Sniglar

Godkväll i värmen! I mitt arbetsrum är det just nu 43 grader... pust. Men man ska INTE klaga nu när värmen äntligen har kommit. Har fått sitta en stund och jobba ifatt eftersom jag mest sprungit ut och in ur konferensrum hela dagen. Känns att det drar ihop sig till semester... allt skall liksom bli klart innan.

I morse när jag och Fru Ekdahl kom till jobbet och gick över skogsbacken, stötte vi på en liten snigel. Och då ville vi ju gärna kolla om det stämde att deras ögon satt på det bakre paret av tentaklerna. Fru Ekdahl böjer sig därför ner och säger med en härlig baby-röst
- Ska du följa med in till Johanna så skall vi se om vi hittar dina ögon...

Och precis då kommer där en av killarna som jobbar på IKEA of Sweden. Ja, vad säger man?? Han var dock väldigt diskret och gick bara förbi och sa Godmorgon... Proffsigt eller hur? Sen vad han sa när han kom in på jobbet, det vet bara de som skrattar med runt frukostbordet.

Och jo, ögonen sitter på tentaklerna.



Ikväll gäller det! Antingen åker jag ur WM-tipset på jobbet eller så hänger jag kvar en stund till. Spanien måste vinna och helst skall man i fortsättningen göra inga mål alls i turneringen. Hur sannolikt är det... Blir nog ingen vinst i detta för Farmskan

Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord!  //Farmskan

Ett körsbär

Alla ni som läst min blogg ett tag minns väl den fruktansvärda oktoberdagen 2008 när jag fann min make och hans inlånade motorsåg i full färd med att demolera körsbärsträdet. Det började med att han skulle ta ner ett äppelträd (och här var vi överens) men eftersom det var SÅ roligt med motorsågen gick han helt sonika på vårt fantastiska körsbärsträd. Se bildbevis

  

Maken har allt sedan dess från alla vänner, grannar, släktingar och mig fått höra spott och spe om vad han ställt till med och hur fruktansvärt det hela var. Hånskratt har bara varit förnamnet. Men han har, med en dåres envishet, framhärdat att "vänta ni bara, det kommer att bli kvarterets finaste träd...."

Nu har jag den (påtvingade) plikten att meddela att makens demolerade körsbärsträd ser jättefint ut och att där också finns ett (1) körsbär. Och givetvis skall han få avnjuta detta alldeles på egen hand. Jag lovar att även vispa grädde som han kan ha till. Du vann till slut älskling!



Sista jobbeveckan nu, sen väntar tre veckors semester. Dagen har varit full av avstämningsmöten med mitt närmsta gäng och jag måste säga att det känns jättebra! Känner att jag kan gå på semester och bara koppla av nu... det mesta rullar och går som det ska. Härligt! Och till dig Pese måste jag lägga upp denna. Kvalitet eller kvantitet? Hönan eller ägget?



For inom Solhaga på hemvägen, halva priset på sommarblommor. Jag har ju inte blivit färdig att köpa så mycket till krukorna så nu fyllde jag bagaget med lite allt möjligt. Så kvällen har gått åt till att plantera och vattna... men ack så fint det blev.

Imorgon är en annan dag!  //Farmskan

Förlåt, hur sa??

Vilken kväll vi fick i kolonin hos Paps & Babs. God mat och vackert väder då kan man inte klaga. Bror med familj var också där och det var riktigt kul att träffa dom, det händer inte så ofta. De verkar må bra i varje fall och det är ju skönt. De blev både grillat, matjestårta och jordgubbar så man var lagom mätt när man gick därifrån. När vi begav oss hemåt tog vi en runda inom Maxi för att handla lite bröd men kom därifrån med både grillstartare och parasoll... typiskt oss. Men i och för sig har det varit gott att sitta under den idag när solen bränner på.

For ner till farmor Signe efter frukosten idag, det är ju ett tag sen jag var där nu. Allt var bara toppen. Vi satt ute på altanen och njöt av morgonvärmen. Det enda är ju att hon hör som de blinde slåsss...

Jag: Idag skall ni få spätta
Farmor: Ja, det gör de varje söndag när jag duschat...
Ehh?? Jaha, du tyckte jag sa tvätta

Jag: Skönt att få lite sol på kroppen
Farmor: Ja men mitt skinn är så tunt
Jag: Ja, och lite torrt
Farmor: Nej, det är inte hårt...

Efter en halvtimme säger hon:
- Nej, nu har du varit här rätt länge, du ska väl åka hem
- Äsch, jag har ingen brådska
- Ah jo... Stefan tycker om när du kommer hem...
Säg som det är... åk nu så jag får lugn och ro! (*Skrattar högt*)

Har tillbringat en härlig eftermiddag i trädgården. Jag lukande i rabatterna och maken har klippt gräset. Nu vattnar vi och har ätit en god lunch under parasollet... paradiset!! Ikväll kommer grannarna in en sväng på kaffe och äpplekaka... måste ju använda upp alla de äpplen jag fick av mina kollegor. En skön avrundning på en trevlig och rogivande helg.



Hoppas ni har haft det samma!  //Farmskan

Olika sätt

Grattis till alla er som liksom vi hade ett fantastiskt midsommarväder. Det kändes som om det var första gången på länge som man kunde sitta ute en bit in på kvällen. Vi firade ute i Torsebro med god midsommarmat, jordgubbar och gott till kaffet... precis som sig bör. Lite kubb och boule där vi förgäves försökte låta bli att träffa de två otroligt leksugna hundarna i huvudet. De fattade inte att de inte fick hämta pinnar och klot... tror det var det som gjorde att vi tjejer gick segrande ur striden. Eller var det för att maken missade kungen??

Fick skjuts både dit och hem och Manne och Lasse så både jag och maken kunde slappna av med snaps och vin. Skönt för en gångs skull. 01:58 (pip) kom också det efterlängtade SMS:et från sonen att han landat i Vegas.



Idag kan man däremot säga att makens och mitt "dagen efter beteende" har varit rätt olika. Jag har legat i solstolen, spelat patiens på datorn, löst korsord, slappat i soffan. Han fick istället ett riktigt energiryck efter frukosten och började bygga en byggnadsställning till trappnedgången. När den sen väl var på plats har han tagit ner all panel. Ni vet... den som var så snygg för några år sedan! Jag är helt imponerad av hans ork...

Men nu har jag sagt till honom att han får stänga av sig själv och gå in duschen, för vi skall till Paps & Babs i kolonin och grilla. Känns som en bra fortsättning på den här lat-lördagen.

Ha en skön midsommardag!  //Farmskan

Midsommar!

Hur gott var det inte att termometern visade nästan 20 grader när klockan var 9 i morse?? Visserligen håller man på att svettas ihjäl i sovrummet men det spelar ingen roll. Sommaren skall vara varm och härlig och avnjutas utomhus, inte bakom fönstret för att det regnar, blåser och är kallt. Dessutom märks det på alla runt omkring en också att man blir glad av värme, sol och ledighet och jag sänder en stor kram till Tellan för omtänksamhet!

Det som annars stör mig just nu är en envis huvudvärk. Den startade i onsdags eftermiddag och har inte släppt helt sen dess... tröttsamt!! Ibland känns det som om det skall släppa men så bara kommer det igen. Man kan varken se mot ljus eller böja sig ner. Får verkligen hoppas att det försvinner snart så man kan partaja lite.

Igår var det Fridas sista dag på jobbet... åtminstone för ett tag. Dags för lite mammaledighet men jag tror hon tyckte det var lika vemodigt som vi andra... Buhu, kommer att sakna henne och hennes energi jättemycket. Men om jag känner henne rätt så står hon snart i dörren igen och vill komma in (*ler*).

En fantastisk kväll igår, så vi satt ute och käkade och drack lite rött sen tog vi en skön promenad när solen gått ner innan vi satte oss och tittade på en film. Shutter Island. Har ni inte sett den så låt bli... mycket märklig och rörig film, en typisk Scorsese. Då var den vi såg i fredags åtminstone lite bättre. Edge of darkness, även om inte den heller var någon riktig höjdare. Känns som om det blir svårare och svårare att få något riktigt bra nu för tiden... i-landsproblem. I know!

 

Nu skall jag fara bort och handla lite till en matjesröra inför kvällen, inhandla en diskbortse samt plocka lite blåklint till bordet sen är det bara att invänta en mysig kväll i Torsebro tillsammans med goda vänner! Och imorgon, när man är lite så där halvseg, har vi blivit bjudna på grille på eftermiddagen. Hur gött är inte det då!

Önskar er alla en riktigt skön, varm och festlig Midsommar

//Farmskan

PS! Äntligen är stor-sonen på väg till Vegas. Planet igår blev inställt och han fick tillbringa en natt på Kastrup i väntan på ett nytt plan. Surt surt... men jag tror han tog det med ro och istället for till Rådhusplatsen och såg Danmarks fotbollsmatch på storbild. Och så förlorade dom... surt surt. Älskling, ha en underbar Vegasresa!!

Mer imorgon

Klockan är sen, filmen är slut och det är dags för sängen för Farmskan så detta är bara en liten hälsning så här på sentimmen... får skriva mer imorgon.



Med kärlek till alla goa vänner jag har

Yes, I do love you!  //Farmskan

PS! Bottan... ge aldrig tips om sånger du hört på radion... det smittar!

En ny trend

Har tillbringat eftermiddagen med mitt gäng ute hos Frida i Böglarehult (av alla ställen i Sverige), en förort till Lönsboda. Det blev en skön avslutning på en hektisk vår. Nu väntar semester i omgångar för oss alla så det var liksom sista gången på ett tag vi var samlade.

Frida hade fixat midsommarmat och bakat jordgubbsbakelser, allt detta goda avnjöts i deras fantastiska uterum. Därefter hade vi lite olika övningar som rundades av med bra diskussioner... och givetvis också en fantastisk djurquiz... ha ha ha. Det är ju min passion! Dock var jag lite besviken över resultatet, bästa laget hade bara 5 rätt av 10 möjliga... nog borde man kunna mer om djuren i naturen eller? Både Pilla och Fru Ekdhal har ju dessutom fått lyssna på detta i bilen under flera års tid.

Visst vet ni att vuxen igelkott har ca. 5.000 taggar...

Det hela rundades av framåt halv 5 och jag fick äntligen dela ut mina små överraskningar. Väl valda böcker, gröna grillar, drömpuppor och Voodolls. 

    

Tror jag har skapat en ny trend. Själv har jag två på väskan redan men det lär bli fler... just Devil Baby är en klar favorit! De hade skrivit en jättehärlig dikt till mig, mycket om min otålighet och min passion för uppföljning, nyckeltal och annat (*ler*). När saker och ting är jobbiga brukar vi säga att "nu behöver vi samla chi och plocka äpplen"

Så här löd slutklämmen i dikten:
"Men nu är det dags att tagga ner
Låt allting komma som det sker

Sist men inte minst så vill vi att du samlar chi och plockar äpplen
Men eftersom du måste effektivisera allting så har vi redan gjort det till dig
... plockat äpplen!"

Och så fick jag en stor skål med äpplen... tyckte det var ganska fyndigt!



//Farmskan

PS! Ha en underbar semester i Vegas Macke... what happens in Vegas stays in Vegas!

Det började inte bra...

... och slutade inte bra heller för den delen. Idag har jag varit en hel del i den berömda röda lådan. Får väl bara hoppas att morgondagen blir något positivare än dagen... upp till mig!

Det började redan igår med att Dottern berättade att hon kört och krockat med värdfamiljens bil på en garageuppfart. Om jag säger som så... det är inte billigt att krocka i USA. Självrisken är hiskeligt hög. Vet inte om jag skall tycka synd om henne egentligen men visst, det är sura pengar att slänga ut, speciellt som man inte har dom heller. Men det är väl det som är vår lott i livet som föräldrar att finnas där och samla upp spillrorna. Ja ja, ingen idé att gråta över spilld mjölk...

Min underbare författarfavorit Christer Olsson säger bland annat i sin visdom "man kan inte älska sin partner 100%, man får vara nöjd om man kommer upp i 70-80% och sen kan stå ut med resten". Visst är det klokt sagt för precis så är det ju. Det finns saker som man ibland hänger upp sig på och jag vet att jag själv, i mina värsta stunder, inte är så rolig att leva med. Då får man ju hoppas att maken också kan stå ut med de procent av mig som han inte älskar.

Ta till exempel på morgnarna... jag tycker om när det är lugnt och tyst. Jag vill gå i min egen värld och filosofera. Läsa tidningen, toalettbestyr, välja kläder... maken däremot pratar gärna och mycket. Morgontidningen består av två delar, vi tar vars en del. Om han läser sin klar innan mig måste han börja prata med mig. Varför då?? Då tar det ju bara längre tid innan jag blir färdig med min del. Jag brukar låtsas som jag inte hör. Om jag börjar bädda då kommer han och skall hjälpa till. Varför då?? Gå och hämta tidningen istället till exempel. Logiskt i min värld och i hans värld är han bara hjälpsam...

Sen de andra 70-80% som jag bara älskar. Hans omtänksamhet, hans totala tillit och uppmuntran, hans kärlek, hans humor och att han gör saker som gör mig glad... I love my husband!



På torsdag morgon åker stor-sonen till Las Vegas... avundsjuk!!

//Farmskan

Ler i det tysta...

Kunde inte annat än le när jag läste denna insändare i dagens tidning. En på jobbet drog samma historia i förra veckan men jag lyssnade nog inte helt och fullt... men så här i klartext är den rätt kul och lite tänkvärd. Det är inte lätt att tillfredsställa alla.

---------------------------------------------------------

Tio kompisar som hängt ihop större delen av livet och som haft lite olika karriärer och vägval går ut och äter middag tillsammans. Notan blir 1 000 kronor. Notan fördelas liksom skatten progressivt, det vill säga de första fyra (med minst inkomst) betalar ingenting, den femte betalar 10 kr, den sjätte 30 kr, den sjunde 70 kr, den åttonde 120 kr, den nionde 180 kr och den tionde (den rikaste) betalar 590 kronor.

De äter middag tillsammans regelbundet och alla är nöjda. Restaurangägaren vill efter en tid lämna 200 kronor i rabatt varje middag till sina trogna gäster. Men man vill fortfarande betala middagen som skatten betalas. Problemet är att 200 kr inte går att dela jämt mellan de sex som hittills betalat och det hade också inneburit att den femte och sjätte skulle fått betalt för att äta.

Man reducerar i stället varje persons kostnader proportionellt som tidigare, med resultatet att även den femte får äta gratis, den sjätte betalar 20 kr, den sjunde 50 kr, den åttonde 90 kr, den nionde 120 kr och den tionde 520 mot tidigare 590 kr. Alla får alltså ett lägre pris och fem stycken äter nu gratis.

Man börjar nu jämföra vad man sparat.
- Jag får bara en tia av de 200 kr börjar den sjätte, men den tionde sparar 70 kr.
- Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den femte. Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20?
- De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den sjunde.
- Vänta ett tag skriker de fyra första som äter gratis varje dag. Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!

Alla nio skäller på den tionde och anklagar honom för att suga ut de fattiga!
Nästa gång kommer inte den tionde personen till middagen. Skönt tycker de andra nio och sätter sig för att äta. När notan kommer upptäcker de något mycket märkligt – det fattas 520 kr...

//Farmskan

Lupiner

Blev sent innan vi kom i säng igår. Maken var nog måttligt road över att jag och Modern satt och smågrät åt bröllopssändningen. Han höll ju ett jättefint tal till henne som åtminstone jag blev otroligt rörd av. Om man gråter åt detta vågar man knappt tänka på hur man kommer att gråta när våra ungar gifter sig. Buhu!!

Efter en natt där jag småsvurit åt Moderns hårda kuddar for vi ut till IKEA i Bäckebol efter frukosten. Det var en hylla och spegel som skulle inhandlas. När vi kom till kassan (självscanning) så blippade jag alla stora saker och sen hade jag även lite småplock i den gula kassen. Eftersom maken stod och höll de stora sakerna under armen sa jag till dom att "gå ni ut i bilen så länge så gör jag klart och betalar..."

Skulle jag inte ha gjort... man fick absolut inte lämna lokalen innan betalningen var helt klar. Så vakten följde helt sonika efter make och moder ut på parkeringen och hämtade in dom. Ha ha ha... Hjälpte inte att visa att jag betalt för grejerna, allt skulle lämna huset samtidigt efter genomförd betalning, stort som smått... Borde jag förmodligen ha fattat, men men... slutet gott trots allt. Nu är åtminstone allt fixat i hennes lägenhet och lampor, hyllor, sladdar och tavlor sitter där de ska. Guldstjärna till maken!

På hemvägen konstaterade man att det var fler än vi som ville ut och köra sådär en söndageftermiddag. Allt ifrån traktorer, husvagnar, raggarbilar, söndagsbilister, lastbilar och hästsläpar. Helt hopplöst att med någorlunda smidighet ta sig mellan Laholm och Hässleholm, omkörning är näst intill omöjligt på den sträckan. Tur att man då har helt underbara lupiner som står i diket att vila ögonen på... Lupiner det är sommar det



Ikväll får ni inte missa Michael Jacksons "This is it" på TV3

The way you make me feel!  //Farmskan

Firma Fix & Trix

Efter en ganska mörbultande thai-massage (fattar fortfarande inte hur hon kan ha så mycket klös i de små händerna) så styrde jag och maken bilen mot Göteborg. Modern har kallat "kom och hjälp mig" och då rycker givetvis Firma Fix & Trix ut. Ja, maken är väl Fix och jag trixar mest med allt möjligt, typ håller och pekar.

Maten var färdig när vi kom men sen var det bara att börja jobba. Jag och Modern dirigerade Fix ifrån soffan, för den kungliga vigseln ville vi ju inte missa. Jag önskar bara att någon hade rufsat om håret på honom och tagit av de där Clark Kent glasögonen han har.... han kan ju se rätt trevlig ut om han vill (eller får)



Men nu är det hela över, maken är klar och har också bänkat sig i soffan. Jordgubbarna är noppade och vinet står på kylning... nu är det bara lördag!

Love is in the air!  //Farmskan

Come what may!

Efter filmen fastnade vi i Bröllopskonserten och jag har bara några saker att säga. Fasen Peter Jöback, du är både snygg och en helt otrolig sångare. Come what may tillsammans med Helen Sjöholm gav rysningar...



Sen en annan lite underskattad sångerska till... Lisa Nilsson, vilken röst!

Tyckte konserten var riktigt bra och det var kul att se vilka som var där (=kändisspotting...). Fast man kan ju tycka ganska synd om Madeleine och Calle P... de får alltid några riktiga gamla uvar och uvarinnor vid sin sida. Kan ni inte också tänka er att det är ganska mycket diskussioner om det hemma på slottet innan?
"Måste jag sitta bredvid henne... kan jag inte få någon i min egen ålder"
Men nej, det är deras lott här i livet... stackare. Man vet ju hur det är själv om man får någon till bordet som man tycker är si så där...

Nej, nu blir det till att lägga huvudet på kudden

God natt //Farmskan

Låt hjärtat va me!

Precis skypat med döttrarna i USA. Det var uppåt värre, fint väder, shopping och lite party på det. Har det nog alldeles underbart... skönt att se dom i varje fall och se att de mår gott.

Gårdagens tjejkväll hos Grahnskan och hennes chateau mitt i skogen var jättebra. Vi hade en trevlig kväll med god mat, hembakade biskvier (nej, jag delade inte utan åt en hel) och sen lite småsnack på det. Det var rätt så roligt när vi körde igenom skogen på vägen dit och en av tjejerna sa:
- Det är inte lätt att få möte här precis
- Möte... här kommer bara en bil varannan palmsöndag.
Det är verkligen så, det är typ bara dom som bor på den vägen. Lantligt och så dom!

Idag har jag varit i Lund på förmiddagen på möte, var klara vid lunch så då var det skönt att kunna köra hem och sätta sig och jobba. Mycket som händer hela tiden nu på jobbet, nytt på gång och förändringar både här och där så det är utmaningar utav bara den... vilket jag älskar.

Ikväll körde vi ner en sväng till farmor Signe. Jag brukar ju göra det på helgen men eftersom vi lovat Modern att hjälpa henne med borr, hammare, bågfil och annat arbetsjox så kändes det skönt att svänga ner om idag istället. Hon var på strålande humör och skrattade glatt åt... ja, det vet jag inte. För inte var det åt mina skämt i varje fall, för dom hör hon inte. Men vad gör det... huvudsaken att hon är glad.

Maken hade tänt grillen och hällt upp lite rödvin när jag kom hem så nu är jag lagom trött och seg... Har en ny film som ligger och väntar så jag får väl hålla mig vaken så länge i varje fall. Lite sovmorgon blir det imorgon, sen en thaimassage innan kosan styr mot Göteborg. Hoppas vi hinner upp till vigseln, känns som om man vill se åtminstone den av bröllopet med stort B.

Bjuder på en hjärtlig bild av en härlig kollega!



Låt hjärtat vá me... i allt ni gör!  //Farmskan

Hungrig

Igår natt hade vi release på jobbet och då är vi några som har beredskap om något händer. Känns otroligt enkelt att tacka Ja till en sådan uppgift innan, men man är inte så kaxig när telefonen väl ringer sådär runt 4-snåret. Och man vill ju gärna vara alert när man skall ta lite beslut... och just alert är nog inte ordet man först kommer på när det ringer. Det var jag och en ensam igelkotte här på gräsmattan som var uppe, det var ljust ute och man kände att det skulle bli en fin dag. Hur lätt är det sen att krypa ner och försöka somna om? Nej, just det... Men, men, det händer mer sällan än ofta att vi behöver bli uppringda så man skall egentligen inte klaga. Releasen gick bra och det är det absolut skönaste och värt en vaken timme.

Idag har det varit en mötesdag á la fulltecknad. Tänkte på det att det är rätt roligt vad man kallar alla dessa möten egentligen: Stormöte, Avstämningsmöte, Incidentmöte, Inför OP-möte... och ändå är ju alla egentligen bara ett utbyte av information. Bra har det varit i varje fall, speciellt en dragning om möjliga moduler vi skulle kunna börja använda. Well done Thomas!



Ikväll är det tjejkväll hemma hos Grahnskan och jag har redan buller i magen av hunger. Var visserligen ute på lunchen och åt med stor-sonen men det tycks magen ha glömt. Vill inte ta något innan vi åker heller för jag vet ju att Granskan är en duktig kock och då känns det ju dumt att bonna med mackor. Nej, det får bullra helt enkelt.

En som bonnar med mackor och som äntligen hittat tillbaka till smörgåsarnas förlovade land och sitt favoritställe Subways är stor-dottern. De verkar redan ha hunnit med att både shoppa och ha lite kul... härligt tjejer! Men jag skulle gärna vilja veta vad det egentligen är hon smetar på mackan... säkert något sött och äckligt (*ler*)



Nöjd och glad - kexchoklad!  //Farmskan

PS! Idag är jag verkligen det... nöjd och glad för förtroendet

Äntligen

... kom solen och värmen. Hoppas den stannar ett tag. Passade ju ypperligt idag när jag satt hemifrån och jobbade och jag tackar högre makter för trådlöst bredband. Uterummet fungerade utmärkt som arbetsrum för jag har inte riktigt lika bra air-condition som på jobbet här hemma. Och den micrade laxen till lunch smakade extra gott i sommarvärmen.

När jag satt som bäst och käkade lunch tyckte jag det kom musik, eller snarare sång, från någonstans i närheten. Allt ifrån "I natt jag drömde" till "Han har öppnat pärleporten" med starka röster. Om jag får gissa var det nog ålderdomshemmet längre upp i backen som hade besök av en sångkör och det fina vädret gjorde nog att de satt ute och fikade. Riktigt trevligt med lite live-musik till maten, det händer inte var dag. Fast låtvalet var väl sådär...

Mäklaren kom framåt kvällen och värderade huset så nu är det klart. Hon vet vad vi vill och vi vet vad hon har att erbjuda... nu gäller det bara att det synkas ihop. Den som lever får se.

Maken har haft träning i källaren så jag passade på att åka ut till Rita. Världens maffigaste räkmackor bjöd hon på... mums! Sen lite kaffe och småprat på det. Hon är så klok min lilla svägerska och så lätt att tycka om. Hade med mig lite klädpåsar till henne också från kompisen Lotta på MQ så lite tid gick åt till att prova allt (*ler*). Åkte vidare sen till Wä och Bottan för en massagestund. Så gott, idag hade jag verkligen stela muskler i nacken... har väl snart jobbat mig till en gamncke igen. Snyggt!

Något annat som är snyggt....



Och stora dottern som får krama henne nu... Lyckost!

//Farmskan

Vuvuzela

Godkväll... så här en vanlig tisdagkväll. Eller vanlig och vanlig... jag och maken har varit på husvisning i Åhus. Stopp, stopp!! Vi vet! Vi är hopplösa och vi hade verkligen lagt planerna på flytt långt upp på hyllan. Men så ramlade hyllan ner och där fanns ett hus (*ler*). Mäklaren har visat oss runt och huset är nog egentligen helt perfekt för oss förutom... ja, ni fattar. Som vanligt ser vi problemen och inte möjligheterna. Men vi kom i varje fall så långt att hon nu kommer hit imorgon och värderar vårt hus. Ett steg närmare att släppa sargen.

Annars är det lite mycket just nu så imorgon tänker jag sitta hemifrån och försöka jobba undan det som behöver vara färdigt till torsdag morgon. Skönt att kunna ha möjligheten ibland!

Dagens inneord för tillfället måste väl ändå vara VUVUZELA.



Den perfekta sommarpresenten! Akta er gänget... snart kommer ni att sitta där med en egen i famnen och önska livet av era grannar... ha ha ha. Bara ordet, vuvuzela, känns helt underbart.

Lill-dottern var här igår med sin lilla hundvalp och hälsade på. Så otroligt söt var han... bet maken i fingret så det nästan uppstod blodvite. Skall bli roligt när han blir lite större och kan komma och hälsa på lite mer regelbundet och längre. Gott att ha en hund i huset igen.

Annars skulle jag gärna vara en liten fluga på väggen på Dulles flygplats ikväll när de båda stora systrarna Färm träffas i ankomsthallen.... blir nog både tårar, tumult och "tjejskrik". Hoppas ni får en underbar semester tillsammans och glöm inte att ni skall vara vänner hela tiden (*ler*).

The boy does nothing!  //Farmskan

Nyklippt

Hade en mycket trevlig kväll hemma hos kusin P igår. Som vanligt måste man ju då tillägga... Massor av god mat och svenska jordgubbar till efterrätt, kan man önska sig mer? Dock tror jag att maken skulle vilja lägga in en liten protest eftersom kryddorna gjorde att min mage levde sitt eget liv inatt... ha ha ha. Japp, även jag kan göra en riktig Färmare! Jag bjuder på den...

Hon fick jättemycket fina saker, bland annat en jättesnyggt halsband ifrån SNÖ som jag skall se om butiken i Älmhult har hemma. Långt i silver med en stenring i cerise... otroligt snyggt.

Idag blev det en riktig sovmorgon, skön frukost för att sen ta oss ut i trädgården. Maken klippte gräset och jag pillade med ogräset i vanlig ordning. Det är terapi för mig att få göra det... bara låta tankarna löpa fritt. Börjar bli dags att köpa hem lite mer sommarblommor också, hörde ju att värmen skulle komma i veckan. Men det tror jag när jag ser det.

Imorgon åker stor-dottern till USA och skall hälsa på lillasyster. Önskar er bägge en härlig semester... själv skall jag skypa med lilla dottern som hämtar hem sin hundvalp idag. Han skall heta Ramsey efter hennes stora idol... sa jag att hon läser till kock (*skrattar*)



Tycker synd om den stackars engelske målvakten som schabblade igår... det kommer att bli tufft för honom nu. Tror han skall få låna min nål mot dryga personer som borde skaffa sig ett liv, eller vad säger du Helen?

Älskar sådana här lata söndagar!  //Farmskan



Kalashelg

Det blåsar friska vindar vill jag lova, kom precis en riktig stöt som nästan lyfte hela taket. Men det är bra på ett sätt för nu blåser nog gräset torrt så man (= maken) kan klippa det imorgon. Det är snart i knähöjd... skulle kanske inte gödat i alla fall... hmmm. Maken är i Danmark och skall spela så det blir inget klippt idag i varje fall, så tråkig kvinna är jag nämligen, att jag inte fixar sånt. Jag har nog andra talanger hoppas jag (*ler*).

Dagen på jobbet innehöll mycket räknade och kalkyler... jag älskar att sitta med sånt och pula. Att se samband och försöka räkna ut resultatet av satsningar man gjort. Lite som professor Kalkyl i Tintin. En bra dag!



På kvällen var vi på studentfest efter jobbet hemma hos makens bror och sambo. Deras minsta gick ut och det var fullt av folk och firade henne. Många fina presenter, god buffé och härliga tårtor. De hade ju en himla tur med vädret trots allt, prognosen var ju inte direkt lovande från början, men det blev ju hyfsat till slut.

Idag var vi uppe tidigt och sen skjutsade jag maken till samlingsplatsen med allt hans pick och pack. For ner till farmor Signe sen en stund som var vacker som en dag i lila tröja. Dock börjar hon få problem med sina ben, de svullnar och såren vill inte riktigt läka. Och det är klart, hjärtat pumpar väl inte lika bra längre. Men hon var på glatt humör ändå tyckte jag och vi hade en trevlig stund. Pia och Jan(a) kom också så det var fullt upp.

Sommaren och därmed lite semester är ju snart i antågande och jag har länge gått och funderat över vad jag skall köpa för sommarpresenter. Men idag hittade jag perfekta sådana hos Helen på Feliz Design och jag är så jäkla nöjd!! Ibland bara springer man på den perfekta saken. Med tanke på att jag fick motstå lite spott och spe här hemifrån över min bristande fantasi till julpresent så hoppas jag att detta faller bättre i smaken.

Nu lite stryktvätt och sen ikväll party hos underbara kusin P!!

Ain't no sunshine when he's gone!! //Farmskan

Obegripligt

Kolla på det här:

Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det inegn rlol i viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet

Det finns hopp för alla med skrivsvårigheter... man förstår i alla fall. Helt obegripligt att hjärnan fungerar så bra fast det är så fel.

Maken har precis gått och lagt sig... hans förkylning är inte att leka med kan jag upplysa om. Han både ser och hörs sjuk ut. Hoppas nu inte att jag blir smittad, jag vill verkligen inte bli sjuk nu när snart sommar och semester är här. Mycket på gång också både på jobbet och på fritiden så det är inte läge att bli liggandes... fast det är det väl aldrig egentligen.



På tal om sjuk... såg ni Greys Anatomy igår?? Första delen i säsongsfinalen gick igår och det var så otroligt bra och spännande. En galen man med pistol som tog sig in och sköt vilt. Jag och maken låg helt förlamade när programmet var slut och sen for vi upp och gick ut på nätet på ABC:s hemsida och såg sista avsnittet på engelska. Här satt vi två trötta svenskar och såg på datorn mitt i natten. Det gick bara inte att gå och lägga sig och inte veta hur det skulle gå. Jag älskar Greys Anatomy!

Dagen har varit bra och det känns som om vi är på rätt väg. Vi gör mycket bra saker och när man då får bekräftelse på det känns det extra gott i magen.

På dagens pepp-kort: "Idag slår dina drömmar in". Jag gick länge och funderade över vad det där kunde vara... Frida trodde kanske det var mina mardrömmar, men jag kände inte igen det heller. Sen slog det mig... Heureka!!! Det var ju 101,9. Första delen av drömmen har slagit in och tidigare än beräknat... yaba daba daba daba daba dam



Nu väntar bara lugn och ro på kvällskvisten  //Farmskan

Att ett hårstrå...

... kan orsaka så mycket frustration!



Nu när man kommit upp i den gyllene medelåldern så börjar håret växa på ställen där man verkligen inte vill att det skall växa. Som på hakan till exempel... och då inte i mängder utan ett enda, fruktansvärt hårt och fullständigt omöjligt att plocka. Man känner det klart och tydligt med fingret (och det måste man ju göra hela tiden när man väl har hittat det) men försök att se det när du står med pincetten i högsta hugg. Stört omöjligt ens med mina ultraförstorande glasögon... gaaahh!!!

Fick ett bryt på ett hårstrå på jobbet och fick låna en pincett av en omtänksam kollega. Men hur jag än försökte så fick jag bara med mig delar av skinnet vilket resulterade i att jag istället var helt röd på hakan och alla då genast undrade vad som hänt. Smart...

Nu har i varje fall vi som börjat bli lite till åren bestämt oss för att fixa ett skåp på jobbet som skall heta Klimakterie-skåpet. I detta skall förvaras alla möjliga saker man kan behöva när man går från lugn och fullständigt normal till fullständigt galen. 

Ikväll skall jag bara slappa framför Morden i Midsomer som har premiär idag för fyra nya avsnitt. Maken är otroligt förkyld (= nära döden) så det blir nog en lugn kväll (*ler*). Just nu sitter han och lyssnar igenom dotterns film ifrån examenskonserten. Låter bra Elin... det är du och Elivs



L - is for the way you Look at me!  //Farmskan

Prisa Gud....

... nu kommer skatteåtebäringen!



Idag hoppade man till lite extra när man gick in på internetbanken... skattepengarna som i år innehöll ROT-avdraget för renoveringen i källaren kändes välkommet! Vi renoverade ju innan de nya reglerna så man har ju legat ute med de pengarna i snart ett år... Nu blir det till att boka in resan till Madeira och besöket hos stor-dottern i sommar! Ser vi fram emot!

Veckan har börjat bra och det lugna, sköna tempot på jobbet håller i sig. Fick resultaten av senaste trivsel-mätningen och det känns som om det börjar gå åt rätt håll igen efter alla våra strapatser i höstas. Sånt gör mig så himla glad! Imorgon är det Lund som gäller och ett möte med samtliga ledare.

Hann också med en runda på varuhuset idag (händer inte särskilt ofta), skulle handla lite ljus och en solsäng. Sprang också på en fin present till kusin P som fyllde år i veckan men som skall fira på lördag. Så nu är det mesta av sådana praktiska saker fixat, både student- och födelsedagspresent. Trodde först att jag skulle kunna bära solsängen mellan jobbet och varuhuset men fick inse att 26 kg, 195 cm lång är inget man bär sådär under armen bara...

Dagens pepp-kort: Idag får du chansen att ta lite mer plats... hmm, känns inte som om just den peppen var det som jag lider allra mest av precis. Men men... hörde denna på radion idag och kom plötsligt på hur bra han var egentligen Elvis. Eller hur Elin??



"Inte funktionen, men personen..." gjorde mig lycklig  //Farmskan

Grattis Sverige... och mig



Idag firar vi Sveriges Nationaldag... och ingen av oss här hemma visste egentligen varför det var den 6 juni så det var jag tvungen att slå upp. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung 1523. Så då var dagens kunskapspåfyllnad gjord. Grattis Sverige säger vi i varje fall.

Och grattis också till mig som gick segrande ur gårdagens tävlingar. Ja, inte ensam förstås men mitt lag. Fantastiskt väder och härlig stämning hela eftermiddagen när vi tävlade i allehanda grenar. Alltifrån kast med vattenballonger (tack för den träffen Melker!) till att gissa kryddor och bygga ord. Otroligt kul och lekar som passade både barn och vuxna i en salig blandning. Jag är dock tacksam över att jag slapp äta chokladpudding från en tallrik med händerna på ryggen... de såg helt otäcka ut när de var klara.

Frida här finns lite tips till den 23:e... ha ha ha

Efter lekarna var det en liten paus under tiden som Köttessen kom och påbörjade grillet, och sen startade vi själva festen runt klockan sex. Högt i tak, musiktävlingar, historier och snapsvisor till makens dragspel. Trevligt! Vi vandrade hemåt runt 12-tiden och det var skönt att det bara var 43 meter hem... tyckte maken. Han somnade redan innan han la sig i sängen (*ler*)

Vi mötte en granne som upplyste oss om att hon sett en livs levande grävling i vår trädgård. Hon påstod att de dessutom hade haft ögonkontakt. Detta är ytterst konstigt eftersom vi har inhängnat precis runt hela tomten. Hmm... detta kan man fundera över på två sätt:
1) Damen är inte riktigt nykter och har sett fel på en grävling och en katt.
2) Damen ser inte i syne och således skall man nu oroa sig för att möta en grävling

Jag kan dock lugna er med att säga att Nej, det är en myt att de biter tills benen krossas. Dessutom en svensk myt... men jag vill ändå inte ha den i trädgården.

Nu medan jag skriver tänker jag att helgen har varit god!! Vi har fixat uterummet, städat precis varenda vrå i huset, gjort iordning trädgården, lagat en otroligt god middag med lax och potatis så nu kan vi bara sitta ner och njuta de sista timmarna av denna härliga helg. Bara jag och lill-dottern hemma för maken har hoppat in extra på en spelning ikväll. Själv är jag glad att jag slipper det för kaffedoften från köket kallar och jag skall lägga pannan lite i djupa veck och fundera över lite jobbsaker.

Du gamla du fria, du fjällhöga nord!  //Farmskan

Egen skörd 2

Vet ni att egenodlad sallad och ruccola smakar så mycket godare än den man köper i affären? Det var egentligen det jag tänkte skriva om igår (med tanke på rubriken) men eftersom mitt minne inte är långt så handlade inlägget om något helt annat när jag väl började skriva. Men som sagt... jag odlar lite kryddor och sallad i en zinklåda och det är så himla gott och ta in och ha i maten direkt. Fattar inte att jag inte gjort det innan... När vi köpte huset hade vi både stort trädgårdsland och växthus men det försvann snabbt och såddes gräs. Men i den här formen är det perfekt... eller också är detta bara ytterligare ett ålderstecken.

Filmen igår, Sherlock Holmes, var helt OK. En lite annorlunda film får man väl ändå säga. Inte alls som en vanlig action. Fast Robert Downey Jr är en riktigt bra skådespelare. Han är ju inte helt osnygg heller...



Idag vaknade vi tidigt, solen var redan uppe och värmde gott. Efter en skön frukost for jag ner till farmor Signe en sväng. Paps & Babs kom också när jag var där. Hon var på ett strålande humör och skojade och skämtade. Hade varit ute en lång runda, skjutsad i rullstol, igår... det trodde man ju aldrig att de skulle få ner henne i en rullstol. Men det var som hon sa... "det var jag och en annan käring till". Värsta rullstolsrallyt.

Har städat och gjort iordning i uterummet och nu sitter vi bara och laddar upp inför dagens kvartersfest. Börjar klockan två med tävlingar och sen är det mat och dryck senare i kväll. Ett stort tält har satts upp och hela gatan är engagerad. Köttessen kommer hit och grillar så det blir nog riktigt trevligt... (om vi vinner tävlingarna vill säga annars får man ju tjura lite...)

Önskar er en underbar helg! //Farmskan

Didn't we almost have it all??

Egen skörd

Glömde ju berätta om mina nyinköpta smycken... En av tjejerna på jobbet har börjat sälja jättesnygga, och inte alltför dyra, smycken. Efter mycket om och men bestämde jag mig för ett jättesnyggt armband och en ring (modell resår med vita pärlor) också jättesnygg. Leveransen skedde igår på jobbet. Ringen satt verkligen fint och armbandet var snyggt men något för stort.

- Inga problem, det låter jag maken fixa ikväll.

Problemet var bara att när kvällen kom hade jag inte längre något armband. Det hade glidit av armen under lite bök och stök vid hemresan. Och ringen... ja, jag pillade kanske lite på den då... men helt plötsligt sprack resåren och alla pärlorna flög all världens väg. Snacka om att jag är lik farmor Signe "pillaren" Olsén. Hmmm... Tur de inte kostade miljoner i varje fall, får väl fixa en ny ring och tacka Sellenskan för att hon hittade mitt armband på parkeringen. Slarvmaja!

Har jobbat hemifrån idag och visst kändes det lite surt att sitta inne när solen stekte på altanen, but that's life! Mycket Excel och siffror idag som avverkats. Har också varit och klippt mig nu och jag trodde att runt 500 kronor kostar det nog, men ack vad jag bedrog mig. 250 kronor ville underbara Sascha ha så då gick jag helt sonika och belönade mig själv med en tunika på Åhléns... Hopplös, hopplös, hopplös... men ack så kul det är med kläder.

Ikväll blir det lite god mat, vin och sen den nya filmen "Sherlock Holmes"



Vad vore livet utan njutning?  //Farmskan

PS! Stort grattis till lill-sonen som klarade sin Omvårdnadstenta! Du är bäst!

En fluga

I morse kom plötsligt minnet tillbaka... minnet över vad som INTE är bra med värmen och sommaren. Flugor! De måste bara ha legat och lurpassat och väntat på att få komma in och irritera och skita ner. Så nu blir det till att leta fram flugsmällaren och ha den redo vid sängkanten. Att ha en fluga i sovrummet på natten kan nog vara något av det värsta som finns faktiskt... ja, jag vet... i-landsproblem.

Men sen räcker det att man går utanför dörren på morgonen och förstår att dagen kommer att vara varm och skön med mycket sol så har man glömt det igen. Tur man har kort minne...

Att det börjar närma sig sommar, semester och varmare väder märks på jobbet också. Lugnt och behagligt och inte så mycket möten. Chefen klagar alltid över att jag "jobbar på min image" när jag kommer för sent på möten. Jag tycker faktiskt inte att jag kommer försent varje gång men uppenbarligen är han av en annan uppfattning, trots mina lama protester....



Men tyvärr har jag nog den fula ovanan att komma någon minut sent... aj, aj, aj

Idag fick jag också reda på en rolig sak... vi har en Idol-deltagare anställd på jobbet. Skall tydligen finnas ett klipp på webben men jag hittar inte det (*missnöjd*). Får fråga honom imorgon om han vill dela detta äventyr med er...

First we take Manhattan  //Farmskan

Vilken onsdag!

Känner ni?? Känner ni hur solen steker på kroppen och att värmen, äntligen, kommit även till Skåne. Det har nog varit den drygaste och längsta vinter och vår vi haft i mannaminne. Man blir ju så mycket piggare och gladare när solen är framme. Jag och Fridus var och käkade lunch på en nyöppnad restaurang i Älmhult och jisses vad god mat de hade. Fisk med mandeltäcke, jag skrapade tallriken ren... mumma!

Annars har det varit en helt otroligt rolig onsdag. Idag var det många som drog på smilbanden på jobbet vill jag lova... bitvis var det nästan rörande, och man fick allt en liten tår i ögonvrån. Så kul och så himla stolt jag är över alla mina duktiga medarbetare och kollegor! Känns helt rätt att på mitt dagliga pepp-kort stod det "Idag kommer det att bli en rolig dag". Kunde inte stämma bättre (eller också är det så att man själv påverkar det... hönan eller ägget, hönan eller ägget?)

När jag kom hem stod här tre kassar fulla med kläder från kompisen Lotta på MQ. Det där händer med jämna mellanrum och de där kassarna glädjer inte bara mig utan även min svägerska och mitt tjejgäng. Så nu blir det lite provning ikväll och så hoppas man att där är mycket som passar. Alla övriga hoppas att där är inget som passar (*ler*)

Just nu är det ganska jobbigt att ha Dottern så långt borta. Skulle vilja ha henne här och tala om för henne att hon är guld värd, att sluta oroa sig så mycket och att inte tappa sitt glada humör... 141 dagar kvar bara! Snart, snart, snart är hon hemma igen. Stor-dottern är på väg över för lite semester och det tror jag är precis vad hon behöver just nu.



Glöm inte bort att du är värdefull!  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0