Snart snart snart snart snart...

Semester runt hörnet... hur skönt är inte det på en skala. Typ max. Imorgon bär det av och det blir ju lite av en kombinerad bröllopsresa och solsemester. Maken och jag firade nämligen 20 år som gifta i onsdags. Snacka om lång och trogen tjänst! Så här snygga var vi när det begav sig... Luggen Stefan Färm (*asgarv*)
 
 
Så idag blir det till att packa väskorna, fixa och pyssla lite och sen imorgon är det klippning (jag är sjukt långhårig) innan vi drar mot Kastrup. Längtar sjukt mycket, det har varit en tuff period den senaste tiden.

Tack Paps för hjälpen med Forex!
//Farmskan
 

Lily 5 år

Maken målar tak och jag kör lite jobbemail under tiden. Det är gästrummet på ovanvåningen som äntligen skall bli färdigt efter att fönstren blivit bytta. Det var ju inte det rummet vi prioriterade precis i somras men nu är det dags. Så en omgång till imorgon på taket och sen väggarna... när han sen är färdig drar jag igång tapetsering på en vägg och sen är det klart. Blir jättebra och stor skillnad mot innan.

I helgen firade vi Lily's 5-årsdag... några veckor efter själva födelsedagen men bättre sent än aldrig. De hade gjort god mat och härliga tårtor i form av en prinsessa. Eller ja, den var fin tills Mila fick för sig att smaka på den och förstörde lite av klänningen (*skrattar*). Som tur var så gick det att fixa med lite dekorationer så slutet gott, allting gott... men den lilla vispan alltså. Lily var nog nöjd i varje fall med sitt kalas och sina presenter.
 


Fyra arbetsdagar kvar sen lite välbehövlig semester. Dock verkar vi inte få något fint väder vilket är lite trist, fast vem vet det kan ju ändra sig också. Nåja, bara att få vila lite, läsa lite och äta gott räcker länge. Och med lite tur blir det badväder någon dag också.

Sa jag att vi dessutom firar 20-årig bröllopsdag i övermorgon?
//Farmskan

Honey I'm back!

Så var man tillbaka efter förkylningen igen... rösten har repat sig... inte helt raspfri men ändå så mycket bättre. Lite åt det basiga hållet kanske nu men det är ju också en charm i sig. Jag har faktiskt suttit hemifrån och jobbat mest för att inte smitta andra men också för att kanske slippa prata hela tiden. Bra att man har möjligheten till det.
 
Snart helg igen och den skall vi tillbringa i Motala med lill-sonen och familj. Lily's 5-årsdag skall firas... 5 år!! Kan ni fatta? Nästa höst börjar hon skolan och jag bara undrar vart åren tar vägen. Men det skall bli kul att träffa dom, Lily hade tydligen förberett lite tävlingar så "farmor ta på dig varma kläder" (*ler*)

I helgen skall vi dessutom få vår bil. Vi har nu provat att bara ha en bil men det blir rätt stökigt när jag jobbar långa dagar, är bortrest och ingen bil hemma för maken att komma någonstans. Så det här blir väl bra... en bättre begagnad Opel tror jag det är vi köper... ha ha ha. Har verkligen ingen koll

Sen är det bara en jobbevecka till innan vi sticker på "bröllopsresa".... japp, 20 år som gifta bör väl firas lite. Maken borde kanske tilldelas en tapperhetsmedalj... hmm... tål att tänkas på. Ikväll blir det dock lite annat firande då svärfar fyller 89 år. En sväng dit på lite fika och sen... ja sen är det fredag och helg.
 
Tjolahopp //Farmskan

Ljudlös i Åhus

Ja det är lite som titeln på en dålig film men precis så här är det... jag har ingen röst over huvud taget. Maken har givetvis blivit gratulerad av sina kompisar under dagen (*ler*). Har inte ont i halsen men det är rätt irriterande ändå förstås... lite feber har jag dock så soffläge är intaget med Candy crush, korsord och lite honungsvatten.
 
Idag fyller minsta barnbarnet Noah 2 år... GRATTIS Älsklingskillen!! Han är en riktig fotbollskille som till och med sover med bollen i sängen. Blir nog proffs en dag... men bäst är när man får mysa med honom och sjunga honom till sömns

Veckan har varit intensiv och tyvärr inte heller inneburit någon dag med hemmajobb så där är lite att ta tag i om man säger så i mailbox och annat. Men jag tanker faktiskt strunta i det idag helt och hållet. Annars skulle det ju kunna vara ett ypperligt tillfälle när man ändå bara ligger ner. Får väl se om jag tar ett tag imorgon och sen kanske tar en fridag i veckan istället.

Kvällen skulle annars innehållit lite grille och trevligt sällskap med grannarna från Everöd men det får vi hoppa över. Känns inte som att sitta ute i fukt är det som jag behöver just nu.
 
Nu skall jag försöka göra lite teckenspråk till maken att få lite fika... trevlig helg
//Farmskan

Mogen man

Det har inte varit den bästa dagen precis... men ibland får man bara bita ihop, ta en choklad till kaffet och gå vidare. Planet hem från Frankfurt var kraftigt försenat på grund av åska så vi landade inte förrän vid 11-tiden på kvällen. Så i säng strax efter klockan ett och sen upp tidigt för att åka till Helsingborg på ett möte. På vägen dit ligger jag bakom en bil, en gammal Volvo 740 med en mogen man i sina bästa år bakom ratten och ett barn som sällskap. En gul dekal satt fast på bakrutan... "Varning för fitthår". Vad är det med folk?? Vem vill köra omkring med en sådan dekal och samtidigt vara en förebild för sina barn... suck!
 
Nåja, väl framme i Helsingborg så visade sig att jag inte alls hade ett möte så att åka dit var verkligen helt onödigt... och en hyfsad lång omväg för att komma till Malmö (*ler*). Utöver det har förkylningen slagit till så jag känner att jag verkligen är förtjänt av den där chokladen. Jag håller igen en annan dag helt enkelt.
 
//Farmskan

Saker man inte vill höra

Även om jag inte längre är LIKA flygrädd så är där fortfarande saker man inte vill höra när man sitter startklar i ett flygplan och det är:
- Vi saknar lite reservdelar
- Vi behöver laga saker på noshjulet
Men lagat blev det och med 30 minuters försening lyfte vi äntligen mot Frankfurt igår kväll. Det blev med andra ord en sen ankomst men å andra sidan skulle vi ju bara crasha i sang eftersom dagen D är idag.

Vi befinner oss på ett jättehäftigt ställe med högt i tak och härliga murade väggar... vissa konferensrum är helt enkelt så mycket bättre än andra. Nåväl... nu börjar de ramla in så... bye bye
 
//Farmskan

Å det rajnade och rajnade

Tredje dagen i rad nu som regnet fullständigt öser ner. Sjukt jobbigt att köra fram och tillbaka till jobbet när regnet piskar mot rutan och man måste parera mellan vattenpölarna. Fast det är ju bra för gräsmattan (*ler*). Veckan har bara sprungit iväg och helt plötsligt är det fredag igen. Ikväll kommer makens syskon med respektive hit så det får bli lite Lasagne och gott vin tänker jag. Det är sällan som de träffas allihop så jag tror att han ser fram emot en trevlig kväll.

Annars blir det en lugn helg med lite höstfix i trädgården, höstfix i betydelsen flytta runt och dela växter. Skall bli skönt att få det gjort och sen så smått börja "stänga ner" inför vintern. Rune, vår gräsklippare, kör ju på ett tag till förstås...
 
Tre veckor kvar sen blir det en veckas välbehövlig semester. Kan knappt bärga mig
 
 
//Farmskan
 
 
 

Maken på vift

Tisdag kväll och jag sitter i köket och glor på Idol... ibland blir man inte klok på det. De som jag gillar och som jag tycker sjunger bra dissar juryn och vice versa. Men jag antar att det är därför som de är kända och rika och jag sitter i köket och kikar på TV (*ler*).

Maken däremot är på vift... tjänsteresa i London minsann. Det är hans första sväng så han var lite nervös igår när han packade sin väska. Tycker det är kul att även han börjar få göra lite kul saker och även resa lite. Allt hade i varje fall gått utan problem, fick precis ett SMS där han nu var på väg till restaurangen "Dirty Habit"... ja ja, antar att namnet inte har något med själva upplevelsen att göra, ha ha ha

//Farmskan

Kräftskiva ikväll

Ikväll vankas det kräftskiva med lite vänner och det skall bli himlans trevligt. Hade helt missat att man förmodligen borde köpt de där sjödjuren för några dagar sen och sen tinat dem lugnt och sansat, så nu får det istället bli snabbtining i varmt vatten så att de är ätbara till kvällen. Ja ja... det går säkert det också. Maken, som ni vet inte äter någonting från havet, får väl fixa en pizza eller nåt... så himla tråkigt. Själv skall jag gotta mig rejält och äta alla goda tillbehör. Mums!

Var en sväng hos Paps & Babs igår kväll och käka kvällsmat efter min klippning. Gott att slippa fixa mat till sig själv, det är så trist att äta ensam en fredagkväll, nu när maken är på galej. Vad jag förstod hade de lagat mat tillsammans hela gänget och det lät riktigt gott det som de svängt ihop.
 
Skall strax ta mig ut i växthuset och ta upp allting som är där. Det har varit helt otroligt bra men jag har också lärt mig massor:
- Man behöver inte så alla frö i alla påsar... det blir överfullt
- Förplantera tomatfrön inomhus på våren och sätt ut när de grott. Just nu har jag massor av tomater som förmodligen aldrig kommer att bli mogna.
- Skaffa rejäla band att binda upp vissa växter med... slipper kraschlandning
- Så vissa saker i kruka, blir så mycket lättare
Det blir nog trädgårdsmästare av mig också så småningom.

Väntar hem maken från hans konferens vid lunchtid, då skall jag försöka jaga ut honom också att klippa lite buskar. Får väl se vilket skick han är i (*ler*)

Ha en skön lördag vänner!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0