En larv

Begravning idag för min fabror Nils. Präst var Sven Hahne... en gammal rockare som är sådär lagom flummig. Det känns precis som om han vaknat upp vid 1/2 2 och helt plötsligt kommit ihåg att han skulle hålla en begravning om en halvtimme. Samtidigt är han rätt skön... han drog en liknelse om att livet är som en larv. Vet inte om historien egentligen hade någon poäng, ingen som jag hittade i alla fall. Sen fick han problem med mikrofonen så det blev rundgång och då fick han börja rota under kåpan för att stänga av.... ja, jisses. Tror nog min fabror skrattade gott i kistan faktiskt. Orden "vi skall minnas Nisse för vad han gav och vad han tog" var också precis mitt i prick (ler).

Drog hem till Pia och Jan(a) sen på kaffe och smörgåstårta...

    Tack min vän! Väldigt gott!

Så nu är det över, trots allt går man ju och spänner sig lite inför begravningar. Stackars farmor Signe orkade inte vara med så Paps & Babs tog en sväng om henne sen efteråt för att berätta lite om hur det var. Det är inte lätt att vara gammal.

Nu är det dags för fredagsmys i vanlig ordning. Puss och kram //Farmskan

PS! Grahnskan... idag har de lagt klinker!

Livet efter Idol...

Sista jobbedagen denna veckan... imorgon är det begravning för min farbror så jag har tagit fritt. Nästa vecka är det sen dags för nästa pass i Karlstad. Söndag kväll till onsdag kväll på Dömle herrgård (ni vet där det varken fanns TV eller möjlighet att ringa med mobilen). Men internet finns så jag skall skriva på bloggen i vanlig ordning. Och sen är det plötsligt mitten av mars... var tag tiden vägen?? Måste vara ett tecken på att man blir äldre, eller?

Vi har förresten en stegräknartävling på jobbet så passa er... jag kommer att ha den på mig på linedancen så jag blir farlig! Mojängen är i och för sig inte särskilt tillförlitlig för det minsta lilla man rörde den så ökade den några steg. Genom att ricka den fram och tillbaka i handen så hade man helt plötsligt gått en kilometer... öppet för fusk med andra ord. Men inte från mig, promise!

I dagens Kristianstadsblad fanns ett reportage från öppningen av Ica Maxi i Bromölla. Där hade Marie Picasso varit och sjungit. Är inte det ett nerköp?? Jag menar, hon vinner Idol med buller och bång och man förväntar sig faktiskt lite promotion och representation med klass.... Ica Maxi! I Bromölla dessutom.

Här kommer en bra beskrivning om hur män ser på kvinnor... apropå morgonens diskussion i bilen. Vi råkade nämligen säga att vi tyckte föreläsaren på kursen igår hade snygg kropp och fasta lår... grabbarna menade då att "hade vi sagt så hade vi varit sexistiska...." Jo, men skillnaden är att ni säger så om alla kvinnor som går på två ben

image117

Jonte frågade i bilen om vi märkt att han börjat på gym (han satt nämligen klämd mellan Fru Ekdahl och Blogg-Pilla i baksätet). "Ja, du luktar lite svett faktiskt...."

Ibland är jag bara för rolig //Farmskan

PS! Ni har förstått att Zits är min nya favorit förmodar jag...

New skin

Ursäkta mitt sena inlägg... strömavbrott IGEN!!!!!

Fru Ekdahl har varit på party, ett sånt där homeparty som bara säljer nyttiga saker som man verkligen behöver. Denna gång sålde de en fantastisk apparat som man använde i ansiktet som en kvinnlig rakapparat. Om detta berättade hon i pendlarbilen

Fru Ekdahl: Den skalar liksom av skinnet så man får slät hy...
Vi: Som en peeling då?
Fru Ekdahl: Ja, typ...
Vi: Köpte du den då?
Fru Ekdahl: (Tystnad...) Jo, jag kan ju inte säga nej!
Vi: Vad kostade den då?
Fru Ekdahl: (Tystnad...) 3.800 kr

Herregud!! Maken hade strypt mig på stället. Tänk om man inte märker någon skillnad

Fru Ekdahl: Men man kunde använda den också för att stimulera hårbotten och förhindra håravfall så jag kan ju använda den på Jörgen också (=hennes man)
Vi: Jaha... ja, det gör ju saken mycket bättre
Fru Ekdahl: Sen skall man ju bara lära sig att ta hand om den också
Ullstorps-Torgny: Du menar som en liten Tamagotchi...

Så kul... jag är bara rädd för att om hon skalar för mycket i ansiktet så ser hon ut i ansiktet precis som de australiensiska fåren gör i ändan... Usch och Fy

Men kul var det! //Farmskan 

En vanlig dag

Hade ett möte med jobbet i Helsingborg idag, jag och Ullstorps-Torgny. Gick hur bra som helst förutom att han glömde sin mobil i min bil och jag säger bara... fy för vilken tråkig melodi som ringsignal. Fick väl vända och köra tillbaka, går ju inte att leva utan mobil. Där finns ju hela ens liv just nu... Hur har det blivit så? Förr i världen fanns ju inga mobiler och man klarade sig bra med en papperskalender. Var man riktigt hipp så hade man en Pro-Plan tjock som tre telefonkataloger. Skall faktiskt erkänna att jag fortfarande kör med papperskalender... och vägrar också konsekvent att ha den där pek-mobilen vi har som tjänstetelefon. Jag fixar det bara inte, så är det.

image116

På tal om teknisk så har lill-sonen sökt nytt jobb... dagens ungdom är faktiskt rätt skön. De har inga som helst hämningar på om de fixar jobbet eller inte när de söker. Underbart! Man önskar att man vågade ha deras orädda attityd, man hade säkert fått en och annan utmaning med det.

Regnat småspik har det också gjort hela dan så hunden luktar så där lagom fräscht. Nu är det makens jobb som gäller som dagis för henne eftersom Grahnskan är i Egypten. Förresten hälsar hon så gott! Är nere och tittar till byggjobbarna som håller på med hennes kök samtidigt som jag matar 3 katter och 1 nymfparakit... det blir riktigt, riktigt bra. Idag har du också fått ny altandörr och fönster gumman!

Som ni ser en helt vanlig dag för Farmskan... Dottern är störtförkyld och maken går i bilbytartankar. Laga eller inte laga, det är frågan!

//Farmskan (som vänder kappan efter vinden.... hahahahaha)

PS! Brodern har landat i Brasilien. Låt oss nu slippa se dig i reportage om sexturismen! (ler)

Motorsåg

Blogg-Pillas make fyller 50 år i april och hon tycker att han kan önska sig resepresentkort eller spaweekend. Men bara för att demonstrera hur självbestämmande det manliga släktet är så har han bestämt sig för att överst på önskelistan står en motorsåg... "En motorsåg!!" väste hon i morse... "vad fan ska han med en motorsåg?? Han är ju aldrig ute i trädgården... det är bara för att den låter!" Ja, ni anar själva... Men tänk min vän, han kan göra så många härliga konstverk av era buskar...

  Mohahahahahaha! Det är turerna till jobbet som är hela grejen

"Min Kusse" visade sig vara min stockholmskusin Zeke. Borde ha förstått det på ordet Kusse... det är ungefär som när Stockholms-Bengt säger "Shyrra" när man hjälper honom med något. Och så tycker de att vi inte kan prata rent. Tacka vet jag de skånska orden: Schatte, Förtröden, Fubbick, Gäre och Hialös...

Idag har vi fått ett tråkigt bud... Den röda Forden som dottern kör med måste genomgå en stor operation annars måste den förpassas till de sälla jaktmarkerna. Makens pärla... ja, nu är det bara att ta sig en funderare "hjälpa eller stjälpa". Synd jag inte sålde den till Jonte i höstas när han ville köpa den. Är det försent nu?

Själv måste jag också fundera ett tag... på både ditten och datten men det kan jag ju passa på att göra när jag är nere och matar de tre katterna och nymfparakiten. Usch, vad jag tycker synd om dem när jag går... jag är så förbaskat blödig när det gäller djur. Tack Rita för fröstängerna... Kalle gillade dem skarpt!

Anna Pihl, E de daj? //Farmskan

Nr 181

Detta är inlägg 181 sen jag startade i juli fjol... inte riktigt ett om dagen men näst intill. Då när jag började visste jag inte riktigt vad jag egentligen ville med den här bloggen... och nu.... efter snart 8 månader känns det som om jag fortfarande inte riktigt vet. Sönerna påpekade ju att "vem tror du skall läsa den egentligen" och det visste jag ju inte heller men nu har jag mellan 30-35 unika besökare varje dag och det är ju lite roligt. Jag tycker det är ganska kul att få skriva av sig om ditten och datten, ingen större allmännyttig information eller politiska inlägg utan bara Farmskans egna funderingar. Nykomling var också idag "Din kusse" som var en sådär lagom hemlig signatur... hoppas du återkommer!

Vad tyckte ni om gårdagens melodifestival? Att inte Patrik Isaksson gick vidare tyckte jag var skamligt med tanke på att den här mannen och den här kvinnan gjorde det...

  

Det var som Blogg-Pilla messade: "Har hon ont?" Nej, gårdagens delomgång kommer inte att gå till historien.... den heller. Man kan inte låta bli att undra hur bidragen som aldrig valdes ut egentligen lät.

Dottern for iväg nu till en kompis och ringde efter en stund... "jag skulle tanka men pumpen var sönder och nu vet jag inte om jag kommer till nästa ställe..." Nehej... Maken fick ett smärre bryt. Det är väl ändå inte pumpens fel att inte du tankar i tid.. Dessutom råkade hon köra på muren här hemma häromkvällen och med tanke på att "pappa älskar bilarna mer än han älskar oss" så fick hon lätt panik. Lite tragikomiskt faktiskt! Ja, de barnen...

image113

Bjudmiddag idag hos Nisse och Rita... tackar tackar. //Farmskan

Till sist: Zigge skall istället heta Viggo

Vilken dag

Fredagen var en konstig dag... inte bara för att jag var sjuk och otroligt ynklig utan också för att det hände saker som fick en att fundera på hur stundomsinnat och oförutsägbart livet egentligen är. Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Låg i sängen till och från och dunket nerifrån dotterns rum höll mig vaken. Efter att ha lyssnat på Carolina Gynnings låt "Allting som jag tar på blir till guld" 23 gånger kände jag att det var dags att säga ifrån. Den var hyfsat kul att lyssna på de första 2-3 gångerna men sen blev det mest jobbigt. Att ha den på repeat var helt klart overkill... "Men hon är ju så skön..." sa dottern. Jo men... lyssna och tänk er själva. Hur tolerant måste man vara som tonårsförälder??

http://www.youtube.com/watch?v=MNDECbhiYrc

image110

Lill-sonen kom en stund på kvällen... allt löser sig vännen! Love You!

//Farmskan

PS! Välkommen till världen säger vi också till "Zigge"

Ånk

Jag har fått diagnosen ÅNK (Åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet).


Så här visade sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker då att den behöver tömmas. Därför lägger jag posten, bl.a. med ett brev med svarstalong, på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.


Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarstalongen. Men då behöver jag en penna. Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. För att hitta pennan, flyttar jag juicen och märker då att den börjar bli varm och bör sättas in i kylen. På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på byrån.


Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på byrån och får samtidigt syn på mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men råkar spilla lite, så jag går för att leta efter en trasa. Så går jag ut i hallen igen.... vad var det nu jag skulle göra?


Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarstalongen har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på byrån, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärkontrollen till TV:n , jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.


Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG....

ÅNK, ÅNK //Farmskan

PS! Va fan ska självinsikter vara bra för om dom ändå bara gör en deprimerad?
Ännu ett klassiskt citat av Arne Anka

Inte igen!

Jag och min stora mun! Det gamla talesättet "tala är silver, tiga är guld" har tyvärr inte satt några bestående inlärningsmen hos mig... Här brister man ut i sitt hjärtas mening utan att ana fallgroparna. Man har ju trots allt ramlat i några gånger och kanske borde man ha lärt sig något men... Nej.

Lärdom 1:
Gick på danskurs när jag var i 15-16 års åldern och där var också ett något äldre par. I en paus när man försökte sig på lite socialt småprat berättade de att de bodde i Gringelstad. "Jaha, sa jag... var då?" Detta förklarade de då lite mer ingående. "Jaha, sa jag... då bor ni granne med Peter Flax, han med de jättestora öronen" (samtidigt som jag säger detta demonstrerar jag hur stora de där öronen egentligen var...). "Det är vår son!"  RIDÅ 1

Lärdom 2:
Något äldre sitter jag i ett väntrum på sjukhuset och får syn på en bekant (ingen närmare bekantskap men ändå så nära att man behövde prata lite grand i alla fall). Han har två barn med sig och för att vara trevlig säger jag: "Det är ju inte klokt vad barnen är lika dig!" Säger du det, de är inte mina... RIDÅ 2

Lärdom 3:
Kom idag när jag förmodligen sårade en kollega ganska rejält av ren tanklöshet. Knäpptyst runt fikabordet, man kunde höra en knappnål falla... Jag och min stora mun.

Nu skall jag skämmas ikväll och försöka bli bättre... det stavas eftertänksamhet!
Puss från en störtförkyld Farmskan

Kolla in charmtrollet...

image109

Lokalradio

Jag har sagt det förr och jag säger det igen... låter de inte potentiella nyhetsuppläsare testa innan man släpper på dem live?? Marie Sandgren, reporter på Radio Kristianstad är nog bland det roligaste man kan lyssna på. Hon läser nyheter från Österlen och låter som om hon pratar med en skock treåringar. Extra tydligt också och med en liten knorr efter varje mening... Högt underhållningsvärde, jag lovar!



Den här låten bara älskar jag... http://www.youtube.com/watch?v=uRTZniv-6Zo

Underbart! //Farmskan

Far o flyg!

Alla, jag säger alla, i min bekantskapskrets är eller kommer snart att befinna sig på resande fot. Jag önskar verkligen att jag också hade tagit mig i kragen och beställt en resa... visst, vi har beställt till Paris. Men det är ju i augusti... jag skulle verkligen behöva åka nu! Dessutom är jag förkyld och har feberfrossa så lite varmare breddgrader hade bara suttit fint. Men man får vackert stanna hemma i Svedala. Kattvakt dessutom... känns lite som om man är den som sitter kvar vid bordet och passar väskorna...

  

Idag stack stor-sonen till Denver i USA på semester. Hans kompis som han skulle besöka har dock blivit sjuk så det var nog lite osäkert om han ens hade någonstans att sova när han kom fram. Sånt gillar INTE en mor kan jag säga. Men nu är han iväg i alla fall och förmodligen löser sig allt hur bra som helst.

   image105     

Grahnskan sticker två veckor till Egypten imorgon bitti.
Bror min åker sex (6!!!) veckor på semester till Brasilien
och sist men inte minst sticker Manne o Irving till Thailand i början av mars...

Suck! Dubbelsuck! Men ja ä inte bitter.... //Farmskan

Full som en...

alika har man ju hört ett antal gånger. Men hur full är en sån på en skala??

Jo, kajan har alltid ansetts vara begiven på mäsk som blev en restprodukt vid de gamla bryggerierna. Ofta såg man kajor vingla omkring runt mäskhögarna alldeles packade. Dessutom förekom förr att man roade sig med att berusa kajor, eller alikor, avsiktligen. Detta gjorde man genom att mata dem med bröd som var doppat i brännvin. Att beskåda dessa riktiga "fyllkajor" ansågs som ett verkligt nöje.

   OBS! Helt sann fakta från Internet... !

Anledningen till att vi pratar om just fylla idag är att Jonte, min kära pendlarvän och kollega, bekände i bilen hem att han en gång varit så full att han inte känt när han brände sig på ett bastuaggregat... AJ säger jag bara. Undrar hur länge han satt på det innan han kände att det sved lite där bak. Alltså allvarligt talat...

Det är så skönt med Jonte för han säger saker som bara lockar en till gapskratt. Och det behövdes verkligen idag efter en massa teknikstrul på jobbet... suger sjukt mycket energi sånt där. Så hoppas din första kväll som gräsänkling blev skön Jonte, grogg och chips till kvällsmat... vi får köra lugnt imorgon!

  //Farmskan

Jättemuffins

Lördagskvällen tillbringades hemma hos Manne i hennes nyinköpta soffa tillsammans med Grahnskan och katten Loppis. Paj, vin och sallad stod på menyn och sen till efterrätt Fattiga riddare. Det är en bortglömd delikatess vill jag lova. Vetebrödet hade hon hittat när hon frostade av frysen men stekt, rullat i kanel och socker så smakade det mumma. "Du skall inte bära gammalt vetebröd i din väska", sa Manne. Jag trodde det var "Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa". Ja, jag vet inte... det lät bra vilket som.

Trevligt var det i alla fall och man slapp ju sitta själv och uggla när Maken var på jobb. Melodifestival på TV och Blogg-Pilla skickade inte mindre än sex SMS av varierande innehåll under loppet av en kvart. "Ring en vän" föreslog vi men den vinken fattade hon inte... Sanna Nielsen vann en storslagen seger, tätt följd av bröderna Rongedahl. Årets skräll att "Androla" inte gick längre än till andra chansen... det hjälpte tydligen inte att bara peka upp mot vår herre.

Om det var någon som undrade vilka som röstade på Christer förra veckan så har jag svaret här.... Jag tycker nästan det är lite sorgligt.

http://www.youtube.com/watch?v=31VmmXoxGlY

Annars har dagen varit skön, lill-Sonen har fyllt år och hans lilla söta flickvän hade bakat riktigt stora jättemuffins à la America med Non-stop på... Otroligt goda men mäktiga som en hel middag. Grattis än en gång älskling och det verkar ju ha varit en trevlig fest.... Bara glada miner.... åtminstone på Paps & Babs.

      

Puss och kram //Farmskan

Krama Paulina... hon behöver det nu!

Stor-sonen hemma

Igår var Stor-sonen hemma på ett av sina alltför sällsynta besök. En kombinerad gratta lillebror-, besöka sin pappa- och umgås med sin mamma-träff... Är det det som är kvalitetstid eller möjligen kvantitetstid?? Hemma hos oss landade han runt 8-snåret på kvällen lagom till pizzan, godiset och "På spåret". Maken jobbar ju hela helgen på Country-mässan (Projektledning stod det på namnbrickan...) så det var en lite annorlunda tappning i TV-soffan. Bror min var också här, vilket alltid är lika uppskattat!

Ledtråden till publiken för resmål i "På spåret" var igår METMASK.... alltså vi brukar knäcka den där ledtråden ganska snabbt men igår var det tvärstopp. Vi var inne på Agnered, Krokom och allt möjligt men Nej... inget kändes riktigt bra. Svaret var sedan: Åmål. Men Hallå!! Sen när blev Metmask ett mål för en Å? Dåligt!

Nu har vi haft en långfrukost jag och sonen och bara snackat skit, hur mysigt som helst. Snart åker han igen och på tisdag sticker han till Usa på semester. Hoppas du får det riktigt mysigt älskling! Själv får jag väl masa mig in till mässan och dansa några moves till country-musiken.

KÄRLEK: Det är när samlag kallas för att "älska"
LUST: Är alla andra tillfällen
GIFTERMÅL: Vad är samlag?

Synd man är gift...  //Farmskan

Sorg

I morse dog min farbror Nisse, 75 år gammal.



Han har kämpat en tid mot sjukdom och fast att man vetat om att det skulle komma så stannar tiden till för en stund. Det är ju trots allt ytterligare en del av släktträdet som försvinner och det tänker man mer och mer på ju äldre man blir. Det blir en tung dag för många idag och framförallt kanske för min farmor Signe. Ett barn är ett barn oavsett ålder...

Till dig Pia skickar jag en stor kram och hoppas att du ringer om du behöver något, vad som helst. Du drar ett tungt lass själv och det är kanske inte mycket jag kan göra. Men frågan är fri, det vet du!

Mycket dikter just nu, men jag tyckte denna passade ganska bra:

Jag valde att följa mitt mönster, utan att ifrågasätta mitt handlande.
Valen är mina - Allt måste vägas på min osäkerhets våg,
där den största tyngden är min rädsla för hur andra människor ska uppfatta mig.
Vi gör alla fel och handlar fel, men det är ju så livet är.

//Farmskan

Valentin

Visste ni att

"Alla hjärtans dag är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin. I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar (?) i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Under medeltiden uppstod också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära. I dag är Valentindagen starkt uppmärksammad i alla engelsktalande länder, där kärleksbrev och små presenter brukar ges bort"

Rimmade dikter... tja, varför inte till min lilla make:

Att älska är ingenting. Att vara älskad är någonting.
Att älska och att vara älskad är allting.


Eller kanske ett citat:

Att få ett äktenskap att fungera är som att jobba på en bondgård.
Varje morgon ska man börja om från början


Ja, jag vet... man blir helt tårögd.... Och dessutom har han fått tulpaner!

  //Farmskan

PS! Pia... ring om jag kan göra nåt. Anytime!

Påskägg... nu?

Idag fick vi ett gigantiskt påskägg (minst 10 kg) som smakprov inför påsken av en leverantör. Är det en muta tro...? Hur som helst så gick ju hela "diet-tänket" åt skogen och man sprang där som ett skållat troll och plockade hela dagen. Inte så mycket salt dock, så man kan kanske få nytt prov i nästa vecka. Vi var i varje fall så frikostiga att vi bjöd även andra kollegor och inte bara snaskade själv. Får väl min dom imorgon på vågen...

image94   Och NEJ, det är ingen självbild! Vad trodde ni....

Annars har dagen rullat på ganska rejält idag... mycket mullimeck och fix men det gillar ju jag i och för sig. Nu har jag dock suttit ganska mycket framför datorn så min nack-puckel blir mer och mer extrem. Dottern bara gapade idag när jag kom hem och försökte förtvivlat massera bort lite av den. Maken smålog och tyckte att det kunde väl passa bra med en puckel nu när vi skulle besöka Notre Dame i sommar... visst är det kärlek!

Imorgon är det Alla hjärtans dag, glöm inte det. Själv vill jag ge ett hjärta till min dotter som idag haft ett bejublat uppträde i skolan. Du är bäst darling! Och så ett till min Bror för.... ja, för att du finns! Inte visste jag att ditt mellannamn var Possener förresten (ler)

   Till er övriga skickar jag en stor kram! //Farmskan

PS! Grahnskans kök börjar så smått växa fram. Stampat jordgolv no more!

Så himla redig

Ibland blir jag helt förstummad över mig själv... har gjort inte mindre än sex matlådor ikväll att ha med sig till jobbet i veckan. Alla med olika innehåll... You impressed? I'm impressed... Går faktiskt ganska kvickt ändå när man väl sätter igång så jag vet egentligen inte vad jag skyllt på innan. Aubergine-gratäng Tia!

Fru Ekdahl undrade varför så många valt att "jobba hemifrån" eller vara på "tjänsteresa" när hon skulle köra. Ja, det kan man ju undra. Med tanke på att damen ifråga lyckades köra ett extra varv i rondellen och därmed skrämma livet ur Ullstorps-Torgny och sen dessutom köra på framförvarande bil när hon skulle parkera där hemma... (Oops, det visste nog inte hennes make....) så är det kanske inte så konstigt. Men man får väl ge henne en chans, jag har ju dessutom bara hört rykten och förtal så man borde kanske bilda sig en egen uppfattning.

Nu börjar det ju bli gött väder också... fast det kan ju skilja sig i uppfattning där också:

+15°C
Stockholmarna tar på sig mössor, vinterjackor och handskar.
Norrlänningen solar.

+10°C
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.
Norrlänningen planterar blommor i trädgården.

+5°C
Malmöbornas bilar vägrar att starta.
Norrlänningen cruisar i en Volvo 240.

0°C
Destillerat vatten fryser.
Vattnet i Torneälven blir lite tjockare.

- 5°C
Folk i Skåne håller på att förfrysa.
Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.

- 10°C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus.
Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.

- 20°C
Stockholmarna flyr till Mallorca.
Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.

- 30°C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta.
Norrlänningen börjar torka tvätt inomhus.

- 40°C
Stockholmarna krackelerar sönder i kylan.
Norrlänningen köar vid den lokala hembrännaren.

- 50°C
Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen. F21 senarelägger sin
vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.

- 60°C
Torneälven förfryser. Norrlänningen hyr video och stannar inne.

- 70°C
Den falska Norrlänningen flyttar söderut.
Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att lagra brännvinet utomhus.
- 183°C
Mikroberna i maten överlever inte.
Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

- 273°C
ALL atombaserad rörelse stannar.
Norrlänningarna börjar säga "Helvete, vad kallt det känns ute idag".

- 300°C
Helvetet fryser till is. Norrlänningarna är ensamma.

Högsta temperaturen i landet uppmättes i Kristianstad i helgen
12,3 grader... så nu är det dags att starta vårsådden  //Farmskan

Flygande Jakob

Sov länge idag... behövdes efter gårdagens misslyckade TV-kväll. Tur att Manne och Irving var här så man åtminstone hade lite trevligt också mitt i allt elände. Att sen Irving och Maken envisades med att gnola på "I love Europe" efter några öl och whiskey... ja, det fick man väl helt enkelt ta.

Eftermiddagen firade vid med kalas i Torsebro hos Nisse och Rita. Hon bjöd på flygande Jakob och gott hemlagat bröd.... fasen med, nu fick jag inte receptet, Rita, du får ringa ikväll och ge mig det! Det var nämligen så enkelt att till och med Farmskan kan göra det. Så nu skall det bli hemlagat bröd även i vårt hem, tänk vad förvånade folk (läs Elin) kommer att bli.

En som tydligen också gillar kyckling är den här mannen



Tänk vad mycket kul man kan hitta på nätet.... //Farmskan

Vad är det med folk?

Jag förstår helt enkelt inte vad det är med folk... Hur kan man rösta Christer "Patetisk föredetting" Sjögren direkt till Globen?? Låten var helt fruktansvärd och hade dessutom bara en textrad... I love Europe. Jag är helt förstummad. För att inte tala om detta käcka reportage som jag hittade i Aftonbladet. Folk har för mycket tid...

image92

Teletubbien Tinky Winky kan vara bög. I så fall måste barnprogrammet förbjudas, anser Polens barnombudsman Ewa Sowinska. Hon kräver nu en djupgranskning av teletubbiens sexuella läggning. Teletubbies är ett brittiskt teveprogram för barn upp till två år. Det har sänts i 120 länder världen över.

- Jag uppmanar psykologer att studera programmet närmare för att avgöra om det kan sändas eller inte, säger Ewa Sowinska. Hon fruktar att Tinky Winkys lila färg och handväska kan dölja en homosexuell attityd.

Ja, jag säger då det.... //Farmskan

PS! Paps o Babs... hånfulla kommentarer undanbedes tacksamt (ler)

Våga hata

Christer Sjögren!! Denne smilfink och övervintrade människa med "jag är Guds gåva till kvinnor"-attityd gör mig alltid smått galen. Där finns inget sexigt, inget snyggt, ingen sångröst utan bara rent löje... tyvärr. Jag är ledsen om jag gör hans fans besvikna men Nej, tack Christer Sjögren. Gör världen en tjänst och rösta inte på denna man i kvällens delfinal. Dessa citat har stått att läsa i tidningen runt hans medverkan

"Men tack vare Sjögren och hans fasanplymer blev ändå de inledande repetitionerna i Göteborg hejdlöst underhållande. Om ett gott skratt förlänger livet kommer jag leva tills jag blir 167 år gammal"

"Fjädernumret blir bara mer absurt för varje gång man ser det och Christer själv han bara skrattar på scenen och gungar med i takt till tjejernas fjäderdans. Blir lite som en parningsdans för påfåglar..."

"Publiken på genrepet i Scandinavium i går kväll visste inte om de skulle skratta eller gråta när Christer Sjögren gjorde entré med sitt oerhört annorlunda bidrag "I love Europe". Vissa skrattade högt, andra satt bara stumma och stirrade...."

Ja, ni ser ju själva. Det lär bli att avlägga kvällens toalettbesök eller ta påfyllning av kaffe / whiskey under dessa tre minuter. På frågan om han ser sig själv som en charmör säger han med ett försök till sexigt smile (=helt misslyckat): "Ja, det gör jag". Alltså snacka om självinsikt. Han borde gå på min kurs och få möjlighet att inse hur andra ser på en. Det hade han behövt!

Bedöm själva, ni som skall titta. Själv avstår jag från just detta bidrag //Farmskan

Välkomna ikväll Manne o Irving!

Fredagsmys

Aahhh, äntligen fredag och full fart mot helgen. Igår träffade jag min mentor, underbare Bosse Griwell. Med han kan jag dryfta precis allt och få världens bästa råd om hur jag skall tänka. Han ringer oftast in mig på pricken och kan därför guida mig rätt i dessa beslutens djungel. Tack min vän, lovar berätta hur jag går vidare!

Har varit en sväng i Helsingborg idag och träffat lite kunder, alltid trevligt. Besöket drog ut på tiden och avslutades med en middag så det kändes ganska meningslöst att fara till Älmhult efter det men, men.... Väl där fick jag veta av deltagarna i pendlarbilen att jungfrufärden med Fru Ekdahl i morse hade varit si så där... milt uttryckt. Pilla lyckades dessutom skicka inte mindre än tre uppjagade SMS under färden med dödsångest i varje bokstav. Erbjöd dem att åka med mig hem men ingen av dem vågade såra henne så de åkte snällt med hem också. Hon hade visst kört rakt över en refug, nästan krockat med en betongbil och varit lite allmänt ringrostig bak ratten. Får kanske permanenta att man jobbar hemifrån fredagar i fortsättningen.

Maken hade handlat och gjort hemmalagad pizza när jag kom hem, är han inte en pärla. Lite vin till det, en sväng med hunden och nu väntar fredagsmys... På spåret, Let's dance, Hjälp och så en film. Sen somnar man snällt i soffan i vanlig ordning.

Kolla denna imitation av Robert Gustavsson apropå Let's dance //Farmskan

http://www.youtube.com/watch?v=6G5o1DUKJBo

PS! Bengan... ha en trevlig tripp till Canada!

Filmtajm!

Har ju inte redovisat hur det går med dieten på ett tag... Maken har tagit snart 12 av sina 14 kg vilket är extremt bra men också fruktansvärt orättvist! Jag har nämligen de sista två veckorna stannat av och pendlat mellan 4,8 och 5 kg viktminskning. Oavsett att jag ätit enligt konstens alla regler så har inget hänt. Men så i tisdags bjöd jobbet på semla och jag tänkte... Äsch jag måste unna mig något så då åt jag en semla... och nästa morgon hade jag gått ner 0,5 kg!! Man undrar ju vad som hänt om jag klämt i mig två... Fattas nu 2,8 kg till målvikten... heja, heja.

Igår hade vi filmkväll med gruppen och det var riktigt trevligt. Trots en något knagglig inledning med systemkrångel och läsningsproblem (tack Teknik-Hare för att du ville hjälpa till...) så blev det bra till sist. Vi såg "Heartbreak Kid" med Ben Stiller, en ny film som inte finns ute än så den var en nyhet för i stort sett samtliga. Lite snacks och godis till det och en god öl gjorde det hela riktigt mysigt. Hoppas det är samma effekt med det som med semlan...

Idag startar dock line-dancen för min del igen så nu är det träning och nya moves som gäller! Vi ses ikväll Manne, laddad till tänderna. Jag kanske till och med kan hoppa in lite i uppvisningen på Country-mässan... eller inte.

Såg ni förresten att Paps & Babs nu inträtt i datavärlden! Tack för kommentaren, jag hoppas ni upptäcker en helt ny värld utanför fönstren på Östra Kaserngatan

Vinkväll sen ikväll.. nice! //Farmskan

Chili con carne

Fasen vad alla gör om sina kök nu för tiden! Först Jan(a) & Pia, som i och för sig tagit sig igenom hela bottenvåningen, riktigt snyggt! Sen Grahnskan, värsta kaoset tydligen... just nu stampat jordgolv och i stort sett bara ytterväggarna kvar. Har öppnat upp för ryggåstak så det blir säkert kanonfint. Sen Mona... det något enklare slaget, typ byte av kakel, bänkskivor, golv m.m. Man blir helt klart inspirerad faktiskt... men vi får väl vänta ett tag. Känns inte som så länge sen vi rev ut vårt totalt.

På tal om något annat så hade Jonte tvättat bilen i helgen... sprutat den med högtryckstvätt och vi vet i fasen hur det gått till men nu vibrerar hela bilen. Tur man inte har anlag för multiorgasmer för då tror jag att resan till och från jobbet hade blivit ganska lång. Plus att det är irriterande att tänderna skallrar hela tiden.... Dessutom vägrar han konsekvent att fylla på spolarvätska (skulle maken ALDRIG tillåtit) vilket gör att han just nu är den största trafikfaran utan konkurrens... Skärpning!

Imorgon väntar hemmabiokväll med gruppen, lite gott att äta och dricka och så en trevlig film. Ser jag verkligen fram emot! Hoppas bara att vi får igång den film vi tänkt se... såg mörkt ut när vi testade igår men Fredde trodde han hade en dator där den skulle funka. Vi får hålla tummarna! Och Nej, Teknik-Hare, det blir inte Black Jack!

Lagade lite chili con carne till lunchmat imorgon, då ringde väl Mona och sa att: "Jag bjuder på chili con carne på torsdagens vinkväll, för vi gör ju om köket och det känns enkelt.... "

Vita bönor två dagar i rad.... och kundbesök på fredag. Usch då! //Farmskan

Lite större fötter

Dagen har inneburit nya insikter och erfarenheter för Farmskan. Alla saker kring att vara chef / ledare är verkligen inte angenäma, vilket man fick bevis för idag. Men på något sätt så går allting, och man kommer igenom det och ut på andra sidan med ett större självförtroende. Eller med "lite större fötter" som någon klok man kommenterade. Nu hoppas jag bara att allting löser sig på bästa sätt för alla inblandade.

Nog om det... Maken är på kvällsmöte på Yllan. Han skall vara scenarbetare på den stundande country-mässan som Jan(a) och kusin Pia arrangerar. Ja, inte dom egentligen utan deras företag.... eller det är kanske samma sak?? Glöm det... han är där i alla fall och det blir garanterat en trevlig tillställning.

Själv har jag bestämt mig för att plugga på Högskolan i Kristianstad. Skall läsa in lite poäng Beteendevetenskap. Börjar med en sommarkurs i "Arbets- och organisationspsykologi" sen får jag väl se vad jag går vidare med. Känner mig motiverad att ta itu med lite sådana här saker vilket förmodligen innebär att min stressnivå numera har fallit till mer normala värden. Skönt!

Tänk Rita... nu kanske jag också kan kommunicera med nån som har högskolepoäng!

Må gott! //Farmskan

18-års partaj

Igår hade dottern och grannens tös ett gemensamt 18-års partaj. De hade hyrt klubbstugan här i byn och bjudit in mellan 40-50 gäster.... man blir lätt nervös faktiskt. Har det med åldern att göra?? Ingenting som bekymrade damerna i varje fall utan de såg fram emot sitt party. Ingen mat skulle de bjuda på, utan endast snacks... och mor min som alltid sagt att "skall du dricka är det bäst du har något i magen..." De har nog aldrig hört den käcka devisen. Klirrande med kassar gav de sig iväg runt halv 8, festsugna till max.

Runt halv 11 gick maken och grannen en runda för att kolla läget och rapporterade "lugnt men rörigt" när de kom hem. De hade blivit ombedda att sänka ljudnivån runt halv 1 för grannarnas skull, man hoppas ju innerligt att de kom ihåg det vid den tiden... förmodligen! Halv 3 ringde jag dem och då var de på väg hem vandrandes i mörkret... Jo, allt var bra men "pappa behöver nog titta på dörren för den har lossnat". Ja, ja, är det inte värre än så...

Nu är det söndag förmiddag och snart skall jag väcka henne. Dags att städa och fixa till... baksidan av det blanka festmyntet. Själv skall vi ta en runda till svärföräldrar samt göra en gigantisk jätteinvestering i rengörings- och städprylar på Rusta. Denna fantastiska affär där man verkligen kan hitta allt som mänskligheten behöver. I min strävan efter ett lättare liv känns ju detta som en fullständigt nödvändig investering:

  VIBRATIONSPLATTA

Vibrationsplatta för effektiv och rolig träning. Motverkar skador och benskörhet. Maximerar musklernas effektivitet samtidigt som den kan ge avslappning och massage. Lägsta vibrationsfrekvens är 180 varv och högsta vibrationsfrekvens är 580 varv/ minut. Vibrationsplattan har också en tydlig kaloriförbrukningsdisplay. Effekt: 300 W och till det facila priset av endast 1.495 kronor...

Som hittat!! //Farmskan

PS! Just nu har Grahnskan stampat jordgolv.... men snart!

Borta bra...

men hemma är fasen bäst ändå! Trots att det var som ett sagolandskap de sista två dagarna med 15 cm fin nysnö och bara skog, skog, skog så långt man kunde se. Nej, tacka vet jag Skåne... snålblåst (=orkan) och regn från sidan, det är grejer det. Nu är man i varje fall hemma igen i det farmska hushållet, saknad dessutom... det ni!

Första passet av kursen är avklarad, återstår tre stycken utspridda under våren. Ser dock fram emot att träffa gruppen igen för det var en samling sköna människor. Brukar alltid vara någon man tycker känns "sådär", men faktiskt inte i denna samlingen. Skönt när man skall umgås så intensivt under flera dagar.

Stor-sonen har hört av sig! Det händer inte så ofta så man får njuta av de stunderna. Resan till USA är bokad och jag hoppas verkligen att du får riktigt kul där borta! Här kan ni läsa mer om hans andra karriär, fotbollen, där han ställt upp på en exklusiv intervju. Lite av sin mammas sarkasm har han väl ärvt eller vad säger ni...?

www.bk.nu

För övrigt: Fru Glans, välkommen! //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0