Happy Halloween!

Årets läskigaste helg är på ingång... dags att ta fram spökmaskerna och skrämma slag på grannens ungar när de kommer och tigger godis. Så ska de tas! Hörde på radion i morse att Michael Jackson varit på Halloween-fest med sina barn och istället för att klä ut sig gick han utan skynke för ansiktet... Huga!



I gårdagens Kristianstadsblad kunde man läsa följande scoop:

Fjälkinge storsatsar

Kristianstad Fjälkinges damer vann 14 raka matcher i damfemman och gick upp i division IV. Nu rustar klubben för en framtida storhetstid på damsidan. Det mest spännande namnet är förre KDFF-spelaren Madeleine Andersson, nu i Öster.
- En drömspelare, hon tränade med oss i somras och vi hoppas så klart på henne nästa år. Vi har ett riktigt spännande lag på gång, säger tränaren Falk.

Ja du Falk... drömma går ju! Har varit ledig i eftermiddag och haft en träff med min mentor. Tänkte han skulle hjälpa mig att komma fram till vad jag egentligen vill... är det ett orimligt krav att ställa på sin mentor?? Förmodligen... men han kom med lite bra motfrågor och påståenden som jag nog får fundera över i helgen.

Nu skall jag och maken ha en riktigt skön fredagkväll med god mat och vin. Och så ladda ordentligt inför kusin Uffes 50-årdsdag imorgon. Jag hoppas vi inte bli störda av en massa ringande på dörren... då kanske vi måste "moona"



HAPPY HALLOWEEN.... //Farmskan

PS! Tack för bilden Git! Ja, det är ju inte Git på bilden utan jag fick den av henne....

Imse vimse spindel

SKITVÄDER!! Blåsigt, mörkt, kallt och snudd på minusgrader... jättejobbigt att köra till jobbet i morse (eller åka egentligen). Det var Jonte som skulle köra och säga vad man vill om Jonte men köra bil är INTE hans starka sida. Ullstorps-Torgny frågade direkt i morse om han satt på vinterdäcken... Eeehh?? Han hade alltså ingen aning, detta beroende på att hans fru, denna händiga kvinna, förmodligen sköter allt praktiskt i deras hem.

Parkeringen när vi väl kom till jobbet var en monster-hit!

När vi åkte hem kom jag på mig själv att tänka på en barnvisa:
IMSE: Det är Jontes bil... ständigt imma på rutorna
VIMSE: Det är Jonte själv... halvvägs över på andra sidan hela tiden
SPINDEL: Fanns en livs levande i hans bil som vi försökte hålla koll på...

Vi älskar dig verkligen Jonte men bilkörning... nej, det är inte din grej.

På måndag åker fru Ekdahl till Thailand i två veckor... fruktansvärt orättvist!
Tänk nu på vad ni packar och ta inget konstigt med er hem...



Nu skall jag gå ner och försöka förmå min dotter till lite nackmassage

Tjing! //Farmskan

Nu gäller det

Dags för inlämning av första tentauppgiften... Personalgruppens psykologi. Det känns bra men det är ju alltid så svårt att veta om det är detta de ville ha, om det motsvarar deras förväntningar. För mycket, för lite, för krångligt, för tunt... usch ja... det är bara att köra nu och så får vi se hur det går.

Har suttit hemma och jobbat idag och varit otroligt flitig! Har skickat ut mycket mail så jag tror att gruppen och järngänget nog undrar vad som står på. Ullstorps-Torgny undrade om det var gårdagens läpp-behandling som givit mig en kick... ja, kanske det, men närmare sanningen än så kommer ni inte.

Farmskan har de renaste fönstren i hela Everöd, tack vare Eskil fönsterputsare. Nu väntar jag bara på klartecken från övriga familjen att anställa en städerska som kommer en gång var fjortonde dag... Fatta vad skönt det hade varit när man jobbar så mycket allihop. Värsta motståndare till detta är dottern som tycker att
- Vi kan väl städa vårt hus själva...
- Jovisst men tänk vad skönt att slippa grovstäda, då behöver vi bara dammsuga emellan
- Men sluta... vi kan väl städa själv, det är ju pinsamt!
- Men så kan vi ju umgås istället...
Och det är väl där skon klämmer... det blir för mycket tid för umgänge...

Fick tips om att detta söta par dykt upp på mingelbilderna...



Jag beundrar er för att ni orkar... själv är man ju ständigt i sovande tillstånd runt 9 varje kväll.

Håll tummarna för min tenta nu!!   //Farmskan

Grattis IKEA

28 oktober och IKEA varuhuset i Älmhult fyller 50 år! Det märktes framför allt i morse när vi kom till jobbet och hela parkeringen var avspärrad med kravallstaket... Som tur var kom vi i ganska god tid till jobbet så vi lyckades hitta en parkeringsplats men det var nog många anställda som fick gå ganska långt idag till jobbet. En fantastisk folkfest var det i alla fall och IK var på plats också och tog i hand i vanlig ordning.

   Grattis, grattis!!

Ikväll har jag varit på "party" hos Titti bus (min frissa). Det var hudvårdsprodukter som skulle förevisas och damen som ringde mig tidigare veckan hade följande fråga:
- Vad har du för hudtyp?
- Ehh, hur menar du?
- Ja, torr eller fet hy eller kombinerad?
- Ehh... normal tror jag.
- OK, vad använder du för hudvårdsprodukt idag?
- Nej, jag har ingen speciell.
- Det varierar alltså?
- Nej, jag har ingen utan jag använder tvål...

Detta var första felaktiga svaret märkte jag tydligt, tvål är tabu och jättefarligt för huden. Damen upplyste mig om att vi under kvällen skulle få prova på olika krämer samt lägga en läppmask.

- Vilka läppar då? frågade pendlarbilen
- Ja, gud det frågade jag inte.... kanske blir en riktigt trevlig överraskning.
Men tyvärr... så kul var det inte.

Kvällen var i varje fall trevlig och ansikte, läppar och händer är numera lena som små barnrumpor. Man kunde få köpa samtliga produkter till det facila priset av 4.698 kronor... Herregud... tvålen jag använder nu kostar faktiskt bara 24,90!!

Hur vacker kan man egentligen bli med de förutsättningar som finns? //Farmskan

Ur-kul

Det här med att ställa om tiden kan vara riktigt jobbigt... i varje fall om man som min man lider av klock-fobi. Jag vet inte hur många klockor han har men ibland tar sig denna hobby oanade proportioner. Som igår kväll när han skulle ställa om tiden på samtliga... tillåt mig småle!
En underbar bild



Ur-kul! //Farmskan

Vilken natt

En fantastisk höstdag var det i lördags i Göteborg. Solen sken och ingenting påminde om fredagens regn. Vi tog med oss hunden i bilen och körde upp till sjön i Partille och gick en sväng. För det skall ärligt sägas... att vara hund i Göteborg är ingen hit. Mitzan var smått förundrad över att det inte fanns något gräs någonstans att snusa på, bara asfalt och sten så långt ögat når.

Var och shoppade en runda och vi hittade lite fint till oss alla tre. Jag fick tag i tjocktröja plus att jag äntligen också fick tag i något att ha på julfesten. Handlade mat och mys med oss hem + två riktiga "feel-good" filmer (Maken jublade... ): Brudens bäste man och Sex and the City. Så där satt vi i soffan och mumsade och bara såg på film. Riktigt skönt! När vi vaknade till liv igen och kikade ut så hade regn och blåst tagit över Götet... herregud vad det öste ner. Vår hund som är en väldigt mesig liten hund när hon sätter den sidan till, vägrade helt enkelt att gå ut. Maken gjorde två försök men det var helt lönlöst... så det var bara att låta henne vara. Trodde vi ja....

Klockan 03.10 tyckte hon att det var dags att gå ut... vandrade som en osalig ande fram och tillbaka i lägenheten. Jag försökte platsa henne med min argaste röst men nej... ut, ut, ut. Eftersom jag är gift med världens snällaste man tog han på sig ytterkläder och gick ut vid tjugo i fyra. Så det var en rätt dryg natt för vår del. Hunden har tagit över!

Hemfärd idag i hällande regn och nu sitter jag här igen med veckans utvecklingssamtal och lite skolarbete... nöjd med att Scotts gick vidare i gårdagens Dansbandskamp. Där finns rättvisa här i världen ändå...

Kramar //Farmskan

En riktig konst

Idag har jag varit kompledig från jobbet... har jobbat för mycket en tid så det behövdes verkligen. Hade först lite sovmorgon och sen åt jag frukost med Lill-sonen och hans Madde. Riktigt mysigt! Var hos frissan också idag och skulle färga den gråa landningsbanan i huvudet. Ingen klippning (eftersom det står på tillväxt) men däremot skulle det tunnas ut rejält. Jag har nämligen Sveriges näst tjockaste hår... vem som har tjockast?? Det är lill-sonen.

Så utan att klippa mig så blev det ändå en rejäl hög...



Och nu är det fredagkväll och vi sitter uppe hos Modern i Göteborg. Har blivit bjudna på en god middag och vin efter en regnig bilfärd hit. Att åka med andra får mig verkligen att öva på mitt tålamod. Fattar inte vad det är för fel på mig... allting måste gå undan hela tiden så när maken inte kör om någon sitter jag som på nålar. Behöver nog Sobril tror jag. Och det är inte bara bilkörning utan det räcker att man kommer i fel kö, att läraren i skolan är lite långsam eller att någon inte trycker tillräckligt snabbt på en hissknapp... Direkt börjar adrenalinet pumpa. Att ha tålamod är en riktig konst som jag verkligen behöver lära mig. Någon som är bra på det??

Hoppas ni har en bra helg framför er. Puss //Farmskan

Uppe i ottan

Lill-sonen ringde igår



"Hej, är det OK om jag sover hos er?"
"Javisst, det är bara roligt..."
"Ehh... jag börjar 5, kan någon köra mig in..."

Så det var därför Farmskan gick upp 04.15 (!) och var på jobbet i Älmhult 06.03 (!). Väl där drog jag mitt passerkort och fick bara en röd lampa till svar... Så tidigt öppnas alltså inte ens dörrarna. Så vad gör man? Sitter i bilen och väntar en halvtimme... knappast. Som tur var satt där en liten IT-kille kvar på grund av releasen så honom lyckades jag skrämma livet ur genom att banka på rutan och till slut blev jag då insläppt.

Det har varit en lång dag och jag är grymt trött nu... tar nog lite kompledigt imorgon. Först lite skolarbete, klippning och sen bär det av till Göteborg för mig, maken och hunden. Skönt att bli ompysslad av mamsen i helgen. Kanske lite shopping också om man har tur.

Hej hej! //Farmskan

PMS

Just det... hela veckan har varit en enda lång väntan på det som komma skall. Alla tecken fanns där... humörssvängningar, godisintag över det normala (=ofantligt mycket), inre kaos, tårar av förväntan och tårar av sorg... och så idag var det äntligen dags. Lönespecen damp ner och man känner åter fast mark under fötterna.

Det är som chefen sa... "alltid får mycket månad kvar i slutet på lönen"

Men nu är det hopp om livet igen. Maken och jag skall till Modern i Göteborg i helgen och bara ha det mysigt! Längesen vi gjorde något sånt en helg... annars rullar det bara på med en massa "måste-saker"

Inatt är det IT-release på jobbet... HÅLL TUMMARNA för att allt fungerar sen...

"IT-supporten, vad kan jag hjälpa till med"
"Hej... Jag har problem med Word"
"Vad för slags problem?"
"Jo, jag satt här och skrev då alla ord plötsligt försvann."
"Försvann?"
"Ja, de försvann?"
"Hmm. Så hur ser din skärm ut just nu?"
"Den är tom."
"Tom?"
"Det står inget på den, och den vill inte visa det jag skriver."
"Kan du se muspekaren på skärmen?"
"Nej, det finns ingen pekare. Som jag sa, den vill inte visa något som jag skriver."
"Har din monitor en lampa som visar att monitorn är på?"
"Vad är en monitor?"
"Det är den saken med skärm och som ser ut som en liten TV.
"Jag vet inte."
"Ok, kolla baktill på monitorn och se om du kan hitta strömsladden. Kan du se den?"
"Ja, jag tror det."
"Bra, följ den sladden och se om den sitter i stickuttaget i väggen. Gör den det?"
"Ja, det gör den."
"Bra, när du var baktill på skärmen, såg du om det satt två kablar i monitorn, eller bara en?"
"Nej."
"Kolla det, det ska finnas två kablar som ska sitta ipluggade där."
"Det gör det."
"Ok, följ den andra sladden och säg mig om den sitter fast i bak på datorn."
"Jag når inte."
"Nähä, uhm, kan du se om den sitter i då?"
"Nej."
"Inte ens om du sätter knät på skrivbordet och lutar dig över för att se?"
"Nej, alltså... Jag kan inte se bara för att det är mörkt."
"Mörkt?"
"Ja, lamporna är släckta, och det enda ljuset jag har kommer från fönstret."
"Jamen, kan du inte tända lamporna då?"
"Nej, jag kan inte."
"Inte? Varför då?"
"För att strömmen har gått."
"Har strö... Har strömmen gått? Aha! Ok, jag tror vi har hittat problemet nu....


Ja, det är väl inte alla som är data-hackers eller??
//Farmskan

Heja Skåne

Vad är det som gör att vi kvinnor (tjejer, damer, kärringar...) ser ut som fetbleka sjuklingar när vi inte sminkar oss. Som om vi just stigit upp ur sängen efter 14 dagars förkylning eller instängda i ett rum utan ventilering. Jag menar killar kan ju gå utan smink hela dagar utan att ens komma i närheten av detta tillstånd... Det är faktiskt jäkligt orättvist.

Som vi håller på egentligen med krämer, rakning, ansiktsmasker och skit... och till vilken nytta. Nästa morgon ser vi om möjligt ännu värre ut än dagen innan. Nu har mina ögonbryn dessutom blivit helt gråa också och det ser för jäkligt ut. Jag skämdes faktiskt inför mig själv när jag stod i morse och fyllde i dem med ögonbrynspenna. Skam på torra land är vad det är...

Kanske ska låta håret växa ut under armarna och på benen, inget smink, låta de gråa håren ta över hela huvudet och bara vara "my natural me... because I'm worth it" efter 45 år av styling. Men sen tänker jag på vilka konsekvenser det kommer att få och då tar jag ett tag med rakhyveln igen...

Dottern, du som undrade över låten jag nynnade på häromdagen...

 

Heja Skåne... //Farmskan

Myrbajs...

I pendlarbilen idag hörde jag en fantastisk historia ifrån Ullstorps-Torgny. Ni som är lite äckel-magade kan sluta läsa här... OK, skyll er själva då.

Torgny och hans ena dotter skulle laga mat i helgen. Det vankades ris och wokgrönsaker med korv. Dottern var lite småkinkig och hade synpunkter först på korven och sen på "det svarta som fanns i risen"
- Pappa, vad är det svarta i riset?
Torgny som var lite irriterad eftersom det tjafsades om maten, svarar:
- Myrbajs
- Usch, vad äckligt... då vill jag inte äta...
Dottern tog tallriken, skrapade av risen i slasken och åt grönsakerna.

När modern i huset kommer hem, berättar dottern att pappa minsann sagt att det var myrbajs i riset... Torgny hörde strax efter hur hustrun kallade ner honom.
- Vad är det?
- Kolla riset....
Fram åker påsen och det visade sig att det svarta inte var risskal som han först trott utan alldeles levande små skalbaggar....

ÖÖÖÖHHHHH!!!!!

Så nu har Torgny en egen liten skalbaggskoloni i magen.... resten av påsen ligger i frysen och väntar på att leverantören skall komma och hämta den.

Sens moral?? Sanningen överträffar dikten.... //Farmskan

Energisk flitmyra

Jag och maken ägnade förmiddagen åt att städa... skura toaletter, damma, diska prydnadstjafs, dammsuga och torka golvet. När man väl drar igång så tycker jag man får hur mycket energi som helst. Hunden tycker dock det är pest så hon var i trädgården under tiden och sen när hon förstod att vi var klara tänkte hon "att nu är det dags att dra sig in". Skällde lite utanför dörren för att påkalla vår uppmärksamhet, och man får ju spel... vi släppte ut en vit hund och den som stod på trappan var allt annat än vit. Jag vägrade öppna dörren faktiskt...

Klockan tre skulle vi sen vara nere hos Bror Ola med fru och äta Kroppkakor.



Paps, som av princip inte äter något han inte smakat tidigare, fick potatisgratäng och kotlett... vi andra åt alltså denna, något annorlunda söndagsmiddag. Smaken? Ja, det var rätt mycket smak av kryddpeppar, vilket jag har lite svårt för, men annars var det helt OK. Smakar bättre än det ser ut faktiskt. Till detta åt man smör, grädde och lingon. Kanske inte något jag kommer att göra själv men det är kul att ha smakat. Kanske om man hade haft köttfärs i mitten...??

Tack för mat och goda kakor gott folk!

Tog lite filmer med oss hem så nu skall vi slå oss ner i TV-soffan med godis
Sköna söndag! //Farmskan

PS! Även Bror Ola tycker om huvudbonader....

Ge mig styrka!!!

Dansbandskampen i TV... det var nog det pinsammaste jag någonsin upplevt. Detta program hjälpte verkligen till att tatuera in töntstämpeln ännu djupare i pannan.... Jag kunde verkligen inte lyssna på det utan fick gå upp ifrån källaren eftersom jag skämdes på deras bekostnad. Bandet Kändiz från Knislinge var vedervärdiga!



Och detta utan att ens nämna mina fördomar om Östra Göinge...

Sen sångaren i bandet Kalas som taktfast försökte slå benen intill varandra hela tiden... (utan att någonsin lyckas). Peter Settman försökte skoja till det med "hoppas vi ses någonstans ute på dansbanorna"... Nej, det hoppas jag verkligen inte.

Och jag som gillar dansmusik.... //Farmskan

Myspys med vänner

Gårdagskvällen var precis så mysig, avslappnad, ohämmad och perfekt som jag hoppats på. Slängde mig elegant upp på min gröna cykel och trampade iväg. Grahnskan hade fått ett hysteriskt skrattanfall en timme tidigare när jag sa att jag skulle cykla dit... Men för din vetskap hjärtat så var det ingen vacker syn när du kämpade, näst intill stillastående, på din cykel de sista metrarna in på Mannes gård. Kasta inte spjut i gummibåt är mitt råd till dig!

Manne hade lagat en fantastiskt god laxrätt och sen en ny sorts kladdkaka med marschmallows och "Marianne-fluff" (=krossade marianne i uppvispad grädde...). Smakade underbart!

Jag upplyste mina vänner (som också uppnått bäst-före-datum) om de nya rön som framkommit och uppfinningen mot hängig rumpa. Grahnskan frågade då om det inte fanns något mot stora magar.
- Jo gördel... svarade vi i en mun
- Förstås... men fettet måste ju komma ut någonstans, det går väl knappast inåt
- Förmodligen hamnar det som 47 dubbelhakor istället eller som en enorm valk på ryggen...
- Tror jag skall prova en gigantisk våtdräkt...

Kanske bara att erkänna för oss själva tjejer... vi är inte snyggare än så här



För övrigt ser vi fram emot Grahnskans vinterfodrade Foppa-tofflor - Grahn-foppor. För att inte tala om hur många skjortor Mr P har i sin garderob. Gissningarna gick från 27, 37 och 63. Vinnaren bjuder på tårta!

När jag och Grahnskan cyklade hemåt bestämde vi tvåhälligt att detta skulle vi göra om och även nästa gång hos Manne eftersom hon är en sån bra matlagerska... OK eller?

Tack för en trevlig kväll tjejer! //Farmskan

Nya rön

Unnade mig lite sovmorgon idag och ställde klockan på halv åtta... skulle nämligen jobba hemma och det är så himla skönt att slippa stiga upp vid halv 6. Tog en promenad med hunden iförd mina röda plyschbyxor (som lill-sonen bara älskar...) och sen har jag liksom inte kommit ur dem på hela dagen. Det är det som är det bästa med att jobba hemifrån... man kan i princip sitta i pyjamas hela dagen. Visserligen var jag tvungen att köra till affären och handla en paj till lunch men det funkade det också... tillräckligt lång kappa så går allting.

Hörde ett nytt forskar-rön idag, att om man drack mycket kaffe fick man mindre bröst... Det är ju skitbra nu då att man har lite tjall med magen och inte kan dricka 8 koppar om dagen längre. Jag förväntar mig underverk! Om man sedan kan kombinera detta med denna fantastiska uppfinning mot "hängig rumpa" så borde ju ens liv verkligen förändras till det bättre... eller?



På tal om kaffe så får ni här ett klipp ifrån "Morgonsoffan"
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1261840

Ikväll är det tjejernas kväll hemma hos Manne... så kul det skall bli!! Maken skall på släktkalas till Kiaby... och sen på söndag skall jag äta kroppkakor för första gången i mitt liv hemma hos Bror med fru. Skeptiskt nyfiken är man.

Ha en trevlig fredagkväll go vänner //Farmskan

Fnittrig...

Administration har varit ledordet på jobbet för min del. Efter ett antal dagar med mycket möten (alla dessa möten...) så var det idag närmast tomt i kalendern. Så det var en ren bonus att få undan sånt som legat över en. Sånt gör mig glad!

Annat som har muntrat upp mig idag:
- Lunch med Mange och lite småprat om ditten och datten
- Kakorna som Tellan bjöd på till eftermiddagskaffet
- Bra feedback från Frida
- Diverse draman på jobbet...
- Att dela en pizza med Dottern till kvällsmat
- Makens "ågren" för att han skall behöva åka hemifrån

och sist men inte minst.... Fru Ekdahl.

Sitter väl och kör hem idag, Ullstorps-Torgny sitter bredvid och hon i baksätet. Torgny är i full gång i ett viktigt telefonärende med en kund och jag råkar slänga en blick i backspegeln.



Att man inte döööör! Ursäkta den suddiga bilden men jag har nog aldrig varit så nära att köra av vägen och Torgny satt som om han höll på att kräkas mitt i samtalet för att inte brista ut i gapskratt

We love you!!! Du är bäst //Farmskan

Onsdag = Plugg

Onsdag och pluggdag... en otroligt inspirerande föreläsning idag om att ifrågasätta teorier. Föreläsaren var riktigt engagerande och ställde verkligen saker på sin spets. Det var en hel del riktiga aha-upplevelser vilket inte händer varje onsdag...

En tuff dag annars så när vi körde hem (ivrigt påhejade av Fru Ekdahl) så tänkte jag att "jo, jag hinner nog trycka ner en hamburgare innan" eller inte. Kom två minuter innan föreläsningen och fick helt sonika sitta och smygäta hamburgaren bakom framförvarande, vilket fick till följd att den inte var särskilt varm mot slutet. Näringsinnehåll = 0

I bilen hem hade jag dessutom lovat Ullstorps-Torgny och Fru Ekdahl att de skulle få lyssna på CD-skivan med Exotic Band... ha ha ha. Det var första och sista gången så tänk tillbaka på stunden med andakt.



Kolla klänningen... inget som ni kommer att få se på julfesten!

Avslutningsvis: Ett stort grattis till lill-sonen som idag kommit 2 steg närmare Polishögskolan! Försökte trigga honom också att "tror inte riktigt att du mäktar med fystestet... bära en tung docka i 20 meter är ingen lek....". Så just precis har han burit en liggande make (=76 kg) rätt igenom hallen. En rätt kul syn.

Och så var det dags för huvudet på kudden igen //Farmskan

Hjärnspöke

Inatt vaknade jag tio över ett av att jag tyckte jag såg en ljuskägla (som från en ficklampa) på väggen. Man blir helt stel men nyfiken som man är så smyger man på lätta fötter (?) runt i huset och kikar. Tänder ytterlampor och kontrollerar fönster och dörrar... allt medan maken och hunden fortsätter snarka. Det borde i och för sig fått mig att förstå att det nog var falskt alarm. Men sen tog det ju en himla tid innan man somnade om... magsyran var helt vild.

I pendlarbilen upp idag diskuterade vi både gårdagens Färjan och Järpar, denna bortglömda maträtt från 70-talet. Fru Ekdahl hade ju som vanligt bara snusk i huvudet och tänkte mest på formen... "Det finns mycket man kan göra med köttfärs.... som maträtt alltså" la hon till efter en stund. Mycket mystiskt!

Förresten kom det lite bra bilder ifrån vår kockduell i torsdags:

  

Jag och mitt "järngäng" - Malin, Tellan, Susse och Git.

Hoppas vi kan fortsätta anordna kul saker framöver! Nu är det dags för förberedelser till ett utvecklingssamtal och så säger jag Lycka till Tia på provet imorgon!

Kramar //Farmskan

Energikickar

Mörkt och trist ute när man vaknar numera vilket gör det så ohyggligt svårt att stiga upp. Halv sex väcker maken mig och sen är det ren rutin allting... Nu längtar man bara till slutet av november när man man börja med adventsljusen.

Idag har det varit mycket energikickar på jobbet... de flesta av dom handlade om personalfrågor och jag bara älskar det. Först ett jättebra utvecklingssamtal, sen lite personalstrategier och framtidsprat. Vi har också fått en bra start på ringperioden denna veckan så det har varit en bra dag. Att man sen fick gulasch-soppa och äppelkaka till kvällsmat gör ju inte dagen sämre!

Dottern har laddat in en ny ringsignal på min mobil "Achmed - the dead terrorist"
Eftersom chefens chef inte hängt med... här får du den.

 

Har fastnat i ett korsord... Hjälp någon:
Visar vad som komma skall     R _ _ R _ K

Silence - I'll kill you! //Farmskan

Lite bilder

Här kommer lite bilder från gårdagens kalas...

     

Ganska snygg för att vara 97 tycker jag...
Farmor hade ett helt fat med chips (sour cream onion-smak) och bjöd runt på.
- Ät, jag tycker inte de är så goda...
- Men varför köper du dom då?
- Jag tycker om att handla... pengarna skall rulla. Jag går till Konsum varje dag.

Drömkunden!

Nu väntar lite lasagne och sen är det åter till handlingsplanerna... YYIIHAAA!

//Farmskan

Bättre att...

Har nog en förkylning eller infektion i kroppen för jag känner mig hängig... fast å andra sidan har ju halva avdelningen snörvlat till och från nu i veckor så det vore väl konstigt om man skulle lyckas undvika det. Men det är ju inte riktigt läge och bli sjuk nu (heller...) eftersom alla utvecklingssamtal drar igång nu. Pust

Sov länge och sen satt jag och såg reprisen av Morgonsoffan... en del inslag är hur kul som helst.  Har ni missat det så går det på torsdagar kl. 21.30

Idag fyllde farmor Signe 97 år! Hurra Hurra älskade gamla farmor! Lägenheten full av folk och hon gick bara omkring och trugade oss att ta om av smörgåstårta, bullar och tårta. Inte ett spår av trötthet på människan.

Farmor är nog:
- den enda nu levande människa som lagar ett par nylonstrumpor med orange sytråd
- den enda som fortfarande kallar mig för Lillan
- den enda över 70 som kallar sig själv för kaxig och gillar att vara det
- den enda som kallar folk runt 85 för "inte så gamla"
- den enda som skickar med presenterna hon fått med hem igen
- den enda som aldrig, aldrig någonsin är sur... Alltid bara glad!

På måndag skall hon ha "töserna på kaffe", det är tre stycken damer runt 80-85 som hon brukar träffa. Dock råkade den ena komma redan idag vilket irriterade farmor, så hon sa helt sonika till damen "tack för att du kom Maj-Britt, men nu får du gå hem".... och detta innan hon ens fått kaffe i koppen. Ha ha ha

Och nu är det kväller och vi passar Ebba åt bror med fru som är på fest. Själv skall jag försöka sätta mig med lite plugg och utvecklingsförberedelser imorgon, men idag håller jag arbetsfritt...

Morgonsoffans bästa citat:
Bättre att jobba ihjäl sig än att ha gälar på jobbet, sa fisken som dog på kontoret //Farmskan

I-landsproblem

Detta är extremt jobbigt



1) Man kan inte prata direkt i telefonen för då brinner till slut huvudet upp
2) Man skaffar ett headset (á la bilden)
3) Nu kan man glömma att man kan prata alls... hela härvan trasslar ihop sig. Plopparna fastnar inte i öronen och det slutar med att man ligger ner med 2 cm kabel och flåsar in i  micken.

- Stör jag?
- Nej, det är den här satans mobilkabeln...

I-landsproblem... ja ja ja! //Farmskan

Kreativitet

Gårdagens kock-duell var helt underbar. Vilken kreativitet lagen hade, både vad gällde matlagning, dukning och uppläggning. På en timme lyckades lagen göra en trerätters middag av sina råvaror. Jag som en av domarna hade en svår uppgift men jag tror det blev bra till sist. Gott och trevligt var det i varje fall...
Att sen Eivor är en sån glädjespridare gör ju inte saken sämre... Pärla!

En hel del bekanta har frågat hur finanskrisen drabbar oss på Ikano och jag tycker att vår nya annoskampanj säger allt: "I Småland kan vi inte ens stava till finanskris...."



Den här är också rätt skön (tack Ida!)



Idag sitter jag hemma och jobbar och försöker komma ifatt. Har ju också en del utvecklingssamtal att förbereda och det gör man enklast i lugn och ro. Hunden och jag har lunch nu... pytt i panna har vi käkat. Det gillar hunden.

Ha en riktigt skön fredagkväll med mycket mys! //Farmskan

Skolkar

Två heldagar med EMA Scorecard (= strategiarbete...) i rad, var precis så mycket som behövdes för att jag skulle gå i däck. Var seg redan efter dag 1 och det blev inte bättre efter dag 2. Samtidigt är det ju så himla inspirerande att få jobba med handlingsplaner och vad man skall göra under nästa år, men det hjälper liksom inte. Huvet surrar likt förbenat som ett enda stort getingbo. Så... jag bestämde mig för att skolka ifrån skolan idag. Fy på mig!! Ringde mina lärteams-kompisar och sa som det var och de var på det förstående humöret. Nya tag till onsdag... Lovar!

Maken hade gjort fika tills jag kom hem och det är så gött att få det serverat. Paps & Babs kom också en stund, de hade varit på Ingelsta kalkon och handlat med mina värdekuponger så det var leverans av lite filéer. Kanske inte är så dumt att vara VIP-medlem ändå...

På tal om mat, imorgon går vår Kockduell av stapeln på jobbet. Grupperna som jag har på kundservice har under en tid tävlat mot varandra och den grupp som vann fick "Lyx-kassen" och förlorarna fick "Korv-kassen". Sen smäller det imorgon... grupperna skall nu förvandla sina innehåll till en trerätters och sen skall jag och mina gruppchefer vara Jury! Jag menar... vilket uppdrag! Bara äta god mat... och så skall vi ju ha skitkul också, för det är vi bra på!

   Huske buske duuu.... //Farmskan

Aj då...

Vilken morgon!!! Skulle köra sonen till jobbet, kallt och lite disigt. Råkade köra på ett rådjur... fy vad läskigt det var. Först kom en upp på vägen och den lyckades jag väja (tvärnita) för men sen kom nästa och sprang rätt in i sidan. Den fick sig en rejäl törn men tog sig upp och sprang iväg. Usch och fy! Lill-sonen var snäll och ringde polis och jägare för jag var helt skakig. Tur det inte var min kördag till jobbet.

Berättade om det hela när jag kom till jobbet och Manges kommentar var briljant:
Hur skall jag kunna berätta det här för Mulle-barnen... (Ha ha ha)

Sen när vi kom till stan så brann Parisaren... Jättetrist! Där har man ätit mycket mat i sin ungdom på väg hem från fester och utekvällar. Parisarens hamburgare var guld!



"Färjan" var hur kul som helst igår. Allt ifrån konferensresenärer ("nejdå, vi kommer inte att spåra ur...") till pensionärer, barnfamiljer och "supa-skallen-i-bitar-folk". Men jag säger, fy fasen för att jobba på en sådan båt... folk har inga hämningar alls. Nu såg jag en massa inlägg från oroliga människor som inte ville att deras förehavanden skulle visas i TV...

SÅ SKRIVER DE OROLIGA RESENÄRERNA:
"Jag var i väg med Cinderella tidigare i år och vill absolut inte att ni ska visa något från den resan. Efter resan blev jag gravid och jag vill verkligen inte att min man ska se vad jag gjorde."

"På en kryssning med Cinderella var jag med en annan man. Jag berättade det för min kille efteråt och vi har pratat jättemycket om det. Nu känns det som vi rett upp det hela och det skulle kännas otroligt jobbigt om det kom med i bild och rev upp alla sår igen."

"Minns inte allt jag gjorde den där gången och är lite orolig. Jag var ganska berusad och dansade med ganska många. Snälla, finns det en chans att få komma och titta innan det visas? Jag vet inte vad min familj kommer säga om de får se."

"Kom på efteråt att jag kysste bartendern. Det var bara en kul grej, inget annat. Men jag är rädd för hur min kille ska reagera om det visas i tv. Är det med i programmet?"

"Tycker inte det är schyst med detta program. Det som sker på båten stannar på båten. Hur kul är det på en skala att visa hela svenska folket hur full man blev? Man är på båten för att man ska kunna känna sig anonym. Annars kan man lika gärna stanna hemma. Hur många är det inte som tar en kryssning för att få ha lite kul utan att grannen i hemstaden skall ha ont av det? Nu ska hela jävla Sverige få se det. Nej nu har ni verkligen sjunkit i mina och mångas ögon!"

Sent skall syndarna vakna! //Farmskan

PS! Manne och Grahnskan! Längtar till vår tjejkväll den 17:e. Skall bli jättekul

En tjyyyvvv!

Någon roar sig med att stjäla mat ur kylskåpen på jobbet. De finns de som snopet får finna sig i att bara äta ris eftersom kycklingfilén är borta... kvar finns endast "märket" efter den i risen. Vad är det med folk egentligen?? Just idag hade jag extra god mat med mig efter helgen och jag smög upp locket försiktigt... men jodå, maten fanns kvar. Tur det annars hade jag nog varit tvungen att magröntga mina kollegor.



Detta påminner mig om när jag och Ullstorps-Torgny jobbade tillsammans på Ifö Sanitär i Bromölla. Där var en tjej som en lunch hade blivit av med halva sin hemlagade pizza hon släpat med sig. En stor arg lapp kom upp på kylskåpet:

Till dig som stal min pizza
Orkade du inte äta upp hela?


Därunder skrev Ullstorps-Torgny:
Den var inte så god...

Han var tokig redan då.

Glöm inte att titta på kanal 5 ikväll, "Färjan", där kan man snacka om tokiga människor!



//Farmskan

Plugg och Röj

Regn, regn, regn.... en riktigt sketen söndag! Men jag hade ju redan bestämt mig för att plugga hela dagen så för min del är det inga problem att det regnar. Det är värre för maken då... han hade nämligen bestämt sig för att "leka röjare i trädgården". Han har lånat ett motorsåg av broder Nils så nu är det Super-röj som gäller.

Egentligen hade vi enbart talat om att han skulle ta ner plommonträdet som havererade i somras av all frukt men när jag råkade titta ut så hade han gått på även annat... Man kan väl säga som så att vi lär inte få några körsbär nästa år...

    

Blir nog några vändor för honom till tippen imorgon... tur att han är ledig

Ha en skön söndag! //Farmskan

Så fint...

Kalas igår hos Paps & Babs och som vanligt hade hon gjort en fantastiskt god middag. Först karré och potatispaté och en jättegod sallad, sen ostbricka med fikon och sist "spiddekaga"... Oj, vad gott det var! Tack Babs (och Paps... för jag förmodar att du åtminstone hejat på!)

Uppe med tuppen sen för att åka till Växjö och stor-sonen. Hade ju lovat (=hotat) honom att nu var det dags att fräscha upp ungkarlslyan. När jag var och hälsade på honom för någon månad sen fick jag nästan ångest... inga gardiner, inget mys... ja, ni vet sånt som morsor gillar. Vi har sen grejat hela dagen och jag måste säga att det blev hur fint som helst och jag tror faktiskt att han också var lite nöjd när vi gick. Maken hann dessutom med att sätta upp några hyllor till lill-sonen och Madde, han är rätt händig den där mannen jag är gift med... Avslutade det hela med att käka lite pizza nere på stan innan vi åkte hem. Mysdag verkligen!

Satt och funderade i bilen på att det är inte klokt vad åren springer iväg och helt plötsligt är de utflugna. Såg ett kort på stor-sonen häromdagen som han skickade till mig och jag kom på mig själv med att tänka att "han såg så vuxen ut"... och det är klart, han blir ju 25 nu i december...



Ja!! Jag fick honom tidigt... i 10-årsåldern.  //Farmskan

Kanelbullens dag

Idag är det inte bara Paps födelsedag utan också Kanelbullens dag.



Blir säkert både god mat och lite bullar på kalaset ikväll... Mums!

Har jobbat hemifrån idag och då passade jag på att förlägga min lunch nere hos farmor Signe 97. Hon var på strålande humör och bjöd både mig och hunden på fika... mest hunden då. Som ni vet sen tidigare så bor hon helt själv i en tvåa, lagar sin mat, handlar, tvättar och städar. En riktig krutgumma! Idag höll hon på att städa eftersom hon fyller 97 på lördag. Jag frågade om jag inte skulle ta ett tag men se, det gick inte. Hon höll på att bära ut mattor och annat så det var full fart.

Problemet med farmor är ju att hon hör så förbaskat illa så man skriker ju i högan sky hela tiden. Under tiden jag satt där så ringde det en kund från jobbet... tror han var lite förundrad vem det var som satt och skrek i bakgrunden "Ja, du är så söt så..." Jag kunde ju förklarat att det var min farmor som pratade med hunden men jag låtsades som ingenting.... blir ju lite roligare så.

Hon är för rolig också... när kommunen var och hälsade på henne för att fråga om hon ville ha hemhjälp (vilket hon för övrigt tackade vänligt men bestämt nej till) så hade hon fått en liten söt plastflaska det stod VATTEN på. Denna skulle hon ha med sig när hon var ute och gick "för det var bra med vatten om man var lite äldre", sa kommuntanten.

- Men den står ju lika bra där på hyllan.... säger farmor till mig.
- Jo, men det kan ju vara bra om du blir yr eller nåt när du är ute och går
- Jo... kanske det. Men jag har bra ben
- Ja, det tror jag alldeles säkert
Sen var det tyst en stund och så säger hon
- Fast det är klart... benen kan ju bli helt krokeda...



Jajamen... Krokeda är dagens ord! //Farmskan

Höst = Trött

Idag var det kämpigt att gå upp. Det var en sån dag man verkligen ligger och känner efter om man inte har lite ont i halsen i alla fall... Men sen sitter den där lille "moral-gubben" på axeln och skriker så då är det bara att masa sig upp. Undrar egentligen hur den där "moral-gubben" ser ut. Jag tror han liknar min mor för det var aldrig någon idé när man var yngre att försöka stanna hemma från skolan, och det där sitter i.... och det är väl bra. Tack mor!

Så trött jag blev på min bil idag. När jag körde på motorvägen började plötsligt displayen blinka. "Rattlåsfel - stanna bilen på säkert ställe och kontakta verkstad". Vadå säkert ställe... var fasen är det?? Jag körde hem, det är det säkraste stället jag vet, sen skickade jag ut maken till att reda upp det (och tanka samtidigt). Nu fungerar den igen säger han, och det hoppas jag. Jag vill bara ha bilar som inte krånglar!! Tack älskling!

Lill-sonen skall sova hemma idag, men just nu är han och tränar. Skall sätta på lite fika tills han kommer hem. Han bor här nu 1-2 nätter i veckan för att slippa pendla varje dag mellan Växjö och Kristianstad, det är ganska mysigt faktiskt.



På lördag skall vi till Växjö till stor-sonen och hjälpa till lite i hans lägenhet. Han och jag har varit och shoppat idag så nu är det bara att montera och skruva ihop. Skall bli kul... längtar till dess. Men först är det fredag och då fyller Paps år... grattis i förskott. Vi kommer imorgon kväll och käkar middag!

För övrigt är jag ingen big fan av "Bernt Christiansson"  //Farmskan

VIP-medlem

I pendlarbilen hade vi en intressant diskussion om kor. (Var får vi allt ifrån...??) Det var verkligen också snillen spekulerar för ingen av oss hade en aning om hur det egentligen fungerade, det där med juver och så... Man kan ju börja fundera på om man sov sig igenom alla lektioner i skolan eller om sådant man inte tänkt på tidigare helt plötsligt blir jättespännande att lära sig på nytt. Fatta så mycket man inte har en susning om egentligen!

Nu kan jag emellertid glädja er med att det finns en frågesida på arla.se där man kan läsa sig till en massa om kor. Läs här om ni är intresserade. Jag kan säga att jag blev mycket klokare idag...



Vi hade lejt grannen till att gå ut med hunden idag eftersom ingen kunde köra hem på lunchen.
- Larma inte då, säger grannen.
- Nej, självklart inte, säger vi
Men det glömde väl vi och vilken jäkla kalabalik det blev. Tjöt ju som tusan och vaktbolaget ringde och grannen svarade och kunde inte koden... men hunden kom ut och fck kissa.
Sorry Lisbeth!!

Hade ju skolan sen direkt efter jobbet och jag är så jäkla glad att jag hamnat i det lärteamet som jag gjort. Vi delade ju in oss i fyra grupper och jag och en tjej lobbade ganska friskt för att få ihop det gäng vi ville ha. Och det fungerar så bra!! Alla gör det de ska och vi är på samma nivå så... första tentauppgiften är snart i hamn.

Jag har blivit VIP-medlem i Ingelstas VIP klubb... Say no more!! Vad gör man inte för att få köpa 5 paket kalkonfilé för 79 kronor på Matmässan. Idag fick jag ett medlemskort (!) och mina första erbjudanden. Har ingen aning om var jag kan använda detta kort eller var jag kan köpa varorna men det blir nog bra. Jag är medlem 547996...



Kanske något för jobbet att drifta... Frida, är du sugen?? //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0