och mycket prat i vanlig ordning... vi fick säga till de där björnbröderna att lugna ner sig och vara tysta ett antal gånger...



Alltså vi har en stor och rejäl hall. Från början när vi flyttade in så hade vi en trång och fullständigt omöjlig ingång där det alltid låg skor och kläder i en enda röra. Så fort vi hade gäster fick de lägga sina kläder på sängar och möbler för att över huvud taget hitta dom när de skulle hem. Men det där rådde vi bot på för några år sedan... efterhand som barnen började flytta hemifrån så slog vi ut väggar och öppnade upp. Därför har vi nu en stor och rejäl hall. I hallen gjorde vi plats för mycket skor och kläder.

Hur är det då möjligt för stor-sonen att lyckas med bedriften att låta SAMTLIGA sina skor hamna utanför skohyllan och istället stå på golvet? Jag tycker det är skickligt faktiskt....



För att inte tala om nästa fenomen som ger en sådana flashbacks från förr att man blir helt förundrad. När han har fikat eller käkat så ställer han sitt glas / kopp på samma fläck på diskbänken som han gjorde förr. Fast att diskmaskinen står direkt under (vi pratar max 5 cm). Inte diskbänken heller utan mellan kanten och diskbänken.... amazing!

  

Sa jag att jag älskar att ha barnen hemma??  //Farmskan

3.652 dagar till nästa

Godmorgon... idag är jag trött och lite



... eller egentligen inte. Tror mest att jag är låg, irriterad och har ont i huvdet på grund av att jag åter igen har lock i ena örat. Det kom när jag bestämde mig för att ta årets sista bad i går eftermiddag. Förmodligen har jag fått vatten bak trumhinnan och det är SÅ JÄKLA DRYGT!!! Har försökt med headbanging, revaxör och sugpropp men ingenting hjälper. Får väl ta mig till jouren imorgon om det inte släpper så de får suga ut vätskan.

Nog gnällt om det... vi hade i varje fall en trevlig kväll i Kiaby hos makens äldsta bror med familj. Käkade kalkon och efter det en jättegod efterrätt som la sig som bomull runt den redan lätt konvexa midjan. Men vad tusan... nåt roligt måste man ju få ha. Banta får man göra sen när vardagen drar igång igen.

Har ni uttalat några nyårslöften förresten?? Jag har en massa på lager som jag borde uttala och framförallt följa och genomföra:
- Börja träna... eller åtminstone röra på sig mer än mellan bilen och ytterdörren
- Håll igen på godsakerna... eller max 1 påse godis och chips i veckan
- Shoppa mindre kläder... eller åtminstone köpa sånt som jag använder mer än 1 gång
- Reflektera mera, inte bara springa på i ekorrhjulet

Jag har inte uttalat dem än men kanske, kanske att jag uppbådar karaktären att både uttala och följa. Större under har ju skett menar jag... Jesus gick ju på vatten.

Men seg är man idag som sagt och tiden har ägnats åt att ligga i soffan och läsa en riktigt bra bok "Lean administration". Oj, vad mycket bra tips och idéer jag har fått nu och som jag är skitsugen att börja testa på jobbet.

Pia och Jan(a) kommer snart och vi ska käka lite gott. Stor-sonen är snäll och kör och hämtar dom så vi alla kan få avnjuta lite vin till maten. Kan vara precis det man behöver idag för att ta sig över kanten...

3.652 dagar kvar till nästa decennium... ta vara på den tiden! //Farmskan

PS! Jesus gick inte på vatten, han bara visste var stenarna låg...

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0