Mors dag

Först: TACK Manne för en mycket trevlig kväll igår, vi hade verkligen ont i skrattmusklerna!
Sen: Grattis världens bästa kusin PIA på din... ehhh födelsedag (*ler*)
och Sist men inte minst: Grattis Mor, Babs och Ebba på Mors dag!

Så, då var det avklarat... många att gratta och tacka idag kändes det som. Vi hade en riktigt rolig kväll igår tillsammans med Manne och hennes bröder. Skrattade gott och makens skämt (som han faktiskt ångerfullt bad om ursäkt för i morse) var nog det som gladde de flesta mest:

Jag: Har varit gött och ligga och sola idag, fast man får ju passa sig för rätt som det är så dyker grannen upp. Man får ha bikinin väl knäppt...
Maken: Men om du hade gått topless hade vi kanske sluppit honom....

Tur man har självdistans! Och tunikor som kan dölja eländet, eller hur var det?? Det roliga är att han själv tycker att han är så förbaskat rolig jämt... eller hur Elin?



Vaknade upp idag till fantastiskt väder, så det kändes lite trist att inte kunna utnyttja det fullt ut. Har nämligen jobbat med EU-valet idag. Jag och Ingemo har suttit på två äldreboenden och tagit emot förtidsröster några timmar. Hela 9 stycken röster fick vi ihop... Tjohoo!! Fyra på ena stället och fem på det andra. Det var i varje fall nio fler än andra distrikt hade lyckats få ihop så man får väl vara nöjd. Kanske inte just EU-valet är något som 90+ är jätteengagerade i heller. Men vi hade i varje fall en trevlig eftermiddag och fick ju några timmar att bara prata och umgås. Nu är det en vecka till det riktiga valet och den dagen blir något längre. Vi startar halv åtta och håller på till framåt elva på kvällen. Pust!

Har varit en sväng i Fjälkinge hos svärföräldrarna också och grattat på Mors dag. Smörgåstårta (nähä?!) och innan dess silla-mackor. Lite av en tradition faktiskt (*skrattar*).

Man får vara glad man är som är när man inte blev som man skulle  //Farmskan

Bränd

HURRA HURRA FÖR LENA SOM FYLLER ÅR IDAG! <3

Tror att hunden är skengravid för just nu går hon bara omkring helt oroligt med typ flera pipdjur i munnen. Gnäller också hela tiden och är allmänt jobbigt. När jag släppte ut henne för tredje gången i natt så kunde jag faktiskt hålla mig för skratt. Hade det inte varit för att hon är gammal och sjuklig skulle hon fått sig en omgång... (eller nej... man är ju så svag för henne så det är löjligt). Men drygt är det!

For iväg till Paps & Babs direkt efter frukosten för jag hade lovat att fixa hans mail. Värsta hackern vet ni (*storskrattar*). Men faktiskt fick jag ihop det och pappa blev nöjd och glad igen. Själv växte jag nog ett par centimeter för att jag faktiskt klarade av att laga ihop det. Man kan om man vill. Lite brunch käkade vi också hos dom och sen snörade maken på sig joggingskorna och sprang hem ifrån stan. Önskar jag hade haft sån disciplin eller energi, men jag är bara lat.

Slog mig istället ner i solstolen på terassen med kaffe och kaka tillsammans med Manne... det var betydligt skönare. Satt där ute i max 1 timme eftersom det var stekhett men jag lyckades ändå bränna mig rejält. Så nu ser det ut som om jag har en vit bikini på mig... störtfult!



Kunde varit jag... för 30 kg sen. Ja, ja... man får skylla sig själv. Nu är det dags för lite pingstfirande hemma hos Manne.

Även solen har sina fläckar...  //Farmskan

Skratt, Gråt, Ilska, Kärlek

Har ni tänkt på så många sinnesstämningar man går igenom på en dag?? Egentligen är vi människor några fantastiska figurer som kan uppbringa så många olika känslotillstånd. Man skrattar och mår bra, man blir ledsen och gråter, man blir fullständigt vansinnig av ilska och man längtar och känner kärlek. Häftigt.

Har haft en bra dag i Göteborg, en dag som innehöll en massa möten, både positiva och jobbiga. Med på resan var ex chefens chef (*ler*) och vi var effektiva som små möss och hann med en kaffepaus, två möten, morsdags present till Modern levererades, en glasspaus och utöver det... 57 mil i bil. Känsla: Glädje



Någon och någons bror.... drömscenario ju! Ha ha ha

Kommer hem, seg och trött, och maken har gjort lasagne och sallad. Står klart och väntar och man kan bara slå sig ner och njuta. Känsla: Kärlek

Dottern däremot... hennes dag har pendlat mellan glädje och gråt. Bråk och tjafs som jag bara inte förstår mig på... herregud man kan väl försöka att diskutera på en sansad nivå. Sen ännu mera gråt när hon i ilskan körde för fort och blev stoppad av polisen. En massa pengar fattigare och förhoppningsvis något klokare... tur hon skulle få sin skatteåterbäring nu, även om den kunde använts till något bättre. Men gumman... gräm dig inte, det som är gjort är gjort!

SÅ mitt råd till er alla. Livet är för kort för att bråka!!  //Farmskan

För jag har tagit studenten...

Fy fan vad jag är bra!! Ha ha ha... nej, det var grymt skönt igår att få lägga den sista tentan i händerna på läraren. Nu får man bara hoppas på att den också blir godkänd så man kan få kvittera ut sitt slutbetyg. AAhhh så gött! Vi hade en rolig avslutning också uppe hos Maritza på Unico Topfloor. Whiskey-provning, italiensk buffé, test av alkoholfria viner och lite "in på livet-frågor". Själv bidrog jag på kvällskvisten med min favorithistoria för tillfället... ja, ni vet den där om Batman (som jag dragit för alla känns det som).

Dottern var snäll och hämtade mig sen på kvällen. Puss till dig!

Dagen igår spenderades annars i Lund på vårt huvudkontor och ett projektmöte. Jag fick chansen att verkligen arbeta med både mitt tålamod och min diplomati... fast jag har ett hål i kinden där jag bet mig själv. Men det är bra att man får öva på sånt ibland också, och mötet blev faktiskt riktigt bra till slut. På vägen hem lyssnade jag av min telefon och då visade sig att jag hade varit på radion och sjungit. Synd man missade det! Skall se om jag kan hitta det på webben... tack för tipset Ingemo.

Men idag har jag varit i Älmhult hela dagen och inte fått undan ett skit känns det som. Men som maken och kompisen Lena säger, "det där är bara att vänja sig. Att göra just ingenting är ditt jobb nu". VA!?? Det har jag inte insett förrän nu. Jag skall faktiskt inte "jobba" så där som jag brukar "jobba" utan mitt jobb är att sitta på möten och tänka stort. Hmm... Så det har jag gjort idag.. hela dagen.

Nu skall jag bara prestera en presentation till ett möte i Göteborg imorgon och sen tror jag att jag bara skall hälla min sega lekamen i soffhörnan. Kanske till och med kan försöka mig på en kaffe. Förresten så har dottern nu fått en värdfamilj så resan till USA blir i oktober och det blir till Washington DC. Då blir det till att boka in en resa till våren... skall bli riktigt kul!

Sweet dreams are made of passion!!  //Farmskan

Lita aldrig på män med hörlurar....

Cirkel eller fyrkant?

Uppe med tuppen och for iväg till Växjö till Mercuri Urval som är dom som gör intervjuerna för tjänsterna på jobbet. Skulle göras tester idag på korsen och på tvären och man fattar liksom inte hur de kan få fram resultat av det i slutändan. Liksom vilken fyrkant som hör till vilken cirkel och vilket tal kommer näst i serien... Men resultat får de fram och de känns också precis på pricken. Kul att få vara med om faktiskt.

Drog ju ut lite på tiden så den tänkta lunchen med svärdottern i Växjö brann inne... sorry gumman! Istället fick jag slänga mig i bilen för att inte bli sen tillbaka till nästa möte på jobbet. Tellan ryckte in och köpte sallad till mig som stod så prydligt på bordet när jag kom fram. Jag har snälla goa medarbetare jag... <3

Känns just nu som om det är en rejäl åska i luften... helt svart på himlen och kvavt som katten. Maken fick fara iväg till jobbet eftersom hans IT-avdelning ville testa så systemet fungerade och det var makens jourkväll. Han var rätt irriterad när han for iväg men det berodde nog mest på att han missar Navy CIS som är hans favoritprogram. Men det skall vi ta igen senare ikväll för nu har vi fått första säsongen av "2 1/2 män". Världens bästa TV-program... har ni missat det så försök låna filmerna. Riktigt roligt!



Imorgon är det heldag i Lund på vårt huvudkontor, och sen på kvällen är det tenta-inlämning och party med skolan... skall bli skönt att få lägga den där bibban papper i hans hand. Minst ett par glas vin är det värt (*ler*)

Kan man verkligen ha hungriga ögon?  //Farmskan



PS! Tack för att jag får använda DIG som bollplank!

Ny vecka drar igång

Kändes riktigt skönt att få varit ledig lite extra... man hann ladda batterierna lite inför rivstarten som den här veckan bjöd. Söndagen blev lugn annars, var en liten sväng hos svärföräldrarna och sen sov Farmskan på sängen en god stund innan maken väckte en till doften av pytt i panna. Så gott det smakade då... att sen magen inte riktigt var lika hungrig som jag tyckte den borde var ju lite trist. Men men... tabletterna började så smått verka framåt kvällen så idag har jag varit lite piggare igen. Men det får bli te för min del nu, kaffe är inte att tänka på.

Ja, just det... rivstarten skulle jag ju prata om. Idag tror jag att halva Sveriges befolkning bestämt sig för att ringa till oss. Hela dagen har det varit ett himla tryck och som mest låg där väl 50 i kö... kämpades och slet som tusan men det är ju hopplöst när det ringer mer än man har folk till. Och tröttsamt för de stackarna som sitter där och kämpar att se att kön aldrig försvinner. Hoppas nu att de flesta har fått svar på sina frågor så det blir något lugnare imorgon.

Men min dag har varit bra, jag fick undan en hel del och ställde också in ett möte vilket gjorde susen för min eftermiddag. Att jag sen har teflonminne och glömde mina tentapapper på skrivbordet får man väl bara stöna över.

Maken och hunden har varit hos veterinären. Ingen borrelia men däremot är hon rejält svullen i sitt ena framben så han skrev ut smärtstillande till henne. Han tyckte att hon hade hög smärtgräns eftersom hon inte sa något när han klämde på henne överallt. Kan upplysa om att det har ingenting med smärtgränsen att göra... hon bara skiter i honom, dissar honom totalt. Summa summarum: En vaccination ("när vi ändå var där"), smärtstillande för frambenen, en vätskefylld cysta på svansen och ett nytt "mycket effektivt" fästingmedel. Skulle tydligen döda dem direkt. Ja, ja... vi får väl se.

Nu skall jag betala den hutlösa räkningen ifrån byggkillen. Bäst att göra det innan vi äter så man vet om man har råd att köra och handla mjölk... buhu!!

//Farmskan

Aj aj aj

Hade en jättemysig lördag igår! Först med Paps och Babs på Humlalyckan och åt lite buffélunch och sen på kvällen kom Ingemo & Curt med sin lilla hund Tuva (terroristhunden kallad...). Eftersom vår Mitzi är den mest asociala hunden i hela universum när det kommer till att umgås med andra hundar så gjorde vi det helt enkelt lätt för oss genom att lägga henne i hallen. Hon var mycket nöjd med det upplägget och sa inte ett ljud. Den andra lilla tjejen var med oss och verkade nöjd med det... en riktigt tuff liten westie-dam det där.

Men lite mat och god efterrätt som maken gjort och så lite gottis på det så mådde man som man förtjänade när man gick och la sig. Hade jättesvårt att somna och tyckte att det körde väl mycket i magen... skit, inte maginfluensa väl?? GIT!!! Men det blev tyvärr inte bättre utan snarare värre och riktigt ont hade jag. Så mina vänner... förmodligen är det väl magkatarr som har slagit till och med tanke på hur jag stressat de senaste veckorna så får jag helt enkelt skylla mig själv. Somnade, till slut, runt halv 3 inatt och har sen vaknat från och till så idag är jag hängig....



Och precis nu kommer min pappa att skälla på mig... ha ha ha.

Nej, nu skall jag gaska upp mig och köra till Apoteket och köpa magmedicin. Brukar ha en ask hemma men det hade jag inte idag så då är det bara att ge sig iväg. Ringde till Apotekets talsvarstjänst för att ta reda på öppettiderna

- Vilken ort är det du söker (säger den mekaniska rösten)
- Kristianstad
- Kristinehamn... är det rätt uppfattat
- Nej
- Vilken ort är det du söker
- Kristianstad
- Kristinehamn... är det rätt uppfattat
- Nej för helsike.... KRISTIANSTAD

Det gick till slut och man blev inte alls uppstressad av detta heller.... //Farmskan

Veterinär anropad

Gött med sovmorgon idag... maken smög iväg runt halv 7 men sen sov jag och hunden ett par timmar till. Vid 9-tiden gav vi oss ut i skogen på en runda och då märker jag att hon haltar jättemycket på frambenen. Fy, det såg riktigt tråkigt ut. Första tanken som slog mig var att hon fått tillbaka sin Borrelia igen.... det var ju så hon började förra gången också. Hon får ju hur mycket fästingar som helst också, fast att vi har tre skydd samtidigt... pulver i maten, spot i nacken och så ett halsband. Otroligt egentligen. Ringde veterinären i varje fall men där var fullt idag så han får titta till henne på måndag. Bara hålla tummarna för att det inte blir värre.
Lilla pussgurkan!



Annars har jag, på min lediga klämdag, i stort sett färdigställt min sluttenta (Tjohoo!!), sen har jag fyllt i ett frågeformulär, lagat mat och tvättat... Och så förstås tagit emot den STORA räkningen ifrån byggkillen. Han överlämnade den personligen för att vi verkligen inte skulle missa den i brevlådan. Nu blir det vatten och barkbröd för familjen Färm ett tag framöver.

For ner till Åhus och hämtade makens bil eftersom han bestämt sig för att springa hem ifrån jobbet (nästan 1,6 mil...). En kompis ringde och sökte honom
- Nej, han är inte hemkommen ännu... han springer hem från jobbet idag
- Var jobbar han?
- I Åhus ju...
- Idiot!!
Och så var det sagt....

Imorgon skall vi åka till Humlalyckan med Paps & Babs och äta lunch och sen på kvällen kommer mina favoriter Ingemo & Curre hit och käkar lite gott... det blir en bra lördag! Men nu väntar en film och lite fredagsmys med maken och tjejerna... hoppas hunden är så pass pigg att hon kan tigga lite godis.

Always look on the bright side of life!  //Farmskan

Klädd i trasor

Usch.. jag var seg igår. Lite bubblig i magen och så sån där dov tråkig huvudvärk. Vi hade fått den nya Wallander filmen men jag lyckades somna bara en bit in i den. Får väl göra ett nytt försök imorgon när maken är på jobbet. Jag är ju ledig liksom (*ler stort*).

Kände mig lite piggare i morse dock och det var skönt. Att man sen suttit och häckat framför datorn hela dagen känns både bra och dåligt. Bra är att jag har lyckats kreera nästa 8 sidor!! Dåligt är att man har ont i nacken, trött i musfingret och har typ inte fått någon luft. Hoppas dottern snart kommer hem så jag kan kräva lite massage...

Hon var förresten på partaj igår med skolan. Mycket studentfester nu och den igår hade temat "Anything but clothes". Därför mina vänner gick hon iväg endast iförd trosor och strumbyxor och över detta ett sönderklippt påslakan som hon knöt över brösten.
- Skall du inte ha något under?
- Nej, man får inte ha kläder
- Men ingen ser ju det... tänk om ingen klätt ut sig, då kan det ju vara skönt
- Alla har klätt ut sig.
Helt lönlöst alltså, så hon for iväg klädd som en trasdocka. Maken skulle hämta henne vid bussen i natt men SMS:t om att hon tänkte sova hos en kompis kom runt 2-tiden. Sista tanken innan jag somnade om var... "Undrar hur hon tänker ta sig hem imorgon iklädd endast lakan". Hon är inte hemma ännu kan jag säga.

Nej, nu skall jag djupdyka i en ny kasse kläder från kompisen Lotta på MQ

Skaffa dig en bra dag!  //Farmskan

Långledigt... mumma!!

Snacka om kort vecka! Två dagar på jobbet och nu är det fritt till måndag... eller jag tar mig fritt på fredag som är klämdag. Fyra sköna dagar som till 64% skall användas för att påbörja och också färdigställa min sista tenta. Fy vad skönt det skall bli när det är över och man lämnar in den på onsdag. Skall bara hitta energi att komma igång imorgon... eller kanske på fredag. Det är bara så lätt att något annat tar över men nu är det fasen disciplin som får gälla.

Dagen har inneburit något färre möten... endast 5... helt otroligt. Ibland undrar man varför man har skrivbord faktiskt. Men det har i varje fall varit lite mer tid över till normalt jobb också och jag känner att det börjar gå åt rätt håll. Känns som om vi blir mer och mer sammansvetsade och kan börja jobba bra tillsammans. Gött mos! Och Pilla... tack för bra feedback!



Efter jobbet kom Anki, min egen lilla specialkock, hit och så gick vi igenom buffén till studenten. Mycket god mat blir det och så skönt att få hjälp med alltihop. Blir stressigt nog ändå med tält, dukning, stolar och bord, blommor, ballonger, dricka, servetter och tårtor... Men kul skall det bli och jag vet att dottern längtar något grymt

Nu sitter jag här och känner mig lite sisådär faktiskt. Git! Jag hoppas verkligen inte att du smittat mig idag... men det bubblar oroväckande i magen. Jag har dock varken tid eller lust att bli sjuk just nu så jag "håller tymmarna"

Vad hände egentligen med Meatloaf?    //Farmskan

Hej! Hej då!

Ja, ungefär så var min dag idag... jag kom in vid halv 8, sa HEJ till mina kollegor och sen försvann jag iväg på möte, och möte, och möte, och möte, och möte, och möte, och möte. Klockan fyra var jag tillbaka så då var det nästan dags att säga HEJ DÅ igen. Tycker lite synd om dom faktiskt... det är inte mycket till närvaro hos den här chefen just nu. Men med rätt mental inställning så säger jag: Det kan bara bli bättre.

Dock klämde jag in en lunch med stor-sonen och njöt i fulla drag av att se honom!

Tre av ovanstående möten bestod av intervjuer av sökanden till en tjänst inne hos oss. Två av kandidaterna var riktigt bra, så där så man bara kände Wow! Big boss uttryckte sig mer i termen som "att man blev ju nästan förälskad..." Nja, så långt kanske jag inte vill sträcka mig men bra var dom, dessutom har ju jag min förälskelse på annat håll. Ha ha ha

Så nu har jag ägnat kvällen åt att komma ifatt dagens andra göromål... Dock luktar det nu gott av kaffe och popcorn (konstig kombination i och för sig...) så jag tror jag kryper upp till maken och ber om ett smakprov.

Ha en skön kväll!  //Farmskan

PS! Fru Ekdahl... hoppas du får en riktigt bra superplaneradiniminstadetaljsemester i Zelle!

RMI

Jobbat hemifrån idag på förmiddagen eftersom det efter lunch väntade en föreläsning i Lund med gamla avdelningen. Har några sådana gamla synder kvar att fixa (*ler*). Skulle bli hämtad vid 11.30 eftersom föreläsningen började klockan 1... gott om tid alltså. Dock behövde vi få något i magen så vi bestämde oss för att käka en hamburgare lite snabbt och lätt innan. Gick hyfsat bra... sen började det strula till sig.

Fredrik (som hade en jättefin ny GPS i sin bil) skulle leda karavanen in till Stortorget och Stadshallen där föreläsningen var. Vi hade en kvart på oss... Hittade vi Stortorget?? Nej, just det... vi snurrade runt och runt efter den där jäkla GPS:ens anvisningar och jag började känna mig lätt stressad. Till slut var det någon, tror det var Björn, som tog täten och äntligen så verkade vi vara på rätt ställe. 5 minuter kvar.

Ner i ett parkeringsgarage där chefens chef tydligen fick ett mentalt bryt i sin bil för att vi var sena och dessutom skulle parkera i ett aptrångt garage... 2 min kvar.

Sprang, 17 personer, en hyfsat lång sträcka i rätt hög värme. Flåsade oss upp för trapporna och tänkte att det är ju ganska trist att komma inrusande precis när föreläsningen börjat... DÅ, precis då, märker vi att vi är helt ensamma i Stadshallen. Förutom förstås en liten vaktmästare som sitter på en stol. Vad fan!! Det började alltså inte klockan 1 utan halv 2. Chefens chef gav mig det onda ögat och nu tror jag att det var sista gången jag fick ordna något... får väl göra ett försök med mitt nya gäng istället. Var tacksam nu!!!

Föreläsningen var kanon. Den handlade om RMI - Rätt Mental Inställning. Många dråpliga situationer och typer av karaktärer så vi skrattade gott. Kontentan var dock... det är bara du som kan ändra din attityd och hur du vill förhålla dig till saker. Mycket minnesvärda saker som säkert kommer att finnas i sinnet minst ett par veckor innan man är tillbaka i gamla gängor... ha ha ha.
Läs gärna mer på Jörgen Ooms hemsida: www.peakmotivation.com

Efter föreläsningen var vi på Big Bowl i Malmö och spelade bowling och käkade italiensk buffé. Allt som allt en riktigt trevlig dag men nu väntar duschen så...

Ti amo!  //Farmskan

Messersmitt? Moi?

Än en gång har Farmskan visat sig vara något av en guru... vill man veta i förväg vad som skall hända och var man skall satsa sina pengar så läser man helt enkelt bloggen. Den 22 februari... för snart 3 månader sen, så skrev jag på bloggen vem som skulle vinna schlagerfestivalen. Blev det så?? Jajamen! Det är jobbigt att ha rätt alltid...

Men grattis som tusan till Norge som dessutom har nationaldag idag!

Själv var jag och maken samt Manne och hennes bror på kompisfest i parken igår och maken förvånade alla (mest sig själv tror jag) med att dansa väldigt flitigt. När han dessutom gick upp på gammeldansmedleyt då trodde jag att han mist förståndet. Valsade runt med Sanna E så snabbt så han till slut föll... rätt på sin finger som idag är rätt blå och jättekrokig. Fast igår tror jag inte han kände någonting... han var rätt glad i hatten när vi åkte hem. Det förstår man också när man i förmiddags hittade en halv flaska rödvin liggandes i bagaget... Detta, mina vänner, hade aldrig hänt om maken varit nykter! Han fick ju själv en smärre chock när jag berättade det för honom sen... rätt roligt faktiskt!

Jag, dottern och kompisen Lena har haft en skön liten utflykt i sommarsolen upp till Humlelyckan. Ett mycket trevligt ställe som serverar både god mat, fika och snygga inredningsdetaljer. Ska se om vi inte skall kunna locka med oss Paps & Babs dit på en söndagsutflykt. Själv köpte jag med mig aprikosmaräng-kakor till kaffet ikväll... mumma!!
Inte så mycket kalorier i det väl Git? Mest ägg ju...

   

På vägen hem kliade det lite under Lenas sönderbrända fötter och när hon böjde sig ner för att klia sprack förmodligen någon äcklig blåsa så det bara rann ut sårvätska på gummimattan...
- Ser nästan ut som jag har kräkt...
- Ja, det hade fasen varit bättre...
Det är verkligen jättesynd om henne men det är ännu mer synd om mig eftersom jag tycker det är så läbbigt med såna här grejer. Manne däremot var helt uppe i det igår och ville tvunget kika och se hur det såg ut... men hallå! Det är bara jätteäckligt!

Det är tur att där är andra delar av Lena man kan tycka om....
//Farmskan

Att handla på Willys

Att åka en lördag förmiddag till Willys och handla det är en häftig upplevelse. Att det finns så många olika typer av människor är rätt fascinerande:
1) Pizzaägaren - handlar 43 gröna gurkor, 72 påsar riven ost, måååånga stora burkar med tomatsås och svamp och på toppen av allt 20 kålhuvuden
2) Barnfamiljen (med barn) - handlar storpack av allt som är billigt, det vill säga godis och chips
3) Pensionären - handlar storpack av allt som är billigt, det vill säga leverkorv och fläskben
4) Storvuxna människor - handlar 16 stycken 1,5 liters Coca-cola (fast man väger 150 kg)
... och sist men inte minst... vi snåljåpar som bara kör dit när man behöver storhandla. Vi handlar allt, vare sig man behöver det eller ej för när man storhandlar, då storhandlar man.

Ja, ja... då vet ni hur min förmiddag har varit. Så till er på jobbet: Jag har koll på målgruppen!!

Snart skall jag och Manne iväg till kompisen Lena och bli sminkade inför kvällen. Det ska bli kul att se om hon lyckas göra något åt ett ansikte som en annans... ha ha ha. Annars kan man ju alltid hålla sig i den mörka delen av danslokalen ikväll.

Vet ni varför det så sällan är män som svarar på relationsspalternas frågor??
 
Kära Walter,
Härom dagen när jag åkte iväg till jobbet, lämnade jag min man i huset som vanligt tittandes på TV. Jag hade inte hunnit långt när motorn la av och stannade. Jag promenerade hem för att be min man om hjälp. När jag kom hem kunde jag inte tro mina ögon! Han var i vårt sovrum med vår grannes dotter som bara är 22 år. När jag konfronterade honom bröt han ihop och erkände att de hade haft ett förhållande de senaste sex månaderna.

Jag ställde ett ultimatum: Bryt med henne eller så lämnar jag honom. Han har blivit av med jobbet för sex månader sedan och säger att han har känt sig deprimerad och värdelös sedan dess. Jag älskar honom väldigt mycket, men sedan jag gav honom mitt ulitmatum har han hållit sig på sin kant. Han vill inte gå på familjeterapi och jag känner att jag inte når fram till honom. Var snäll och hjälp mig!

Vänliga hälsningar Eva 

Kära Eva!
En bil som stannar efter att ha körts en så kort sträcka kan bero på en massa olika fel i motorn. Börja med att kontrollera att det inte är några stopp för bränslet. Om det är okej, kolla insprutningen och att det inte finns lösa kablar. Om inget av detta är fel, kan det bero på bränslepumpen, att det är för lågt tryck till motorn.

Hoppas att detta hjälper, Walter

That's why!  //Farmskan

Musfinger

Skönt att få vila upp sig igår kväll... jag och maken åkte till Bromölla och såg på lill-dotterns avslutningsshow. Hon slutar ju nian nu och detta var hennes klass projekt. Jätteduktiga var dom både till att sjunga, dansa och spexa. Dottern gjorde sin imitation av Filippa Bark och det var jätteroligt... Bara för det så skickar jag med ett favoritklipp



Du var jätteduktig Hanna! <3

Glömde ju berätta för er om en konstig sak som inträffade i onsdags kväll när vi hade grillbuffé. Jag och en kollega satt och snackade och käkade vid ett bord när servitrisen kommer med ett glas rödvin
- Detta är någon som inte druckit upp, vill ni ha det... synd att kasta.
- Ja, ja... sätt det här så tar vi hand om det.
Två minuter senare kommer hon med ytterligare ett glas...
- Här var ett glas till..
Men herregud... såg vi ut som ett par alkoholister eller?? Typ, där har vi två som verkligen ser ut att behöva bli ordentligt fulla ikväll. Ja, ja... man ställer ju upp. Ha ha ha.

Vet ni att jag har drabbats av musfinger. Alla andra drabbas av musarm men inte jag... mitt sitter bara i långfingret på höger hand. Och JA, det beror endast på för flitigt arbetande med DATORmusen. Det har varit så en tid men nu blir det bara värre och värre så idag har jag smort mig med Voltaren och tyckt synd om mig själv. Fingret är dessutom dubbelt så stort som det andra långfingret och det är inte snyggt...

Har jobbat hemifrån idag och fått undan hur mycket gammalt måste-arbete som helst så jag är grymt nöjd. Nu skall jag fara till affären och handla lite god mat och godis till ikväll. Imorgon blir det dans så då kan man skaka av sig de värsta synderna...

Skickar med (som ett tips ifrån Pilla) en rolig länk! Se den
http://video.nettavisen.no/video/821

Och ni... skicka inte SMS när ni är på fyllan!  //Farmskan

Samlar poäng

Mitt lag vann!! Helt otroligt... jag trodde verkligen inte att det ens fanns på kartan. Tyckte att vi presterade sådär men huvudsaken är att vi knäckte Big Boss och hans team för de var så otroligt självgoda bitvis (*skrattar*). Så vi fick godis som pris och varma applåder... Hade en trevlig kväll efter en lång dag. Jag gick på kavaj och jeans temat och det var nog bra med tanke på att 2/3-delar av deltagarna kom i keps och munkjacka. Klänning där hade nog känts lite udda. God grillbuffé blev det i varje fall och ett antal glas rödvin slank också ner. Vandrade hem till stugan runt midnatt och somnade som en stock. Och Ja, huvudvärken försvann

Sen var det på det igen idag och då var det verkligen en häftig förmiddag. Vi spelade ett affärsspel där man fick se en film och sen fick man välja olika scenarios... kan säga att mitt lags slutsats blev väl sådär. Men åtminstone vågade vi satsa lite jämfört med andra som bara spelade säkert hela tiden. Jag skyller dock på dansken i mitt lag för danskar... de kan ta vilka riskabla beslut som helst. Så vinst igår och storförlust idag. Undrar vilket som smäller högst? Vinsten i lek och stoj eller förlusten i affärsspelet... Hmmm

Ikväll skall jag vara hemma och samla lite förtroendepoäng hemma. Fast att det både är tjejkväll hos Grahnskan och vinkväll hos Titti. Jag har tackat nej till båda och känner mig nöjd med det. Lite kvalitetstid hemma är nog ett måste när man inte visat sig på ett antal dagar...

Så här blev tvättstugan och pergolan förresten





Ni ser kanske inte nätet ovanför men där skall i varje fall lite klätterväxter frodas

Nej, nu får man pussa maken!  //Farmskan

Många bra stories...

Uppe i ottan... här fick man ingen sovmorgon minsann. Klockan 8 prick var det start och nåde den som kom sent... Sen har talarna och berättelserna avlöst varandra hela dagen. Två korta pauser "max 5 minuter" och så en timmes lunch. Så den som tror att konferens är lika med "lite partaj och roligheter" skulle vara här just nu (*ler*). Men det har varit många bra föredrag och roliga talare, allt på engelska så man får ju vara superkoncentrerad hela tiden.  Kvart i fem var det slut och då var det dags för kreativ övning i grupp (= min paradgren).

Mitt lag hade svarta kepsar och det tackar jag ödmjukast för. Den gula eller babyblå kepsen var verkligen ingen skönhet. Totalt 14 team som skulle fotografera, kreera och lösa gåtor. Två tyskar, två danskar, en norrman och två svenskar i mitt lag så det var en härlig blandning... tror det gick bra men det får vi väl svar på ikväll.

Sitter just nu och funderar på om man skall klä upp sig eller inte inför middagen. Känns lite som om det kan bli precis hur fel som helst hur man än gör. Får nog gå på Safe och klä mig i jeans och svart kavaj. Det skall bli gott med mat i varje fall för det har det varit lite si och så med för Farmskans del så nu har jag lite ont i huvudet. Hoppas det går över med lite vin i glaset...



Make love!  //Farmskan

Konferenshälsning

Klockan är snart elva och jag och Ewy sitter här i våra pyjamasar i en liten stuga och ser på semifinalen i Eurovision Song contest. Sverige har precis gått vidare till finalen och då blev man ju genast mycket gladare. Tidigare ikväll när vi anlände hit till konferensen (vi och hundratalet andra från massa olika länder) så käkade vi en god buffé och drack vars ett glas vin. Mycket trevligt men ack så trött man blev efter det glaset. Känns att man varit i gång som en liten igel för så fort vinet rusade upp till huvudet så blev man lättvaggad... Men en trevlig förkväll inför konferensen som startar imorgon.

Annars har dagen gått i hundranittio och mötena har avlöst varandra... men bra möten och då är det genast lite lättare. Att man sen serverade damerna en "het räka" till lunch gjorde ju inte saken sämre... Ni kan sluta slicka er om munnen nu tjejer!! Ha ha ha

Har precis pratat med maken och han berättade då att
1) Tvättstugan är klar, inredning monterad. Endast el-arbete imorgon!!
2) Litauerna dök oväntat upp i morse och har byggt pergolan färdig... på 1 dag!!

Blev jättebra även om de små bilderna jag fick på telefonen var något små... De har dessutom lagt om stengången och tagit bort ett steg och istället gjort det som en liten ramp. Lite pensionärsvarning tyckte maken men jag tror det blev bra. Får väl testa den när jag kommer hem (*ler*)

Hoppas nu att ni får en bra dag imorgon, jag skall försöka göra ett inhopp imorgon kväll
Pussar till er alla //Farmskan

PS! Lena, sorry att jag inte hann svara innan och nu är man ju fullt upptagen =)

Behöver mer timmar!

Usch och fy vad jag känner mig otillräckligt just nu... agendan är fullproppad med en massa att göra, fritiden är inbokad, skolan kräver sitt och man hinner inte med att backa upp och stötta hemma. Har grymt dåligt samvete just nu och skulle verkligen behöva några timmar till på dygnet för att få det att gå ihop. Men jag säger som jag brukar... det ser ljusare ut om någon vecka och DÅ kommer allt att ordna sig (*ler ansträngt*)

Ikväll har jag varit på utbildning inför EU-valet i början på juni. Sitter som ordförande i en valkrets och fast man gjort det många gånger tidigare så känner man sig som en nybörjare varje gång. Skulle kuverten tillslutas eller vara öppna, skulle röstkortet vara med eller inte, vad händer om de lagt för många sedlar i ett kuvert... ja, ni vet sådana viktiga frågor som man bara måste kunna svara på.

- Du väljer ju faktiskt själv hur mycket du hinner med, sa maken
- Jag vet... men ibland tjörvar det ihop sig bara.

En bra dag på jobbet och fru Ekdahl är tillbaka i selen igen efter sin semester. Skönt att se hennes gängliga gestalt i korridoren igen. Hon berättade lite om sin resa i pendlarbilen och man undrar ju om allt det som hände verkligen kan hända på en och samma resa... ha ha ha. Blev dessutom av med sitt bagage på nedresan och man blir liksom inte förvånad. Sen har vi firat av Carl (alias Charles-Ingvar) som jobbar sin sista dag imorgon. Därefter börjar en ny framtid för honom på Banverket. Han sa att vi kunde ringa till honom när vi hade problem med tåget... snacka om att han måste ha en hot-line då. Hoppas verkligen de tar hand om honom för det är han värd!

Nej, nu måste jag börja packa. Skall åka på konferens med jobbet och är tillbaka igen på torsdag kväll... och så gick den veckan. Får snacka med den lena rösten hemma nu så maken inte får tupp-juck på mig. Men samtidigt ser jag fram emot denna konferensen för hela ledningen är där inkl. bröderna K och kanske himself också.... vem vet.

Så... om turen är med oss hörs vi ifrån konferensen annars får ni ha det bra!
Kram och puss från //Farmskan

Städpatrullen har jobbat

Fru Ekdahl hade tappat bort sin telefon i Turkiet. Hon var mest upprörd över alla bilder och filmer på sina barnbarn men också på att behöva leta fram alla sparade telefonnummer. Efter att vi hade snackat ringer där en kille på min mobil:
- Hej, jag heter Patrik och befinner mig i Turkiet. Jag har hittat en mobil och det senast slagna numret är till dig...
Snacka om tur!! Och vad härligt med ärliga människor.

Städpatrullen har verkligen jobbat idag... vi beslöt oss för att nu skulle allt i källaren rensas och städas. Byggkillen har ju skitat ner något fruktansvärt med byggdamm plus att en massa saker bara har fått staplas på hög. Så det var bara att dra igång och det gjorde vi med besked. Vi rensade och slängde en massa skit och bråte, sen dammsugning och golvmoppning på det. Så jäkla skönt!! Nu har han ju förmodligen bara en dag kvar, och det är att skruva upp inredningen, sen är det väl bara att vänta på den feta räkningen.... HUGA!

Kändes i och för sig lite trist att behöva vara inne idag eftersom det varit så fantastiskt väder... men det är ju som det är. Lill-dottern och hunden har i varje fall varit ute i vanlig ordning och tagit nya fina bilder



For inom svärföräldrarna en sväng när vi körde lill-dottern till Bromölla och sen har jag varit en sväng hos kompisen Lena med sina brända fötter ikväll. Lånade frivilligt (!) hennes helvetesmaskin igen, men jag måste faktiskt erkänna att benen blir väldigt mycket bättre än när man rakar. Vill man bli fin...

Imorgon är det måndag och då bara MÅSTE mitt nya, hälsosamma liv börja. Det går inte längre att låtsas utan nu är det hårda tag som gäller. Inget mer socker, inget mer onyttigt bröd... bara rätt mat och motion från och med nu... eller imorgon åtminstone.

Jag ber till Gud ikväll om karaktär!! //Farmskan

PS1: Manne, hör av dig... jag har något att berätta
PS2: Har en äkta sådan här att erbjuda om någon är intresserad...

SMS... till vem?

Följande SMS landade ikväll i makens telefon:

Agadari... haftay dahatu kurshi trafik dastpedaka.away
hazdaka nawi bruse /komalay kurdi örebro


Ja, vad svarar man på det...??

Och så kvällens två frågor:
1) Hur kan man vara så snygg som Matte snickare är...??
2) Hur fräsch är inte Tomas Ledin trots sina 57 år... ??

Men som maken säger... du får nöja dig med det du har.

//Farmskan

Lördagskoll

Nybakade frallor till frukost när jag vaknade... vet att jag är bortskämd men det måste man väl få vara också. Satt länge och läste tidningen och käkade innan det var dags att dra igång med lördagsbestyren (läs: tvätta och städa). Maken for ner i källaren och började måla väggen i tvättstugan med någon sorts sandfärg, och jag startade dammsugaren. Just nu är han helt toppad över att inte kunna få i ordning... han lider ju som ni vet av viss pedanteri min make. Men, jag tror nog att allt skall vara klart på måndag eller tisdag och det skall bli skönt. Blir ruskigt bra och framför allt fräscht och nytt.

Var en runda inne på Intersport och köpte mig lite nya skor. Har ju så förbaskat ont i mina benhinnor så jag kände att jag behövde nog ha lite riktiga skor, inte platta tunna sommarskor. Höll ju på att skrika rakt ut när jag skulle springa på Kastrup till tåget... aj, aj, aj. Två par Nike skor blev det i varje fall, ett par typ jogging och ett par lite mer street typ

      

Hoppas jag kan bli av med värken nu (annars får jag väl ta på mig en mössa...)

Paps & Babs har varit här en stund och fikat och nu har lilla dottern anlänt så det blir en skön kväll. Tellan! Det blir ingen fest ikväll. Maken ville "vänta tills han lärt sig lite mer" om det hela... så tyvärr får jag inte vara vacker ikväll i min långa klänning... buhu! Hoppas kusin Pia kan berätta allt för mig senare...

Fotbollsresultaten för helgen blev som följer: Grabbarna Grus vann överlägset sin hemmamatch mot Vetlanda med 4-0, Madde och hennes Öster förlorade mot topplaget Jitex med 2-4 och Amanda och hennes Växjö FF krossade sina motståndare med hela 7-1.... Resultat man får vara nöjd med. Lill-sonen hamnade dessutom på bild



Git på jobbet har möss inne i huset... Nu, nästan mitt i sommaren. Jag fattar inte att hon vill vara där, jag hade inte klarat av det en timme att veta att det fanns "lösa möss" som sprang omkring. Jag vet helt logiskt att jag är mycket större än dom och därför inte bör vara rädd men det låser sig fullständigt i huvet på mig. Så tyvärr Git... ingen fika inomhus hos dig förrän jakten är över och någon har satt Grönt Ljus på dörren. Idag kommer Fru Ekdahl hem från Turkiet och jag hoppas verkligen att hon haft en skön vecka...

Vet ni... jag känner mig glad och nöjd med livet!! //Farmskan

Avstämningarnas tid

Back in business och det märks att man varit borta några dagar... mycket avstämningar, små möten och folk som vill prata en stund. Jag gillar när det är så även om man samtidigt vet att mycket annat blir lidande. Men det får man ta igen en annan dag. Big boss bjöd ju dessutom på tårta i eftermiddags så det blev en god avslutning på veckan.

Här är lite bilder ifrån klostret i Tyskland

      



Mina kollegor ifrån Danmark och Norge, Mikael och Anne

Farmor Signe har gått och ramlat... det hände i måndags när hon varit hos frissan. Slog sig rätt illa eftersom hon inte hann ta för sig men eftersom hon är den hon är så reste hon sig bara och gick hem. Inte har hon ringt någon och berättat det heller utan detta märktes först i onsdags när Paps & Babs kom dit. Tråkigt... Känns som om det snart är dags för lite hemhjälp och annat som underlättat för henne. Men hon är ju envis som synden (kan det vara ett släktdrag? Pia?)

Har precis käkat tacos (snacka om fredagsmat....) och satt igång en tvätt (ja, den är aktiverad över helgen...). Snart skall jag ta ett ryck med dammsugaren innan det är dags för soffan och lite smågodis. Stereon spelar countrymusik och jag gör allt för att överrösta maken som bestämt sig för att träna in en ny låt på dragspelet... Livet är tufft, ha ha ha.

Denna låten är till dig älskade vännen Lena med sina onda fötter. Pussar!



Till er andra säger jag bara, tingeling, tingeling  //Farmskan

PS! Grattis i förskott också till dig NDOW

Japaner, japaner...

Hade en riktigt bra dag igår onsdag på vårt möte i Tyskland. Många saker att diskutera och många bra tips och trix som kom fram. Plus att man fick öva både på sin tyska och sin engelska... På kvällen åkte vi iväg allihop till ett kloster utanför Wiesbaden som varit platsen för inspelningen av "I rosens namn" med Sean Connery. Ett fantastiskt ställe och helt fridfullt, man fattar inte hur lugn man blir när man kommer innanför. Efter en trevlig guidad tur gick vi för att äta i deras klosterrestaurang. Vit sparris med kött och god sås. Tips från chefens chef och som vanligt (!) har han ju rätt. Det smakade underbart.

Visste ni att sparris gör att kroppen tappar vatten? Tydligen mycket värre än till exempel kaffe vilket var helt nytt för mig. Det var förmodligen därför man vaknade och såg ut som ett russin i morse... Kan i och för sig också bero på den koppen kaffe man drack strax efter halv tolv på natten och som gjorde att man var klarvaken i flera timmar efter man lagt sig.
Tänk Farmskan, tänk!!!

På frukosten i morse var där två turistbussar med japaner som skulle äta samtidigt... KAOS!!! Jag har nog aldrig skrattat så mycket någon gång. De tömde faten fullständigt. Tryckte ner bröd, pålägg, juice och frukt i väskor och jackor och sprang omkring och trängde sig framför allt och alla. Helt vilt och hysteriskt roligt. Bengt försökte slå sig fram för att få lite pålägg till sitt bröd men fick bara tag på två skivor falukorv... ha ha ha.

Efter ännu en bra dag, sitter jag äntligen vid gaten på flygplatsen i Frankfurt tillsammans med Mikael som är kundservicechef i Danmark. Vi har passerat två säkerhetskontroller. Mikaels hela väska gicks igenom plus alla papper han hade också (kunde ju gömt sig någon lite terrorist mellan bladen). Min dator och jag fick följa med en liten man in på ett kontor och scannas. Till slut (efter typ 10 minuter) kom vi igenom den första... sen gick vi fel och fick gå tillbaka. Det var dumt för då hade vi ju köpt lite saker på tax free och det fick man inte ha med sig in. MERDE!!! Man kan ju bli helt tokig. Tror det tog totalt över en timme för oss att ta oss från ingången till gaten. Men... nu sitter vi här och lämnar inte stället.

Längtar hem och till jobbet imorgon... bäst när allt är som vanligt och helst i gamla Svedala...

//Farmskan

Deutschland, Deutschland

Packad och klar åkte jag till jobbet imorse, helt redo för en tredagars tur till Wiesbaden utanför Frankfurt. Tåget skulle gå klockan 1 från Älmhult så man hade HELA förmiddagen på sig att jobba (*ler*). Började dagen med ett stormöte för hela kundservice. Jag tyckte det gick bra... fortfarande lite för lite diskussion och engagemang men det kommer!

Tog tåget vid 1 (vi vågade inte chansa på det som gick en timme senare... ni vet SJ:s leveranser är väl sådär...) och hade därför en hel timme på oss att spruta parfym på varandra. Gäller ju att dofta gott. Fick sällskap av två gentlemän från våra kontor i Lund och Köpenhamn och sen bar det iväg till Frankfurt. Flygresan gick fort och lätt, ett glas rött på planet gjorde att man slapp oroa sig för luftgroparna. Nu sitter jag installerad på hotell Ramada i Wiesbaden och skall snart sluta upp med de andra nere i receptionen.

Ville bara säga att jag mår bra, om någon undrar... //Farmskan

PS! Här kommer en härlig grillbild ifrån gårdagen (Tack Pilla!)

 

Luktar som en kolmila

Idag hade vi bestämt oss för att grilla korv i "rundningen" utanför jobbet. Detta för att celebrera vår flytt och lite som en kick-start på det nya. Solen har ju visat sig varenda dag nu i flera veckor så det kändes som en väldans bra idé att grilla korv till lunch och bjuda medarbetarna på. Sken solen?? Ja, jo... bitvis men det kom också lite regn. Så typiskt! Man skulle kanske haft regnkläder på sig istället...



Men Git (som visade sig vara en hejare på att grilla och arrangera bricketter) plockade raskt fram paraply och höll över elden. Smart! Ett trevligt jippo trots allt och jag tror det var uppskattat

Några kommentarer:
- Svart eller rå? (Kan säga att det var lite blandad kvalité)
- Va tacksam nu!!
- Kan någon hjälpa mig... jag ser inget för mössan

Annars har det varit en otroligt hektisk dag idag, massor av folk som har ringt in. Har förmodligen suttit hemma och kommit på att de skall deklarera och behöver uppgifter. Hoppas det blir lugnare imorgon...

Har precis kommit hem från en trevlig kväll på restaurang Rose Garden. Var där och firade en gammal arbetskompis ifrån Ifö-tiden. Jag och Ullstorps-Torgny bjöd henne eftersom hon fyllt jämnt... mycket trevligt och vansinnigt god mat. Rundade av buffén med lite glass, friterad banan och sirap på det. Säkert inget socker alls i det... Nu sitter man här och känner sig som en spärrballong och våndas över att man inte packat inför Tysklandsresan imorgon. Men natten är ung och jag kan sova på planet imorgon.

Pussar //Farmskan

På att igen...

Är det fusk att googla svaren till ett korsord?? Förmodligen... jag är nämligen en sån person som inte får börja på nästa kryss förrän det andra är löst. Vet att det är jättedumt men det är en regel jag har. Kryssen måste lösas från början till slut också, man kan inte börja på ett kryss mitt i bilagan utan man måste starta med det första och sen gå bakåt... oavsett svårighetsgrad. Sen när man haft en kryss igång under en vecka då brukar jag ge upp och googla... bara för att jag skall komma vidare. Om inte jag kan be Paps för han är en mästare på kryss.

Varmt och skönt väder idag också... nästan åskvarning skulle jag vilja säga. Sönerna med sällskap har gett sig på kasen igen, de hade match ikväll mot Älmhult. Borde kanske kört och tittat men jag orkar bara inte köra till Älmhult idag också. Känns som det räcker med de andra dagarna i veckan. I och för sig blir det inte så många turer veckan som kommer eftersom jag skall till Tyskland några dagar. Wiesbaden i utkanten av Frankfurt. Blir nog trevligt.

Det där med träningsvärk från gårdagens "maskrosmaraton" blev inte så farligt däremot har jag jäkligt ont under hälen. Så ont att jag faktiskt inte kan trampa ner ordentligt. Jag vet, det är jättesynd om mig. Verkar som om det beror på att jag just suttit på huk och därefter inte stretchat vaderna... Visst är det konstigt att det kan ge smärta under hälen. Nu skall jag därför göra små tåsit-ups (*ler*) i trappan för att råda bot eller helt enkelt vila bort det. Vad SKA man välja...???



Maken är på gång ut och springa, själv skall jag vila mig i form framför TV:n

Auf wiedersehen!! //Farmskan

PS: 8:e budet... Du skall icke bära färskt vetebröd i din väska

Blomstershopping

For iväg till Solhaga (världens bästa plantskola / -shop) och handlade hem en massa sommarblommor, plantjord, prydnadsstenar och redskap. Trädgårdsarbetet lockar nu när det är så varmt och skönt ute. Köpte en sån där mackapär som man skall sticka maskrosor med också, för är det något som jag är bra på så är det just det. Så nu har jag suttit på huk hela eftermiddagen och kretat upp dem en och en. Har nog plockat ett antal hundra men tyvärr så är där ju lika många kvar... men, sakta men säkert. Tror jag har träningsvärk imorgon....



Haft byggkillarna här också som hjälpte oss med altandäcket på framsidan. De skall bygga en pergola till mig på baksidan. Ser fram emot att få det färdigt också... sen får vi nog hålla byggkillar borta från oss ett tag. Maken är ruskigt trött på att allt är så "förbannat uppställt". Tvättstugan blir nog klar i veckan som kommer i varje fall så sen kan man ju ta ett ryck där nere och städa undan.

Ikväll skall vi ha lite grillfest, sönerna och "svärdöttrarna" kommer hem samt en kompis till maken så det blir nog en livad kväll. Potatisen är bakad, biffarna ligger i marinad och salladen skall snart hackas. Man behöver inte mer än så en kväll som denna.

Ha en skön lördag och ta det lugnt i trafiken! //Farmskan

Arbetardagen

1 maj - Arbetardagen, parader och protester... och så Broderns födelsedag



Grattis Babe!

Hade en jättetrevlig kväll igår hemma hos Manne. God mat och glatt sällskap... ett tag skrattade jag så mycket så jag fick håll. Det är otroligt skönt att få skratta riktigt ordentligt. Jag och Maken promenerade dit så det blev ju lite vin i glasen också. Maken tyckte också att "jag behövde minsann röra på mig". Har ni hört va??? Så säger man inte (även om jag innerst inne håller med men aldrig skulle erkänna det).

Sov sött och länge i morse innan vi blev väckta av Dottern som ville bli hämtad vid bussen... tur det så vi kom upp i det fina vädret. Bestämde oss för att hämta hem min cykel som av oförklarlig anledning hamnat i Vittskövle... visst är det märkligt att det bara går att cykla på ett håll? Det var likadant när sönerna bodde hemma. Cykla iväg gick jättebra men cykla hem... omöjligt.

- Släpp av mig i Vittskövle så cyklar jag hem, sa jag
- Du!! Då får jag möta dig med syrgas, sa maken
Alltså han har börjat ta sig ton... klick klick!

Men hem kom jag och behövde faktiskt ingen syrgas heller, så det så! Annars har dagen mest bestått av att tvätta, tvätta och tvätta. Snacka om i-landsproblem när man inte har någon tvättmaskin i en vecka. Herregud, man borde skämmas faktiskt. Nu skall jag dock hålla lite kväller, skall bara bädda rent och dammsuga av sen skall jag bara sätta mig med ett glas vin i uterummet och njuta. Det är jag faktiskt värd!

Imorgon kommer sönerna med fjällor... längtar! //Farmskan

PS! Lena... det var så här min ben skulle sett ut... jag sparade till stövlar

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0