Boring!!

Sjuk i hemmet... har inte heller knaprat en enda Alvedon utan låtit skiten härja fritt i kroppen och jag känner mig faktiskt bättre också. Lite Nezeril och halstabletter har skyndat på processen tror jag. Så nu är jag redo för jobb igen imorgon. Det är ju så tråååååkigt att vara hemma. Jag menar hur många DVD orkar man titta på?? Har alltid sagt att jag någon gång (när jag har tid och inget annat hindrar) så skall jag se filmerna om Ringen... men av någon underlig anledning så kan jag aldrig förmå mig att avsätta tid, inte ens idag när jag bara legat under filten. Men någon gång kanske...

Följande bild anlände idag till mobilen:



Stor-sonen redo för Asien och Australien... ha ha ha. Sötnos!

Fasen vad tiden går och man märker det allt mer nu när ungarna mer och mer skapar sitt eget liv. Idag har till exempel lill-sonen med fästmö skrivit på kontraktet på sin första köpe-lägenhet i Motala. Det är stort! Stora dottern är utomlands och jobbar och snart åker nästa till USA ett år som au-pair... Man slits mellan känslan av att det är otroligt skönt och samtidigt vet man att man kommer att oroa sig och längta till döds. Men det är väl så det är med vuxna barn. Jag är i varje fall otroligt stolt över alla mina fem ungar!

Blir ju mer tid över för maken och mig och umgås (*ler*)!



Kom hem igen... det räcker, du vinner men älskling kom hem igen! //Farmskan

SJ lyckades faktiskt

Gokväll kära vänner... precis hemkommen ifrån Stockholm och det är ljuvligt att vara hemma igen. Även om jag fick värsta sviten på hotellet... inte precis den vanliga jobbstandarden. Och Ja, det är en balkong med utsikt över hela Stockholm i bakgrunden.



Inget snack om var jag och Pilla skulle avnjuta Idol och Calles revansch direkt in i finalen. Sen var det ju dags för ännu ett Anna Anka & Co på måndagskvällen. Alltså fasen vet om jag inte har en ny favorit i Maria Montezani... hon är ju helt galen. Pratar som om hon är halvt i koma och har dessutom en IQ som kan få minsta myra att bli helt geniförklarad. Hörde ni hennes ekonomiska kalkylerande igår... men tjena!! Fast det är väl det programmet går ut på att vi skall förfasas.

Kundmötet gick bra idag och sen var det tågresa hem. Fortsatt känner jag mig inte helt kry så det blev mest sova för Farmskans del på tåget. Glädjande nog klarade SJ av sina åtaganden i båda riktningarna... ingen försening så långt ögat kunde se. Katjing på den! På hemresan hamnade jag i samma vagn som en liten bebis som ville allt annat än att åka tåg, och helt plötsligt kom jag på att jag kanske inte behöver ha så bråttom med att önska mig barnbarn. Fasen vad bebisar kan skrika...

Maken stod på perrongen och hade fixat lite kvällsmat där hemma dessutom. Är han bäst eller?? Precis vad en sjuk kvinna behöver. Har bestämt mig för att inte gå och jobba imorgon, behöver ju inte smitta i onödan. Nej, imorgon blir det sängläge för att försöka bli av med den här förkylningen en gång för alla.

Signed, sealed, delivered... I'm Yours!  //Farmskan

Goddag yxskaft

Det är tråkigt att vara sjuk... otroligt tråkigt och totalt deprimerande. Buhu!! Det har åtminstone gått åt rätt håll under dagen så resan till Stockholm imorgon känns som att den blir av.

Var ute en sväng och handlade lite potatis, mest för att få lite luft och stannade då till hos farmor Signe. Hon börjar tackla av rätt bra nu och det är kanske helt OK med tanke på att 98-årsdagen snart är i antågande. Hon har värk i kroppen säger hon och har svårt att resa sig...

- Får väl åka ner på stationen och så får jag nog en spruta

Stationen är vårdcentralen och där sker alltså enligt farmor mirakel. Där kan de fixa det mesta och nog borde det väl finnas en spruta för hög ålder och slitna leder. Hon hör dessutom ingenting längre utan man får prata med en ljudvolym som väcker hela trapphuset. Svaren blir också därefter så det är ingen direkt diskussion. Idag pratade vi om gamla tider och hur farmor ibland fick följa med och besöka sin mormor i Österslöv när hon var liten

- Vad hette din mormor?
Bara en tyst blick till svar
- Vad hette din mormor (provar jag igen något högre)
- Ah, det menar du inte... ja, det är så många som dör nu för tiden

Maken fick sig i varje fall ett gott skratt...

Lill-sonen och fästmö kom på oväntat besök och det är alltid mysigt. Maken står och tvättar bilen och jag skall snart börja packa och fixa med tvätten... en helt vanlig söndag alltså.

Come what may!  //Farmskan

Fortsatt febrig

Blir ingen kasedans för Farmskan ikväll. Har ändå försökt att hålla mig lugn och bota min feber och halsont men tyvärr så vill inte kroppen som jag vill. Fatta att man alltid blir sjuk på helgen!? Hoppas att jag blir bra till måndag för då är det dags för en Stockholmstripp igen och ett möte som är lite trickigt att skjuta på. Hade ju också tänkt att åka ner till farmor Signe imorgon men det är ju inte att tänka på om man har feber. Tror kanske att hennes 98-åriga kropp skall försöka hålla sig borta från baciller.

Nåja, maken är i varje fall frisk så han (och grannen) har byggt ett staket / stängsel / plank mellan våra tomter där det tidigare stått vissna tujabuskar. Samma stuk som vi har runt altanen så det blev riktigt bra.


Hej vad det går....


Snart klart va?



Segerns sötma är god... hyfsat nöjd med sig själv. Och det skall han vara med för det blev riktigt fint... lite singel, några stora krukor och annat "piff" så är det en helt ny uppfart.

Idag blev jag också addad på Facebook av en nästskusin som jag nog inte sett sen mitten av 70-talet... Rätt roligt och se vad som hänt under åren och det är väl det som är liksom andemeningen med Facebook, eller?

Nej, ner under filten igen. Maken har köpt lite godis som jag får trösta mig med.

BUHU!!! //Farmskan

Finns gränser va?!

Hur nyfiken får man egentligen vara??



1) När man stiger upp strax efter klockan nio, iklädd en rufsig morgonfrisyr och trosor... vill man se sin grannes ansikte i fönstret då? Svaret på den frågan är Nej, det vill man inte.

2) Om man är granne och ser denna fantastiska uppenbarelse... drar man sig då diskret tillbaka från fönstret? Svaret på den frågan är Ja, det gör man...

Tyvärr kunde då inte grannen svaret på fråga 2

Så trött!!!!  //Farmskan

Godmorgon... fredag

Godmorgon alla glada och nu var det väl verkligen dags för en uppdatering. Har haft besök på jobbet från kollegorna i de andra länderna så struktur-Farmskan har haft fullt upp. Ni vet kontroll, kontroll, kontroll... De kom i tisdags och sen har det varit full rulle i två dagar med möten och lite lunch/middagar.

I onsdags förmiddag skulle vi ha presentationer och visa upp saker som vi jobbar med på ett bra sätt, så jag hade anlitat mitt fantastiska stabsgäng till att fixa ihop detta. Eftersom det var lite rörigt innan så hade jag inte riktigt koll på alla detaljerna och då gick min spökhjärna igång på högvarv... Så natten mellan tisdag och onsdag drömde jag de mest fantastiska drömmar om hur de kom in och gjorde hula-huladanser och sketcher med getingar (?!) som ingen förstod sig på. Men... vilket gäng! De gjorde otroligt bra ifrån sig. Tack guys!



På onsdagkvällen skulle vi sen ha en middag ute på Möckelsnäs Herrgård och den skulle avslutas med chokladprovning. Tjejen kom in glad i hågen med sitt föredrag och sina chokladbitar...
- Hej mitt namn är Jenny och jag skall lära er allt om choklad
- Sorry... You'll have to take it in english since we have foreign guests here.
- Ehh VA!?
- Sorry... You'll have to take it in english since we have foreign guests here.
- Men det har ingen sagt till mig...

Stackars tjej... kan tänka mig hur hennes hjärta och mage gick igång, men hon löste det galant och vi redde ut de svåraste orden med tecken och lite charader... ha ha ha.

Men nu är allt som vanligt igen och jag sitter hemifrån idag och skall strax logga på jobbet. Har lite ont i halsen men jag hoppas verkligen det går över till imorgon för då är det kasedans i parken! Och kanske man då för höra allt om kärlek, eller vad säger du Manne??

Ha en skön fredag! Kramar //Farmskan

PS! Jonte... vet inte om du bad till Mekka eller du bara gillade att ligga med rumpan upp i vädret på parkeringen men hur som helst hoppas jag att du hittade det du sökte! Kram

Vacker som en dag

Ny vecka... och idag var det dags för stora dottern att åter resa ner till Madeira och jobba. Hon steg upp och käkade frukost med oss redan halv sex vilket var tidigt, men det var skönt att få den stunden. Hennes plan gick vid 2-tiden så skjuts fick vi ordna med hennes syster. Hoppas du får en härlig tid där nere darling!

Dagen har i varje fall rullat på i vanlig ordning och naturligtvis är det alltid något som hakar upp sig precis när man skall gå så Pilla fick stå och vänta. Nu ligger jag på minus så det skräller om det... Men hem kom vi och efter att jag droppat av henne så stack jag direkt ner till kusin P där vi skulle få testa lite make-up och andra roliga saker. Riktigt trevligt (och fantastisk god fika!). Kom hem med ett öga i grönt och ett annat i brunt så maken undrade nog lite men han är ju snäll och säger inte så mycket... är väl van förstås.

Har nu sett veckans avsnitt av Hollywood-fruar... ha ha ha. Veckans höjdpunkt!



Idag berättade hon att hon lägger ca 100.000 DOLLAR på massage och naglar... där ligger jag i varje fall i lä. Hon förstod in heller varför "folk inte unnar sig mer själva utan spenderar en massa på sina barn". Ännu ett Anka-citat som kommer att gå till historien!

Imorgon får vi besök av mina utländska kollegor. Först lite middag imorgon kväll och sen stannar de till torsdag. Skall bli riktigt kul och jag hoppas vi får bra dagar.

Kärlek!  //Farmskan

PS! Som tur är vann AIK... snart måste det väl bli tårta eller???

Tummen upp!

Vaknade redan klockan halv sju i morse (i och för sig inte så konstigt med tanke på att jag sovit bort i stort sett hela helgen...). Gick upp och la mig i soffan med min nya bok och väntade in att övriga familjen skulle vakna till liv. Vilken morgon det var också... solen stekte på framsidan så när väl maken slog upp sina blå tog vi en skön fika där. Efter bara en liten stund var man helt röd på armana. Så gött!!

Kände mig något piggare idag så en Alvedon och en Actimel senare for vi iväg till Matmässan. Köpte lite Foccacia, Ny chipssort, Salami (fy!) samt olika fonder och annat smått och gott med oss. Provade också den nya italienska glassen, Gelato. Mycket god! Tog citronsmak och den var så frisk i smaken att gommen fastnade...



Middag hos Paps & Babs och därefter var det dags att vandra bort till Konserthuset för att lyssna på Kalle Moreaus och Bengan Jansson. Det borde vara förbjudet att vara så musikaliska som de två är. Så samspelta så man blir helt imponerad. Fullsatt lokal och stående ovationer en lång stund efter föreställningen... vilken eftermiddag! Det gör ju inte saken sämre att de har en humor som passar Farmskan perfekt också... så där lite lagom rå.

Kvällens inledande replik:
- Gillar ni musik?
- JAAA!
- Vad synd för vi har tagit med oss dragspel...
Ha ha ha ha

Men nu är det kväller och vi har avnjutit Foccacian och lite te (maken har tjuvätit salamin också...) och snart är det väl dags att runda av kvällen med lite slötitt på TV:n. Fast den där tyska dubbningen på kvällens deckare vet jag inte om jag orkar med en söndag till. Får väl se vad det blir. Njut av det sista av helgen nu... det skall jag!

Pussar  //Farmskan

Knockad, tiltad och nollad

Vilket fredagsmys det blev för Farmskan då. Kände mig lite hängig hela dagen och det blev bara värre ju längre dagen gick så efter att ha ätit en varm macka med maken så deklarerade jag att "jag bara skulle vila en liten stund". La mig på sängen och somna som en gris.



Maken skaka liv i mig runt 8 när Dobidoo och Skavlan drog igång men lyckades inte hålla mig vaken alls. Ont i huvudet och feber... men ingen hosta så influensa är det inte. Förmodligen bara ren och skär trötthet efter en hektisk vecka. Och det är väl bra att kroppen säger ifrån att man ska ta och lugna ner sig eller hur?? Lill-sonen har precis likadant, när han är för trött i kroppen då får han feber. Ja, man är verkligen konstigt ihopa-satt.

Natten innebar också hämtning på kick-in för lilla dottern så maken for snällt iväg. Själv registrerade jag detta med en stilla lyftning av ögonlocket. Sen vid tre ramlade nästa dotter in genom dörren... hon hade varit på sena premiären av "Flickan som lekte med elden". Mycket bra blev betyget!

Har sen i stort sett tillbringat hela denna dagen i ryggläge. Fortsatt ont i huvudet och seg i kroppen. Jag hatar att inte vara bra!!! När man är så trött att man knappt kan lyfta handen och klia sig på näsan... Men, får väl ta denna dagen till det för imorgon är det inte läge att vara hängig. Först matmässan, sen lunch hos Paps & Babs och efter det konsert med Kalle och Bengan. Sköna söndag...



Jag älskar Kalle Moreaus... och Jonte, din favorittjej här också ju (*ler*)

Ta vara på dagen. Den kommer inte tillbaka  //Farmskan

PS! Manne... hjärtat, hör av dig <3

Huvudvärk

Jag hatar att ha huvudvärk... det händer inte jätteofta men idag så är det verkligen så. Allting man gör sker liksom i en dimma (alltså mer än vanligt då...). Men nu har jag tryckt i mig en Alvedon så jag hoppas att det snart går över. Eller åtminstone försvinner tills klockan ringer imorgon bitti.

Ikväll har stora dottern varit hemma och käkat lite med oss. Det är ju snart dags för hennes avresa till Madeira igen... hon åker på måndag och sen lär det ju dröja innan vi ses igen. Men nu får vi ta oss i kragen och åka dit och hälsa på. Kanske till nästa sommar... tur att barnen åker utomlands så vi kommer iväg.

Dagens fråga? Vad är det för likhet mellan en kalkon och en gammal man??



Torgny??

Jag har helt snöat in på denna låten just nu...



You mean happiness to me!  //Farmskan

PS! Va fan ska man med självinsikter till om de ändå bara gör en deprimerad?

Pub Banken

Redig lyxdag idag... semester så där mitt i veckan. Först sovmorgon och sen frukost med kusin P på Conditori Fantasi. De har sån där god buffé där man får äta hur mycket man vill. Efter det 70 minuter helkroppsmassage... snacka om att det är en sån start på dagen man behöver ha varje dag! Fast då hade det förmodligen blivit mer fettknådning än muskelknådning (ni kan tiga still nu ni som fick något i halsen... en och annan muskel finns fakiskt på denna smäckra kropp).

Köpte en blomma med mig till Grahnskan eftersom det var första besöket i hennes nya hus. Vilket ställe! Stallar, längor, hagar, skog, djur... mitt ute i ingenstans. Men det där är du hjärtat och jag önskar dig och Tony all lycka!!!!

Sen var det dags att hämta Mitzy och fast att jag hade stålsatt mig så kändes det otroligt jobbigt när de kom med den lilla urnan. Blev riktigt ledsen och fick sitta i bilen en lång stund innan jag kunde ta mig därifrån. Bara det att fundera var man skulle ställa den när man kom hem innan det var dags att sprida askan. Usch! Gjorde lite fint i rabatten med en lykta och en liten blomma under jasminen där hon alltid legat, och sen när maken kom hem så strödde vi henne där. Även om det var ledsamt så kändes det också bra. Nu är hon hemma och jag tror att det var det som behövdes för att vi skall släppa det nu. Miss you baby



Kvällen har sedan tillbringats tillsammans med plugg-kompisarna från högskolan.



Vi träffades på Pub Banken och käkade och drack en öl. Roligt att träffa dem igen... speciellt att höra Patrik berätta om sin tripp till Tanzania och klättringen upp till toppen av Kilimanjaro. Fick höra att det var tuffare för riktiga elitidrottare att göra detta eftersom deras muskler kräver mer syresättning... kanske det finns en chans för en annan ändå? Mina muskler kräver nog ingen syresättning alls... ha ha ha. Nej, det är nog bäst att jag håller mig borta ifrån sådana äventyr, det räcker gott med en runda runt Willys imorgon på lunchen.

Sov gott alla ni 52 som idag besökt bloggen!  //Farmskan

Sanningen överträffar dikten

Eller håller ni inte med???



Höstens absoluta favoritprogram från och med nu!

Vi hörs senare... //Farmskan

Nyklippt

Tisdagen gick och kom i en rasande fart på jobbet. Tyckte den här strippen var klart rolig med tanke på hur vi just nu jobbar med strategier och mål för 2010... ha ha ha



Nästan precis hemkommen från frissan. Det var verkligen dags att göra ett ryck med håret... inte så mycket utifrån ett "grävlingsperspektiv" längre (är ju numera naturligt grå) utan mer utifrån ett "tjockt så in i h-vete" perspektiv. Sen var det ju ganska långt och oregerligt också så nu blev det lite uppklippt baktill och långt framtill.

Fick sen frisyren fönad också, inget jag brukar ägna mig åt själv i vanliga fall. Så nu sitter jag här och tycker att jag ser ut som en blandning mellan Gustav Vasa och Storbror Lejonhjärta...



Behöver nog få lite tid på mig att fixa till det själv... men det löser sig.

Imorgon har jag semester och det skall bli jätteskönt. Känns lyxigt så där mitt i veckan. Skall först äta frukost med kusin P och sen blir det thaimassage, besök hos Grahnskan och därefter hämta hem Mitzy. Hoppas det blir en fin stund sen imorgon när vi skall säga farväl.

Dessutom... en återträff med mina pluggkompisar från högskolan på Pub Banken på kvällen. Skall bli roligt att höra allt om Patriks fantastiska resa och bestigning av Kilimanjaro. Vilken bedrift va!! Själv orkar man knappt ta sig upp för källartrappan utan att flåsa...

Le åt en medmänniska!  //Farmskan

9 mail

Det krävdes ingenting mer och ingenting mindre än nio mail för att reda ut veckans körschema. Fyra personer och fyra dagar... hur svårt kan det egentligen va?? Men, men... vi fick nog ihop det till slut. Hoppas där är någon som känner sig manad imorgon

Var det någon som såg den svensk-tyska deckaren igår på TV4. Dubbade tyska skådespelare där ord och munrörelser lever varsitt liv. Otroligt dåligt... man satt mest och stirrade på deras munnar och tappade helt bort både handling och skådespeleri. Tänk att tyskarna har det så här hela tiden... att de inte begår harakiri är en gåta. Nej, tacka vet jag en härlig amerikansk action!

Har varit en bra dag på jobbet även om vissa saker kan få en att klia sig i huvudet. Har tagit semester på onsdag eftersom jag skall köra och hämta hem vår hund. Kremeringen är klar och nu skall vi sprida henne i trädgården på hennes favoritplats. Maken har fortfarande inte hämtat sig ordentligt och sorgen ligger otroligt ytligt på honom. Man kan inte nämna i stort sett någonting utan att han blir jätteledsen... är lite bekymrad över hur det skall gå när vi skall sprida askan men kanske det blir ett avslut på något sätt. Får hoppas det!



Men visst är det sorgligt att ta adjö av älskade vänner!

Ha en skön måndagkväll   //Farmskan

Trädgårdshelg

Har haft en väldans skön helg med en hel del kroppsarbete. Händer tyvärr alltför sällan i Farmskans liv att man aktiverar kroppens muskler... (ja, förutom musarmen och ändalykten förstås). Lördagen var det kanonväder och vi passade på att gräva ur en ny rabatt, rensa och hösta gammalt visset och slänga sommarblommar. Kändes riktigt skönt när vi var klara. Man kan ju börja ha rabatter nu igen när grävmaskinen (läs: Mitzan) inte finns längre. Var sen idag nere i kolonin hos Paps & Babs och grävde upp lite olika plantor som vi grävt ner i den nya rabatten. Voila!! Så fint... bara ett par lampor också så blir det kanon.

Vaknade i morse av att det kliade otroligt på en fläck på ryggen och när man låg där lite morgontrött så insåg jag att just den fläcken är "den onåbara fläcken". Den man varken når med vänstran eller högran utan att vrida axlarna ur led. Två val... väcka maken och kräva att han kliar eller försöka med mental kraft att låtsas som om det försvinner. Av barmhärtighet valde jag alternativ två. Dagens goda gärning

Lill-sonen med fästmö dök upp till frukost. De har ju en bostadsrätt på gång i Motala och ville ha lite råd om hur de skulle göra. Det är så roligt att kunna bidra. De ville också besöka Stallet, den gigantiska inomhusloppisen som ligger strax utanför byn, så då for vi dit. Alltså jag pallar knappt gå in där... det luktar så unket och illa och det är värsta äckel sakerna som trängs överallt. Till och med en levande gås gick och luktade illa utanför. Usch och fy för det stället! Fattar inte att det säljer nåt över huvud taget... och dyrt är det också. Brrrr

Korta gladisar från helgen som gått:
- Vinst på hästarna! 468 kronor på en Harry
- Vinst i vadslagningen med Dottern = nystädat i hela huset imorgon
- Träffat kompisen Lena som också passade på att dyka i klädlådorna
- Bokat julresan till Lübeck
- En prins på vit hingst har galopperat förbi Stora vägen

Och till alla ni "roliga" kollegor från i torsdagskväll... Kristianstad har inte bara fantastiska kasedanssångare utan också snart en Idol.



Vilken helg... hoppas veckan blir lika bra!  //Farmskan

Var ska vi sova inatt?

Hej hopp... har inte gått och fått svininfluensan om ni trodde det (peppar, peppar) utan jag har helt enkelt haft fullt upp med kvällsaktiviteter och därför inte hunnit / orkat / kunnat skriva. Men nu är jag här och skall sammanfatta två riktigt bra dagar och en lite "annorlunda" kväll.

Onsdagkvällen var ju vikt för deltagande på makens Sir Väs-möte. Det är ju inte så vanligt förekommande att damer får följa med så då får man väl passa på tänkte jag. Att de dessutom ansträngt sig och gjort en aktivitet till oss damer (= 20% på Scorett + lite mingelmat och dricka) drog ju givetvis också. Så till signaturen Who Knows (som jag nu tror I know)... japp, det blev inköp av stövlar och lite accessoarer. Kvällen för övrigt kan jag sen inte yppa för mycket om för då måste maken döda mig men... det är inte nödvändigt att följa med alltför många gånger om jag uttrycker mig så.

Efter en hektisk torsdag så samlades vi ett gäng inne på A-huset och kockade lite och drack vin. Otroligt trevligt och roliga lekar (tack, Pilla, dig kan man lita på). Hade dock missbedömt rätt rejält i mitt inköp av råvaror vilket gjorde att vi fick gigantiskt mycket mat över. Detta dealade vi dock bort till personalen som jobbade på A-huset mot att de tog disken... ha ha ha.



När kvällen började närma sig sitt slut så fick jag och Johanna skjuts upp till våra lånelägenheter där vi skulle övernatta. Ja, jag i varje fall visade det sig eftersom Johanna glömt att hämta ut nyckeln. Lite panik blev det sen huruvida hon skulle skjutsas hem, sova på hotellet eller hos Git. Under tiden detta utreddes spelades följande låt på radion... "Var ska vi sova inatt..." Jag menar, vad är oddsen för det?? Typ 1000 gånger pengarna.

Jag somnade dock sött på min kudde och vaknade pigg och utvilad till en strategidag för hela min grupp. En riktigt bra dag tyckte jag att det blev. Alla bjöd till och vi hade bra diskussioner och målet som jag satt upp för dagen, att vi skulle komma fram till samsyn om vart vi skall lägga vårt fokus under 2010, uppfylldes också. Tack till alla ni som bidrog till att dagen blev bra... även om jag tyckte att Flickan borde fått en lägenhet (*ler*)

Och nu... hemma igen och skall snart äta lite hämte-mat. På golvet i arbetsrummet står två full kartonger och två kassar med skitsnygga märkeskläder som min kompis varit och lämnat här. 89 plagg allt som allt... behöver kanske skaffa mig en större garderob?? Hmmm... Snacka om att jag är bortskämd!

Idag känner jag mig GLAD!!  //Farmskan

Oj, oj, oj...

Klockan är mitt i natten och vi är precis hemkomna från makens första sir Väs-möte. Ett av totalt två möten där damer får vara med...

Livet är för kort för jazz  //Farmskan

I-landsproblem

Blir bara en kortis ikväll... sitter just nu och eftersvettas efter en power-walk med dottern. Sjukt nöjd med mig själv att jag håller i och försöker komma ut åtminstone ett par kvällar i veckan.

Har suttit hemifrån och jobbat idag och det var riktigt skönt. Behövde lite ostördhet och tankeutrymme inför veckans planeringsdagar, budgetmöten och andra roligheter. Har fått mycket gjort (till dotterns stora förtret). Hon har nämligen sjukt segt internet när jag sitter uppkopplad mot jobbet. Hon har gått som en äggsjuk höna och undrat hur länge jag tänkte jobba... snacka om i-landsproblem (*ler*). Have mercy!!

Imorgon väntar massage, en trevlig jobbedag och sen på kvällen... tada!!! Sir Väs och company skall ha möte och Damerna är inbjuda. Vi skall få en trivselkväll på Scorett när de har sitt möte. Man tackar!!!

Ha nu en trevlig Idol-kväll  //Farmskan

PS! Snodde den här hos Ewa A... tyckte den var rätt rolig
Och tänk att vissa saker verkar vara medfödda


Inga blad under bindstället!

Vilken måndag! Jobbet hann man knappt komma till innan det var dags att packa ihop och åka hemåt. Pilla stod och hoppade bredvid mig vid 5 för att det går mycket snabbare då att packa ihop (*skrattar*). Nej, skämt åsido... hade ett möte bokat efter lunch mellan halv 2 och halv 3... det var klart kvart i fem. Snacka om att missbedöma hur mycket man hade att prata om.

Var också på glödlampsjakt på IKEA men fick tji... bara fantastisk braiga lågenergilampor numera. Köpte hem ett par på prov, känns liksom inte som man har något att välja på längre. Slut på mysbelysning helt enkelt. Plockade därför ytterligare ett antal ljusstakar och lyktor till med mig hem... ifall, ifall menar jag.

Ikväll har vi träffats i gamla tjejgänget hos Ewa i hennes blomsteraffär. I vanliga fall brukar vi ju träffas hemma hos någon och käka och prata skit men idag var det kreativitet på schemat. Det var verkligen gänget "flinka fingrar" som hade möte...

Vi skule binda vars en kompakt bukett och Ewa guidade oss så pedagogiskt igenom det hela... vi fick lära oss allt ifrån spiraler, till australiensiska spindlar, till varför rosor dippar (och receptet på det). Men framför allt... Inga blad under bindstället! Det var en regel som jag aldrig kommer att glömma. Från och med nu kommer jag att ha världens längsta hållbarhet på mina blommor!

  
Ewa och Nenne         Cissi och Sassa

Kolla vad snygga...!! Ja, buketter alltså (*ler*). Min fantastiska skapelse står i den lila vasen på högra bilden. Vasen var så snygg så jag köpte den också.

Tack för en trevlig kväll tjejer... och Grattis till världens bästa Grahnskan! Kram!!

Nu... kela med maken!  //Farmskan

Flitig som en myra

Idag blev det en riktig sovmorgon i det Färmska hemmet... till och med maken låg till halv tio och det har väl inte hänt i mannaminne. Eftersom det var en helt fri och oplanerad söndag som låg framför oss så har jag försökt att göra lite nytta här inne. Städning och röj... men bäst av allt, vi redde ut den gigantiska sladdhärvan som låg under datorbordet. Något jag har tänkt länge men inte orkat ta tag i. Ibland undrar jag fasen om inte sladdar ynglar av sig och bildar nya sladdar som sen ynglar av sig till nya sladdar...

Nu är det i varje fall upprensat och på något sätt känns det riktigt bra i själen

Var och hämtade Dottern som tillbringat helgen i Göteborg. Hon och några kompisar hade tillbringat två dagar på hotell och varit på Lisberg.
- Fasen vad dyrt allting är... jag vill inte bli vuxen!
Ha ha ha... precis... vem skulle inte vilja vara barn ibland.

Efter maten for vi iväg och tittade på stor-dottern när hon spelade fotboll. Det var verkligen ingen match som gick till historien och de låg under med 3-0 innan vi fick nog och for hemåt. När det var som värst och en av backarna för tredje gången på tre försök sköt bollen utanför linjen frågade han stilla om det var Paralympics vi var och tittade på... han är inte nådig i sin kritik den mannen. Fick värma oss med lite te när vi kom hem för det blåste rätt rejält, så nu är man uppvärmd igen. Ny jobbevecka imorgon och en kollega har aviserat influensa... hoppas det inte är av typen "Nöff".



En tuff vecka väntar... hoppas man är förberedd!  //Farmskan

PS! Förvånad att det är en tysk?? Nej... inte alls!
String-EMIL

Lugnt och sansat

Det är otroligt skönt när man vaknar till runt kvart över fem på morgonen och efter en stund inser att det är lördag och man inte behöver gå upp. Så gott man somnar om!! Klev upp vid halv nio bara för att upptäcka att den här lilla manicken var back in business...

Blev helt tokig... (jag vet att det är helt irrationellt, men det blir jag) och for ut och tryckte ner högen i gången och sen släptade jag dit en gigantisk sten och la över hålet. Hoppas han slår pannan i rejält!

Maken och grannen for iväg med stora släpet för att köpa stolpar och bräder till sitt planerade bygge, själv tog jag det lugnt och avverkade ett antal sidor i min nya bok "Hypnotisören". Faktiskt riktigt bra bok även om den var lite trögstartad. Hade också lovat Paps & Babs att jag skulle se om jag kunde hjälpa honom med att ladda in bilder från kameran men där gick jag bet. Den ville inte alls starta igång det hela... tror det är ett fel på kabeln. Får väl se om han får något bra besked i affären imorgon. Sorry Paps!

De visade också stolt upp sin nya bil... en Kia Ceed. Mycket snygg!



Det är så jäkla tyst här hemma... ingen hund, inga barn. Efter maten tog vi en snabb och hyfsat lång power-walk och nu blir det snart lite te och en kvällsmacka (nybakat knäckebröd för Farmskan). Men det är väl såhär det kommer att bli nu när vi är gamla och barnen utflugna... bara att vänja sig. Imorgon får det dock bli lite höströjning i trädgården och kanske också en mullvadsjakt (*ler*)

Växjö BK - Vetlanda FF   1-0
Bägge sönerna på plan och nu är det riktigt spännande i tabellen. Hoppas att Sverige kan göra likadant och slå Ungern ikväll.

Forza Sweden!  //Farmskan

Varför man får migrän

Jag tror att jag de senaste dagarna gjort en stor insats för mänskligheten. Jag har nämligen kommit på orsaken till varför man får migrän. Trumvirvel.... SIFFROR

Idag när jag åkte hem från jobbet tänkte jag att jag orkar fasen inte se fler siffor, räkna fler kolumner eller skapa mer Excel-filer... min hjärna går ner på dödläge helt enkelt. Samtidigt är det ju viktigt så man slits mellan viljan (sitt interna krav) att leverera på alla deadlines och viljan att bara trycka Ctrl-Alt-Delete och logga ur. Men idag fick datorn stanna på jobbet, nog jobbat över för denna veckan!

Stannade till i affären och köpte grillade revben på vägen hem och nu har jag och maken gnagt och druckit lite vitt till det. Så gott! En promenad för att få lite syre hann vi också med innan man nu snart skall slänga sig i TV-soffan och bara mysa. Fast man somnar väl som en sten innan 9 förmodligen. (Fasen jag skrev en siffra...)

Fick besök av Paps och Babs igår som hade hjälpt oss fixa biljetter till en konsert. Och så har vi köpt biljetter till Claes Malmberg och även funderat på en weekend-tripp... saker man kan göra nu när man är helt själva. Hoppas man kan börja uppskatta detta och utnyttja möjligheterna nu när man inte har Mitzan som måste ordnas för. Men man saknar henne något fruktansvärt... livet är inte riktigt sig likt.

Vill passa på att säga grattis till stor-dottern som fått jobb igen på Madeira!! Lycka till

Ha nu en skön fredag! Pussar //Farmskan

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
Nalle Puh

Proppfri

Gav mig på den där Revaxören i alla fall. Lill-dottern hjälpte mig att hälla i skiten (förlåt, dropparna) i örat och sen en stor bit fetvadd på det. Kröp sen till sängs. Jag kan säga att det var inte mycket jag hörde på det örat sen. Väckarklockan stod länge och vrålade innan jag kunde lokalisera det i morse. Men upp kom jag och maken hjälpte mig att spola örat... och vips!!! Hörseln är tillbaka och proppen är borta! Ett mirakel

Det enda problemet är att det andra örat nu inte känns lika bra så jag skall fakiskt ta och köra en rengöring på det ikväll. Kan man bli beroende av Revaxör??

En stressig och mötesfylld dag... så stressad att där faktiskt inte fanns plats för någon lunch. Klämde i mig två stycken av mina hemlagade knäckebröd och det gick ju bra... ett tag. Var ordentligt hungrig nu i eftermiddags så jag ringde pizzerian och beställde:

- Hej, jag skulle vilja ha en lövbiff med mycket bearnaisesås
- Sa du lövbiff eller biffstek??
- Lövbiff... vad ingår till den?
- 20 minuter
- Nej, stopp... vad ingår till den. Jag vill nämligen bara ha sallad
- OK... 20 minuter

Efter två minuter ringer killen upp min mobil

- Hej, det var från restaurangen
- Eehh, jaha?
- Vi har bara lövbiff som är ihoprullad med lök och svamp
- Jaha... men då tar jag en biffstek i stället
- OK, 20 minuter

Hungrig som en varg hämtar jag min låda och kör hem och vräker upp den.
I lådan ligger en lövbiff, stor som ett dasslock. Var gick det fel??

Nåja... mätt och belåten skall jag ge mig i kast med lite jobb. Maken har full musikshow i källaren så det blir till att stänga dörren om sig. Blir jag för trött på dem kan jag ju alltid börja planera min framtid... jag och fru Ekdahl skall öppna en "lust-butik" i deras affärslokal...

Ja, det hade väl varit nåt!  //Farmskan

PS! Många kramar och uppmuntran till dig Pilla!!!

Återkopplingar

Jag har lock för ena örat! Har en tid haft lite tinnitus-ljud men imorse var det totalt lock... så himla drygt!!! Känns som att gå omkring i en gigantisk bubbla. Har gäspat, gapat, blåst och petat men ingenting har hjälpt. Maken har dock varit vänlig och köpt Revaxör så om det inte är bättre imorgon får jag försöka mig på det... eller helt enkelt gå till läkare. Jag hatar sånt här!!!



Dagen har inneburit återkopplingssamtal (eller månadssamtal om man så vill) för hela slanten. Började runt 9-tiden och höll på till 5 när jag körde hemåt. Blir även ett likadant race imorgon. Kan tyckas jobbigt men vet ni... jag får sån himla energi av att ha de här mötena. Att få stämma av hur läget är, hur det känns, vad som är bra och vad som är dåligt. Det är ju sådana åsikter man sen kan göra något bättre av.

Stod förvisso också exakt 18,5 minut i kö på Byten & Återköp, fast de i sina mål säger max 10 minuters kö (vilket jag hann läsa väldigt många gånger under tiden jag stod där). Endast en gubbe framför mig men hans ärende var gigantiskt och omständligt = lagen om allts jävlighet. Så mitt stackars lunchsällskap fick snällt sitta och vänta på mig innan jag kunde jogga ditåt. Men bordet är bytt och hemtransporterat igen.

Vet inte om det är en trend eller bara ett konstigt infall men jag har faktiskt varit ute och power-walkat ikväll. Cirka 3 kilometer i rask takt med svängande armar... ens så länge inga stavar (*ler*). Kändes riktigt bra så jag hoppas att andan faller på imorgon också, men det kanske är att hoppas på för mycket.

Nu... duschen och en kopp kaffe (fast inte samtidigt då...)

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0