Pasta e basta

Har precis reserverat min absoluta favoritrestaurang i Amsterdam... Pasta e Basta. Ska bli så otroligt härligt att komma tillbaka till staden som jag bott i under nästan två år. Gå på blomstermarknaden, köpa ost, strosa på "de nio gatorna", åka till Keukenhof och också... äta god mat! Längtar verkligen och framför allt längtar jag efter att få några dagar ledigt. Min kalender är... crazy!

Ska också boka lite flygbiljetter och hotell till Stockholm i slutet av april när vi skall gå och se "The book of Mormon" med Elin och Jens. Då är det också dags att träffa hans föräldrar... seriöst värre (*asgarv*).

Per Andersson kan ju vara riktigt rolig men det kan också slå över helt
Vi får väl se helt enkelt, men bara positiva recensioner än så länge
//Farmskan

Träningsvärk

Oj, oj, oj... det är inte mycket det fina tål kan jag säga. Efter två fina dagar med sol och värme och en massa trädgårdsfix så har Farmskan träningsvärk i låren. Svår sådan så att när man skall sätta sig eller resa sig så grimaserar man lite kan man säga. Och samtidigt är det ju i stort sett den träning jag får så jag är tacksam för att åtminstone det blir av. Ja, jag vet att det är upp till mig (och därför händer inget heller!). Nåja, det var en härlig helg och vi fick massor gjort, korv grillades och fika intogs i solen... så gott!!

Var hemma hos Nenne och Tomas i lördagskväll, spelade spel och käkade lite gott. Maken var ju lite skör efter fredagens pubkväll så han inmundigade bara vatten (*ler*). Man får lov att vara bakis ibland

Tiden rinner iväg och nu är det återigen sommartid, märks framförallt på kvällarna vilket är härligt. Man får lite mer energi när det är ljust länge... inte lika trött. Denna helgen kommer lill-dottern och Josef hem och sen är det snart dags för oss att åka en weekend till Amsterdam. Och för att inte tala om att snart är det påsk och då kommer alla ungar, respektive och barnbarn hem. Så himla kul! Längtar sjukt mycket till det

Bästa tiden är våren, mycket skoj och mycket ledighet... det behöver jag
//Farmskan

Jag har blivit Einar

Det där med att åka till London en fredag för ett eftermiddagsmöte och sen hem igen på kvällen är... sådär om jag skall vara ärlig. För väl i London möttes jag av blommande körsbärsträd, gröna buskar och blommande parker och också en behaglig vårtemperatur på runt 16 grader. Att då endast få se detta genom taxifönster eller kontorsfönster känns sådär. Hade gärna stannat över helgen och strosat runt, shoppat, ätit gott... men knappast ensam. Så nästa gång London... nästa gång jag lovar!

Det blev dock sent innan jag landade i sängen, närmare midnatt och med en jäkla huvudvärk. Som vanligt hade jag ju inte druckit tillräckligt med vatten under resan. Jag lär mig aldrig! Vaknade dock upp idag till en härlig vårdag även här så humöret är på topp. Maken är ute och spolar av plattor, jag städar lite inomhus men skall strax ge mig ut jag också och kratta och fixa lite i rabatter. Kanske planterar en liten kruka till trappan också om orken håller i sig. Paps och Babs skulle titta förbi så det får bli lite korvgrillning på baksidan.

När jag städade idag så tänkte jag att "nu fasen skall jag ta tag i badrumsskåpen". Vem visste vad som dolde sig där inne... shit vad gammalt mög där var! Krämer, piller, mediciner och gammalt smink som sedan länge gått ut i datum... vi pratar mer än 5 år. Och då slog det mig att jag blivit min farfar. Farfar Einar som hade mer medicin i sina skåp än apoteket. Till mitt försvar vill jag dock säga att medicinen till mesta delen tillhör han jag bor ihop med. Tror egentligen aldrig att man kunnat skylla mig för att ha medicin, plåster eller annat hemma... eller vad säger ni barn?
 
Nåja, dammsuga färdigt... sen ut i solen!
//Farmskan

Nya ord

Jag vet inte... jag hänger nog inte alltid med på alla dessa nya ord som kommer. Eller också är det så att reportern i TV inte heller riktigt hänger med, utan hittar på egna små ord. Dagens nya ord: GÅNGGÄNGARE. Jag trodde det hette fotgängare men jag kan ju vara slö eller efter. Men jag antar att om det finns gånggängare som finns det joggängare, springgängare och så vidare. Mystiskt ord och lite svårt att smälta.
 
Attentat i London idag... underbart när man skall dit på fredag (*nervöst leende*)
Så tråkigt att det händer sådana här saker hela tiden, ondska i sin värsta form
 
//Farmskan

Tisdagsrush

Snart dags att packa ihop och köra hemåt, denna dagen har gått i ett flygande fläng och just nu är min agenda något i obalans, det är helt enkelt för få timmar per dygn. Kommer att vara så några veckor till så det är bara att ta ett djupt andetag och försöka styra runt de hinder som uppstår på vägen. Men jag skall villigt erkänna att jag är rätt trött på kvällarna, så att somna i soffan är inga problem

Helgen var väldigt bra ur den aspekten eftersom vi inte hade någonting direkt planerat. Fick inhandlat lite skor och besökte svärmor som planerat och sen... ingenting. Bara gå och mysa i stort sett och koppla av. Stor-sonen kom en sväng på söndagen så Farmskan var happy happy. Han är den som bor närmast och ändå är det honom man nästan träffar minst. Men han hade lite glada nyheter så Farmskan gick till sängs med ett leende

Nej minsann... nu skall jag köra hemåt, maken är borta ikväll så jag kan jobba ostört någon timme till där hemma OCH titta om avsnittet från Homeland som jag somnade framför igår
 
//Farmskan

Det där med börsen ni vet...

Regn, regn, regn... trist väder som gjort för shopping av skor till mig och maken. Ett besök på poolfirman och sen avsluta hos svärmor med lite fika. Hej Lördag!
 
Så trött jag blev idag när jag vid frukosten satt och läste tidningen. Jag brukar egentligen inte kika på börssidorna men just idag så gjorde jag det och blicken fastnade vid en aktie som jag, med magkänsla för namnet, köpte ett antal av för några månader sen. Tror jag gav runt 35 kr för dem. Någon gång i december eller januari så började aktien stiga och jag bestämde mig för att sälja när den genererade dubbla priset... VARFÖR?!

Varför hade jag inte is i magen och lät den vara kvar? Jo, för att efter den steg till dubbla började den pendla lite upp och ner runt det priset och jag tänkte... nu säljer jag och tar hem lite vinst. Bra där Farmskan. I dagens tidning stod att läsa att kusen nu var 329 kr...
 
 
Jag blir aldrig någon börshaj!
//Farmskan

Som en liten vätte

Förr kallade vi min far för vätten för att han är ganska liten. Inte för att någon i min familj är särdeles lång förutom mina söner som uppenbarligen brås på sin far. Min farmor till exempel var i slutet på sitt liv knappt 1,45 tror jag... Alltså väldigt korta överlag. Idag när jag stod i hissen på kontoret i Stockholm tillsammans med fyra kollegor inser jag plötsligt att det är jag som är vätten. Eller är det jättar allihop där uppe, något med luften kanske? Jag var tvungen att kommentera det faktiskt för jag hade verkligen ansiktet i höjd med bröstet på dem allihop. Får nog lära mig att ha lite klackar ibland
 
Det blev en snabb runda till Stockholm men en intensiv dag med flera möten och däremellan en Chicken red curry till lunch. Ack så gott men ack så starkt. Man rensar i varje fall näsan från snor...

Men nu hemma igen och maken bjöd på middag. Han kan min man
//Farmskan

666

Den där känslan när man ställer sig på vågen och den visar 666... samma dag som man skall flyga. Hmmm... jag gillar det inte! Men naturligtvis hände ingenting och nu sitter jag här på hotellrummet i Stockholm, en hamburgare i magen och TV i bakgrunden (*ler*). På tal om 66,6 som det ju faktiskt skall vara så är jag väldigt nöjd. Nästan 7,3 kilo sen i December... bara på att skippa bröd och potatis i stort sett. Magiskt bra!
 
Sjukt nöjd också med dagen idag... man måste unna sig den känslan också
//Farmskan

I can't go on

Nej, det var inte min favorit faktiskt som vann igår. Jag hade hoppats på antingen Wiktoria eller Boris René som jag tyckte hade låtar som var sådana som fastnade. I och för sig fastnar ju den som vann också men det kanske beror mer på att han sjunger samma mening typ 800 gånger. I can´t go on... Men Mello är mello och oavsett vad man tycker så tycker någon annan absolut motsatsen och det är ju så det är med musik. Smaken är som baken. Nåja, det blev en trevlig kväll med lite ostbricka framför TV:n och kompis i soffan... och så maken förstås (*ler*)
 
Lilla B kom upp en sväng med familjen och så fick jag mysa lite med Sixten. Så go och verkar så himla nöjd, bara tittar och funderar på livet. Kärlek!
 
Äntligen blev jag klippt också denna helg så de senaste veckornas megamössa är nu ett minne blott. Känns bra nu när vårvärmen enligt utlovade prognoser är på väg. Vi får väl se... jag och maken skall strax ge oss ut i trädgården och röja lite så då får man väl känna efter. Dock blommar vintergäck, snödroppar och små krokusar i varje fall. Men först får jag ta en sväng ner och handla. Har typ inget pålägg eller bröd hemma alls fast att jag var och handlade igår. Så är det när man inte har listan i handen.

Rensat ut garderoben också så nu finns här fulla kassar i källaren om någon känner sig manad. Annars får det bli en runda till Röda korset... Ha en skön söndag och njut av en härlig vårdag!
//Farmskan

Happitude

Har ni "happitude"? Otroligt bra ord tycker jag, att ha attityd på ett positivt och glatt sätt. Världens bästa kombo ju... att våga vara sig själv och ha glimten i ögat och nära till skratt. Påminner lite om barnbarnen faktiskt (*ler*).
 
Dagen har tillbringats i Helsingborg och det har varit en jättebra dag där jag kört lite intro med en kollega. Mycket givande så det var en nöjd Farmskan som körde hemåt. Och som om inte det vore nog så börjar jag närma mig upplösningen på den fantastiska ljudboken jag lyssnar på nu. Stefan Anhem heter författaren och detta är den fjärde boken i en serie. Så jäkla bra!! Dagens boktips ifrån mig
 

Bra uppläsare också vilket gör halva upplevelsen. Idag var det så spännande att jag bitvis körde väldigt sakta för att det skulle vara så länge som möjligt. Hoppas hoppas att han snart kommer ut med en till.

Helgen väntar runt hörnet och det är en helg utan något direkt planerat. Jag och maken skall cykla ner och käka något gott på byn imorgon bara för att fira lite helg och sen blir det en lördag med klippning och en runda på stan. Ska bli mysigt... minns inte när jag sist var på stan faktiskt.

Och så hoppas vi på lite värme, just nu är det ju för jäkla kallt
//Farmskan
 

Privat massör... någon?

Finns det någon snäll själ som skulle kunna tänka sig att bli min privata massör? Någon? Jag har otroligt ont i rygg och nacke just nu så antingen är jag fel ihopasatt eller så sitter och ligger jag helt uppåt väggarna. Drygt är det i alla fall och ännu några veckor tills nästa gång hos Bodil. Dessutom har jag en frilla just nu som lämnar en hel del övrigt att önska... men på lördag blir åtminstone det fixat. Så nog klagat!
 
Tisdag kväll och jag skulle varit på kören men kom hem för sent ifrån jobbet och missade det. Synd men inte så mycket att göra åt. Istället blev det lite fix och planering inför morgondagens heldagsmöte. Inte riktigt lika kul eller avkopplande men ändå, man får passa på när maken ändå inte är hemma
 
Så har vi äntligen blivit färdiga att beställa nya fönster och omklädning av gavlarna. Ny isolering skall också till och sen slå på liggande panel målat i samma gråa nyans som dörrar och fönster. Tror det kommer att göra en hel del på både värmekostnaderna (för de fönster som sitter där nu är definitivt sämre än sämst... och fula) men också göra det enklare att vädra på sommaren då övervåningen blir en bastu. Det hoppas vi på helt enkelt
 
Nu sista avsnittet av Badhotellet
Ciao //Farmskan

Oh-la-la

Så har man fått veta att man lever i alla fall... har passat Lily och Mila i helgen och det är precis vad denna gamla tant orkar med. Nej nu överdrev jag för de har faktiskt vara riktigt duktiga och tagit det lugnt med sin farmor. Tror det är mer jag själv som är lite för snäll bitvis kanske och låter dem få precis som de vill. Känns det igen, ni som är farmor och mormor? Eftersom maken dessutom varit iväg precis hela helgen så hade jag kallat in lite extra hjälp i form av Modern och Rolf och det var skönt att ha dem här för bitvis vet jag inte riktigt hur jag skulle fått till både nattning, kasta gris och gå ut med hunden (*ler*)
 
Vi har i varje fall hunnit med att vara på Randiz lekland tillsammans med en massa andra ungar fulla av energi. Upp och ner i rutschbanor så där fick tanten ett fyspass. Men allt får sin belöning när man ser dem ligga så gott och sova eller när Mila slänger ur sig "Oh-la-la"... många goa skratt, kramar och kladdiga fingrar har det varit denna helg

Och nu är huset städat igen, alla popcorn är upplockade av dammsugaren, alla fingeravtryck på speglar och fönster är avtorkade och sängkläderna är bytta. Själv tänkte jag först ta mig en lite tupplur på soffan men bestämde mig för att det nog var en dålig idé. Bättre att ramla i säng i vettig tid i stället. Men först nu en dusch för jag luktar skunk känner jag, ha ha ha
 
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0