Stolps...

Huvudvärk, huvudvärk, huvudvärk... hur många tabletter jag än tog så blev det inte bättre. Man går som i en dvala hela dagen liksom. Kanske åska på gång, vad vet jag. I övrigt en dag med mycket överraskningar på jobbet... både Mamma Mu och Babsan sa upp sig för att börja på nya jobb. Vem skall nu överta deras roller på julspexet?? Vi får nog ha en audition.

Var uppe en sväng hos Manne och fikade, vilket alltid är trevligt. Man bor så nära och ändå så tar man sig inte tid att sticka inom.. Hon hade bakat en jättegod äppelkaka till kaffet. Cyklade dit så jag kunde smaska i mig den med gott samvete. (Ja, du läste rätt Grahnskan... Jag cyklade!)

Nu ikväll kom Nisse och Rita med sina två inneboende Litauer hit för att räkna på vårt altandäck på framsidan. På fredag skall de börja bygga, skall bli jätteskönt när det är klart. De kan ju ingen svenska och knappt någon engelska heller så det är påhittade svengelska ord som gäller. Nisse är makalöst duktig på det... han har kommit på ett knep där man bara sätter ett s efter det svenska ordet. Att man inte bröt ihop av skratt. Vad sägs om nya ord som: Stolps, Altans, Knaggs, Planks, Pluggs... Gissa om han skall bli vår guide i Paris!

Imorgon är det Valborg och vi skall ner till Pia o Jan(a) på ärtsoppa och punsch. Ser fram emot en rolig kväll med mycket skratt. 

Tur man inte är allergisk mot baljväxter... //Farmskan

PS! Hoppas allt går bra imorgon Pilla! Tänker på er!

Ny på jobbet

Även söndagen tillbringades på motormässan. Det var jag och dottern som stod i entrén nu och maken fick representera på konfirmationen. Samma folk även idag (hur man nu kan få för sig att gå på samma mässa flera dagar i rad...). Det är i så fall något som jag missat i kråksången. Trötta i kropp och ben släpade vi oss hem och beställde pizza, maken hade klippt gräs och fixat lite så det satt gott med lite mat.

Hade i och för sig med mig lite pengar ifall vi skulle vilja köpa något gott men eftersom lill-sonen bestämt sig för att glömma jacka och plånbok hos sin bror i Växjö så länsades den plånboken snabbare än snabbt. Han behövde båda köpa mat och tanka bilen (så påpassligt eller hur?) dessutom skulle han på KDFF:s match. De vann över Sunnanå med 3-2 och Frida (Stureplans-Johannes syster) stod som matchvinnare med 2 mål varav ett på straff i 90:e minuten. Go girls! "Nu kan man inte snacka med henne på ett tag" kvittrade han i luren när jag ringde och refererade. Bara avundsjuka!

Idag var första dagen på nya jobbet. Man känner sig rätt vilsen faktiskt... vet inte riktigt vad man skall ta tag i och ställer mest en massa dumma frågor (dummare än vanligt då alltså..). Men det där skall nog lösa sig, ge mig lite tid och mina nya kollegor lite tålamod så skall vi nog snurr på det. En bra dag har det varit i alla fall.

Ett pass på power-platen och sen en provstund på en ny massagebänk hon hade fått hem. Österländsk teknik med stenar som gick längs med ryggraden. Inte särskilt skönt egentligen och man bände verkligen ut och in på ryggraden... Hon påstod dock att det skulle vara skönt om man låg ett helt pass så jag bokade in en tid i nästa vecka. Man kanske blir längre också på kuppen när man tänjer så där? Eller... Ja, jag går då på allt även om jag har långt kvar till Fru Ekdahls peeling-maskin för 3.800 kronor...

image166

Lyset är tänt men ingen är hemma! //Farmskan

Vilket gäng!

Har tillbringat hela lördagen i entrén på Motormässan. Där visades allt från veteranmotorcyklar, mopeder, bilar, gokart, cross och en massa annat brum-brum-lull-lull. Utan att säga att man har fördomar så är det ett speciellt klientel av folk som kommer till en sån mässa. "Lite av ett gubb-dagis" sa maken. Och så släpar de med sig sina barn för att ha något att gömma sig bakom... "Ah, kolla Linus, en traktor"

En fantastisk herre ställde ut veterantraktorer och var en verklig entusiast. Han stod och traggade med mig och maken med jämna mellanrum om John Deere, HR 38, Grålle, Ferguson... max fart var 19 km och det hade han kört mellan Dalarna och Sjöbo... Det tog 9 dygn! Men varför undrade jag... säljer du till andra samlare? "Ah nej, du är inte klok... jag har 26 traktorer hemma som jag har en skön känsla för.. de säljer jag inte"

image165

Motorljud ifrån denna finns också som ringsignal om någon är intresserad. Och intresserade finns det en hel del... vi pratar jeans, boots, rutiga flanellskjortor, Helly Hansen...



Vad är det med män och motorer?? Förresten vann bägge bröderna sina respektive matcher så det är lugnt och fridfullt dem emellan. Bägge lagen leder respektive serie.. so far so good. Från Växjö BK:s hemsida har jag hämtat veckans värsta felstavning: Växjö BK hade massor av frilägen och borde ha pungterat matchen

Sug på den! //Farmskan

... mé Lallas

Har en blogg som jag brukar läsa ibland där innehavaren lägger upp fantastiska omslag från gamla LP-skivor. Mest dansband och det är ju så kul!! Alltså snacka om vilka kläder de har... Och Nej, jag skall inte kasta sten i glashus eftersom jag tillhört etablissemanget själv men kanske inte så till den milda grad som presenteras här.
Adressen dit är http://katastrofalaomslag.blogspot.com

Igår hittade jag detta fantastiska omslag på Yvonne mé Lallas:



Mannen i mitten i ovanraden (i rosa glansig dräkt) är en av medlemmarna i en orkester som jag också spelat i... vi kallade honom Benny Batong. Ha ha ha... fantastisk bild. Helt exklusivt och självutlämnande skall jag också ge er adressen till en sida där våra gamla orkesterbilder finns. Nämnda Benny finns på det vänstra kortet (från en tågkupé någonstans i Sverige). Snacka om att jag kommer att få höra detta på jobbet... men jag bjuder på det!

http://www.svenskadansband.se/cat427.htm

Nu väntar motormässan och vi skall sitta i ute-entrén så vackert väder vill vi ha. Hörde av stora dottern att Madeira skulle få 32 grader och sol så det var pool och öldrickande för henne... Vissa har det bra! Här är en bra bild på henne... ser inte ut att gå någon nöd där inte.

    //Farmskan

PS! Och så hejar vi på VMA IK och Växjö BK i vanlig ordning. Många mål grabbs!

Säkerhetsarbete

Jobbat hemifrån idag... tror det är kanske den sista möjligheten till det på ett tag. Nu med rumpan på två stolar menar jag... då får man nog sitta mer på plats och tillgänglig rent fysiskt. Hjälpte Paps & Babs att installera virusprogram på datorn. Värsta hackern!! Ibland är man förundrad över sig själv faktiskt... skall kanske bli nästa SÄPO-chef på jobbet.

I helgen blir det jobb på Motormässan. Har lovat Pia och Jan(a) att sitta i entrén. Håkan! Är inte detta något för dig att komma och kolla på?? www.kristianstadsmassan.nu

Dessutom är det konfirmation på söndag. Nisse och Ritas dotter som konfirmeras, skall bli kul och träffa dem... är ett bra tag sedan faktiskt. Förstår egentligen inte vad det är som hindrar en från att köra ut och hälsa på, men kvällarna och dagarna bara rullar iväg. Har börjat titta lite på vilka restresor som finns också... jag och lilla dottern skall ju ut på äventyr i början av juni. Hur skönt blir inte det!

Nej, nu får ni ha en skön fredag!  //Farmskan

PS! Grattis Macke på namnsdagen och Grattis Håkan på födelsedagen i förskott!

Stay friends

Är det någon mer än jag som har råkat gå in och söka lite på Stay Friends sidan och sen blivit bombarderad med mail om att än den ena eller andra klasskamraten söker kontakt? Nej, det är väl bara jag som är så korkad. Stay Friends förresten... hur inne är de jämfört med Facebook? Hur som helst så måste man betala en avgift för att kunna kontakta dem tillbaka vilket jag är för snål för. Så nu undrar de säkert varför jag inte svarar på deras påstötningar (vilket jag säkert får äta upp när vi har klassfest i maj).

På väg till jobbet sker nu vägarbeten på två ställen. Man skall invänta lots som tar oss från punkt A till punkt B. Dessutom finns det rödljus som skall reglera att endast ett fåtal bilar kommer med i varje sväng (detta för att skapa så långa köer som möjligt i båda riktningar samt låta alla missa anslutningar och jobbtider). Problemet är nu att ingen bryr sig om rödljusena utan bara följer efter lotsen vilket gör att kön på ena hållet växer sig flera mil lång innan någon kyckling bangar ut och stannar.

Ullstorps-Torgny trotsade ljuset och hängde på mot rött... Go Togge! Nämnas bör att han idag skjutsade oss i Yarisen. Ni vet den bilen som har så stark motor att när man tutar så sackar motorn ihop... och hastighetsmätaren har de justerat så att man skall tro att man håller 110 när man i själva verket har en topphastighet på 70 km. Allt för att hålla ägarna på gott humör.

Såg en kul grej om att som chef göra misstag på jobbet...

JAPAN: En underställd tar genast på sig skulden av stolthet och vördnad av sin chef.

NORGE: Han skyller genast på en underställd som inte begriper bättre än att erkänna sig skyldig.

ITALIEN: En underställd gömmer undan alla bevis men behåller dem för att få kontroll över sin överordnade i all framtid.

SVERIGE: De underställda tävlar om att vara den som först anger honom.

USA: Han kommer att ta på sig skulden så fort han har skrivet kontrakt med förlag och tidningar rörande ensamrätten till artiklar och memoarer.

TYSKLAND: Han får behålla sitt jobb men deporteras till en filial i England och där naturligtvis bli underställd en engelsk chef.

RYSSLAND: Om chefen begår ett misstag så har han ännu inte lärt sig att delegera.

Tänk om man ändå vore boss i Japan... //Farmskan

Yr i pannan...

Möte hela dagen från 8 till 4... Sju personer instängda i ett rum på 12 kvadratmeter. Inget fönster ut mot världen och efter ett antal timmar inget syre. Så nu är jag trött, yr, har huvudvärk och känner mig allmänt hängig. Hoppas jag inte åkt på något skit nu utan att det bara är ren och skär trötthet. Imorgon är en annan dag....

Sitter här och läser samtidigt lite lätt på Aftonbladet. Mycket skit där faktiskt:
* Internet kollapsar 2010 (Hoppas någon informerar vår IT)
* I natt är sista chansen för Hillary (Jaså... annars får hon skaffa annat boende eller?)
* Fast i 41 timmar i en hiss - se övervakningsfilmen när han får panik.. (Varför då?)
*
Peter Antoine misshandlad... (Någon fick väl helt enkelt nog av han)
* Klyftan som delar Europa (= Angela Merkels urringning... och Ja, den är grym!)

image162

Egentligen skiljer sig Aftonbladet inte alls från skvallerpress i övrigt.. och det är ingen nyhet!

Korv med bröd till kvällsmat, hur gott är inte det! Tänkte på makens sköna kommentar häromdagen när hunden kom in från solgasset och var helt varm i pannan. Jag ojade mig lite men fick till svar: "Hon är väl en sån där Hot Dog"

Så kul har vi det! //Farmskan

Första dan...

Första dagen på två stolar... ett morgonmöte med det nya gänget. Alla verkade positiva och glada för att jag skulle börja så det känns riktigt bra. Hoppas jag kan få till en lika bra stämning och anda som vi har i min egen grupp. Kommer förmodligen att ta lite tid men den som väntar på något gott...

Så skönt väder vi har haft idag! Glasspinne efter mötet idag... stående i solskenet. Det är verkligen den bästa årstiden nu när allt är på väg att blomma ut. När vi stod där alla och filosoferade till glassen (ja, alla utom Fredrik då eftersom hans glass (?) tog ett tag på sig för att tina) så pratade vi om att vi skulle göra ett nytt försök att grilla lite korv tillsammans. Sist vi försökte det så hällregnade det. Regnställ och paraply över grillen var sådär... Då kom vi också att prata om den här grillmästaren från "Plötsligt i Vinslöv"... Klassisk!!



Så många goa, oförstörda människor det finns... Var förresten hos mina svärföräldrar i helgen och de tyckte att jag och maken skulle ha stödstrumpor på oss när vi flög till Paris så vi inte fick proppar i benen. Ja, vad säger man?? Det är väl tanken som räknas eller... ni kan väl se det framför er. Vill bara påminna om att jag är 46....

Efter ett pass på powerplaten (med vikter!!) så satt det fint med ett kak-kalas hos kompisen Mona som fyllde år. Man skall ju inte gå ner för fort utan balansera intag och träning.

Har jag hört... //Farmskan

Referat

VMA IK - Kalmar AIK  4-0

VMA inledde matchen med full fart och skapade två riktigt bra målchanser direkt. I den 6:e minuten kommer 1-0 på nick av Giselsson efter en hörna. VMA fortsätter styra spelet och har emellanåt rejält med press mot Kalmar målet. Flera fina lägen räddas av Kalmars duktiga målvakt. I andra halvlek fortsätter VMA med samma fina spel. Bara efter några minuter så kommer Patrick Isaksson igenom efter mycket elegant förspel och helt kyligt sätter 2-0. VMA forsätter pressen mot Kalmar målet och 3 minuter senare gör Mattias Axelsson 3-0. Spelövertaget fortsätter och det känns som Kalmar inte har något alls att sätta emot. I 69:e minuten så gör Mattias Axelsson 4-0 och sitt andra mål för dagen.

Bredaryds IK - Växjö BK   0-4
0-0 i paus, vi gör ingen bra halvlek, mycket felpass och dålig rörelse. Däremot är det klockrent bakåt, Bredaryd skapar inte någon riktig het chans. I 60 min så får vi en frispark 15 meter utanför deras straffområde. Henke lyfter in bollen och Alex möter på volley rakt upp i nättaket. Efter det tar vi över och skapar massor med målchanser. I 70 minuten så gör Alex sitt andra mål för dagen när han förpassar en fin långboll från Filipanics. Inte nog med det Alex gör även sitt tredje mål efter ett ett högerinlägg från Mackan A som gör en fin överlapp. 4-0 målet är otroligt snyggt. Det är den nyss inhoppande Ande Persson som efter en fin nickpassning från Alex inte gör något misstag ensam med Bredaryds målvakt.

Oj, vilken sportblogg detta blev nu men med så fantastiskt fotbollsväder, bra prestationer av sönerna så var det en skön lördag. Den interna debatten bröderna emellan... (ni förstår va?) i bilen efter matchen är go att lyssna på. Det gäller ju att vara bäst!!

I vår lokaltidning har det varit en tävling där man kunnat skicka in sina bästa djurbilder. 498 bidrag har man fått in och denna vann...



Någon mer än jag som tycker den är sådär? Jag bläddrade igenom hela högen och hittade en massa kul bilder, men det är väl något i den här som jag inte förstår. Själv har vi en egen djurfotograf i vår familj.... dottern som fotograferar vår hund i tid och otid.

     

Synd du inte var med och tävlade Elin... du har talang! //Farmskan

Akka-frakt

Maken jobbar som transportledare. De är ett gäng som sitter och dirigerar lastbilar hit och dit, planerar lastbeläggning, köper och säljer transporter och snackar sjukt mycket i telefon. Mycket logistik med andra ord och detta med planering, ordning och reda är ju saker som han är ganska bra på. Nu har företaget blivit uppköpt av ett ännu större transportbolag - Akka frakt och då infinner sig genast en otroligt hög humornivå bland de anställda:

- Hur GÅS det?
- Oh, GÄSS
- Jag får be att AKKA för mig

Det roliga är när han berättar detta för mig och dottern hemma och tycker att det är skitkul... man kan bara älska honom faktiskt, man har inget val. Dessutom har företaget en egen intern utbildning som heter AKKADEMIN... det är en fyndig person som hittat på det!

image157

Eller som när han på fullt allvar säger till oss (= två vuxna kvinnor) att "jag vill inte att ni kör runt och leker med bilarna på leriga vägar..." Hur menar du nu, vadå leker? "Ja, ni kan väl se till att hålla er på asfalt..."

Han är inte sann....

Idag skall vi heja fram lill-sonen och hans VMA IK i detta fantastiska väder! //Farmskan

PS! Tack Pia och Jan(a) för en trevlig kväll... ses i helgen på Formula 1-mässan....

Glömde ju Idol-Ola

Ooops... glömde ju berätta att i söndags när modern och jag shoppade loss på (eller i) Partille köpcentrum så hade de celebert besök av ett antal idoler och "små" kändisar. Bland annat sjöng Idol-Ola och Amy Diamond för full hals och framför 47 entusiastiska fans mitt i stora gången. Bevis får ni här...

 

Dock blev bilden av Amy aningen suddig så där får ni helt enkelt tro mig på mitt ord. Känns lite sådär att behöva stå en söndag i ett köpcentrum och sjunga till förinspelad musik. Riktigt B faktiskt. Men han är ju söt och titta på... om man nu gillar modell yngre.

Det har varit en konstig dag idag... har nämligen fått en ny tjänst och kommentarerna har varit många och varierade. De flesta har varit positiva även om en del ,av förståeliga skäl, varit en aning reserverade. Ser dock fram emot min nya utmaning även om det säkert blir en hel del jobb också... men det gillar ju jag!

Lovade ju veckans look-a-like också:

    

Ikväll kommer Pia och Jan(a) och vi skall ha hemmalagad pizza... //Farmskan

Positiva klubben

Jag och chefens chef har våra diskussioner... jag har ju liksom en tendens att se världen från den överdrivet ljusa sidan medan han tycker att man bör hålla nere glädjeyttringarna till måttlig nivå. Hans mellannamn borde vara MEN... Jag försöker med alla möjliga tal och uppföljningar förmå honom att någon gång skrika OJ, VAD BRA... inte det lättaste. Men skam den som ger sig.... jag skall nog få honom att småle. Säger bara "5-procentaren!"

I bilen hem berättade vår glade vän Jonte att han nog skulle jobba lite under Jujitsu-VM (hans fru har svart bälte...). Han påtalade också hur vältränade dessa deltagare var...

Jonte: Inte som en annan som är mer modell torktumlare
Ullstorps-Torgny: Torktumlare?
Jonte: Ja, motsatsen till tvättbrädemage...

Långsökt Jonte men man kan inte mer än skratta. Har i och för sig ganska svårt för det just nu eftersom jag tog i lite för mycket på power-platen och därför har en enorm träningsvärk i magen. Så snart skall ni se att den här torktumlaren övergår till tvättmaskin! För på sommaren vill man ju kunna visa naveln...

image153

Jag vet, den är fruktansvärd... och snodd från lill-sonens kompis blogg.
Stolen with pride! //Farmskan

PS! Grahnskan... snart dags att bjuda Manne och mig på middag??

Svennis runt hörnet

Dag 2 är avslutad, en intressant dag med mycket scenarioträning. Vi har t.ex. lagt ner ett helt företag och flyttat produktionen till Kina. Kändes sådär faktiskt... Så nu sitter jag här och försöker andas in lite syre genom mitt öppna fönster... kom på att jag inte varit utomhus sedan igår förmiddag. Det kan väl inte vara bra eller? Mitt över sjön här ligger Svennis sommarhus

  Inte den lilla kåken direkt.

I badrummet har jag en duschkabin av modell "skolgympasal". Ni vet den där sorten där man måste trycka på en knapp i mitten och så fungerar duschen i 27 sekunder. Man måste alltså hela tiden trycka om och om igen. Hur tänkte man här? Är det för att spara vatten? Är det då inte bättre att ställa in duschen på exakt 4,56 minuter och därefter finns ingen möjlighet att aktivera den alls förrän efter 4 timmar. Nu blir man ju bara jätteirriterad plus att man inte hittar knappen med lödder och tvål i hela ansiktet. Har någon verkligen gjort en behovsanalys?? Tror ni man kan skriva det som feedback... känns ju lite detaljnivå liksom.

För att inte tala om att kursmaterialet bör vara hålat för insättning i pärm. Gör om, gör rätt!

Imorgon är det hemfärd, 7 timmar i bil... tillsammans med Thomas Bolme //Farmskan

Vid Frykens strand

Efter en lååång bilresa från modern och Göteborg landade jag så till slut på hotell Frykenstrand utanför Sunne i Värmland för det tredje passet i min ledarskapskurs. Organisationsförändringar och Verksamhetsplanering står på ämnet och det är ju det jag brinner för och vill jobba vidare med. Kul att träffa gänget igen och dessutom blev man positivt överraskad av hotellet... jag menar, TV på rummet! Hallå du lyxiga värld... Samt täckning på mobilen utan att man behövde stå blixt stilla på en punkt. Mycket  man kan glädja sig åt med andra ord. Första dagen avklarad och nu väntar gemensam middag vid halv åtta. Perfekt att äta så sent och sen gå och lägga sig...

Shoppade loss ordentligt med mor min igår och hon handlade faktiskt mer än jag förväntat mig. Dessutom fick hon med sig lite roliga kläder hem och inte bara pikétröjor i marinblått... brukar annars vara det som går hem. En del saker var skitsnygga på henne och nu när hon gått ner lite grand i vikt också så är det ju extra roligt att kunna klä sig i lite häftigare kläder. En och annan top slank ner i min påse också... hur gick det till??

Hade lite problem med datorn ikväll innan jag kunde logga in på nätverket... ibland är man så hjälplös! Men jag är i varje fall något bättre än maken när det gäller datorer och know-how... I lördags trodde han att man dejtade på Blocket... ha ha ha. "Maka bytes mot större akvarium..." Vad säger du brorsan, han måste ha skojat va?

Denna är till dig Tia!

image151

Vi hörs igen, jag lovar! //Farmskan

PS! Även stor-sonens Växjö BK vann i helgen! Grattis!
Elin, lilla snuttan... miss you!

Mot Karlstad

Söndag morgon, har precis ätit lite frukost med maken och brodern och skall snart sätta mig i bilen för färd mot Karlstad. Mellanlandning hos modern i Göteborg först, vi skall shoppa lite kläder till henne. Dessutom har hon ju födelsedag i veckan och det kanske vi ska fira idag. Hade en trevlig lördagkväll, tyvärr dock utan damsällskap eftersom hon fått göra en insats för sin sjuka systerson. Ser dock fram emot att träffa henne snart eftersom bror min pratar väldigt varmt om henne. Hon har desstom tre flickor som verkar hur goa som helst och dem vill man ju också gärna lära känna. 15, 8 och 3 år är dom... hoppas vi ses snart.

VMA IK vann igår - två assist från lille sonen! Grattis!
Idag spelar stor-sonen mot Emmaboda i sista träningsmatchen innan premiären,

image150 

Har ni tänkt på så många olika yrken man får prova på som förälder egentligen: Kock, Taxichaufför, Avis-uthyrning, Bilmekaniker, Banktjänsteman, Kemtvätt, Städ- och fix, Jourhavande medmänniska, Sjuksyster, Chef, Förhandling... ja, man får verkligen erfarenhet från många områden. I natt (04.18) fick jag ett SMS från lill-sonen som löd: "Råkade bryta nyckeln i låset. Vad gör jag nu? Hur mycket kommer det att kosta? Hur fan skall jag låsa? Svara nu!" Jaha... så nu skall jag alltså även titulera mig Låssmed... Hur sjutton blev det såhär??

Gå ut och fånga några möss! //Farmskan

PS! Madde... det där med fåret som bräkte vågar jag knappt skriva om, men kul var det.

Hurra Hurra

Blogg-Pillas make fyllde 50 år idag (eller nej, imorgon) så han är ju fortfarande närmare 40 än 60 som han själv uttryckte det. Tur han kan ha det glada barnasinnet kvar trots sin ålder... Vi hade köpt en motorsåg till honom eftersom Pilla inte önskade honom det, men för att få lugn i bilen så köpte vi presentkort på Ticket också. Vi fixade också lite plåster, om ifall att, till världens händigaste 50-åring.

Öppet hus från klockan 14 stod det och vi var där strax efter... huset redan fullt av folk. Jag hade blivit smått hysterisk. Men Pilla hon bara gled omkring och hade full koll. Buffé med fläskfilé på pinne, marinerad kyckling, små pajer i portionsformar, röror och potatissalld med mera, med mera. Jag beundrar henne att hon orkar... när det finns catering. Jag är helt enkelt för lat...

   Men Grattis än en gång Mange!

Snart dags för nästa Look-a-like... fixar det från Karlstad. Ikväll kommer Bror min, skall bli riktigt kul att träffa honom. Sen imorgon bitti åker jag till modern, vi skall shoppa lite kläder till henne. Det ser jag fram emot!

Ha en skön lördag hörni! //Farmskan

PS! Glöm inte heja på Växjö BK, VMA IK och KDFF idag!!

Valet är gjort

Idag har jag gjort mitt val avseende den nya medlemmen / kollegan / vännen i gruppen. Det blev en tjej som heter Magdalena och jag tror hon blir ett bra tillskott hos oss. Pigg, nyfiken, engagerad och med en enorm vilja. Skall bli kul att se om hon infriar mina förväntningar. Hon blev i varje fall väldigt glad när jag informerade henne idag... Baksidan av det roliga är då att informera de andra som inte fick jobbet. Eftersom det var interna sökanden så gick jag till var och en och meddelade och det är INTE kul. Kvittar ju liksom vad man säger i det läget för de blir ju ändå besvikna. Men, man måste välja och i mitt jobb får man ta det onda med det goda.

Och så är det helg igen... veckorna bara springer förbi och det känns ibland som om man bara står bredvid och tittar, man hinner inte med allt man vill göra. Ikväll jobbar maken över, hela dagen imorgon är han på utbildning i Malmö, jag skall på uppvaktning till Mange (50 år), bror min med ny flirt kommer imorgon kväll, och på söndag är det färd mot Göteborg och modern för mellanlandning innan Karlstad. Och så var det måndag igen....

Fick denna länk av maken idag men VARNING! Alla känsliga tittare!!

 

Jag sa ju det... och ändå tittade ni!! Sån humor har min man //Farmskan

Nya "vänner"

Idag har jag varit i Stockholm på jobb. Åkte hemifrån redan strax innan sex i morse, och det är tidigt tycker jag. Tog nämligen tåget upp eftersom vi inte började förrän framåt lunch. Har ni tänkt på så mycket nya bekantskaper man gör på tåg? Hur många man faktiskt får en chans att lära känna lite närmare... och detta tack vare mobiltelefonen. Idag har jag lärt känna:

* Jenny (kan också stavas Jennie...). Hon var på väg från Nässjö till Norrköping och därifrån skulle hon ta bussen till Söderköping. På onsdagar slutar hon tidigt från jobbet och hon har barn som hon hämtar på dagis.
* Killen bakom mig hade jätteont i sin arm för han hade försökt "stila lite för damerna" i skidbacken och det hade inte gått så bra. Nu åt han kalciumtabletter och kunde inte längre göra armhävningar.
* Bredvid mig satt en kille vars tjej hade väldigt ont om pengar. Han hade heller inga att låna ut för tillfället utan bad henne vända sig till Palle. Hur det gick fick jag aldrig reda på.
* Varuflödet i en sportbutik på Södergatan var dåligt och de hade inga ridsportssaker eller innebandybollar på lager. Dock skulle de snart ha en kick-off och tjejen (som var regionchef) lovade att fixa lite käk via en cateringfirma. Det hade hon fått OK:at av Kalle och Mankan.

Tycker faktiskt det är ganska rogivande att lyssna på tjatter när man själv slipper delta.

Bra möten (= långa möten) så hemresan gick via flyg. Skulle landat vid nio men "dokumentationen" i cockpit var inte OK och därför blev vi försenade i 40 minuter. Precis vad man önskar sig efter en lång dag. Dokumentationen förresten, är det verkligen så viktigt? En sån har ju vår IT saknat hur länge som helst.... Men tydligen, för inte kom vi iväg inte förrän den var fixad. Nåja, nu är jag ju hemma och vill bara säga

Godnatt mina vänner! //Farmskan

20 stycken på Maxi!

Onsdag, solen skiner och jag sitter hemma och jobbar med öppen dörr för första gången på mycket länge. Hunden är i extas eftersom hon kan ligga ute och samtidigt ha koll på mig. Stänger man dörren så måste hon gå in med en gång vilket blir lite spring fram och tillbaka. Var inne och powerplatade på lunchen (TPH... Träning på hemmatid istället för TPA). Känns riktigt bra och nu börjar man ju verkligen kunna ta i också. Passade på att ansöka om ett nytt pass samt köpa present till Herr Nordholm som fyller 50 på lördag. En stor porslinsfigur i mintgrönt... ha ha ha. Blogg-Pilla kommer att dö!

På väg tillbaka till bilen passerade jag tre äldre herrar (modell 1930) som stod och kikade i skyltfönstret på Sandelins. Där hade de skyltat med urfräcka kalsonger (ni vet á la Matte snickare) för 399 kr stycket. Deras kommenterar var helt klockrena. "AAhh men herregud det kan man ju få 20 par för på Maxi..." "Ja, man kan ju inte annat än att skita ner dem..." Tror liksom inte att de var rätt målgrupp här. Mer denna stilen:

   Vilken tur att vi är olika... annars vore livet trist //Farmskan

Intervjuer

Har en ledig tjänst i gruppen just nu så det är intervjuer som gäller i veckan. Man vill ju ställa de perfekta frågorna som verkligen får fram personens rätta jag... det är svårt! De säger ju bara saker som man vill höra och man får sällan fram de riktigt ärliga svaren. Nåja, det blir till att gå på magkänsla sen och den brukar jag vara bättre på än själva intervjutekniken. Har i varje fall en kandidat som jag tror mer på än de andra... På fredag måste jag bestämma mig.

Fru Ekdahl var lite krasslig idag, mådde lite tjyvens i magen. Hoppas verkligen inte hon får maginfluensa och smittar hela pendlarbilen för i nästa vecka är det Karlstad igen... eller Sunne skall vi vara i denna gången. Undrar om det stället har något bättre kontakt med yttervärlden, och kanske till och med TV på rummet. Oh, du lyxiga värld! Har i varje fall köpt en ny ljudbok som sällskap i bilen.

Var med lill-sonen och tittade på hans nya lägenhet igår... Kanonläge och en jättetrevlig innergård. Lägenheten behöver målas och  fräschas upp lite men det känns ju som den enkla biten. Ni vet man har ju lite kontakter nu med Bygglovs-gänget... Eller, Nej, det får duga med Fixar-Stiffe. Idag när jag hade kom hem från jobbet hade han redan hunnit tvättat en bil, fräschat upp gräsklipparen (=bytt olja, stift och tändkablar) samt fixat med hunden. Han har då energi så det räcker och blir över... och en vanlig tisdagkväll också! Imponerande. En annan sjunker bara ner i soffan och sluter ögonen.

Kristianstads Damlag vann i söndags premiärmatchen mot Djurgården. Vilket gäng det är... skall bli kul att se hur de klarar sig i Allsvenskan. Stureplans-Johannes syster spelar ju där och hon var i TV-intervju också så nu är ju han också lite känd tack vare det... Här kan ni läsa lite mer om henne och visst är det väl lite kul att hon kallas för "Fritte" med tanke på broderns arbetsområde samt precis som han verkar fixerad vid mat...?

Gissa vem som blev fångad på publikbild?

image147

Lill-sonen i grå mössa... men vem står bredvid? //Farmskan

Det är inte lätt...

Den svåraste roll man har i livet är förmodligen föräldrarollen. Man kämpar och sliter för att få barnen självständiga, att tycka om sig själva, lära sig rätt och fel, ge och ta. Man får uppleva glädje, sorg och tårar och det påverkar en mer än man tror. Var gör man av alla känslor som ligger som en klump i magen?

Man vill så gärna hjälpa till i alla lägen men när barnen blir vuxna kan man inte längre göra det. Man kan stå vid sidan om och ge goda råd men ibland vill man ju så mycket mer. Man vill ordna upp det åt dem liksom. Men det är ju det som är att vara vuxen... att kunna se sina egna misstag och försöka rätta till dem själv. Att våga be om ursäkt, att våga vara ärlig med hur man känner, att våga vara stark även om det gör ont.

Var gör man av alla känslor som ligger som en klump i magen?
Jag har faktiskt ingen aning //Farmskan

Fru pinsam!

Jag och maken kände oss lite shopping-sugna idag så vi körde in till stan och spenderade lite pengar... nya vårskor, ny väska, lite kläder, skivor och smink. En salig blandning alltså. Det är så skönt att bara gå och mysa och titta på folk ibland. Strax efter lunch drog vi oss sedan ner mot Hus & Hem-mässan och min fika-dejt med Matte och Willy. Väl där kändes det som en riktigt dålig idé.. pinsamt liksom, men det varade bara tills jag fick se honom så gick det över. Pia "luft" Jönsson tog kort med mobilen (eftersom vi givetvis glömt kameran) så kvalitén är så där lagom bra... kolla in hur han liksom lutar huvudet.... ha ha ha.

   

Fasen vad folk där var på mässan, kul för Pia o Jan(a). Blir säkert lika mycket imorgon när antikexpeterna kommer. Jag fastnade dessutom för den här (fast med underrede i svart trä). Den skall jag köpa! Sjukt snygg plus att den dessutom avgav 5 Kw värme... och så slipper man mocka med skorsten och sånt.

image146

Det finns så mycket snygga, bra saker och alldeles för lite pengar....
Har precis ätit en god middag så nu skall jag bara njuta av lördagkvällen //Farmskan

PS! Tack Pia, du är bäst... snygga muggar och bättre än en chokladhare!

Vårsol o värme

Jobbat hemifrån idag eftersom jag hade en massa pyssel och administration. Det är alltid enklare när man får sitta i sin ensamhet och beta av sånt. Ute har vårsolen lyst och det har varit riktigt skönt väder. Bror min är på väg hem till kylan igen efter sex veckor i Brasilien och han lär väl frysa något förstås. Han har dessutom önskat sig mjölk, falukorv och skogaholmslimpa så det får man väl fixa imorgon förmiddag.

Dottern kom hem vid 3, så vi gick en sväng med hunden. Hon var på strålande humör eftersom hon skulle på dejt ikväll. Önskar lycka till baby! Det är roligt med ungdomar, det mesta i livet kretsar liksom kring dem på något magiskt sätt. Kommer ihåg när lill-sonen bodde hemma, han hade en förmåga att få alla att springa på hans order. Ljuga som en borstbindare har han också varit fenomenal på. Ibland satt man och väntade på träningarna och han masade sig ut i lugn takt, helt oberörd av att man kanske inte ville sitta där hela sin kväll och vänta. Fick sen han vänta i tre minuter hann han ringa typ fem gånger och fråga var man var.

Blev påmind om det när jag läste Zits idag:

image143

Ikväll har jag dessutom haft ett pass på power-platen så sen kunde jag äta en god pizza utan att skämmas. Eller var det inte så man skulle göra kanske?? Dessutom lite vin så nu kan fredagsstämningen snart infinna sig. Imorgon är det Hus&Hem-mässan och... fika med Matte snickare.... Han har tydligen haft ett förhållande med Kayo sa de på jobbet (som vet allt...) och hon måste ju typ vara mycket äldre än honom så kanske, kanske, kanske.... eller nej, förmodligen inte.

Men drömma går ju, eller hur? //Farmskan

Stolt mor förmedlar

En fotbollsbilaga följde med tidningen i morse och där var väl en väldigt bra bild på Lill-sonen. Hans övergång till division 3-laget VMA är klar och han var så vacker i sin grönrandiga dress. (Hur är det nu Stureplans-Johannes, ligger Treby i....femman var det ja). Jag letade runt på webbsidan men lyckades inte hitta bilden utan istället sprang jag på den här. Känns inte så idrottsmässig dock...

image142

Vill också passa på att säga grattis till den nya lägenheten (snacka om flyt!) och samtidigt kan jag och maken pusta ut.... ha ha ha

Stors-sonen har också uttalat sig så här inför uppstarten med Växjö BK. Hans något censurerade krönika kan ni läsa här: www.bk.nu Censurerad för han vågade nämligen inte skriva så mycket kring själva festandet eftersom det var en idrottsklubb på träningsläger. Ingen normal människa tror på renlevnad inom idrotten längre Macke! Hur som helst, ibland är man mer stolt än vanligt över sina små sötnosar.

Paps ringde som en galning på min telefon idag... jag satt i telefonmöte så jag försökte trycka av honom men han gav sig inte. Tänkte att något allvarligt måste ha hänt så jag svarade till slut på det 7:e intensiva försöket. "Ja, hej... du jag har fått upp en ruta här på datorn...." Och det var ju verkligen allvarligt... Ni är för goa!

Nej, nu skall jag mysa lite med familjen, tycker jag är värd det idag! //Farmskan

PS! Tack för fikan Manne och stor kram!

Toarullar

Om riksdagen säger ja till könsneutrala äktenskap så är en gräns passerad. Det tycker riksdagsmannen och kristdemokraten Lennart Sacrédeus från Mora. Han menar att det i förlängningen kan leda till att det blir ok med kärleksförhållande med barn och djur...

Detta stod att läsa i dagens Kristianstadsblad och var hämtat från ett inlägg ifrån TV-programmet Agenda. Vad är det med folk egentligen. Rösta inte på kristdemokraterna! Jag tycker det är skrämmande med så skeva åsikter... snacka om tunnelseende. Ibland när man läser artiklar så hickar man till... nästan lika udda åsikt som den att en av Teletubbisarna var homosexuell och därför skulle inte barnprogrammet få sändas.

Oj... nu blev bloggen politisk helt plötsligt också!

Har ni tänkt på en sak, att pappen inuti toarullar tenderar att bli större och större men att det samtidigt är mindre och mindre papper på varje rulle. Köper du mjuka goa Lambi så är det typ tjugotvå drag på rullen innan den är slut. Stor papprulle innebär också att den inte sitter lika stadigt på hållaren.

Vissa viker ihop papperet snyggt och prydligt innan det används, andra skrynklar bara ihop det. Det kan ha sin betydelse för valet av toapapper. Viks papperet ihop är det bra om det är lite starkare, medan den som bara skrynklar ihop biten gör det bäst med ett mjukare papper. Enligt en undersökning som gjorts av tillverkaren Edet, är 71 procent av svenskarna vikare, medan 29 procent skrynklar ihop papperet. Vilken grupp tillhör du?

Usch... ett riktigt skitinlägg //Farmskan

Veckans look-a-like:

  

Aprilskämt...

Per Gahrton blev friad från rattonykterhet... tingsrätten trodde på hans ord när han sa att han "eftersupit efter olyckan för att han skulle lugna nerverna..." Yeah right! Man blir så förbannad när man läser det så man dör. En normalt funtad man och politiker som representerar folket (eller miljönissarna) som får den kloka idén att "jag super till i bilen innan polisen kommer". Skulle inte tro det va? Måste väl vara ett aprilskämt!

Ett annat aprilskämt råkade vi ut för på jobbet idag. Det var en ekonomi-sida som gick ut med nyheten att "genom en enkel knapptryckning kan du få din skatteåterbäring direkt in på ditt IKEA Family kort. Väl där dubblar vi summan..." Skapade knappast några köer alls till vår kundtjänst. Tack för den!

Imorgon kommer sotaren mellan 8-10 (närmare tidsprecision än så finns inte) och då är ju varje normalt arbetande människa hemma. Blir till att sätta Paps i arbete och låta han vänta in sotaren. Det är skönt med föräldrar som är pensionärer. Tänk vilken nytta man kan ha av dem ändå... kändes inte riktigt så när man var yngre då tyckte man mest att de var pinsamma och i vägen.

image139

Åh, vad skönt det är att vara tillbaka i blogg-svängen igen! //Farmskan

PS! Pia "luft" Jönsson.... vilken tid har du bokat in kexet på lördag?
Det måste vara kriminellt att vara så snygg så jag tror jag får straffa han lite....

Äntligen!!!

Efter att i 47 timmar ha försökt att flytta bloggarna till en ny server har man inte lyckats utan istället backat tillbaka till det gamla verktyget... OJ, vad man känner igen sig från jobbet! Hur svårt kan det va? (som Linda Bengtzing säger...). Man har ju haft värsta abstinensen ju... plus att ni inte kunnat kommentera heller. Tack för alla frågor via SMS eller telefon, bra att ni är engagerade. Har saknat er!

Eftersom jag sitter på lunchen så får jag författa mig kort men jag vill åtminstone ge er följande:

image138

VILL HA!!! Pia... glöm inte boka plats till mig i helgen. Kösta vad det kösta vill

Inte undra på att tangentbordet är blött.... //Farmskan

PS! Vi hörs ikväll Manne... puss

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0