Start och stopp

Halloween och jag bjuder på en bild ifrån USA och dotterns halloweendräkt:



The way you make me feel....

Maken har installerat en digitalbox till farmor Signes TV på ålderdomshemmet. Man kan ju tycka att det hade varit enklare om de haft en centralt placerad box istället men så var inte fallet. Farmor Signe, 98 år, skall alltså nu lära sig hur man hanterar två olika fjärrkontroller och helst också i vilken ordning...

Och Nej, det är inte lätt. Det är inte lätt för mig heller... jag svär varenda gång jag skall starta en DVD eller ladda min Ipod... jag är inte bra på det. Och farmor är verkligen inte en talang hon heller. Jag klistrade små klisterlappar på kontrollerna med START och STOPP och sen svartmålade jag kanalknapparna.

- Nu trycker du först på start för att starta TV:n. Sen byter du kontroll och väljer kanal
- Men jag behöver inte den kontrollen, den hade jag inte innan
- Nej, men nu behöver du den... tryck först här och sen byter du
- Räcker det inte att trycka på 1:an
- Nej... lyssna nu.... (och så tog vi en runda igen)

Undrar om hon har sett någon TV ikväll??  //Farmskan

Mor på besök

Nej, det blev inget blogginlägg igår vilket min far också kommenterade. Gårdagskvällen var nämligen vikt för att fira av en kollega som gick i pension efter 30 år på företaget. 30 år mina vänner... det är lång tid det. Vi hade en jättetrevlig kväll där vi käkade pizza (eller jag och Mrollan åt världens dyraste sallad istället) och lekte lekar. Lekarna var inspirerade av Dobidoo och var jätteroliga. Intro, textremsor och sista minuten. Man blir helt uppspelt när man håller på... Mika stod och hoppade helt jämfota (*skrattar*).

Vårt lag vann, tackar tackar, och så här kul hade vi



Vilken bild va... säger mer än tusen ord och verkligen passande om man vill skrämmas nu på Halloween. Jag bjuder på den! Påminn mig att aldrig skratta på kort...

Idag har vi haft avtackning av två andra kollegor som slutar nu på grund av omorganisationen. Känns konstigt.. både sorgligt och trevligt i någon lustig kombination. En är i varje fall på väg på sitt livs äventyr till Gran Canaria och den andra kommer nog snart att hitta ett jobb... känns tryggt! Hade också ett morgonmöte i morse som kändes riktigt bra i magen... det finns energi. Det gäller bara att fortsätta och verkligen jobba för att få igång allt.

En kollega hade sin pojke med på jobbet idag på grund av höstlov och svårt med barnvakt... en härlig prick som verkligen sa vad han tyckte. När han ringde till sin mamma och beskrev vårt jobb blev jag bara så full i skratt:
- Ja man kan säga att det är en massa datorer... så om internet går ner får de gå hem.
Klockren analys!

Men nu är det kväller och Mor Anita är på besök ifrån Göteborg. Längesen vi sågs nu så det skall bli trevligt att rå om henne lite i helgen. Vi har precis ätit tacos och slagit upp lite vin så risken är väl stor att man snart somnar i soffan (gud förbjude). Imorgon skall vi göra ett besök hos farmor Signe som sover sin första natt i sitt nya rum på Ålderdomshemmet... TV skall kopplas in och namnskylt skall upp på dörren.

Men... tills nästa gång. Trick och Treat??  //Farmskan


Full rulle

I morse hade jag äran att köra lill-sonens bil upp till Älmhult. Bromsarna blev lagade igår med benägen hjälp från kompisen Micke och nu skulle alltså bytet till min egen bil äntligen bli av. Alltså... är man van att köra sin sköna röda Saab så är det en ren pina. Att sen startnyckeln var helt ihopasatt med tejp som inte ville sitta på plats var ju liksom bara droppen. Men jag är glad att jag kom fram utan missöden.

På vägen till jobbet ringde också telefonen. Det var Jonte som undrade var alla var... ha ha ha. Eftersom han inte varit på jobbet måndag och tisdag så visste ingen om att han skulle med. Så där stod han så grannt på Elgiganten och väntade. Hade cyklat dit också så det var bara att cykla hem igen och ta bilen. Vet egentligen inte om jag tycker synd om honom... jo lite kanske.

Slutade tidigare idag för jag hade lovat att hjälpa till att flytta farmors saker till "himmet". Men när jag väl kom dit så hade redan Paps & Babs och kusin P & Jan(a) tagit alltihop så det blev en enkel flytt. Satt en stund och snackade med farmor (eller jag pratar men hon hör inte). Som vanligt kom där härliga kommentarer

- Jag har redan hälsat på föreståndarinnan. Hon tyckte att jag såg trevlig ut
- Vad bra... skall du sova där i natt då?
- Nej, jag får vara hemma i helgen ifall där kommer nån
- Men de kan väl komma och hälsa på dig där i sådana fall, finns väl ingen anledning att sitta här i en tom lägenhet och uggla
- Jag ska inte uggla heller... jag sitter bara i soffan och myser

Vad skönt att du myser farmor! Det gör jag med nu... sitter här och lyssnar på maken som spelar i källaren och snart skall jag spela skitgubbe med lill-dottern.

Full rulle mot helgen!  //Farmskan

Jag skulle ge dig allting du pekar på, men bara när du inte hör vågar jag säga så
Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor, jag kan inte ens stå när du inte ser på

Pipigare än vanligt

Hur kul är det att vakna med huvudvärk?? Inte kul alls faktiskt. När klockan ringde var jag helt igenmurad i ögonen och det gick helt enkelt inte att öppna dem. Att det sen är mörkt och trist ute gör ju inte saken lättare precis heller. Den där huvudvärken har jag sen burit med mig hela dagen så jag har varit pipigare än vanligt.

Idag fick vi reda på resultatet på medarbetarenkäten... för mig den roligaste dagen på hela året. Jag älskar ju att få reda på vad folk tycker och tänker om oss, om mig, sin närmsta chef, sina arbetsuppgifter etc. Sen hade jag väl i och för sig önskat att alla tog chansen att fylla i den, men det är kanske en önskedröm. Resultatet då?? Jo, där är att jobba på även framåt och det är ju det som är så spännande.

Vi har ett uttryck på jobbet som heter "Dare to be different" och meningen är att man skall våga tänka annorlunda och nytt. På det temat ordnades en tävling där man fick skicka in ett foto på om man jag gjort annorlunda saker under sommaren. En hel del bra bidrag kom in, bland annat när Lidingö-Tompa satt på ett hustak i Stockholm och såg på Bruce Springsteen, någon som hoppade bungy-jump etc. Men så var där också ett något udda inslag...

På en hedrande 9:e plats... Mulle städar sin arbetsplats... Ha ha ha

Imorgon skall vi flytta farmor Signe, 98 år, till "himmet", något hon ser fram emot jättemycket. Det är en tant som vågar vara annorlunda. När hon skulle välja ut vilka möbler hon skulle ha med sig så frågade Paps om bokhyllan
- Nej, den är skitful... jag har aldrig tyckt om den

Härligt Signe... världens bästa farmor!  //Farmskan

Till kusin P: Storleken har ingen betydelse... eller är det en skröna???

Florence, det är jag det

Måndag igen efter den regnigaste helgen i mannaminne. Gick ju knappt att sticka näsan utanför dörren över huvud taget. Fick bli film, mys och tända ljus istället (vilket i och för sig är trevligt).

Jobbet har rullat på hela dagen men jag har ändå fått undan en hel del småsaker. AIK-fanset på jobbet satt och smålog redan när jag kom i morse... sådär skönt lycklig för att AIK vunnit i helgen. Han drömmer om SM-guld och har nog den nervösaste magen i världen inför de sista två matcherna. Otroligt egentligen att man kan vara så engagerad och på något sätt ganska härligt också. Det är i varje fall inte läge att säga "det är ju bara en lek..."

Ikväll for jag direkt på en Rosa Bandet tillställning nere på Yllan. Vi fick lite föreläsning, fika och make-up demonstration. Det var jag och kusin P som var där och gled runt. Lite shopping blev det men framför allt hade de väldigt god fika!

På tal om mat måste jag bara visa Dotterns bild från första shoppingdagen...



Hallå ja... everything's big in USA  //Farmskan

Vintertid

Vintertiden har inträtt under natten och helt plötsligt vaknade man jättetidigt... Mitt uppvaknande var ljuvligt, nåddes av doften av nybakat och genast började det knorra i magen. Maken hade bakat ost-scones till frukost... hur gott var inte det då!? Så nu har vi suttit och njutit av gott kaffe till det och retat oss på den gäckande mullvaden. Han är i samma hål hela tiden så nu är där snart ingen jord där över huvud taget. Hopplöst!

Igår kväll skypade vi med Dottern och det var lite häftigt. Hon såg ut att må hur bra som helst och det är ju skönt. Värdfamiljen verkade toppen och de hade varit och köpt en massa saker till henne, bl.a. en Iphone, så lyckan var total. Var lite speciellt att faktiskt se henne också.



Precis när vi lagt på så ringer det igen och hur förvånad blir man inte när det visar sig vara Git i andra datoränden. Hon hade suttit och pratat med sin kompis Eva
- Jaha, hon som bor i Vietnam, sa jag
- Nej, hon bor i Möckeln...
Hon är för rolig Git

Stor-sonen är på svensk mark igen efter sitt äventyr i Australien och Kina. Hade varit en tuff resa hem och så möttes han av tågförseningar... När man bara vill hem typ. Hoppas få höra allt häftigt han sett i veckan, får väl kidnappa han för en lunch.

Sen vill jag bara säga en sak till mitt tidigare livs försvar
NEJ DANSBAND SKALL INTE LÅTA SÅ USELT SOM GÅRDAGENS DELTAGARE!

Nu lite planering inför veckan som kommer  //Farmskan

Online även med bild

Farmskan har blivit med webb-camera idag. Med ungarna så långt borta så kan det vara skönt att kunna prata och också se dem så då tänkte vi att vi investerar i en sådan (typ 5 år senare än resten av Sveriges befolkning...). Men bättre sent än aldrig. Var enkelt att installera men att få igång den tillsammans med Skype och MSN var desto trickigare så det var tur att lill-sonen och fästmö ramlade in precis lagom för att hjälpa till. Och nu är vi alltså on-line även med bild och ljud... häftigt egentligen.



Jag ser jäkligt nöjd ut... eller hur? Har varit en sväng i Torsebro också på förmiddagen och hälsat på svägerskan. Hon var lite piggare nu men jag förstår om man kan bli fjollig när man alltid har folk som står på trappan. Tänk på dig själv min kära vän! Vi skulle egentligen varit i Malmö idag och shoppat men med tanke på att jag fick två kassar MQ-kläder i fredags så behövdes det inte. Det räckte och blev över till oss bägge.

Maken skulle fixat bromsarna på lill-sonens bil men det strulade rejält... så nu fick jag se bakänden på min Saab försvinna istället. Ja, ja... hoppas få tillbaka den igen på tisdag om bara maken får rätt på deras bil tills dess.

Idag har det också regnat precis hela dagen och vi har förklarat krig mot mullvaden.
Må bäste man vinna!!

Njut av en härlig inne-lördag  //Farmskan

Känns avlägset men...

Idag har jag varit på en pensionsgenomgång på jobbet. Japp, ni läste rätt... en pensionsgenomgång. Känns verkligen mossigt och avlägset men trots det blev man kallad. I och för sig en fantastisk service dom tillhandahåller med analyser, råd, genomgångar m.m. helt gratis... och framför allt oberoende. Som det verkar nu skall man nog kunna hålla svälten från dörren även efter pensionsgång och det är ju väl det. Annars är det ju pinsamt dåligt hur lite man egentligen har koll och vet om sina pensionspengar... Skärpning Farmskan!!!

Så nu skall jag läsa på och fundera i helgen på allt han sagt och sen komma tillbaka med facit i hand till nästa möte. Kanske är läge att röra runt i grytan... ha ha ha.

Annars har jag ikväll haft förmånen att få en full genomgång och föreläsning över Ballone Burini Etude 52:s förträffligthet. Dess ljud, dess form, dess knappar, dess utseende... ja, allt som jag inte förstår mig på där heller faktiskt. Maken ser ut som ett litet barn två minuter innan tomten kommer ungefär. Ja, ja.. det är väl häftigt att man en gång i livet kan få unna sig en sådan gåva till sig själv (även om det sved till i börsen...).



Har precis gnagt i oss lite grillade revben och druckit vin så det är verkligen full fart mot en välbehövlig helg. Veckan har varit lång och bitvis ganska krävande men jag är, som jag sagt tidigare, förväntansfull och glad åt att få dra igång något nytt. Idag har det också varit en hel del skratt på jobbet, framförallt när vi skulle gå en utbildning i schemaläggning hos Mulle. Dina kommentarer var obetalbara!

Dottern har också ringt idag... nu är New York sessionen över och hon är på väg till familjen i Washington. Hon trivs som fisken i vattnet och lät så glad och positiv när hon ringde. Skönt!!

Nu blir det fredagsmys...  //Farmskan

Och jag önskar mig tyst att du vore hos mig här ikväll...

Allvarligt talat

Tror faktiskt att jag skall sluta med kontorsstol över huvud taget. Vad ska man med den till om man ändå aldrig sitter på den?? Idag tror jag att jag varit på min plats i sammanlagt 13 minuter... resten av tiden har jag vimsat omkring mellan olika möten och annat trams. Hmm.... snart dags att börja jobba framåt igen!! Och det är något jag verkligen längtar till. Fick lite glädjande meddelande idag också från gamla kollegor som gör att man känner sig både lite stolt och glad.

När jag kom hem idag hittade jag också två stora kassar med kläder och skor från min MQ-kompis. Så det tänkte jag dyka ner i här om en stund. Jag och maken var riktigt hurtiga idag och tog en långpromenad direkt när jag kom hem och sen en god fika framför nya Wallanderfilmen. Och luft var nog precis vad jag behövde... Mys!!

Hittade den här bilden på det fantastiska Facebook...



Detta är bilder ifrån Dotterns avskedsfest i lördags här hemma... vad skall man säga?? Jag är glad att jag och maken satt i tryggt förvar hemma i Mannes lägenhet. Man får kanske vara glad att det bara var flaskor och glas man behövde plocka undan... (*ler*)

Maken är glad som en speleman idag (i dubbel bemärkelse faktiskt) för han har gått och införskaffat sig ett nytt dragspel. Som han har längtat efter detta... Blocket har nog aldrig haft så många besök någonsin på just annonser om dragspel som de senaste veckorna. Så nu blir det nog extra mycket ljud ifrån källaren framöver... hörlurar??

Imorgon är det fredag... sha la la la  //Farmskan

PS! Jonte... hoppas du inte hittar fler fladdermöss i din klädhög. Usch och fy!!

En trött Farmskan

Jag är inget vidare sällskap här hemma nu... sover, sover och sover. Undrar hur mycket sömn en kropp kan behöva egentligen. Men det är klart, maken får ju ha fjärrkontrollen i fred (*ler*). Är väl en kombination förstås av de senaste veckornas turbulens och höstmörker. Hoppas man snart är i fas och uppe på banan igen.

Dagens gladhet är i varje fall att farmor Signe fått en plats på "himmet..." Det mottogs med glädje både ifrån henne och alla oss andra som nu vet att hon får tillsyn och hjälp. Ibland är kommunen rätt bra i alla fall.

Måste bara visa er ett klipp som jag stulit från en kompis sida



Några frågor kom helt klart upp:
1) Var befann de sig under skoltiden
2) Har deras lärare varit blind och döv
3) Är det verkligen dessa som skall ta över vårt land inom kort

HJÄLP!!!!! //Farmskan

Helsingborg och möte

Samtalet kom kvart över 3 i natt från Dottern att hon var framme i New York och inkvarterad på skolan. Allt hade gått bra och hon hade hittat tre andra tjejer som också skulle dit redan på Kastrup vilket säkert gjorde det hela lite enklare.
- Hur var Island frågade jag?
- Jo, häftigt... bara lera, snötoppar och rök
- Och New York då? Var det häftigt att flyga in på kvällen?
- Ja, det är så himla stort. Vi blev hämtade med buss av en liten gubbe som sa "Hello"
Hon är för rolig med sina kommentarer

Idag var det annars tillbaka till verkligheten och jobbet efter min mini-långhelg. Dagen har inneburit ett möte i Helsingborg på systerbolaget tillsammans med bland annat Ullstorparen. Efter uträttat värv passerade jag igenom hela Väla shoppingcenter utan att köpa så mycket som en strumpa. Bra jobbat Farmskan! Jag kände på en skinnjacka, men det var också allt.

I bilen hem fick Ullstorparen ett samtal hemifrån. Någon ville se på film... och jag är så tacksam att jag fick uppleva detta samtal för det fick mig att inse att jag inte är den enda på jorden som hatar fjärrkontroller.



- Står det play i rutan?
- Har du tryckt på grunkan som står under TV:n?
- Den gröna stora knappen där det står HDMI...
- Den lilla svarta knappen där jag tror att det står Source...
- Har ni tryckt på den svarta triangeln?

Märk väl att han pratade med sin fru och inte med något barn på 2 år... Väl hemma igen stod hans fru uppflugen på en byggnadsställning och målade.

- Fick ni igång filmen?
- Nej, jag la ner det... hur svårt skall det egentligen vara att se på film?

Tänk, den frågan har jag ställt mig många gånger!  //Farmskan

Jobbiga avsked...

Måndag och semester hela dagen... semester för att idag var det dags att lämna Dottern på Kastrup för hennes resa till USA och jobb som au-pair. Lika bra att säga det direkt, jag är inte bra på avsked. Jag är så lättrörd så hälften kunde vara nog. Bölar för allt som är det minsta lilla känsligt... fast sorg är väl också kärlek??



Vi var uppe och käkade gemensam frukost och fick också besök av grannkompisen Toja. Mycket trevligt. Allt var packat och klart och lastades in i bilen runt halv 10. Väskan vägde exakt 19,3 kg vilket är så nära den tillåtna gränsen man kan komma, däremot blev handbagaget något tungt (*ler*). En sista lång kram av grannen (och lite tårar...) och sen bar det av mot Köpenhamn.



Allt flöt på smärtfritt och incheckningen gick snabbt. En gemensam fika på smörrebröd och dricka i lugn och ro hann vi också med. Sen gick vi långsamt bort mot säkerhetskontrollen.

- Vi låtsas att det bara är en vecka du skall vara borta, då blir det enklare

Men det blir inte enklare... man bölar likt förbannat. Men nu är hon iväg, andra dottern som ger sig ut i världen på äventyr. Nu blir det till att planera in lite resor framöver... både USA och Madeira skall besökas. Hoppas du får ett fantastiskt år hjärtat! Här kommer din egen sång sjungen av Tommy Körberg och BAO, dina favoriter



Pussar! //Farmskan (och Pappa)

PS! En stor, stor bamsekram även till dig Rita. Tänker på dig!!!!!!!!

23 timmar kvar

Att ställa klockan att ringa 7 en lördagsmorgon är normalt sett ingen glädje, men igår så var det dags för min och kusin Pias månatliga thaimassage så då studsar man lätt upp. Den lilla hårdhänta har numera även tagit hit sin syster så denna gången kunde vi ta samma tid. Helt otroligt så många onda punkter den kvinnan hittar... och att höra hur det knakar är lite som att höra Anna Anka tugga kyckligbrosk. Fast skönare!

Efterår tog vi oss en god fika och några varv på stan. Hittade en mönstrad tunika (nähä!? nr 47 i samlingen då eller...) och en snygg kofta. Nya kalsonger till maken fick det också investeras i eftersom jag tvättat dom gamla ihop med röda handukar... smart så det förslår. En snabb lunch hos Paps & Babs. Hon hjälpte mig sy upp mina nya byxor och jag hjälpte dem att fixa back-up på datorns alla bilder. Kliar du min rygg så kliar jag din... (*ler*)

Väl hemma igen stod maken och förberedde kvällens mat till 13 stycken tjejer. Här skulle det bli avskedsfest för dottern. Vi valde att fly fältet faktiskt för det blir rätt högljutt kackel med så många tjejer... Manne hade varit hygglo och lämnat nyckel till sin lägenhet så där satt vi och såg på TV och kelade med katten.

Strax efter 11 ringde dottern, nu var de på gång ut på stan och undrade om vi kunde sätta in några hundra så hon hade till taxi hem. Javisst... gör det när vi kommer hem. Väl hemma fick vi först ägna en timme åt att städa. Precis allting stod kvar framme, mat, tårta, chips, glas, tallrikar och en massa annat... Bara föra ut stolen, resa sig upp och gå... Ja, ja det är förmodligen en av alla de saker man ändå kommer att sakna nu när hon försvinner.



Klockan 02.11 ringer sen telefonen (som vi inte hittar...) och Dottern frågar om vi kan hämta dom i stan klockan halv fyra. Då kommer frågorna som man nog aldrig får svar på:
1. Varför ringer du nu då? Skall vi sitta typ uppe i en timme mitt i natten och invänta att vi kan köra till stan, eller skall vi försöka somna om?
2. Vad hände med taxipengarna som vi satte in för just denna orsak?

23 timmar kvar till hon åker... det blir tomt, tyst och framförallt tråkigare
//Farmskan

Poeten

Idol på TV och Camilla sjunger "Human nature" av Michael Jackson

Maken:
Detta är lika intressant som en spark på pungen
Man känner smärtan och vill bara det skall gå över...

Vilken poet den mannen är!

//Farmskan

Återhämtning

Fredag... igen. Veckorna rullar på av bara tusan. Har tagit ut lite komptid idag för all övertid som varit den sista tiden och det var riktigt skönt kan jag säga. Har jobbat i och för sig en stund idag också men mesta tiden har jag faktiskt försökt att bara koppla ifrån allt.

Var en sväng hos min svägerska och skulle fixa naglarna... de blev jättefina och jättelånga. Fick fasen panik när jag sen kom hem och skulle ringa upp mobiloperatören och säga upp abonnemanget. Gick inte på något vis i världen att trycka på några knappar. Till slut, efter tre tröstlösa försök, fick jag ropa upp dottern ifrån källaren och be henne hjälpa mig att slå numret.



Efter det ringde jag min svägerska och frågade om det var OK att klippa ner dem något. Nej, fila ner dem blev svaret och det var ju kanonbra. Vem i detta hushållet har en nagelfil?? Svaret på den frågan är Ingen. Så då fick det blev nagelklipparen i alla fall. Dottern tittade konstigt på mig och mumlade något om att "där gick dom 500 upp i rök"... och ja, det är kanske så. Men jag kan ringa i varje fall...

Vill ni ha snygga naglar så hojta... alla är kanske inte lika korkade som jag i den frågan!

Paps och Babs var inom en stund och fikade på seneftermiddagen. De hade med sig dollar till dottern vilket blev väldigt uppskattat. Känns helt konstigt att det är sista fredagsmyset med henne i huset... Fick bli vin och god middag ikväll till hennes ära. Imorgon är det party, party med vännerna så då får vi väl fly fältet. Vi har fått låna Mannes lägenhet så vi får väl trycka där tills partytåget drar till stan.

Imorgon är det också massage med världens bästa kusin och sen en tur på stan.
Gött mos!!  //Farmskan

"Det är så'na stunder, när man närapå går under
som man bäst behöver nån som säger: Det går över"

Här skäms vi inte...

Torsdag kväll och jag har precis varit uppe och besiktigat "prinsen från Kvidinge". Och Ja, jag får väl erkänna då att det kommer att bli hur bra som helst. Han kommer säkert att ta hand om min bästis på ett bra sätt... MEN, jag vill egentligen inte att hon flyttar alls. Känns som om alla bara flyttar ifrån.. BUHU!!!

Maken vägrade följa med och hälsa på honom, han tyckte, citat "det var skämmigt". Vadå skämmigt?? Här skäms vi inte för att vi vill kontrollera så att allt står rätt till.

Manne hjärtat... önskar dig / er all lycka...



Imorgon blir det jobb hemifrån och sen en långhelg... SKÖNT!!!

//Farmskan

Hur tänkte Jonte?

Idag har vi haft besök av Trygghetsrådet som har informerat både medarbetare och oss chefer på ett jättebra sätt. Det är verkligen en förmån att man har ett avtal med dem i denna situationen! De erbjuder bra förmåner och hjälp för de som nu är varslade.

Det var skönt att få prata av sig också... märktes att det behövdes. Man har ju haft så mycket spänning i sig och när den sen släpper blir man ju helt tom i bollen. Men jag tackar för alla kramar och uppmuntrande ord!

På hemvägen i bilen pratade vi om kvinnobröst... (fråga inte varför vi kom inte på detta ämne). Men jag vill bara förmedla till dig Jonte att tighta jeans har ingenting med bröstförstoring att göra (*ler*). Denna man, så full av överraskningar.

Dottern blir mer och mer spänd för varje dag som går. Avfärd till USA på måndag och det är klart att det pirrar i magen att lämna både familj och vänner. Och att möta allt det nya! Det kommer att gå jättebra det är jag helt övertygad om. Idag kom hennes internationella körkort, tror faktiskt att det var det sista som vi väntade på. Nu är det alltså bara packning och partaj med kompisarna på lördag kvar. Gonna miss you!!

Stor-sonen befinner sig just nu i Shanghai för vidare avfärd mot Sydney om några dagar och stora dottern är på Madeira... stora barn och många äventyr!

Bjuder på ett klipp i från "Svenska hollywoodfruar... i Sverige" ifrån Robins i lördags:



"Jag äter disktrasor för att slippa få rynkor...."  //Farmskan

PS! Tessan, hoppas allt är bra med dig!

Virrvarr av känslor

Morgonens grogg bestående av 1 st Actimel, 1 st Berocca och 1 glas ProViva var nog precis vad jag behövde för att starta den längsta och jobbigaste dagen på många många år. Det finns stunder i livet som man helst av allt inte vill genomleva och detta var definitivt en av dem. Idag skulle samtliga medarbetare informeras om de påverkades av varsel eller ej och det var precis så jobbigt som det låter. Man känner både sorg och frustration över att vara den som levererar dessa trista besked. Bakom allt det hårda är man trots allt bara en människa...

Och för de personer som fick glädjande besked är det svårt att kunna känna glädje över huvud taget... av rädsla och skam inför sina kollegor. Det som blir väldigt tydligt mitt i alltihop är verkligen hur grupper kommer väldigt nära varandra.



Går det att hitta motivationen och glädjen igen? Det känns långt bort just idag men jag hoppas och tror att vi kommer ur där här starkare och mer rustade för att möta framtiden och alla dess utmaningar. Här... Gabriellas sång.



//Farmskan

Tiotaggare

Kort inlägg efter en lååååång dag och jobbkväll

1) Blev kallad tiotaggare idag - Hmm??



2) Med tanke på jaktsäsongen kanske de menade...



3) Nu är det dags för...



4) ... och då får man säkert höra en och annan



Trevlig kväll.... //Farmskan

Krutgummans födelsedag!

Söndagen den 11 oktober och farmor Signe fyller 98 år! GRATTIS!!!!



(.... och nu blev jag helt plötsligt sugen på att färga håret igen)

Nejdå... lite stilla förmiddagsmys bara här nu, sen upphämtning av stor-sonen på stationen och avfärd mot Åhus och lite kalas. Stor-sonen lär ju inte vara på sitt allra bästa humör heller med tanke på gårdagens förlust. Säkert inte störtkul att ha varit i Köpenhamn på plats igår... Men livet går vidare för alla utom Isaksson eller?? Var ju en rejäl målvaktstavla tyckte jag (som iofs inte är någon expert).

Lördagen var annars riktigt trevlig för min och makens del. Först långfrukost och sen lite shopping och matinköp i stan. Köpte nya kuddar (igen!) till sängen. Fatta så svårt det är att hitta den rätta... Antingen för hård, för mjuk, för hög eller för låg. Men efter en natt med dessa nya så var vi ganska nöjda bägge två. Peppar, peppar. Inhandlade också lite nya frottéhanddukar och annat tjafs. Brunch hos Nisse och Rita och sen middag på kvällen hemma hos Mona och Greger så... matlagning slapp vi helt och hållet, vilket är jäkligt skönt ibland. En trevlig kväll om man dock bortser från fotbollsresultatet... hmmm!

Bara 8 dagar kvar till Dottern reser till USA. Känns helt overkligt... Det kommer att bli tyst och lugnt i det stora huset framöver. Ikväll skall vi ha lite avskedsmiddag för henne tillsammans med makens föräldrar för sen nästa helg är det dags för "the big party" med alla kompisar. Någon som vill hysa in två överflödiga föräldrar??

Men först... krutgummans födelsedag!  //Farmskan

Monty Pyton

Gårdagen försvann i ett grått töcken... Igår gick meddelandet ut att vi omorganiserar och varslar på jobbet. Usch, det var verkligen jobbigt för alla. Sen att media spär på det hela med den ena konstiga vinklingen efter den andra gör ju inte saken bättre. Men tråkigt är det i varje fall och det gör ont i hjärtat att se alla ledsna människor. Man vill bara ställa sig upp och skrika att det kommer att ordna sig... Det är sådana här dagar som man inte är jätteglad att vara chef.

Gårdagskvällen blev däremot något muntrare då vi hade tjejträff nere hos Lelle i Åhus. För första gången på länge var vi allihopa på plats. God mat och annorlunda diskussioner gjorde att man kunde rensa huvudet något. Nya kärlekar, flytt och influensavaccin stod på menyn... och Carina... ta det bara lugnt (*skrattar*).

Dagen idag har inneburit mycket samtal, spekulationer och rykten och man får liksom inte någonting gjort. Känns skönt att processen kommer att bli kort så att människor slipper sväva i ovisshet i långa tider. Jag älskar mitt jobb och jag är övertygad om att det som händer nu ändå leder till något gott!

Always look at the bright side of life!



Fick äran att köra stor-sonens bil hem från jobbet idag eftersom han planerar en helg i Köpenhamn och fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark. Och det gick ju bra att köra SEAT också... Imorgon blir det sovmorgon och sen är det laddning av mina just nu helt slutkörda batterier som gäller. Vill vara full av energi inför nästa vecka och stötta och peppa mina goa kollegor.

Skall börja redan nu med kaffe i soffan med maken. Vin är inte att tänka på för då är jag inte vaken längre än ett par minuter till. Japp, så illa är det.

Over and out!  //Farmskan

PS! Sorry JL... jag kunde bara inte låta bli att hetsa dig lite!

Dunk och skönsång

Idag skulle jag ha fått träffa "prinsen från Kvidinge"... men tyvärr så blev det förhinder så jag svävar ännu i ovisshet om den här mannens storhet. Kompisen Manne har han redan vunnit så nu får vi se om jag också kan sålla mig till beundrarskaran. Jag måste ju vara säker på att en av mina bästa vänner verkligen får det liv hon förtjänar. Ingen prut på den eller hur??

Har varit en intensiv och bra dag på jobbet och på lunchen var vi ett gäng och käkade tillsammans. Vi valde strategiskt ett matställe uppe i byn bredvid Lindex så att man kunde slinka inom där och inhandla lite onyttigheter. Eller nä... ett par byxor behövde jag, skall bara hitta någon som kan hjälpa till att sy upp dom. Någon??

Dagens mest förvånande
Tada! Den första noteringen i nästa års kalender är inskriven. Sug på den!

Maken har spel och dans i källaren igen... just nu ljuder Mercedes Benz i hela huset. Det låter ju bra och så men det är liksom totalt omöjligt att göra någonting annat. Tur det finns textade program på TV:n... man vill ju verkligen inte missa Greys Anatomy ikväll, även om signaturmelodin är en annan.



Vet ni förresten vad en nyckelring är?
En grej som gör det möjligt att tappa alla nycklar på en gång.

Ibland är man bara för rolig... //Farmskan

Två kvällar i rad...

Godkväll! Sitter här mätt och stinn efter att ha ätit kebabpizza med pommes (!). Och det är typ andra kvällen i rad som jag äter mig äckligt mätt. Igår hade vi vinkväll hemma hos en kompis och hon bjöd på riktigt god mat och vin. Vi grillade vårt eget kött på någon sorts grillmojäng som stod på bordet. Blev jättegott och riktigt trevligt... då blir man helt plötsligt sugen på at köpa en sådan fast att man vet att den förmodligen kommer att användas en gång och sen stå i garderoben och samla damm.

Ibland är man klokare än andra dagar... Dock vann jag inget vin igår heller.

Missade sista avsnittet av Fru Anka & Co men har sett det på webben ikväll... Ja, det gjorde ju ingen besviken denna veckan heller (*ler*). Hennes beskrivning av exmaken som en Average Joe var klockren. "En riktig looser som bara äter, sover och går på toa". Ha ha ha

Ja, det där med skilsmässor och upprörda känslor är inte lätt...

Har haft bra dagar på jobbet och jag är så jäkla stolt över det vi åstadkommit det senaste året. Jag trivs otroligt bra i min nya roll och jag hoppas att vi kan fortsätta jobba på i samma riktning.

Nej, nu hoppar ungarna och vill in på datorn... i-landsproblem!



Let's be careful out there! //Farmskan

Bakfyllemat

Storm idag också... dock utan regn från sidan utan sol, så maken har befunnit sig ute sen frukost. Själv är jag seg (=va?! är jag inte 20 år längre?) efter gårdagens Oktoberfest på Yllan. Och då är jag inte seg efter för mycket öl utan helt enkelt den sena timmen. Tantvarning på den!

Tantvarning var det dock inte på en del tjejer (damer?) som iklädda genomskinliga linnen och höga stövlar åmade sig på dansgolvet, eller damen iklädd en textil-discokula som skulle gjort varje DJ helt lyrisk. Det är inte utan att man känner sig som präktiga Märta vid jämförelsen med dessa uppenbarelser.

En trevlig kväll hade vi i varje fall. Först lite förfest med vin, whiskey och snacks och sen umpa bumpa så det stod härliga till. Sauerkraut och bratwurst och öl i mängder gjorde ju sitt till givetvis. Maken var uppe och imponerade på dansgolvet med sin rumpdans och själv både buggade och foxtrottade jag... så Ja, jag är seg idag. Man har ju inte världens bästa kondition heller. Jag borde verkligen träna någonting... vad som helst är bättre än den icke-träning som jag utför just nu. Men varenda gång jag tänker tanken så ser jag detta framför mig...



Jag är inte byggd för träning!

Idag står världens bästa dagen efter mat på matsedeln... spagetti och köttfärssås. And by the way... katten är tebax, så nu kan jag med gott samvete lämna tillbaka nyckeln till min "Upp över öronen-förälskade" kompis Manne.

Varje gång jag ser dig är det som om allting stannar till
Och jag vet inte varför

//Farmskan

PS! Tack taxi-Elin för skjutsen av oss galna gamlingar i natt!

Heja kommunen

GRATTIS PAPS!!! 70 år idag... hoppas ni har det helt underbart i Arild



Fy fasen vilket skitväder. Regn och blåst från sidan... typisk skånsk höstdag! Maken och jag sitter uppkrupna med korsord och bok i varsin soffhörna. Han, frustrerad över att inte kunna springa en mil eller jobba ute och jag bara njuter av att slippa göra någonting. Skall dock ta mig i kragen och slänga i en tvätt och sen väntar duschen.

Passar katten Loppis denna helgen och i fredags när jag skulle ge henne lite mat så passade hon på att sticka ut. Tror ni hon visat sig sen dess? Nej... Och nu är jag skitorolig för att hon skall frysa när det är så dåligt väder och kallt om nätterna. Har varit där uppe och kallat på henne i ett par omgångar men hon lyser med sin frånvaro.
- Hon kommer när hon blir hungrig, säger dottern... eller så fångar hon en mus
Och det mina vänner, är precis det jag är rädd för. Att det skall ligga en äcklig mus på trappan nästa gång jag kommer dit. Men, men... jag får väl överleva det också.

I morgonens tidning stod följande att läsa:
En traktor kör förbi. Sedan får du en räkning i brevlådan. Just nu tvångsklipper
kommunen ett hundratal villaägares häckar för att höja trafiksäkerheten.

Till ovanstående text presenteras några bilder (Bilder: Annica Jönsson, Kristianstadbladet)

  

De har alltså först gått ut och bett folk klippa sina häckar och har man inte gjort det så kommer kommunen (utan att fråga först) och kör med stora häcksaxen... Så jäkla glad villaägaren kommer att bli över resultatet... ha ha ha!! Tur man har en make som fixar sånt där, han hade brutit ihop om det hade hänt här hemma.

Ikväll... lederhosen på! //Farmskan

Fredagsmys

Vilken dag... här gäller det minsann att hålla sig i relingen för än så går det hit och än så går det dit. Från positiva resultat till regelrätta flatlusingar i en salig röra. Men jag älskar mitt jobb!!



Hade bestämt lunch och social samvaro med Fru Ekdahl och hennes grupp
- Vi äter klockan 12.30 på Värdshuset
- Jättetrevligt... jag följer med
Så sent brukar jag aldrig äta men den som väntar på något gott...
Tjugo över tolv kommer hon med jackan på och jag reser mig för att ta på min egen
- Alltså du... vi har redan ätit. Vi gick vid halv tolv... till kinarestaurangen.

Och just detta mina vänner är rätt så på pricken Fru Ekdahl (*skrattar*). Men jag fick trevligt sällskap i Mulle-Mange så inga sura miner där inte.

Nästan full pendlarbil och som vanligt hög stämning sådär en fredagseftermiddag. Det gäller dock att inte vara så pryd för i den bilen diskuteras allt... från Backstick till "sänk huvudet älskling för jag ser inte TV:n..."

Imorgon kommer lill-sonen och svärdotter för signering av lägenhetspapper och sen är det trevligheter på gång i form av Oktoberfest... en massa humpa bumpa, ÖL och uppträden tillsammans med trevligt sällskap. Men först... fredagsmys med maken och lilla dottern.



Nästa år skall jag nog flytta till himmet, säger farmor Signe (98)
//Farmskan

Top floor

Idag har det mest varit mobbing på jobbet. Mobbing för att jag var där istället för att ligga hemma och vara sjuk... men hallå Jag har ingen feber!!! Dagen har i varje fall gått fort och jag har fått en hel del gjort, blir lätt så när man inte har en massa möten.

Hemkommen från en lektion i mental träning hos Maritza på Unico Top Floor. Handfasta tips på hur man bäst klarar av sitt allt mer snurrande livshjul... Känns väl som en utmanande tanke för Farmskan (*ler*). Men viljan finns åtminstone och det var en mycket trevlig kväll. Tack min vän!

Hon bjöd som avslutning på den här lilla videon... ljuvlig!



Vilken artist...

Ikväll var det dags att sätta igång värmen inomhus. Hösten är här!

Glädje, positivt tänkande och frisk luft... ett nytt liv!  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0