Kusin P... Grattis!

Min allra sötaste lilla kusin P... Grattis på din födelsedag!!! Önskar vi hade kunnat vara där och fira dig men det får vi helt enkelt ta en annan kväll (helst i Amsterdam)



Ikväll bara myser jag av att vara hemma... hemma i Svedala

//Farmskan

PS! Tack Lena och Ingvar för härlig kvällsmat

Att räkna till 10

Sötaste 50-åringen idag... bästaste Lena, du får alla kramar som finns i världen!



Inte kan man väl tro att den snyggingen har blivit en "käring"?

Idag har jag lärt mig att räkna till 10 på holländska... (*ler*). Ja det är inte så lätt som det låter, det är snarare svårare än det låter också. Det där gurglande läten är inget vi svenskar har naturligt kan jag säga. Detta är i varje fall hur det stavas: een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien. Med lite träning så skall jag nog få till det... Har också lärt mig säga "Ingen orsak" = Alsjeblief... inte helt logiskt kanske men det är bara att nöta in det.



Ikväll har vi två anställningsintervjuer och sen är det godnatt och imorgon bitti (05:30!) åker jag hem till Svedala. Skall bli så skönt att komma hem några dagar.

I love!! //Farmskan

Kylan är tebax

Mina sommarkläder var helt fel idag... och det märkte jag först när jag kom ut och skulle åka till jobbet. Kylan var tillbaka och det var molnigt och regn i luften. Men vem orkar gå upp och ta på sig andra kläder, det var bara att bita ihop. I och för sig blev det lite bättre uppåt dagen men sommarvärmen vi haft ett tag är borta för denna gången.

Väntade också förgäves på leveransen av kaffemaskinen... det blir liksom inget riktigt kontor förrän man har en kaffemaskin på plats. Just nu kör vi med en privat liten Nespresso maskin och det är ju sådär när man har besök. Tar en hel evighet innan alla har fått kaffe (*ler*). Men annars är kontoret kanonfint, så roligt att äntligen vara på plats. Men har ni någonsin tänkt på att försöka sätta upp texter eller annat på glasväggar... låt bli! Lämna det till någon som kan (*vis av erfarenhet*)

Ikväll har jag varit ute med en kompis och käkat lite kvällsmat... en som också är ensam här nere och som jag hoppas att jag kan träffa lite emellanåt och göra saker tillsammans med. Hon har dessutom bil så då kanske vi kan åka lite runt och titta oss omkring också utanför Amsterdam. Och Kurre... jag lovar att jag skall lära mig cykla också! Vet att där är härliga cykelvägar att ta sig fram på. Ska bara släpa upp den från källaren först.



Idag har både jag och Modern namnsdag... Grattis till oss!

//Farmskan

Uteplatser

Idag har det varit fridag här nere... Annandag pingst lever och fröjdas i högsta grad i Amsterdam. Men eftersom kollegorna hemma i Svedala inte åtnjuter samma förmån så har jag till och från arbetat lite också (hoppas de återgäldar det den 6 juni). Dock startade jag morgonen i solen på balkongen för att bättra på den numera rödrodnande brännan. Tänkte jag skulle få en liten kvickstart till semestern och för en gångs skulle slippa den svedda näsan. Vi får väl se om jag lyckas.

Måste bara berätta också om hur det holländska folket gör med grillning och sånt. Om man bor i lägenhet så använder man helt enkelt trottoaren eller gatan utanför som sin egen lilla uteplats. Dit inviterar man grannar och vänner och så flyttar man ut möblerna. När man grillat klart häller man glöd och matrester i en hög på marken bara... Igår såg jag en tjej som satt i en stor fåtölj mitt på vägen och solade... hon hade startat på trottoaren men sen vandrade ju solen och då vandrade hon helt sonika efter. Det är lite kul... undrar vad vi ordentliga svenskar hade sagt om grannen flyttat ut på trottoaren och börjat grilla.

Hmmmm... tror det hade blivit ett ramaskri faktiskt.



Har gått en härlig långpromenad också i värmen, nu börjar jag så smått lära mig att hitta också i den här stan. Alla gator och kanaler ser i och för sig likadana ut men där finns en del riktmärken. Snart skall jag försöka mig på en cykeltur också... stor flicka nu (*ler*)

Imorgon är det jobbedag igen, tillbaka i selen
//Farmskan

Omelett

Kan nog vara världens sämsta omelett-makerska...



Men vad gör det om hundra år...

//Farmskan

Cravings

Och värmen bara fortsätter... så härligt! Även idag har vi kunnat trallat med i Ledins "... inte ett moln, så långt ögat kan nå". Sov länge efter att ha suttit uppe och sett Loreens förkrossande seger i Eurovision. Och det var helt rättvist, de andra kom inte i närheten av varken hennes låt eller hennes uppträdande. Oavsett om man försökte med både ryska mormödrar och fladdermössdräkter. Så gött!! Och vi röstade givetvis (*ler*). Bedankt voor uw stem op Zweden, som rösten sa i telefonen

Hade en härlig frukost på balkongen i solens sken men sen begav vi oss ut på en långpromenad. Mycket folk ute och rör på sig hela tiden och kanalbåtarna är fulla. En lunch på stan och sen var det dags för maken att börja packa ihop för hemfärd igen... fasen vad en helg går fort. Men nu åker jag ju hem på torsdag och är hemma till söndag så då syns vi igen. Det är alltid lite jobbigt att säga hej då tycker jag. Drog igång värsta storstädningen när jag kom hem för att skingra tankarna så nu är här skinande rent (och Nej, Lena... här finns dammkorn här också!)

Och vet ni... man behöver inte vara gravid för att ha cravings efter en massa saker. Just nu skulle jag kunna mörda för en påse gelehallon.


Vill också säga GRATTIS till kära Mor och Babs på Mors dag! Och tack älskade ungar för era hälsningar ner till mig. Älskar er!

//Farmskan

Åhhh härliga lördag!

Vilken underbar dag det har varit... den började i och för sig med strömavbrott här i huset men sen väl det var fixat och frukosten avnjuten så begav vi oss ut i solen. Strosade, shoppade, fikade... härliga lördag! Amsterdam visade sig verkligen från sin allra bästa sida

     

Nu är jag helt röd på axlarna men det är så jäkla gott... lika röda som de solmogna och otroligt söta jordgubbarna som vi köpte med oss hem. Mmmm sommarkänsla!!

Ikväll skall vi gå ut och äta och sen får vi hem och titta på schlagern. Lovar att rösta på Loreen så mycket som jag bara kan... hon är klart bäst av det sällskapet. Torsdagens final var ju verkligen en lång kavalkad av kalkonlåtar. Tror dock inte att hon vinner, tyvärr tror jag att de turkiska fladdermössen tar hem det hela. Fast det är inte rättvist i så fall.

Men men... den som lever får se
//Farmskan

PS! Paps... ladda grillen är du snäll. I helgen vill jag äta en svensk grillad korv i bröd med riktigt god senap till. Fixar du va?!

Herrbesök

I helgen har jag herrbesök (*ler nöjt*)



Vi har precis ätit gott och nu skall vi sätta på lite kaffe... så gott att ha honom här!

Vädret är ljuvligt så helgen är räddad
//Farmskan

PS! Grattis till alla Mammor, men speciellt till min mamma Anita och till "mamma" Babs!

Jubelåsna

Har just spenderat € 50 för att ta mig in i lägenheten. Kom hem, svettig och trött, runt halv sju från kontoret och ville bara ta en dusch och slänga mig framför TV:n. Stack nyckeln i låset men inte f-n gick det att öppna. Efter ett tag tog jag mig upp till min vänlige granne som genast frågade mig om jag hade satt en nyckel på insidan av låset. Och ja... det gjorde jag igår med min extranyckel för att veta var den var. Skulle jag inte ha gjort...

30 minuter och ett glas rosévin senare dök låssmeden upp hos min granne och för det facila priset av 50 euro öppnade han min dörr med en liten glasskiva. Det tog exakt 2 minuter, varken mer eller mindre. Men ack så glad jag blev... Så har man lärt sig det. Ner och köpte en flaska vin till grannen som tack för hjälpen och nu kan jag äntligen hälla mig i soffan efter en lång men mycket bra dag. Det är ju semifinal i Eurovision och som tur är kan jag ju ringa och rösta på Loreen härifrån. Lovar att göra vad jag kan!

Lika varmt idag... över 30 grader men imorgon skall det bli lite svalare, runt 24 grader har de lovat för hela helgen. Skall bli härligt att ha maken här. Fick ju också en ledig dag på måndag helt plötsligt, för här nere firar man Annandag Pingst. Grattis till mig!

Nu håller vi tummarna för Sverige
//Farmskan

800 grader

Skulle nog inte klagat på värmen för nu... nu är det rejält varmt här nere. Idag har det varit runt 27 grader och stekhett verkligen så nu är det lite bra på det hållet också. Man är aldrig nöjd... Det är i varje fall svalt och skönt på kontoret så det är en fröjd att sitta där just nu. Fast idag har vi inte haft något internet... hmmm. Det funkade igår när vi gick därifrån men idag var det dött. De berättade att någon kabelkille varit där igår.. jaha ja... det förklarar ju precis allting.

Don't fix it if it's not broken!!! Rör inte sånt som fungerar för tusan!!!

Åker ju "kommunalt" numera både till och från jobbet och det fungerar jättebra. Men i denna värmen och med fullproppad tunnelbana så är det svettigt om man säger så. Och tåget idag fick gå på halvfart för att "tåget framför hade problem" (känner man igen det där från svenska SJ eller??)

Men jag vill egentligen bara säga att allting är bra, jag trivs. Lägenheten är perfekt och den känns som hemma. I övermorgon kommer maken och förhoppningsvis håller vädret i sig så vi kan få några sköna dagar. Men först skall vi ha en födelsedagsonsdag för en kollega här nere. Uteservering får man hoppas...

Take care och även om jag trivs så saknar jag er!



//Farmskan

Köttätande myror

Alltså... tro aldrig på väder-appen i Iphonen! Idag säger den 26 grader och sol här i Amsterdam... ehh, nej. Det är max 15 grader, mulet på gränsen till regn. Men vem vet, det kanske tar sig. Igår var det faktiskt riktigt varmt och skönt hela dagen, inte klar sol men ändå. Satt ute för första gången och åt lunch och det var dejligt.

Har kollegor nere från Sverige så vi hade en massa leverantörsmöten igår men idag blir det en heldagstur till Delft för en presentation. Skall bli kul att se det också

Som jag har spelat den här låten med Timbuktu och även när tjejerna var nere i veckan så skrattade vi gott åt många av de citat som han sprider i den. Men jag älskar den, melodin är bra, texten rapp och den HJÄLPER! Så är du förbannad på någon, spela den högt på stereon och sjung med... man mår jättebra efteråt (*asgarv*). Mitt tips till er en vanlig tisdag



"Hoppas att köttätande myror äter upp dina ögonlock så att du alltid är trött, och även när du är pigg så ser du väldigt, väldigt trött ut..."

//Farmskan

Minglandets baksida

Rejäl sovmorgon idag och det gjorde precis ingenting för det var mulet, kallt och regnigt ute. Välkommen till Amsterdam säger mina nya kollegor och det gör mig lite konfunderad över om solen någonsin kommer att värma här. Fast det är klart... några stunder med sol har vi väl haft under de sex månader jag varit här. Det finns nog hopp för dagen idag i varje fall, för värmen börjar stiga och jag tror minsann att det är lite ljust i kanterna nu.

Hade en sen frukost och sen har jag bara gått och plockat i ordning lite efter gårdagens mingel. De sista gick runt halv tolv och då var jag ganska trött. Fick bara undan maten och sen dök jag i säng. Men riktigt trevligt var det, även om jag totalt missbedömt det vita vinet. Trodde det var öl och rött (möjligen också rosé) som gällde men som tur var hade jag på inrådan köpt två flaskor vitt också... och det gick åt kan jag säga. Som tur var hade jag också fått någon flaska vitt så det löste sig. Undrar om det var oartigt att bjuda bort den? Ja ja... hade inte mycket val.

Har hittat en mycket bra matbutik som är perfekt när man skall ha lite gäster och så. De har en massa trevliga saker och allt är färskt som bara den. Där hittade jag små spenat och fetaost pajer som var helt ljuvliga. Perfekta på ett buffébord. De har också manuella diskar med fisk, ost och kött. Mycket trevlig butik och dessutom inte så dyr.

Idag blir det nog mest slapp för min del, känns så i kroppen. Skall bara gå ner och slänga lite glas och handla lite pasta och sen blir det nog några kapitel i min bok i soffan bara. Om inte solen kommer fram förstås för då går jag nog ut en långrunda och undersöker några kvarter i närheten. Behöver ju hitta lite bra ställen att äta och handla på så man inte bara går till samma hela tiden.

Fick lite bilder från Manne från dagarna...

     

Det första är från Dam, torget där slottet ligger och vi försöker förgäves att dölja den stora sopbilen. Nästa är från blomstermarknaden... 50 tulpaner för 6 pengar... det är billigt! Och den sista, ja det är kallt här nere och den mössan är det många som har här nere (helst orange dock). Allt klär en skönhet säger man ju så dra era egna slutsater

Kram och trevlig söndag
//Farmskan

Blödig som få

Nu har jag varit och vinkat av mina girlisar och jag är bara så jäkla blödig!! Det kändes jätteledsamt att se dem åka iväg... fast att jag vet att vi snart ses igen så kan jag inte låta bli att bli lite ledsen. Men vi har haft härliga dagar och ikväll blir det lite mingel här hemma och sen är det jobbevecka igen. Så det rullar ju på utan problem liksom.

Idag är det skönt väder ute också så jag skall ta och putsa lite fönster strax. De är nämligen sjukt smutsiga efter att fasaden precis målats och därför har det stänkt en hel del efter fasadtvätten. Och sen skall jag dammsuga lite och damma och sen är det dags att börja lite med maten till ikväll. Har hittat lite goda tapas varianter som jag skall bjuda på tillsammans med lite vin och öl. Skall bli trevligt.

Har pratat med maken också precis och han hade haft en bra kväll hos Modern och Rolf igår och ikväll skulle han på grillfest med Sir Väs-klubben... så hans liv rullar också på. Skönt!! Men jag saknar honom och det skall bli härligt att hämta upp honom på fredag vid stationen!

Blödig som få...
//Farmskan

Fredagsmys

Sitter som tre dästa matroner i soffan just nu efter att ha ätit en väldigt god italiensk middag. Sista kvällen med tjejerna här sen åker de tillbaka till Svedala imorgon igen. Men ack vad mysigt det har varit att ha dem här! Jag har jobbat lite idag men då gick de på Amsterdams berömda marknad (utan att shoppa!) och sen i eftermiddag så tog vi en kanaltur runt hela stan... härligt!



Men nu är det slut för denna gången men jag hoppas de snart kommer igen. Skall följa dem till stationen imorgon och sen får jag snabbt hem igen för imorgon kväll har jag lite inflyttningsmingel här nere med lite kompisar från jobbet. Skall bli kul... söndagen får bli vilodag (*ler*)

Fick denna underbara bild ifrån lill-sonen...



Nils lyssnar på lillebror / lillasyster... naaaaww!

//Farmskan

Diamanter och ost

Har bästaste Lena och Manne här på besök... så kul att hämta upp dem på stationen igår efter jobbet. Bara att se dem komma där med sina rullväskor gjorde mig glad i hjärtat. Eftersom ingen av oss ätit så gick vi ut och käkade lite gott och bara satt och snackade.

Efter frukosten idag så begav vi oss ut på äventyr. Vi bjöd in min kollega ifrån Tyskland eftersom hon också skulle spendera några extra dagar här. Vi startade med ett besök på Anne Franks museum... först efter en stund tänkte jag på att det var modigt att ta dit en tysk (*ler*). Efter det satte vi oss och bara njöt i solen uppe vid kungliga slottet, en kopp kaffe satt fint där. En sväng ner till blomstermarknaden och där gjorde vi också ett besök i en ostbutik där vi köpte en massa ost med olika smaker... allt ifrån basilika, valnöt och morot.

Därefter tog vi oss bort till en diamantfabrik och tittade på hur de klöv, slipade och polerade diamanter. Den finaste de visade oss var på 3 karat och kostade 43.000 euro... som hittat!!

  

Det kostade i varje fall inte något att titta... även om halsbandet där var jäkligt snyggt så tog det emot att betala mer än 29.000 euro för det. Vi fick nöja oss med ost helt enkelt. En pannkaka med vispad grädde och färska jordgubbar satt som en smäck i magen så sen orkade vi med lite shopping också. Lena hittade en skitfin klänning som hon skulle ha på en fest och jag hittade en top... så lite nöjda är vi allt.

Men nu sitter vi här med fötterna högt upp i luften... trötta i ben och rygg efter att ha vandrat i nästan åtta timmar. Men vi har sett en massa och också haft en härlig dag tillsammans. Ikväll blir det matlagning här hemma och sen i morgon får vi se vad som händer. Jag skall jobba på förmiddagen så då tänkte jag låta damerna gå på marknaden under tiden. Är vädret bra kanske vi tar en kanaltur och sen får vi väl avsluta kvällen med en god middag. Tror jag skall ta dem till den fantastiska italienska restaurangen där vi var härom kvällen... underbar mat till en bra peng.

Nej, nu skall jag börja steka lite potatis

Ha en skön kväll
//Farmskan 

Finally!

Äntligen! Tekniker nummer fyra får vi utse som dagens hjälte som till slut löste problemet med mitt internet och TV. Det tog honom lite över en timme men sen kom de på att boxen var sönder... Sim salabim och allt fungerade! Så nu sitter jag här och tittar på holländsk TV (*ler*). Tror att UPC-killen var minst lika glad som jag

Ikväll har jag varit ute och käkat med en före detta kollega ifrån Tyskland. Hämtade upp henne på hotellet och sen gick vi till en fantastisk italiensk restaurang i närheten där hon bodde. Verkligen jättegod mat! Och så kul att se henne igen... Får se om vi kan träffas någon gång till innan hon flyger hem.

Kontoret börjar arta sig nu... en hel del kvar men det är på gång

  

Bara älskar det röda köket! Vi kan sitta där nu och jobba, internet fungerar och vi har köpt en liten kaffekokare... det har också sin charm när det är så. Men de har lovat oss nu att allt skall vara i stort sett klart på fredag eftermiddag.

Glömde ju förresten att berätta att jag träffade världens gulligaste dam på flyget ner i måndags. Hon var från Brisbane i Australien och hade en massa spännande historier att berätta. Det slutade med att hon bjöd in mig och maken att komma och hälsa på. Gav mig adress och telefonnummer... tror faktiskt att jag skall fundera på det. Har alltid velat åka dit, tror det är ett spännande land. Och vem vet... kanske man springer på Hugh Jackman... (*slickar mig om munnen*)



Drömma får man...

//Farmskan

UPC

Teknikern från besök nummer 2 är här nu igen... och det verkar bli en riktig följetong (*SUCK*). Nu ringer han till kontoret för de har signal och mitt konto är OK så de vet verkligen inte vad som är problemet... Telia kom hit, allt är förlåtet!!!



//Farmskan

Adjö Stockvägen

Så var det då dags att säga adjö till Stockvägen 9... Det blev 15 härliga år där men nu startar en ny fas i mitt och makens liv. Barnen är utflugna, alla på olika håll och jag flyttar till Amsterdam med jobbet. Det är inte utan att man känner sig lite vemodig på ett sätt men givetvis också lättad över att allt gått med bra. Vi fick huset sålt och bra betalt så vi skall nog inte klaga över det i dessa tider. Men det är ändå en massa minnen som finns kvar och det känns också vemodigt på sitt sätt att säga hej då till grannar och vänner. Men men... avståndet är ju inte långt och det är ju faktiskt bara att fortsätta att ha kontakten.

Idag har vi haft svärföräldrarna på besök här hemma och sen har vi varit runt och gjort en massa ärenden. Det är ju lite som skall fixas med papper och sånt också när man flyttar. Men nu skall vi snart slå oss ner och käka lite middag och sen skall jag till Bottan på massage. Det blir ett härligt slut på denna semesterveckan.

Nästa vecka är det en kort arbetsvecka och jag får besök till Amsterdam av bästaste Manne och Lena... hur kul skall inte det bli? Urkul!!

//Farmskan

Laddar för SM-guld

Bara en och en halv timme kvar till startskottet av årets SM-final i handboll. Jag är allt lite nervös men hoppas givetvis att IFK tar hem det på ren vilja och "inget-att-förlora-mentalitet". Det kommer förmodligen att innebära att vi inte får någon sömn i natt (så är det att bo vid arenan) men det får det vara värt. Hoppas också att vi kan få se lite häftigt orange firande i kanalerna imorgon då... lite som Queens day i Amsterdam



Farligt men ändå lite kul...

Jag och maken var uppe tidigt och sa hej då till stor-sonen som skulle flyga tillbaka till Basel. Maken var snäll och körde honom till stationen också även om det var tidigare än fan hade fått dojorna på. Sen somnade vi dock om och sov vidare utan problem. En långfrukost och sen en runda på stan i det blåsiga och lite regniga vädret. Svensk för-sommar när det är som bäst!

Imorgon blir det bara lugna gatan, ska hämta svärföräldrarna i Fjälkinge och sen blir det till att packa ihop inför Amsterdam och jobbevecka igen. Känns lite trist att lämna stan nu när man fått så fint här hemma... men så är livet för oss just nu. En vecka här och en vecka där...

Klä er nu i orange, slå på TV2 och heja på IFK
//Farmskan

Farväl älskade farmor

Idag har vi tagit farväl av älskade farmor Signe. Det blev en fin begravning i Åhus kyrka med en präst som precis fångade farmors sinne. Paps hade valt jättebra musik också och som avslutning spelade kantorn "Time to say goodbye"... underbart! Man såg henne liksom framför sig vandra iväg.



Oavsett att man tycker man är förberedd så är det ändå jobbigt när man väl är där... skönt på ett sätt att det nu är över och att man kan få ha minnena inom sig istället, även om vi skrattade gott åt alla hennes sköna kommentarer som hon fällt genom åren. Det är inte för inte som hon vunnit "Månadens bästa citat" ett antal år i rad... (*ler*). Efteråt samlades vi alla hemma hos kusin P som fixat smörgåstårta och vanlig tårta. Du är bara bäst min vän!!! Love you!

Alla barnen, utom stor-dottern, är hemma också över helgen och det är mysigt... men trångt. Man har ju liksom inte alla extra-rum kvar längre som man hade i huset. Men allt går om man bara vill. Ikväll skall vi vandra upp till stan och äta lite god mat sen ha en härlig filmkväll tillsammans.

Gårdagskvällen var jag i Malmö och mötte lite gamla kollegor ifrån Älmhult hemma hos fru Ekdahl. Så kul att träffa dom och bara snacka och dricka lite vin. Som tur var så var stor-sonen på MFF:s match så han kunde hämta mig och köra hem... ibland passar bitarna ihop som handen i handsken.

Om jag fått ut lakanet ur mangeln... svaret är nej. Fick köpa nytt lakan igår för jag tror nog att det där blir en tråkig historia. Barnen förstod över huvud taget inte varför jag fick för mig att mangla och såhär i efterhand kan man väl fundera över det kanske. Men det var nog gamla flashbacks från barndomen när jag och mormor stod och manglade lakan nere i deras källare... suck! Jag blir aldrig någon husmor

Puss och kram till er alla men mest av allt till dig FARMOR!
//Farmskan

Tvättstuga

Egen tvättstuga är verkligen precis så underskattat som man tror! Idag var det min första dag i den gemensamma tvättstugan på gården och jag hade, precis som sig bör, bokat tid genom att låsa min lilla "nyckel" på önskad tid. Allt gick som smort, vi laddade två maskiner och sen ner och slängde dem i torktumlaren. Skulle sen gå ner och titta till det hela och då snurrade där väl tvätt i bägge maskinerna... Är det nu man skall sätta upp en arg lapp??



Men jag är ju en snäll typ så jag tänkte att jag skiter i det helt enkelt och startade mangeln för att mangla ett lakan. Gick sådär... Lakanet och mangelduken hängde upp sig och sen gick det inte att få ut skiten igen. Felanmälan till ABK direkt första dagen. Suck... Jag vill ha en egen tvättstuga

//Farmskan

Citat

Hittade detta och tyckte det var lite kul:

"En bank lånar gärna ut pengar till dig, om du bara först kan bevisa att du inte behöver det"

//Farmskan

Cykeltur

Klappat och klart, fixat och färdigt... SÅ JÄKLA SKÖNT!! Sista högen med möbler kördes idag till auktionsfirman så nu är vi färdiga med allt och kan avsluta semesterveckan med att slappa och mysa. Allt i nya lägenheten är också på plats nu (otåliga Farmskan...), sista tavlorna är uppspikade och som pricken över i:et hittade vi också en prydnad till den öppna spisen. Nöjd är jag just nu!

Maken är på möte ikväll med Sir Väs så jag bestämde mig för att cykla en runda (sluta skratta!!). Tog därför makens cykel med det största cykellåset som någonsin uppfunnits och begav mig iväg. Bort en sväng till sopstationen först och sen cyklade jag ner till Paps & Babs. Mötte honom på vägen och jag tror fortfarande inte han kommit över chocken över att se mig komma cyklandes... (*ler*). Lite kvällsmat och ett glas vin satt fint och sen satte jag mig på cykeln igen och tog mig bort till Nenne. En lång kvällspromenad i den sköna kvällsvärmen som avslutades med en kopp kaffe hos henne efteråt. Mycket trevligt och säkert nyttigt också för min försoffade kropp...

Sen att det ösregnade när jag skulle cykla hem fick man ta... men Nenne lånade ut en regncape så det var inga problem det heller. Fasen trot... jag har blivit stadsbo!

//Farmskan

PS! Paps... du skall vara snäll och inte skriva spydiga kommentarer!

Kan själv

Jag kan vara sjukt envis! Det ligger i mina gener tror jag... och det är ingenting som maken uppskattar över huvud taget. Frågade faktiskt honom för en tid sedan vad han retade sig mest på hos mig och han kunde inte komma på något då. Men nu... tror han kan räkna upp ett tiotal saker direkt om någon frågar. Som det här med att spika upp tavlor eller borra upp hyllor. Han är jättebra på det och jag har bara bråttom... det skär sig kan jag säga.

Men men... ikväll är han på möte och jag har hammaren och spiken för mig själv (*ler*)

Idag har vi tömt det sista i garaget och också gått igenom ALLA skåp, lådor och skrymslen i huset för att se om där finns något kvar men nu verkar det faktiskt vara tomt. Härligt!! Och städerskan är färdig snart också och det luktar rent och gott i hela huset. Nu kan vi lämna över det med gott samvete.

Imorgon kommer Grahnskan på frukost, skall bli kul och sen blir det nog lite lunch på stan för mig och maken. Lill-dottern praktiserar på Fredholms och där serveras det härliga Wallenbergare imorgon. Mums!

You got to have faith!
//Farmskan

Lita aldrig på en tysk

Trädgårdsdag... hela dagen! Och man vill ju verkligen lämna allt så bra som möjligt så vi var säkert onödigt noga också. Men bättre det kanske. Modern och Rolf har i varje fall varit här och hjälpt oss hela dagen och det var verkligen skönt, det är lite enklare om man är några stycken. Maken slapp trädgården idag för han tömde garaget... tre rundor till tippen med allt ifrån teglstenar, gammal olja, järnskrot, elprylar och annat bråte. Var fasen har vi förvarat all skit?? Sen var jag och Modern två rundor till sopstationen med kartonger, plastlådor och flaskor... och så ytterligare en loppis leverans förstås (*ler*). Nu skall vi bara lämna lite till grannen imorgon sen är där också tomt.

Nu är där bara lite möbler i källaren som legat på Blocket och som en tysk, med sommarhus i Karlshamn, skulle ha. Men inte fasen dök han upp. Först skulle han komma i lördags men hördes inte av... ringde senare och ändrade tiden till idag... men hördes inte av. Lita aldrig på en tysk! Nu skall möblerna bäras upp imorgon och sen får vi bestämma oss för om vi kör det till loppis eller till auktionsbyrån eller om det åker upp på vinden. Men jag orkar knappt bära det... ja ja... det blir ett problem vi får lösa imorgon

Känns lite kul att man kastar en massa och ändå måste inhandla nya grejor. Igår fick vi inhandlat en tvättmaskin och idag en extra skänk till köket (snacka om att man inte fick plats med allt porslin!) plus en jättesnygg lampa till matrummet. Den är jag jäkligt nöjd med faktiskt.

I natt hoppas jag på lite bättre nattsömn. Kan säga att jag och maken stod rätt upp i sängen när biltutor, trummor, flärpar och sång drog igång runt kvart i två i natt. Vad det var? Det var IFK:s spelare som kom hem efter segern i Eskilstuna igår och hela supporterflocken stod och väntade på dom. Vilket tryck! Men det var dom faktiskt värda efter den segern... shit vilken spännande match det var! Jag kunde knappt titta alls de sista minuterna.



Hela stan har varit lite orange idag tror jag... lite som Queens Day i Holland!

Allt hänger ihop verkar det som
//Farmskan

Tomt och ekande

Härligt att se när maken han larmar vårt numera totalt tomma hus
- Varför larmar du, säger jag. Huset är ju tomt
- Vi betalar ju för det...
Hans logik är helt underbar!

Vi somnade som stenar igår när klockan var halv tio. Gud vad trötta och slitna vi var... ja, vi hade visserligen druckit lite vin också men jag tror det var allt bärande som gjorde att vi bara slocknade. Men skönt är det att äntligen vara färdiga! Och det blir bra när det blir färdigt. Köket är stort men antalet skåp är alldeles för litet... så idag blir det till att inhandla en skänk att sätta vid sidan. Alltid är det nåt

Sitter och bloggar hos Paps för bredbandet kommer inte förrän på måndag (känner man igen det där eller?). Men förhoppningsvis är svenska Telia lite bättre än holländska UPC när det gäller sina leveranser... man får helt enkelt leva på hoppet

Lägger upp lite bilder under veckan när vi är klara. Men fram tills nästa gång önskar jag er en skön söndag och glöm inte titta på IFK idag och heja fram dem till SM-finalen i handboll. Kan säga att deras supporters åkte iväg med två stora bussar vid halv åtta i morse... så där är nog tryck i arenan i Eskilstuna!

Ciao //Farmskan

Semester!

Man anade allt lite ugglor i mossen när teknikern (den tredje i raden) kommer innanför dörren och säger: "Vad har du för problem?" Jag trodde i min enfald att det var dom som hade problem med att få min TV, telefon och internet att fungera... men uppenbarligen inte. Jag förklarade för honom och även han frågar var mitt elskåp är. Jag visar även denna man mitt elskåp men se den här mäter lite i kablarna och rätt som det är så har han hittat felet. Installerar allting och säger till mig att det tar cirka en halvtimme innan modemet kan nås men att sen skall allt fungera... och så hej då.

Tre timmar senare fungerar fortfarande ingenting och jag ringer deras kundservice. Talsvar med voicemail där man skall tala in sitt postnummer... jag provar men min holländska "can't be recognized..." så det är bara att lägga på. Skit också... jag blir så trött! Så jag fick åka hem till Svedala utan att ha något installerat. Orkar knappt trixa med det längre heller... skitföretag.

Ja ja, nu skall jag och maken äta och jag skall berätta för honom om min skitdag.
Imorgon går sista flyttlasset och nästa vecka har jag....

SEMESTER!!!
//Farmskan

Skitväder

Att åka från 20 grader och sol till 12 grader och regn är sådär!! Skitväder här nere... Ja ja, fram med regnjackan och paraplyet bara så blir det nog bra det med.

Igår mötte jag min överman (överkvinna) när det gäller flygrädsla. Damen bakom mig var helt hysterisk hela resan och jag kände då att min flygrädsla är INGENTING jämfört med detta. Hon satt framåtlutad med huvudet mellan knäna i stort sett hela resan, full volym i lurarna och bara skakade okontrollerat. Så fort det var lite turbulens skrek hon "vad händer!". Jag tyckte riktigt synd om henne faktiskt och sen när vi väl landade så brast hon ut i hysterisk gråt... Det är skillnad på rädsla och rädsla, det märker man.

Hade sen en bra dag med kollegor här nere, det är roligt när vi är några stycken... (*ler*). Idag är det en mötesdag och sen åker de hem ikväll. Då tänkte jag vara lite huslig och städa och tvätta... ser fram emot en skön kväll. Önskar förstås att man hade haft TV men det är först imorgon som de kommer och ska gräva upp gatan. Får väl se hur det blir med det där... spännande.

Visste ni förresten att fågelskådare har ett eget meddelandesystem - BMS - Bird Message System. Det lärde jag mig när jag åkte till Kastrup i onsdags morse via nyheterna på radion...

Kvitter Kvitter
//Farmskan

Sköna maj

1 Maj och det är Broderns födelsedag! Grattis grattis till dig

Hade en trevlig kväll med bästaste Manne igår. Först var vi ute och käkade med henne och sen bjöds det på kaffe och tårta efteråt och inte vilken tårta som helst utan en chokladmousse tårta. Inte en endaste kalori i den... Sjukt god men man kände på en gång hur man gick upp i vikt (*ler*). Varför skall allt som är gott vara onyttigt?

Det var ju också en härlig kväll med fint väder och jag kan faktiskt inte minnas sist man kunde vara ute på Valborg utan att frysa sig halvt fördärvad. Och det har ju fortsatt idag också... Vi startade morgonen med en härlig brunch ute hos Nisse & Rita i solskenet. Satt där och bara njöt och givetvis fick man en härlig "bonnabränna" efteråt, att man aldrig lär sig att vårsolen är förrädisk liksom. Men samtidigt... vad gör det om hundra år... man får väl ha samma tröja på sig imorgon bara.

Sen har hela dagen spenderats i nya lägenheten och nu är alla möbler i stort sett på plats och nästan alla kartonger är uppackade. Så jäkla skönt... Nu blir det Amsterdam i tre dagar och sen har jag semester en hel vecka och då kan vi fixa det sista. Huset skall städas, trädgården skall röjas och sen lämnar vi det. Känns faktiskt riktigt bra trots allt, det var dags nu tror jag.

Stor-sonen med fästmö har lånat min lägenhet i Amsterdam i några dagar och de fick då möjligheten att uppleva "Queens Day" där nere... Dagen som ALLA pratar om, när hela Amsterdam blir orange och folk är ute och festar hela dagen. Pratade med honom idag och han sa att ingenting av det var överdrivet... titta bara:



Nästa år firar vi din födelsedag där Manne!!!

Dags för bingen... reveljen är tidig imorgon
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0