Huvudet under armen

Ny vecka igen... hösten är definitivt på gång, det märks framförallt på morgonen när man kör till jobbet. Det är gensare på nu! Tror också det är dags att byta ut sandalerna mot skor så det får man fixa ikväll. Annars avslutade vi helgen med en fika i Torsebro hos Nisse & Rita. Jag hade kläder, skor och lite smink som hon skulle ha och då passade vi på att fika också. Kändes lite konstigt när vi kom att se alla Mitzans leksaker ute i trädgården men samtidigt roligt att det kom till nytta. Sally deras border collie verkade i varje fall uppskatta dem.

Många återvändare idag på jobbet och man fattar inte var tiden blir av. Tjejer som varit mammalediga i över ett år och som man tycker bara var någon vecka sen de gick hem. Helt otroligt! Nu är i varje fall semestrarna slut för i år och ordningen återställd. Dagen har varit bra... mycket budget och räknande för att se att vi får ihop allt men det tycker jag ju är roligt. Har stor hjälp av Mulle-Mange också. Han är bäst på prognoser!

Hade lovat kompisen Micke att ta hem ett bord till honom. Just därför körde jag egen bil idag... tror ni att jag kom ihåg det sen?? Nejdå, blev påmind strax innan hemfärd och fick be mina kamrater att snällt vänta i bilen medan jag rusade in och fixade detta. Lämnade av bordet, nöjd och belåten med mig själv tills jag plötsligt fick ett samtal:
- Du, detta bordet är svart. Jag skulle ha ekfaner!

Fasen vad trött jag blir på mig själv... hur svårt kan det vara att läsa ordentligt på paketet?
Kålhuvud!



Ikväll hejar jag på sönerna som spelar match och så bakar jag knäckebröd...
Japp... ni läste rätt  //Farmskan

Lördagsmyyyys

Steg upp med tuppen för alla övernattande barn hade antingen jobb eller aktiviteter att försvinna till. Stekte lite ägg och bacon så vi fick en rejäl kick-start (*ler*). Det är mysigt att vara samlade allihop så där runt bordet och tjattra som när de var små. Efter att de farit iväg till jobb och träningar så åkte jag och maken ut till svärföräldrarna och fikade... var ju födelsedag där ute samma dag som vi fick ta bort Mitzan och då var man inte så motiverad att åka på kalas.

På väg ut till dem slängde jag en blick på min telefon och såg att jag fått ett SMS från Modern, skickat på fredagskvällen. SMS:et talade om att "hon var på sjukhuset och att hon genomgick lite undersökningar eftersom hon inte känt sig bra..." Snacka om att få panik. Jag har ju alltid telefonen i väskan och hade därför inte hört när hon messade. Just snyggt ju!! Fick tag i henne och då hade hon precis blivit utskriven. De hade inte hittat något och alla prover var bra och det är ju skönt. Man fick lite ont i magen ett tag... det är mycket känslor i en nu som bara spökar så det behövs inte mycket förrän man skall få lite panik. Krya på dig mamsen!

Var en runda i stan och hämtade min ring och maken köpte nya löparskor. Fick dom utprovade på Löplabbet där de mäter och kollar belastning och grejer så nu hoppas jag att han svävar fram.



Lördagskvällen innebar kräftfest hos Micke... så gott!! Känns som det var hur länge sen som helst jag käkade kräftor. Vi klämde rubb och stubb (ja, inte maken då som fick potatisgratäng och kyckling) men vi andra tömde alla fat på sitt innehåll... AHH!! När vi sen cyklade hemåt i natten så kände man sig tillfreds (kan förstås ha att göra med något glas vin också...)

Idag väntar jobb... budget, budget, budget. Maken ligger under lill-sonens bil i garaget och skruvar på ett nytt avgassystem så jag skall först kolla till honom så han inte fått bilen över sig...

Dagens medskick: Man kan inte ändra en annan människa! Man kan bestämma sig för om man accepterar personen som den är utan att må dåligt själv. Det valet har man alltid.

Skaffa er en bra söndag!  //Farmskan

Ett nytt blad

Godkväll alla goa människor som tänkt, ringt, skrivit kommentarer och små lappar... det är skönt att veta att man har så fina vänner! Jag menar det verkligen från hela mitt hjärta!! Ett speciellt tack också till J för den underbara hunden som låg på min stol när jag kom tillbaka i torsdags. Kärlek till er alla!

Men nu känner jag att jag måste vända blad och titta framåt. Det händer mycket just nu på jobbet som också hjälper till att skingra tankarna. Det är budgetprocess, projekt, introduktion, planeringar med mera... så där finns att ta tag i om man säger så. Idag hade vi dessutom avtackning av Susse som skall gå tillbaka från sitt vik som gruppchef. Tack min vän för en bra tid och du har gjort ett gott jobb... njut av din semester nu i Turkiet så du är extra taggad när du kommer tillbaka.

Denna veckan har annars sprungit iväg... Stockholmsresan blev ju rätt dämpad av förklarliga skäl men det var ett bra möte trots allt. Sen att man lyckades få en psykologstuderande bakom sig som ägnade hela hemresan åt att förhöra en totalt IQ-befriad kille som hoppat av lumpen får man ju bara ta. Samtalet dem emellan var verkligen helt orealistiskt.

AC:n i vår vagn var dessutom sönder så där var typ 800 grader (du kan lita på mig, du kan lita på mig) där inne. Bestämde mig för att sätta mig i bistrovagnen för att få lite syre. Då var väl där en gubbe (60+) som rörde upp himmel och jord och krävde att få prata med samtliga chefer för att han inte fick dra bonus när han köpte en starköl...

Men herregud människa... här har du 50 öre av mig. Tig nu!!! Energislukare.

Idag är bägge sönerna och Madde hemma på besök, den ene skall på bröllop i helgen och de andra på fest. Alltid kul när de kommer hem (framförallt när de hånar min nya fina porslinsfågel för flingsalt...). Själva skall vi imorgon hämta min ring och sen en runda till svärmor som fyllt år. Kvällen blir det kräftor hos Micke... Mumma!



Ha en skön fredag och än en gång... TACK!!!  //Farmskan

Mitzy 2000-2009

Idag tog vi det tuffa beslutet att låta vår älskling och bästa vän gå vidare i livskarusellen



Jag orkar inte berätta om alla intryck och fruktansvärda ångestkänslor man haft de senaste dagarna men idag när vi kom till sjukhuset och fick se henne med egna ögon fanns ingen återvändo. Det var liksom inte läge att vara egoistiska och försöka behålla henne krampaktigt hos oss ett tag till. Hon var trött, hade svårigheter att andas och de misstänkte att hon hade cancer i lymfkörtlarna vilket gjorde förloppet ganska häftigt.

Jag, maken och lill-dottern satt hos henne när hon somnade in. Allt gick lugnt och stilla till väga och hon somnade med sin älskade gröna pip-groda i munnen... precis som här hemma.

Så... tänd ett ljus för vår älskling, det har vi gjort och alla ljusen är övervakade av älskade pipleksaker. Känner jag henne rätt sitter hon just nu utanför dörren till Sankte Per och väntar på Frolic... "vadå, jag får väl alltid Frolic när jag kommer hem!"

Ta vara på dagarna ni lever och andas!! //Farmskan

PS! Tack till mina underbara medarbetare i staben och KS-ledning. Er omtanke värmer!!!!

Status Quo

Vaknade med huvudvärk och ont i käkarna... tror nog att man legat och funderat en del omedvetet. Om ni bara visste hur tomt det är när hon inte är här. Man har ju sina vanor och rutiner och man kikar bort mot hallen där hon brukar ligga och invänta att frukosten skall serveras. Men det blev till att äta själv idag utan en dreglande hund i knät... Som man har retat sig på det ibland och helt plötsligt nu tycker man att man saknar det. Märkligt.

Men klockan ringde obönhörligt så det var bara att masa sig upp ur sängen. Fick undan nästan samtliga mail som kommit under torsdag och fredag innan lunch vilket var skönt. Var lugnt på jobbet och då får man mycket gjort. Hade dock koll på klockan... telefontiden hos veterinären var klockan halv 12 och det ville man ju inte missa.

Tyvärr negativa besked från sjukhuset... vi fick inte hem henne idag heller. Febern hade gått ner något men hon hade lite dåliga blodvärden och svullnaden på tungan hade inte gett med sig. Hon ville inte äta heller så då ville de avvakta ytterligare ett dygn och se på hur hon svarade på medicin och dropp. Så det blir en natt till utan vår älskling... hoppas någon håller hennes hand i sin så hon inte känner sig ensam.



Det är ännu ett av lill-dotterns fantastiska bilder av hunden....

Imorgon är det Stockholmsresa för Farmskan och jag är inte särskilt inspirerad att åka. Men samtidigt, man kan inte göra så mycket annat här hemma heller än att vänta. Maken har lovat att köra direkt och hämta henne om de bara låter oss imorgon. Så det är bara att bita ihop och flyga iväg med morgonplanet... tyvärr har jag bokat tåget hem så det kommer att dröja en bit in på kvällen innan man är hemma. Dumt planerat känns det som just nu.

Dagens glädjande nyhet: Svärdottern har fått tjänst som polis i Linköping! GRATTIS gumman... Nu blir det flytt till Motala verkar det som och jag hoppas verkligen ni kommer att trivas (eller det vet jag att ni gör!).

Nu väntar lite kaffe och slötittande på TV med maken och lill-dottern
Ta hand om er!!!  //Farmskan

PS! Tack för alla goa kommentarer och telefonsamtal... det värmer!

Glädje... och sorg

Gårdagens bröllop mellan Sofia och Fredrik var mycket trevligt. Solen strålade när vi klev av vid kyrkan, ditskjutsade av modern och Kjelle. Det var ett vackert brudpar och de svarade precis som sig bör Ja på frågan om evig trohet. Ris och lyckönskningar på kyrkbacken och sen var det dags för bussning till golfkrogen Albatross



Busschauffören (modell äldre) gav oss alla en skräckupplevelse när han lyckades köra ner för fel påfart till motorvägen (alltså mot färdriktningen...). Men genom att skickligt gena över två refuger lyckades han ta sig fram till rätt påfart. Puh!! Väl framme var det dags för champagne och mingel. Någon minglade mer än andra och drack två glas redan framme vid bordet och sen tog man det tredje med sig. Begåvat!

God mat tyckte vi alla, förutom maken kanske då som har problem med fisk vilket serverades både till för- och huvudrätt. Men det skadar inte att han prövar på. Man skall åtminstone smaka, som vi brukar säga till barnen. Många tal och trevliga inslag och sen avslutades festen med en galen norrman som spelade schlagers natten lång. Som vanligt uppstod både kärlek, slipsdans, öronproppar, russin och tryckare... men det är ju precis som det ska vara på bröllop... eller??

Modern och Kjelle hämtade oss också så vi slapp taxi. TACK!!!!

Det var glädjedelen av mitt inlägg... nu till sorgen. När vi satt i kyrkan ringde det (=burrade det på ljudlöst) och det var hemifrån. Ringde upp direkt när vi kom ut och fick då reda på att Mitzan var dålig. Hässjade mycket, kunde inte gå, åt inget (spottade ut köttbullar... då är det allvar). Lill-dottern som passade henne kände sig nog rätt utlämnad och rädd så tack till Manne, grannarna och alla andra som hjälpte till på lördagen att bära in henne. Detta innebar givetvis en del sordin på vår festkväll och vi begav oss hemåt, tidigt på söndagmorgon med en orolig natt i bagaget.

Väl hemma behövde man bara kasta en blick på henne för att förstå... det var sjukhuset direkt. Så där är hon nu, de ville behålla henne för observation och provtagningar. Hon hade något problem med tungan som gjorde att hon dessutom dreglade rejält samt ganska hög feber. Usch som vi har gråtit... man är ju helt förstörd. Men men... det är inte så mycket vi kan göra nu men hoppas få lite mer besked under morgondagen.

Det är ju så tomt... när jag skar av ändarna på korven så tänker man på att kalla på henne direkt. Men hon var ju inte där... hoppas, hoppas, hoppas att det inte är dags riktigt ännu. Älskade Mitzan!!!



Blir tungt att jobba imorgon... //Farmskan

Göteborg

Skickar en hälsning från Göteborg så här på fredagskvällen. Linus Törnblad har precis rivit ut sig på en usel höjd (till och med jag skulle kunnat hoppa i den finalen...) så maken och jag deppar ihop. Ingen medalj till Sverige så långt ögat når... nej, man har blivit alldeles för bortskämd tidigare med fina prestationer.

Stora dottern, som är med oss hit, for iväg till några kompisar direkt när vi kom så hon missade en god middag. Vi har nämligen inkvarterat oss i Moderns lägenhet så hon bjöd på lite gott när vi kom. De har dessutom lovat oss skjuts både till och från bröllopet... himla snällt.

Klockan tre imorgon är det dags och det skall bli kul att se hur fina de är (stor risk för tårar!). Hoppas nu bara att bägge svarar JA (*ler*)

Lovar att berätta lite mer om allt när vi kommer hem igen... brukar ju hända en hel del på bröllop och detta lär inte bli något undantag.

Dottern är safe and sound hemma i Skåne igen efter sin tripp till Stockholm och amerikanska ambassaden. Allt hade gått bra och än en gång TACK till dig J som lät henne sova i din lägenhet.

Sov så gott!  //Farmskan

Röta utan tur...

Skönt med två semesterdagar... mjukstart verkligen efter semestern. Men det blev ingen jättelång sovmorgon för jag hade tid hos tandhygienisten på förmiddagen. Det kan faktiskt vara något av det värsta jag vet att gå till tandläkaren. Har varit så ända sen jag var liten... jag har nog aldrig varit drömpatienten precis. Inga hål denna gången men väl tandsten som skulle plockas och fickor som skulle rensas.

- Du... jobbar du mycket med tandtråd?
(Svara sanningsenligt eller ljuga??)
- Sådär, kanske inte varje dag
- Det behöver du nog göra... du har rätt djupa fickor och fladdrigt (?) tandkött så risken är att du kan råka ut för tandlossning.



Varför gör de så?? Är det för att skrämmas eller är det sant? Kommer jag att sluta som den gamla tanten på loppisen med världens röta i munnen och bara tre svarta tänder i överkäken... Gick direkt och köpte Plackers och nya tandborstar. Det är säkert jättebra och jag har lovat mig själv att bli bättre på det nu. Mission completed för henne!

Skjutsade Dottern till tåget och hennes Stockholmsbesök. Allt hade gått bra, hon ringde precis från J:s lägenhet. Nu får vi hålla tummarna för hennes intervju på Ambassaden imorgon... att alla papper är rätt ifyllda.

Var hos fru Malm också och fick brynen plockade, nytt smink och lack så nu är jag förberedd för bröllopet på lördag. Till och med lite snyggt puderglitter att ha i urringningen... det ni! Maken och jag tillbringade sen en stund i trädgården med planering inför hösten och lite stenläggning. Det har blivit riktigt fint där nu och det är så roligt. Man minns ju hur det var för några år sen när mullvadar och baggar hade ätit upp allt vi hade...

Ikväll blir det bara mys och sen imorgon... Göteborg!  //Farmskan

PS! You can leave your hat on...

Mittwoch

Onsdag redan och därmed sista dagen denna veckan att jobba. Nu väntar semester i två dagar plus helgen innan det sen drar igång på riktigt... då är det slut på sötebrödsdagarna. I helgen stundar också ett bröllop så lill-dottern är snäll och kommer hit och passar hunden. Lill-dottern har förresten börjat på Österäng och läsa till kock. Tror det passar henne perfekt för hon har alltid varit glad för att baka och laga mat.



Precis så här kommer din nya värdfamilj i USA att se på dig Elin!!

Dagen har annars sprungit iväg och jag har fått mycket gjort. Den nye "gentlemannen" som börjat hos oss har kommit igång bra och jag märker redan att det kommer att underlätta mycket att ha honom på plats. Käkade också lunch med stor-sonen som berättade att hans cykel var stulen... duktigt irriterad och sur var han för detta. Den cykeln har han älskat över allt annat... så här skrev han på sin blogg:

"Jag vill också passa på att skicka en hälsning till den pinsamma ursäkt till människa som idag stal min cykel. Måtte kedjan hoppa av och att du då ramlar och bryter dina ben. När du sen ligger där och kvider av smärta ska jag betala Otto 100 kronor för att ge dig en patenterad tvåfotstackling över smalbenen!"

Ord och inga visor!

Pågår värsta diet-racet på jobbet för tillfället. Nästan alla har gått igång på LCHF-dieten och kör för fullt med mycket fett och inga kolhydrater. Alltså vi snackar fet god sås och härligt kött... Farmskan blev så taggad att hon också gick med i måndags morse och tro det eller ej men jag har tappat 1,9 kg på två dagar. Helt otroligt!! Nu skall jag fasen ligga i och inte ge mig. Det bästa med dieten är att jag får dricka mjölk... det får man aldrig annars och mjölk det bara måste jag ha, minst 1 liter om dagen. Japp, en egen ko hade varit bra.

Imorgon åker Dottern till Stockholm för sin intervju på den amerikanska ambassaden. Stockholms-J har lovat att möta upp henne på perrongen och sen upplåta sin lägenhet till henne över natten. Mycket snällt min vän! Vi får hålla tummarna sen att allt går bra och att hon sitter på tåget tryggt och säkert hem på fredag eftermiddag. Hon åker den 19 oktober och skall passa en liten nyfödd flicka (föddes 14 augusti) som heter Phyllicia. Blir en utmaning...



Imorgon väntar Tandhygienisten samt lite uppfräschning av Farmskan inför bröllopet hos fru Malm. Men nu först... filmtajm, nya Wallander filmen kom nämligen idag.

Må bäst //Farmskan

Nästan blind é han...

Vi åker med Jonte... har bara åkt ett par kilometer när bilarna framför oss blinkar att de ska svänga höger. Jonte bromsar inte in, Jonte bromsar inte in... JONTE bromsa!!! Bältet stramar åt rejält när han så äntligen panikbromsar 3 mm bakom bilen
- Han kunde inte blinka den
- Men för helsike!
Frenetiskt viftar jag med handen framför ansiktet på honom och hoppas vid min gud att han ser handen och Japp, det gjorde han så helt blind är han inte. Man vaknar i varje fall...

Annars var det mest Fru Ekdahl som förgyllde vår morgon och gav oss ett gott skratt. Hon hade tagit fram sina favoritskor och upptäckt att innersulan var lite lös. På med superlim och efter ett tag på med skorna... och nu satt foten fast i skon. På hemvägen berättade hon att hon lirkat försiktigt hela dan men ännu inte fått av skorna. Ha ha ha... hon är bara bäst!

Det har varit en stressig dag med mycket möten på jobbet, ibland är det som om allt tjorvar ihop sig samtidigt. Tog därför med mig datorn hem och tänkte vara nyttig och jobba ifatt lite... gick sådär. Kom på att vi ju har lite produktionssättningar inatt och därför inte har tillgång till systemen. Bra jobbat Farmskan! Men tanken var god...

Helt solo hemma ikväll. Maken är på träning och Dottern hos en kompis så det är lugnt och skönt här hemma. Skall passa på att lata mig lite på sängen nu när jag fick lite tid över men först en tur med hunden.

Håller tummarna för att allt fungerar imorgon bitti  //Farmskan

PS! En tanke till dig Mulle-Mange!

Och så var man igång

Så var det slut på semestern för Farmskans del för den här gången. Tre sköna veckor med hyfsat väder har det varit och i år har jag verkligen kunnat koppla av ordentligt också. Maken däremot har denna veckan också ledigt så det var sådär kul att smyga sig upp i morse när klockan ringde halv 6. Men det gick det också och nu går det förmodligen snabbare än blixten att komma in i rutinerna igen.

Pendlarbilen var därmed nästan komplett och det var riktigt kul att träffa dom igen. Man har ju saknat Jontes torra humor, Ekdahls bravader, Pillas ringsignaler och Ullstorparens vråltjut. Jonte berättade att han och familjen tillbringat en dag i Kolmården med Ville...
- Gilla han djuren?
- Nja, han var nog lite liten egentligen men han tyckte det var kul med aporna och elefanten för dom kände han igen från sina böcker... svårt att förklara för honom vad en bisonoxe var...
Japp, inte ofta det djuret finns med i sagorna.

Ny medarbetare som började idag så dagen har inneburit introduktionsschema, datorgenomgångar och presentationer. Han var nog förvirrad och fullmatad med en massa ny information stackarn när han åkte hemåt. Ny på jobbet är ganska stressande för man vill ju hela tiden göra nytta men har ingen aning om vad man egentligen är satt till att göra... Men det går fort över och snart är han inne i ekorrhjulet han också.



Dagen gick åtminstone otroligt fort och man var nästan lite rädd när man öppnade sin mailbox att det skulle börja ryka från datorn... ha ha ha.

Kvällen har ägnats åt lite trevlig gemenskap med mina gamla tjejkompisar... ja, dom är inte gamla men vår relation är det. Eller jo... fasen vi är riktigt gamla nu egentligen, det är bara i sinnet vi fortfarande är fjortisar från Wä. Ikväll var vi i varje fall nere i Yngsjö i Cissis stuga och käka kantarellpaj och sallad (OK va, Git??) och sen snacka vi skit i vanlig ordning. Fatta vad mycket vi vet om varandra och hur många olika skeden vi följt varandra genom livet. Rätt häftigt när man tänker på det att vi hängt ihop sen skolan.

Men nu... sängen och lite nyheter sen somnar man lätt  //Farmskan

My god!!!

Det blev en fantastisk kväll i Fårabäck... varmt i luften och uppehåll, alltså en riktig svensk sommarkväll. Runt dansbanan var det kulörta lyktor vilket också skapar en viss stämning så där vid havet. Trevligt, trevligt!!

Upp i ottan i morse sen för att förbereda sig både mentalt och fysiskt (=stadig frukost) inför dagens ståhej. Sista förberedelserna, sorteringen, hämta ut växelkassa och käka en korv. De första besökarna (de med kikare) kom redan vid 12-tiden och sen började det fyllas på mer och mer. Tre grindar skulle de öppna men folk stod och hängde längs med hela staketet. Efter en stund började de sen häkta av staketet ifrån stolparna... herregud vad är det för folk!! Vi lyckades inte riktigt hålla emot utan det blev tjurrusning ett par minuter i ett. My god!!! De slet av järngrinden från sitt fäste och kastade iväg den... allt för att komma först till något "jättefint".

Sen gäller det att ha ögon i nacken den första timmen för det stjäls något kopiöst, hur man nu orkar stjäla något som är näst intill gratis. Fick en dam som envisades med att hon bara skulle ge 1 kr för 12 stycken underlägg. Aldrig i livet... då slänger jag dem hellre (så då gjorde jag det). Själv fyndade jag en liten tomte som jag är övertygad om är jättegammal och säkerligen värd flera hundra kronor. Maken är mer tveksam till detta.



Men jag och döttrarna gjorde åtminstoe bra ifrån oss och sålde för totat 4.000 kr ungefär...

Makens lasagne satt finfint i kistan när vi väl kom hem... för att inte tala om en kall dusch. Och nu är det slut på Farmskans semester och dags för jobb igen. Ny medarbetare som kommer imorgon och då måste man ju vara på hugget. Skall bli kul och komma igång igen även om jag haft en skön och avkopplande semester.

Nu... kaffetåren!  //Farmskan

PS! Pilla, hittade ni hundägaren? Fyndade ni något?

Ärtsoppa och punsch

Denna lördag har verkligen inneburit en väldans massa regn. Inte någon skur sådär utan bara ett stilla, ihärdigt, fint regn precis hela dagen. Eftersom Farmskan har vikt helgen åt loppisen på idrotssplatsen i byn så var det bara att sätta sig på cykeln och trampa iväg direkt efter frukost. Idag är det nämligen uppackning av allt som samlats in och imorgon kommer horderna med folk för att slita och dra i eländet.



Jag och lill-dottern står alltid i porslinet och varje år blir man lika förundrad över hur mycket sånt som skänks... folk kan omöjligen ha kvar något i sina hem längre. Låda efter låda packas upp och ställs på borden. Dock är vi väldigt olika vi som står där... jag förespråkar modellen: Helt, rent och vettigt medan andra mer är på linjen Allt går att sälja.

Men håll med... varför skänker folk:
* Keramikmuggar utan öra
* Plastburkar, typ GB-glass
* Julsaker som barnen gjort på dagis
* Trasiga kammar och gamla snören
* Halvt använda värmeljus
* Muggar (visserligen handgjorda) med namnen Asta och Gösta???

Nej, tänker vara där tidigt imorgon och rensa bort rent skit, hoppas att de andra inte märker nåt.

Ikväll är det fest i Fårabäck igen... tema Ärtsoppa och punsch och sen kasedans. Känns som om det kommer att bli lite kallt och fuktigt efter allt regnande, men Lena är övertygad om vackert väder och Manne har lovat att ha blixt och dunder här hemma i Everöd så... vi tar chansen. Brukar vara väldans trevliga tillställningar så det blir det säkert ikväll också.

Kan bara hålla med Dottern om att man verkligen ser fram emot nästa Stieg Larsson film...



Ha en härlig (regnfri) lördag!! //Farmskan

Vad hände??

Alltså... var det något speciellt med mitt inlägg igår? Något som gjorde att alla möjliga okända människor (läs: flickor) hittade till min sida plötsligt. Min sida är ju inget man kan söka på så det måste ha varit något annat. Kan det vara Efva Attling ringen kanske... hmmm. Helt plötsligt hade ju ett besökarantal som ligger helt i klass med Blondinbella... får börja kalla mig Gråtanten nu (*skrattar*)

Dagen idag har inneburit en tur till Växjö och lill-sonen med fästmö. Vi hade nämligen bestämt oss för att åka ut till Kosta / Orrefors och kika runt lite. Startade tidigt men hann inte mer än in till Kristianstad innan vi fick en trafik-pacifist framför oss som envisades med att ligga 13 km under godkänd hastighet. Helt totalt blind och döv för att en 24 meter lång lastbil låg 30 cm bakom hans kofångare och sen direkt efter den lika många bilar som hela kinesiska muren. Till slut fick Farmskan nog och vräkte sig om och så snett in framför eländet. Vad händer då? Då börjar han blinka helt hysteriskt med helljuset... jag vinkade glatt tillbaka. Det skulle jag inte gjort... för nu fick väl gubben fart på sin vita Volvo 945:a och jagade mig handlöst hela vägen upp till Knislinge innan jag kunde dra ifrån.

 

Idiot säger jag bara. En del skall inte ha körkort... punkt!

Nåväl... vi kom fram till Växjö och hämtade upp herrskapet och tillbringade sen en skön dag ute i Kosta. Fick inhandlat nya dricksglas... (riktigt snygga), plus att jag blev helt förälskad i en lampa i glas (no surprise!). Den skall jag spara till nu (Yes... den kostade en slant).



Fikade hemma hos lill-sonen innan vi for hemåt och då provade vi deras nya våg som mäter hur mycket fett man har i kroppen. En kvinna i min ålder och med min längd skulle ligga mellan 22-30% fett... jag hade 42,9%! Sådär ja... blev kallad fetto sen av sonen som tyckte att det där var vansinnigt kul.
- Den är kanske sönder, sa han sen lite ursäktande
- Den visade ju rätt på mig, säger maken
Ingen hjälp därifrån heller... suck, suck, suck. Ge mig styrka att banta!

//Farmskan "det lilla fettot"

Ring beställd...

Huvudvärk i morse när jag vaknade och det är så jäkla tradigt... tror det är lite åska i luften även om solen just nu skiner gott på himlen. Jag och maken for till stan efter frukosten för att inhandla en styck kostym till honom. Värsta rean i stan så vi hittade faktiskt en riktigt snygg mörk kostym som kostat 3.000 kr och fick 70% rabatt... hallå! Rena rånet ju! Damen i butiken tyckte dock att byxlinningen nog behövde släppas 2 centimeter så att han "inte såg så sliskig ut..."
(*skrattar högt*).

Och vet ni vad... jag har beställt min efterlängtade Efva Attling ring! Det blev den här modellen som jag sen skall gravera in våra namn i:



Hittade dessutom en skitsnygg kofta och lite toppar inne på MQ som också slank ner i påsen. Det är riktigt mysigt att bara gå inne i stan och vandra runt ibland. Slog igång grillen när vi kom hem och grillade lite spett... Manne kom ner och käkade med oss och hade med sig världens godaste bearnaise-sås... så nu tog man några hekto till. Dottern kom också hem ifrån jobbet "så hungrig att hon nästan svalt ihjäl..." så det var bra att vi sparade lite mat till henne så det inte behövde gå så långt.

Maken står i duschen just nu, han skall ut med polarna på jobbet ikväll. Jag har lovat köra så han kan ta sig några öl men han var som vanligt otroligt svårövertalad. Den mannen trivs bäst hemma... men iväg skall han nu till slut och jag får en skön ensam stund i soffan med min nyinköpta bok av den fantastiska deckarförfattaren Harlan Coben



En riktig sidvändare... vill ni låna så har jag alla hans böcker. Riktigt, riktigt bra!!

Imorgon är det heldag i Växjö och Kosta Boda!  //Farmskan

Semesterpaus

Gästspel på jobbet idag vilket gjorde att jag fick ställa väckarklockan igår kväll... kunde jag somna?? Nej, det var fasen stört omöjligt, pigg som en mört. Kikade på några avsnitt av 2 1/2 män så klockan blev nog närmare halv 1 innan jag till slut somnade. Sovit oroligt och vaknat till lite då och då, vilket i och för sig var tur för jag hade ju ställt klockan en hel timme för sent... typiskt. Fick man stressa så där mitt i semestern också... (*ler*)

Började dagen med ett stormöte på avdelningen och därefter var det strategi för hela slanten med ledningsgruppen. En bra dag och mycket intressanta diskussioner / reflektioner. Blir en spännande höst! Och så var det ju kul att träffa lite kollegor igen, en del har man ju inte sett på hur länge som helst.

Maken hade gjort rabarberpaj när jag kom hem men det var ju till kvällens show i källaren så jag får väl tåla mig tills dom skall fika. Just nu har jag lyssnat till samma låt för sjätte gången, lite rocktema verkar det vara ikväll så man får ha ett öppet sinne...



(Tellan du vet hur det är, eller hur??)

Sitter också och följer sönernas match i Växjö via direktrapportering på nätet... hur bra som helst och han som rapporterar är verkligen noggrann och skriver varje minut vad som händer så det känns som man är där. Just nu står det 1-1 och det är i början av andra halvlek... hoppas givetvis på vinst och fortsatt serieledning!

Fick mitt slutbetyg från högskolan och kursen jag gått nu under två terminer. 30 fräscha poäng och VG som slutbetyg för hela kursen! Satt fint skall jag säga!

Imorgon är det semesterdag igen och jag och maken skall åka och inhandla en kostym till honom. Både till bröllopet i nästa vecka och till höstens kommande "sir väs-möten" med övriga bröder. Skall väl se om jag inte kan inhandla något bra till mig själv också... japp, pengar är runda och skall rulla

Nej, nu kryper jag in i hörlurarna igen. Ciao!  //Farmskan

02:14

02:14 plingar det till och så kommer trudelutten ifrån makens mobil... "You've got mail". Man sitter rätt upp och tänker att nu fasen har det hänt något. Maken som alltid sover bättre än en björn i vintervila snarkade glatt vidare och jag tassade fram till mobilen och tryckte fram SMS:et

"Du kan väl ringa mig älskling. Puss"

Jaha?!! Ring själv om du så gärna vill prata tänkte jag och smög ner i sängen igen. Pikade maken lite sen i morse och undrade vad det var för donna han träffade i smyg. Men det var som han sa: Hur fasen skall man orka vara otrogen när man inte ens orkar vara trogen? Så sant, så sant. Tur man inte lider av svartsjuka (inte ens det orkar jag...)

Vädret idag har varit lite upp och ner så det var liksom inte läge för trädgårdsjobb... for istället bort till Paps & Babs i deras lilla kolonistuga för en eftermiddagsfika efter att vi lämnat av lill-dottern. Satt där och mös en god stund innan plikten och lite jobb väntade... skall ju in och jobba imorgon så jag behövde göra klart vissa saker. Och nu är det gjort så det är bara att vänta på att klockan skall ringa tidigt imorgon... kommer nog att kännas. Men jag skall kompensera det med vansinnesshopping på torsdag (*skrattar*)

Bästa bilden just nu:



Lilla dottern är galen i att fotografera henne och får också så härliga bilder.
Nu... kaffepaus!  //Farmskan

PS! Undrar vad stor-sonen håller på med om dagarna....

Semestervecka 3

Tredje semesterveckan startade idag och den startade bra med ett frukostbesök av lill-sonen och hans Madde. Nybakade frallor och gott kaffe är aldrig fel. Vi diskuterade lite kring hur saker och ting varit när han växte upp och det är alltid lika intressant. Hans minnesbilder är väldigt konstruerade i vissa fall... ha ha ha.

- Du hade alltid en massa tomma mjölkpaket på ditt rum, sa maken
- Nej, det var inte jag... det var min bror som hade det. Men däremot hade jag mycket tallrikar och glas som aldrig kom tillbaka upp i köket...



Precis så där var det fakitskt... men det blev ju en bra pöjk av honom också (*ler*)

Skall hoppa in och jobba en dag i veckan så eftermiddagen fick ägnas åt lite förberedelser... men shit vad snabbt man kommer ur rutinerna med jobbet. Fast det är väl så det skall vara när man har semester förstås. Loggade ur efter någon timme och sen var det lite andra förberedelser... jajamen, kalas ikväll igen. Idag är det Nisse som fyller år så det blev lite god mat och dryck på deras altan i kvällssolen.

Dottern kom precis innanför dörren med en ny tatuering. Inget jag är jätteglad över eftersom jag tycker att det finns andra saker i livet som är viktigare men det där är ju hennes val. Skall i varje fall gå ner och se på eländet (förlåt... den fantastiska skapelsen menade jag) nu så...

Carpe diem!  //Farmskan

BB men HB

Nu är man hemma igen och som vanligt är det BB men HB... borta bra men hemma bäst som gäller. Gick hyfsat smidigt att köra, en del trafik på vägen men ändå rätt OK. Svängde inom min kusin M utanför Arlanda för en snabb kopp kaffe på vägen upp så därför landade vi inte på Marma förrän vid 18-tiden. Marma är stället där vi tillbringat helgen och där min morbrors 70-årsfest gick av stapeln. Marma är ett militärområde så vi blev inkvarterade i militärbaracker med våningssängar allihopa... dock hade alla en egen "kuppe" vilket var skönt.



Morbror B blev glad när vi kom och något förvånad eftersom han inte visste vad som skulle ske i helgen utan trodde att han kommit dit för ett möte... Dock var man rätt sliten efter resan så fredagen kröp vi i säng rätt tidigt, jag i överslafen och maken i underslafen. När jag väl svingat mig (som en gasell) upp i sängen började maken skrika Aj, Aj... i högan sky. Jättekul tänkte jag, han är verkligen en riktig liten skojare. Men skriken upphörde inte utan stegrades och kompletterades sedan med "men flytta på dig för h-vete"... först då förstod jag att det nog inte var skoj utan att han faktiskt fått fingrarna i kläm mellan madrassen och fjädrarna... ha ha ha

Lördagen besökte vi det (i hela Gävle) världsberömda Dragon Gate. Det är en kines som håller på att bygga en hel liten by med hotell, restauranger, shopper, spa, museum m.m. mitt längs E4:an. Helt galet! Där finns också en kopia av terracottaarmén...

  

Fler folk droppade in till och från under lördagen och på kvällen hade vi så en trevlig fest med god mat och dryck, levande musik(er) och lekar och sånger. Hoppas och tror att han verkligen hade en kul kväll. Vi hade i varje fall väldigt trevlig och det är alldeles för sällan man träffar sina kusiner med respektive och barn!! Deras dialekt är ju också så härlig, framförallt kusin Annikas man har en dialekt som är precis som Tony "ja ä inte bitter" Rickardsson. Bara det gör ju att man ler hela kvällen...

Så.. hemma igen (27 myggbett och ett otroligt stort blåmärke rikare) och lill-dottern har fixat hunden galant. Den andra dottern däremot ligger duktigt bakis i källaren så henne har vi inte sett. Hur mycket har man festat då om man är bakis klockan kvart i 8 på kvällen??

Må bäst och sov gott!! //Farmskan

PS! Sagt apropå de 4.853 mygg som helt oinbjudna tog sig in på festen:
"De ä såna där jääääävla Stockholmsmygg... dom bara surrar och surrar men sätter sig fan aldrig... tacka vet jag norrlandsmyggen... de sätter sig direkt"
(Skall sägas med Tony-dialekt...)

Nu far vi norrut...

Godmorgon... ni kanske undrar vad fasen Farmskan gör uppe så här i ottan mitt på semestern men lugn, lugn... det har sin naturliga förklaring. Jag och maken far nämligen norrut här om en stund (och med norrut menar jag Gävle). Min morbror fyller år och skall ha lite kalas och det skall bli riktigt, riktigt roligt att få träffa den sidan av släkten. Det händer inte så titt skall jag säga. Present är inhandlad, dragspel och sånghäften nerpackade, tipsrunda med tävlingar förberedd så nu är det bara vi som skall masa oss ut i bilen också. Men först lite frukost.

Bad morsan ta lite bilder på min morbror när de träffades sist... bilder som skulle användas i ett speciellt syfte. Jag bad henne ta lite olika roliga bilder och den här kom bland annat... tycker den är så härlig!



Dottern kom precis upp, arg och sur som ett bi för att han försovit sig. Sista dagen på sommarjobbet... oopps. Hoppas hon hinner lugna sig tills hon kommer fram (*ler*). Lilla dottern är också hemma här, anställd som hundvakt, fiskvakt och diversearbetare för annat. Ja, det är mycket som skall fixas med och många saker som man säkert glömt att påminna om också... men hon reder det säkert annars finns ju grannen som hjälp.

Igår var en fantastisk dag... varmt som tusan så Farmskan solade faktiskt emellan skuggvilorna. Jag är ingen riktig soldyrkare som kan ligga rätt ner, måste röra mig hela tiden. Men härligt väder är ändå så skönt. På kvällen var vi ett antal grannfamiljer samlade hos grannen mitt över för att grilla och leka lite lekar. Bland annat skulle man spotta en godisnapp så långt man kunde. Jag kom 3 meter... tyckte det var rätt bra. Grannen intill spottade nästan 8 meter!!! Hallå... det är ju helt sjukt! Kom tillbaka lite i piltävlingen men vad fasen hjälpte det... Ja, ja man kan inte vinna varje gång.

Nej, nu får det bli lite frukost och sen blir det (förmodligen) rätt tyst på bloggen fram till söndagkväll. Men det skall bli fint väder så ut och sola och fröjda er i helgen!

So long!! //Farmskan

Sol, mys och glädje

Ibland blir jag fasen rädd för mig själv. Och med tanke på att jag har en mormor som hade Alzheimers så blir man lätt lite skrajsen när man får totalstopp i huvudet. Man går från det ena rummet till det andra och när man kommer in har man ingen aning om vad det var man skulle. Man minns inte namn och värst av allt... man lägger saker på de bästa ställen för att sen aldrig mer hitta dem. Usch... man får hoppas att det är stress och inget annat.



Hela gårdagen tillbringade jag i soffan med min bok "Den mörka ängeln" av Marie Jungstedt. Ingen högoddsare att jag gillar deckare och att jag har ett antal författare som favoriter, varav Marie är en. Maken tyckte nog att jag var ganska tråkig för han drog in till stan och klock-rean på Ur & Penn. Klart mannen skall ha en klocka... till. Ha ha ha

Halv fyra skulle Pia och Jan(a) hämta upp oss för avfärd mot Helsingborg. Tänkte göra mig fin och noppa ögonbrynen var verkligen vid behovet. Dagens fråga blir då... Hur fasen noppar man ögonbrynen när man knappt ser en elefant på 2 meters avstånd?? Man tar på sig glasögonen och då ser man ju hur bra som helst, men då går det ju inte att noppa. Tar man sen av sig glasögonen så ser man ju ingenting och då blir det liksom inte så bra. Nej, det blir till att beställa tid hos någon vänlig själ som vill hjälpa en.

Iväg kom vi i varje fall (även mina fortsatt buskiga bryn) och vi började kvällen med att käka en jättegod middag nere i Helsingborgs hamn. Lite vin på det och så var man på gott humör. Föreställningen var kanon. Claes Malmberg och Eva Rydberg ruggigt bra och kvällen var fantastisk. Satt i bara tröjan nästan hela kvällen. Riktigt, riktigt trevlig kväll!

Dagen idag har inneburit Österlentur med Paps & Babs. Lite skånetillverkad mat och dricka är inhandlad och lunch och fika är intagen längs med vägen så vad kan man mer begära av en solig och skön semesterdag??

Livet är gött å leva!!  //Farmskan

PS! Till kusin M... jajamen!

Egotripp som tusan

Idag har jag haft världens egotripp... alltså större än vanligt (så slapp ni kommentera det!). Jag och favoritkusinen träffades strax innan lunch på Darins och tog en otroligt god macka med kyckling och lite kaffe. Strosade sen runt i stan en stund innan det var dags att besöka massagetjejen. Alltså hon är gudomlig!! Man är helt salig efter en behandling. Shoppade lite höstkläder i stan också innan jag for vidare för klippning av mitt otroligt tjocka hår. Idag ville hon dock bara tunna ur det så då fick det bli så. Hon tunnade ur och fyllde hela soptunnan med hår och ändå är det tjockt... alltså jag fattar inte. Jag skulle ju vilja ha så där tunt och fint hår som lockar sig lite ner på axlarna.

Nåja... man får väl vara glad att man är som man är när man inte blev som man skulle!

Tråkigt väder har det dock varit idag... i och för sig första dagen på min semester som det varit så igenmulet och regnigt så man skall väl inte klaga. Huvudsaken är att det är fint väder imorgon när vi skall på revy i Helsingborg. Blir ju rätt trist och sitta där i ett par timmar under bar himmel om det öser ner. Men det märker vi imorgon... ingen idé att ta ut något i förskott. Skall bli roligt i varje fall och förhoppningsvis hittar vi något trevligt ställe att käka på innan också.

Sassa! Det värsta av alltihop är att det är VATTEN-flaskor... alltså inte ens läsk eller cider utan bara vatten. Som om man inte hade tillräckligt gott vatten i kranen. Jag känner mig också ganska oskyldig till det hela eftersom jag inte gillar vatten med kolsyra i så... som vanligt skyller jag allt på maken och våra många kalas (*ler*).

Nu skall jag fortsätta läsa min spännande bok!  //Farmskan

Dagens vill ha... ringar från Efva Attling

227 kronor

Detta har varit en sådan där söndag när man gör ingenting och allting och dagen bara går ändå. Gårdagens kalas är undanplockat och städat och nu dröjer det till senhösten innan det är dags för nästa. Det blev en hel del trevliga presenter som passade maken, allt ifrån biltvättsmojänger till whiskeyflaskor...

Idag har jag också gjort min del för miljön och äntligen tagit mig i kragen och pantat plastflaskor. Tre fulla sopsäckar hade vi i garaget och det var något skämmigt att släpa med sig dom in i butiken. Hela 227 kronor kvitterade jag ut sen... helt otroligt egentligen.



Maken slängde sig på cykeln och for till Degeberga för någon spelmansträff, jag och töserna tog bilen ner till Brösarp och Café smulan för en fikastund. Vet ni att de har de största kanelsnäckorna som finns?? Gigantiskt stora och jättegoda. Vid bordet bredvid oss satt en dam (hyfsat sällskapssjuk dessutom) som berättade att hon älskade Brösarp och detta café. Hon handlade dessutom för över 900 kronor!! Måste ju vara något konstigt med henne eller??

Dotterns Stockholmstripp är nu beställd, betalad och hämtad. Det är det sista som sker innan hennes avresa till USA i oktober, en intervju på amerikanska ambassaden i Stockholm. JPEP på jobbet är snäll och lånar ut sin lägenhet till henne vilket sparar lite pengar. Tack min vän! Hon börjar nog känna sig lite stressad och nervös nu även om hon längtar naturligtvis... men det blir ju en häftig upplevelse. Jag och maken har planerat in ett besök i februari.

Nej, nu skall jag lägga mig i min fulla längd på TV-soffan och bara softa. Imorgon väntar både klippning och massage. Jag och kusin Pia skall åter igen besöka den lilla thailändskan med de magiska fingrarna. Först lite fika på stan och sen är det dags... det är lycka det!



Ha en skön söndag!  //Farmskan

PS! Sönerna åkte på en snöplig förlust igår... 4-0 i baken. Aj, aj, aj.

Kalasfamiljen

- Har inte ni jäkligt mycket kalas hela tiden?
Ja, frågan som kom från Petra G är verkligen relevant... men svaret är enkelt
- Jo, men så har vi ju också en jäkla bunke ungar, och föräldrar och syskon som också har en massa ungar... så mycket kalas blir det. Det är kanske därför som morbror B alltid tycker att vi äter och dricker på den här bloggen... Hm?!

I varje fall så är det kalas idag igen... det är maken och stora dottern som slår sina påsar ihop och firar sina födelsedagar. Så matlagning, städning, dukning och grönsakshackning står på schemat för Farmskan. Ingen smörgårstårta här idag hur mycket ni än tjatar. Det blir en "låda" och därmed basta.

Borde verkligen ha tagit mig upp till Arkelstorp där lill-sonen och hans Växjö BK möter VMA (hans gamla lag) men får inte in det på schemat. Tur han har Paps & Babs och Jögge som trogna supporters där idag.

Värmen steker, tvätten hänger och doftar gott på linan... Farmskan har semester. Maken också men ni vet ju hur han är...



Men jag skall nog få honom att doppa sig... //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0