Hej 2014!

Varmrätten är under förberedelse, andra goda vänner står för förrätt och efterrätt. Ikväll är det en helt vanlig, mysig nyårskväll med goda vänner som traditionen sig bör. Det är lite som Gustav Svensson säger... "Det skall vara som vanligt...", kanske tråkigt men ändå alldeles, alldeles underbart.
 
Mina nyårslöften är som vanligt få men viktiga. Det där med att bli känd och smal har jag för länge sedan lagt åt handlingarna. Nu handlar det mesta om viktigare saker som hälsa, kärlek och ett bra liv. Också det ganska förutsägbart men också något som blir mer och mer betydelsefullt med åren... (fast lite färre kilon hade kanske inte varit så dumt heller...)
 
Kära familj, vänner, kollegor och hjärtegull
Ha en fantastisk kväll och omfamna det nya året med glädje!
 

//Farmskan
 
 

Året 2013... i backspegeln, del 2

Juli: Semester och Farmskan och maken drar igång stora målnings- och renoveringsracet i stugan. Vi tar hjälp av lilla B och är jäkligt nöjda med resultatet. Maken får dessutom äntligen upp sitt lilla förråd där han kan ha alla sina pryttlar och jag får helt nya ytor överallt (*ler*). Härligt väder, besök av Lily men även lite sommarkvällar på stan med vänner hinns med innan det är dags för återfärd för mig och den medföljande semestermaken till ett vaaarmt Amsterdam (Pust!!). Rita och Nisse kommer på besök den sista helgen i juli och nu blir det inga fler besök. Farmskan påbörjar flytt hem, tjoho!!
Månadens bästa svar står jag själv för på makens fråga om de dyra tapeterna
- Hade de verkligen inga billigare tapeter?
- Vill du ha snygga tapeter eller billiga tapeter?

Augusti: Fortsatt äcklig(?) värme i Amsterdam gör att svetten rinner konstant hela tiden. Bra när man skall packa grejer... not! Firar Pride-festivalen, en 50-åring med sommarfest och renoverar sista rummet i stugan... nu skall de holländska möblerna in. En "kånka-runt-och-bära-saker-vecka" tar sin början hemma i Sverige, lägenheten lämnas med visst vemod i Amsterdam, och maken och jag slänger den största samligen wellpapp och bubbelplast som någonsin funnits. Farväl av vänner i Amsterdam och lite tårfyllt blir det allt, men nu blickar vi framåt mot nya utmaningar. 800 korvar grillas i Furuboda och maken får ett psykbryt på en Kvik-garderob
Månadens citat från maken avseende garderoben
- pip pip pip pip pip pip... garderob!! (Starkt censurerat!)
 
September: Första veckan spenderas hos Dottern på Mallorca tillsammans med stora dottern. Härligt att se deras shower. Den enda smolken i bägaren är att Lily fyller 1 år samtidigt och det hade farmor missat när hon bokade resan... bra där Farmskan! Investerar i nya sängmöbler, har grekisk afton med vänner, firar Lily, gör ett sista besök i Amsterdam och har dessutom tre fantastiska strategidagar i Älmhult. Har jag sagt att jag älskar Älmhult (*ler*). Farmskan har fått tillbaka sin energi... tillbaka i gammal hederlig Farmskan-style!
Makens och mitt replikskifte när jag klagade på hans "after-toalett-doft"
- Du kan minsann också förpesta världen...
- Jo, men mina flimmerhår sitter åtminstone kvar.
 
Oktober: Blir avfirad ordentligt av mitt gäng i Amsterdam och jag lyckas i sorgens stund med konststycket att försnilla min telefon. Dock återfanns den så småningom och skickas hem till mig igen. Maken är sjuk och Farmskan försöker verkligen vara den perfekta sköterskan... suck! Bjuder på ett hus till lill-sonen och Madde när de är i Tunisien och vi lyckades få det. Härligt! Lill-dottern blir tvungen att ta tuffa beslut och jag är otroligt stolt över henne. Firar en gammal vän som förverkligat en dröm och lyckas bli uppraggad på kuppen (*skratt*). Modern och jag tar en tripp till Bordershop, Oktoberfest på jobbet (#dvärg) och jag har en date med snyggaste karlen i Stockholm. Mår bra!
Makens något bittra kommentar till mig under sin sjukdom
- Hoppas du blir riktigt sjuk någon gång så du får känna på hur det är...
 
November: Firar en härlig helg i Vimmerby med lill-dottern och Josef, Lily med familj... så gott! Tar en tur till Oslo, installerar lilla B i ny lägenhet, blir bjuden på härlig husmanskost hos Manne, har en härlig lördag med Älmhultstöserna i Malmö och besöker Fru Ekdahl. Firar Cissi med tjejgänger och har en underbar kockduell tillsammans. Jag har verkligen underbara vänner! Firar min födelsedag med finaste Lily och njuter i fulla dra. Efter att återigen konstaterat att jag har världens sämsta karaktär tar jag tjuren vid hornen och köper månadskort på gym Actic!
Månadens bästa (pinsammaste!) kommentar stod jag själv för
"The process starts when an oral agreement has been made"
Kollegans försynta "I think the correct word is verbal..." fick mig att rodna.
 
December: Julpyssel, julbakning, julmusik, julgodis, julbord, julklappar, julmarknader... jul, jul, jul. Älskar julen och att få fira den hemma med barnen, Lily och familjen gör Farmskan lycklig. Börjar träna och springer 4 min på löpbandet... heja, heja. Tar en tripp till Nottingham och lite workshops och åker också på en härlig weekend till Stockholm och musikalen Spök. Räddar Conny från att förfrysa och klär för första gången granen i rosa kulor. Pimpad till sista barret.
Månadens roligaste var när jag googlade lågt blodtryck (som jag lider av rejält)
"Drabbar unga, långa och smala..."
Javisst, tre rätt av tre möjliga!
 
Det var mitt år 2013. Hur var ert? Hoppas minst lika berikande
//Farmskan

År 2013... i backspegeln, del 1

Sista dagen år 2013 och Farmskan gör som vanligt en återblick på hur det har varit. Det känns underbart gott att lägga ett nytt år bakom sig och se fram emot ett nytt orört år och fundera på vad det har med sig. Förmodligen som sig bör både glädje och sorg, precis som livet självt. Men här kommer en liten summering på Farmskans år
 
Januari: Farmskan börjar jobba direkt efter nyår och Amsterdam är som sig bör... våt och regnig men också lite snö även om det inte är frysgrader. Men alla holländare slipar ändå sina skridskor i väntan på lite is. Vad är det med holländare och skridskor? Om de istället kunde lära sig att röja snö liksom. Farmskan åker på en helvetesinfluensa och ligger däckad i nästan en vecka. Lite fester blev det trots allt, både med vänner och med kollegor och så investerar vi i en sommarstuga (sedd endast på bild av Farmskan... så typiskt!)
Månadens citat kommer från maken som "hållt igen lite"
- Jag har faktiskt gått ner 1,2 ton... Tror han varit för länge i lastbilsbranschen

Februari: Farmskan får besök i Amsterdam av bästa Älmhultsgänget, en härlig helg! Farmskan fotograferas i flera olika sammanhang och det känns konstigt eftersom jag är ju bara jag liksom... En tripp till Luxembourg hinns också med och givetvis höll vi på att bli insnöade (vad är det med mig och flygresor?). Hade tur att komma med sista flyget som lyfte därifrån innan de stängde. Ville ju inte stanna där nere när jag hade bokat en Lily helg! Underbara unge som smälter mitt hjärta totalt. På jobbet rullar det på och vi inleder vårens varuhusbesök.
Månadens citat kommer från Frida vid spårvagnsstoppet "Stadhouderskade" 
- Sa han "Stopp jag är skadad"?
 
Mars: Våren gör sitt intåg i Amsterdam och det är så efterlängtat. Ledningsgruppsseminarium, konferens med mitt gäng (där Farmskan slår huvudet i bordet och på kuppen nästan bröt näsan...), besök av Modern och Rolf, besök av stor-sonen och lite annat gör att mars månad försvinner i ett nafs. Farmskan gör också ett årligt läkarbesök i Köpenhamn, total genomgång och fick reda på att jag var överviktig. No shit Sherlock... även om den ohyfsade läkaren var detsamma. Farmskan och maken lyfter för två veckors härlig semester på Curacao. Magiskt!
Månadens citat är åter igen maken, när vi diskuterar semestern:
Jag: Åh så gott, nu är det snart dags för semester... två veckors sol och värme
Maken: Ja... och extra benutrymme på planet
 
April: Semester i paradiset och vi har fantastiska dagar även om diverse leguaner, förkylningar och sjösjuka gör sitt bästa för att "överraska" oss. Båtturen är en historia för sig... Tillbaka till Amsterdam och besök av goaste Manne och Grahnskan. Farmskan går en veckas språkkurs i holländska (?!) och inser att det är inte särskilt lätt det där språket. Sista helgen i April kom Paps & Babs, kröning av nya kungen och stan är överfull av orangeklädda holländare och vi ville naturligtvis inte vara sämre. En härlig helg tillsammans med Paps & Babs som även hann med ett besök på Keukenhof och mängder av tulpaner. Hej vår!
Månadens bästa: "Huvud, axlar, knä och tår" på holländska... i folksamling (Huga!)
 
Maj: Farmskan får ny chef och sörjer faktiskt lite över att mista min fina, danska chef. Men that's life. Har en härlig tjejhelg nere i spanska Torrevieja och även (äntligen!) en helg i Sverige där jag får chansen att pussa på älskade Lily igen! Alldeles för sällan. Maj månad går annars till historien som den kallaste i historien i Amsterdam. Bra där vädermakterna... Farmskan börjar också så smått fundera på livet efter Holland.
Månadens bästa kommer från maken (igen!), replik till sönerna
- Har ni inte hört den... Risgrynsgröt med russin?
 
Juni: Farmskan glömde en rysk kollega på kontoret och har otrolig ångest. Så skamligt! Juni är en lugn månad, inga besök i Amsterdam men väl en härlig Midsommarhelg i Sverige. Så gott! Vi är i stugan och fixar och donar, det är liksom lättare när "arbetsledaren" är på plats (*ler*) och vad är bättre än att fira midsommar med lövad bana och havet runt knuten med goda vänner. Har sommarfest med kollegorna och sen är det äntligen dags för välbehövlig semester. Fattar mitt beslut att sluta i Holland... sorgligt men också befriande!
Månadens citat från maken när jag klagade på mina knotiga tår:
- Det är för att du skall kunna sitta tryggt på pinnen... rugguggla
 
Oj, vad mycket det hänt när man ser tillbaka. Älskar bloggen just därför!
//Farmskan

Firma Fix och Trix

Gårdagen spenderades på IKEA, inhandlandes nya möbler till gästrummet. Nu när det blivit omtapetserat och snyggt så var det rätt gott att rensa ut gammalt. Lite möbler skulle till brorsan och resten la vi på Blocket. Man vet att man varit för billig när det blir sålt direkt... skit också (*ler*). Monterade alla stommar innan vi gav upp för kvällen, lagom slitna.
 
Dagen idag:
Revelj 7.30, frukost, fortsatt montering av lådor och dörrar, tippen, lämna till Lions, lämna burk till Babs, fixa lampa till brorsan, frosta av frysen, sätta upp ny taklampa, sålt lite möbler via Blocket, handla, laga middag, dekorera rummet, tvätta, städa, titta på bil... Puh!! Och då har jag inte ens nämnt alla gånger vi sprungit upp på vinden med "bäst-att-spara-saker" och ner i soprummet med skräp. Vem fasen behöver gym? Här kör vi med vardagsmotion
 
Nu vilar vi... tills imorgon
//Farmskan
 
PS! Rummet blev jäkligt fint
 
 

Ja men OK då...

Makens Topp-5 Babes.... för nej, om mina är Lufsen är dessa då rakt inte Lady
 
 
 
 
 
 
Mycket snygga da... babes, det skall villigt erkännas. Han har god smak min make (*ler*)
Vad lär oss då detta? Finns där någon sensmoral eller är det lite som maken sa igår

- Man får helt enkelt blunda och tänka på nåt annat... Touche!
 
//Farmskan
 
 
 
 
 
 
 

Årets Hunk & Lady lista

Eller som maken förmodligen föredrar att kalla det... Lady & Lufsen-listan. Han klagar nämligen på att jag har en förkärlek för den lite slafsiga och sunkiga looken, ju sjavigare desto bättre liksom. Och ja, han har så rätt min käre man... det gör jag. Gillar det lite ovårdade långa håret... mums!
 
Dags att drömma sig bort en stund, så här kommer årets Topp 5-hunks!
 
 
 
 
 
 
Herreminje vilka granna pågar... slicka sig lite om munnen minsann!
Men för husfridens skull presenterar jag också makens Topp 5-ladys... imorgon
 
//Farmskan
 
 

Bäst när det gäller

Gårdagskvällen spenderades som sig traditionsenligt bör med "goda grannarna" Löfgrens i Everöd. Ja, vi är ju inte grannar längre men det är härligt att få ha dessa olika dagar och aktiviteter med dem. Alltid mycket skratt, sång, aktiviteter när vi träffas... och så tävlingar förstås! Det måste till antingen i form av kubb eller annat sällskapsspel. Och våra berömda vandringspris går ju till historien som fula och väldigt speciella. Sa jag att maken och jag har kammat hem vandringspriset två gånger på raken...
 
Igår började vi med "Så ska det låta" och avslutade med "TP" och de är ju alltid en prestigefylld kamp. Maken och Dan lyckades först fylla sin lilla plutt men sen tog det stopp när de väl kom till finalen. Och kvällen blev långsamt morgon istället och då var det dags att runda av med "den som tar sista frågan vinner" regeln. Och då vann ju jag och Lisbeth... yeaaah!! Maken mumlade något om vem som egentligen var de moraliska vinnarna men jag tror det var mest fyllesnack. Jag menar... vinst är väl vinst oavsett.
 
Bäst när det gäller!
//Farmskan

Liten blir stor!

HIPP HIPP HURRA för vår lill-tjej idag!
 
 
Det är sådana här bilder man känner igen... (*ler*)
Hoppas du får en fin dag i Idre stumpan och att Josef passar upp på dig
 
//Farmskan
 
PS! Och grattis till befodran också förstås!
 

Klämdag, flitens lampa lyser

Klämdag, och flitens lampa lyser i det Färmska köket. Jag och stor-sonen jobbar hemifrån
 

Maken däremot, den stackaren, fick upp vid halv sex... fast å andra sidan är det hans sista jobbedag i år så jag tror han tog det med ro. Sen är han ledig till den sjunde januari. Gött mos!
 
Farmskan är något piggare igår efter en rejäl dipp under juldagen. Däckade helt i feber och frossa hemma hos Modern och Rolf och sov nästan i 13 timmar. Modern föll också ihop som en fura med magsjuka så jag undrar om det var något vi ätit...? Fast å andra sidan var ju ingen annan dålig så förmodligen var det bara så att kroppen behövde vila sig lite.
 
Var barnvakt några timmar igår till Lily och nu sitter jag här med en rejäl bula och märke på näsan. Fick mig en rejäl sving med en metalltändare. Nu frågar sig vän av ordning varför hon hade en tändare... men se det där går med blixtens hastighet. Och farmor behöver speeda upp lite. Lilla fisen... sötare än socker
 
Ikväll blir det lite party med gamla grannarna i Everöd!
Så kul!!
//Farmskan

Bästa presenten ever!

Ligger tyst som en mus, endast jag är vaken och jag vill låta dom andra sova en stund till. Ligger och tänker på gårdagskvällen... julafton som jag älskar. Naturligtvis hade vi gjort alldeles för mycket mat i vanlig ordning men det hör liksom till. Och givetvis hade vi alldeles för mycket klappar, "vi skämmer då bort våra barn Gustav". Men det hör liksom också till... precis som tävlingsinstinkterna under frågesporter, julklappsspel och annat. Det är vi, det är sådana vi är i min underbara familj! Och jag är så tacksam för er alla
 
Lily var underbart söt i fin klänning (som givetvis blev full av mat, gröt, mjölk och godis ju längre kvällen led). Hon älskade vita snören lika mycket som sina paketer, hon skrattade högt åt gammelmorfar när han busade med henne och hon älskade tomten. Tomten fick både en kram och en high five (*ler*). Älskade unge!
 
Och jag och maken fick den bästa presenten ever av våra barn, tavlor!
 
 
Så otroligt fina! Helt rörd blev jag
 
Blir perfekta nu i lilla rummet när det ska renoveras. Tack, tack, tack!
Tror och hoppas att alla andra också blev nöjda med sina paket
 
Framåt kvällen var Lily så trött att hon somnade rakt av när jag bar henne... pluttis! Hoppas hon somnade om sen när dom kom hem. 
 
 
Tack ALLA för en mysig jul, och tack tomten för fina paket
Man har förmodligen varit en snäll fru, dotter, mamma, svärmor, svärdotter, syster och farmor
 
//Farmskan
 
 
 
 

Julen är här!

Pyssel i köket... fina lilla B är här och hjälper till att skiva, steka och garnera. Myen mad, goer mad å mad i rättan tid, precis som det skall vara på julen. Julmusiken snurrar på och dukningen är på plats. Älskar det! Tre av barnen är hemma, men minstingen är och jobbar i Idre och kommer inte hem över julen och stora dottern med familj firar i Lissabon. Ni är saknade!
 
Men snart kommer världens sötaste unge hit och myser med oss, vem älskar inte att jaga en 16-månaders baby runt julgranen (*ler*). Skall bli kul och se hur hon tar emot tomten. Som ni hör... varmt och mysigt i det Färmska hemmet.
 
Önskar er alla en härlig JUL!! Ta hand om varandra
 
//Farmskan
 
PS! Bjuder på sången som inleder alla våra julaftnar!
 

God Jul listan á la 2013

Som traditionen sig bör, så här de skälvande sista timmarna innan julafton, kommer här årets julklappar från Farmskan. Som vanligt ger jag dem med hjärtat
 
Maken: Ett guldkort på Club Clas eller någon annan prylaffär
Marcus: Tålamod i trafiken nu när du själv blivit gubbe 
Mattias: Snickarbyxor och trädgårdsvantar
Madde: Immunförsvar mot dagisbaciller
Lily: Ett härligt sommarlov i Norje Boke 
Tessan: Några resor till Sverige... allt för längesen nu
Rui: Varma kläder för det kalla klimatet i Sverige
Elin: En "tänk-efter-före" knapp på datorn så man slipper felbeställningar
Hanna: Första platsen i lägenhetskön
Josef: Tålamod med din nya "familj"
Ola: En "ta-bort-och-radera-knapp"... för gott. Det är din tur nu!
Paps & Babs: Fler rätt på tipspromenaden
Modern & Rolf: Mer dagar i veckan
Pia: En mysig kusinhelg i Wien?
Nisse & Rita: Ett varmt bad i en isländsk gejser
Manne: En spark i ändan till 2013 och ett mycket bättre 2014
Lena: Ett större smyckeskrin till alla dina utmärkelser... du är bäst!
Grahnskan: Nytt härligt jobb efter allt ditt slit med skolan
Frida: Du och Jag... 2014!
Ingemo & Curt: Lite fler besök från Farmskan... saknar er
Tjejgänget: Fler härliga äventyr!

Och till alla övriga vänner önskar jag ett fantastiskt 2014, låt oss hålla tummarna för det!
Själv önskar jag mig i vanlig ordning... karaktär, karaktär och så lite karaktär
 
//Farmskan

Förkylning

Har dragits med en envis förkylning nu i snart en vecka. En sådan som bara "står" i kroppen och vägrar bryta ut men inte heller behagar försvinna. Ni vet liiite feber, men inte så mycket att man behöver ligga ner. Tokig blir jag snart... Bryt ut eller försvinn säger jag!!
 
Lördagen försvann i ett nafs, först gofrukost och sen en sväng på stan med stor-sonen som skulle välja sig en födelsedagspresent. Ett styck par finskor blev det "snyggast i affären och ett utmärkt val" enligt försäljaren, vilket fick sonen att genast förklara att han minsann hade blick för sånt. Nåja. Lite småting inhandlades och sen hem och hämta maken för nu skulle vi slåss med några tusen andra på Maxi. Fast det gick förvånansvärt smidigt, om man bortser ifrån uppdraget att finna en parkering...
 
Så nu är kylen färdig för julen. Farmskan fuskade i år och köpte färdigskuren griljerad skinka från charken... hur många minuspoäng ger det? Men å andra sidan slipper jag skicka den sista biten ut och in i veckor och också till slut mala ner till pizzafyllning (som ändå inte är gott...). Jag väljer att tycka att det var bra 
 
Och så avslutade vi kvällen med en stilla jul med Anders Ekborg på Konserthuset. Fantastiskt bra! Han sjunger helt gudomligt (och så är han otroligt snygg också!). Han är definitivt en av fem på årets Hunklista som snart skall presenteras i en blogg nära dig (*ler*)
 
Idag tar vi nya tag, Modern och Rolf är på ingång och svärföräldrar ska besökas
Hej och hå, det är kanske tur att förkylningen avvaktar
//Farmskan

Nu är det julloooooov!!!

Så där... nu är det dags att ta jullov! Visst, klockan är bara halv fyra men ibland får man flexa ut lite tidigare, speciellt om man gjort sig förtjänt av det (*blink, blink*). Jag säger det igen... JULLOV!!! Skall bara gå omkring i mysbrallar, se på film, äta gott, snusa på Lily och ladda batterier

 
Har hunnit med ett besök hos tandläkaren också idag. Check på det! Inga hål och endast lite lite tandsten så det gick väldans smidigt. När jag skulle betala frågade hon mig om jag inte flyttat tillbaka till Sverige än. Jo, det gjorde jag i Augusti. Hmmm... Försäkringskassan säger att du inte är inregistrerad. Så trött man blir! Efter lite telefonkö så fick jag prata med någon som lovade att någon annan skulle ringa upp mig. Väntar fortfarande dock. Ja ja, jag känner mig svensk i varje fall.
 
Ikväll blir det en runda på stan med goda vänner, äta sig en liten bit mat och dricka sig ett litet "tjoho-nu-är-det-jullov-glas-vin". Tänkte oss Garvaregården (eller Steakhouse 9) som det heter numera. Stor-sonen kommer också hem senare ikväll och då blir det ju till att hosta upp sig imorgon och sjunga på hans stora dag. 30 år... helt amazing.
 
Nej minsann... dags att svida om. Ta hand om er!
Tjingeling!
//Farmskan
 
PS! Kolla så stor hon blivit... farmors älskling!
 
 
 

 

Julmusik

Julmusiken går för högtryck både i det Färmska hemmet men också på jobbet. Man får verkligen kämpa för att inte sjunga med högt och störa mina stackars kollegor. Men ett och annat hummande får de stå ut med. Har fått en ny favoritplatta i år... Mary J Blige. Inte för att hon slår favoriten över allt annat Gloria Estefan men där är mycket bra låtar på hennes platta. Också någon ifrån Kelly Clarkson är riktigt bra. Love julmusik!
 
Gårdagen spenderades i Älmhult och som vanligt går man därifrån med ny härlig energi. Det är något speciellt med det stället... kanske nostalgi... jag vet inte. Men jag trivs där. Hur som helst hade jag en riktigt bra dag (och lång) så det var med gott samvete jag körde hemåt framåt kvällskvisten. Att man sen också fick en lunch med stor-sonen var ju lite som grädde på moset eller löken på laxen. Tänk att han fyller 30 år på lördag... det är fasen inte riktigt klokt. Och med tanke på att jag bara är omkring 40 så är man ju en medicinsk sensation (*ler*)
 
Nu bara längtar jag tills fredag kväll när man loggar ur datorn och vet att man har många härliga, lediga dagar tillsammans med familj och vänner. Även om man har en del kvar att pyssla med så är man ändå ledig och kan ha lite sovmorgnar, lite långfrukost och mysbyxedagar.
 
Ikväll är det sista avsnittet på den engelska mini-deckaren "The escape artist". Så jäkla bra!
//Farmskan

Dan före dan före dan före...

Oj oj oj... nu rullar det på utav bara den. Precis en vecka kvar nu till dagen J och jag ser fram emot det som... ja, som ett barn på julafton. Jag älskar julen helt enkelt! Granen är numera klädd i finaste silver och rosa tema. Glitter och glamour och vacker ljusslinga till det... lite After Dark pimpad kan man säga. Maken som varit mycket tveksam till årets färgtema tycker numera att den är väldigt vacker. Och det är den också, I love!
 

Supersnygg på kvällen när det rosa glittrar i ljuset
 
Hade lite glögg- och adventsmys på söndagskvällen ute i Torsebro, mycket trevligt. Först lite fika och sen avslutade vi kvällen med hemmagjord pizza... mums! Och så var denna "fixa-allting-som-behöver-förberedas-innan-julafton-helgen" över. Så fort går det när man har skoj
 
Denna veckan är vi så inne på upploppet och på fredag är det min sista jobbedag innan det blir lite välförtjänt ledighet. Man får väl säga så eller hur? Jag tycker nämligen att jag gjort mig förtjänt av det, hösten har varit lång och intensiv med mycket spännande uppgifter och det skall bli gott att bara få slappna av och ha tankarna på annat. Lily till exempel (*ler*). Den godingen kommer till helgen och sen stannar de här nere i Skåne många dagar så man riktigt har chansen att få gosa med henne.
 
Igår inledde vi stora släng-allt-skit rensningen här hemma och detta för att vi direkt efter jul skall renovera gästrummet med nya möbler och tapeter. Då vill jag inte bara slänga in allt skräp där igen, utan nu skall det bli ordning och reda i det rummet också. Det skall bli så jäkla skönt för det rummet ser ut som kriget. Någon som har tips på någon snygg tapet i vitt och svart?
 
Imorgon blir det Älmhult... tjoho!!!
//Farmskan

Julshopping

Idag har jag och maken farit runt som ett par riktiga julenissar... från arla morgonstund till sena kvällen har vi pysslat och pysslat och pysslat. Vi var uppe med tuppen i vanlig ordning (när skall vi få en sovmorgon!) och jag drog iväg på massage medan maken drog till stugan för att möta upp sotaren för slutbesiktning av kaminen. Det gick utmärkt, den är numera godkänd för eldning och nu är det dags att skicka sluträkning till säljaren. Jäkla sätt att inte ha den färdig! Inte mindre än tre döda fåglar plockades ut från spisen också men nu är den igentäppt så det inte kan hända igen.
 
Efter att ha blivit rejält plågad på massagen belönade jag mig själv med en morgonfika tillsammans med bästa Frida. Och sen drog stora julshoppingen igång. Näst intill samtliga julklappar är numera inhandlade, bra där! Maken mötte upp och hjälpte till att bära i slutet (*ler*)
 
Hem och bar upp alltihop, i med en smörgås i magen och sen ut på nästa tur. Lampor skulle hämtas till stugan (en ny kökslampa slank med av bara farten) och sen avslutades det hela med en tur till Maxi för mat och julgran. Fatta att en julgran kostade 600 pengar!!!! Det är helt sjukt!! De måste skära guld med täljkniv... Men nu står den där i julgransfoten och väntar på att bli klädd, för det orkade vi inte ikväll. Däremot har maken slagit in alla klappar så det är bara att lägga dem under granen imorgon. Imorgon blir det också produktion av köttbullar och Rocky Road... och så skall jag hinna med lite träning också (*ler*). Nu tror jag att pappsen drar på smilbanden... han tycker att jag stressar mig igenom livet.
 
Igår var vi och åt julbort på Åhus Bowling. Det var lilla B som bjöd på det.. både oss och Elin. Fantastiskt gott och vi avslutade det hela med bowling där maken körde över oss alla i stor stil. Grattis får man väl säga då... När vi sen satte oss i bilen och skulle köra hem framåt natten så såg jag helt plötsligt hur en man uppenbarar sig framför lyktorna på bilen, mitt ute på en liten ödetomt. Han vinglade rejält och till slut stöp han som en fura. Jag sa till maken att vi får nog se hur det gick för han reste sig inte igen. Maken gick bort och hittade honom ett par centimeter från en jättestor sten, helt borta och okontaktbar. Vi hämtade hans "kompisar" inne på bowlingen där de haft personalfest... och sen var de tre man som försökte dra upp honom. Han var ju tung som bly eftersom han inte hjälpte till själv heller. Hoppas det gick väl för honom och framförallt tur att jag såg honom annars hade han nog blivit liggande där hela natten.
 
Nej, nu skall jag slörpa i mig lite kaffe och sen får det bli en tidig sänggång... klockan ringer sju imorgon bitti för då har vi bokat tvätttid för lakan och handdukar
Sa någon sovmorgon?
 
//Farmskan

Jag är för kort för min vikt

Igår skulle jag till Previa (numera Feel Good) för min årliga lilla hälsocheck och det blev en mycket intressant upplevelse. Jag insåg efter en stund att jag var alldeles för kort för min vikt... inlägg i strumporna nästa gång kommer att göra underverk med mitt BMI. Och midjemåttet skall vi inte bara tala om! Så då gör vi inte det tycker jag... Men annars var blodvärde, kolestorol och socker helt perfekt. Och så kom vi till blodtrycket... hon pumpar upp manicken och så väntar hon och ser bekymrad ut, pumpar upp igen, rynkar pannan och säger
- Brukar du ha lågt blodtryck
- Ja, det säger dom att jag har
- Ja, jag blev nästan orolig... hade jag haft så lågt hade jag varit avsvimmad
 
90/55 hade jag... och då blev jag tvungen att slå upp det på google.

Hypotoni eller hypotension betyder onormalt lågt blodtryck, som regel ett blodtryck under 90/60. Om endast övertrycket (den första siffran) är för lågt kallas tillståndet systolisk hypotoni, och om endast undertrycket (den sista siffran), diastolisk hypotoni. Symtomen på hypotoni är svimningar, att det svartnar för ögonen när man reser sig. Hypotoni förekommer oftare hos personer som är unga, långa och smala

Här slutade jag att läsa (*ler*)... inte någonstans stod det medelåders, kort och överviktig. Ha ha

Ikväll blir det till att fylla på depåerna med att äta sig ett litet julbord nere hos lilla B på Åhus bowling. Skall bli gott! Speciellt efter att man ätit en maffig jullunch med avdelningen mitt på dagen och som grädde på moset, en liten lussekatt till kaffet... Skyll mig själv säger jag bara. Blir en extra träning imorgon!
 
På mötet idag hade vi en presentation av en nyanställd som var väldigt trevlig. Han bjöd verkligen på sig själv när han berättade vem han var. Kunde inte låta bli att skicka denna bild till maken ifrån hans presentation
 

Verkar onödigt att ens kommentera punkt 3...
//Farmskan

Bonde söker fru

Det är få program jag följer varje vecka... men ett är definitivt Bonde söker fru, tycker det är extremt kul. Nu har bönderna valt sina slutkandidater och är på romantisk resa, vilket visas i kvällens avsnitt. Man undrar ju verkligen över hur de tänkt en del av dem, både bönder och de som är med, medan andra känns helt klockrena. Roligt är det i varje fall.
 
Julklapparna börjar hopa sig här hemma, precis som det skall vara. Dock skall vi ta oss ut i helgen och handla de sista, fixa en julgran och göra lite köttbullar och julgodis. Skall bli gott med en pysselhelg, vi har ju varit rätt så uppbokade några helger och då hinner man inte så mycket. Vill också meddela att jag nu har hittat mina rosa kulor som skall hängas upp i granen. Skall bli väldigt spännande och se om det blir som jag tänkt mig... hoppas verkligen det nu när jag haft sånt jobb (*ler*)
 
Ikväll är maken på någon ceremoni på Sir Väs... hämtade mig efter jobbet iklädd frack
Man kan faktiskt vara för överklädd
 
//Farmskan

Olivia

Igår fick vi en julhälsning ifrån vårt lilla fadderbarn Olivia
 
 
Hon har hunnit bli 6 år redan... time flies
 
//Farmskan

SPÖK

Idag är det kallt i Stockholm... minus sex grader när vi vaknade i morse och skulle göra stan. Men vi börjar väl med gårdagens bravader som innebar en låååång bussresa till Stockholm med en chaufför som var hurtigare än hurtigast. Jag vet att man inte behöver bry sig men ibland orkar jag bara inte med dessa klämkäcka personer som babblar på om ditten och datten som inte har någon som helst relevans till någonting. Missförstå mig rätt, han var fantastiskt trevlig och serviceminded på alla vis men vad har vi att göra med att hans systerdotter köpt en lägenhet i Stockholm som var lika dyr som hans föräldrahem inklusive 70 hektar jord? Ingenting säger jag... ingenting. Men men.. han körde lugnt och säkert så resan gick otroligt bra.
 
Checkade in på hotell Amaranten på Kungsholmen och efter en god pasta middag var det dags att åka till Circus för föreställningen SPÖK. En mycket positiv överraskning med fantastiska rollprestationer ifrån samtliga. Bra musik och roliga dialoger. Har ni möjlighet så åk och se den!
 
Kvällen avslutades med lite kaffe och whiskey i lobbyn innan det var dags att krypa i säng. Idag har vi så spenderat dagen på stan i vår jakt på lite julklappar. Hittade en hel del... både till oss själva och till andra (*ler*). Stockholm är just nu fantastiskt vackert julsmyckat, vi har en vacker huvudstad. Bussen hemåt drog iväg vid halv tre och som ni förstår så är jag inte med på den. Stannar tills imorgon kväll eftersom jag har lite möten här uppe i morgon. Det var faktiskt riktigt skönt att slippa sätta sig på bussen hem, synd på mitt trevliga sällskap förstås, men skönt att slippa så många timmar. Istället sitter jag på härliga Freys och jobbar lite, skall se om jag kan få till en date med Johannes ikväll, kanske en god kopp te och lite scones... mmmm
 
//Farmskan

Hello arla morgonstund

Dags att stiga upp nu Farmskan... gäsp... nu bär det av mot Stockholm och musikalen Spök! Yeeeah! Hoppas att vägarna är OK så det inte blir för mycket förseningar. Man vill ju komma i tid till Måns Zemle... Måns Zerne... Måns  Zemmelröv
 
Backa, Backa!!!
//Farmskan

Veckan utan sömn

Godmorgon! En fortfarande något eftersvettandes (är det ens ett ord?) Farmskan sitter nu och skall dra igång dagens arbete. Hemma i Svedala igen efter några intensiva dagar i Nottingham. Men skulle du inte till Birmingham undrar ni säkert... och jo, man kan nämligen inte flyga helt enkelt till Nottingham och därför blir den närmsta flygplatsen med avgångar just Birmingham. Sen blir man hämtad med "firmabilen" för en timmes färd till kontoret. En timmes färd på fel sida vägen och man har hela tiden hjärtat i halsgropen för man tycker att alla kör emot en på fel sida... (*ler*). Engelsmän är liksom inte som alla andra... de gör många saker på sitt eget lilla sätt vilket ibland kan vara uppfriskande och ibland kan vara mindre uppfriskande. Eller vad säger ni... vita bönor i tomatsås och blodkorv till frukost?
 
 
Men när jag då säger avgångar så är det inte särskilt mycket att välja på när man skall till Birmingham heller så antingen flyger man arla morgonstund eller sena kvällsturen. Bara att välja. Olidligt lite sömn blir det vilket som... Jag valde då att flyga ut på tisdag morgon istället för på måndag kväll vilket gjorde att jag fick upp med tuppen. Och sen igår eftermiddag när vi skulle hem så är där liksom inte så mycket att välja på. 19.10 lokal tid lyfter planet... eller ja, det var ju då försenat givetvis en timme och tjugo minuter så det gick inte förrän halv nio. Innebär att Farmskan landade på Kastrup klockan 23.15 igår och sen skall man ta sig hem. GÄSP!!!
 
Och sen hade jag bestämt att börja denna dagen med morgonträning på Actic så det var bara att kravla sig upp runt halv sju i morse igen. Sa jag sen att det är julfest med jobbet ikväll i Lund? Ha ha ha... hoppas jag kan hålla mig vaken där. Men men... man får helt enkelt ta sådana veckor.
 
Har i varje fall haft väldigt bra dagar i Nottingham. Omtumlande och innehållsrika, fyllda med bra diskussioner! Sånt som Farmskan gillar. Träningen i morse gick också bra, gjorde hela passet och avslutade med lite intervallträning där jag sprang (!!!) 4 min. Ja, skratta ni... men för att inte ha rört sig på sisådär "många" år så är det en prestation som jag är nöjd med. Nu jäklar!
 
Nej, lite arbete nu och sen laddar vi för julfest ikväll
Hej och hå säger
//Farmskan

Mot BMX

Arla morgonstund på Kastrup. Sitter ich väntar på att få gå ombord flyget till Nottingham... seg och trött så jag hoppas jag kan få ro att sova lite. Två dagars workshop väntar med kollegerna från England. Spännande

Sa jag att jag tränade igår? Farmskan är på G

//Farmskan

O du korta helg

Chip chop så är helgen slut... fast denna helgen har varit en sån där riktig feel good helg med massor av roliga saker. Började med lite partaj här hemma i fredags kväll med gamla goda vänner från ungdomen. Några har vi hängt ihop med hela tiden men några har vi bara sporadiskt haft kontakt med. Nu har vi alla tre familjer stugor ute i Norje Boke så nu är det så häftigt att vi alla träffas igen.
 
En trevlig kväll hade vi i varje fall och Farmskan hade gjort sig till med god mat också... hon kan om hon vill. Härlig sovmorgon igår som följdes upp med en rejäl shoppingtur. Är det något vi kan så är det att spendera pengar (*suck*). Det var egentligen lampor till stugan som skulle inhandlas men det blev även lite annat smått och gott, bland annat fick jag pysselfeber så här till jul...
 

Inhandlade lite glas, mossa och "julpysselsaker" i kompisens fantastiska blomsteraffär och sedan skapades dessa fyra ljusstakar som jag blev riktigt nöjd med faktiskt. Så nu pryder de öppna spisen. Gårdagskvällen vankades det julbord med kusin P och Jan(a) nere på Åhus Strand. Otroligt mycket mat (mycket salt så man skulle dricka också...), och väldigt gott. Massor med folk som hade personalfest och man kan inte mer än att le åt hur svensken bär sig åt på fest... När de drog igång med "oj, oj, oj... oj, oj, oj, oj..." så var man rätt glad att man inte skulle vakna upp med deras huvudvärk i morse.
 
Och sen idag har det bakats lussekatter, varit på julmarknad, en sväng i stugan och nu väntar några varma mackor och kaffe. Ja, ni hör... en helt härlig helg!
 
Hur har ni haft?
//Farmskan
 
PS! Manne... denna är till dig. Puss och kram min bästaste bästis!
 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0