15 rätter

Farmskan befinner sig i Amsterdam för en sista överlämning men oxå för lite farväl-party med gänget. Ikväll har vi bara varit management teamet och vi har haft en mycket trevlig kväll i Volendam. En liten genuin fiskarby uppe i norr

Först hade de arrangerat en fotosession


Så jäkla kul...

Därefter en trevlig middag som bestod av 3x5 rätter per person. Man beställde alltså tre rätter per person och totalt fem gånger... skulle inte tro det va! Endast en person hade lyckats äta alla 15 sen de startade. Men gott och otroligt prisvärt, endast 25 euro per person. Helt OK

Men nu ligger jag i sängen på ett supercoolt hotell




 Duschen mitt i rummet...?
Ja ja, allt går 
//Farmskan

Världsklass

Att hitta en restaurang i Kristianstad en fredagkväll visade sig vara svårare än vi trott. Alla var ju på handboll eller musikalpremiär resonerade vi men icke... Så vi fick ta vårt tredjeval efter lite väntan och sen dessutom dela bord, men då var vi så hungriga att det inte spelade någon roll. Fast maten var god, så mätta och belåtna vandrade vi hemåt för att återigen möta horden av handbollsfolk efter avslutad match. Oavgjort och nog lite av en besvikelse eftersom det orangefärgade folket hade förväntat sig en seger.
 
Tog en sväng på stan på lördagsmorgonen, en ny vinterjacka till maken och lite nya mattallrikar inhandlades innan vi sen styrde kosan mot Gemla. Måste säga att Kristianstad är en väldigt bra shoppingstad! Där finns liksom allt, både stort och smått. Ska bli skoj att se vad den nya gallerian kan tillföra. Snart bör man få skörda frukterna av allt grävande i stan. 
 
I Gemla vankades kalas för Roffe och vi hade lyckats med konststycket att "snilla bort" locket på den önskade shakern så den presenten får följa med tillbaka igen. Surt sa räven. Men vad gör det på en skala när man bjuds på god mat, trevligt sällskap och goa skratt.... ingenting. Att också sitta där och veta att jag egentligen skulle varit i Nottingham denna helgen och sprungit en halvmara kändes lite surrealistiskt och genast smakade maten och den otroliga desserten ännu bättre. Får hålla tummarna istället för mina tappra kollegor som snart startar
 
Nej, nu vankas snart frukost hoppas jag (slutsovit!) och sen blir det hemfärd för lite förberedelser inför veckan som kommer. Tre dagar i Amsterdam väntar... undrar om det regnar?
 
Skojade bara
//Farmskan

Weddingday!

16 år sen idag som vi svor att älska varandra i nöd och lust
 

Tiden går fort när man är lycklig... får bli en middag på stan ikväll
 
Stan är just nu helt ockuperad av orange-klädda människor, för ikväll går nämligen IFK:s första hemmamatch av stapeln och det är en riktigt stadsangelägenhet. Arenan är utsåld sen länge, tror de har sålt över 3.000 årskort vilket gör att antalet biljetter som återstår för varje match är jäkligt begränsad. Jag skulle gärna varit där ikväll men tyvärr fick vi inga biljetter. Bättre lycka nästa gång
 
Dagen har spenderats i underbara Älmhult och i helgen blir det kalas uppe i Växjö för Roffe vilket skall bli jättetrevligt. Känns som en evighet vi träffades sist. I övrigt blir det en lugn helg och sen i nästa vecka blir det en tripp till Amsterdam för lite överlämning och farewell-party. Skall bli riktigt skoj att träffa dem allihopa även om jag nog i vanlig ordning blir jäkligt blödig.
 
Veckorna bara springer förbi... beror det på att man njuter av livet?
Jag väljer att tro att det är så!
//Farmskan

Onsdagsmys i Malmö

Hade en kväll med härliga gamla pendlarkompisen Ingalill igår... god mat, lite vin och en massa snick snack kan verkligen få en att må bra. Kändes som en evighet sen vi träffades sist och därför var det också mycket som behövde avhandlas. De har ju också flyttat till hus i Limhamn och oj, vad fint de hade fått det. Inte utan att man blev lite sugen på att renovera igen... hmmm, undrar om maken är på min linje (*ler*)
 
Annars rullar dagarna på och denna veckan har varit vikt för projektuppstart. Känner att min energi äntligen börjar återvända och jag är tillbaka i god gammal Farmskan-style
 

Nu jäklar kör vi... Opnan!
 
//Farmskan

Make up konsult

Min bästaste kompis Lena är världens bästa Mary Kay konsult. Mary Kay för er som inte vet det är fantastiska hudvårds- och make up produkter... och jag menar det verkligen. De är sjukt bra och väl värda sitt dyra pris... för Ja, det är dyrt att bibehålla sin ungdom (*ler*). Lena har idogt jobbat med att sälja dessa produkter och avancerat upp i systemet hela tiden. Säljer och säljer och vinner det ena priset efter det andra. Tror bestämt att hon äger flest diamantringar i södra Skåne.

Lena har då bestämt sig för att hon tycker att jag skall göra ett försök och bli konsult. Ehhh... mission impossible för jag har varken tålamod, intresse eller egenskaper för att fixa detta. Jag är mer användartypen, ge hit krämen liksom. Men Lena kämpar envist på med att försöka övertyga mig, så igår var jag medbjuden till hennes konsultmöte i Tollarp. Kände mig hyfsat udda även om det var världens gulligaste och skönaste människor. De är så engagerade och målinriktade hela högen vilket är fantastiskt att se.
 
Men jag blir aldrig en hudvårds- eller make up konsult. Hur kan man bli det när man emellan åt faktiskt tvättar sig med tvål, ibland går och lägger sig med make-up och verkligen inte orkar använda peeling eller krämer. Kanske inte blir den fräschaste nyponrosen på ålderdomshemmet men då skall jag bara sitta där och titta på bästa Lena som glöder från insidan och ut.
 
Hon är bara bäst!
//Farmskan

Hösten är här

Usch, idag kändes det verkligen att hösten var här på riktigt. Ruggigt och kallt och även om solen kom fram en stund på dagen så lyckades den ju inte värma upp en. Jag och maken tog oss ut till stugan för att höstfixa den, ni vet... klippa gräset, lasta in utemöbler, ta ner paviljongen. Så nu känns det som om stugan är redo för vintervila. Vi kommer säkert att vara där fler helger i höst, men då får man hålla sig inomhus. Fick ju den tilläggsisolerad i veckan och snart kommer de och lägger tak på förrådet och fixar det färdigt. Sen är det bara byte av duschkabinen som fattas innan vi bockar av listan för gott för denna säsongen.
 
Maken är ju typen som alltid lyckas råka ut för något när han jobbar. Han går alltid omkring med egengjorda förband skapade av isoleringstejp och papper eller något annat löjligt. Så när han kommer in och säger "bara så du vet så sågar jag lite i förrådet" då vet man att man kan förvänta sig blodbad. Fast idag lyckades han faktiskt utan en skråma, pust!
 
 
Och nu är det söndag kväll snart och uppladdning inför veckan får väl så smått börja. Kanske lite glass och kaffe... ja, det skulle sitta fint
 
Det kör vi på!
//Farmskan
 
PS! En underbar låt, lyssna och njut 
 

Kramis

Alltså vissa saker fixar jag bara inte... det skulle nämligen aldrig i livet falla mig in att säga Kramis. Ordet är just nu väldigt populärt överallt när man använder sociala medier. Det känns liksom lite 11-åring över det, eller har jag fel? Att höra en mogen (övermogen?) dam i sina bästa år säga eller skriva Kramis blir liksom tokfel i mina ögon och öron. Så jag vågar vägra detta faktiskt.
 
Visste ni förresten att man behöver minst 10 kramar om dagen för att må bra?
 
 
Lördagsstädningen är över och nu skall vi snart börja pudra näsan inför svärfars födelsedag. Eftersom man fortfarande är lite seg efter några sena kvällar så blir det nog soffan och en bra film ikväll.
 
Nej, vi säger väl så va? Kramis!
//Farmskan

Energikick, del 2

Så nu sitter man skönt i soffan efter att ha fått i sig en halv pizza och dessutom fått förmånen att skypa lite med Lily. Nu mår man gott! Som sagt... vi har haft 3 mycket bra dagar (och kvällar... gäsp!) uppe i Älmhult och jag känner att jag är fylld av ny energi igen. Detta var nog precis vad jag behövde faktiskt.
 
Igår på middagen så var där några mycket underliga servitörer... de betedde sig liksom inte riktigt som man bör och det visade sig ju också att de var entertainers. En sjöng, en var akrobat, en var lite stand-up och ja... en massa annat. Så det var verkligen annorlunda och fantastiskt uppskattat, "Undercover service" hette dom om ni är intresserade. Kvällen avslutades sen med dans och jag säger det igen... det finns inget som går upp mot att få dansa loss! Bara älskar det. Man känner sig så jäkla befriad... och varm förstås (*ler*)
 
Nu är det dock helg och svärfar skall firas imorgon... 85 år blir han. Sen får man väl ta en sväng på Matmässan och kanske också en tripp till stugan. Gott att inte ha något planerat.
 
Unna er en skön helg... det kommer jag att göra!
//Farmskan
 
PS! Japp, jag har tagit bort lösenordet igen på bloggen, om ni undrade

Energikick

Energikick som heter duga har jag fått nu! Perfekt att nu inleda helgen efter tre helt fantastiska dagar i Älmhult. Vi har varit 150 personer från hela världen som fått lyssna på strategier och planer inför framtiden. Så skoj!
 
Skriver lite mer senare ikväll... nu hemfärd
//Farmskan

Att vara vuxen

Att vara vuxen är inte lätt alla gånger, det kräver sin man och sin kvinna. Att helt plötsligt bli tvingad att fatta tuffa beslut för sig själv och sin omgivning och ingen som gör det åt en. Att vara vuxen kräver också att man agerar som sådan. Jag har sett prov på några riktigt otäcka exempel det senaste dygnet och jag mår direkt dåligt!
 
Men jag har också sett prov på unga som tar ett fantastiskt vuxenansvar.
Det gör mig stolt!
 
//Farmskan

Det luktar hallon

Ni som är känsliga för diskussion kring toalettbesök kan sluta läsa nu, er andra skall jag informera om de dofter som ibland uppkommer vid nämnda besök.
 
Maken och jag har helt olika dofter, märkligt nog tycker man inte själv att man avsöndrar något särskilt upphetsande men maken däremot... det är som att flimmerhåren ramlar ner på golvet när man träder in. Det doftar inte hallon om man säger så. Maken tycker att det här är högst orättvist och hävdar att jag "minsann också kan förpesta världen". Ha!
 
I morse när jag var på toaletten kände jag det helt plötsligt... doften av sommar och hallon och jag tänkte att nu skulle han minsann få ta tillbaka sina ord. Det doftade ljuvligt tills jag insåg att det var det nyinsatta rengöringsdoftblocken som hängde på kanten. Så sjukt besviken fick jag knipa mun...
 
Men mina flimmerhår sitter kvar i varje fall
//Farmskan

Hur man vet

Hur man vet att maten igår innehöll hyfsat mycket vitlök? Ja, jag skall bespara er det svaret men jag tror att ni kan gissa själv (*småskrattar*). Men otroligt gott var det och också så himla skoj att träffa familjen Holst / Knutsson igen. Det var ju som sagt ett tag sedan. Även om kvällen inte blev överdrivet sen så var man ändå seg i morse när man vaknade. Det är märkligt det där... eller har det med vinet att göra?
 
Efter frukost tog vi en sväng bort till svärföräldrarna och därefter till bygghandeln för att titta på plåttak till förrådet. Givetvis hade de inget plåttak som vi tyckte om så istället tog vi och köpte tegelpannor. Ingen släp och att lasta så mycket tegel i bilen var inte att tänka på. Så iväg och fixa slälp och sen släpade maken tegelpannor. Tror inte riktigt att det var detta han önskade på en söndag men den väna hustrun är ju som sagt hialös. Varför vänta liksom? När vi ändå var där så var det väl bättre att få det gjort. Och nu ligger de ute i stugan och väntar på att bli monterade. Det var liksom inte riktigt läge att börja idag med tanke på vädret.
 
Så nu tycker vi att vi är ganska värda att bara ligga i soffan... vi har precis ätit resterna från igår (vet inte om det var så klokt att fylla på med mer vitlök...) och snart skall vi äta upp resterna av äpplekakan. Livet kan vara rysligt avslappnat och okomplicerat. Imorgon är det jobbedag igen, mot Lund!
 
Härliga, mysiga söndag med min man
//Farmskan

Grekisk afton

Fredagen passerade som en resedag, rätt och slätt. Körde hemifrån vid sju, plockade upp en kollega i Lund och sen direkt till flygplatsen. Flög vid 10-tiden och framme på kontoret strax innan 12. Sen hämtade taxin igen vid halv fyra, flyget gick fem och sen efter lite körning från flygplatsen så var jag hemma lagom till Dobidoo... Det är lite väl magstarkt men ibland tyvärr nödvändigt. Igår skulle nämligen personalen informeras om att jag flyttar hem och börjar i Lund. Det var ett bra möte, tror inte riktigt att de hade sett det komma, men de tog det bra. Tror de förstod att jag längtade hem till familj och vänner. Och de kommer ju att få en ny bra chef, min kollega Marco tar över och det blir kanon! Så nu är officiellt mitt äventyr i Holland över. Känns både sorgligt och skönt på samma gång, jag är otroligt stolt över vad vi gjort och lyckats åstadkomma men var sak har sin tid. Nu får vi se vad framtiden har att ge.
 
Ikväll vankas det grekisk afton i det Färmska hemmet. Skall strax gå igång med förberedelserna med biffar och sallad... mums med vitlök, fetaost och oliver. Älskar det! Kvällens gäster är våra forna grannar från Everöd, skall bli riktigt trevligt att träffa dem, känns som evigheter sen. Har precis blivit färdig med städningen så det är bara att dra igång i köket nu. Maken är i stugan och grundmålar förrådet och imorgon skall vi försöka måla det sista... så vi håller tummarna för fint väder.
 
 
 
Ha en skön lördag hörni!
 
//Farmskan

Gentlemän

Dom finns faktiskt fortfarande... gentlemännen. Idag när jag kom släpande på tre tunga Maxikassar så dök han upp, den unge killen och erbjöd sig att bära upp dem för trapporna. Så jäkla glad blev jag. Det finns hopp för ungdomarna trots allt... ja, jag har faktiskt slutat att betrakta mig som en sådan. Snarare är man nu en klimakteriekossa som är lättirriterad, trött och besvärlig. Vet inte om det är sviterna efter allt med flytt och byte av jobb eller om jag bara är en trött gammal tant, men idag har jag sovit i stort sett hela dagen. Ja det tillhör inte vanligheterna att Farmskan lägger sig om hon inte är sjuk så det kändes onekligen lite konstigt. Men det är bara att lyssna på kroppen antar jag.
 
Imorgon bitti flyger jag till Amsterdam över dagen. Näst sista resan innan mitt uppdrag där nere är helt över... känns också väldigt konstigt men samtidigt är det så himla skönt att vara hemma. Tror maken tycker det också även om han får lite bryt på mig ibland. Jag slängde nämligen ut alla sovrumsmöbler på blocket och de såldes efter 40 minuter. Han var inte riktigt med på det kan man säga och var måttligt glad när han fick rensa ut strumpor och kalsonger och lägga på golvet och sen dessutom hjälpa dem att bära ut skiten. Ja ja... slutet gott allting gott, nu har vi nya möbler där igen och byrån är återigen laddad med hans tillhörigheter.
 
Jag vet att jag är "hialös"
//Farmskan

Vardagslunk

Det finns en charm i det oxå... vardagslunken alltså. Dagen har spenderats i Lund med förberedelser inför budgetmöten som startar imorgon. Hoppas det blir bra feedback på det. Sen i slutet av veckan blir det en tur till Amsterdam för lite möten... så livet rullar på
 
Och i vardagslunken ingick också en mammografi i morse
 
AJ!!!
 
//Farmskan

Back in business

Så var man hemma igen på svensk mark efter en mysig vecka. Vi har verkligen slappat av och hämtat lite energi efter alla flyttar och stök och bök som varit. Det var verkligen behövligt och att dessutom få träffa tjejerna var ju inte helt fel. Men samtidigt... borta bra men hemma bäst, så är det bara. Efter en trevlig avskedsmiddag med hela showgänget så var det bara att packa och sova innan Dottern körde oss till flyget. Inga förseningar och smidigt med bagage på Kastrup så det flöt på. Att sen fjädringen på tåget var ur funktion så att man skumpade sig hela vägen upp till Kristianstad gjorde liksom ingenting för man vill bara hem. Lite kortare blev vi nog på kuppen av allt skumpande.
 
Lilla B med "vän" hämtade oss på tåget och sen hade vi en mysig kväll här hemma med dom. Så kul att han träffat en trevlig och go tjej, nu håller vi tummarna för att det blir bra. Lite taco och lite vin var allt som krävdes för att Farmskan sen lätt skulle falla i sömn (i en säng med bäddmadrass!!). Inget går upp mot att sova i sin egen säng med rätt kudde och nytvättade lakan.
 
Idag har vi sen hämtat en ny sängram till sovrummet och sen varit i stugan och tittat till det hela. Gräset skulle klippas och det var nog en av de sista gångerna innan hösten skulle jag tro. Vi har dessutom varit så lyckligt lottade att vi fått lite Lily mys så här på en söndag. De hade varit på släktträff på Maddes sida och sedan sovit i Önnestad. Så härligt att se henne komma mot en med sträckta armar och världens leende.... jag smälter! Älskar den ungen!
 
Fick en hälsning från stora tösen också... sötisar!
 
 
Imorgon börjar dock allvaret igen... nu är det slut på sötebrödsdagarna
 
//Famskan
 
 
 

Cirkus

Så börjar semestern dra sig mot sitt slut. Idag åker stora dottern, Tessan, tillbaka till Lissabon och imorgon är det dags för oss. Idag blir det därför en tur till Palma och lite shopping, stranden och poolen får helt enkelt ha gjort sitt. Vi har haft otrolig tur med vädret, runt 30 grader varje dag så man har fått lite skön färg igen.

Men vad är det med utlandet och deras sängar? Vet att jag sagt det förut men jag förstår inte hur de är skapta som kan ligga direkt på resårmadrassen. Hårt som bara h-vete men också otroligt opraktiskt på ett hotell. Jag menar hur lätt är det att bädda med lakan runt en resårmadrass? Och om någon skulle... ja då är det ju lättare (och billigare!) att bara byta bäddmadrassen. Plus alla galningar som jag, som lägger lager med filter under lakanet för att överhuvudtaget ha en rygg kvar när man vaknar. Så igen... jag fattar inte!

Och jag måste också säga att jag avundas inte de stackare som jobbar i restaurangen på ett all-inclusive hotell. Alla dessa horder av människor som ska ha mat... och fort ska det gå! Så till dig lill-dottern säger jag RESPEKT!

Men jag måste ju också nämna alla dessa fantastiska shower vi har sett. Otroligt proffsigt och så bra musik! Djupt imponerad är jag och känner att jag suttit med ett fånigt leende hela kvällen när jag tittat på dem. Och det är inte bara för att det är min dotter utan folk runt om har öst beröm... så det så (*ler*)

Igår var det "Welcome to the cirkus" och det var nog den showen som var mest krävande för dem med klädbyte och dans samtidigt som man ska sjunga. Men så bra!! Här är min rating av veckans fyra shower:

1) Euphoria - eurovision tema
2) Cirkus
3) Pirates
4) Forever young - 80-tal

Elin du är grym!
Stolt styvis

//Farmskan

Olika tider

Tyska familjen "Skrik och Gap" har verkligen bestämt sig för att sovmorgon är uteslutet. I varje fall Farmskans sovmorgon. Ikväll skall familjen "Partynight" se om vi kan återgälda vänligheten. Bring it on!

Maken tyckte också att gårdagens pommes var lite för lite kryddade...

Den blicken från kyparen (*ler*)
//Farmskan

Min stora kärlek!

Idag fyller hon 1 år! Min stora kärlek Lily. Tänk att det gått ett helt år sedan hon föddes... otroligt. Och farmor är i Alcudia denna dag, väry bad misstag!! Vi har i varje fall hittat lite presenter som vi får smöra med när vi kommer hem

Idag har vi varit vid havet hela dagen. Ljummet i vattnet och varmt och gott i solen. Vi har i varje fall haft tur med vädret hittills. Igår var det ny show igen, denna med Pirat-tema. Så jäkla bra! De sjunger fantastiskt ihop och showerna är riktigt proffsiga. Ikväll är det dags igen, denna gång tema Eurovision

Maken är i sitt esse och roligheter haglar ur munnen på honom. Vi trivs och har det gott och saknar egentligen bara doften av Lily denna dag!

//Farmskan

 

 

Alcudia rockar

Så är första semesterdagen till ända och en massa trevligheter har vi fått uppleva. Landade runt åtta igår kväll och möttes på flyget av Döttrarna. Nästan så man fick en tår i ögat, längesen man såg dem ju. De hade ordnat en trevlig middag med tapas inne i Palma med ett helt gäng. Mycket mat och en härlig kväll. Så det var långt efter midnatt innan vi checkade in på vårt hotell, Viva Blue. Ett riktigt fint hotell!

Dagen har sedan tillbringats i något som hette Chill out poolen, för vuxna över 18 år. Härliga sängar att ligga på sola, även om vi tagit det lugnt för att slippa brännskador redan dag ett

Efter lite dusch och mexikansk mat var det dags att traska upp och kolla in Dotterns första show för veckan. 80-talstema, Forever Young. Så jäkla proffsigt, de rockade helt klart ut det engelska teamet. Häftiga kläder, bra musik och låtar. Stolt styvmor!!

Tomorrow - Just another manic Monday
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0