Klant

Jag är numera en KLANT... en officiell sådan hos bank ABN Amro i Holland.



Ni kan sluta nicka igenstämmande nu förresten, en KLANT är nämligen detsamma som KUND här hemma. Undrar vad våra kunder hade tyckt om vi kallat dem för KLANT

Bara ännu ett bevis på att man får tänka sig för när man byter språk

//Farmskan a.k.a Klant

Skottdagen

29 februari idag... skottdagen... en extra dag detta år. Och jag kom faktiskt på mig själv att inte ha riktigt koll på hur och varför det är sådär. Då är internet underbart för där hittar man allt (*ler*). Säkert också mer eller mindre sant men jag fick i varje fall koll på att det har med månen att göra...

Det som i och för sig är ännu mera intressant, och som diskuterades på frukosten, är hur i hela fridens namn alla länder kommit överens om att den infaller just idag. När man inte kan komma överens om något annat menar jag. Satt man runt ett bord och funderade över vilken dag som skulle passa? Och vilka satt där då liksom? För min del hade jag gärna sett att vi fått en extra dag på sommaren... vintern är väl lång nog som den är ändå kan man tycka

Och idag får också alla tjejer enligt gammal tradition fria



Be aware out there!
//Farmskan

300 gr kött senare

Har precis varit ute och tryckt i oss lite mat efter en heldag med möten... Denna gången gick vi till en restaurang ganska nära vårt hotell som vi hade spanat in och som verkade ha bra grillkött. Och oj, vad bra grillkött det var! En härlig köttbit grillad på kolgrill med tillbehör var precis vad jag behövde ikväll. Fast 300 gram... hm, man blir rätt trött efter det kan jag säga. Mätt och trätt men go och gla. Nu får det bli lite stilla mail-svarande ikväll och sen tidigt i säng.

Idag har vi fått lära oss massor om holländsk lagstiftning, och det är ingen lätt sak kan jag säga. Sakta men säkert betar vi oss dock igenom varje fråga så det blir förhoppningsvis rätt på slutet när vi väl trycker på "ON-knappen" (*cross-my-fingers*)... om inte... ja, den dagen får vi ha en plan B



Imorgon skall jag ut och träffa en firma som hjälper till med allt det praktiska kring min flytt. Där är en del att reda ut som ni säkert förstår... men det löser sig säkert det också. Imorgon skall de hjälpa mig med anslutning till el och internet, skaffa bankkonto och lite annat. Spännande! Måste snart anmäla mig till en språkkurs också så jag kan fixa lite grejer själv.

Och sen är det hemresa igen imorgon kväll, några dagar på kontoret hemma gör också gott!

Hilsen från en trött och däst
//Farmskan

Röda mattan

Efter en fantastiskt lugn och skön flygresa välkomnades vi till kontoret på detta vis



Det tycker jag känns riktigt bra... (*ler*)

Dagen har inneburit massor av möten varav de flesta över telefon... så mitt öra är helt uppeldat nu. Men oj vad jag har lärt mig mycket om arbetslagar i Holland. Japp, du behöver ha koll på det när du skall anställa folk. Ingenting är som i kära gamla Svedala skall ni veta (och det är väl det som är charmen...)

Ikväll har vi haft en extra kollega här nere, han skall med på ett möte imorgon. Vi tog honom på en snabb rundtur längs med en av kanalerna så att han åtminstone har fått se något mer av Amsterdam än hotellet och flygplatsen. Sen en matbit för jag hade ett sockerfall som hette duga... Det håller liksom inte så länge om man ätit en IKEA-korv till lunch. Och nu har jag svarat på lite mail och skall strax krypa i säng. Ännu en dag är till ända.

Imorgon är en annan dag
//Farmskan

Rundar av

Söndag kväll och det är dags att runda av denna "slapp-och-slö-ta-hand-om-dig-själv" helgen. Har fått bannor av min far att jag stressar för mycket så jag bestämde mig för att vara en lydig dotter och bara relaxa. I och för sig blev man lätt uppstressad igår när man såg sista deltävlingen i Melodifestivalen... vilket skit!! Där var en bra låt och den stod Lisa Miskovsky för, och tack och lov gick hon till final.



Men annars, oh je, oh je, oh je... Allra sämst var Christer & Lotta. Det var så pinsamt att jag knappt kunde titta, till och med Ranelid var bättre. Strofen från Christer "Your wrinkles doesn't show, at least not from a distance, you're still hot..." varvid han nuddar henne och låtsas bränna sig... Då är det inte lätt att hålla sig lugn (*ryser*).

Nåja, nu pratar vi inte mer om det... Jag och kusin P var en sväng hos farmor Signe idag. Hon låg och sov djupt när vi kom för hon hade varit uppe och spökat hela natten i bara linne och strumpor. Vi lät henne ligga en stund sen tog vi upp henne och då blev hon helt plötsligt pigg som en mört... men ack så virrig. Hon var på gymnastik i Rinkaby och "det var en jävla trafik när vi skulle hem". Tror faktiskt aldrig jag har hört henne svära någonsin.

Kusin P frågade henne om hon sovit hela natten
- Jaaa, det gör jag alltid, jag sover så gott
- Du vet att näsan växer på den som ljuger, säger P
Farmor tittar allvarligt på henne och säger lugnt
- Jaaa

Ikväll har jag unnat mig en härlig helkroppsmassage ute hos Bottan så nu är jag uppmjukad och skön inför den nya veckan. Maken fick hastigt och lustigt ge sig iväg och hämta Dottern i stan och skjutsa henne till Eslöv, hennes tåg var inställt. Behöver jag säga att han var "lite sur" när han drog iväg? Barn, barn, barn... det är tur de har sina gamla föräldrar.

Nej... nu lite packning, imorgon är det dags för Amsterdam igen.
Hoppas våren har kommit dit också

//Farmskan

PS! Det är fler som haft en "relax-helg"....

Grotesco

Det är som att titta på ett avsnitt ur Grotesco!!



Och ändå sitter man där och förfasar sig...

//Farmskan

Finalfältet 2013

Tänkte redan nu ge er finalfältet i nästa års melodifestival...

* Kristina Lugn - "Tala långsamt så jag förstår"
* Christer Sjögren - "Jag ger aldrig upp"
* Simon & Tomas - "Stop being so kaxig"
* Mona Salin - "Vad var det jag sa"
* Christer Sandelin - "Dover Calais 2"
* Bonde Pär-Ola - "Glöm mig aldrig"
* Anna Anka - "Diana"

Inget konstigt alls!! Med tanke på årets deltagare och svenska folkets röster så är detta ett högst rimligt finalfält. Vem som vinner? Spelar ingen roll längre (bara inte Christer Sjögren för allt i världen... det fixar jag inte)



Tror det var då det började spåra ur...

//Farmskan

Det är inte lätt

Att ha en dotter som studerar till kock är inte lätt när man vill hålla igen
Kolla vad som väntade till kaffet igår



Mums fillibabba säger jag bara... Hon är så jäkla duktig

Hade en skön kväll i soffan igår och slappade rejält. Tog igen lite sömn från natten innan om man säger så. Idag har jag varit i Köpenhamn och jobbat och helt plötsligt är det helg! Fatta vad veckorna bara försvinner iväg. I helgen skall vi inte göra någonting, kanske bara ta en sväng på stan och mysa lite (får ju känna av att det är lönehelg...)

Om en vecka får jag nyckeln till min lägenhet i Amsteram och det skall bli skönt att börja lämna lite saker där varje gång. Tänk när jag slipper dra på kläder och toasaker varje vecka... åh dejligt! Om inte annat sparar det tid i säkerhetskontrollen... För som ni alla vet så är toalettsaker bara farliga om de ligger nerpackade i väskan. Tar man upp dem och lägger i en plastpåse försvinner det farliga... så skönt och så logiskt

Kusin P... vill du på något fint sätt säga att jag inte kan hålla tyst? (*ler*)

//Farmskan

Zzzzzzzz

Vissa dagar känns absolut längre än andra... idag är jag sjukt trött efter att ha tillbringat halva natten på Schiphol. Som ni kanske förstod av föregående inlägg så bokade vi om oss till ett plan som gick 20.15 (eller skulle gå kanske man skulle säga...). Det var försenat när det kom så vi kom inte ombord förrän vid strax efter nio. Då hade SAS gatemanager, som var svensk och mycket förstående över min ångest, ordnat så att jag skulle känna mig väl omhändertagen. Detta genom att kaptenen eskorterade mig ut till planet och hela tiden pratade om säkerhet och att de aldrig flyger om de inte känner sig säkra etc. Dessutom gav han mig en handskriven hälsning med namn och nummer till några på Kastrup som kunde hjälpa mig genom att gå en kurs. Kändes otroligt bra och jag var genast lugnare.

Väl inne i planet visade det sig att en av fordonen som skulle lasta in ny mat, fastnade i upphissat läge precis intill planet och inte kunde komma ner igen. Hydrauliken hade låst sig... jamen tjena!!! Så där satt vi i över en timme innan någon nyvaken tekniker kunde fixa det hela så vi kunde dra iväg. Blåsigt och regnigt som tusan vilket gjorde hemresan till ett mindre h-vete. Att sedan ett gäng halvfulla ryssar satt och gormade längst bak i kabinen var bara droppen... jag bad dem hålla käften. Jag vet, inte särskilt trevligt men jag pallade verkligen inte.

Så kvart i tolv landade vi på Kastrup och sen cirka en och en halv timme hem... i sängen strax innan två, bara för att ta mig upp vid 6 för att vara i Göteborg på Workshop. Det är dagar som dessa som man verkligen undrar och funderar över sitt yrkesval här i livet. Tänk att jobba som bibliotekarie eller nåt... gräsmatteskötare på en idrottsplats eller vad fasen som helst.

Trött, tröttare, tröttast....
//Farmskan

PS! Tack för alla grattis hälsningar... Kärlek!

Skit oxå!!

Fast på Schiphol på grund av tekniska problem. Hata, hata, hata! De sa att det var ett allvarligt fel som de skulle försöka lösa, men jag tog det säkra före det osäkra och bokade om till ett senare plan.

Senare bestämde de sig för att helt avlysa planet och nu är jag lite osäker på om de planerat att flyga med det senare...

Jag har frågat (givetvis) och de garanterar att det är ett nytt plan. Det som var sönder skulle flyga hem tomt?! Hur skumt låter inte det... Vem flyger det liksom. Usch och fy!!!

Min mage är i uppror

//Farmskan

Här kommer det...

Om allt går som det skall (cross my fingers hard) så blir jag snart FARMOR!!!


Jag är så otroligt glad!!! Lill-sonen och hans Madde berättade detta på kalaset i söndags och jag tror maken vid någon tidpunkt var beredd att hämta en hjärtstartare till mig... Gud så jag grät!! Underbart!!!!

Minst en månad av sin mammaledighet får spenderas i Amsterdam, tycker
//Farmor... sorry Farmskan

Sol i sinnet

Idag är det sol i sinnet både ute och inne... sitter just nu och avslutar denna veckans första dag i Amsterdam. Har fått mycket gjort och känner mig nöjd med dagen. Ute skiner solen (för första gången nästan sen jag började åka hit ner) och i hjärtat är det också sol. Lovar att berätta mer snart (*myser*)



Hoppas också att vi kanske kan få lite besked från mäklaren i veckan om där är någon som är intresserad av vårt hus. Det hade varit så skönt om det också löste sig på bästa sätt. Då kanske 2012 blir ett bra år... om inte annat väldigt händelserikt!

Ha en skön måndagkväll vänner!
//Farmskan

Upp i det blå

Dagen har ägnats åt kalas för den här godingens... husse. Min söta lill-son!



Vi har haft en verkligt trevlig eftermiddag och jag är uppe i det blå... har nämligen förärats den bästa titel någon kan få. Tra la la la la

//Farmskan

Trippelsuck

Suck, suck, suck!!!

Jag ber om ursäkt å hela svenska folkets vägnar (men jag är 1000 spänn rikare... Nej visst nej, ingen satte emot)

//Farmskan

Ego-boost

Idag har jag haft en riktig ego-boost dag... igen. En dag när jag unnat mig lite go avkoppling och lyx. Det började med att maken bakade scones till frukost. Hur mycket kärlek är inte det!



Startade med att besöka thai-massagen och en knådning av mina stela muskler. Men idag undrar jag vad det var med henne för det lät som om hon svalt en kolsyretub. Det bubblade och "porlade" (vill inte kalla det rapning men näst intill) under precis hela tiden. Lite svårt att koppla av kanske. Porlandet lät ungefär som ni vet en sådan där vattendunk som brukar stå på jobbet... och som porlar till från tid till annan. Jag funderade ett tag på om hon var sjuk och skulle kräka eller nåt, men det klarade sig. Och som svensk så frågar man ju inte... man ligger bara där och funderar för sig själv.

En sväng på Willis och handlade inför morgondagens kalas. Hem och tog en fika med nybakade frallor och sen in till Sascha för lite klippning. Han är så himla söt och ställer upp och jobbar på sin lördag... en härlig vän!

Och nu har vi ätit gott och sitter bara och väntar på lill-sonen och fästmö. Han fyller 26 år idag och vi skall fira honom imorgon här hemma. Fina underbara ungar har vi, jag och maken.

One moment in time!
//Farmskan

Nej tyvärr

Nej tyvärr Lena... jag är inte gravid! Herregud, jag är alldeles för gammal för sånt. Jag vill ha barnbarn! Bli farmor och mormor, färga håret blått, skämma bort barnbarnen något ofantligt, bära tjocka hudfärgade nylonstrumpor och fotriktiga skor... eller det kanske räcker att bara vara farmor. Så Lena... din oförskämda lilla sötnos... tyvärr inte.

Nåja, dagen har tillbringats i Lund och jag halkade ner där så sakteliga i morse. Märkte faktiskt inte att det var halt förrän jag kom in i själva Lund... då var det svårt att inte förstå när man gled förbi infarten till jobbet. Full fart hela dagen med en massa härliga möten. Det rör sig sakta framåt om än så långsamt. Det känns lite som om alla människor syr på en och samma tavla och att man hoppas att man får ett motiv till slut... Hmmm



När jag kom ut och skulle köra hem hade jag fått parkeringsböter. Det är otroligt dumt och onödigt med tanke på att jag har månadsbiljett. Hade helt enkelt glömt att lägga den i rutan. Så störigt!!! Inget bra sätt att börja fredagsmyset med. Men nu har jag fått pizza, lite rött vin och godiset ligger i skålen... jag mår bra!

Imorgon kväll... Björn Ranelid i Melodifestivalen. 1000 spänn på att han går vidare?

Listen to your heart!

//Farmskan

Bra där...

Ungefär hur mycket på en 10-gradig skala blir man kissnödig om man absolut inte kan gå på toaletten? Det kan jag säga er... minst 11!  Och även om man inte dricker något över huvud taget så blir man kissnödig, och då är ju frågan, hur är det möjligt? Saliv? Inre svettningar? Dagen har tillbringats på kontoret i Köpenhamn och där pågick reparationer så vattnet var avstängt, dvs inga toaletter fungerade. Jag tror faktiskt att det är värre att VETA att man inte får gå... då tänker man bara på det. Helt uttorkad blir man ju också eftersom man inte vågar dricka något heller.... Hmmm, i-landsproblem.



Ett jäkla väder när jag körde hem sedan... snöfall och hala vägar. Visning här hemma så man fick inte köra hem heller, så det fick bli lite kvällsmat inne hos Paps & Babs. Tack!

Och imorgon är det fredag igen... fattar inte var tiden blir av! Men ser fram emot helgen, massage hos thailändskan, kanske en klippning (om jag har tur) och sen skall vi fira lill-sonen som fyller år. Kalaset blir här hemma på söndag och det skall bli mysigt att ha dom hemma. Nu skall man bara komma på vad man skall ge honom i present också. Skall vi gissa på att han önskar sig ett presentkort?

Dagens roligaste nyhet: Vi blir en ytterligare på resan i sommar!

//Farmskan (*glad gumma*)

Gropar i luften

Åh så gott kaffet smakade här hemma i soffan... skönt att vara hemma igen även om jag haft två mycket inspirerande dagar i Wien. Däremot var flygresan hem av det något gropigare slaget vilket ogillas av Farmskan. Dessutom var Austrian Airlines helt opåverkade av sin en-timmes försening... inte ett ljud om detta. Stor skillnad mot SAS som alltid nämner att de är framröstade till Europas punktligaste flygbolag. Ja ja... huvudsaken är ju att vi kom hem.

Jag har närt en komiker vid min barm märker jag... stor-sonens charmanta kommentar på gårdagens inlägg: "Att ha rökavdelning på en restaurang är som att ha en kiss-zon i en pool". Mycket bra! Lik mor är han... (*ler*)

Längtar till helgen... massage!

//Farmskan

Rökning

Alla hjärtans dag idag... och den har tillbringats i Wien. Det låter ju väldigt romantiskt och trevligt att åka runt och besöka en massa trevliga ställen. Men samtidigt, hur mycket ser man egentligen? Igår anlände vi till hotellet strax innan kvart i elva på kvällen, upp i ottan och sen biltur ut till möteslokalen. "Instängda" mellan klockan nio till halv sex, biltur tillbaka till hotellet, snabb dusch, snabb promenad till restaurang och käka lite mat. Och sen i säng igen runt halv tolv... man hinner inte se mycket av Wien kan jag säga. It's a shame!



Åtminstone en liten bild av vackra Wien och två kära kollegor

Annars har natten varit en plåga. Hotellet vi bor på är trendigt och med en massa roliga detaljer... däremot har de inte lyckats över huvud taget med värmen. Där finns en air condition men den fungerar inte hur du än försöker ställa in den på runt 20 grader. Vaknade i morse och hade en huvudvärk som var grym... termostaten stod på 30 grader!!! Skruvade frenetiskt och fick den till att börja väsnas lite och efter en timme gick det åtminstone på rätt håll



Ikväll, efter en dag med helt avstängda element och bitvis öppet fönster, står den på 24,5... jag hoppas verkligen att denna natten blir bättre. Och det där med otroligt tjocka duntäcken känns overkill!

En annan sak jag måste säga är att man på restaurangerna här nere får lov att röka (Hej 70-tal!), men endast på speciellt anvisade ställen. Det är bara det att samtidigt får man inte lov att stänga dörren till dessa utrymmen vilket gör att all rök väller ut i alla fall till där man sitter. Skitäckligt!! Plus att kläderna luktar hemskt. Fattar inte hur man kan röka... hur tänker man?

Fy vilket trist inlägg... ingenting positivt ju... jodå så att. Wien är fantastiskt!

//Farmskan

Vienna

Inte att förväxla med Venice. Gör man det blir besvikelsen stor
Bor på hotel Daniel.,. Trendigt!

Sen ankomst så jag säger Godnatt

//Farmskan

Yippi, snö!!



  

Själv fryser man häcken av sig...

//Farmskan

Dags att börja ladda

Japp, söndag lunch och det är dags att börja ladda upp batterierna för en ny vecka. Helgen har varit lugn och helt jobbfri och det var nog behövligt. Min mage är i uppror, tankarna snurrar för jämnt och även när jag drömmer, drömmer jag om alla saker som måste ordnas. Skall nog ta mig ett snack imorgon med "el bosso" för att se om vi kan få lite fler resurser... man vill ju inte gärna gå in i  den berömda


Men bara det att man faktiskt inser problemet borde väl vara positivt?

Igår hade vi en härlig dag. Ett litet besök hos farmor Signe tillsammans med kusin P, efter det lite matinköp för kvällen som tillbringades här hemma med goda vänner. Lill-dottern gjorde hemmalagad pannacotta med färska hallon till efterrätt, hon är så duktig. Provade nytt gott vin och bara hade en trevlig kväll.

Och nu idag sov vi till lite, satt och käkade en lång och härlig frukost... en bra start på söndagen. Strax skall vi ta oss ut till Torsebro med lite semlor och fika hos Nisse och Rita. Och sen... bara njuta av söndagen. Snön vräker ner just nu och det är ju så jäkla typiskt när man skall köra till Köpenhamn imorgon. Men förhoppningsvis så fixar de till vägarna så det går lätt att köra.

Dagens trista nyhet... Whitney Houston är död. Så tragiskt att förstöra en sån talang med droger. Hon hade ju en gudomlig röst och utstrålning. Ogilla!!



It's not right, but it's OK

//Farmskan

Rela-la-laxa

Så här blir min helg... inte BARA för att jag vill utan för att jag MÅSTE



Kroppen börjar säga ifrån och till och från är jag faktiskt lite bekymrad över det.

Så ikväll efter jobbet blev det ett varmt bad, en bok i badet och ett glas vin. Maken gjorde mat och sen satt vi och bara mös. Nu skall jag krypa ner under filten och bara försöka andas lugnt.

Ha en skön helg vänner

//Farmskan

PS! Stort grattis till min älskade svägerska Rita på din födelsedag. Hipp Hipp!!

Bikini-typ

Det ramlar in ett reklam-mail ifrån Haléns: "Vilken bikini-typ är du?" (*asgarv*). Ja kära Haléns, den bikini-typen tror jag faktiskt inte ni uppfunnit ännu. Men både min (men framförallt makens) dröm är ju den här förstås

 

men tyvärr får han nog hålla tillgodo med något helt annat... heltäckande!

Dagen har tillbringats i Älmhult och det är något speciellt när man är "tillbaka". Energin och stämningen där uppe är helt unik tycker jag. Och det är så kul att träffa alla... mina energidepåer är påfyllda igen. Och det gjorde ju inte saken sämre att vi hade ett riktigt bra möte dessutom. Ett möte som lovar mycket spännande saker framöver... uj uj uj vad här skall jobbas!

Efter jobbet for vi in en sväng till Paps & Babs på kvällsmat. Anledningen var att mäklaren hade visning för två potentiella köpare av huset. Det hade gått bra tror jag... men där är ju ytterligare visningar bokade några dagar framåt så det lär väl dröja innan vi får reda på om någon slår till. Fast å andra sidan... blir det inte sålt så får vi väl bo kvar, värre än så är det ju inte.

Och så är det fredag igen imorgon, veckorna bara rullar på... måndag-fredag, måndag-fredag. Helt magiskt att vi snart är inne i halva februari! Skall i varje fall koppla av med goda vänner i helgen och sen nästa vecka är det en tripp till Wien som omväxling. Där har jag aldrig varit så det skall bli skoj. Undrar om jag träffar på Itzhak



Att få tillbringa en helkväll tillsammans med tre wienare...

//Farmskan

PS! Undrar om jag någonsin kan släppa taget...

Med lägenhet

Och så har man då blivit med lägenhet även i Amsterdam! Den 1/3 får jag den men det blir nog inte att jag flyttar ner förrän den 1/4. Känns lite konstigt att börja flytta ner möbler innan vi fått huset sålt och så... om man skall visa det så behöver det ju se lite vettigt ut. Men oj vad spännande det är! Fick den lägenheten jag ville ha och den ligger i ett lugnt område men ändå nära till centrum. Lagom med plats för mig och maken och även ett litet utrymme för gäster som kommer ner och hälsar på... för det gör ni väl?

Tänk er Amsterdam nu till våren



Dagarna i Amsterdam har varit bra och jag har haft några inbokade intervjuer med personer som sökt jobb där nere. Har träffat några riktigt bra kandidater så det känns tryggt. Och nu är jag hemma igen och skall snart gå och lägga mig och läsa min spännande bok. Maken är på Sir Väs-möte så det är lugna gatan.

Imorgon är det som sagt visningar här så jag skall ta en runda med dammsugaren imorgon bitti innan jag kör till jobbet. Dagen skall tillbringas i Älmhult... längtar!!

Så säger vi Godnatt
//Farmskan

Mmmmojito

Ett bra slut på en bra dag
Just nu håller jag tummarna för att jag får den lägenhet jag rankat som nummer ett... av de 10 jag tittat på. Kan säga att det varit både högt och lågt, trångt och annorlunda (*ler*)

//Farmskan

Kall måndag

Har en ledig förmiddag idag, en ledig förmiddag som byttes mot lite jobb söndag eftermiddag. Anledningen är att jag och maken denna morgon varit inne och signerat avtalet med lägenheten. Japp, nu är det bläck på kontraktet. Fick en grundlig genomgång om allt ifrån störningsjouren till sopsortering. Plus varsin liten nyckelring med ABK-logon på. Efter denna genomgång for vi bort till Bo-Service för att titta på de tillval vi kunde göra. Vi vill ju fixa till lite grand, sätta in disk- och tvättmaskin och byta lite luckor. Det finns faktiskt ganska mycket fint man kan göra till en rimlig peng.

Men väl där så förstod vi ganska snart att vi hade dålig koll på hur det egentligen såg ut idag så nu får vi nog ringa till de som bor där idag och be om en visning till. Mäta och kolla lite noggrannare helt enkelt. 

 

I eftermiddag är det dags att flyga till Amsterdam för några dagar. Morgondagen innebär en träff med lägenhetsmäklaren där nere för att hitta en lämplig bostad. Blir en del flytt just nu kan man säga... och sen på onsdag blir det mycket med personal, skall träffa lite jobb-kandidater. Så skoj!

Söndagen var annars en skön dag med lite fix och pul. Besökte bland annat svärföräldrarna i Fjälkinge en stund och sen slipade vi och oljade in alla våra köksbänkar. Skitfina blev dom. Varför gör man inte sånt oftare? Det är ju så enkelt och tar ju ingen tid alls.

Måste också säga något om Melodifestivalen i lördags. Är det inte lite typiskt att Sverige väljer att skicka vidare en Lordi-kopia så där en 10 år efter Finland gjorde det. Och Thorsten Flinck... jo, han är ju en "annorlunda" och "kulturell" person men att sjunga... Nej! Och Sean Banan... jo, om publiken går i blöjor, han kan väl vara med i Lilla Melodifestivalen istället. Var där något som var bra då? Jo.. jag gillade Loreen, proffsigt uppträde och bra låt.

Nej, nu packa lilla väskan och kanske äta sig en liten matbit

//Farmskan

Lycklig man



Vissa upplevelser är nästan religiösa...

Och så är jag så glad att jag läste om flygdramat på Kastrup med SAS-planet... NOT!!

//Farmskan

En tur på stan

Åh, skönt att sova länge... och sen lite lördagstidning och långfrukost på det. Det är lördag det... Vi masade oss ur mysdressen och tog oss ner till farmor Signe som var på strålande humör. Det är sådana här dagar som man blir näst intill övertygad om att hon kommer att leva flera år till. Sitta där och bara kuckilura... Magiskt!

Vidare in till stan där vi gick och småhandlade, hämtade lite gott vin som vi beställt och bara gick omkring och mös. Det är kanske så som våra helger kommer att vara framöver, jag menar det blir ju lite enklare sen när man har lägenhet mitt i stan. En i Kristianstad och en i Amsterdam... ja, ja... huset skall först säljas förstås och jag hoppas det går fort. Några bilar har det varit här och kört förbi under dagen.

God mat och lite vin och nu... bara soffhäng. En härlig semla till kaffet står och väntar i kylen, den skall avnjutas till kvällens första deltävling av Melodifestivalen.

En Svensson-helg... precis vad jag behöver



- Älskar du mig?
- Vad är det för fråga... du bor ju här

//Farmskan

Hoppsan

En del gör annat än att titta på hästar...



Var det mening att det skulle komma med eller...??

//Farmskan

Myggfritt

Minus 11 grader... myggfritt med andra ord. Har suttit hemifrån idag och jobbat, gått igenom avtal och skrivit tekniska specar. Och det var ingen risk att man blev lockad att gå ut precis... gick inte ens ut och hämtade posten. Fy för sjutton vad kallt det är. Nu skall jag fixa lite kvällsmat och hälla upp ett glas rött. Freeedag!!



"Jag vill faktiskt inte att du jobbar, jag sitter i knät, lite i vägen...."
Någon tyckte att jag var tråkigare än tråkig

Imorgon skall jag sova länge, besöka farmor, hämta ut lite gott vin som jag beställt och så sist men inte minst... fixa lite strumpbyxor. Det blir starten på min helg!



Underbart gott....

//Farmskan

Så är det officiellt

Ja, då ligger huset på nätet till försäljning. Vill ni ha ett fantastiskt, underbart, trevligt, nära-till-havet, billigt och alldeles, alldeles otroligt hus. Köp vårt!

http://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-everod-kristianstads-kommun-stockvagen-9-3369575

Nästan precis hemkommen från en härlig kväll med "gamla" kollegor från Älmhult. Tack underbara ni för att jag fick skratta bort en stund. Kärlek!

//Farmskan

Finn fem fel

Säg inget... själv blev jag helt stum!



1) Bilden är tagen den 16 december!! 6 veckor sen...
2) Kolla överarmarna... är det King Kong?
3) Hållningen skojar man inte om...
4) Den blusen kan jag nog ge till någon som klär den bättre
5) Vem har gett mig dom brösten

Ja herregud!! Den bilden skall sitta väl synlig på mitt kylskåp!
Jag kan till mitt försvar säga att jag nu väger 4,5 kg mindre, bara så ni vet. Känns viktigt att ni förstår att jag tog mitt förfall på fullaste allvar...

//Farmskan

PS! Kusin P... vi borde jobba på någon ambassad och lösa världskonflikter (*ler*)

Snö... nu?

Det känns otroligt onödigt att det börjar snöa nu... den 1 februari. Skall det snöa någon gång på året så är det kring jul, nu kan det faktiskt bara låta bli. Eller också kan det snöa på riktigt ordentligt så att vi, åtminstone en gång, får testa vår nyinköpta snöslunga för det facila priset av 7.500 sekiner... Blir väl tyvärr varken eller. Nåja, förmodligen blir nästa ägare till huset glad över en andel i snöslungan.

Annars har vi fått bilderna på huset idag skickade till oss... det är nästan så man vill köpa det själv (*ler*). Besiktning är genomförd utan anmärkning och energideklarationen med beröm godkänt. Mäklaren gnuggade händerna och såg säkert lite dollartecken på insidan av ögonlocken. Själv är jag mer ödmjuk och hoppas bara att vi får ut det som han lagt som utgångsbud. Ligger nog på nätet imorgon.

Idag har jag varit ett under av diplomati... såg detta häftiga citat om diplomati: "En diplomat är en person som kan be dig dra åt helvete på ett sådant sätt att du ser fram emot resan"

Underbart! Och så jag! Imorgon har det slutat snöa för då skall jag till Köpenhamn

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0