Födelsedag och släktbesök

Först och främst... ett stort grattis i efterskott till världens bästa Tessan som fyllde år i förrgår. Din styvmor är inte världsbäst på att uppdatera bloggen just nu. Däremot gjorde din syster en underbar liten film till dig på din födelsedag och den presenterar jag här... ha ha ha
 
 
Så jäkla bra... GRATTIS igen finaste! Nu ses vi snart
Maken och jag har ju också haft släktbesök här nere i Amsterdam. Nisse och Rita har varit här några dagar men nu är det roliga slut och det är dags för dem att bege sig hemåt igen lite senare idag. Vi har haft mycket trevliga dagar med mat, dryck, långa promenader och lite kultur också för den delen. Varma goa dagar har de haft även om inte solen varit framme hela tiden. Själv har jag jobbat så maken har stått för kulturen på dagarna och jag för underhållningen på kvällarna (*ler*)
 
 
Idag är kontoret fullt av kollegor så det är livat värre
 
//Farmskan

Poolhäng

Någon gillar sin nya pool i stugan...
 
 
Igår kväll landade även Nisse och Rita och vi hämtade upp dem på flygplatsen. Idag kör maken lite kanaltur och pannkakor med dom och jag anslutar efter jobbet. Så mysigt att ha dem här!
 
//Farmskan
 

Åska äntligen

Så small det idag... äntligen. Men enligt maken var det mesigt och inte alls tillräckligt för att rensa luften rejält. Och tyvärr får jag nog ge honom rätt för nu har vi varit på inköpstur och det är fortfarande ruggigt klibbigt ute. Men vi fick handlat inför vårt besök imorgon, mat och lite andra nyttigheter. Farmskan har också rensat rejält i garderoben så nu är här en hel säck till någon hugad spekulant (*ler*)
 
Nu blir det duschen... japp, svetten rinner
 
 
//Farmskan

The Amsterdammer

Hade en trevlig kväll ute på stan när maken fyllde år. Han fick välja restaurang så det blev italienskt med pasta och gott vin. Vinet var dock dyrare än all mat tillsammans och väääääldigt starkt. Så Farmskan somnade gott... faktiskt nästan innan vi kom hem (*skratt*)
 
Och så fick vi ju skypat med underbaraste stumpan också. Hon berättade att de sjungit för Madde som ju fyllde år dagen innan maken. Grattis igen finaste svärdotter!!
 
Tada!! Farmskan har blivit med ny cykel...
 
 
Är den inte fin så säg? Och med riktig Hollandsprägel med bakje och allt... (*ler*)
Nu skall jag fara fram som ett jehu på den!
 
Maken och jag har VARMA och SVETTIGA dagar i Amsterdam just nu... ingen svalka finns att få någonstans och man lovar varje dag att det skall åska och regna och det är faktiskt vad vi hoppas på. Men hittills har inget skett så vi får väl se. Jag jobbar visserligen och har lite AC på jobbet men stackaren där hemma... Fast idag ser det faktiskt "lovande" ut på himlen så måske, måske.
 
De har ju också som jag sagt tidigare bestämt sig för att, mitt i semestertider när Amsterdam kryllar av turister, renovera metrotunnlarna. Så där är ersättningsbussar och det gör ju resan till och från jobbet något krångligare. Igår var där en stor matrona som tvunget skulle ha sin fot ute i gången när bussen är knökfylld. Då tycker jag faktiskt att man får tåla att man blir trampad på... gång och gång. Då kan man fasen inte bli upprörd. Tror hon ville ha uppmärksamheten, men de stackarna som trampade på henne. Folk!
 
Nu är det fredag och dags för helg. Maken och jag skall rensa ut lite skit i lägenheten och sen på söndag kommer Nisse och Rita hit för några dagars besök. Trevligt!
 
Skaffa er en skön helg allesammans!
//Farmskan
 

Dragspelaren

Idag fyller han år... Maken... Mannen, myten, legenden, dragspelaren
 
 
Grattis älskling!
//Farmskan

Svetten rinner

Klockan halv åtta när vi landade igår kväll var det 29 grader! Lägenheten var något kvalmig och instängd om man säger så, man får nästan panik när det är så varmt. Öppnade alla fönster och dörrar men det hjälpte inte mycket, fläktade ju ingenting. Men man vill ju inte klaga heller när det äntligen blivit sommar i Holland
 
Och så var det ju dags för jobbidag igen, slut på ledigheten för min del, men för maken började det roliga idag. Hmmm.... kändes allt lite orättvist. Stod fullkomligt stilla idag, de hade lovat långt över 30 grader... pust! Fick förat vänta på broöppningen, då en fritidsbåt bestämt sig för att passera mitt i rusningen. Sen när jag kom till metron var den helt avstängd på grund av tunnelarbete så där var ersättningsbussar. Jag fullkomligt dröp av svett när jag kom till jobbet... fräscht (eller inte)
 
Och nu ikväll försöker vi finna lite svalka fast där är över 30 grader på balkongen... i skuggan! Och ingen vind alls, olidligt. Svetten rinner! På tal om det, jag glömde ju tala om att lill-sonens lag gick till final i beachhandbollen med just laget Svetten rinner. De är helt fantastiska, har varit i final nästan varje år. Det fick ju firas förstås så dagen efter var han lite mör... det får man väl förlåta (*ler*)
 
 
//Farmskan

Så var det roliga slut...

Sista dagen på semestern... imorgon är man tillbaka på jobbet igen, så nu var det roliga slut. Har haft en fantastisk skön och avkopplande semester, precis vad jag behövde. I eftermiddag drar jag och maken till Amsterdam, han stannar hos mig nu i två veckor, det skall bli helt underbart. Lite Svensson-liv är inte fel
 
Hade ju en härlig torsdag med Lily som gick hur bra som helst. Bitvis var det lite kaos för hon har energi för ett helt regemente. Sen kom Magda och lilla Elsa på besök och då blev det dubbelkaos (*skratt*). Var det inte den ena som skulle ha mat eller sova så var det den andra... men det var underbart att få vara farmor en hel dag ensam med världens goaste unge. Älskar henne!
 
Fredagen vaknade hon klockan sju efter att ha sovit hela natten, då gick vi en runda på stan och fikade och sen när maken kom hem och äntligen fick påbörja sin semster så var det dags för en mysig fredagkväll hos Pia och Jan(a). Hon hade gjort plockemat och till det serverades underbart goda rotfruktsgratänger. Så himla gott, och hon är alltid så piffig med uppläggning och dukning så det är en fröjd att vara gäst där. Natten spenderades sen i stugan och på morgonen drog vi igång med finliret som återstod sen renoveringen i veckorna som gått. Gästrummet färdigställdes och vi fick inköpt en snygg byrå och lite småprylar till det. Det blev hur fint som helst där inne... nästan så vi funderade på att ha det som vårt sovrum istället. Men nej, nu skall sovrummet också renoveras så det blir säkert lika fint. Ska bli kul att få till det också.
 
På kvällen hade vi dukat upp till grekisk afton med Biftecki, Tatziki, Ugnsbakade potatisar och grekisk sallad. Så himla gott...!! (Mycket vitlök så man har rensat magen ordentligt). Det var nämligen dags för årets grannfejd i kubb och TP med våra kära "gamla" grannar från Everöd. Vilken kväll vi hade... har nog inte skrattat så gott på länge. När Dan och maken drar igång med sina on-liners så kan man bara dö av grin. Och vi gjorde det vi skulle, vi tog hem den tredje raka segern och bärgade därmed det åtråvärda vandringspriset
 
 
Nu blir det till att hitta ett nytt vandringspris igen... skall se vad Holland har att erbjuda. Framåt natten kröp vi alla till sängs och somnade gott. Och i morse fick vi en härlig frukost på altanen i solsken innan de åkte hemåt igen. Så nu är det bara för mig och maken att börja packa resväskorna, stugan är intagen av familjerna Björck och Ek så de får nog en härlig vecka där nere. Vädret ser ju lovande ut i alla fall... till och med för oss i Amsterdam verkar det äntligen som det blir lite fint väder
 
Men som sagt... jag kunde nog haft semester några veckor till... minst
//Farmskan
 

Barnvakt

Just nu ligger där en ängel och sover i mitt sovrum. Jag är barnvakt idag till Lily när lill-sonen och Madde är i Ullared. Hur gott är det inte att ha henne snusandes här! Hon har sovit hela natten och vaknade inte förrän klockan sju i morse, sen fick hon lite välling och så busade vi lite och nu sover hon en stund igen. Fast jag förmodar att det blir fart och fläkt uppåt dagen. Har vi tur kommer också en kollega till mig och hälsar på som också är barnledig med en liten flicka i Lilys ålder... skulle vara skoj!
 
Farmskan är annars mycket stolt över sig själv för nu är hela gästrummet färdigställt. Väven är målad två gånger och igår satte jag upp tapeterna. Så himla fint blev det! Fick lite hjälp av Modern och Rolf också några timmar igår, de fixade i trädgården och putsade fönster. Mysigt! Framåt kvällen kom först Paps & Babs och sa hej och sen kom Mona och Greger och då grillade vi lite gott. Lagom till kaffet dök Zindy och Johnny upp så det "gamla gänget" var helt plötsligt samlat på altanen... riktigt kul att ha fått upp kontakten med dem igen.
 
I tisdags var jag och kusin P en heldag i Ullared. Det är himla längesen jag var där och det har ju verkligen vuxit. Flera våningar högt och en massa kaffeställen och restauranger inne på varuhuset. Vi hittade mycket fint, inte så mycket kläder dock, men annat pyssel man kan tänkas behöva (eller inte behöva...). Kul var det i varje fall och en heldag med kusin P är aldrig fel. Tack för en härlig dag!
 
Nej, nu skall jag hinna klä på mig innan lillan vaknar
//Farmskan

Litet hus vi bygga vill...

Vilken helg vi har haft... jobb i stugan, partaj i Fårabäck och besök av finaste Lily med kompis. Fullt upp och så där härligt trött i hela kroppen efter redigt kroppsarbete.
 
Fredagskvällen gick vi upp till stan, jag och maken. Käkade riktigt god grekisk mat uppe på "Ella mat", maken tog nötfärsbiffar med fetaost och jag tog grillad kycklingfilé. Så otroligt gott och till en mycket bra peng. Sånt gillas! Uppe med tuppen och drog iväg för att hämta brorsan, nu skulle här byggas hus. Efter lite frukost på altanen så började de att bygga grunden. Själv drog jag igång tapetsering av den lilla väggen i storstugan... och inte vilken tapet som helst utan den vansinnigt snygga som inköptes för det facila priset av 800 kronor rullen. Men så blev det snyggt också (det får man väl säga utan att skryta?)
 
Underbart väder, varmt och soligt så framåt lunch kom Lily-familjen med vänner. De tog en sväng ner till havet och sen blev det både fika och korvgrillning innan de for hemåt igen. Alltså den ungen kommer jag att äta upp någon dag... hon är bara så underbart go. Mitt hjärta smälter.
 
Efter en fullmatad arbetsdag lämnade vi brorsan och åkte till Fårabäck för räkfrossa nere vid havet. Det var Malms som bjöd in till det och Patriks kombo spelade i vanlig ordning. De är så musikaliska så man blir avundsjuk, kan spela typ allt och flera olika instrument. Härligt! Men framåt 11-tiden kändes det i ögonlocken att man varit igång så då tackade vi för oss och stupade i säng. Minns inte ens att jag gick och la mig innan jag somnade, då är man trött! Och när klockan ringde i morse så kändes det som om man aldrig ens gick och la sig heller... men det var bara att pallra sig upp och dra på arbetskläderna.
 
Grabbarna har fortsatt med stugan och själv har jag slipat ner tapeterna i gästrummet och också hunnit med att väva väggarna. Nu får det vila till imorgon, då skall jag börja måla på väven. Och när stugan väl stod färdig blev det taklagsfest och whiskeyKlapp på axeln till oss alla tre!
 
 

Två dagars intervall

Har ni märkt att jag kör med tvådagarsintervall nu...? Tror det är min semestermood som gör detta. Det blir liksom inte riktigt tid att sätta sig ner och blogga. Jag njuter i fulla drag av mina semesterdagar i Svedala. Så vad har då hänt sen sist. Jo... först kom ju stumpis och Madde och hämtade mig och så åkte vi ut till stugan, men eftersom vädret var under all kritik och dessutom stugan helt upp och nervänd så blev det inte så roligt. Vi hann i varje fall med att käka lite lunch och snacka lite. Bara att få pussa på henne gör ju hela dagen liksom...

När de kört iväg så stannade jag kvar och gav mig på att måla listerna. Det var ingen barnlek... 44 lister senare så var jag rätt matt i armen kan jag lova. Men bra blev det och det kommer att bli så fint när de är uppsatta. Maken kom sen efter jobbet och så tog han ett ryck med det sista på taket och klippte lite gräs. Sen var det dags att ge sig iväg på kalas till Håkan som fyllde år. De bjöd på grillat och det satt som en smäck efter allt slit.

Sen igår så började dagen med fotvård och hur välbehövligt var inte det?! Hon var riktigt duktig och lyckades i stort sett få bort hela min förhårdnad under ena trampdynan. En kvick tur på stan för lite inköp, en trevlig pratstund med fru Hansson som jag sprang på bara si sådär (TREVLIGT!) och sen vidare till stugan för att försöka få till det inför kvällens firande av Grahnskan. En timme innan de skulle komma stod jag och målade fönsterkarmar och maken spikade lister. Tur inte Paps var där... kan höra hur han hade skällt... (*ler*)
 
En trevlig kväll med tjejerna, först lite tapas där hemma och sen ner till restaurangen för grilltallrik och karaoke... ha ha ha... vi sjöng alla fyra för Grahnskan. Annars var det mest småtjejer i tioårsåldern som sjöng. Fast jag tyckte vi var modiga som gick upp. Avslut med kaffe och pralin och sen tackade de för sig runt 11 och då var Farmskan trött som en lus. Somnade som en stock och vaknade inte förrän halv tio idag på morgonen. Gött gött gött
 
Och sen idag har det varit fix och trix i lägenheten, flyttat runt möbler(tack Paps) och rensat ut en massa skit som man inte behöver... det är så jäkla befriande så det inte är sant. Och maken han kröp snällt in i garderoben och fixade en extra stång till mina kläder. Han är en snäll man...
 
 
Så nu tar vi oss upp på stan för lite god mat, det är vi värda
 
Tjing tjing
//Farmskan
 

Jobba, jobba, jobba...

Eller nej... det är faktiskt maken som jobbar mest just nu. Först jobbar han för fullt på jobbet och därefter ner till stugan för lite kvällstjänstgöring. Själv servar jag mest med lite ärenden och saker som skall lösas under dagarna. Men det skall göras det också. Igår skulle det till exempel inhandlas mer färg och penslar och sen behövde jag fixa lite överdrag till bäddmadrasserna (som är blå!). Så ni ser... jobb, jobb, jobb.
 
Eftermiddagen spenderas däremot i trädgården hos kusin P där vi satt och finkilurade under trädet i skuggan. Så gott att bara sitta och snacka lite skit. Det är precis sådant man skall göra på sin semster egentligen. Sen hämtade jag maken och vi åkte till stugan. Fick där besök av Malms som skulle checka lite inför lite jobb som Ingvar skall göra åt oss. Duschkabin skall bytas och fläkt skall installeras i badrummet bland annat. Sen visade sig att han dessutom förmodligen kunde fixa kaminen. Hur bra är inte det. Alla borde ha en Ingvar!
 
Idag får jag besök av lill-stumpis och Madde, vi hoppas på fint väder
 
 
//Farmskan

Muskler man inte kände till

Efter en helg med målning i stugan har man blivit varse muskler man inte visste att man hade. Det är storstugan som blivit målad och eftersom den är öppen upp till nock så är det lite jobb. Furutaket skulle också målas och det är ingen barnlek. Men bra blir det... Modern har stått för marktjänst, grillning, diskning och även lite målning. Jag, maken och brorsan har målat och målat. Man står ju dessutom i ställningar som är helt förödande för ens kropp. Men som sagt, det blir riktigt bra!
 
 
Hade också en trevlig kväll på stan i fredags kväll. Varmt och gott och mysigt sällskap av gamla vänner. Först lite god mat på Martini och sen en runda på stan och lyssna på musik. Sommar i city just nu med musik lite här och där. Me like!
 
Imorgon blir det lite ärenden och sen till stugan igen på kvällen
Ingen rast ingen ro
 
//Farmskan
 

Varning på stan

Ikväll skall Farmskan ut på stan... firande av en kompis står på agendan och det skall bli jättemysigt att träffa alla, äta gott och kanske till och med ta ett glas vin (*ler')
 
Annars har jag haft sköna semesterdagar, vädret har varit bra och jag har bara tagit hand om mig själv. Igår hade jag ett möte på stan som gav mig mycket energi, precis vad jag behöver. Och efter det en omgång hos thailändskan... det är mumma för själen.
 
Men nu väntar också en helg med målning och tapetsering i stugan. Maken har riggat allting så det är bara att dra igång imorgon bitti tidigt. Modern är nere så henne tänkte vi sätta på lite mat- och fikatjänstgöring medan vi fixar... ha ha ha. Man skall slita ut en generation i taget, just nu står hon och stryker.

Idag har vi också haft sotaren ute i stugan för att besiktiga vår braskamin. Det visade sig att braskaminen inte var färdigbyggd... men tjena. Plus att den stod alldeles för nära väggen för att vara tillåten att elda med. Så nu skall här jagas mäklare och säljare för att reda ut det där. Jäkla trist.
 
Men men... vad gör det om hundra år
//Farmskan

Tre boenden...

Det här med tre olika boenden är sådär. I varje fall när man inser att borsten ligger i lägenheten i stan och man står nyduschad med håret på ända i Norje Boke... kamma sig med gaffel liksom. Man har aldrig det man behöver på det stället man behöver det om man säger så. Men egentligen är det ju i-landsproblem av stora mått. Finns nog större problem här i världen egentligen.
 
Gårdagen inledde jag med stora rensningsprojektet av garderober. Gud vad man samlar på sig papper, kläder, pryttlar och annat "bra-att-ha". Inte mindre än nio pärmar tömdes ut och dessutom en massa annat skräp. Skall fortsätta i morgon tänkte jag och se om vi inte kan frigöra lite ytor.

Var också på inköpstur till färgaffären för att inhandla tapeter och färg till stugans rum. Fatta vad det är dyrt!! En rulle tapet kostade 799 kronor! Det är fasen hutlöst... Så för sju rullar tapet betalade jag det facila priset av 3.400 kronor... ja, jag fick lite rabatt. Maken höll på att smälla av när jag ringde till honom och berättade... och då hade jag inte ens nämnt vad färgen, lasyren och väven till övriga väggar kostade. Suck, suck, suck, det var den semesterkassan.
 
- Hade de verkligen inga billigare tapeter?
- Vill du ha snygga tapeter eller billiga tapeter?
- Kan man inte få bägge?
Jo säkert, men jag hittar fasen aldrig några som jag vill ha som är billiga. Dåligt Farmskan!
 
Hann också ta en fika med bästaste Frida. Som jag har saknat att ha henne och prata med... allt går så himla lätt när man pratar med henne. Mer av sådant som ger energi! Och det tog jag verkligen fasta på för idag har jag varit hela dagen i Fårabäck hos Lena och blivit ompysslad. Ansiktsmask, ögonbrynsplock, fotbad och hon till och med pedikyrade mina fötter. Hur bra var inte det!
 
 
Ja, vill man bli fin får man lida pin..
 
//Farmskan

Första semesterdagen

Så var första semesterdagen över och det har varit en dag med bara avkoppling.... nåja, jag har putsat fönster också så lite nytta har jag gjort.
 
Efter en gosig lördagkväll med passning av underbara Lily så åkte vi allihop till Linköping efter frukosten igår. IKEA stod på schemat och det var mest Lily-saker som skulle inhandlas. Ni vet stolar, säng, tallrikar och annat smått och gott att ha i stugan. De har ju tillräckligt med grejer att packa ändå så det är ju bra om vi kan ha lite där nere. Lily var så trött men ändå hur snäll som helst, inte gnällig alls. Underbara unge!!
 
Väl hemma i Kristianstad igen så kom lill-dottern och en kompis till henne och hälsade på. Fikade lite sen åkte vi alla ut till stugan på kvällen. De skulle stanna tills idag och då är det ju bättre plats där ute. Och som sagt... idag har vi bara njutit. Tvättat lite och plockat lite men annars ingenting mer än en bok. När maken kom från jobbet gick vi allihop ner till strandrestaurangen och käkade. Så härligt att bara sitta där och se ut över havet. Avkoppling!
 
Imorgon blir det storshopping i färgaffären. Nu ska här målas!!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0