Brasafton

GRATTIS till världens bästa Manne som fyller.... år



Jag vet att bilden är mörk men det är för att man inte skall se alla rynkorna som vi, något till åren komna kvinnor, har fått. Vi är ju som sagt av samma årgång så det gäller att vara snäll... ni vet den som gräver en grop åt andra. Men många kramar till dig hjärtat och vi ses ju snart <3

Alltså jag gillar verkligen när det händer saker men ibland sä känns det som om jag är en liten hamster som sprnger omkring i ett hjul och aldrig riktigt kommer fram. Känner ni igen känslan?? Någon sa en gång att vi är så jäkla bra på att apportera pinnar på jobbet och det är ruskigt sant. Någon kastar en pinne och så springer alla... men är det rätt att hämta pinnen? Borde jag kanske inte satt mig ner och luktat på en blomma istället?? Mycket metaforer här men samtidigt är det ibland nödvändigt att reflektera och Nej, det är inte min starkaste sida.

Träffade förresten Kreti och Pleti idag på IKEA och fick ytterligare två deklarationer med mig hem... (*ler*). Nejdå, det var lill-sonen som var där och skulle handla ett bord och då passade vi på och käka lunch ihop. Mysigt.

Och nu är det helg!!! Tre dagar ledigt, tvättmaskinen är inkopplad provisoriskt så vi slipper störa grannen, och lill-sonen med fästmö kommer nog hem någon dag. Jag skall verkligen mysa - hoppas ni gör det också!

Leker man med elden bränner man sig...  //Farmskan

PS! Idag fick vi väcka en på jobbet.... 5 av 5 toast!

Snart långhelg

Kort vecka denna veckan... en extra ledig dag på fredag vilket känns riktigt lyxigt. Får bara hoppas att dagens tropiska värme håller i sig över helgen också. Har varit riktigt varmt och skönt hela dagen (har jag sett genom fönsterrutan...) Nejdå, lite sol fick jag när vi gick på lunch.

Ikväll har jag deklarerat



Nja, riktigt så illa är det kanske inte men visst är det ett måste som en massa annat. Ett tag deklarerade jag ju till kreti och pleti men nu är det bara fyra stycken som jag lämnar in. Hoppas nu man slipper restskatten (*ler*). Nästa år kan vi ju dessutom använda oss av ROT-avdraget eftersom vi renoverat och renoverat och renoverat i år. Gött mos!

Ikväll kommer fyra starka män hit för att bära upp den gamla varmvattenberedaren. Det krävdes bara två man igår för att bära ner den nya så vad säger det oss? Maken påstår att de behöver vara fyra stycken för att det är så mycket kalk i den men det där verkar långsökt. Jag tror det är för att den är gammal och därför lite mer lealös och tyngre och bära.

Maken har gjort hemlagad pizza så det får de väl ha för besväret. Själv skall jag nu försöka duscha mig och hunden... brukar bli livat. Och doften av våt hund slår nästan allt, eller förresten, grisalukten vi har utanför altandörren just nu går inte heller av för hackor...



En blick betyder allt  //Farmskan

Virriga Vilmer

Just nu är det rörigare än vanligt på jobbet. Möten flyttas hit och dit, nya tider bestäms, avstämningar och bollningar och sen som grädde på moset eller löken på laxen så flyttar vi runt dessutom. Alla byter plats med alla... fatta att det kräver timing och åter timing. Först flyttar den, sen flyttar den och sen blir det bara en lång kedjereaktion. Vilken organisation... fast gänget bakom flyttplanering har gjort ett bra jobb. Tack till er!

Förhoppningsvis kommer det något bra ut ur det hela också, lite ökad effektivitet måhända?

Väl hemma hade maken startat grillen för lite korv och hamburgare till kvällsmat. Riktigt, riktigt gott. Vi skulle varit fyra till maten men eftersom stora dottern sover när hon sover så fick hon helt enkelt bli utan. Inget krus i vårt hus. Men man undrar ju vad det är för smärre atombomber som skall väcka dem. Sen ibland räcker det med ett enda bling i telefonen så sitter de upp som spjut i sängen. Helt magiskt....

Kompisen Lena är hemma från sjukhuset igen och det är skönt. Skall ta och köra bort och fika hos henne imorgon tänkte jag. Verkar som om det inte blir något i skolan och då kan man ju passa på. Hellre det än tråkiga självstudier hemma... eller?? En tenta kvar så jag borde kanske ge sista järnet.

Maken och grannen har precis burit ner den nya varmvattenberedaren i källaren... en och annan svordom och stånkande. Hur svårt kan det va??

"Drönare" - det är ett kall, en viktig uppgift, en karriär.  //Farmskan

Onda fötter...

Dotterns match igår kväll går nog inte till historien som någon av de bästa jag sett... dessutom var det ganska kallt att stå där och titta så det blev bara en halvlek. Sorry gumman! Väl hemma i värmen igen satte vi oss och såg Lejonkungen... tecknad. Hur kul är inte den. Vilka repliker, man kan bara skratta rakt ut. Skönt att få vara barnslig ibland.



I morse halv sex fick jag ett SMS ifrån kompisen Lena... hon ligger på sjukhus, har bränt fötterna riktigt illa. De hade grillat korv i ett oljefat på stranden och därefter burit bort det för att svalna. Sen gick hon i sanden där det stått... AJ! Ja, man fattar verkligen inte att det kunde vara så varmt att hon fick brännskador och måste få morfin...
- Gör det lika ont som epileringen?
- Värre!!
- Usch då... trodde inte det var möjligt...
Gumman, hoppas du snart är hemma igen, men hur blir det med dansen den 16 maj??

Annars har det här varit en bra måndag där det mesta har flutit på. De har dock haft lite roligt åt mig eftersom det stod 48 rullar toapapper vid min plats i morse (dessutom extra mycket på rullen). De undrade om jag hade problem med magen men Nej, jag har bara gynnat en idrottsförening som sålde sånt här istället för en massa lottor, kakor, godis och trams. Detta är ju något man behöver alltid. Mycket bra Anki!! Kanske något för dig lill-sonen som tycker det är pinsamt att handla toapapper... ha ha ha

Ha en skön måndagkväll  //Farmskan

Ett djävulens redskap

Lördag lunch och jag sätter mig i bilen och åker för att köpa en ny grill... Eko-hallen nästa. Plockar till mig lite allehanda bra att ha saker förutom grillen och så ut i bilen igen. Kör sen ner för en skön fika i solen hos kompisen Lena i Fårabäck.

- Fasen vad håriga ben du har...
- Ehh, ja... kanske det.
- Skall vi epilera lite?
- Nej, det gör skitont
- Lägg ner, det gör det inte alls då, det känns inte...



Så jag låter henne helt sonika hämta detta djävulens redskap, kvinnors tortyrredskap nummer ett, och köra igång. Och fy F-N vad ont det gör. Lustigt nog kommer jag på mig själv med att hålla för öronen (som om det nu skulle hjälpa...) men det är verkligen helt omöjligt att fortsätta. Men efter många om och men, lite paus, svullna ben och hönsaskinn så är de "ganska så fina". Lena hade gärna velat köra lite till men jag klarar helt enkelt inte av det... buhu!!

Fick tröstäta många av hennes goda kakor plus att hon testade en vardags make-up på mig för att komma på andra tankar igen... fy och usch!

Sen grillade jag och maken i nya grillen och drack vin... satt och njöt i uterummet som bara är så skönt nu på våren. Vaknade sen i morse av att solen sken från klarblå himmel så då blev det brassestolen på trädäcket i bara bikini... hur skönt som helst. Fick lite ångest efter en stund att jag var så lat så jag tog ett ryck i alla rabatterna och nu är här så fint hemma... köket är tapetserat, listerna på plats igen och trädgården i ordning...

Har ätit en god middag precis, efter tips från jobbets egen mattant Rita. Varje fredag skickar hon ut goda recept och de är verkligen helt underbara också. Idag blev det en potatisröra med fetaost och honung som rostades i ugnen... Mumma säger jag bara!! Snart fotboll i Vanneberga, skall titta på stordottern idag. Grabbarna spelade oavgjort och ena svärdottern vann och den andra spelar ikväll... det gäller att ha koll, eller hur Paps??

Om du inte lever nu... när fasen skall du då leva?? //Farmskan

Sorry, ingen fredagskoll

Godmorgon... ledsen att jag inte orkade ta mig tid att "datorisera" igår men efter några timmar på ett överfullt tåg och så fint väder utanför fönstret så hoppade jag helt enkelt. Kändes ju extra kul att de dessutom vid varje station rullade en text med "Just nu är temperaturen ute 23 grader". Detta samtidigt som de hade slagit igång air condition så man fick sitta inlindad i koftor och jackor för att att inte stelna till is. Inte konstigt att jag har ont i nacken idag... skall stämma SJ tror jag.

Ringde och rekade med maken att "vi kan väl grilla" och det blev accept på det... ända tills jag kom hem då orkade vi liksom inte riktigt hela vägen så då fick vi steka korvarna istället. Inte riktigt samma grej... Men jag skyller det hela på vår otroligt tråkiga murgrill som var så himla bra när vi köpte den och numera bara är så himla dålig.

Nu blir det en Weber klotgrill på rekommendation från kollegor

  Bytt bytt mot denna....  

Så kanske, kanske även vi kan äta äkta grillat igen... kanske redan ikväll??

Två bra dagar i Stockholm i varje fall och mötena gick bra så man kände sig nöjd när man reste hem. Nu är det kort vecka nästa vecka och alla dagar i Älmhult så då hinner man förhoppningsvis ifatt och kanske till och med kan börja med lite planering framåt också. Den som lever får se som farmor Signe brukar säga...

Maken har åkt till stan och inhandlat ännu en innerdörr, själv skall jag dra igång med städning, besöka grannens tvättmaskin och sen åka ner till kompisen Lena i Fårabäck och fika. Maken skall hjälpa grannen att riva väggen mellan köket och stora rummet och eftersom han är världsbäst på just rivning så fick han uppdraget. Hujedamig... känns ju lite skakigt när det inte är till en själv man gör det... men det är hans call.

Nej, dammtrasan väntar så jag säger... tjo flöjt!  //Farmskan

Stockholm calling

Hur mycket kan en person prata innan rösten tar slut och folk runt omkring kan tänka sig att mörda för endast en mindre betalning?? Jag kan säga att tjejen som satt framför mig på tåget HELA vägen mellan Hässleholm och Stockholm tillhör den kategorin som verkligen bestämt sig för att testa kupéns och medresenärernas tålamod i detta ämne. Enda gången hon stängde munnen var när hennes kamrat gick på toaletten och detta inträffade endast två korta gånger under hela resan... I och för sig var det en bra prövning för mig inför eftermiddagens förväntade utmaning i just ämnet tålamod.

Men det visade sig att mina förväntningar var till delar helt ogrundande och förmodligen lite för mycket uppskruvade. Mötet avlöpte lugnt och faktiskt till delar i positiv anda. Tänk vad man ibland kan hetsa upp sig helt i onödan... Något att reflektera över!

Nu är det kväller och jag sitter här på Freys fantastiska hotell i Stockholm och skall snart släcka ner för dagen. Har fått undan en hel del och nu bloggar jag dessutom. En banan väntar och sen skall jag (på rekommendation från kollegor) titta på Grannfejden... skall tydligen vara hysteriskt roligt. Vi får väl se.



Ha en skön kväll... grillväder ju!!! //Farmskan

Lysande

Ikväll blir det bara ett kort inlägg... jag är trött och måste packa inför Stockholmsresan imorgon bitti. Tidigt som tusan måste jag gå upp och jag vet hur kinkig jag blir om jag inte får min sömn. Känner att det mötet jag har imorgon kommer att kräva alla mina positiva energidepåer så... kort inlägg.

* G+ på tenta nr 6... denna gången kändes det överkomligt.
* Kaos på jobbet med extrainsatta möten som totalt rubbade dagen
* Varför är en arbetsbelysning så förbaskat ful?? Tänkte ha en i tvättstugan ovanför strykbrädan men lysrör är verkligen hur fula som helst...
* Curre! Ny man?? Jag säger bara: Same shit, different wrapping... ha ha ha
* Sassa! Kul att du gillade filmen. Visst var han bara skitsnygg!
* Mullvaden är tillbaka efter att jag trodde jag jagat honom på flykten. Nu är det krig

Morgondagens inlägg kommer från huvudstaden!
Kramar  //Farmskan

Fy bubblan så surt!

Blev en lång kväll ensam framför TV:n för Farmskan igår... Dottern som helt plötsligt fått ett riktigt plugg-maratons-ryck såg man inte röken av och maken... ja, han dök inte upp förrän framåt midnatt. Hoppas han hade kul.

Dagen för min del har spenderats i Göteborg hos kund. Mötet var riktigt bra, helt enligt planerna och bägge parter var nog nöjda med utfallet... så det var värt de 6 timmarna i bil (*ler trött*). På vägen hem stannade vi och käkade middag i Himle. Farmskan var ordentligt hungrig så jag tryckte väl in en stor portion pommes och en nötbit... att jag aldrig lär mig. Det där med att hålla igen verkar bara vara livsviktigt klockan 05.30 varje morgon när jag ställer mig på vågen. Sen är det totalt bortglömt resten av dagen. Skärpning!!

Lyckades sen hetsa delar av besättningen i bilen till att "gasa på lite" och det gick ju sådär bra. Stopp, stopp sa polisen med kameran, 15 kilometer för fort och 2.500 kronor fattigare. Surt! Men eftersom delar av besättningen är väldigt modiga och väldigt påstridiga så nekades det till alla anklagelser så nu skall det bli intressant att se vad som händer. Håller tummarna för att de inte orkar dra det hela vägen till åklagare och spendera hela summan de skulle tjänat in på att vända papper hit och dit. Och skulle det gå åt fanders så kommer Farmskan att ta sin del av straffet.



Guantanamo, here we come!  //Farmskan

PS! Tunnad, slingad och klippt... en helt ny människa dyker upp imorgon! Watch out

Trumvirvel

Farmskan blogg proudly present.... SIR VÄS



Eftersom jag är en lydig kvinna följer inga ytterligare kommentarer till denna bild.

Han måste ha känt sig jäkligt nöjd med sig själv... ja, jägaren i Hästveda som gick ut och skulle lurpassa på ett vildsvin och istället sköt grannens Shetlandsponny... OOoops!! Hur fasen går man dit och förklarar det, och så förvånad hästen måste ha blivit. Men enligt dagens tidning var där "no hard feelings", vilket ju är ganska imponerande. Där måste väl ha varit något barn inblandat också eller vad hade man annars ponnyn till. Ja, ja... det är kanske inget man skall spekulera i här (även om man enligt Yttrandefrihetslagen får lov att säga precis vad man vill, när man vill så länge man inte hetsar någon folkgrupp).

Idag har det varit en dag med i stort sett ingen energi alls efter klockan 08.03 då jag öppnade ett mail som jag inte borde ha gjort. Spolierade hela min dag och gav mig en massa extra jobb. Var hittar man extra energi när man behöver det?? Tips någon? Chefens chef är åtminstone tillbaka efter sin semester så man kunde ju spilla lite skit på honom och bli av med en del. Han borde ju ha tömt sitt dåliga energilager nu när han varit ledig så han kan gott få fylla på lite nytt.

Imorgon bär det av till Göteborg och träffa några kunder och sen är det dags för Farmskan att klippa, tunna, slinga och allmänt bara fixa en frisyr igen...



Pussar  //Farmskan (aka. Lady Marion)

Soliga söndag!

Har varit en ljuvlig dag idag... tog visserligen lite tid innan solen orkade masa sig upp men sen har det varit hur gott som helst. Maken har varit i farten mest hela dagen med både det sista i källaren och sen i trädgården... han är en pärla. Jag har sagt det förut men säger det gärna igen. Själv har jag stått för markservicen när jag inte suttit på trappan och njutit av solen. Uterummet var också hur behagligt som helst i eftermiddags när vi tog lite fika. Mmmm

For iväg till Eko-hallen för att köpa blandare och arbetsbelysning till tvättstugan... de hade inget av det så istället kom vi hem med en massa annat smått och gott som man bara måste ha. Dottern som varit lite bakis idag ville gärna att vi investerade i en "doftrenare" till toaletten... jo jo... sopor in, sopor ut.

Släppte sen av lill-dottern hos sin mamma och jag bara måste skryta med hennes fotografier av vår hund... hon har tagit hur många som helst denna helgen och de är otroligt bra! Här är ett smakprov... Kul att ha alla dessa bilder sen när hon inte finns hos oss längre

  

Coolaste hunden i stan!

Alla ni som känner Farmskan vet att jag kan säga saker lite rätt ut... sådär utan att tänka ibland. Sönerna har haft mycket ångest för det där och alltid tyckt att man är direkt pinsam. De har en del härliga berättelser från sin barndom som dom mycket gärna och ofta drar upp. Själv tycker jag inte att det är särskilt pinsamt men de påstår att de i stort sett fått men av detta för livet... fnys!! Hur som helst... den här strippen är nog lite jag och då kanske ni förstår vad dom menar



Nej... nu skall vi njuta det sista av helgen!
//Farmskan

God mat!

Det är rätt gott att bara få sätta sig till bords och bli serverad god mat... Har varit nere hos bror med fru och haft lite kalas för Modern som fyllde 65 igår. Brorsans fru hade gjort jättegod mat, först en god förrätt och sen inbakad fläskfilé. Det gjorde mumma för själen! Vi hade bjudit in lite gamla vänner till Modern så det blev en glad överraskning för henne. Verkar som hon tyckte det var en trevlig eftermiddag

     



Brorsan och fru. Måste passa på också att säga GRATTIS till dig Madde, som faktiskt hade födelsedag idag! Låt nu inte brorsan äta upp chokladen...

Maken är fullt igång i källaren och plockar bort våtrumstapeterna i tvättstugan. På måndag börjar kaklingen där inne och det skall bli så skönt när det är klart, att äntligen få lite ordning på torpet. Räknar med att vi har allt färdigt till Valborg. Byggkillen frågade lite försynt hur vi hade tänkt med vattenrören bakom inredningen...
- Vadå, menar du?
- Ja, men skall inte inredningen stå in mot väggen??
- Eeehhh... jo, så var det ju tänkt.
- Då tycker jag att ni funderar på hur ni vill lösa det tills på måndag...
Tack för den Televerket!

Seriepremiärer i Växjö både för sönerna och för svärdöttrarna! Säger väl GRATTIS
Vinst för alla tre lagen!

Nej... nu skall jag lösa lite korsord innan det är dags för TV-soffan!
Ha en skön lördagkväll!  //Farmskan

PS! Lill-dottern är och köper cheezballar.... hon vet vad en kvinna vill ha!

Så ska det låta...



Blev påmind om denna när vi såg på "Så skall det låta" ikväll... underbar! Sen blev jag lite trött på Sanna Nielsen som hela tiden måste waila så man blir helt trött i öronen. Men Johan Wester... I love you!

//Farmskan

Objudna gäster

Idag säger vi grattis till mamma Anita som blir 65 år!! HURRA!!!!



Fanken var jag hatar när de bara dyker upp utan att man bjudit in dom. De bara breder ut sig och invaderar våra domäner med sin skit. Tar med sig vänner och bara gör livet surt för en utan att be om ursäkt. Jag tycker att skall man gästa någon så ber man faktiskt ödmjukast om lov först... eller hur? I och för sig var det längesen de var här men det spelar ingen roll, jag tycker ändå det är skönast när det bara är vi tre musketörer hemma och inte en massa andra. Inte ens hunden tycker om dom...

Jobbade bara fram till lunch idag sen var jag ledig och skulle ha en skön eftermiddag med både fotvård och lite ansiktsbehandling. Party för mor min ju så man måste vara fin. Började eftermiddagen nere hos bästisen Lena i Fårabäck och lyckades väl skrämma slaget på den stackars tjejen som demonstrerade när jag sa att jag smorde in ansiktet med Dove bodylotion... men det är ju sån jag är. Det är väl inte så noga... fukt som fukt. Men jag köpte i varje fall lite mirakelkräm till makens händer, den får vi väl testa ikväll. Sen for jag till Åhus och fick fotvård. Inget jag tycker är särskilt skönt men man går ju som på små moln sen... Minskade nog ett par hekto genom allt gammalt skinn som de skalade väck från hälarna (*ler*)

Bara för att man är gammal kan man ju ändå vilja piffa till sig. Eller måste man stanna inomhus och virka bara för att man är gammal...??



Smidiga som strykjärn ju...!!  //Farmskan

PS! Vem den objudna gästen var...

Gamla vänner

Sista dagen denna veckan i Älmhult, imorgon skall jag jobba hemifrån på förmiddagen och så tänkte jag ta fritt från lunch. Modern fyller år imorgon så hon kommer ner från Göteborg för att spendera helgen här i Skåne. Skall bli trevligt! Skulle haft heldagsmöte idag men det blev hastigt och lustigt inställt så då fick man helt plötsligt 8 fria timmar att spendera på saker som låg efter... snacka om en skänk från ovan! Har till och med hunnit sitta och medlyssna lite idag och det är otroligt kul och nyttigt.

Käkade lyxlunch på Värdshuset idag (skönt att slippa IKEA:s köttbullar...). Fru Ekdahl bjöd så det var bara att hänga på och se glad ut. Grekisk moussaka med god sallad... väldigt gott men det körde en del i magen sen på eftermiddagen.  Hoppas snart leveransen av toapapper som jag beställt kommer... (*skrattar*).

Kvällen har jag sen spenderat med gamla vänner... ni vet alla dom som heter likadant (som maken brukar säga). De var här hemma och vi käkade gott och drack vin. Vi har snart hängt ihop i 40 år... snart är vi ett sånt gäng som man brukar skriva om i typ Hemmets Journal eller någon annan tant-tidning.



Grahnskan, Sassa, Lelle och Sanna... gamla goa vänner!! (Nenne och Cissi saknas)

Imorgon eftermiddag skall jag gå på fotvård, hur skönt är inte det på en skala??
Minst en 10:a!!  //Farmskan

Mitt i veckan

Trögt att gå upp i morse... precis som om kroppen nu protesterade efter att ha fått ett antal sköna sovmorgnar. I och för sig är det skönt att det nu är ljust när man drar upp persiennen, så man får glädja sig åt de lilla. Dagen har gått fort idag, var en sväng hemma hos Jennie på lunchen och hon bjöd på god fika. Och så fick man ju chansen att kela lite med hennes lille Isak... han är så skön den killen.

Säger bara GRATTIS till dig Susse! Så mycket bås i skorna borde ingen människa ha... men är det någon som jag unnar detta så är det dig, vännen!!

Även skolan drog igång igen efter påskledigheten så det blev att fara direkt dit efter jobbet. Idag fick vi titta på film... En film om problem i organisationer som hette "De elva sammansvurna". Känns lite som om han (läs: läraren) har varit instängd så länge på insititutionen att han inte vet vad en DVD är. Att starta filmen blir liksom en historia för sig, eller det att han försökte trycka på TV:n när han skulle stoppa filmen. Glad som ett litet barn också när han lyckades få igång den och dessutom öka volymen. Ja, han är ett bedårande barn av sin tid.

Men nu är det kväller, timmen är sen och det är dags att krypa till kojs efter en lång dag. Maken kör nu den sista maskinen tvätt på några veckor (woine, woine, hur skall det gå...) eftersom byggkillen kommer imorgon och drar igång med tvättstugan. Får väl skriva upp oss på en tvättid hos någon granne om det skulle krisa.

Det löser sig!  //Farmskan

PS! Mycket skall man höra innan öronen ramlar av...

I selen igen

Åter i selen efter en skön ledighet. Bara jag och Ullstorps-Torgny i bilen idag, lite semester, jobba hemifrån och andra åtaganden för övriga pendlargänget. Näst intill blank kalender också gjorde att dagen kändes jäkligt skön och behaglig. Har ägnat den åt att skriva rollbeskrivningar för ett antal tjänster inne på kundservice. Blev nästan helt färdig... (ler nöjt).

Var ute på ett Mission Impossible på lunchen... hade nämligen lovat att inhandla tyg till gardiner åt min frisör. Jag är bra på mycket men när det kommer till att klippa tyger, mönsterpassa och tänka upplägg då snurrar det i skallen på Farmskan. Men jag tror att det blir rätt... eller hoppas att det blir rätt kanske jag skall säga. Annars får vi väl ha tyget i garaget. Lite somrigt där ute till maken är kanske inte så dumt. Men nu skall man ju inte måla f-n på väggen...

Har ni tänkt så många val vi gör varje dag. Ibland kan de kännas hur stora som helst, i varje fall när det är något viktigt och som kanske får jättemycket konsekvenser för ens vardag. Men även små saker måste man ju bestämma sig för varje dag:

Stiga upp eller snooza?
Ost eller skinka på mackan?
Den eller den tröjan?
Äta på IKEA eller ta en sallad?
En apelsin eller ett äpple till fikan?

Tror fasen jag skall räkna ut hur många val jag gör under en hel dag... blir nog en hel del. Men det stora valet verkar nu vara på väg åt en lösning... eller var det åtminstone till the big boss började med sina små skisser igen... Finns tydligen ett ord för sådana som mig, SUBVALID

Fast det kunde ju varit värre, man kunde ju varit INTROVERT



Tack gode gud att man är subvalid!  //Farmskan

Tårar i floder...

Fy fasen vilken sorglig film vi såg igår... visst, glad och rolig och man skrattade gott en del gånger men slutet... usch och fy vad sorligt. Det kändes naturligtvis extra jobbigt eftersom man vet att man förmodligen snart är där, när man bara måste avliva sin hund. Både jag och maken grät stora tårar... för att inte tala om hela salongen som snyftade runt om oss. Vi sa det när vi gick hem, att i vissa filmer där avlivar man varandra till höger och vänster och man lyfter inte ett ögonbryn, men sen när det gällde ett djur... då blev det jobbigt.

Vår älskling är ju snart 10 år så det ligger ju inte så långt bort i tiden och precis de egenskaper som hunden hade i filmen kan man faktiskt hitta hos Mitzan också. Hon har alltid varit lite egen den hunden... hon har dessutom södra Sveriges största samling av leksaker. Några har vi inhandlat och resten har hon stulit när hon varit på besök hos någon annan. Minst en leksak varje vecka asade hon hem från hunddagis också... ha ha ha.



Men en trevlig kväll med Mona och Greger blev det i varje fall, först lite god mat på Storan och sen bio. Det var lite tack för hjälpen för att han ställer upp när vi har el-arbete som skall göras. Han vill ju aldrig ha betalt och då känns det bättre att göra en sådan här grej istället.... och framför allt roligare.

Idag är det soligt och fint igen så vi har haft en skön förmiddagsfika på Duvbacken hemma hos Nisse & Rita. Snart är det dags för matlagning och kompisen Manne kommer hit och käkar med oss... det ser jag fram emot, länge sen vi sågs nu känns det som. Påsken har verkligen varit härlig och man har fått tillfälle att riktigt koppla av och umgås med nära och kära. Nu är batterierna laddade inför jobbveckan som kommer!

Tänk på att ni bara har ett liv - gör det bästa av det!!!  //Farmskan

Gamle turer

Nu är även påskens goda gärningar avslutade... alla gamlingar (*ler*) är besökta och därmed har man åtminstone för en stund dövat sitt dåliga samvete. Tog svärföräldrarna i Fjälkinge igår eftermiddag och sen gamla farmor Signe idag. Farmor är ju som ni vet totalt lomhörd så bitvis pratar man, som ordspråket säger, för helt döva öron. Idag var hon extra glad för att både hunden, stor-sonen och dottern var med. Hon tycker det är så roligt att dottern skall till USA som au-pair och det är ju en skön inställning till livet. Med tanke på att de flesta andra äldre människor bara ojar sig över allting hela tiden så har hon istället en positiv inställning till allt. Förmodligen därför som hon blivit så gammal som hon blivit...

När vi kom så var grannen på besök, men hon skickades genast in till sitt
- Hon får inte komma på kvällen för då skall jag se på TV... 
Nämnda granne dansar också squaredans och de skulle ha uppvisning
- Jag skall gå bort och titta och se om hon dansar fel... ha ha ha

Ja, hon är för skön lilla farmor... men usch vad skitigt där är hemma. Det märks att hon inte klarar av att städa lika bra som tidigare. Jag erbjöd mig att vårstäda till henne men hon slutade aldrig skratta åt det... hmm! Vi får väl ta ett ryck vid tillfälle, typ passa på när hon skall göra något annat.

Ikväll skall vi gå ut och käka med Mona & Greger och sen blir det bio: Marley och jag



Filmen har ju fått något blandad kritik men den går säkert att titta på.

Så skönt det är att vara ledig... //Farmskan

 

Snabb rapport

En snabb rapport av läget kommer här från det Färmska hemmet.

Påskbuffén satt som en smäck i magen och Babs inlagda sill var som pricken över i:et eller grädden på moset... så gott! Mätta och trätta satte jag och maken oss framför filmen Australia. Pojkarna smet ner en stund till sin pappa så det var bara för oss att hälla ut våra stinna kroppar i soffan. Filmen var sjukt bra... Lena, jag lovar att du skall få låna den så snart vi träffas. Riktigt, riktigt bra... och vilket ögongodis!



Man kom på sig själv med att bara sitta och småflina hela tiden...

Jag: Fasen, vad snygg han är...
Maken: Påminner lite om mig faktiskt
Jag: Ledsen älskling men inte ens en liten bit av han påminner om dig
Maken: Och du liknar inte Nicole Kidman heller...

Anar man lite irritation... ha ha ha! Men som sagt... riktigt bra film.

Idag har vi varit en sväng på stan, fick inhandlat en innerdörr till toan och dottern fick tag i studentkläder. Lite nya handdukar blev det också så jag är nöjd. Strax dags för lite mat och sen blir det väl mys ikväll.

Pussar från en näst intill småkär //Farmskan

Långa fredan...

Snacka om att vi har gnott och städat och skurat och fixat idag... jag, maken och dottern (som otippat kom hem inatt och hämtades vid bussen 02.48) har verkligen varit duktiga. Hela källaren har röjts över, saker har hängts upp och monterats ner och badrummet är invigt. Dörrarna har stått på vid gavel och vädrat ut för det är ju SÅ GÖTT VÄDER!!!

Nu är det dock dags att börja med maten, tänkte ha påskbuffé nu när grabbarna och sällskap kommer. Skall bli mysigt att ha dem hemma någon dag. Så på med köttbullar och prinskorv och ta fram sill och nubbe... mumma!



Blondinen kommer hem från sin första dag i skolan:
- Mamma jag kunde räkna till 14 och de andra bara till 7, är det för att jag är blondin?
- Ja, min flicka, det är för att du är blondin
Dag två kommer flickan åter hem:
- Mamma jag kunde alfabetet till S, de andra kunde bara till M, är det för att jag är blondin?
- Ja, min flicka, det är för att du är blondin
Dag tre:
- Mamma, idag hade vi gymnastik och jag hade mycket större bröst än alla de andra.
Är det för att jag är blondin?
- Nej, min flicka, det är för att du är 21 och de andra 7

Fast de har kanske roligare än vi andra...  //Farmskan

Bildbevisen

Badrummet är klart! Oj, vad fint det blev (om man nu får lov att skryta med sig själv...). Var nere och tog lite bilder, hoppas ni håller med

     

Lugnt och behagligt på jobbet idag, inga möten inbokade så idag lyckades jag nog spränga en hel dels maillådor... ha ha ha. Så nu är det fyra dagars skön ledighet med gott samvete även för Farmskan. Gav bort ett påskägg till en väl behövande sjukling som jag verkligen hoppas kryar på sig nu under sin semester. Asade även hem lite saker ifrån IKEA så nu kan vi inreda lite i badrummet också i helgen. Köpa lite nya handdukar och sånt på lördag också tänkte jag. Så gott det är och slippa se det gamla sunkiga badrummet...

Paps & Babs har precis varit här med hemlagade köttbullar och inlagd sill till helgen. Tänk vad gött det är att bli bortskämd på det viset... sånt där är ju inget som man hinner med när man jobbar och pendlar som jag gör. Ni skall veta att jag uppskattar det jättemycket! Kramar!

Maken har fått en ny mobil på jobbet så just nu så trycker han på alla knappar han kan, lyssnar igenom alla ringsignaler och leker med den i största allmänhet. Att det kan vara så kul med en mobil... Själv skall jag lägga mig på sängen och se på Lyxfällan och sen skall jag sova riktigt, riktigt länge i morgon bitti...

Just nu har jag snöat in på en låt med Patrik Isaksson, inte min favorit egentligen men denna låten har jag fått på huvudet nu och texten är riktigt bra... Under mitt tunna skinn.

Jag skall ropa ut ditt namn, för att rädda det jag kan
Innan längtan som jag har i mig tar slut
Jag skall skrika så det hörs, genom muren du byggt upp
För jag längtar att ha dig tillbaka, under mitt tunna skinn

GLAD PÅSK!!  //Farmskan

Det sa bom bom!

Strax efter fem i morse slog blixten ner i lilla Everöd. Maken och hunden stod rätt upp ur sängen och skrek (ja, maken alltså inte hunden). Själv trodde jag att det var jordbävning igen eftersom jag varken hört att det regnade eller åskade. Strömmen gick i varje fall en stund så nedslaget var otroligt nära. När vi rekade med grannen var han övertygad om att det slagit i hans hus men det trodde i och för sig vi också... fast nära, det var vi överens om.



Efter detta spektakel vägrade hunden helt enkelt att lämna maken ur sikte. Där han gick, gick hon strax bakom... så det var bara för honom att ta med henne i bilen till jobbet. Så kan det gå!

Storvinsten från gårdagens vinlotteri hamnade i det Färmska hemmet... passade riktigt bra nu inför påsken! Man tackar, man tackar! Ibland tror jag att det hjälper att inte vara närvarande utan bara mentalt hålla tummarna. Sägs ju att man kan åstadkomma mycket genom ren tankekraft... typ Jesus när han gjorde vatten till vin...

Allt monterat nu i badrummet utom duschhörnan (som visade sig vara en duschvägg). Så trött jag blir!!! Köpte den där av en kollega på jobbet och sen har den ju stått ett tag och gosat till sig. Borde kanske checkat det där något tidigare. Men men, det var bara att kasta sig på telefonen och beställa en ny dusch så förhoppningsvis kan vi få allt klart tills imorgon. Bara elen och duschen kvar nu... Snart kommer bilder

Skärtorsdag imorgon och sen fyra dagar ledigt. Sönerna kommer hem och vi skall bara njuta av ledigheten! Ladda batterierna i solen. Eller som min kloka vän Maritza sa: Njut av solen den ger liv åt allt som varit dött... Japp, både maskrosor och ogräs, fast det gillar ju i och för sig jag. Det är värre med maken då som retar ihjäl sig på att han får räfsa upp alla mina högar... oj, då en öm tå i vårt förhållande.

Säga vad man vill om sex. Nog är det ett konstigt sätt att umgås på.
//Farmskan

PS: Märker ni hur barnen pikar kring Skottland...

Mycket på L

Såg nu att många av de senaste inläggen börjat på L (varför det nu helt plötsligt var viktig information...). Undrar om det finns någon tanke med det eller det bara slumpat sig så? Förmodligen slump och inget annat... Denna reflektion faller nog under rubriken totalt onödig info.

Började dagen med stormöte för hela gänget, lite allmän tankar från Farmskan, och efter det har det ramlat på utav bara tusan. Fått undan en del men inte till hälften allt som jag borde. Usch och fy på mig. Två dagar nu på raken som ser hyfsade ut på pappret (= minimalt med möte) så jag hoppas att jag kan få undan en hel del och därmed kunna fira påsk med gott samvete. Har också varit en dag med mycket stormiga känslor och jag önskar verkligen att jag nådde fram med mitt budskap idag, att jag lyckades förmedla vad som var tankarna. Kryptiskt, jag vet, men ibland måste man få vara det också. Vad rätt man tänkt kan ändå landa fel...

Skulle haft vinkväll idag men det hoppade jag över. Kände att jag behövdes hemma lite också... imorgon skall byggkillen börja montera dusch, toa och möbler så då får jag ge mig ut på pryljakt. Krokar och lite annat pryttel måste inhandlas imorgon. Maken har hunnit mycket han också, både provat ut en frack (!) och sen sprungit en lång runda. I morse sa han:
- Du, har du slutat på gympan??
- Jag har faktiskt inte varit hemma någon måndag på länge och jag...
- OK, OK... jag bara undrade
- Nej, du hade en konstig ton... du tycker att jag blivit lat
Så... nu lyckades jag projicera mitt dåliga samvete på den stackarn också... ha ha ha

Får bli en Joe Cocker låt till min kära!

 

Och så var det bara nio lila fingrar kvar...  //Farmskan

PS! Resan till Skottland är bokad... TJOHOO!!!

Linköping ToR

Halv fem ringde min klocka idag... lagom trött efter att man njutit något glas rött till lasagnen igår kväll. Men, hopp i duschen så löste sig det också. Idag gällde ett leverantörsbesök i Linköping så jag mötte upp några av tjejerna från kundservice, som också skulle med, vid tåget. Och tåget var i tid!! Både dit och hem... det händer inte varje dag kan jag säga. Besöket var bra och matnyttigt även om vi saknade frallan till kaffet (*ler*). Tur man har Tellan då som fixar lite choklad och dricka. Puss på dig!

Hade en trevlig söndagsavsluting igår med Pia och Jan(a). Lite mat och vin var nog precis vad de behövde efter en helg inne på mässan. Man vet ju själv hur jäkla trött man är efter en sådan och att laga mat när man kommer hem är kanske inte prio heller. Maken och Jan(a) hade ett enskilt samtal angående "ni vet vad". Hädanefter skall maken gå under namnet Sir Väs... varken mer eller mindre.

Tre jobbedagar kvar denna veckan sen är det påskledigt i fyra dagar. Hoppas, hoppas, hoppas att vädret håller i sig så att man kan njuta med lite grille och utekvällar. Sönerna kommer hem och det skall bli så mysigt. Hoppas bara att byggkillen nu hinner få toaletten färdig. Allt är fogat och klart idag så imorgon skall han börja montera el och takbelysning och sen borde väl installation av möbler och dusch komma... Fint som snus blir det!

Jag känner mig full av energi, njuter av livet och har hela veckan på mig att fundera färdigt... vad mer kan en kvinna önska? Mod och hopp kanske...

Tjolahopp! //Farmskan

PS! I kärlekens krig segrar den som ger sig

Ljushuvud

Vilken dag det var igår... solen sken från en klarblå himmel och hur varmt som helst. Kortärmat och kaffe ute i trädgården... mumma det! Var ju en sväng på stan och skulle köpa jeans och maken hittade två skitsnygga par, en skjorta och fyra tröjor för totalt 1.500 kronor. Jag hittade ett par jeans för 900 kr. Vad är det som är fel?? Varför är allting till tjejer mycket dyrare eller väljer jag bara fel butiker...?

Gick en sväng på Hus & Hem-mässan också och lyckades åter igen inhandla en lampa. Ja, antingen är man väl ett ljushuvud själv eller också köper man lampor i parti och minut som vi gör. Denna gången var det en taklampa som vi skall ha i källarnedgången (som skall göras vid så fort byggkillen är klar). Trappan skall slipas, betsas och målas och då passar vi på att fixa lite ny belysning också. Maken har länge tyckt att den som hänger där är sådär kul och nu när vi bägge gillade denna så var det väl bara att slå till...



Annars var lördagskvällen lugn och skön, bara jag och maken hemma. Vi hade tackat nej till kompisfesten i parken och det var nog rätt beslut med tanke på att vi var lite sega sen fredagskvällen. Så det fick bli TV-soffan och lite cheez-ballar till det innan det var totaldäckning.

Idag är vädret något sämre så det får bli en vårstädning av uterummet. Vädra ut och städa av så vi kan använda det nu i påsk när de lovat så skönt väder. Ikväll kommer Pia och Jan(a) och käkar kvällsmat så det blir en trevlig avslutning på en avslappnande helg. Hoppas ni andra hade riktigt kul i parken igår!

På tal om kul och "män som klarar allt..."



Hämtat från filmen YRROL. Ha en skön söndag!  //Farmskan

Lite segt idag...

Fredagkvällar är inga bra partykvällar... man är rätt seg sen dagen efter. Eller beror det på något helt annat?? Förmodligen. Trevligt var det i varje fall och många goa skratt... framförallt när de beskådade makens beskärning av körsbärsträdet (läs: skövling av körsbärsträdet). Det där blir en sån skröna i framtiden

Maken ligger just nu ute på uppfarten och byter till sommardäck och jag skall ta mig in i duschen så vi kan köra till stan och shoppa lite jeans om en stund. Tänkte också ta en tripp inom Hus&Hem-mässan och se om där finns något roligt man man ta med sig hem... om inte annat så kan man ju alltid ta en pratstund med favorit kusin Pia.

Jag återkommer. Ha en skön lördag! //Farmskan

Dagens look-a-like....

  
Boxer-Robert       Daniel Westling

Snart party...

Sovmorgon och ledig dag... så skönt. Jag och hunden gick ut en lång runda i morse, solen var på gång upp så det var fortfarande ganska kallt men ack så skönt! For sen in till stan till Paps & Babs för att hjälpa dem med uppgraderingen av virusskydd till datorn... värsta datateknikern! Sen direkt till Willys för storhandling. Ibland är det riktigt rogivande och gå och handla, alltså när man har tid att gå där och filosofera. I vanliga fall stressar man ju bara runt direkt efter jobbet...

Sen har jag bara njutit av det vackra vädret. 15 grader visar min termometer och sitter man i solen så är det bara hur skönt som helst. Byggkillen har precis lämnat huset och jag skall ta itu med lite städning och matlagning inför kvällens partaj. Ser fram emot en glad kväll med lite gott att äta och dricka.

Varför är det så att man är så hårt kopplad till en roll eller en identitet? Är det för att man är en sån förbannad trygghetsnarkoman och hela tiden måste "veta vad man har"? Usch, jag vill verkligen inte vara en sådan person utan en modig och full i fanken typ som tar chansen när den kommer. Kanske en städrunda och lite filosofiskt tänkande kan ge mig lite inspiration... annars får jag väl ta till vinet som en utväg (*ler*)

Ha en riktigt skön fredagkväll och njut av vårsolen! //Farmskan

PS! Säga vad man tänker? Snart kanske...

Lill-semester

Sista jobbedagen denna veckan... tänkte ta en semesterdag imorgon och göra helgen lite längre. Det är rätt så gott och bara göra så en och annan gång och just nu tror jag att jag behöver det faktiskt. Var riktigt trött i morse och det var länge sen det var så trögt att gå upp. Men iväg kom jag till slut. En bra dag på jobbet, blandat möte och att man fick lite gjort emellan. Känns som om det börjar lossna en del nu, har ju känts som ett vakuum bitvis. Så mycket att göra och så svårt att greppa och prioritera. Men som sagt, det känns som det börjar lossna.

Måste förresten berätta om gårdagens föreläsning (eller brist på föreläsning) på skolan. Ibland är han bara helt förvirrad i sitt prat och visar overhead som har minst 30 år på nacken. Känns ju som om det förändrats en del sen sist. Jag och Patrik satt och suckade bitvis över honom... Mitt i en förklaring om psykosocial miljö säger han plötsligt:
- Hörni, har ni sett att jag har en svullnad under ögat?
- Eehh??
- Ja, precis som lite vätska, men sen när jag suttit upp en stund så försvinner det... liksom rinner bort, neråt.
Verkligen riktigt intressant... snacka om samtalsvändning.

Jag och dottern har precis käkat lite pizza, maken är på åkarmöte så vi är mol allena. Badrummet är färdigkaklat och imorgon kommer golvet på plats. Fattar ni! Bör vara premiär för användning till påsk. Känns riktigt skönt och snyggt blir det också. Lite bilder kommer snart.

Lill-sonen ringde idag förresten:
- Vad gör du?
- Jag jobbar... själv då?
- Sitter i solen och grillar korv... studentliv du vet
Kändes sådär att titta ut på vårsolen efter det... men jag kommer igen. Imorgon lär solen skina och det skall bli upp emot 15 grader. Jag och hunden skall ta en långpromenad och sen blir det att handla, städa och fixa lite innan kvällens partaj här hemma. Och sen har man ändå två hela dagar ledigt till... livet kan vara riktigt skönt ibland



Må bäst mina vänner!  //Farmskan

Klockrent x 4

Så gött det var att fru Ekdahl är tillbaka i selen igen... livet blir liksom lite roligare då, precis som åkturerna till jobbet. Finns ingen som kan berätta yra historier som hon. Dagens bästa (förlåt vännen men jag var tvungen!!!):
- Ni vet den där utbetalningen som vi fick hemskickad på 2.037 kronor och som vi inte visste vad det var för nåt...
- Mmmm
- Ja, den vi festade upp fort som fan innan nån krävde pengarna tlllbaka
- Mmmm
- Det visade sig att jag betalt in till fel bankgiro när jag betalade min bilförsäkring, så nu har jag fått påminnelse på den... vi festade alltså upp bilförsäkringspengarna.

Klockrent!

Eller dagens aprilskämt från Tellans son (typ tonåring)
- Mamma, min klasslärare kommer att kontakta dig
- VA!?? Vad har du nu gjort
- Jag har surfat på sidor som jag inte får på skolans datorer...
- Vadå för sidor... med flickor menar du
- Ja
Tellan kastar sig på telefonen och ringer läraren som dock inte svarar. Hon pratar in ett meddelande och vill att han ringer tillbaka.
Sonens SMS med april, april var sådär uppskattat, men...

Klockrent!

Dottern var igår på konsert med Thomas Di Leva, kärleksgurun. Helt upprymd kommer hon hem... "Han delade ut äpplen till publiken, för varje äpple innehåller små kärnor som kan bli till träd... alltså är frukt Evighet" Jamen, självklart!

Klockrent!

Skolan idag, inlämning av tenta nummer 6 och betyg tillbaka på tenta nummer 5... VG

Dagens sista KLOCKRENT!!! 



Pussar //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0