Stora besökardagen...

Åh vad skönt med en extra timmes sömn... så varför vaknade jag då tidigare än vanligt och utan att kunna somna om? Kom i säng sent, hade en trevlig kväll med Affe och Lotta och sen satte jag mig framför deckaren också. Maken sov gott i soffan bredvid mig. Whiskeyn eller förkylningen? Kanske en kombination... men som sagt sent i säng och ändå kunde jag inte sova.

Efter frukosten begav vi oss iväg på stora besökardagsrundan. Först farmor Signe, sen makens föräldrar, en sväng om Pia & Jana, kyrkogården och sist Torsebro till Nisse & Rita... puh!

Farmor Signe hade en go kommentar. När vi skulle gå följde hon oss ut till ytterdörren, där vi sprang på en äldre dam och herre som varit på besök. Vi började snacka med dom lite och när de gick sa farmor:
- Vilka var det?
- Det var en kusin till Lisas mor, svarade jag (Lisa = släkt till farmor)
- Var det lönt och komma hit på besök för det... hon har ju varit död i många år

(*Gapskrattar*)

Men nu sitter jag här framför datorn och behöver få igång inspirationen och engagemanget för pluggandet igen. Känns trögt som tusan!! Har verkligen inget fokus denna gången. Kanske tog mig vatten över huvudet...



Maken är ute och tvättar bilarna, det har han längtat efter hela dagen.

Blir en späckad vecka  //Farmskan

Serious shopping

Möttes av gula rosor från maken igår kväll när jag kom hem från frissan. Det händer inte så ofta det där med blommor så man blir verkligen glad. Vi är nog inte typerna som måste hålla på att ge varandra saker hela tiden, tror vi vet att uppskattningen finns där ändå. Sen betyder det ju istället att man blir extra glad när det händer.



Hade haft en härlig stund med Sascha... det är liksom mer än bara klippning. Det är gott att dricka, snacks, stylingtips och bra prat. Man känner sig verkligen totalt uppmärksammad och det är så gott ibland. Så jag var glad, nöjd och avslappnad när jag kom hem. Maken hade förutom blommor fixat mat och vin och det blev inledningen på helgen. Att vi sen somnade i soffan runt tio... ja, det är väl helt OK. 

Idag har vi varit en sväng i stan. Maken skulle ha skor och lite annat smått och gott. Jag skulle egentligen inte ha någonting eftersom jag igår shoppade loss på två klänningar men... jag hittade hur mycket som helst. Typiskt. Det blev både nya stövlar, kappa, byxor och tröjor. Jag är hoppalös... så nu får jag rensa lite i garderoben igen.

Ikväll får vi besök av Affe och Lotta. Ser fram emot det jättemycket... Affe och jag hade ju en helgrelation under många år när vi spelade men nu blir det inte att man ses så ofta. Ska i varje fall bli kul. Blir förmodligen mycket musikprat om jag skall gissa, och så lite mat och vin förstås.

10 dagar till Dottern kommer hem... tror både hon och vi längtar! Lill-dottern däremot är fullt upptagen med sin skola, där hon läser till kock

  

Hoppas ni alla får en härlig kväll!  //Farmskan 

Förvirrad, du eller jag?

Nattens konversation mellan mig och maken var en lektion i total förvirring

Jag vaknar till och tycker att det ser lite ljust ut:
- Öhh, Stiffe, vad är klockan?
- Va?
- Vad är klockan?
- Vi har sagt att vi inte skall bry oss om tiden
- Va?
- Vi skulle inte rusa fram
- Hallå, du sover... vad är klockan??!!
- Tjugo i sju
- Då är du hyfsat försenad...upp med dig!
- Upp, varför då, klockan är bara tio i två

Vet inte vem som var mest förvirrad, han eller jag...
Jodå, så att

//Farmskan

Fullt tryck

Vilka dagar vi har haft denna veckan! Massor med kunder som vill komma i kontakt med oss och det är ju hur roligt som helst. Hellre det än stiltje... Dessutom fick vi idag besök av goa Frida som bakat muffins med frukt och mandelmassa till fikat. Hur gott som helst och verkligen sånt man blir tjock av... precis som jag beställt.

Gårdagskvällen spenderades hemma hos Nenne, vi skulle ha tjejträff men tyvärr blev det lite "drop-outs" under dagen så vi blev bara tre till slut. Mer mat till oss (*ler*). Ibland är det bara så skönt att sätta sig ner till färdiglagad mat, prata skit med folk som känt en sen barnsben, ta ett glas vin (eller ett alkoholfritt alternativ för oss som vill ha det...). Man behöver inte mycket mer än så ibland för att få lite energi.

När jag kom hem framåt kvällskvisten var det hög tid att börja röja i fönstren för idag kom han... mannen, myten, legenden, den fantastiske fönsterputsaren Eskil. My man! Så jäkla gott att komma hem och se de fina fönstren idag efter jobbet. Bara några veckor till i mörker sen kommer adventsljusstakarna... aaahhh!!



Gick faktiskt en sväng bland julpyntet idag men det var så långa köer att jag inte orkade stå där. Men hittade en del nya julgranskulor, eller julgransstjärnor, som jag nog kommer att köpa. Alltid retar det någon (läs: maken)

Annars är det mycket som snurrar just nu i Farmskans huvud. Högervarv eller vänstervarv? Sova med fienden eller inte... ja, ni vet sånt som man kan gå och fundera på. Hoppas att det slutar snurra snart och precis som ett rouletthjul stannar det en kula och man vinner högsta vinsten. Eller nåt...

Imorgon är det Lund igen. Lite möten både fysiska och på telefon och sen imorgon kväll skall jag ÄNTLIGEN få gå och klippa mig igen. Ser ut som om jag går omkring med en sån där stor rysk mössa på huvudet. Ibland är jag bara så trött på mitt hår... vill klippa det riktigt kort men det kommer Sascha aldrig att gå med på. Skall tjata allt vad jag kan imorgon. Dagens stora samtalsämne var annars att Mulle tränat löpning i tights. Fågel eller fisk? Malin?

Heja GUNVOR!!!



//Farmskan

En tredjedel av den jag var går hem
det här är slutet på vår film, från och med nu
Oskar Linnros

Ishalka

Usch och fy vilket väglag det var idag på väg till jobbet. Ishalka från Hanaskog och uppåt... inte roligt alls. Jag kör tio gånger hellre i snö där man ser problemet än ishalka som bara blixtrar till. Blev lugna gatan på vägen upp men vad gör det när man har trevligt sällskap? Ingenting.



Dagen har gått fort och det har varit full fart på kunderna. Kul men det är en utmaning att hinna serva alla... men det är ju tryck vi vill ha, inte stiltje! Sen höjde ju Riksbanken räntan också och det gör ju sitt till. Eftermiddagen har spenderats i ett telefonmöte, ett möte som jag hoppas skall leda till mycket bra saker framöver!

Idag fick man på nyheterna reda på att "någon" (alltid denna någon!!) lätt kunde hacka både ditt Facebook-konto och din mobil. Bara ett fåtal klick och sen var det klart... Började genast fundera över om mitt Facebook-konto skulle vara så jäkla intressant att kapa. Egentligen vet jag inte riktigt vad jag skall ha det till, är ju mest en rolig grej. Det skulle väl vara om någon fick för sig att lägga upp stötande meddelande i mitt namn eller kommentera mina vänner med elakheter... mina vänner. Om ni ser något stötande så är det inte jag. Det är Någon som har gjort det. Så har vi rett ut det en gång för alla.

Dottern är just nu på väg till Las Vegas... lätt avundsjuk är jag faktiskt! Imorgon är det lite tjejträff hemma hos Nenne, gamla gänget skall träffas och tragga lite igen. Hoppas alla kommer, det var ett tag sen vi var alla på plats.

Kon har sju sidor. Den översta sidan, den nedersta sidan, den främre sidan, den bakre sidan, den ena sidan, den andra sidan och den invändiga sidan. Har ni andra frågor om djur, bara maila mig

Nu har maken laddat en film: From Paris with love!

I en evighet levde jag som om du inte fanns  //Farmskan

Det här med religion

Den här artikeln är faktiskt ganska mitt-i-prick... varför skall vi tycka att Koranen är så hemsk när vår egen bibel inte är mycket bättre? Den här insändaren har verkligen tagit fasta på orden. Tack Macke för bidraget!



Sådana här insändare gillar jag, lite glimten i ögat och inte bara gnäll

Har varit i Lund och jobbat på förmiddagen och sen efter lunch blev det Älmhult... fasen vad tråkig den vägen är att köra. 23:an är verkligen ingen raksträcka precis... bara kameror och 30-50-70-sträckor. Pust och stånk! Men fram kom jag i tid till mötet och sen var dagen slut.

Såg ni förresten Starke man igår? Ett riktigt roligt avsnitt tyckte jag... hans min när han förstod att swingerklubb inte var en dansklubb var obetalbar. "Gunvor! Inte ett ljud om det här..." (*skrattar*)



Skön låt för lata dagar... som idag //Farmskan

Julmässa

Kvart över sju blev vi väckta av det lilla yrvädret till hund. Hans matte skulle gå på toaletten och då passade han på att smita ut och direkt upp till oss. Maken, som inte var hemma förrän närmare tre i natt, tyckte nog att det var i tidigaste laget. Så efter lite om och men gick han med på att sova en liten stund till. Sötis.



For en runda ner till farmor Signe i Åhus och hon var på ett strålande humör. Riktigt, riktigt pigg var hon och skojade i vanlig ordning. Hon tyckte att jag var alldeles för bar i halsen så jag fick vackert ta emot en scarves som hon hade i lådan. Det är liksom inte lönt att vägra. Säkert en äkta Hermès... eller kanske en Domus-kopia...

I eftermiddag har vi varit och besökt julmässan uppe på Ovesholms slott. Riktigt, riktigt bra... både jättefint hantverk och sen en hel länga med julmat i alla dess former. Såg dock inte marmeladen kusin P, däremot var där otroligt mycket senap. Köpte både glögg, must, bröd, korv, sill och annat gott, plus en otroligt god senapsdressing som både jag och maken gick igång på rejält. Så jäkla god!

På väg in på mässan stirrade jag in i ett par ögon som jag tyckte jag kände igen, lite tveksam var jag dock eftersom jag faktiskt aldrig sett personen i verkligheten utan bara via webben och hennes blogg. Men vi fann oss och gick förbi varandra med ett hej... kändes lite konstigt men ändå lite kul. Att ha cybervänner är en sak men att sen möta dem in real life blev lite oväntat.

Den stora frågan idag var annars huruvida vi skulle orka laga mat eller köpa hem. Det blev köpa hem som vann till slut så nu har vi dragit i oss lite onyttigt... ja, ja... man får väl vara smal och vacker i ett annat liv.

Imorgon är det måndag och början på en riktigt spännande vecka!
//Farmskan

Ah naj Ture!

Lördag och första dagen på helgen... härligt! Började den med en och halv timme hos thai-massören i stan, så otroligt skönt. Det var mer än en knuta som masserades ut kan jag lova. Maken som under tiden varit och besökt sina föräldrar hämtade mig efteråt och då blev det en försenad frukost och lite mys hemma. Lördagar är härliga. Har inte gjort någonting idag egentligen, lite städ och lite tvätt, lite matlagning... bara lugnt och stilla.

Ikväll är det bara jag och lill-dottern hemma för maken skall hoppa in och gästspela i Nordhs orkester. Han har övat lite nu under dagen men det är ingen musik som hunden gillar... han har skällt konstant så fort han spelat. Tror fasen hunden är musikalisk (*ler*)



Men ikväll står han där så snygg i blå glansig skjorta... jammi!!

Imorgon hade vi tänkt åka upp till julmässan på Ovesholms slott. Det är ju lite knäppt att redan nu gå på julmässa men man får ju passa på när det är liksom. Bara hantverk och hembakat har man lovat så det skall bli mysigt.

På tal om hemlagat så tyckte maken idag att jag skulle skriva en Kokbok för stressade kvinnor... Ah naj Thure! Skulle inte tro det. Vem fasen vill ha tips på micad laxfilé? Kokta grönsaker med rostad lök? Stekt korv i bröd... tror han drev med mig. För nej, jag är ingen husmor. Är det vad han vill ha får han nog tänka om

Men jag kan lova dig kärlek  //Farmskan

Vintips

Lite bättre väglag idag, i varje fall inte minusgrader. Dock låg snön fortfarande kvar i stora drivor uppe i Älmhult. Väl på jobbet upptäckte jag att maken förväxlat våra matlådor... så trött man blir. Mina kollegor förstod dock inte vad det var för problem... de mumlade något om i-landsproblem och visst, det är ju det. Men det finns ju olika grader av i-landsproblem också...

Någon som också hade otroligt mycket i-landsproblem var väl tjejen som var med i Lyxfällan igår. MY GOD!!! Vilken dåre! Missade ni programmet så gå in och se det på TV3-play. Jag försökte verkligen sitta så idag och puta med läpparna som hon gjorde hela tiden... gick sådär

Tog mig i kragen också och bokade tid hos doktorn för att visa upp min fot. De lyckades skrämma upp mig på jobbet att det kunde vara blodförgiftning, blodpropp och blodsjukdomar (mycket blod liksom...). Så en tid bokades och jag knallade iväg runt lunch. Men doktorn var inte lika imponerad över deras diagnoser och trodde nog att det berodde på en brusten blodåder. Skönt att få det kollat dock. När jag ändå var där så passade jag på att sälja in lite produkter till honom... ha ha ha. Så nu har vi en ny sparkund!

Och så veckans vintips:
Vina Tarapaca
- ett Merlot vin som jag tycker ni skall undvika om ni vill ha något gott till maten. Inte alls särskilt gott och maken är lite sur över att jag inte ens mäktade med ett glas ur den öppnade flaskan. Men det var verkligen inte gott tyckte jag. Så ta det som ett vintips... ett vintips att undvika.



Det har varit en lugn och skön fredag på jobbet. Inga möten och mycket avbockat från att-göra-listan. Kändes att det var fredagsstämning, en grupp som hade haft lite teamfest igår och deras skratt livade upp förmiddagen. Glädje på jobbet ska man aldrig underskatta!

Ikväll är lill-dottern hemma på besök med yrvädret till hund. Han har redan mumsat i sig en stekt korv och lite hemmagjord pizza. Blir säkert lite chips och godis också innan kvällen är slut.

Imorgon blir det thai-massage!  //Farmskan

Snö och julmusik

Det är väl den 21 oktober idag? Jag menar den 21 OKTOBER... I morse var bilen stenfrusen, snön låg vit på gräsmattan och man undrade om man sovit lite väl länge. Och inte blev vädret bättre ju längre upp jag kom mot jobbet, nej då var det snö även på vägen som man inte plogat bort. Hm... 21 oktober. Någon (ingen vet vem) har sagt att det kommer att bli den kallaste vintern på tusen år... Jag håller verkligen med vår big boss som sa idag "blir det en sån vinter till då flyttar jag utomlands..."

Fast å andra sidan hänger det hela ihop på något sätt, för just nu sitter maken i källaren och övar för en spelning på ett julbord någonstans. Så kombinationen snö och julmusik känns helrätt. Men ändå fel på något sätt.

Någon som däremot inte har snö är Dottern som idag flög till Californien för att spendera sina sista USA-dagar. Lätt avundsjuk är jag faktiskt. Ser fram emot att besöka västra sidan någon gång och även Las Vegas.



Snart, snart är hon hemma... fasen vad detta året har gått fort.

Både jag och maken går i väntans tider så den här låten med underbara Pauline känns helt rätt just nu. Hon har en av Sveriges bästa röster tycker jag.



Jag har skyhöga krav och det här är lagom
Och det är inget för mig

//Farmskan

Glukosamin

Min man har det inte lätt... igår åkte han till Apoteket på lunchen bara för att inhandla en burk med Glukosamin tabletter till sin fru. Inte för att jag hade bett honom utan för att han inte ville att jag skulle ha ont i mina fingrar. Hur snällt som helst... men jag och mediciner är liksom inte helt överens. Så istället för att bli glad över omtanken började jag ifrågasätta varför och vilka biverkningar som fanns och att "jag minsann inte tänkte äta några skumma tabletter". Så idag hade den snälla maken varit och bytt ut burken mot några av de vitaminer jag dricker varje dag. Han är så söt och alldeles, alldeles för snäll!!

Förkylningen börjar äntligen att ge med sig lite men istället har jag fått ett mystiskt och gigantiskt stort blåmärke på min ankel. Hmm... börjar snart bli Usch & Fy i miniformat....



Skall bli skönt när det blir helg... skall försöka sova ikapp lite tänkte jag och har också en bokning för thai-massage. Ser fram emot att inte göra någonting. Bara jag och mina tankar

Det står en clown i mina kläder, och svär att allting är OK  //Farmskan

Mamma...

Stor-sonen har flyttat som ni alla vet och det finns en del praktiska saker kring det som måste lösas. Detta har han fixat helt själv utan hjälp av den curling-älskande mamman, men nu börjar mamman bli lite orolig för det kommer papper, räkningar och annat som jag inte riktigt vet hur jag skall hantera. Han nämnde något om "AG på det mesta" men vad är "inte det mesta" då kan man undra. Vill ju inte bara betala heller och riskera dubbelt...

Nåja, är det inte värre bekymmer än så med barnen så får man väl vara nöjd. Dottern är inne på sluttampen, har slutat som au-pair nu och lever sina sista glada USA-dagar innan hemresa den 10 november. Sen är det hem till vintern, jobbsökande och kanske lite plugg. Hon kommer nog att sakna sina dagar i USA vad det lider.

Maken tränar just nu för fullt, dels skall han hoppa in och gästspela i gamla orkestern på lördag och dels så går han ju och tar lektioner så då får han läxor. Hyfsat enformiga kan jag lova och igår var jag tvungen att stänga in mig för att inte bryta ihop alldeles (*lätt överdrift*). Det är då man tackar sin lyckliga stjärna för att vi bor på 250 kvadrat och inte på 90.

Är det bara jag som tycker att det är fruktansvärt det här med hål i öronen som tänjs ut? Fattar folk vad det är de gör med sig själva egentligen... och varför, varför, varför??



Tror det kan vara något av det fulaste som finns faktiskt... Men smaken är som baken

Mama... he's making eyes at me!  //Farmskan

1 dygn

Ett dygn fick jag leva i lycka... ett dygn fick jag sväva i total ovisshet över vad som skulle komma. Sen på morgonen möttes man av chefen som med belåten min lämnar över boken: Quality Improvement with MINITAB. Ett djävulens skapelse för alla oss som inte gillar statistik



430 sidor... på engelska med sida upp och sida ner med formler, sigmatecken, korrelationer, experiment. Jag som igår lämnade in två tentor, gjorde segertecknet till maken och var så lättad över att statistikavsnittet var avslutat... eller jag trodde det var det. Tills chefen kom... att bryta ihop var bara förnamnet. Och tyvärr Curre, jag kan inte hålla med dig hur gärna jag än vill och med vetskapen om hur mycket jag kämpade när jag läste det i Lund den gången för hundra år sen. Jag har nog för mycket damm i huvudet, precis som farmor Signe säger.

Boken är i varje fall inget man lägger på nattduksbordet och längtar efter. Men men... nu skall jag sluta gnälla över det och skylla mig själv för att jag tjatade om denna utbildningen. Hmm.... man kan ju bara bli klokare.

Dagen har gått fort, inga möten och därför fick jag massor gjort. Det behövdes nu när man inte varit på plats på över en vecka. Hade mina nya glasögon på mig också idag så världen snurrade lite bitvis. Tar ett tag att vänja sig vid att helt plötsligt ha glasögon man kan läsa med. Nu skall jag dock ta och krypa ner under filten i soffan och titta på en film som maken laddat... man behöver sådana kvällar också.

Massor av kärlek!  //Farmskan

PS! Grattis lill-sonen till din lyckade tenta! Du är bäst!

Spagetti-längder

Nu har vi vinkat av modern... hon stack norrut efter frukosten idag och nu är det bara jag och maken igen. Har varit en skön och rolig helg även om jag snörvlat mest hela tiden. Känner mig dock piggare idag och har ingen feber och det är skönt. Tog ett ryck med dammsugaren när maken målade färdigt trappan och sen gick vi ut i det fantastiska vädret... Vilken höstdag!



Klippte ner och räfsade lite i trädgården och njöt av att äntligen få lite frisk luft mot skinnet. Man blir helt trött när man inte är ute någonting. Gott, gott, gott... Sen in och gjorde en riktig höstgryta till middag. En härlig söndag!

Igår blev det annars bara mys framför TV:n med första godiset på nästan tre veckor. Satt och skrattade åt Anders Jansson när han var hos Robins och sen en bra deckare på det. Maken och Modern somnade så det var lugnt och skönt framför TV:n. Själv var jag pigg men det kan ju bero på att jag tog en liten mini-nap på eftermiddagen.

Och nu sitter jag och mäter 50 stycken spagetti-strån med linjal. Japp, det låter helknasigt men det är en uppgift till skolan som behöver lösas, där vi skall göra en duglighetsstudie på hur stor avvikelse där är på spagetti-längderna. Och vet ni... detta avsnitt hatar jag verkligen. Statistik är INTE min grej!!! Men bara att bita ihop och hoppas att man klarar denna tentan...

------------------------------
Duglighetsindex är ett mått på dugligheten för en process. Ett duglighetsindex utgår ifrån den övre och den undre toleransgränsen. Ett högre värde på ett duglighetsindex ger en högre duglighet jämfört med ett lägre värde på ett duglighetsindex. En process med ett högt duglighetsindex kommer att producera enheter med mått inom toleransgränserna om processen är väl centrerad. Ett duglighetsindex skall helst ha ett värde som är högre än 1,4. Ett vanligt duglighetsindex tar inte hänsyn till processens centrering, det gör däremot det korrigerade duglighetsindexet. Med centrering menas att de producerade enheternas medelvärde ligger mitt emellan den övre och den undre toleransgränsen
-------------------------------



Pust, pust, pust, stånk och stööööönnn  //Farmskan 

Arenan är invigd

Så har den då äntligen invigts... Kristianstads nya Arena

  

Två Alvedon, väskan full av Vicks blå och nezeril... och så for vi iväg jag och maken. Utanför arenan möttes vi av ett taktfast trummande ifrån ConRytmo, högt uppflugna på fyra pelare. Häftigt och lite speciellt kändes det allt att står där och vänta på att bandet skulle klippas. Väl inne lotsades vi upp i Stjärnrestaurangen där det väntades tre rätters middag och med full utsikt över hela arenan som snart började fyllas med folk.

Klockan halv nio drog uppträdet igång med Måns Zelmerlöv som kombinerad artist och konferencier. Och sen följde de i en lång rad... Salem El Fakir, Tommy Körberg, Con Rytmo, Olle Jönsson (!) och till sist Lena Ph. Verkligen en kanonshow!

     

Modern var snäll och både lämnade och hämtade oss efteråt så vi kunde verkligen njuta av kvällen... tillsammans med 4.699 andra. Skänker ett stort tack till Pia och Jan(a) som fixat så perfekta biljetter! Att sitta på tredje raden tyckte maken var perfekt för då hade han full koll på Lena Ph (*ler*). Och visst fasen är hon snygg!

Idag är jag något piggare i kroppen men hostar lite fortfarande. Jag och Modern har varit en sväng hos farmor Signe som blev jätteglad när vi kom
- Köpte du något i England?
- Ja, en klocka till Stefan och en parfym till mig själv
- En parfym... vad kostade den?
- Inte så dyr, runt 400 kronor tror jag
- 400... du har ju damm i huvudet

Och sen var det nog snackat om det! Ha ha ha...

Snart dags att fixa lite mat och sen blir det bara lite mys i soffan ikväll

Ha en skön helg i det fina vädret  //Farmskan

Kra kra kra

Låter som en riktig gammal kråka just nu... visst är det synd om mig



Nåja... jag överlever även om det är med nöd och näppe. Jag hatar att vara sjuk, blir otroligt rastlös och irriterad på mig själv. Modern har dock anlänt så man har ju åtminstone någon att prata med. Mina bästa kompisar annars är nu Nezeril, Alvedon, Näsduken och Halstabletten.

BUHU!!!  //Farmskan

Mot Sherwoodskogen

Hemma igen... men i ett skick som jag hade hoppats slippa faktiskt



Detta trots att mina vänliga kollegor har gett mig både tysk, polsk och rysk medicin under veckan. Ingenting har hjälpt och nu ligger jag tiltad, knockad och väck i sängen. Buhu!!!

Annars har det varit en bra tripp rent jobbmässigt. En massa bra diskussioner och mycket bra nyheter och saker att ta med sig hem. För varje gång lär man sig något nytt. Resan då för övrigt?

Ja, efter jobbedagen i Lund i måndags for jag ner till Kastrup och mötte upp min danska kollega. Vi skulle flyga från gate D104. D104... visste inte ens att det fanns en terminal D, men det fanns det och det var ungefär lika långt ut på änden som det låter. Den absolut sista gaten som fanns innan man åter passerade Öresundsbron till Sverige. På vägen dit stoppades jag i samtliga kontroller som fanns, inklusive säkerhetskontrollen där man skulle kolla min väska. Det var mitt deostick som jag inte lagt i plastpåse

- Men det är ju ingen vätska
- Jo, det är det
- Nej, det är det inte, det är ett deostick
- Det är en vätska!

Ibland får man bara inse att man aldrig kommer att få rätt...

Planet var inte stort, min danska kollega kunde visserligen sitta rakt upp utan att böja huvudet men det var ungefär precis så stort. Men iväg kom vi och i tid också, absolut sist på planet var min finska kollega som fått springa från terminal A till terminal D... ha ha ha. Flygresan gick bra och jag lyckades hålla min flygrädsla i schack.

En timmes taxi från Birmingham till Nottingham följde på det och då hade vi även fått sällskap av en tysk kollega. Roligt att träffa alla igen. Efter incheckningen blev det ett besök på en spansk tapas-bar för lite mat och sen en öl (för dom som gillar det) i en kyrka som gjorts om till en pub, The pitcher and Piano. Helt amazing och väldigt konstigt att sitta och ta en öl i en kyrka.



Två intensiva dagar med ett späckat program, en härlig middag i tisdagskväll... allt upplevt inifrån en bubbla liksom, men det gick. Sen var det precis som om allt släppte när man åkte hem så även om viljan fanns i morse att stiga upp så sa kroppen totalt Nej. Och så skällde maken lite också och då får man ju skärpa sig...

Så nu skall jag bara kurera mig och vänta på att Modern kommer i eftermiddag. Hoppas hon kan pyssla om mig lite och laga mat...

//Farmskan

Short update

Resan gick bra, inga terrorister så långt ögat såg

Hotellet är helt OK, men toaletten är som att gå in i en hytt på en båt

Maten är... engelsk. Så vi åt spanskt igår... Tapas

Jag har haft en fantastisk dag

Den dåliga sidan av det hela: Jag är på väg att bli sjuk (*ledsen*)


//Farmskan

Gamla minnen vaknar



Lill-sonen! Denna är till dig... ha ha ha

//Farmskan

101010 - HURRA!!

 

Ja må hon leva, ja må hon leva....



Som hon skrattade hela tiden, njöt nog i fulla drag av att ha oss samlade. Hör ju inte ett skvatt men är nöjd med att vi pratar och skrattar, då vet hon att vi har det trevligt. Men det där med saxen mottogs sådär kan jag säga...
- En sax? Vad skall jag med den till?
- Pappa sa att du behövde en sax
- Ah... jag har hundra saxar

5 av 5 toast på den!

Har skypat med stor-sonen också en stund. Kändes skönt att se hans söta nuna och inte bara chatta på facebook. Han verkar ha kommit i ordning och tillrätta, möbler på plats och lite aktiviteter med kollegor på kvällarna. Det värmer mitt modershjärta! Skall bli skönt att ha samtliga fem ungar hemma över julen. Längtar redan!

Precis varit ute och gått en runda i det fantastiska vädret. Det behövdes också efter först kakor och tårta och sen lite käk på det. Nu blir det till att leta upp en resväska och packa lite inför trippen till England imorgon. Checka in väskan eller inte... hm... det är frågan.

Såg SALT igår, en riktigt bra film om ni vill ha ett tips

//Farmskan

Hälsa och Skönhet

Sovmorgon!! Det gillar Farmskan... och eftersom kaffet tog slut igår kväll fick vi vackert vänta till affären öppnade vilket gjorde att man med gott samvete även kunde ligga kvar och läsa. Just nu läser jag Hundraåringen. Har ni inte läst den så gör det... man skrattar gott



På tal om hundraåringar så är det kalas hos farmor Signe imorgon... visserligen inte hundra men så  nära man kan komma, 99 år blir hon på måndag. Kalaset blir dock imorgon och det bjuds på tårta och kaffe. Förmodligen första och sista gången man kommer på ett 99-årskalas. Och japp, saxen är inhandlad.

Maken och jag har varit flitiga som små myror och städat, tvättat, handlat och grejat i största allmänhet. Nu när han slipat trappan låg där ju som ett vitt stoft över golven. Men nu är det borta! Ett besök hos svärmor och svärfar hanns också med under dagen innan det var dags att åka in till stan. Lilla dottern skulle gå hårmodell på Sommarlust och vi skulle titta. Det var inne på Hälsa- och Skönhetsmässan och man blir smått förundrad när man går där inne. Herregud vad mycket "skit" det finns...

Reiki, regression, aloe vera, hjärtats harmoni, tatuering... jag blir bara trött!
Varför kan man inte vara sig själv? Jag fattar inte

Dottern då... jo så här såg hon ut



Kanske ingen frilla man går omkring med till vardags... fast i och för sig, den funkar ju under kock-mössan i alla fall (*skrattar*). Lite Pink, lite Robin...

The things we do for love!  //Farmskan

Kostar att ligga på topp

Håller på med fredagsmaten... som vanligt inget långkok direkt utan snarare åt Taco-Pizza-Fylld franska hållet. När man kommer hem från jobbet på fredagskvällen så orkar i varje fall inte jag greja med något avancerat. Det får bli lördag eller söndag istället. Fast det skulle säkert vara lika enkelt att fixa något kött och pommes också men det blir liksom inte av. Vi är rätt tråkiga på så sätt jag och maken...

Veckans sista dag blev bra och jag fick undan det jag skulle. Nästa vecka är det England tre dagar, måndag-onsdag och då är det ju bra att få undan en del måsten innan dess. Ser fram emot England faktiskt, träffa lite kollegor från andra länder och en bra agenda. Energi!



Maken har lite målning kvar innan vi kastar oss över maten. Helgen blir nog lugn förutom farmor Signes kalas på söndag eftermiddag. Vad fasen skall man köpa i present till en som fyller 99 år?? Pappa föreslog en sax för det behövde hon så det får det kanske bli. Känns simpelt eller?? Men hon har ju allt redan och sen flera år tillbaka så får man ändå tillbaka allt man gett direkt. Skall kanske köpa något som jag själv behöver (*skrattar*)

På tal om saxar så är det nog något som i varje fall mina äldre släktingar har nyttjat flitigt. Vem minns inte när farfar klippte upp sina nya skinnsko upptil för att han "var varm". Och sist jag var hos farmor hade hon själv försökt klippa sina tånaglar med kökssaxen... gick sådär. När jag kom satt hon och virade fetvadd runt tån för att stoppa blodflödet. Ja jisses. Men det kan ju vara mina släktingar förstås

Nästa fredag är det dags för Arena-invigning i Kristianstad och vi skall gå med kusin P och Jan(a). Eftersom det var länge sen vi bestämde så reflekterade man inte så mycket över vad det skulle kunna tänkas kosta. Runt 1000 kronor styck var det vi trodde med mat och bra platser. Priset landade på 1.900 kronor!!! Styck!! Amazing... känns som om kommunen vill få in pengar till hela driftsbudgeten år 2011 på en gång liksom. Ja, det kostar att ligga på topp vill jag lova. Så nu ungar blir det inga julklappar... sorry!

Avslutar med ett klassiskt farfar-citat:
Nog i helvete finns det klockor! 

Må alldeles, alldeles underbart i helgen!  //Farmskan

Målning

Redan torsdag! My god... vart tog veckan vägen egentligen?

Fick en underbar massage igår hos underbara Bottan... verkligen precis vad jag behövde kan jag säga. Hennes kommentar på min fråga om jag var stel i ryggen var också ganska förutsägbar.
- Ingen träning och för mycket jobb... tror fan du är stel i ryggen (*ler*)
Träning lär väl inte hända, men jag skall varva ner jobbet... snart.

Får en massa konstig post nu till stor-sonen som jag inte vet riktigt hur jag skall hantera... allt kräver hans underskrift och han är ju liksom inte här. Får väl skicka ner det för signering och sen hoppas på att det lugnar ner sig. De fattar kanske snart att han är Utvandrad. Idag skall han väl också äntligen få sina möbler och slippa ligga på grönt liggunderlag och en IKEA-madrass. Längtar han hem någon gång kan han ju sjunga med i denna folkmusik-variant från Dobidoo... Som jag skrattade!



Maken målar källartrappan vit... från 70-tals furu till en ljus, fin trappa. Vilket lyft!!

Tror jag skall ringa lilla mamma //Farmskan

Oj oj oj...

nu rullar det på i en rasande fart... SÅ KUL!!

Det är mitt Höga A och Låga C som är i farten... (*skratt*)

Hörs imorgon! //Farmskan

The time of my life

Lite klokare idag än igår... eller mindre förvirrad om man så vill. Skönt när det tillståndet går över och tillvaron återgår till det normala. Kanske kan man sova lite bättre i natt. Har varit i Halmstad idag och arbetat fram lite underlag till framtidsdagarna i november. Ett bra bollplank är vad man behöver ibland när man kör fast.

Idag kom där ett brev ifrån Skatteverket som bekräftade att Stor-sonen nu är avförd ifrån folkbokföringen och härmed kan kalla sig utlandssvensk... Usch, det kändes lite faktiskt. Även om tjejerna jobbar utomlands så är de ju ändå inte utvandrade. Det blir på något sätt så definitivt.

Imorgon är det massage hos underbara Bottan... gissa om det behövs!



Now I've had the time of my life
No I never felt like this before
Yes I swear it's the truth
and I owe it all to you

Dirty dancing  //Farmskan

Still confused...

... but on a higher level!

Ibland blir inte dagarna som man tänkt sig. Ibland händer saker som totalt ruskar om en. Ibland känner man sig helt förvirrad när man börjar försöka förstå vad som hände...
Att fixa en, ja det är inga problem
Att fixa två, ja det går men det är lite besvärligare
Men att fixa tre... hm... kan bli körigt.

Har varit i Lund hela dagen och jobbat och haft en jättebra dag. Samåkte med Torgny och Fredde, vilket var riktigt längesen. De har bråda dagar med siffror så det var tur vi åkte bil ihop annars hade det inte blivit så mycket snack vill jag lova. Pannan i djupa veck i den hörnan...

Efter jobbet hade jag beställt tid hos optikern för en synundersökning och det jag befarat visade sig stämma. Nya glas behövde fixas. Stod och valde bland några olika bågar... hittade ett par som jag gillade jättemycket och ett par som tjejen valde ut till mig. Snabbt sprang jag över gatan till Sascha för att få lite smakråd.

Provade först mina favoriter
- Nej, fy för... du ser alldeles för hård ut
- Ja, men det är väl inget fel med det
- Nästan lite lesbisk...
OK... på med nästa
- Ja, nu börjar det likna nåt
- Men ser jag inte ut som en "pilot-wanna-be"?
- Nej, dom är skitsnygga.

Och visst måste man bara lita på Sascha? Han har ju ändå stylat Julia Roberts!



Vem skulle tro att jag skulle fastna för en dansk...

//Farmskan

Paps födelsedag!

GRATTIS GRATTIS lilla Paps - 71 år idag!!



Jag och maken grattade igår och eftersom han nu är så pass gammal som han är så får man ge presenter som matchar åldern... det blev ett fågelhus. Då kan du ha det i kolonin och slipper leta upp en parkbänk där du skall mata fåglarna (*skrattar*). Hoppas du får en riktigt bra dag!!

Har precis kommit hem från farmor Signe och hon fick hjälp att ringa till pappa. När han svarade drog hon igång med "Ja må han leva". Knarrigt men med tydlig stämma.

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år
Ja visst skall han leva, ja visst ska han leva, ja visst ska han leva
tills han helt nickar å...

Den slutklämmen skojar man inte bort... ha ha ha!!!

Nästa helg är det dags för hennes födesedag. 99 år blir hon då och skall ha kalas både för oss och för de som bor i hennes korridor. Det vankas kaffe och tårta.

- Jan köper tårta
- Ja, det brukar han ju fixa, svarar jag
- Jättestora tårtor... jag brukar ha kvar i kylen i 14 dagar.

Snart är det dags att börja möblera i makens nya musikrum han fixat. Vi skall fara och fixa en lampa bara sen drar vi igång. Skulle haft en "före- och efter bild" men det glömde jag helt bort. Men ni som varit här vet att det lilla rummet såg ut som kom och hjälp mig, så förändringen är extrem. Ikväll blir det lite jobb förberedelser inför veckan och sen ett avsnitt av Starke man



Visst har man trott att det är precis så inom KOOOOMUNEN

Have yourself a very good Sunday! //Farmskan

Åsa Kirchensteiger

Eller hur Bottan!!! Eller hur!! Och Elin... ibland är det bara kul att vara det!

Idag blåser det snålblåst vill jag lova... värmen fick startas i huset och man började så smått drömma om långkalsonger. Huga... Någon hade ju sagt att det skulle bli den kallaste vintern på 1000 år i Sverige. Vem någon var, kommer jag inte ihåg, det var säkert någon liten gubbe som spår med kottar och tallbar eller nåt... Hoppas att han har fel, jag orkar inte med en så lång och kall vinter till.

Idag var kompisen Lena och hämtade mig direkt på morgonen och så for vi ner till Fårabäck och deras nya stuga. Det är dags att börja färgsätta, lägga golv och tapetsera. Åsa Kirchensteiger, det är jag (*skrattar högt*). Och jag är ledsen Ingvar, det blir verkligen inte rött i köket! Och grått och caffe latte ihop är ingen höjdare heller. När vi gått och flummat runt och "känt in atmosfären" for vi in till Wallgårds och plockade ut färger... verkligen skitkul. Skall bli kul att se resultatet.

En snabb runda på Solhaga och komplettering av krukväxter... av någon anledning så dör mina efterhand. Vet inte om det är för lite eller för mycket vatten eller de bara har tråkigt. Hmmm?! Sen har mina orkideer tappat blommorna, de kommer ju igen men det tar ju sin tid och lika snygga de är med blommor, lika fula är de utan. Tänkte jag skulle hitta några tygstänglar och sätta på som förvillar lite.



Nej, nu skall jag starta dammsugaren och sen blir det lite "utemat" ikväll. MYS!!

//Farmskan

Rigid läggning

Hemma igen... har stoppat magen full av makens goda baconsallad och ett glas vin till det. Livet är underbart ibland. SJ höll även idag sin del av avtalet och var "right on time" till Hässleholm... ibland kan man bli glad för mindre. Men eftersom jag är jag så har jag ju saker jag hänger upp mig på... saker som helt saknar betydelse i förhållande till naturkatastrofer och svält men som ändå triggar igång Farmskans sämre sidor.

Jag kommer på tåget och tar mig fram till min plats, där sitter en man runt 40
- Du sitter på min plats
- Ja, jag har nummer 15 där borta
- Jaha, OCH???
- Ja, jag vill inte ha den platsen, jag vill ha bord
Sådana här situationer gör mig fullständigt rigid... hela jag blir full av prestige.
- Du, det där är knappast mitt problem. Du sitter på min plats så var vänlig flytta dig
- Men du kan ta min...
- Flytta dig!



Till slut, med en djup suck, reser sig mannen och sätter sig mitt emot mig istället vilket fick till följd att nästa person kom och ville få honom att flytta sig och samma historia startar igen. Så vad har vi lärt oss av detta? Att vi skall sätta oss på vår plats och hålla tillgodo? Att vi skall vara generösa och flytta runt så fort någon behagar ha problem? Vet inte... men jag är rabiat i denna fråga och stelbent som bara den. Sån är jag!

Men nu är det fredag kväll, jag är hemma i mitt hem med maken och ett glas rött. Soffan kallar och ja... det är alldeles, alldeles underbart!

//Farmskan

PS! Godkänd på alla 5 inlämnade delprov på kursen... TJOHOOO!!!


Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0