Lily 2 år

Idag har vi firat Lily's födelsedag. Hon fyller i och för sig på tisdag, men det är ju  lite lättare att fira på helgen

Någon var verkligen i sitt esse


Och blev väldigt glad för studsmattan


Älskar henne!

//Farmskan

Sovmorgon, trodde jag

Sov i Lund i natt vilket innebär att jag hade sovmorgon i morse... trodde jag. Men se det verkade inte mitt undermedvetna jag bry sig det minsta om utan vaknade samma tid som vanligt. Ja ja, får väl ta igen den missade sömnen imorgon istället för nu är det ju FREDAG!!

Hade en mycket trevlig kväll hos Boss igår så det kan ju vara därför man vaknar lite tidigt... 

Vi har två dagars ledningsmöte så dagen fortsätter med det. Avslutar med en fotosession där man uppmanades att klä sig i något färgglatt... Upptäckte att jag äger inget färgglatt. Bara beige, grått, vitt eller svart. Så synd då fick man ju jaga ut på shoppingtur (*skratt*)

Helgen då? Kalas i Motala för den här älsklingen


Tiden springer iväg! Ta vara på den!
//Farmskan

Stockholm - upp och ner bara

Uppe med tuppen för att ta morgonflyget till Stockholm med kollegan. Det är riktigt smidigt att man kan åka från Kristianstad istället för att behöva dra iväg mot Malmö eller Ronneby. Vi skall värna om vår lilla flygplats! Och nu skall de ju också börja flyga till Kroatien... det får man väl boka en tripp till under nästa år kanske. Har aldrig varit där men det ser väldigt fint ut tycker jag.
 
Hur som... dagen i Stockholm har varit mycket givande och igen fick man mycket att fundera på. Det är lite som en stor dammlucka som har öppnats och just nu har vi bara fullt sjå att försöka förstå, lyssna och framförallt prioritera. Det är som någon klok företagsledare sagt... "Ännu är mycket ogjort, underbara framtid" (*ler*)
 
Att man sen fick sig en liten käftsmäll på eftermiddagen med lite oväntade och trista besked, ja det får man kanske bara ta... eller? Lägg energi på det man kan förändra säger man ju. Hmm... inte lätt alltid. Men som helhet en mycket bra dag som också avslutades lite ikväll med skön massage hos Bodil. Gott, gott, gott!

//Farmskan
 
PS! Dagens roliga kommentar kom ifrån en liten tant (japp, det var en liten tant) som passerade säkerhetskontrollen på Arlanda och blev otroligt förvånad att inte bli stoppad.
- Jag har minsann alltid blivit stoppad tidigare... sist fick jag slänga en hel burk honung
- Ja, men honung räknas som vätska
- Inte denna, den var så fast och fin så...

Rhodos - here we come!

Tjoho!! Nu är det bokat... jag och Manne åker en vecka till Rhodos för att njuta av lite sol och bad och samtidigt hälsa på Dottern och lyssna på hennes shower. Så jäkla kul! Tror maken är lite avundsjuk även om han inte säger nåt... (*skäms lite*).
 
Precis hemkommen från ett Zumba pass, det är mer min stil. Låt kroppen dallra i takt till musiken, helt okontrollerat och utan hämningar. Härlig musik, inspirerande lärare... ja, tipp topp helt enkelt. Svetten lackar men det känns så härligt. Och kaffet smakar så gott nu efter duschen också. Jag är duktig jag... redan bokat samma pass nästa måndag också.
 
Undrens tid är inte förbi
//Farmskan

Bestäm dig!

Hur många gånger kan man bära tvätten ut och in innan det blir löjligt? Det här konstiga augustivädret verkar har väldigt svårt för att bestämma sig. Ena stunden är det sol och hett för att i nästa stund regna som spön i backen. Nästan Aprilväder ju... ja, ja, nu hänger tvätten över köksstolarna, så får det bli
 
Tillbringar helgen i stugan, en riktig slappehelg. Skönt! Goa Manne har varit här en stund och käkat lunch och fikat men nu ligger vi här i soffan och bara slappar. Maken sitter visserligen med ett stort papper runt halsen efter en "liten olycka" när han rakade sig (varför blir jag inte förvånad?)
 
Åker väl hemåt imorgon, skall nämligen fixa en present till Lily som firar sin 2-årsdag nästa lördag. Men fatta! Tiden bara rusar iväg
 
Happy wife, happy life
//Farmskan

Trafikverkets morgonkaos

Om jag hade träningsvärk? Tackar som frågar.. ja, men inte värre än att jag ska på det igen. Kanske inte work out men zumba är bokat på måndag. 
 
Dagen skulle tillbringas i Älmhult så jag äntrade bilen i morse och drog iväg. En bit utanför stan pågick beläggningsarbete och trafiken dirigerades med vakter och följebilar. Jag suckade, det ska erkännas, men jag ställde mig snällt i den snabbt växande bilkön och väntade på att det skulle bli vår tur att köra. Bakom mig fylldes det snabbt upp med bilar... så många att de helt plötsligt också fyllde rondellen en bit bort. Ingen kom in eller ut... och nu kom följebilen med en jättelång rad med bilar i det mötande körfältet. Kaos!
 
Det tog en stund innan proppen löste sig... åter igen prövades mitt tålamod
Och det höll denna gången också
 
//Farmskan

Amatör!

 
Stod i fel färdriktning i p-fickan... hur är det ens möjligt?! Jo, jag fattar själva grejen men fattar ändå inte... hur kan man stå i fel färdriktning. Amatör!

//Farmskan
 

Tanken var ju god

Ja ja... tanken var ju god i varje fall när jag bokade mitt första gympapass sedan i våras någon gång. Detta efter en sommar med härliga dagar och kvällar, god mat, grillning, något glas vin och annat gott. Ni kan ju tänka er typ en diet bestående av typ Rosé och glass...Nej, nu överdriver jag men man har ju lagt på sig en jäkla massa några kilon om man säger så (*ler ansträngt*)
 
Hur som, passet bokades och jag och kompisen Nenne valde... Work Out, ett tempo- och glädjefyllt pass stod det i beskrivningen. Tempo kan jag väl hålla med om men glädjefyllt... Hur roligt är det att stå där med speglar runt omkring sig i en något för tight gympastass som visar mer än man önskar? Och hur roligt är det att ha en klämkäck duracellkanin ledare som hela tiden skriker "kom igen", "en till", "du orkar"... när man mest bara vill lägga sig ner och gråta? Och detta med att de inte tror att man kan räkna... "Bara tre till, det är nära nu, kom igen" och så börjar de räkna ner ifrån åtta. Tre är betydligt mindre än åtta!

Nåväl vi överlevde och hon önskade oss välkomna tillbaka nästa vecka.
//Farmskan

Folk!

Stoa sonen har ett stående uttryck och det är Folk! Det använder han ganska ofta i samband med att han från tid till annan har stött på just Folk! Igår hade jag också förmånen att möta dessa... på den årliga loppisen på Everöds idrottsplats. Jag borde egentligen vara van efter att ha varit där i flera år men på något sätt kan man inte sluta förundra sig över just Folk!
 
Jag står som vanligt i porslinet, klart roligast tycker jag, och från vår plats ser man hur horderna av människor börjar samlas (jo, där finns människor också). De står där och stampar flera timmar innan med kikare för att spana in fynden. Igår kom dessutom en stor buss med minst 30 Folk personer. När startskottet går och öppnar grindarna för människorna, då hoppar Folk över stängslet bestående av högt nät och taggtråd. Man tjurrusar sen fram till sitt fynd och bjuder 5 kronor... för allt. Skulle inte tro det va! Visst, man ska fynda men det är faktiskt pengar som går till en förening. 
 
Under borden ligger ofta lite burkar, korgar och annat... det är alltid borta, utan att någon sålt det. Märkligt! Och så tar de en pryl och börjar vandra vidare längs borden.. och vips har ingen koll på om de har betalt. Eller att den första kunden  som kommer alltid, säger alltid, har en 100-lapp och skall köpa någor för 10 kronor... Suck
 
Tips till Folk:
- Passa på att ta med mynt, växla innan till tjugor, det är billigt på loppis
- Ha med er kassar att bära i, vi är inte Ica liksom
- Pruta lagom, där finns en gräns när det inte är roligt längre
 
Och ändå... Trots Folk... det är lika roligt varje år! Välkomna igen nästa år!
 
 
//Farmskan
 

Billig frukt

Lärdom till mig själv: Byt aldrig kö... även om nerverna dallrar utanför kroppen och svetten rinner på ryggen. Byt aldrig kö! 
 
Kom precis hem från Maxi och Maxi en fredagkväll är vad det är. Trångt om saligheten och långa köer. Men jag ställde mig i en av de oändligt långa köerna och beredde mig på att vänta. Plötsligt öppnades en ny kassa och folk kastade sig dit... Jag var för långsam (läs: många bingar stod i vägen och jag ville inte krossa chokladen) så jag svor lite tyst för mig själv men kom ju åtminstone ett litet hack framåt
 
I den nya kassan stod längst fram en man med en dotter på runt 10 år. De hade köpt frukt... mycket frukt, på extrapris. 10 kronor för en plastkorg med päron, plommon eller nektariner. De hade köpt runt 20 sådana förpackningar... minst. Hur som helst, sen skulle han betala och priset var i hans mening alltför högt, men då visade det sig att man max fick köpa fem sådana för 10 kronor, annars kostade de 30 kronor. Då ville han bara ha 5 stycken så dottern fick plocka upp all frukt igen och sen skulle köpet gå tillbaka. Scanning, retur, scanning, retur och var skulle de ställa all frukt.
 
Diskussion uppstod huruvida man fick köpa fem av varje fruktsort... men då var jag framme, hade betalt och börjat packa ner. Lärdom: Byt aldrig kö, du kan hamna bakom en fruktoman!
 
//Farmskan

TGIF

Vilken vecka... intensiv men otroligt rolig! Jobbet har gjort en rivstart och många saker faller på plats men där är också en massa som man river sitt hår kring. Precis som det ska va... högt och lågt (*ler*). Det går bra nu... som vi brukar säga. Jobbat hemifrån idag och petat med en massa protokoll, skönt när man kan få iväg dem och bocka av dem från sin "att-göra-lista"
 
Rätt gott att det är fredag med andra ord. Maken är väl på väg hem nu och jag sitter och funderar på om vi skall åka ut till stugan eller inte. Men det blir nog så, vi behöver klippa gräs, fixa med lite blommor och så behöver vi nog städa lite grand inför att Modern & Rolf med sällskap invaderar den på måndag. Och så är det ju faktiskt avkoppling att vara där ute också så jag skall inte klaga.
 
Igår hade vi en mysig kväll på stan med Nisse & Rita och intog lite god mat på en av stadens restauranger. Det är rätt gött att kunna ha gångavstånd till allt sånt. Kvällen avslutades med lite kaffe hemma hos oss... trevligt trevligt. Imorgon får jag äntligen massage igen av min thailändska som är tillbaka från semestern. Det skall bli otroligt skönt att äntligen få lägga sig där igen... och sen på söndag...
 
LOPPIS! Tjoho... skall stå i porslinet i vanlig ordning. Kom och besök mig vet ja!
//Farmskan

Handen på hjärtat

Handen på hjärtat... hur ledsen blev jag när gymmet ringde och sa att passet blev inställt på grund av sjukdom? Men det är ju liksom enklare att låtsas på något sätt att "nej, vad synd, jag som var så taggad..." Hmm, som vanligt har jag ingen moral, ingen karaktär alls när det gäller träning eller god mat/dryck och godis. Det är ju själve den! Dessutom kände jag mig lite halvkrasslig så när kompisen ringde och ställde in så var jag otroligt nära att göra detsamma, men så ringde de själva (Ibland har man tur... köp en trisslott liksom)
 
Men men, en ny tid är bokad på tisdag och Oj, vad taggad jag är nu!
 
//Farmskan

Man blir allt lite stolt

Stolt som en tupp och 20 cm längre... minst, när de säger att Lily är lik mig
 
 
Men tyvärr så tror jag att hon är mest lik sin morfar... men ruggigt söt!
 
Har haft en härlig helg med både bygge, mys, lite fest och sen avslutade vi det hela med en tripp till Vimmerby i söndags för att fira Josef. Familjen Motala kom också ner så,vi passade på att få några härliga timmar på Astrid Lindgrens värld innan kalaset. Underbart väder så det blev jättelyckat... förutom att lill-sonen lyckades med konststycket att få två getingstick på två timmar (*småler*). Tack hjärtat för att du offrade dig för familjen så vi kunde fika i lugn och ro...
 
Ny jobbevecka idag och jag går i väntans tider... hoppas, hoppas, hoppas!
//Farmskan
 
PS! På onsdag börjar gymmet igen. Inga ursäkter!
 
 
 

Trött som en... lus


Trött, tröttare, tröttast... men får väl skylla mig själv som fortsätter att tro att man kan semestertider (läs=vanor) och ändå jobba. Suck och gäsp! Var ju ledig i onsdags eftermiddag för det var poolparty med tjejligan och vilken dag och kväll vi fick med volleyboll, kubb och gott att äta. Maken var snäll och hämtade upp mig och någon till framåt natten och det var nog lite fnittrigt i bilen. Alldeles för mycket tatziki där (*ler*)
 
Ibland vill jag ha en pool och ibland vill jag inte, kan inte bestämma mig. Men maken har bestämt åt mig och sagt Nej, nej nej! Alldeles för mycket jobb och så har vi havet så nära och det har han ju rätt i men det är inte riktigt samma sak ändå. Ja ja... nu får uterummet komma först. 1:e september är det bestämt att de drar igång och det skall bli riktigt spännande och se hur de får till det.
 
Ikväll får det bli tidigare i säng för min del så jag kommer i fatt, imorgon skall vi snickra så jag behöver vara pigg så jag kan peka (*skrattar*)

Snark!
//Farmskan

Vad fort man glömmer

Två dagar och man är inne i arbetshjulet igen. Allt är sig likt, välkänt och bekant och man glömmer fort hur det var att vara ledig. Regnet hjälper ju till förstås... det är lite enklare att krypa in då på något sätt. Sen kan man ju tycka att det vore bättre om regnet flödade runt Sala, arma stackare som bor där. Hemskt är det och naturens krafter kan vi verkligen inte påverka så lätt
 
Varit i Älmhult idag för lite planering, och efter det direkt till stugan för lite umgänge med goda vänner. Grille under tak, hemmagjord vaniljglass med dajm och man går åter igen och lägger sig stinn som en valross. Att man aldrig lär sig liksom!! Maken snarkar i soffan, han får upp tidigt. Själv är jag ledig och skall på poolhäng med tjejligan... det var inte regn utlovat imorgon väl?
 
På väg till jobbet i morse så hamnade jag (åter igen) bakom en snigel... men denna gång var det faktiskt tur för i Bjärlöv stod polisen och skjöt med kamera. Där sparade jag några tusenlappar. Katjing! (ja, det är så det låter när man sparar)
 
Förresten, känner ni någon bra trädfällare? Och jag menar BRA trädfällare?
 
//Farmskan
 
PS! Fina Dotter, så snygg du är!
 
 

Oh du ljuva sommar

Nu är det roliga slut för denna gång, imorgon ringer klockan in igen för en ny jobbperiod. Nu dröjer det ett tag tills nästa gång... jag kommer att sakna härliga dagar och kvällar med familj och vänner. Ljuva sommar!! Maken var en hjälte och skjutsade ner Tessan-familjen till Kastrup mitt i natten, så nu är alla åter tillbaka i sin vardag. Vi avslutade deras Sverige-vistelse med en tur på stan och sen en god middag på Steakhouse, mysigt! 
 
I fredags hade vi lite släktpartaj för maken och vi hade en härlig kväll. Var ju lite orolig när regnet öste ner på eftermiddagen... men det löste sig. Varmt och gott och i kunde sitta ute trots försök från både getingar och mygg att förstöra kvällen (*ler*). Rolf valde att prova solstolen när vi dukade...
 
 
Den är ruskigt lätt att somna i...
 
Idag har det bara varit städ, tvätt och fix efter alla besök, det behöver också göras även om det är 100 grader ute... Svett AB. Läskigt när det bara rinner längs ryggraden bara man rör sig lite grand. Klaga inte, klaga inte, klaga inte... oh, du ljuva sommar
 
Välkommen vardag
//Farmskan
 

Släktpartaj för maken

Precis lika härlig som fredagen man går på semester är, lika ledsam är denna fredag... sista dagen sen är man inne i ekorrhjulet igen. Fast jag klagar inte egentligen, har ju ett fantastiskt jobb som jag trivs med, bra kollegor och mycket som händer hela tiden. Me like så nu gaskar vi upp oss lite
 
For ut till stugan igen igår efter några dagar i stan. Tessan-familjen åkte till Vimmerby så det var läge för lite ombyte även för oss. Manne kom förbi och vi hade en mysig dag med sol och småsnack medan maken målade innerdörrar. Flitige husmusen! Jag fick tvättat sängkläder som blåste torrt på nolltid. Gött. Men fy fasen för alla dessa jäkla björkfrön... makalöst som de kan drösa ner i mängder och lägga sig precis överallt. Får bli en tvättning av altanen innan makens släktpartaj drar igång ikväll... men det lär väl ramla ner en och annan i vinet (*ler*)
 
Hittade ett getingbo stort som en handboll i häcken, men grannen som är lite allfixare var ute och knep det sent igår kväll... i full mundering och kylspray
 
Heja, heja alla modiga män
//Farmskan
 
 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0