Vad menar han?

I måndags kväll när jag stod och pratade i telefon så ringde det på dörren. Medan jag fortfarande pratade så gick jag för att öppna, helt i tron att det var någon tjejkompis till dottern som glömt att "det är bara att stiga på-regeln" inte längre gällde. Men utanför så stod där en kille (40+) som presenterade sig att han kom från Canal Digital och undrade om vi haft problem med övergången till digital-TV?

"Nej, vi har Boxer" sa jag
"Jo, men du kan ju haft problem ändå?
"Vi har inte Canal Digital, jag är inte intresserad heller..."
(säger jag med luren fortfarande vid örat...) Då kläcker han ur sig:
"Finns det någon här hemma som har hand om det som jag kan prata med?"

Har hand om det?! Va! Tror han att jag inte skulle fatta hur det fungerade... fy fasen vad proffsigt att som säljare börja med att idiotförklara den som står framför... Tror jag skall börja med det på jobbet faktiskt. Men tyst och försynt som jag är (sa jag ödmjuk och lugn?) så kallade jag på maken och lät honom skicka iväg idioten istället. Senare när vi var ute och gick med hunden så stod han hos grannarna och tjatade. Lycka till!

I morse fick vi sen se en varning i tidningen om denna kille och att man absolut inte fick släppa in honom. Canal Digital har aldrig skickat ut några säljare. Ha! Jag kan väl känna igen en idiot när jag ser en!

Annars har dagen varit bra tycker jag, lugnare än igår och jag har fått betydligt mer ur händerna. Första halkan kom i morse, blank is... och nära på en incident i Osby rondellen, men man har ju Saab och vet hur man skall hantera den, eller hur Ullstorps-Torgny? Var det rattlås eller vattenlås nu igen?

Imorgon börjar i varje fall mina utvecklingssamtal... skall bli hur kul som helst!
Må gott och glöm inte Greys Anatomy ikväll... på 5:an. Oj, vad synd alla ni som har Canal Digital... ni kan ju inte se 5:an... (var väl inte helt ute och cyklade eller?)

//Farmskan

Där försvann dom...

Idag försvann 8 timmar av mitt liv till möten på jobbet... möten som visserligen gav en del men till stora delar också tog... energi alltså. 8 timmar! Detta får sedan konsekvenser i form av:

* Inte tillgänglig för mina kollegor
* Inget eget arbete what so ever = kvällsjobb hemifrån
* Efterverkningar i form av mer uppgifter

Alltså möten skapar merjobb!

Nej, sluta gnäll nu för sjutton och hoppa över i den gröna lådan igen... livet leker och på fredag väntar en go semesterdag med shopping till Tyskland. Förråden behöver fyllas på inför födelsedagar och julhelger. Vem jag skall åka med? Ingen... bara mig själv. Själv är bäste dräng!

Väntar med spänning på att nästa bloggare skall gå igång: Håkan "Hare" Jönsson. Kommer att lägga honom som en favorit med en gång... mycket Spike och motorcykel om jag får gissa

Helan går! //Farmskan

Felsägningar

Varför är det så roligt med folk som säger fel? Framför allt kan man inte låta bli att kommentera det heller... som idag när Ullstorps-Torgny sa att man skulle "kastrera förslaget". Det blir liksom en liten annan mening än det var tänkt... Här är en till som har svårt med rätt ord:

http://www.youtube.com/watch?v=JVkCZELrPqI

Sen är det i och för sig lite tragiskt att man gör en sak av det... men kul är det lik förbenat.
Gick igenom helgens vimmelbilder och hittade då orsaken till Eagle IF:s förlust i lördags



Kommentarer är överflödiga... känns inte som rätt uppladdning inför en match.

Annars känner jag mig mest "uppsvälld" just nu efter en god middag (den andra idag... även om lantbiffen i IKEA-matsalen hade mycket övrigt att önska...). Vad hände med snacket om att hålla igen, äta mindre, banta bort några hekto? Som vanligt ingenting. Men man får väl vara tacksam för att ingen (än så länge) sagt åt en att sitta i mitten i pendlarbilen så den inte välter... men visst känns det jobbigt att bara genom att vända sig om i mötesrummet så suddar man bort allt som stod på tavlan. Hur mycket mer motivation behöver man??

Nej, sluta deppa nu och gör något vettigt av resten av kvällen. Kok kaffe och sätt igång en tvätt.
Hörs imorgon! //Farmskan

Ny dammsugare

Söndag kväll och kvällsrundan med hunden är avklarad. Snart väntar lite gott kaffe och kanske, om andan faller på, en nybakad munk till det. Känner redan hur andan faller på faktiskt...

Var inne och bevittnade Eagle IF:s första förlust i innebandy (Korpen Elit). Lite halvt bakis allihopa och en del otroligt kaxiga och stutiga och som därmed sabbar för alla i laget. Väx upp! Måste dock erkänna att lill-sonen imponerade stort som spelmotor. Skyttet var väl lite si och så men en talang är han allt.

Veckohandlade sedan på Kvantum och slank då också in på Ö&B och nu måste jag bekänna det... jag är rädd för att handla på Ö&B. En affär som säljer allt ifrån skinnsoffor till munskölj har man en viss ångest inför. För att inte tala om folket som var där och handlade... man gick och såg sig om över axeln hela tiden, livrädd att någon skulle hoppa fram mellan häcksaxarna och chipsen. Nej fy!

Annars har det varit en dyr helg. Maken lyckades ta sönder dammsugaren (siste man som rör den är ALLTID skyldig, även om den var halvtrasig innan).
En ny från Siba: 1.589:- Katjing
Veckohandling + Ö&B 1.100:- Katjing
Skitsnygga finbyxor och en kofta 877:- Katjing... tänk om man kunde vinna på tipset. Förresten... Grattis lill-sonen till 7:an på hästarna!

Sist men inte minst... Varför bör inte överviktiga människor hoppa bungyjump?



That's why! Ha en skön vecka alla goa vänner! //Farmskan

1) Manne! Är det bara yrseln man är ute efter skiter man i smaken och temperaturen
2) Brodern på 30+ igår. Varför? Du är ju närmare 50- än 30+ (och då menar jag inte Celsius)
3) Inget nytt från Grahnskan idag heller... lever livet?
4) Blogg-pillan... skall bli kul att ses igen och höra allt skitsnack och skvaller!! <3

Dragspel

Lördag eftermiddag och maten i ugnen doftar ljuvligt. Rött vin på kylning och bara jag och maken hemma. Ibland är livet oförskämt gött att leva. Veckan har varit helt galen med tjänsteresor kors och tvärs genom Sverige... oavsett om man bara sitter och reser så blir man trött i bollen.

I fredags gick färden till Norrköping för ett mindre kul möte. Skulle åka med en kollega för att säga upp ett samarbete och det är ju aldrig kul.. trevliga killar är det också. Så fort de fick se mig så tror jag de förstod för de bara stirrade och sa... "Varför är du med?" Snacka om att sända dåliga vibbar... Ha ha.

På kvällen gick jag upp till dansedockorna som samlats hos Manne på förfest inför Sommarlust och Thorleifs. Jag i mysbyxor och huvtröja och de uppsnofsade och fina inför kvällens äventyr. Blev tråkförklarad och mobbad men det bjuder jag på. Så trött som jag var efter veckan hade jag somnat i första bästa karls armar och det hade sett illa ut... medge det! Hoppas ni hade en kul (och givande!) kväll i varje fall.

Nu sitter maken och spelar dragspel i källaren. Det ni... klå det om ni kan!
Det tråkiga med det är att det inte går så bra att dansa linjedans till den musiken... annars,
fy tusan vilket team vi hade blivit!

Puss till er alla och speciellt till styvfar Bengt som är en trogen läsare! //Farmskan

Vem? Jag?

Vilken dag detta har varit! Nu när man funderar så händer det saker runt en hela tiden.

Skulle på tjänsteresa till Stockholm idag och planet gick kvart i 7 från Sturup. Hur dags klockan ringde? Tack för att ni frågar! Jo, den plingade väl till vid 1/2 5. Problemet är ju egentligen att man inte har sovit med någon reda alls på natten eftersom man är livrädd för att inte vakna. Hur som helst, tog mig ner med bil till Sturup och checkade in. Planet försenat en kvart för det var tjock dimma i Stockholm, men iväg kom vi i alla fall och kom till.... Trosa. Där blev vi och 12 andra plan satta på hold eftersom det inte gick att landa. Cirklade runt där i 40 minuter och det är läääänge när man sitter där och bara tänker på hur många andra plan som ligger och cirklar runt omkring en. Men ner kom vi! Och ner kom också grannens kaffe, rätt i knät eftersom mannen framför honom hade enorma tics och tvunget måste sitta och rucka huvudet mot sätet hela tiden. Lätt irriterande!

Ett bra möte hade vi alla fall och sen skulle man hem igen med flyget. Checkade in och gick sedan på toaletten. Stod och pratade med en kollega i telefon när en vakt sedan kom och knackade mig på ryggen:
- Ursäkta mig, men var det du som var på toaletten nyss?
- Ja, hur så?
- Märkte du något konstigt i toalettstolen?
(I detta läget bad jag att få återkomma till min kollega i telefonen...)
- Ja, där låg en avlång plastpåse...
Då slog det mig. Det var en sådan där knarkpåse som någon "bajat" ut. Och killen som gick in efter mig hade anmält det hela till vakterna och därefter pekat ut mig. Tack för den! Jag stammade lite och sa, att den låg där sen tidigare.. med blossande ansikte
- Jaha, såg du vem som var där innan dig?
DAAH, vem tusan kollar sånt? Hur som helst slapp jag vidare förhör och slapp också grundligare undersökning av de bakre regionerna. Vilken lättnad! Måste sett trovärdig ut...

På väg hem i bilen kom jag på ytterligare en sak som jag stör mig på:
1) Bilister som kör extremt dåligt! Finns HUR många som helst
2) Bilister som kör jäääättesakta när det är en-filigt och man inte kan köra om, och som sen gasar när det blir 2-filigt!
3) Lastbilar som kör om andra lastbilar i en högre hastighet av 1 km / timme... på motorvägen!
Mitt neurotiska sinne klarar bara inte av det. Jag är bara helt bäst i trafiken! Så är det

Dagen avslutades med dans på linje och det var riktigt kul idag.
Dagens citat tillägnar jag min kompis Manne: "Det känns som jag har en pigg i byxorna... fast det är väl bra att där är något som är piggt!"
Sov gott! //Farmskan

PS! Här kommer lite bilder från vår linedancefest. OBS! Lägg märke till Grahnskan mitt i bild (t.v.)

               

Haparanda ToR

Två dagars tjänsteresa till Haparanda är till ända och jag förmodar att ni, alla mina trogna läsare, längtat ihjäl er efter mina inlägg! Så givetvis vill jag inte göra er besvikna... här kommer en kort sammanfattning:

Gick upp sjukt tidigt i måndags för att köra till Kastrup och flyget. Kom i lagom tid och stod sedan länge och väl och väntade i världens kö till gaten... konstigt vad mycket folk som skall åka till Stockholm... Det var bara det att jag stod i kön som gick till gaten bredvid, till Milano. Hade i och för sig varit hur skönt som helst men jag fick vackert springa (nu när jag var försenad helt plötsligt) till min gate istället. Hamnade längst bak i planet... längst bak, säte 32C! Och nej, man kunde inte stiga på där bak! Typiskt min otur tänkte jag ända tills jag såg honom.... Blink, blink!! Jag trodde inte mina ögon. Han, snyggingen som jag och dottern pratat om i veckan sätter sig ner på platsen bredvid min. "Undskyld", sa han. "Inga probleeeeeem" sa jag. Snygg som tusan är han även i verkligheten men ack så traggig... han var inte tyst i 5 sekunder på hela den timmens resa... men vem bryr sig?



Resten av resan upp till Haparanda gick utan missöden och jag kom väl fram till varuhuset runt 2-tiden. Hade man rest lika länge söderut istället hade man hamnat i mitten av Afrika... känns tråkigt att veta på något sätt.. Hade sedan utvecklingssamtal med kollegan Mira. Måste vara ett av de dyraste utvecklingssamtal jag haft. Först resan, sen gick vi ut och käkade på kvällen på en krog (finns bara den eller Frasses gatukök...) som hade lånat in en stjärnkock. Otroligt bra mat men också otroligt dyrt. Hon och jag betalade 960:- för oss två (och då drack hon bara vatten!) Vi käkade oxfilé med rostad vitlökssås, potatispuré och aiolikräm... och då menar jag inte lite aioli med en krossad vitlök i utan en vitlök med lite aioli på... Man luktade grymt, jag mådde nästan illa själv... men jag slapp bli biten av några norrlandsmyggor i alla fall. De låg istället döda runt sängen när jag vaknade i morse! Plus att vitlöken rensar magen (fast just det kanske vi inte skall prata om i detta forum...)

Efter en natt på Haparanda stadshotell så styrdes färden hemåt igen och jag landade safe and sound på Kastrup runt 4-tiden. Skönt att vara hemma igen och tillbaka i bloggträsket. Jag har saknat er!! Och ni mig... eller?
//Farmskan

PS1: Lovar att uppdatera dig Grahnskan om Manne... annars får ni skvallra på fredag
PS2: Ola... det är INTE mesigt att dansa på en linje!
PS3: Är det cowboy-Lasse som är chatt-Lasse, då dör jag!

TV-helg

Helgen har varit precis så lugn som jag trodde (önskade). Hanna har varit här och haft en kompis med sig och det är alltid kul. Kan ju inte vara så roligt att komma hit varannan helg och egentligen inte känna någon i denna byn utan vara utlämnad till maken och mig... för handen på hjärtat, hur kul är vi två som sällskap till en 15-åring? Undrar om sönerna kände likadant när jag och exmaken inte bodde på samma ställe... att det typ var skittrist att komma hem till mig eftersom de inte kände någon där att vara med. Man försökte ju få dem att gå ut och träffa barn där men det var ju inte lätt, de tog ju hur lång tid som helst tills de kom nästa gång. Blir inte riktigt naturligt. Men men, tiden går fort och när de blir större så är det ju ändå bara kompisar som gäller och då kvittar det nästan var de tillbringar nattens få sovande timmar.

Så helgen har varit en TV-helg i stort sett. Ser nästan inte på TV alls i veckorna förutom Greys Anatomy och CSI, det kan man ju bara inte missa! Hur bra som helst. Men på helgen är det annorlunda, då känns det rätt gött att slå sig ner och se lite lättsam underhållning... Idol, Svensson Svensson, Babben m.m. Och då kom jag och tänka på hur patetisk man egentligen är... så typisk svensk... kolla detta klippet.

http://www.youtube.com/watch?v=FvM0ryhD5rY

Nu får det bli ändring! Vi skall ta oss upp ur träsket och bli kultursnobbar. Kom igen maken! Förresten måste jag också meddela att han nu har hållt uppe med snusning i snart 3 veckor, och ännu ingen skilsmässa. För han blir lätt irriterande när han inte får nikotin... men nu ger vi järnet tillsammans. Enade vi stå.

Grattis Manne! Kul att höra och väntar på fortsättning //Farmskan

Helg, helg, helg

Sällan har en helg kommit lägligare än denna. Veckan har varit sjukt jobbig med möten inbokade i stort sett hela dagar... man kommer efter som tusan med det man borde göra så nu får man väl försöka ta ett ryck i helgen och komma ifatt. Nästa vecka är en resvecka: Haparanda, Stockholm och Norrköping (och så är den veckan slut...). Mådde sjukt illa och var extremt kissnödig hela resan hem... koncentrerade mig så hårt för att inte kissa på mig att jag sen fick huvudvärk också. Är det det som kallas biverkningar?

Käkade lunch med stor-sonen idag, hur mysigt som helst. Det är så sällan man får rå om honom nu så man får ta varje tillfälle som ges, även om det innebär en lunch i IKEA-matsalen.

Maken, den förträfflige, hade gjort taco-paj när jag kom hem som avnjöts tillsammans med tre stora glas mjölk... det skulle dom vetat på Previa. "Mjölkprodukter är farliga för dina blodfetter, drick vatten!" Dricka vatten?? Ah nej, då är jag hellre fet i blodet eller har, som dottern uttryckte det, bikini-mask i lungorna.

Kallt som bara den är det också så rundan med hunden efter maten fick bli kort och snabb... dessutom väntar ju lite bra TV-fredag och gott te. Blir nog en skön och mysig helg detta!
Önskar er detsamma! //Farmskan

Manne! Hur var Tomelilla?

Huset fullt

Torsdag och därmed linedance efter jobbet. Hade väl "glömt" detta i morse och gick iväg med mina höga stövlar... hur lätt är det egentligen att dansa linedance i dom? Nej, just det! Lärde oss i varje fall två nya danser, lite lagom svåra och med bra rytm. Skönt att dansa av sig lite stress från jobbet (även om man stapplade runt i högklackat...)

När jag kom hem var huset fullt av folk, både brodern och lill-sonen med fästmö. Hon hade bakat pepparkaksmuffins som de hade med sig. Hon är duktig hon, inte alls som den analfabet i köket som en annan är. Skönt för sonen att han äntligen får lite hembakat... har mest varit "köbekager" i detta huset. När man tänker på det så är man faktiskt en ganska sorglig figur i hemmet. Är liksom inte någon sådan där bullmamma som alltid passat upp på barnen med fika när de kom från skolan. Har mest varit jobb, jobb och jobb. Men det är kanske tanken som räknas, man får hoppas det i alla fall... att man åtminstone gett dem något positivt att minnas från sin barndom. Maken däremot har bakat en hel del här hemma... han är egentligen "too good to be true..."

Nu är det dags för räkningarna att betalas och sen... full fart mot helgen! Maken sitter redan i soffan... lite som Al Bundy och då kom jag att tänka på den här:

   Puss! //Farmskan

Vänner

Usch, idag har jobbet varit en pina. En massa saker hela tiden, möten, folk som vill ha svar, mail, uppföljningar och en massa besök vid mitt skrivbord. Ibland känner man att man inte riktigt orkar leverera en del av sig själv och sin uppmärksamhet till alla människor som kräver det... men det är ju ändå mitt jobb. Att finnas till hands för mina kollegor. Missförstå mig rätt, jag stortrivs på mitt jobb och skulle väl inte vilja byta men ibland blir det bara för mycket. Men man tröstar sig ju alltid med att "det blir bättre snart...". Hört den förut eller?

Efter dagens förvärv så åkte jag till stan och träffade en gammal kompis från Ifö, Ingela. Vi brukar träffas sådär en gång i kvartalet och prata skit om allt och alla. Det är så skönt att få göra det ibland. Ingela är en sån kompis som man bara har utan några förpliktelser. Det kan gå lång tid utan att vi hörs av via mail eller telefon men så ses vi igen och allt är som vanligt. Gud vad det är skönt... man behöver aldrig förställa sig liksom.

Huset luktar gott av scones... det är dottern med kompis som bakar men jag är proppmätt sen fikan med Ingela så jag tror jag hoppar. Dock har maken varit uppe och mumsat (fast han har chips i källaren...) Han har slutat snusa nämligen och lider av ett sötsug utan dess like. Fick värsta ångesten här för en stund sen och gav sig ut på en cykeltur... snacka om damp! Blir trött bara jag tänker på det...

                
           Här en hälsning från Madeira och stora dottern, knappt man blir avundsjuk!
           Vad är en solig dag där mot regn och slask här? Ingenting...
     
           Önskar er alla en trevlig kväll... det skall jag ha, det har jag förtjänat!
           //Farmskan



  

Att bli gammal

Att bli gammal det kan man förhålla sig till på många sätt. En del väljer att gå genom livet, från födsel till the bitter end med ett leende på läpparna. Ingenting är omöjligt och man njuter av varje sekund man lever. Exempel: farmor Signe (96). Sen har vi den andra kategorin... typ Usch och Fy, allt är jobbigt, ont här och ont där. Allt var bättre förr och livet är till för att jävlas med oss människor på alla sätt, alla är fiender. Några exempel här?? Nej, tänkte inte det... Jag har i varje fall sagt till maken att han kan glömma att jag stannar om han blir sån. Då kommer jag att protestera och skaffa mig en superung älskare som underhållning. Hade inte du någon som ville läras upp Manne??

Här är en kul bild.... hoppas jag och maken kan känna så om 30 år

image25

Annars går mina tankar idag till kollegan Lasse som gick med en smäll rätt in i den berömda väggen. Man hade nästan sett det komma och hade förmodligen kunnat göra en del innan... Vem skall nu spela Pumba på julspexet?? Lasse, min goa vän, krya på dig för tusan och kom tillbaka snart. Jag lovar att försöka göra mitt bästa för att underlätta din vardag!

Till er alla där ute! Var rädda om er och njut av livet! //Farmskan 

Så mycket känslor!

Tänk att en liten blogg kan röra upp så mycket känslor... jag tycker det är fantastiskt roligt att ni, mina trogna 10 läsare engagerar er så i det som skrivs. Den enda som är helt ointresserad och som aldrig nånsin ens orkar läsa min blogg är maken... och han är ändå den som avhandlas allra mest. Fascinerande!

Några kommentarer:
* Jo, Manne, bilder är helt OK. Speciellt mysbilder hämtade från vimmelsidorna i K-bladet....

* Världens bästa Ola, vem?? (jag tycker du kan våga säga ditt riktiga namn nästa gång)... jag linedansar även i TV-rummet iklädd mysbyxor. Detta för att effektivisera hela grejen och slippa gå ut och mingla. Har faktiskt glömt hur man gjorde och om jag hade kul sist jag gjorde det. Vilket då??

* Morgans fru... lugnare än i vår bil kan det inte bli. I varje fall sov Morgan sig igenom alla turer, förutom när han själv körde förstås. Vadslagningen blev det inget av, ingen som tyckte det var lönt att betta. Hälsa Mogge att vi saknar honom... och hur blir det med skjutsen till julfesten?

* Grahnskan... tack för klorna! Och du, spana in potentialen!

* Dottern E, modigt gjort!

* Rita... hoppas du har det bra i Boden. Kommer upp dit på måndag / tisdag. Brrr!! Har ni snö?

Ha en riktigt skön kväll alla glada, goa vänner! //Farmskan

Titta vad man hitta

Finns mycket kul att finna på internet... nedanstående bilder är exempel på det. Maken och jag som är själva prototypen till ordet "soffliggare" och "tråkmånsar" skulle aldrig fastna på sådana här bilder. Detta är personer som tycker om att vara ute och vimla på stadens raggarhak, frottera sig med lokala kändisar och bara chilla (bilderna tagna på Chill out = Jurassic Park)

image23

image24

Det är som vännen Manne sa... "Man är inte särskilt vacker den tiden på dygnet"
men så illa är det väl inte... eller?

//Farmskan

PS! Grahnskan, detta var potentialen vi pratade om igår... kan det va' nåt?

Så kul!

Linedancefest igår i Ringelund och det var bara hur kul som helst. Jag, Manne och Grahnskan (jajamen!!) drog iväg med pastasallad och vin för att träffa dessa entusiastiska människor. Jag, maken och dottern hade laddat upp innan med "gamla godingar" från 80-talet och dansat vilt i vardagsrummet så man var uppvärmd... fasen så mycket bra musik de gjorde i slutet av 70, början av 80-talet.

Det bästa med linedancen är att alla kan. Man hoppar bara in i en grupp som dansar en dans man kan och sen är det hur häftigt som helst. Tre, fyra olika grupper uppe på golvet hela tiden, och så mycket bra musik. Fast det är klart... gillar man inte country är det nog rätt så tungt... Grahnskan som bara skulle vara med och titta (eller som dottern sa "dricka vin och gapskratta åt er andra....") stuffade väl runt hon också till mångas glädje, men stegen satt där efter ett tag. Det är liksom så skönt att alla är välkomna och ingen glor snett om man missar.

Glodde snett gjorde vi dock på den pinsamma damen (55+) som innan dansen ens kommit igång var riktigt örnfull. Hon var uppe och försökte dansa mitt i en grupp och det såg helt otroligt ut. När de snurrade runt så gjorde hon det också men antingen åt fel håll eller en halv minut efter... då låg vi faktiskt dubbla av skratt. Till slut tog hennes man henne hem, då hade hon sovit vid bordet en stund och byxorna hade hasat ner så hon visade hela ändan... måste kännas härligt idag när hon vaknar!

Mycket diskussion om "matchning" på nätet mellan damerna i
mitt sällskap, de jämförde lite erfarenheter och namn som man
skulle passa sig för. Jag som bara matchar rätt tröja med rätt
byxor satt ljumt tillbakalutad med mitt vin...
hemma väntar ju maken så man har mycket att vara tacksam för!

Tack girls för en trevlig kväll!
Kram //Farmskan

Hur tänker man?

En del föräldrar verkar göra sitt allra yttersta för att förverkliga sina egna drömmar via barnen. Allt det som man själv inte fick göra eller lyckades med som barn, försöker man återuppleva genom barnen. Det är helt sjukt!

Jag tänker på alla de idrottsföräldrar som "bara vill sitt barns bästa" när de prackar på dem sina egna sporter alternativt sporter som skall ge de stora pengarna. Eller också anmäler man sin dotter till Luciakandidat fast hon inte vill bara för att man "själv så gärna ville vara lucia när man var liten men aldrig fick..." Usch! Jag hoppas verkligen att jag inte varit sån mot mina barn utan att veta om det. När man bara trott sig ha DERAS bästa för ögonen men egentligen velat leva ut sin egen dröm.

Jag tror dock att jag känner mina barn tillräckligt väl för att veta när det är bättre att de går sina egna vägar och finner sina egna lösningar.... hoppas jag i alla fall. Visst vill man dem allt väl men om de mår dåligt av ens agerande så är det ju ett totalt misslyckande. Visst vill man väl att de skall lyckas med det de företar sig i livet men vem är jag att veta hur deras bild av lycka är?? Den behöver ju inte överensstämma med min bild.

Ett djupt inlägg men ibland blir det så när saker och ting händer och man ser reaktioner. Det får en att tänka till över sitt eget agerande. Jag älskar er mina fem ungar!
//Farmskan

Sjuk...

Fredag eftermiddag och jag är sjuk... så där hängig och eländig som egentligen bara förkylda killar kan vara. Och det sitter i pannan och vill inte bryta upp vilket är otroligt jobbigt. Men är snorig utan snor liksom och har en tråkig malande huvudvärk. Min snälle make, som verkligen är så där jätteomtänksam, lämnade hunden på dagis så att jag skulle få sova i lugn och ro. Annars står hon bara vid sidan av sängen och hoppar med en leksak i munnen. Se mig! Lek med mig! Gör man sen inte det så lägger hon sig ner med en högljudd suck... Tråkmåns! Blänger sen under lugg länge och väl för att visa sitt förakt.

Igår var jag i Stockholm på kundträff. Vi hade bjudit in alla våra partners, kunder och kontaktpersoner på lite föreläsningar och gott att äta. Hur trevligt som helst, alla var nöjda och glada. På kvällen gick mitt gäng på lokal och käkade och tog en bir men jag fick snällt hasa mig upp på hotellet och bädda ner mig. Hade fått världens lyxsvit med egen terass högt under takåsen. Fy! Vad skall resetjänst säga? Plus att jag sen inte kunde utnyttja denna stora svit till att ha lite förfest heller... vilken skam.

På tåget hem idag fick vi stå still i Linköping i över en halvtimme. Detta för att en idiot bestämt sig för att han skulle åka gratis, han vägrade betala sin biljett. Vi fick invänta tre poliser som kom för att kasta av honom. Då önskar man att man hade varit 2,40 lång och vägt 100 kilo så man kunde hivat han ut från tåget. Jäkla dåre! Skaffa dig ett liv och köp en biljett för tusan! Men men, man kommer ju hem ändå till slut även om reptilhjärnan man har inte vill lyssna på det sunda förnuftet just då.

Imorgon är det linedancefest i Ringelund... hoppas jag är frisk! Tycker det skulle vara så roligt att få dansa så många ihop, jag får hålla tummarna. Maken vill inte följa med men han har istället hittat på en egen dans: linedancepolka som han underhåller mig med här hemma.

Love you all //Farmskan

96 år

Besvärliga människor, hur skall man hantera dom? Detta var rubriken på det seminarium dit jag tog mina kollegor i eftermiddags. Det var två fantastiskt roliga personer som höll i detta, bl.a. Morgan Alling. Man fick lite exempel på olika beteende och hur man skall hantera och bemöta dem. En del har man givetvis hört förut men alltid är där något korn av snusförnuft man kan ta med sig. Gänget verkade i varje fall uppskatta det hela och det var ju kul. Rent generellt finns det tydligen tre olika sorters människotyper: Offret, Hjälparen och Pådrivaren och man hittar ju onekligen personer i sin närhet i varje kategori :-)

Träffade min goa svägerska Rita där också så det förgyllde ju tillställningen ytterligare.

Efter detta for vi hela familjen ner till min farmor Signe som fyller år på torsdag... Pom pom pom!!! 96 år. Helt otroligt. Denna lilla goa gumma bor själv i en tvåa och sköter sig helt själv. Spelar boule och gympar och lagar mat och bakar. Hoppas man blir lika pigg själv när man blir gammal. Knepet är nog att ha roligt och absolut inte lägga energi på att reta sig på folk. Jag har aldrig hört min farmor gnälla eller tala illa om någon. Grattis älskade farmor!


image19

Bägge sönerna, Paulina, bror Ola, dottern E och vi var på plats men man märker av att hon blir fortare trött nu. Det är typ "jättekul när vi kommer men mycket roligare när vi går" och det är väl inte så konstigt. När vi stod i dörren på väg hem säger storsonen att han har lite problem med en lampa som blinkar i bilen "men den blinkar bara ibland..." Jaha, säger maken... det är blinkersen. Tadam! Han är bara så rolig...

Nej, nu väntar en förhoppningsvis bra film som vi köpt
Må väl alla icke besvärliga människor jag känner, ni andra... skärp er! //Farmskan

Se upp Hälge!

Idag gick startskottet för årets älgjakt så nu fylls skogen av små gubbar och gummor som sitter på pass på någon liten stubbe och väntar på storvilt. Jag förstår inte riktgt tjusningen men det är väl för att jag aldrig varit med på någon sådan jakt heller. "Styvfar" Bengt sitter enligt Modern någonstans på ett kalhygge och de verkar ha tur med jaktlyckan eftersom man spisar älgkött en hel del i det hushållet. Dessutom förtäljde hon att de häromdagen haft en älg i sin trädgård som hade ätit upp äpplena i trädet... så varför ge sig ut i skogen då? Bättre och sitta hemma i sovrummet som en liten Runar och skjuta älgen därifrån. Eller? Jag menar det måste väl vara skönare att spendera dagarna i lite bekvämlighet än att sitta med granbarr innanför skjortan. Men men, jag säger bara: "Se upp Hälge, för här kommer dom!"

Vi har fått en ny pendlarkompis, Ullstorps-Torgny. Det blir säkert jättebra, han slipper numera köra halva Skåne runt för att hämta folk innan avfärd till jobbet (vilket han gjorde tidigare). Han välkomnade att vi samlas på Elgiganten. "En för alla, alla för en" är vårt valspråk!

På hemvägen från jobbet diskuterade vi ugglan vi körde på häromdagen. Jag berättade om makens frenetiska torkande med medel på rutan, då säger sonen Marcus: "Hade han ett travel-kit med rengöring med sig?" Klockrent! Så Stiffe mitt i prick!

Sonen skall vara här hemma några dagar nu när han har semester, skall bli så kul att ha honom här! Ikväll väntar annars vinkväll med tjejerna och jag hoppas givetvis på storvinsten!
Skål //Farmskan

PS! Trots alla er gliringar och glåpord så säger jag: Älskar er tebax!

Hånad...

Jag fattar ingenting.... vad är det med folk som tror att jag inte kan cykla? Herregud jag har ju cyklat massor i mina dagar! Grahnskan påpekar att jag inte ens cyklade när jag var liten. Gjorde jag väl visst då, vi stod ju jämt och hängde utanför hennes hus när vi var tonåringar (vi hoppades nämligen få smaka lite goda kakor eftersom pappa Lennart var bagare... en och annan har ju slunkit ner där kan man lugnt säga). Grahnskan svarar då lugnt... "men du åkte väl mest..." Hallå, vilket påhopp!

Maken kommenterade vår konversation på sitt vanliga stillsamma sätt: "Vill du jag skall sätta på stödhjul nu i början?" Tack för den älskling. Men jag är inte bitter... har testat cykeln nu i morse och det gick fin fint. Grannens ungar stod storögda och tittade på, helt beundrande över min stil så det så!

Gårdagskvällen firade vi hos far, han fyllde nämligen år i veckan, 68 år. Han blev glad över sin present (tror jag i alla fall...) och lovade boka tid inom kort på Hälsa & Helhet. Hoppas han tycker det är riktigt skönt. 40% av deras besökare är män sa tjejen när jag var och köpte presentkortet. Var väl det jag trodde, smygfåfänga är vad de är men de vågar inte berätta det bara.

I eftermiddag väntar VIP-förhandsvisning av filmen "Ratatouille" på filmpalatset i Bromölla för mig och Hanna. Jag har snyltat till mig biljetter via jobbet. Skall bli riktigt skönt och bara glida in och bli bjuden på lite godsaker. Hoppas de har en röd matta som vi får mingla på också, och att pressen är där. Lovar att ge er en recension i veckan.

Må gott! //Farmskan

Glasklart

Idag har Eskil varit här. Eskil är en lyx jag unnar mig då och då och när behovet inom mig är som störst. Maken har försökt att fylla detta behov men har liksom inte riktigt nått ända fram. Eskils handlag är så mycket bättre och hans rörelser är helt magiska, man blir salig och ger ifrån sig små tjut.

Visserligen får jag betala för hans tjänster men det är det värt! Han tillfredsställer mig både på utsidan och insidan och det är bara så skönt när han är färdig.

Annars har det inte hänt särskilt mycket här inte... men snart är det helg och far min skall firas. Han skall få en portömning ifrån Hälsa & Helhet. Det är grejer det!

Sköt om er i helgen! //Farmskan

PS! Sa jag att Eskil är fönsterputsare??

Varning för älg!

Kom väl körande på riksväg 23 i vanlig ordning i morse och vad händer??? Tre bilar framför oss springer en stor, fet älg ut på vägen och krockar med bilen. Landar på motorhuven, sen vindrutan och far över bilen. Reser sig väl upp och skakar av sig och springer sen ut mot skogen igen. Trycker sig frenetiskt igenom viltstängslet.... Alltså blir man chockad eller chockad? Jag som tyckte det var mastigt med ugglan häromdagen!

Hur som helst... bilen blev mosad och "gubben" rätt så skadad. Allvarligt stod det i tidningen sen men när vi kröp förbi (andra som stannade nämligen) så försökte han åtminstone ta sig ur bilen. Jag trodde att han var runt 60 år men i tidningen stod det 48... så bra är jag på att gissa ålder. Hoppas ingen säger detsamma om mig!

Usch, de är otäcka de där vilda djuren i skogen och man får sig verkligen en tankeställare när man ser något sånt. Tänk om man hade varit 30 sekunder snabbare idag, då kunde man själv suttit där helt mosad.

Annars har dagen varit bra. Fick massage på jobbet, verkligen välbehövligt + att jag avslutade dagen med lite linedance... eftersom jag just nu försöker hålla igen lite på godsaker så är alla "rörelser" välkomna! Fick förresten en cykel idag av bror Ola, tror jag skall provköra den i helgen. Dottern konstaterade att jag nog inte cyklat detta århundrade... vadå, precis som om jag haft någon cykel att cykla på! Köper man något i den här familjen så blir det helt plötsligt allmän egendom (eller barnens egendom kanske man skall säga!) Nej du... den cykeln är min!

Puss o Kram och tack lilla bror! //Farmskan

Vad var det jag sa!

På jobbet är vi strax över 200 personer som sitter i en och samma byggnad... och det är bara Ikanobanken. Sen har vi ju ca 3.000 till som sitter utspridda lite här och där i lilla Älmhult och som också jobbar på något av IKEA-bolagen... det är lite folk det. SÅ.. vad händer då när någon får något kul skickat till sig på mailen... jo, man skickar det snällt vidare till ett tiotal andra kollegor och vänner. Alltså... det får till följd att man samma dag kan få 3-5 mail om samma sak! Man orkar typ bara skratta åt det en gång....

Men idag fick jag något som faktiskt gjorde mig riktigt glad för det bekräftade bara sanningshalten i det jag länge trott och mässat om. Det var frågor och svar till en hälsoguru och bland andra var frågorna dessa:

1) Får man snygg figur av att simma?
Svar: Tja... kolla valarna!

2) Är det farligt att äta för mycket choklad?
Svar: Är du helt dum! Choklad är gjort av kakaoBÖNOR och bönor vet ju varenda människa är något av det nyttigaste man kan äta....

3) Blir man smal om man gör sit-ups?
Svar: Nej, absolut inte... för mycket träning av en muskel gör den större. Alltså... vill du bli tjock så fortsätt med att göra sit-ups

4) Är det bra att vara i god form?
Svar: Rund är också en form, kom ihåg det!

Jag säger bara... vad var det jag sa! För mycket träning är aldrig bra. Så länge man inte befinner sig i detta stadiet så tror jag det är lugnt. Man skall aldrig överdriva!

image17

Soffläge! //Farmskan

Leksaker...

Vad är det med män och deras "leksaker"? Ända sedan de föds så är det viktigaste i livet att ha en massa saker runt omkring sig, vare sig de är bra, nödvändiga eller behövda. Länge hade maken och bror Ola en inbördes tävling som gick ut på att "den som har mest saker när man dör han vinner". Tror faktiskt att den tävlingen fortfarande är vid liv men att maken halkat hopplöst efter. Bror Ola är en baddare på att skaffa sig saker som han inte behöver (vilket i och för sig är bra för sen när han "tröttnat" så lämnar han dem här bara). Undrar om han "tröttnat" på Harleyn i garaget också.... hmmm.

Maken har en alldeles egen liten svaghet och det är däck till bilen. Jag tror inte det finns någon i hela Sveriges avlånga land som köper så mycket däck som vi. Antingen är han otroligt laglydig när det gäller mönsterdjup eller också bara rädd om min säkerhet. Jag hoppas på det sistnämnda.

Har tillbringat två dagar i Göteborg med kundmöten och har därför sovit hos Modern. Det är otroligt praktiskt att ha henne där och billigt blir det också :-) Hela resan upp och ner lyssnade jag på en talbok. Har nämligen försökt bestämma mig för om det är bra eller dåligt med talböcker och jag måste erkänna att i bilen fungerar det. Resan gick otroligt fort. Hemma däremot i sängen fungerar det inte alls... ja, med lyssnandet alltså!! (Försök inte...). Man somnar som en sten när man slagit på CD:n. Skall ge det någon chans till.

Annars går allt sin gilla gång och det är skönt. Längtar till helgen när min store son äntligen kommer ner på ett av sina sällsynta besök till barndomshemmet. Hoppas att man får rå om honom riktigt!
Puss! //Farmskan

PS! Granskan... du viker väl inte ner dig för den kommentaren eller...??

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0