Ugglarp

Sådär ja... hemma igen efter två dagar (eller 1,5 i varje fall...) uppe i Ugglarp av alla ställen på jorden. Chiiifen som har stuga där så där samlades vi hela gruppen för att ta oss an det kommande 2017. Bra dagar med högt i tak men också med lite utrymme för tjosan hejsan (*ler*). Alla springer fort på sin löparbana så ibland behöver vi stanna upp och faktiskt prata med varandra.

Men nu som sagt hemma igen och har dessutom hunnit beta av mailhögen som ökar lavinartat så fort man inte är på plats. Det är fasen helt magiskt... och en sjukt jobbig stressfaktor egentligen. Den som knäcker den nöten!

Maken iväg ikväll på lite spelning så det blir jag som äger fjärren
Halleluja! //Farmskan

Kräftor så långt ögat ser

Liiiite sega idag jag och maken... två kräftskivor på en helg tar på kroppen. Först var det kräftskiva hos grannarna mitt över gatan i fredags kväll. Första gången vi träffade dem under sådana former och det var en väldigt trevlig kväll. Kul att de tänkte på oss och bjöd in tycker jag. Vi var 10 stycken och eftersom vädret var helt underbart satt vi ute en god stund och även då och då under kvällen. De har känt varandra länge det märktes för det var ett sådant där tjatter som uppstår när folk är väldigt bekväma i varandras sällskap. Trevligt!

Upp med tuppen sen i lördags och ner och handla lite räkor och tillbehör som skulle med till lördagens galej. Blev upplockad vid halv elva för vidare transport till Vä där vi skulle kidnappa en intet ont anandes kompis som fyllt 50 år. Något chockad kan man väl säga att hon blev... istället för "en tripp till Malmö" blev det Chokladfrossa ute hos Minna och sen 2 x Bubbel hemma hos Ryhls. Strålande väder och sjukt mysigt!
 
Klockan 5 blev vi upplockade igen för vidare transport ner till Yngsjö... där väntade alla våra män och hade dukat upp till kräftskiva. Vilken kväll! Jag är helt hes idag av all sång. Så roligt! Tävlingarna gick inte av för hackor heller, först en skattjakt där man skulle fota båtar, rida på rådjur och hämta robotgräsklippare. Ha ha ha... vårt lag var den enda som kom med en sådan. En del människor är verkligen snälla och låter en komma in och låna. Som vanligt blev det också dans framåt småtimmarna och 70- och 80-tals hitsen genljöd över hela Yngsjö. Tror grannarna tyckte det var himla trevligt faktiskt...

Men som sagt... två kvällar på rad tar ut sin rätt på en gammal kropp, så idag har det varit mest viloläge. En liten sväng till stan och till svärmor samt lite inköp av "bakismat" är väl det som har hänt. Så samla energi och kraft för denna veckan blir intensiv. Det börjar med två dagar i Falkenberg... hej och hå!
 
Ta hand om er!
//Farmskan
 
PS! En stor bamsekram till mina söner som i helgen mist sin farmor <3

Helt otroligt!

Lamporna som satt ute vid poolområdet och som jag plockat ner och skulle slänga... vilken tur att jag inte gjorde det. Idag fick jag 5.000 kronor för dom... Helt otroligt!!
 

Frågade honom om de skulle putsa dem men "Nej, de är snyggast så här"
Igen, helt otroligt!
 
Varit en hemmajobbedag idag, vilket har varit skönt eftersom hela dagen igår spenderades i Göteborg. Upp tidigt, sent hemma. Mitt liv (*ler*). Nu preppar vi för fest hos grannarna

Trevlig helg //Farmskan

Planering

Mitt liv just nu. Planering. Det går sådär... Jag har flera olika presentationer som ska planeras, möten som ska förberedas, festdetaljer som ska produceras. Dagarna bara går och jag hinner inte med. Suck!! Imorgon är det dessutom en heldag i Göteborg och då blir det inte mycket av de sakerna gjorda. Nåja... det finns ju kvällar

Ser fram emot helgen då vi ska på roligheter hos grannarna. De har bjudit in till sensommarfest. Kul att de tänkte på oss nykomlingar i hooden. Lite planering och inköp till det måste också fixas. Och present till svärmor... ja ni hör ju!

Besök av svåger och svägerska till kvällsmaten idag. Längesen vi sågs så det var mysigt. Konstigt att ju närmre man bor desto svårare är det att få till träffar. Bara upp till dig själv Farmskan!

Nu The Night Manager!
//Farmskan

Höstljung

Har precis bytt ut mina pelargoner i blomsterlådorna till höstljung... suck... nu är det ett faktum. Även om solen just nu värmer ganska gott och det faktiskt känns som lite brittsommar så är det snart september. Ingen idé att försöka lura sig själv längre. Gensare på!

Helgen var härlig och vi lyckades kombinera både arbete och nöje i vanlig ordning. En sväng på stan på lördagen där Farmskan fick en välbehövlig klippning och maken nya glasögon. Sen en kortkväll hemma hos Nenne och Thomas, all inclusive med mat och gott och dricka. Sent blev det också... lätt hänt när man börjar spela kort (*ler*), så det blev en rejäl sovmorgon igår. Gött det med ibland.

Upprensning av baksidan och ytterligare ett rejält ryck i trädgården... sen låg man utslängd i soffan resten av söndagen. Inte mycket det fina tål men till vårt försvar säger vi att det var kvavt och kvalmigt.
 
Och så blev det måndag och det blev en "Skåne runt" med start i Helsingborg och sen vidare till Hyllie. Avtackning av flera kollegor, lite vemodigt men också glad för deras skull att de hittat nya jobb. Lycka till säger vi helt enkelt. Ikväll börjar en ny TV-serie, The Night manager, skall bli spännande (ytterligare ett tecken på höst att det är slut på repriserna). Kan med gott samvete lägga mig och glo eftersom jag och maken också hunnit med en lång cykeltur. Jodå... mirakel kan hända!
 
//Farmskan

Swish...

...så var veckan förbi. Fredag kväll och jag har käkat alldeles för god mat och dessutom ovanpå det, tryckt i mig en massa godis. Ingen ångest här inte (*förnekelse*). Kollegorna gymmar och springer och hänger i rep på luncherna, själv sitter jag lugnt och käkar lunch och snackar skit. Jag vet, jag borde skärpa mig... Nu är det ju dessutom snart dags för hälsoundersökning igen för oss gamlingar. Tror inte min kondition och BMI gjort allt för stora framsteg faktiskt.

I veckan har vi firat Lilla B's bonusbarn som fyllde 11 år och då fick vi också reda på att där skall komma ett syskon. Vet i f-n hur det gick till (*ler*). Så glad för deras skull för jag tror verkligen att de har velat det här. Så när värsta chocken lagt sig hos familjen så ser vi nu fram emot ett litet knyte.

Maken har fått någon sorts allergireaktion och har svullnat upp i hela kroppen. Kliar så in i bomben och gör också otroligt ont. Var på vårdcentralen igår och fick någon salva men inte tusan har den hjälpt. Först var vi rädda för att det var något med hjärtat eftersom han svullnade så mycket men EKG visade ingenting. Har köpt lite allergitabletter idag och han tycker att de hjälper bättre än salvan. En remiss är skickad till Hudavdelningen och jag hoppas att det blir snart för så här kan vi... han... inte ha det

Och nu är det helg... lite klippning imorgon och sen besök hos vänner på kvällen
Lugna gatan!
//Farmskan
 
PS! Grattis allra bästa och goaste Hanna till ditt nya jobb! <3

Oj då...

Ibland blir det inte riktigt som man trott... idag var det en sådan dag. Vi skall ha ett event och hade väntat oss att cirka 30-40 stycken skulle anmäla sig och på bara en halvtimme var vi uppe i närmare 100 stycken. Ett angenämt problem förvisso men det ställer ändå saker lite på ända då man skall få plats också... (*ler*). Men det löser vi förstås, bara roligt att intresset är stort
 
Gjorde en riktigt god äppelkaka igår (japp, tanten kan ibland!) och den tänkte jag nu ta och njuta av tillsammans med lite kaffe. Maken är iväg och spelar och det är ju spännande matcher på TV från Rio. Tjejer kan verkligen... både i handboll och fotboll. Vi håller tummarna
 
//Farmskan

Det tar liksom aldrig slut

Ett rejält arbetspass i trädgården idag igen för både mig och maken. Mer buskar som grävts upp, tonvis med kirskål och annat skit som rensats ut. Fullt släp till tippen igen... snart får vi väl betala för att köra iväg det. Det känns lite som att det aldrig riktigt tar slut men givetvis gör det det. Sakta men säkert tar vi kontrollen över trädgården!

I fredags kväll fick vi besök av storsonen och flickvän. Så mysigt! Lite god mat och småprat och sen bara häng framför TV:n... det behövs inte mer i mitt liv för att jag skall må bra. Efter en lång frukost for de hemåt igen sen igår morse och jag och maken drog upp till Älmhult och IKEA. Nu var det dags att slänga ut skåpen i stora rummet som jag inte tyckte passade in med det övriga. Skruva, skruva, borra, hamra och vips så har vi fått ett helt nytt vardagsrum. Han är duktig min man. Och så kanske de gamla kommer väl till pass hos någon annan... vem vet.

Men... nu skall jag och min slitna kropp inte göra något annat än att heja fram Stenson och hoppas på en ny svensk medalj. Han ligger ju bra till i alla fall. Får väl bara skruva ner ljudet så man slipper höra den helt galne kommentatorn...
 
//Farmskan

Helg och finbesök ikväll

Så var första hela jobbeveckan avklarad. Heja mig! Har gått i en rasande fart faktiskt och även om det har varit en lugn uppstart eftersom inte alla är tillbaka än så har det varit kul saker att ta tag i. Och då går veckan snabbt. Har hunnit med en sväng till Helsingborg också i veckan vilket också var bra. Även där börjar man starta upp så smått och det blir nog en härlig höst.
 
I onsdags kväll var jag också och besökte min gamle chef och mentor, herr Griwell. Så kul att träffa honom igen och prata bort några timmar. Har nog inte pratat med honom på nästan 5-6 år så det var verkligen på tiden. Han har flyttat till Spanien och är bara hemma på sommarhalvåret... lyx. Det vill jag också göra när jag blir stor.
 
Jagar också runt efter födelsedagspresenter till våra små... Lily blir ju fyra år (!) nu i början av September och sen är det ju Noah den 16:e. De kommer att fira det tillsammans i Motala och det blir perfekt. Då kan vi även fira av Josef som fyllde år i början av augusti. Många födelsedagar blir det när man är så många i familjen (*ler*). Tillbaka till presenterna... det är inte lätt att hitta något, det skall ju vara något som både är nyttigt och kul. Lite sugen på ett dockskåp till Lily så jag får väl se vad kan jaga fram.

Ikväll kommer stor-sonen och Sarah hem hit, ser jag fram emot! Deras sista semesterdag och jag tänkte bjuda dem på något gott att äta... och något gott att dricka

Trevlig helg på er!
//Farmskan

Vägpirater?

Det jag skall berätta nu hände mig i morse och jag är fortfarande lite skärrad faktiskt. Allt gick visserligen bra men olustkänslan och rädslan har legat i magen hela dagen. Som vanligt uppe med tuppen och sen in i bilen, på med ljudboken och nosen inställd mot Hyllie. När jag kört nästan hela yttre ringleden i Malmö och närmade mig avfarten mot Hyllie svängde jag av. Bakom mig och bredvid mig kom där upp två bilar vilt tutande och viftande med armar att jag skulle köra in till kanten. Jag fortsatte och kom ner till den lilla rondellen och där stannade jag för annan trafik. Då började den ena i bilen bredvid mig att ta sig ut och jag fick panik och bara tryckte på gasen och gav mig ut i rondellen och bort mot jobbet.
 
Som tur var kom där ingen men jag kan säga att jag var beredd att krocka om det behövdes. Sjukt obehagligt och känslan att inte veta om de följde efter dig eller inte var jättejobbig. Länge tvekade jag om jag skulle köra in och parkera i garaget eller inte men tänkte att det är ju övervakat så det borde vara OK. Nu i efterhand förstår jag att de helt enkelt bara körde upp på motorvägen igen när jag inte stannade.
 
Har ingen aning om reg nummer eller någonting. Bilen var silverfärgad och det var tre män i bilen bredvid mig, alla i 35-års åldern. Ringde polisens tipstelefon, 40 före mig i kön så jag lämnade mitt telefonnummer för att bli uppringd. Givetvis gjorde de inte det och nu kan det ju kvitta... jag har egentligen ingenting mer att berätta. Kan säga att jag körde med låst bil hela vägen hem.
 
Frågan är då... var det vägpirater? Vad ville de åt? Bilen? Pengar?
Eller missade jag bara att hjälpa någon som behövde hjälp
Herregud vad man kan bli skärrad
 
//Farmskan
 

Från lugn till bus

Söndagen blev inte riktigt som jag förväntat mig... maken skulle vara borta från arla morgon till sen kväll och jag tänkte mig en lugn och skön dag, kanske lunch på byn och sen lite trädgård... om jag orkade och kände för det vill säga. Men plötsligt ringde telefonen och lill-sonen och familj meddelade att de var på väg ner till Skåne påkallat av lite sjukdom. Trist orsak men ändå kul att se dem igen. Så från en lugn dag blev det barnpassning och bus istället. Och det är väldigt mycket bus i de där flickorna (*ler*)

Man vet att man lyckats när minstingen somnade när vi dansade till barnmusik...
//Farmskan

Andhämtning

Lördag förmiddag... maken har precis åkt ner till Degeberga för att rigga inför morgondagens spelning där. Själv tar jag det lugnt... mycket lugnt. Farmskan är trött. Ibland undrar jag om jag är sjuk eller om jag helt enkelt bara börjar bli gammal och inte har samma ork. Suck! När vi var i Stockholm här för några veckor sen fick vi (jag!) frågan två gånger om vi skulle ha pensionärsrabatt! Alltså vad fasen är det? Först blev jag förnärmad som bara den men sen tänkte jag att får jag frågan igen skall jag säga Ja och tjäna in lite pengar (*ler*). Men uppenbarligen ser man gammal och sliten ut, och som sagt jag känner mig så ibland också.

Åkte en sväng upp till Modern och Rolf i torsdags och det var rejäl andhämtning. Vi började med en rejäl sillalunch och sen bara småprat i solen och en liten promenad. Så gott. Kvällens grillning fick sen ske under markis då åskregnet trummade hårt i backen... men allt går om man bara vill. Efter mysig frukost begav jag mig hemåt igen med hela bakluckan fylld av blommor som jag "stulit" ifrån trädgården. Så på med handskar och börja gräva... och då glömmer jag ju tiden för det är så roligt. Glömmer också att dricka vilket gjorde att jag efter ett par timmar i solen höll på att ramla omkull. In och äta lite och framförallt få i mig vatten. Men nu är de i jorden, två säckar ogräs och skit upplockat så ytterligare ett steg framåt mot en vettig trädgård.

Pia och Jan(a) kom på cykel och hämtade upp oss på kvällen och vi tog oss ner till hamnen och Pråmen. Åt en jättegod bergtunga med dutchessmos. Mums!! Avslutade med lite kaffe hemma hos dom sen innan vi cyklade hemåt igen. Lugnt, avslappnat och mysigt! Och strax skall jag ta mig in till Paps och Babs en liten sväng tänkte jag och sen blir det lugna gatan resten av helgen. Slut på semester för ett bra tag framåt så nu måste jag hitta laddstationen till batterierna
 
//Farmskan
 
PS! Tack morbror för Pamela kommentaren (*ler*) men jag tror du behöver uppsöka Specsavers

Man vill ju inte skryta...

.... men jag måste bara prata lite om bröst. Är det bara jag som har problem med att ALLA skjortor stramar över brösten och lämnar öppna glipor över knapparna? Alltså det är ju inte så att jag har F-kupa precis och även om jag väljer en skjorta i L så nog sjutton glipar det. Hur är det möjligt? Och om det inte är brösten som är stora så måste jag ju ha ett omfång över ryggen värdigt vilken body builder som helst...

Hur gör ni? Själv får jag köra med jumper eller välja skjortor i storlek XXXXXXXL (*ler*)
//Farmskan

Halleda

Ja halleda vad trött jag har varit dessa två första arbetsdagar. Har nästan haft problem att hålla mig vaken i bilen både till och från jobbet. Underlättar ju inte heller förstås att man lyssnar på ljudbok... det kan vara rätt sövande. Får nog bli lite partymusik istället framöver. Trögt att komma igång känns det som, hjärnan är fortfarande på semester. Men det blir väl bättre hoppas jag... skall jobba hemifrån imorgon halva dagen och sen är det semester resten av veckan. Götteligött
 
Ikväll blir det lite egentid här hemma, maken skall iväg och spela och jag skall bara krypa upp i soffan tänkte jag. Har precis beställt resan till Portugal i November när Noah skall döpas. Skönt att ha det gjort. Hemresa visserligen via Bryssel vilket inte kändes särskilt lockande men det var inte så mycket annat att välja på. Känns ju inte så lockande att landa någonstans i Europa just nu med tanke på allt skit som pågår. Hatar att behöva känna så!
 
Peace, love and understanding!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0