Valborgsmäss i Peking

Idag firar jag min allra bästaste Manne på hennes stora dag!! Grattis darling, ses snart!

Just nu känns det som om mina armar är flera meter långa. Har burit lådor och tavlor... sprungit upp och ner i trappan och det är ingen lek kan jag säga för min trötta lekamen. Nästa flytt blir till hus med hiss!! Sakta men säkert börjar det dock ta form i lägenheten och huset töms så sakteliga. Allt delas upp i fyra högar - Ta med, Till loppis, På blocket och Kasta. Och jag kan säga att Everöds loppis drar högvinsten i år. Oj oj oj, vad mycket prylar vi har i garaget som skall dit. Samtidigt är det faktiskt lite befriande att rensa också (vem försöker jag lura!?). Och ändå har vi rensat bra genom åren...



Ja ja... idag har jag också ringt en massa "glöm-inte-bort-att-anmäla-flytt-samtal". Bland annat till Viasat och deras kundtjänst är verkligen inte snabb. Plus att varje gång jag försökte trycka i talsvaret att jag ville säga upp mitt abonnemang så avslutades samtalet (*ler*). Men det gick till slut... gjorde faktiskt en kombi och ringde från två telefoner till olika bolag, två talsvar... ett i var öra funkade fin-fint. Det gäller att optimera sin tid!

Trippen till IKEA igår gick bra och japp, det blev dyrt som fasen. Satt faktiskt och tänkte på att det måste vara världens bästa grej för arbetsgivaren. Man betalar ut lönen och sen spenderar den anställde lönen på företaget... Klockrent! Är det det som kallas omvänd återbäring?

Nej nu får det bli duschen... för ikväll blir det en tripp till Peking

//Farmskan

Festligheter

Shit vilken trevlig kväll vi hade igår! En gammal kompis från ungdomsåren fyllde 50 och hennes syster hade ordnat en överraskningsfest med alla gamla vänner. Hon bor i Spanien sen flera år tillbaka så det är verkligen längesen man träffades. Så kul!! Tror hon var väldigt nöjd med kvällen.



Många härliga skratt blir det en sådan kväll när man snackar om allt som hänt genom åren. Alla faller också in i sina gamla roller och det är så häftigt... man är liksom tillbaka på skoldansen i Ringelund nästan direkt (*ler*). Så idag mår man som man förtjänar... fattar inte hur vinet man drack igår kan göra att man mår dåligt idag. Snacka om fel eftersmak! Maken har klagat på att jag snarkat högljutt hela natten, tror bara han ljuger, damer snarkar inte!

Idag skall vi dessutom åka till IKEA för att shoppa lite till lägenheten i stan. Bra val Farmskan! Men det löser sig nog när vi väl är där... en Alvedon i kroppen så blir man som ny igen. Vi körde ett stort lass igår också så nu är det bara köksbordet och sängarna kvar att flytta. Ja, och lite blommor och kläder och sånt... men det tänkte vi ta imorgon så nu börjar vi faktiskt att närma oss slutet här i huset. Skönt på ett sätt, vemodigt på ett annat.

Nu skall jag starta jakten på en Alvedon
//Farmskan

PS! Ingen behövde "känna" var jag var ifrån igår... jag kom ihåg var jag bodde!

Långhelg i Svedala

Efter skitdagen i onsdags kunde det ju bara bli bättre liksom... knappast värre i varje fall. Gårdagen skulle spenderas i Leiden, lite söder om Amsterdam och Farmskan skulle ta tåget. Ute i god tid för man vet ju aldrig, och det var tur för just igår hade deras kommunikationssystem gått sönder så inga informationsskyltar fungerade. Bara att lyssna på högtalarna... på holländska! Först perrong 2A och sen spårbyte till perrong 5B... rusa rusa med resväska och dator, bara för att hänvisas tillbaka till perrong 2A... Min trötta kropp orkar inte!

Men iväg kom jag till slut och det var en fantastisk resa att komma lite utanför stan och se alla dessa tulpanfält blomma i en massa härliga färger. Man förstår inte hur vackert det är förrän man ser dem... helt otroligt!



Stannade bara över dagen sen var det dags att åka hem till Svedala och nu väntar en härlig långhelg här hemma med förberedelser för flytt. Maken har nästan flyttat det mesta nu i veckan så det är verkligen inte mycket kvar. Fast det är klart... när man väl börjar sen så fyller det ändå några lådor. Men imorgon åker soffan och lite mer möbler in och sen är det i princip bara sängkammaren kvar. På söndag skall vi ta en sväng till IKEA och komplettera med en del saker. Money, money, money... ja, de skall väl rulla antar jag.

Men först väntar en lördag med en trevlig fest i Åhus där vi skall fira en gammal kompis som fyller 50 år. Ett riktigt överraskningsparty blir det med alla gamla kompisar från förr. Skall bli skitkul verkligen. Det blir faktiskt två 50-års firande i helgen, en på Valborg också när en av mina allra bästa vänner fyller år. Ser verkligen fram emot den här helgen med en massa trevligheter.

Stor-sonen med fästmö har inkvarterat sig i min lägenhet i Amsterdam över helgen. Där nere firar man nämligen Queens day och det skall tydligen vara något utöver det vanliga. Lite synd att man missar det men det kommer väl fler sådana antar jag. Hoppas i varje fall att de har det bra där nere.

Nej, nu får jag hjälpa maken lite... han kikar lite snett på mig

//Farmskan

PS! Jag kunde inte låta bli... jag älskar programmet!

Otur eller bara typiskt?

Idag har det inte varit en bra dag... allt har nästan gått åt pipsvängen. Det började egentligen att strula redan i måndags när jag kom ner och teknikern skulle komma och installera TV, Bredband och telefoni i min lägenhet. Jodå så att... tiden de sagt var mellan 12 och 6 på eftermiddagen så där satt man och väntade. Han kom strax innan fem och då hade jag nästan fått spatt. Satte ihop allt men när han skulle koppla in det i väggen så fick han ingen signal. Så då var det stopp, han lovade att komma som idag mellan 8 och 13. Ja, vad gör man??

Har ju kunnat smygsurfa på grannens nät men se igår när jag kom hem så hade han/hon krypterat skiten så då kunde jag inte använda det. Panik! Men visst ja, teknikern kommer imorgon så då är det lugnt...

Har sen suttit här idag och väntat och strax efter 12 ringde jag och undrade vart de tog vägen.
- Men vi sa mellan 12-6
- Nej, det var i måndags... idag var det mellan 8-13
- Ursäkta men då har det blivit fel... teknikern kommer i eftermiddag

Ja, vad gör man?? Man sliter sitt hår liksom... Teknikern kom klockan tre, sprang ut och in och upp och ner i trappan för att bara till slut säga att kabeln i vägen var avbruten och att man nu behöver gräva upp gatan för att laga felet. Men hallå!!! Hur är det möjligt!! Så iväg gick väl han och inte fasen har jag något installerat. Nu kommer de, hör och häpna, klockan åtta på morgonen den 4 maj och börjar gräva. Helt plötsligt gick det att bestämma en tid. Inte mellan det och det...

Ja, jag vet inte... tror fasen snart inte på att de fixar det alls.

Och som om inte det var nog så gick jag till affären för att köpa mjölk till kaffet. Har inte haft det hemma och därför inte kunnat dricka kaffe. Vågade ju inte lämna lägenheten heller för givetvis hade han ju kommit när jag var ute. Så glad i hågen kokte jag lite kaffe nu och slog i... filmjölk.

Nu går jag och lägger mig. Godnatt!

//Farmskan

Saker man inte vill höra

Det var småsaker, men ändå lite för många sådana, som gjorde att min flygrädsla fick en kick idag. Annars har det faktiskt varit mycket bättre den sista tiden och det är jag oändligt glad för. Men så idag så var den där igen och spökade och det berodde på en massa olika faktorer och många av dem går säkert under benämningen tvångstankar. För det är faktiskt precis det som det är... tvångstankar. Jag förstår faktiskt dom som kontrollerar hela sitt liv genom att räkna eller göra något annat märkligt.

Själv är det så att jag måste göra samma saker varje gång... och också göra dem likadant varje gång. Till exempel måste jag gå till vänster om nedgången till tågstationen på Kastrup eller trycka ut mitt boardingkort i exakt samma terminal eller att alltid välja nummer 4 i säkerhetskontrollen (eller 3 i värsta fall). Helst måste säkerhetspersonalen också önska trevlig resa... då är det extra bra. Knäppt, jag vet... och det är ändå inte alla tics jag har men väljer att inte berätta dem alla (*ler*)

Men idag... då funkade det inte att checka in på parkeringen med kort, de hade bytt system. Inte bra. Sen hade de stängt av gångvägen vid tågstationen och jag fick gå ett annat håll. Inte bra. Och så höll det på... men värst av allt var när vi kom ombord och där gick en mekaniker där ute runt planet och rynkade pannan. Efter ett tag gjorde han dock tummen upp och vi backades ut från gaten. Och där stod vi sen tills kaptenen sa att vi hade problem med startmotorn som skall hjälpa de stora motorerna igång. Mekanikern var åter igen på väg.

Tror det kan vara en av topp fem saker man inte vill höra när man sitter i planet.

Men iväg kom vi och bra gick det så... när skall man lära sig? Sitter nu hemma i lägenheten och väntar på att tele-, internet- och TV-gubben skall komma och installera min teknik. Mellan 12-18 skulle han komma... jo men grattis!! Han har har inte kommit ännu i varje fall. Tur man kan "smygsurfa" på grannens nät så man kan jobba i varje fall...



Älskar den!! You are unable to see that...

//Farmskan

Mer plantan...







//Farmskan

Plantan

Oj oj oj... vad bra hon var idag! Ja, allihop i ensemblen var fantastiska men man är ju lätt lite partisk (*ler*). Dottern spelade alltså rollen som Audrey 2, den köttätande växten i "The little shop of horrors". En roll som passade henne perfekt... hon var helt underbar!



Så stolt man var idag när man satt i publiken! Du är så duktig gumman!

I övrigt har dagen mest inneburit deklarering och lite annat smått och gott. Nu skall jag tömma undan lite lådor så maken kan köra lite lådor i veckan. Själv flyger jag till Amsterdam imorgon med ett halvt kilo kaffe i väskan. Det skall fasen att dricka deras hemska kaffe... Rädd att jag gör mina holländska kollegor lite trötta, de tycker nämligen att jag skall anpassa mig och det kan jag väl...

Så länge det inte rör sig om kaffe!

Ta hand om er vänner
//Farmskan


Vitlök...

Vitlök är så mycket godare dagen innan... det är fullständigt vidrigt och magen är i uppror dagen efter. Men ack, ack, ack så gott det är! Tillbringade ju en trevlig fredagskväll hos Modern och Rolf i Gemla för att fira lite födelsedag och de bjöd på en jättegod kycklinggratäng... med vitlök. I massor! Mums igår, raketfart på magen idag (*ler*)

Efter en härlig frukost for vi hemåt igen och sen gjorde vi ett riktigt race i vardagsrummet och packade ner alla glas och prydnader där. Så nu är det också tomt. Så jäkla skönt. Kör in lådor och sånt efter hand och snart är det bara möbler kvar. Visst, det ekar och är allmänt tradigt här hemma men samtidigt är det skönt att slippa ha allt kvar till flytthelgen. De som skall ta över huset var också här en sväng i eftermiddag och tittade på sånt som vi lämnar kvar. Hoppas de tar lite av det så slipper vi kludda med loppis eller Blocket.

Efter att vi levererat lådor och mattor körde vi till Paps & Babs som bjöd på lite mat. Om vi skulle fixat mat hemma hade det utan tvekan blivit hämtmat... man är liksom inte så sugen på att fixa mat när det är som det är här hemma. Så det satt som en smäck med lite hemlagad mat. Tackar!

Ser fram emot morgondagen... då skall vi ner och se Dotterns examensarbete med en musikal "The little shop of horrors" där hon spelar rollen som "Plantan"! Denna vackra tös skall förvandlas till den hemska varelsen... Skall bli riktigt kul att se. Håller alla tummar för dig!!

  

Hur helgen sen skall avslutas... med deklarationer (*blääääää*)

//Farmskan

PS! Läste just att det varit en hemsk tågolycka mellan Schiphol och Amsterdam... Mer än 60 skadade och många allvarligt. Usch och fy, jag är glad att jag inte är där och hoppas verkligen inte att någon jag känner var med på tågen.

Busy Bee

Väntar, väntar och väntar på att maken snart skall komma innanför dörren och vi kan dra iväg till Modern för lite god mat och vin (... hoppas jag!). Skall bli skönt att komma iväg lite grand och bara njuta utan att ha några måsten.

Gårdagskvällen var vi och tömde ut farmors lägenhet och det rör självklart upp en massa minnen när man ser alla saker. Sen är det ju tyvärr så att man har inte plats till allt utan man måste låta mycket försvinna på annat håll. Man har ju fullt med egna saker just nu som man också står och sorterar för att kunna få plats i en lägenhet. Men jag tog några fina minnassaker med mig hem, sånt som jag kände att jag hade minnen till. Tror också att det var skönt för Paps och Babs att få det hela gjort så de kan unna sig lite ledighet dom också. Det har klart varit en tuff tid för dom nu när farmor varit sjuk.

Idag har jag jobbat i Lund och det har varit en rejäl berg- och dalbana (*skrattar*). Men det blir säkert bra när helgen har passerat och känslorna svalnat...

Nu kom maken så... hej svejs!
//Farmskan

Okej

God morgon! Sitter just nu mätt och belåten efter en god frukost i Bölsö, mitt i djupaste Småland. Kom hit igår för att under två dagar ha avslutning på min kurs jag gått det senaste året tillsammans med kollegor från våra olika länder. Det var härligt att träffa alla igen och vi hade en bra dag med både reflektioner från kursen men också en presentation av vår nya VD för hela bolaget. Mycket bra! Känns inspirerande verkligen.

Idag blir det lite mer presentationer om framtiden och sen bär det av hemåt igen. Ikväll skall vi hjälpas åt att tömma farmors lägenhet. Det är ju inte så många dagar man har på sig innan de vill ha rummet till nästa... och det är väl rätt. Skönt att vara hemma och kunna hjälpa till i varje fall.

Sen imorgon blir det jobb i Lund och därefter åker vi upp till Modern. Hon fyllde ju år i veckan och hon får väl ha sig en liten blomma...

//Farmskan

Signe 1911-2012

Jag hann inte hem... trodde kanske att hon skulle orka hålla ut men tyvärr gick min älskade farmor, Signe Elisabeth Olsén, bort igår kväll. Tror inte riktigt att jag kunde ta till mig det igår kväll när Paps ringde utan det kom först i morse när jag vaknade upp och sen skulle flyga hem. Då kände jag helt plötsligt hur mycket hon ändå varit en del av mitt liv, hon har ju alltid funnits där för oss... Alltid och då menar jag verkligen alltid.



Denna bilden är från hennes 97-årsdag... helt amazing hur pigg pigg hon ser ut!

När jag landade idag ringde jag ner till hemmet i Åhus och då hade de ännu inte hunnit hämta henne. Kusin P hjälpte till att skjuta på hämtningen en timme så jag hann ner och se henne en sista gång. Det kändes jättebra att få ha gjort det. Hade varit konstigt annars tror jag. Och hon var så fin, helt lugn såg hon ut och med en fin blombukett i händerna.

     

Det unika med farmor var att hon aldrig någonsin hade ett ont ord att säga om någon. Alla var "duktiga" och "snälla" oavsett vad man hade hittat på. Skilsmässor spelade ingen roll, alla var välkomna hem till Signe. Hon var omåttligt stolt över alla sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn och... tro det eller ej barnbarnsbarnbarn.

Ända fram till hon var 97 år gick hon och jag varje sommar ner till beachhandbollen i Åhus och hejade på lill-sonen och hans lag. Denna gamla dam travade fram i sand och hejade högt, sen fick han en tjugolapp till en korv. Därefter cyklade hela laget av unga killar bort till hennes lägenhet och hon bjöd in alla på fika. Hela köket fullt av killar... då njöt hon som mest.

Eller så satt hon på sin balkong och pillade på sin tumme och löste korsord. Fick hon inte in ordet så ritade hon helt sonika bara in en extra ruta i korsordet och skickade sen iväg det. Tror hon har fått flest priser av alla som försökt lösa kryss i Året Runt (för lång och trogen tjänst snarare än flest rätt på krysset...). Stavning var liksom inte hennes grej.

När vi var små bodde vi grannar med farmor och farfar och varje morgon gick man upp tidigt och knackade på hos dem för man älskade att vara med farmor. Hon var rolig, underfundig och påhittig och alltid glad. Stackars farfar som fick sin löning och sen fick se oss leka affär med dessa pengar. Eller så gick vi långa rundor i Björket och till olika lekplatser... farmor hade alltid tid. Tror också att hon var den enda som sydde igen hål i sina nylonstrumpor... otroligt fult men det brydde hon sig inte om. Eller som när hon helt sonika klippte av min två meter långa stickade halsduk för att hon var rädd att jag skulle fastna i en hiss. Det där med att det var mode det struntade hon i... hon var sitt eget modelejon.

Hon passade också gärna vår hund Tricko (men som alltid fick heta Chicko av någon anledning...). Han älskade att vara hos Signe, för varje dag han var där gick de och handlade på konsum. Två kotletter, en till henne och en till honom... tros fanken att han gillade att vara där! Hennes älskade Gärdskan där hon som pigg 95-åring hjälpte till att plocka upp minigolf-bollarna ur hålen för att "de gamle inte kunde bocka sig så lätt..." (förresten hette det minnnigolf när hon uttalade det). Tjejerna på posten som fick choklad varje jul för att de var så "duktiga". Eller knarkaren som bodde i hennes trapp och som hon bjöd in på kaffe för att han "inte mådde så bra". Han var hög som en skorsten men älskade Signe.

Så många minnen kommer över mig och jag kan inte skriva dom alla. Jag kommer att sakna hennes underfundighet, vårt tetande när jag hälsade på, hennes kärlek till alla, hennes tjat om vantar och "gensare", hennes hesa sång till Nickolina, hennes skratt och historier om sin ungdom... ja allt!

Älskade farmor... du fattas mig!!
Kramar i massor och jag vet att du vakar över oss!

//Farmskan

Goet fordome... eller nåt

Sådär... då har man hittat sin holländska kurs... (*ler*)



Börjar man med svärorden så får väl resten komma sen... eller?

Idag är det en jobbig dag. Bästaste farmor är sämre och jag hoppas innerligt att hennes lilla hjärta orkar klappa tills jag är hemma igen imorgon. Vet att det är egoistiskt men jag skulle så gärna vilja säga lite till henne innan hon försvinner ur mitt liv. Håll era tummar!!

Kramar och pussar från Holland
//Farmskan

Söndagsmys

Brrr... idag är det kallt här nere. Snålblåsten viner genom märg och ben... HY!!! Efter frukosten bestämde vi oss ändå för att ge oss ut en sväng på stan. Modern måste ju åtminstone se något innan hon åker hem igen, så på med promenadskorna och sen gick vi. Beundrade tavlorna som "hobby målarna" visar upp på torgen, gick på blomstermarknaden och sen upp till slottet. Så det blev en rejäl tur, det kalla vädret till trots. Längtar efter sommarsol och värme!!

Väl hemma i värmen igen så lagade vi lite spaghetti och köttfärssås. Och oj vad man kommer på en massa man INTE har handlat... som lök till exempel. Det får allt bli att komplettera med lite basvaror imorgon, sånt som man bara måste ha hemma. En kopp kaffe på maten och sen var det dags att följa dem till stationen för avfärd mot Sverige igen... en helg går fort när man har trevligt. Så nu har jag dammsugit, tvättat en tvätt och strukit... lite vardagssysslor här också. Men det är rätt mysigt det med.



Igår skickade vi en bild till Moderns kärlek, Rolf... bilden föreställde våra härliga pannkakor med färska jordgubbar och grädde. Vi skrattade gott när vi idag fick hans svar:
- Det ser gott ut med korv...

Pratade precis med Paps och farmor har blivit mycket sämre så de var där nere hos henne nu. Hon hade fått smärtstillande och lite morfin och det känns så jäkla jobbigt att vara här nere då. Flyger ju hemåt på tisdag och jag hoppas verkligen att hon klarar sig fram tills dess... (*ledsen*)

Nu får det dock bli en kvällsmacka och lite korsord. Jobbedag igen imorgon
Man måste gilla läget!
//Farmskan

Klappat och klart

Sådär ja... klappat och klart... färdigt och fixat (*ler nöjt*).

Flyttgubbarna kom precis som avtalat tidigt igår morse och lastade upp alla saker. Vad jag inte hade räknat med var att de också satte ihop precis allting och placerade det där jag ville ha det. Det innebar ju att jag i princip bara hade att sätta in i skåpen och hänga lite kläder när de hade gått. Helt amazing! Det enda de egentligen hade problem med var min soffa... inte att få upp det via hiss eller så men den gick inte att svänga i hallen. Så ut med skiten igen, öppna fönstret och veva upp den med linor längs husväggen. Herregud vad de slet! Men upp kom den och bra blev det och sen tog de dessutom alla kartonger och papper med sig så ingenting blev kvar som man behövde ha besvär med att kasta heller...

IKEA-kollegorna kom förbi med "flyttvin"... uppskattat verkligen



Pysslade lite smått sen innan det var dags att hämta Maken och Modern vid stationen. Snacka om att han blev glatt överraskad över att inte behöva skruva möbler... han kunde i princip bara koncentrera sig på att få upp lite tavlor. På kvällen gick vi upp på stan och käkade på min lilla "stamkrog"... som vanligt gott och mysigt! Kul att få visa dem lite av min nya stad.

Lägenheten har blivit kanonfin verkligen nu när alla saker kommit på plats. Visst saknar man saker men det får man fixa efterhand. Lite har vi i varje fall fått handlat på det blå-gula varuhuset och så har jag fixat en ny dammsugare... Den som var i lägenheten sög ju ungefär lika mycket som en myrslok med snuva... Sen var vi och käkade lite eftermiddagsfika på pannkakshuset. Jag och Modern tog med vispad grädde och jordgubbar... underbart gott!

Högst upp i huset bor en äldre farbror som är en sån där man bara kan älska. Han är hjälpsam och jättetrevlig och det är rätt skönt att ha någon sådan i sin närhet. Han kom ner i morse iklädd sin rutiga morgonrock och visade hur spisen funkade, hur nödutgången funkade, erbjöd sig att klippa trädet på balkongen och lite annat smått och gott. Hur mysig som helst... plus att han trodde att jag var runt 40... bara det blir ju extra pluspoäng (*ler*)

Och nu har Modern lagat mat på gasspisen så vi får hoppas att vi inte blåser ut hela skiten när vi tänder värmeljusen ikväll... i så fall blir det ingen blogg imorgon...

//Farmskan

Sista natten

Hej hopp... ikväll är det sista natten på hotell här i Amsterdam... hoppas jag i varje fall. Imorgon klockan åtta är det dags att ta emot bohaget. De har åtminstone redan spärrat av utanför huset så det verkar ju lovande (*ler*). Känns skönt att checka ut även om jag bott på det här hotellet en hel del nätter de sista månaderna. Man blir ju lite som en hustomte här nere på något sätt.

Idag har jag också bockat av en massa "måste-saker-att-göra-inför-bosättning":
- Skaffat internet och kabel-TV (inga svenska kanaler dock)
- Skaffat telefonnummer... fast lina (så 70-tal men så Holland)
- Registrerat in mina sista papper och därmed blivit godkänd "Burger" (och inte hamburgaren då...)
- Betalt min första räkning bestående av skatt på vatten (??)

Det som är lite udda här nere också är att sopor det kastar man på gatan utanför två dagar i veckan. Här snackar vi inte sopsortering. Allt slängs bara i en stor hög och sen kommer de efter någon dag och hämtar upp det. Ganska äckligt om ni frågar mig men det är så det fungerar. Man skall väl bara vänja sig vid det antar jag.

Nu är det halvtid tills jag blir farmor... fick ett härligt kort idag och har verkligen försökt att se om det är en Harry eller en Harriet... men nej, det går inte att se. Allt var i varje fall bra och det var skönt. Fattar inte vad fort tiden går, tänk att hon redan gått 20 veckor... helt amazing!

Nej, dags för utloggning och sängläge
//Farmskan

PS! Mulle... nästa steg... gummihandskar. Engångs! Miss you!

Nunnekloster

Just intagit en holländsk Ceasar-sallad... ja, den var inte det minsta lik en svensk. Den innehöll ägg och oliver vilket var lite oväntat men gott. Men det mättade lagom så här på kvällskvisten. Skall strax stänga av datorn och sluta jobba för idag, har varit en bra dag där jag kommit ifatt med mail och annat efter påsken. Gott! Nu skall jag bara slänga mig på sängen och lösa lite korsord för att rensa hjärnan.

Har svurit en hel del över de värdelösa pappersservetter de använder på toaletterna här nere. Vad ÄR det för fel på en vanlig toarulle?? Helt omöjligt ju att få till det på ett bra sätt... och tunna är de också. Det är något jag inte tänker köpa till min lägenhet om jag så skall asa med mig toarullar hemifrån

Har insett att det är dags att ta itu med min holländska... man behöver verkligen kunna hänga med och framförallt behöver man förstå när man får post hemma om det är något man skall betala eller något man kan slänga. Just nu ligger där en räkning från vattenbolaget som jag inte vet om jag har betalt eller skall betala. Hmmm.... får väl fråga någon snäll kollega imorgon. Men hur som helst... har fått ett tips på ett ställe som ligger i Haag där man helt enkelt flyttar in en vecka och sen gör man inget annat än pratar holländska hela veckan och när man kommer ut igen så kan man klara sig hyfsat. Visst låter det helt fantastiskt! Passar mig precis. Skall anmäla mig imorgon tänkte jag och även skicka dit min danska kollega. Det enda är väl att det är ett nunnekloster... fast det kan ju vara lite spännande (*ler*)



Dagens glada överraskning... Manne och Lena kommer ner i Maj och hälsar på. Härligt!!!

//Farmskan

Bubbelplast

Halv nio kom de... två man med bubbelplast, kartonger och papper. Jag var nöjd och glad och tänkte att det här bär de ju ut snabbt och lätt. Men icke sa nicke. Allt (och jag menar verkligen allt!) skulle slås in antingen i bubbelplast helt och hållet eller i papper och sen ner i kartonger. Dynorna i soffan fick bubbelplast och tvättkorgen fick åka i en egen liten kartong... Jag menar det hade väl räckt med glas och koppar och sånt...



Det är väl bra att de är noga men det tog ju sån tid! Jag hade ju dessutom bestämt tid inne hos Notarius Publicus (vilken titel va!) vid lunch men då var de ju långt ifrån klara. Ringa till maken som fick ta sig hem och ta över men efter en timme där så förstod han också att det där var en långkörare. Vi fick helt enkelt lämna dem där hemma och enligt grannen, som låste efter dom, var de inte klara förrän klockan tre...  så då kan ni ju förstå hur noggranna de var!

Inne hos Notarius Publicus fick jag så äntligen mina "garantistämplar" till det facila priset av 750 kronor. Två minuters jobb och en signatur... de vet hur de tar betalt de där advokaterna! Hmmmmm... men nu kan jag nog ta mig till myndigheterna här nere och anmäla att jag börjar jobba här officiellt den 1 juni och därmed ansöker om ett eget medborgarnummer. Nu är det på allvar vänner!

Och nu är jag på plats på hotellet i Amsterdam igen efter en bumpig flygtur. Nu blir det till att ta itu med arbetet igen efter dessa ledighetsdagar så jag skall strax krypa i säng... Men först skall jag skrämma iväg duvan som sitter utanför mitt fönster och kuttrar.

Natti natti
//Farmskan

Flyttångest

Nu sitter den här, fastlimmad med superlim i hjärnan... flyttångesten. Har inte fått mycket sömn i natt, för tankarna mal och mal runt i huvudet. Inte bara negativa tankar utan också positiva men det är så mycket liksom ändå. Vi bryter upp från något tryggt och kastar oss huvudstupa in i något nytt. När Dottern kom hem från jobbet igår kväll och såg hela huset nerpackat så fick hon också en släng av det... flyttångesten. Ja ja... nu kommer dom snart och lastar in och sen åker jag till Holland i eftermiddag, jobb några dagar och sen lastar de av på fredag i lägenheten. Undrar hur mycket man saknar som man glömt packa ner... ja, det lär väl visa sig antar jag.



Det första jag skall köpa när jag kommer ner är en kaffekokare (*ler*)... Kapsel eller vanlig?

Vi hade en trevlig "frukost-brunch" igår med Modern och Rolf, min morbror Bosse och hans Barbro och Macke och Henrietta. De hade köpt med sig lite goda frallor och fika och vi hade ju kylen full med rester från påskmiddagen. Två flugor på smällen. Vi har bestämt oss för att försöka tömma så mycket som möjligt i frys och kyl för att slippa släpa på det till stan. Fasen vad gott det skall bli när vi är på plats!!!

Denna veckan blir det lite intervjuer med folk som vi vill anställa, plus att jag måste försöka komma ifatt med mina mail. Magiskt hur mycket det hinner komma på en vecka.



Always look on the bright side of life!

//Farmskan

Törstig

Hade en trevlig påskafton, först en sväng hos farmor Signe som var vid gott mod... (*ler*). Hon skulle hem till mor och sätta på potatisen så hon hade inte tid för besök. Det blir inte mycket till samtal längre men samtidigt känns det skönt att ha varit där. For sen hem och packade lite lådor till stan och fixade med middag. Nisse och Rita kom sen en stund och käkade med oss... trevligt som vanligt med många goa skratt.

Sen idag började vi med att sätta igång målaren i lägenheten innan vi for hem för att fira lite påsk med hundar och ungar. Och nu är det kväll och jag är sjukt törstig... och ändå har jag druckit massor redan. Det måste vara en massa salt i påskmaten som gör det för det kvittar ta mig tusan hur mycket jag försöker släcka törsten, det hjälper liksom inte. Skall gå ut och se om jag kan få i mig lite bubbelvatten (även om det inte är min favoritdryck precis), men det river gott.

Har haft en härlig eftermiddag med barnen här hemma... det är så gott att ha dem hemma. Lill-sonens Madde börjar få en liten kula nu (flickmage tycker jag!) och det är så mysigt att se. Hade önskat att jag fått känna lite sparkar men det blev inget av med det tyvärr. Efter påskmaten så fick de gå ner och plocka ihop sina "gamla skolklenoder" och ta med sig hem. Vi kommer inte att ha plats att hysa allt i stan. Och ibland är det nästan lättare att de rensar själva det de vill kasta.

Och nu sitter vi här och slöar i soffan... Stor-sonen och hans Henrietta, maken och jag



Det var väl den sista gemensamma måltiden i detta huset för oss... buhu!

Imorgon kommer Modern och Rolf hit tillsammans med min moster och morbror från Storvik och skall käka lite brunch med oss. Sen gäller det för mig och maken och ligga i som två skållade råttor för att få ihop alla mina saker som skall med till Amsterdam... för på tisdag kommer dom. Klockan 8 prick står de här och då måste allt vara ihopaplockat och bara lastas ut. Ingen rast, ingen ro

Ägga inte upp er nu så ni tuppar av... (Grannens härliga påskskämt...)
//Farmskan

Nästantavlan

Åhhh mätt och trätt efter en härlig konstrunda på Österlen, följd av mat och vin här hemma med glada grannar. Eftersom vi var lite lata köpte vi med oss mat hem från Ingelsta kalkon som avnjöts med en flaska Torbreck... vinernas vin. Och nu skall vi bara sitta här i soffan och slöa ihop innan sängen. Men nu skall jag berätta om dagens fynd och dagens nästan-fynd

Vi startade turen hos Maria Hilfon och där hittade Farmskan världens finaste tavla med fantastiska färger och blev helt förälskad... ända tills jag såg prislappen på 45.000 pickadollar. Eehhh, kanske inte ändå... men ack vad jag önskade att jag var miljonär. Fortsatte ner mot Österlen och hamnade i Skånes Tranås och sprang väl på en jättefin färgstark stor tavla som hade passat som handsken inne i vår lägenhet i stan där det är högt i tak...



- Åh vad fin... vad kostar den?
- 7.000 säger mannen och jag blev helt varm i hjärtat...

Men vi valde ändå att köra ytterligare till några ställen och kika runt men ingenstans hittade vi någon som vi gillade så till slut så styrde vi vägen till Skånes Tranås igen för att inhandla tavlan.

- Vi tar den!
- Vad kul... och ni vet priset
- Jadå, 7.000 kronor
- 7.000? (säger den bestört förvånade konstnären...). Den kostar 27.000 kronor!

ÅÅÅÅÅHHHHHH vad besviken jag blev... skit också. Det är för mycket pengar helt enkelt. Men men... istället fick det bli två tavlor nere hos Pia Carlström. Samma konstnär som vi köpte av i fjol så jag tror det blir bra när vi sätter ihop dem tillsammans...

Det blir inte alltid som man vill, men det kan bli bra ändå
//Farmskan

Bankvalvet

Skärtorsdag och jag borde kanske varit på väg mot Blåkulla men jag bestämde mig för att stanna hemma och njuta av helgen istället. Fyra dagars ledighet för Farmskan och det skall bli riktigt skönt! Kan säga att jag somnade gott igår med fötterna högt upp på en kudde. Hade ordentligt ont men det var värt varenda dugg för vi hade en fantastisk dag ute i Utrecht med presentationer för alla ledningsgrupper på varuhusen... Runt 220 personer var ditbjudna och det var ett helt otroligt ställe vi var på också som hette Media Plaza.

Själv höll jag mina presentationer tillsammans med en "kusin-kollega" i något som kallades Bankvalvet (otroligt passande eller hur!)

     

Efter sex presentationer på en timme var, så var tungan helt sladdrig och man undrade om man verkligen sa det man skulle eller man om sagt det man sa två gånger (*ler*). Mer förvirrat än vanligt alltså... men när dagen var slut och det var lite mingel och småprat så var allt glömt. Riktigt trevligt och positivt!

Flög hem igen sen i morse och var bara bortom i lägenheten och tömde resväskan på innehåll... döm om säkerhetskontrollens förvåning när de scannade väskan och den var tom. Måste ju vara något mystiskt eller hur???

Har sen varit och handlat färg och tapeter till lägenheten i stan. Förhoppningvis kunde målaren fixa det i helgen och det hade ju varit perfekt att få det gjort innan vi börjar bära dit möbler och kartonger. Vi får väl se... Annars är det en helg nu med mycket trevligheter. Barnen kommer hem, det blir påskrunda imorgon med grannarna och övriga dagar besök av goda vänner... skall bara njuta av att vara ledig och umgås med nära och kära.

Önskar er alla en GLAD PÅSK och skickar med sången som just nu klingar i hela Holland!



Home is wherever I'm with you!
//Farmskan

PS! Lyssna inte för mycket... den sätter sig på hjärnan!!!!

Kick-off

Shit vad jag ar trott i mina ben... har tillbringat hela dagen pa kick-off och haft sex presentationer infor ett helt gang av engagerade medarbetare! Harligt! Har tagit en massa bilder sa jag skall lagga upp dem imorgon nar jag ar tillbaka i Sweden. Men just nu ville jag bara saga att jag mar utmarkt och nu skall ga upp och lagga mig pa sangen med fotterna hogt...

Ha en harlig onsdagkvall
//Farmskan

Kalas

Idag firar vi en liten två-åring...



Han väntar på godsaker...



Idag fick vi nycklarna till lägenheten i stan så nu har vi varit inne och inspekterat... man hade ju nästan glömt hur den såg ut. Var väl rätt OK förutom att vi behöver tapetsera om i de två hallarna och måla lite i köket. Nytt golv tror jag också att jag skall be dem fixa till köket, det var rätt trist. Sen får det bli en tvättmaskin också om vi hittar någon som är tillräckligt smal. Men det blir säkert jättebra (när det blir klart... puh!!!).

Imorgon blir det först jobb i Glostrup, sen lyfter planet mot Amsterdam på eftermiddagen. Bara två dagar denna veckan sen blir det påskfirande här hemma. Skall bli härligt att vara ledig lite grand.

Ciao bella... come a little closer!
//Farmskan

Bra å ha-saker

Gårdagens filmkväll... jag vet att det inte är kvalitet... men det är ROLIGT



Slutscenen innan bröllopet är sjukt rolig... jag ler fortfarande när jag tänker på det

Dagen har tillbringats på IKEA i Malmö... lönehelg så där var ett antal andra också. Men vi tog det lugnt och stilla och följde (nästan) shoppinglistan. Man hittar ju alltid en massa som man "glömt" att man behövde eller som är så jättemycket bra-å-ha. Men nu är jag i varje fall färdig med det som skall med till Amsterdam och sen får vi väl göra samma procedur inför flytten till stan. Det värsta är egentligen att vi kommer att få en hel del möbler över som inte får plats, men ändå måste vi komplettera med annat. Waste, waste, waste...

Middagen stod i varje fall klar på bordet när vi kom hem, det är så gott att ha en kock i huset. Nu njuter vi av lite kaffe och maken leker med sin nya telefon. Själv skall jag strax dra mig bort till Bottan för lite välbehövlig massage. Jag har en punkt i ryggen som låst sig så den skall hon få jobba med idag (*ler*)

Imorgon Lund och sen... hämta nycklarna till lägenheten i stan

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0