1 advent



Traditionellt i kyrkan är advent en tid av fasta, förberedelse och väntan inför firandet av Jesu födelse... och fasta är faktiskt precis vad jag skulle behöva! Tjena vad jag kränger och äter... återigen passerat det magiska "to big-strecket" så nu får det bli advent för Farmskan. Buhu!

Hade en riktigt trevlig lördagskväll med kompisar, god mat, dricka och julmusik. Det är ju så fint med alla ljus och stjärnor som finns överallt nu... även om det blev hett så det snurrade i vardagsrummet. Måste försöka köpa några nya julskivor till, fick ju en av pojkarna och Madde när jag fyllde år men det behövs nog inhandlas någon till. Tips någon?? Fortfarande är dock Gloria Estefans julskiva den bästa som någonsin gjorts!



Nu skall jag och maken på en liten utflykt och sen blir det lite julklappsstök i eftermiddag. Skall försöka varva ner och ha en lugn söndag för sen är det Stockholm imorgon. Tre veckor till jul... och semesterledigt!

Tänd ett ljus och ta hand om er! //Farmskan

Resumé

Var hos frissan igår morse... detta för att jag (som vanligt) hade en bred, grå landningsbana som inte längre gick att dölja för någon i omvärlden. Eftersom min frissa bestämt sig för att jag "bör låta håret växa" så blev det ingen klippning, däremot tyckte hon att för den skull behöver du inte se så jäkla trist ut (Läs: Ha klämma i luggen...). Därför drog hon fram håret så att det i princip hängde framför ögonen i stripor. SÅ... det var snyggt. Jaha, tänkte jag... får väl se hur länge jag står ut och så la jag klämman i fickan. Kom sen till jobbet och alla (och jag menar verkligen alla) säger: "Har du varit och klippt dig?"  Så då förstod jag att den där frisyren nog var rätt OK så nu får det bli utan klämma... Så nu blir det inga fler skämt om Åsa-klämma på Facebook.

Julfest på kvällen och det var riktigt skoj! Först förfest hemma hos Viveca, 21 personer... jag fattar inte att vi är så många i gruppen nu. Visserligen var det en del som är mammalediga som var där och så lite folk som vi har anställda i varuhusen men ändå... Och vilket gäng, man är stolt och glad att få vara delaktig!

Några höjdpunkter från kvällen:
* Ida, som vann i förfestens helt livsfarliga limbotävling! Shit, vad vig! (Chefens chefs stil var inte heller att leka med... tror att salsa vore nåt för honom)
* Robert... say no more!
* Johannes Nord, kvällens riktiga entertainer
* Manges "Mulle-medalj" - den är du värd!
* VD:ns fiolspel... modigt!
.... önskar att jag hade samma mod att göra det jag egentligen skulle vilja!

En trevlig kväll med mycket stoj och dans, precis som det skall vara. Klockan halv 1 drog jag och dottern hemåt... vi fick Ullstorps-Torgny med oss i bilen också, så kom han ju hem också "safe and sound".

Ikväll skall vi ha lite gäster... längtar!  //Farmskan

PS till chefens chef... apropå barns storhet


Tutankhamun

Torsdagen på jobbet försvann lika snabbt som en fjärt i rymden... (om det nu ens går att fjärta i rymden?). Hur som helst snabbt gick den i alla fall och det var bra för vid 4 var det dags att stressa hem för ombyte till kvällens begivenheter. Men som vid alla sådana tillfällen när man har lite bråttom hem så har alla slöa, saktgående, omständiga bilförare bestämt sig för att köra mellan Älmhult och Kristianstad. Och efter Broby går det knappt att köra om. Tre lastbilar från Polen tyckte också att det var en bra idé att köra i gåsarad, väldigt tätt så att OM man mot förmodan skulle hitta en lucka att köra om så skulle man passera alla tre samtidigt.... Man kan få panikångest för mindre!!!

Men... slutet gott allting gott. Pia och Jan(a) hämtade upp oss och sen drog vi mot Lund. Parkering på det stora Mårtenstorget borde väl knappast vara något problem tänkte vi, men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Men efter lite väntande och trixande så löste det sig till slut. Det visade sig att det varit ett rån på Sparbanken som låg på torget så halva poliskåren, rättstekniker och annnat kriminalfolk var överallt...

Först en VÄLDIGT god middag på Carlssons Trädgård. Så god att vi tyckte det var värt att ge 132 kronor i dricks... Men de var trevliga också så det fick vi väl kosta på oss så där en vanlig torsdagkväll. Sen 20.30 drog föreställningen igång och jag blev Tutankhamun:



Tutankhamun var frukten av, som de flesta äktenskap bland Egyptens kungligheter, ett syskonäktenskap. Detta ledde till en genetisk defekt kallad Klippel-Feils syndrom, som bland annat ledde till benskörhet och sammanväxta halskotor. Han hade också skolios, vilket betyder att hans ryggkotor satt vridna på varandra så att ryggraden blev formad som ett "S".

Där är förklaringen till min ryggvärk... som jag har undrat! Men vilken kväll hörni... tårarna rinner och skratten ekar. Gå och se den!!!! PIA min allra bästa vän... denna är till dig. Lyssna och njut och var glad att du inte bor på Öland eller i Skanör!

 

Och ni... bara så ni vet. Syfilis får man om man hånglar med någon från Höllviken. Så på kvällens julfest på jobbet gäller det att kolla vem man skall gosa med innan det är försent...

Kram och puss //Farmskan

Glappkontakt

Långt om länge i natt så lyckades vi lösa bil-problemet. Så runt 12-tiden var vi och satte Saaben utanför Bilcity... snacka om att lyckas strula till det. Innebar ju att jag knappt kunde hålla ögonen öppna på vägen upp till Göteborg... stackars Charles-Ingvar, inget trevligt sällskap precis. Men mötet gick bra och snart lär man väl gå under namnet Terminator.

Hämtade bilen på verkstan när jag kom hem från Göteborg. Det var "glapp i en kontakt i tändningslåset"... Jaha, 2.408 kr. Tackar tackar! Hur i helsike kan ett glapp kosta så mycket. Är det inte bara att trycka ihop kabeln igen?? Men vad fasen vet jag... det är bara att betala och se glad ut. Sorry Tia där rök dina dyra julklappar...

Imorgon är det dags för föreställningen 500 på Lunds stadsteater med Hipp Hipp-gänget. Det är vi och Pia och Jan(a) som skall ner och ha en trevlig kväll. Först lite god mat på restaurang och sen en förhoppningsvis riktigt kul föreställning. Mycket skoj som är på gång nu framåt... på fredag är det dags för årets julfest också på jobbet. Kul kul!



Fick förresten tillbaka min tenta idag. VG! Så jag är riktigt nöjd med mig själv just nu

Godnatt! //Farmskan

Mest krångel faktiskt

Idag har det varit mest krångel hela tiden. Saker som strulat till sig och folk som inte gjort det dom ska... lätt irriterande faktiskt! Även internetbanken krånglade nu när jag skulle betala mina räkningar och göra lite överföringar. Jag tror att man slipper betala dem om det krånglar mer än två gånger, eller? På tal om räkningar så är ju dotterns mobilräkningar alltid en glad överraskning. Jag fattar inte hur ungar kan skicka så mycket SMS och prata så mycket i telefon. Det jag däremot kan förstå är hur ungdomar kan hamna hos kronofogden... för inte fasen kan man betala sådana summar varje månad på ett studiebidrag inte.



Som om inte det var nog så har jag dessutom beställt tid på verkstan imorgon för bilen och samtidigt bokat en tjänsteresa till Göteborg. Så nu vet jag inte riktigt hur jag skall lösa det... tror jag överlåter till maken att tänka. Han är ju ändå transportledare.

Jag och hunden sitter här hemma solo just nu och det är faktiskt ganska skönt. Lyssnar på Peter Jöbacks julskiva och skall snart gå igång med lite plugg inför morgondagen. Men först skall jag göra en kopp te... otroligt kallt och ruggigt, kanske snart dags att sätta på värmen.

Take care! //Farmskan

Ballonghav

Frukost framdukad, dock inte i sängen, men ändå... värsta lyxen. Väl framme på jobbet så möttes jag av skönsång ifrån kundservicegänget. De hade också dekorerat min plats med en massa röda ballonger... så där har jag suttit hela dagen i detta ballonghav. Mitt andra gäng ville inte vara sämre utan de stämde också upp i sång. Tre killar, tidigt på morgonen... hade verkligen behövts en tenor eller en kastratsångare. Ha ha ha.

Men hörni.. som Fredde säger: DET ÄR KÄRLEK! Tack alla för fina gratulationer, alla goa SMS och skönsång och inte att förglömma Tellans chokladbollar. Mums!

Ikväll har vi haft våra föräldrar på kaffe och tårta så man känner sig rätt så däst

   Puss från den numera ett år äldre //Farmskan

Sköna söndag

Idag har vi smygstartat födelsedagsfirandet... ja, jo jag fyller ju 36 imorgon. Knappt man kan tro det. Alla barnen har varit hemma här idag och det var riktigt mysigt! Försökte mig på att ta ett foto där alla var samlade men det blev sådär. Ingen av dem ville vara med på bild så de liknar mest en samling dönickar från något hem uppe i skogarna. Lite som "Larz Kristerz" från Älvdalen faktiskt... tur att Madde kom in och styrde upp.

  

Kul att ha dem samlade och som vanligt blir det mycket diskussioner om högskoleprov, blåa tights, fulla människor i rullstol, flygande CD-skivor, pucko-gänget... plus att någon alltid tittar konstigt på någon annan. Alltså precis likadant som det var när de alla bodde hemma.

Lill-sonen hade fixat en DVD med Johan Glans - World Tour of Skåne. I LOVE!!

 

Jag och dottern har sen tillbringat kvällen inne hos grannen på sminkparty så nu är man rustad för fest... En riktigt glittig make-up sitter i ansiktet nu, nästan synd att tvätta av faktiskt. Fast å andra sidan lär det mesta smetas ut på kudden så det är väl lika bra att börja gnugga.

Har en trevlig vecka framför mig med lite Hipp Hipp skoj i Lund på torsdag kväll och sen  julfest på jobbet på fredag. Bara trevligheter alltså. Det tycker jag att jag är värd!

Johan Glans eller Clint Eastwood? Nej det får bli Da Vinci-koden //Farmskan

Det kom ett samtal

Fredagkvällen tillbringade vi hemma hos familjen Malm som inviterat oss på lite mat och vin. Fantastiskt mysigt att träffas, att få sitta där i deras kök och snacka skit medan gökuret hoar en gång i halvtimmen. Vet inte om jag känner någon annan som har ett gökur i köket i dessa dagar. De har också fått en ny familjemedlem, Svante, en norsk skogskatt som var hur söt som helst.

Hade precis krupit i säng sen framåt 12-tiden när telefonen ringer. Det är dottern som är ute på en liten Skåneturné med sina kompisar och nu fått problem med bilen. Bromsarna hade slagit till och ville inte lossna så de stod mitt vid en korsning i Lövestad och kom varken fram eller bak. I Lövestad! Maken var "lätt irriterad" och dottern var "lätt uppjagad". Jag, som varit den lyckliga att förtära lite alkohol till maten, slapp därmed ge mig ut mitt i natten, i minusgrader och halka för att försöka hitta tre förvirrade töser i Lövestad. För att ens hitta dit fick vi starta upp datorn och slå upp vägbeskrivning på hitta.se... Nåja, slutet gott, allting gott - hela familjen och alla bilarna kunde slagga in framåt halv 2.

Dagen idag har varit lugn. Sovmorgon, lite städning, hundpromenad, matlagning och lite jobb. En helt vanlig lördag med andra ord. Avslutades nu i TV-soffan där som vanligt Scotts imponerade stort. Att sen sångaren Henrik är riktigt jäkla snygg att titta på gör ju inte saken sämre. Undrar om han spelar i mitt lag??



Imorgon blir det lite middag med alla barnen på plats. Längtar!

Jag saknar Grahnskan!!! Var är du hjärtat? //Farmskan

Aj och Aj då

Lill-sonen har nu fått tillbaka resultatet från sitt Högskoleprov... betyg 1,1. Imponerande må jag säga med tanke på att den mannen nog är den som pluggast allra minst av alla barnen. Någonsin! Det första han gör är att ringa sin bror (som hade resultat 1,0) och förmedla den glada nyheten. Det samtalet hade varit ganska kul att höra. Blev nog en del gliringar och bortförklaringar som slussades dem emellan. Tacka vet jag syskonkärlek!

Idag har jag varit på Mammografi. AJ! Jag förstår varför de börjar kalla kvinnor som passerat 40-strecket på dessa undersökningar... jag menar det underlättar jäkligt mycket att ha hängbröst när man skall klämma in sig i den där maskinen. Och Ja, det gör jäkligt ont.

Maken undrade försynt i telefon om de återfått sin normala form...



Tror faktiskt knappt att de gör det... Ikväll skall vi till Lena och Ingvar på middag, skall bli skönt att bli serverad en god middag efter dagens övningar.

Lovar ni att ha en bra helg? //Farmskan

Vilken dag!

Klockan är 22:06 och jag har haft en riktigt bra dag. Först workshop med AO-gänget där vi gick igenom planerna för nästa år. Nya tankar och idéer och mycket planering. Alla var på, och då är det ju extra kul för en annan också. Så nu skall jag ägna morgondagen åt att renskriva allt och få ner det på papper så vi kan börja jobba!

Efter workshopen åkte vi alla ut till Killeberg där vi skulle bada tunna och käka lite tillsammans. Kan tala om att det var hagelskurar och regn när vi skulle hoppa i men det var egentligen bara mysigt. Varmt, trångt och behagligt... Efter badet käkade vi exotisk planka och hade ölprovning. Gick inte särskilt bra för oss om man säger så... Totalt 8 sorter fick vi smaka och skulle gissa vilka det var. Totalt hade vi 5 rätt i hela gruppen.... av 88 möjliga!! Tjena... säger väl en del om våra alkoholvanor. Vi bryr oss inte om smaken, det är yrseln vi är ute efter.

Som vanligt mycket skratt och högt i tak och följande noteringar kan göras:
- Samarbete är inte detsamma som tävling!
- Fortfarande finns ingen på support som heter HJÄLM
- Nej, Ida... kvinnor har ingen hylla
- Emma R är säkert roligare än en armfjärt
- Tänk på att Ullstorps-Torgny är en känslig man... (PS! Koppen har matt glasyr)

Nu har man samlat på sig lite energi, tack vänner!

Det enda som drar ner betyget är att magen bubblar efter kålpuddingen //Farmskan

Regler är regler

Nyheten om att grundaren Ingvar Kamprad är för gammal för att låna i sin egen bank rörde upp känslor. Kritiken mot Ikanobanken har nu fått banken att se över sina rutiner... Vi slopar det formella kravet på 70 år, säger banken.

Ibland är saker och ting ganska roliga och den här nyheten på E24.se är just en sådan. Eller vad tycker ni? Visst kan en del rutiner slå lite konstigt när man ställer saker och ting på sin spets. Fast å andra sidan är väl IK knappast någon som är i behov av just pengar...

Imorgon har jag workshop hela dagen med AO-gänget och det skall bli jättekul. Avstamp 2009 är temat och efter en massa jobb skall vi bada tunna hemma hos Björn. Hoppas det regnar och är lite ruggigt för då är det extra skönt att krypa ner i 40-gradigt vatten.



Vissa sångtexter berör en mer än andra... denna är en sådan:

----------------------------------------------
Du får inte knacka på min dörr, om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn, och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg, utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet, för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar, som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar, så att jag kan somna tryggt.
Och du får inte ha mig som en dröm, när jag vill va' din verklighet
du får inte säga att du hoppas, om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver, för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden, du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar, så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade, oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna, inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för, all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta, som om allt var uppenbart
för jag önskar inget hellre, än att du gör allt emot mig snart.
---------------------------------------------------

Idag är det 5 veckor till julafton. Känn på den! //Farmskan

Trött...

Ikväll är jag trött... Ute är allting svart, både när man går upp och när man kommer hem. Blev en sån där dag på jobbet också när möten tog över ens liv, och därför var jag tvungen att jobba ikväll istället. Men nu är jag ifatt. Skönt!

Mitt liv i bilder:

         
Hängig....                   Längtar efter lönen....       Plugg, plugg, plugg!


Skulle nog behöva något som piggade upp en rejält



Imorgon är det tentainlämning och sen är det bara två kvar innan juluppehållet... det är bara att bita ihop. Mulle-Mange på jobbet har lovat att "allting kommer att bli bättre efter den 26/11" så det litar jag på.

Känns skönt att äntligen ha funnit frid i mitt beslut om framtiden!

Puss! //Farmskan

Kallt!

Fy, i morse var det riktigt kallt och för första gången i höst var det dags att skrapa rutorna. Tyvärr så är det också lika kallt inomhus på jobbet så man är helt stel om fingrarna när man sitter och jobbar. Nej, imorgon får det bli ylletröja. Jonte berättade i pendlarbilen att sonen Ville, snart 1 år, kommit in på dagis: "Han har fått plats på Uddegården.... låter mer som ett behandlingshem för narkomaner". En typisk Jonte-kommentar.

Måndag kväll och därför ännu ett avsnitt av Färjan. Maken fick precis ett hysteriskt skrattanfall när bartendern fick panik över en humla. Och jag kan inte annat än hålla med... det är så otroligt töntigt allting så det blir bra.

Dottern är också fullt upptagen med att försöka staka ut vad framtiden skall bli. Ett halvår till sen tar hon studenten och därefter är det ju vuxenliv och eget ansvar. Kan nog kännas lite skrämmande men hon kommer att klara det fin-fint!



Det är väl för väl att lögnen finns, tänk om allt man hörde var sant....

Må gott! //Farmskan

Hoppet som dog...

Satsade 100 kr på en Harry Boy igår. Kom på det idag att jag glömt rätta den och satte mig framför datorn och laddade upp V75-resultatet

Lopp 1: Nr 9 Giddes dream... Jajamen!
Lopp 2: Nr 8 Purple haze... Jajamen!
Lopp 3: Nr 10 Adams hall... Jajamen!
Lopp 4: Nr 7 Ruby silas.... Jajamen!

Nu började min puls stiga rejält. Var det äntligen min tur att vinna lite pengar?

Lopp 5: Nr 1 Wiss Pochahontas... skit också! Över 19 i odds... nåja 6 rätt är också bra!
Lopp 6: Nr 1 He's a gangster... skit också!
Lopp 7: Nr 7 Korvet klintholm... och så sprack den drömmen!

4 rätt ger ingen bekymmersfri framtid, inga lata dagar på playan i fjärran land.
Så det blir pendlarbilen och jobbet för mig imorgon i vanlig ordning.

Ack du grymma värld! //Farmskan



PS! Snart är Fru Ekdahl tillbaka från Thailand... längtar!

Lördag

Morgonen började med att maken hällde ProViva Mango i mitt kaffe... jag tyckte att istället för att slänga ut det i vasken kunde vi åtminstone provat smaken. Kanske blivit värsta trenden och alla nu existerande Cafe Latte-brats skulle konvertera och istället dricka Cafe Mango. Tänker faktiskt testa det hela på Magda och Ida i nästa vecka... finns inga som kan dricka så vansinnigt många Cafe Latte som de två.

I övrigt är jag ganska nöjd med mig själv idag:
- Har gjort klart min andra tenta för inlämning på onsdag
- Har förberett nästa veckas tre utvecklingssamtal
- Har ringt alla dåliga samveten jag hade...

Har precis kommit in från en långtur med hunden i skogen. Hon springer ju alltid lös men ju äldre hon blivit desto tråkigare är hon att ha med sig. Antingen är hon två kilometer bak en eller två kilometer framför. Kan liksom aldrig gå lite mysigt fot sådär som andra väluppfostrade hundar gör. Skall hon sen försöka göra "nr 2" så tar det en himla tid att hitta precis rätt ställe. Hon kan gå helt ihopakrupen i flera minuter över ett stort område innan det till slut luktar precis rätt. Undrar vad det är för lukt de är ute efter egentligen??

Lill-sonen med fästmö är på ingång för lite fika och sen ikväll kommer Manne och käker lite god middag med oss. En riktigt bra lördag har det varit så här långt. Kan man sen bara vinna lite på hästarna med så vore lyckan total. Fast när man spelar så lite som jag gör så har man ju inga större chanser att vinna heller. Förresten har det kommit till min kännedom att bägge sönerna har börjat gå på bingo i Växjö på lördagar.



Och så tycker de att jag är töntig...  //Farmskan

Henrik mäklare

Ikväll har vi haft besök av mäklare Henrik (han som egentligen skulle kommit i tisdags). Det kändes jättekonstigt när han gick omkring här och antecknade. Han gillade i varje fall huset och gav oss ett bra bud på vad han trodde vi skulle få för det. Det var något lite högre än vad vi själva kanske trott och det var ju kul. Men som sagt (och som ni har hört så många gånger tidigare), vi sitter inte i sjön.

Nu kommer alla våra vanliga små ursäkter fram igen:
- Vi bor ju billigt
- Det är skönt för Mitzan med närheten till skogen
- Tänk, då får vi kanske börja om igen med renovering
- Vi måste ju fixa några saker till först innan vi kan sälja
- Vi har ju bra med plats egentligen när ungarna kommer...

Vem fasen försöker vi lura egentligen? Så sen när vi satt där och diskuterade vid tacos-tallrikarna så blev det helt plötsligt bestämt att vi istället ringer en byggfirma på måndag, och så får de komma hit och räkna på att fixa badrummet och tvättstugan där nere. Ja jisses... det går undan med den billige leverkorven!



Det är vi det... imorgon kommer lill-sonen med fästmö, det blir kul!

Ibland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet!  //Farmskan

Som ljuv musik



Detta är den Farmska familjens favoritjulsång! Lars Vegas trio går varm så här innan jul. Den är så där lagom stressande också så att man verkligen ska hinna med allt man bara MÅSTE göra innan jul. Fast i år blir det en "lugnet före stormen" julafton för maken och mig. Vi skall fixa kalkon och mysa för att sen kunna ta emot närmare 15 hungriga själar på juldagen.

Har faktiskt förärat IKEA-varuhuset med diverse inköp idag. Kom på mig själv med att jag inte varit utanför kontoret på nästan en hel vecka. Blir så när man har med sig matlåda hemifrån... då orkar man bara inte gå ut sen, utan går direkt bort till skrivbordet igen. Men idag så inhandlades både toaborstar och glödlampor.

Denna lite småroliga historia har jag fått av Mrollan:
---------------------------------------------------------------------------------

En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en födelsedagspresent till sin dotter.
Han frågar expediten: 'Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret?'


Expediten svarar: 'Vilken av dem? Vi har: Workout Barbie, 149 kr, Shopping Barbie, 149 kr, Beach Barbie, 149 kr, Disco Barbie, 149 kr, Ballerina Barbie, 149 kr, Astronaut Barbie, 149 kr, Skater Barbie, 149 kr och så Frånskilda Barbie som kostar 1.995 kr.'




Den förvånade fadern frågar:

'Varför kostar Frånskilda Barbie 1.995 kr och de andra bara 149 kr?'


Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar:

'Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens möbler, Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring gjord av Kens testiklar.'
---------------------------------------------------------------------------

Undrar egentligen vad som väntar runt hörnet?? //Farmskan

Ur barnamun

Idag har jag fått höra en väldigt söt historia... som dessutom är alldeles sann.

Isak 8, kommer hem ifrån skolan till sin mamma:
- Mamma! Kan inte vi börja skicka B-post?
- B-post? Varför undrar du det?
- Jo, för han som äger IKEA är ju en av världens rikaste män och han skickar B-post...

Hur gullig är inte den? Mamma Lena ringde ju mig direkt och jag tyckte jag borde förära er alla den. Tänk vad man ändå får lära sig saker i skolan och vilka funderingar man får sen.

På tal om skolan så var min eminenta lärare idag åter helt fastnaglad i sin kritik på sin egen organisation. Det var ungefär som att mata honom med stencilpapper ifrån förra veckan. Stencilpapper förresten... ni som är så gamla som jag, minns ni de där spritluktande kopiorna man gjorde innan kopieringsmaskinen kom?? Hela skoltiden gick man omkring i ångorna av sprit... inte konstigt att man blev som man blev.



Good old days!!!

Maken har nackspärr... och förkylning, och astma, och ont i hälen, och torrsprickor. BUHU!!!

//Farmskan

Mys och lite pys

Lugn och skön inledning på denna veckan må ni tro. Det gör gott för en stressad själ... Måndagen avslutades med en "teamkväll" med Järngänget uppe på Aqua Spa i Diö. Har ni inte besökt detta eminenta spa så har ni missat någonting! Otroligt fint. Vi var där och skulle prata oss samman inför 2009. Ni vet lite planering, lite värdering, lite "lära känna varandra" och lite pysa ut saker som skaver. Med andra ord både Mys och lite pys...

Jag måste säga att jag beundrar Mulle-Mange, som var med som ensam kille med oss fem tjejer. De lite småfräcka kommentarerna haglade:
- Jaha, du tog badbyxor med dig...
- Är du varm? Ja men sitt då i bar överkropp....

Körde dem hem sen när vi "bubblat" färdigt och fick då veta att han inte gillade när man körde för fort. Ojdå... då är jag nog inte rätt person att åka med... Jag är ju en ganska hetsig fortkörare som ni vet. Så här brukar det se ut i baksätet när jag varit ute och åkt



Ha ha ha...

Fatta att det snart är mitten av november och snart dags för julmusik och adventsljus...

 

Tjejen heter Connie Talbot och är 6 år...   //Farmskan

Alla pappors dag

Köpt någon slips i år?? Det brukar ju annars vara ett hett tips så här på alla pappors dag. Själva begåvade vi våra respektive fäder med blomster av olika slag. Påhittiga som få. Maken fick en fin skjorta och lite luktegott så nu blir han farlig på kontoret. Var en runda på julmässan och hittade lite fina saker att plocka med hem. Plus att maken fick lite idéer också till "att göra själv inför julen"... Allt går ju att göra själv om man bara får lite inspiration.

Sittar här och funderar på om jag verkligen vågar beställa den där resan som vi skall göra med barnen till våren. Det är ju ändå närmare 50.000 spänn man betalar för en vecka för oss alla... känns ju lite krisigt i flyg- och resebranschen just nu och man vill ju verkligen inte bli stående på landbacken. Ett litet udda bolag också som vi skall åka med eftersom det hotellet inte finns att boka hos någon av de stora. Så vad skall man välja... hotellet eller trygghet??



Har förresten fått mitt studentkort nu och därmed också en massa bra rabatter att utnyttja. Känns lite konstigt att ha studentrabatt i min ålder... men men. Såg att på deras kort fanns en stor röd blaffa som vid närmare granskning var logotypen för Sterling... Ja, rabatt där är väl knappast att tänka på.

Ha en skön söndag! Och grattis alla små pappor //Farmskan

Ärvda talanger

Har alla barn ärvda talanger från sina föräldrar? Eller talang och talang förresten... i en del fall är det kanske mer egenskaper som går igen hos barnen, många av dem är kanske inte så trevliga heller för den delen.

Hos oss så har dottern absolut ärvt sin fars musikaliska talang och det är ju bra. Mina barn däremot har nog inte ärvt så mycket musikalitet från mig och antingen beror det på att 1) jag har ingen och har aldrig haft eller 2) de har fått något annat väldigt fint ifrån mig. Och vad kan det tänkas vara då? 

OTÅLIGHET
Jag är inget under av tålighet, jag blir stressad av långsamhet... jag blir lätt otrevlig. Så här skrev stora sonen på sin blogg häromdagen:

För övrigt ikväll så hade någon, som antagligen inte tilldelats en fungerande hjärna,  parkerat på min p-plats. Fruktansvärt irriterande. Istället för att göra något dumt ringde jag parkeringsbolaget som åkte dit. Hoppas böterna var dryga ditt #¤*#!

Definitivt en ärvd talang!

FÖRARGLIG
Ja, jag erkänner att jag kan vara förarglig ibland, jag kan göra saker som kan reta upp folk och genast gå i försvarsställning... på gränsen till lite hånfull. Lill-sonen har också det här draget:



Men så har jag ett drag till... jag är otroligt snäll.

JO! Det säger alla //Farmskan

Husvisning

Gårdagskvällen var trevlig med gamla tjejgänget. Nenne hade gjort en fantastisk kycklinggryta med saffran i. Riktigt gott! Satt väl där sen i godan ro när telefonen ringer.

- Hej, det är från flygplatsen. Är det Åsa
- Ehh, ja
- Jo, planet imorgon bitti är inställt
- Jaså... OK... vad är det då som har hänt?
- Det har blivit påkört
- Ehh, jaha... på marken eller?
- Ja, av ett annat plan. Du kan få boka om och åka från Ronneby om du vill
- Jaha, hur dags går det då
- Taxin går härifrån kl. 04.10
- Tack för att du frågade men aldrig i livet...

Så därför är jag inte i kungliga huvudstaden idag utan istället fick jag en gratisdag extra och hann med hur mycket jobb som helst! Underbart. Små saker som händer kan verkligen vara positiva.

Ikväll har jag, maken och dottern varit och tittat på ett hus. SKITFINT!! Och så var vi där igen.... Denna gången har vi åtminstone kommit så långt att mäklaren nu kommer hit på tisdag för att titta på vårt. Vi blev helt förälskade i det alla tre, helst dottern som vill bosätta sig i det helt otroliga badrummet. Finns egentligen bara en nackdel... det är väldigt svårmöblerat och har ont om garderober och förrådsutrymme. Vi får väl se...

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/310744

Ha en riktigt mysig fredag //Farmskan

Ljusterapi

En riktig lyx-torsdag har det varit för Farmskan idag. Sovmorgon och sen en riktig frukostbuffé med tjejerna på Café Sandhem. Snacka om att där fanns allt... lax, sillinläggningar, goa frallor, småvarmt... mums! Sen bar det iväg till Mjällby och Björkängsgårdens Spa.

Bodyscrub och helkroppsmassage var otroligt bra men sen skulle vi på ljusterapi...



Du kröp in i något som liknade ett akvarium utan framsida... underlaget var sand och en tunn tempurmadrass. Du fick välja mellan tio olika program, bestående av olika färger. Varje färg hade sina speciella undergörande verkningar mot allt från stress och ångest till blodtrycksproblem. Jag valde "Stilla trädgård"

Där låg man sen i en doft av granbarr och stirrade upp i taket (man fick nämligen inte blunda), hörlurar på med en massa vattenporl och valsång... Nej, jag vet inte. Detta är för flummigt för mig. Hela tiden jag låg där i granbarrslukten, så tänkte jag på en historia som jag alltid fick berätta om och om igen för vår minsta dotter när hon var liten:

En kvinna står i en hiss och känner att hon bara måste fisa. Ah, vad fasen här är ju ingen annan tänker hon, och släpper av världens rökare. För att mildra doften bestämmer hon sig för att spraya med lite granbarrsdoft. På nästa våning stiger där på en något överförfriskad man. Han står en stund och sniffar i hissen och sen säger han: "Vem fan har skitit på julgranen?"

Tack för en trevlig dag mina små pussgurkor... ni gör er verkligen på bild!



Nu bär det snart iväg igen, skall träffa gamla tjejgänget ikväll och sen är det jobb igen i vanlig ordning imorgon. Då väntar den kungliga huvudstaden på Farmskan!

Må väl... det gör jag idag! //Farmskan

Semester

Inatt fick USA sin första folkvalda svarta president, Barack Obama. Kändes bra på något sätt och jag hoppas och tror att han kan påverka och förändra lite till det bättre.



Onsdag och skoldag... idag var verkligen vår lärare mer förvirrad en någonsin. Han lyckades hålla en föreläsning om organisation i över två timmar utan att säga någonting. Jag skrev upp två saker på ett A4 som kändes "good to know". Han kan svamla om allt och ingenting utan något som helst sammanhang. Idag diskuterade han också hur viktigt det är att ta hand om "äldre medarbetare som varit länge i en organisation..." Kändes som han pratade lite i egen sak. Undrar om han har problem med sina chefer??

Efteråt hade vi i lärteamet en sittning om vår kommande gemensamma tenta och då fälldes kvällens bästa kommentar:
Blir det mer än en, kan man lika gärna ha sex.
Så sant, så sant... något jag verkligen ska ta fasta på

Imorgon har jag SEMESTER!! Skall bli så himla gött att bara åka iväg med tjejerna till Björkängsgårdens Spa. Först en rejäl gemensam frukost på Café Sandhem och därefter ljusterapi, scrub och massage. Som jag sa till chefens chef idag:

"Jag behöver knåda ut mina agressioner"
"Ah, ja det går väl ganska fort" (läs: skall du stanna en hel vecka?)

Sov gott vänner! //Farmskan

Saker man inte vill veta

Såg ni Färjan igår? Mitt favoritprogram just nu... Igår fick man som vanligt följa både anställda och passagerare, men man fick lite aha-upplevelser som jag nog kände att jag kunde varit utan faktiskt. Cinderella tar in 2.560 passagerare och det man önskar sig är ju att resan sker lugnt och säkert (speciellt jag då som inte gillar att åka båt men ibland tvingas till det...). Det här med säkerhetstänket fick sig verkligen en törn igår.

* Gubben som jobbar i maskinrummet med ansvar för motorer och drift, åkte kana ner för ledstången för att imponera. Och sen när han gjort det kom han på att han låst sig ute från maskinrummet... Lätt panik i ögonen och bad kameramannen att bryta. Känns det tryggt?

* En av kockarna skulle sluta och de andra skulle ha ett avskedsparty för honom på bildäck. Där hade man väl en stor jäkla gasolgrill och när de skulle tända fyr så stod flammorna rätt ut... på bildäck! Och var kom maten ifrån? Skatteverket (om de nu ser på programmet) måste ju ha gnuggat händerna när de såg all oxfilé som gick åt.

* På festen dracks det öl och sprit till maten och sen "nej, nu är det dags att börja jobba igen..."

Detta var lite för mycket information att få för att jag skall känna mig trygg framöver. Men så har jag ju alltid varit en fegis...

Hoppas Fru Ekdahl äntligen är i sitt paradis på sin välbehövliga semester! Fick ett SMS i morse om att planet fått vända tillbaka till Köpenhamn efter att det blivit något fel och att de därför fick tillbringa första natten i Köpenhamn... snacka om antiklimax!! Jag erbjöd henne en semester i pendlarbilen och att hon till och med kunde få sitta i bikini...

  

Nya tag imorgon! Hoppas chefens chef orkar med mig en dag till... //Farmskan

Att vara sig själv

Och så var det måndag igen... Segt att stiga upp i morse när man haft två goa sovmorgnar. Fast nu jobbar jag bara till onsdag sen är det semester och spa-besök för Farmskan på torsdag i glada vänners lag. Lite massage och lerinpackning gör nog susen för en sliten själ...

Stor vattenläcka utanför jobbet så de var tvungna att stänga av vattnet... ingen möjlighet att gå på toaletten efter klockan 3. Hur kissnödig blir man inte då? När man vet att man inte kan gå?? Det där är fasen nåt psykiskt. Fick köra hem lite innan idag för man kunde till slut inte tänka på annat... Knäppt. Läste förresten i Expressen att "Fisar ett bra för blodtrycket". Så jäkla bra att ha det och skylla på nu... jag menar att man släpper sig för att inte drabbas av hjärtinfarkt. Perfekt!

Bägge sönerna bor hemma denna veckan och de har precis äntrat hemmet. Nu vankas det lite kaffe och lite småprat i soffan... myspys! Snart är det också dags för stora dottern att komma hem ifrån Madeira. Hon har snart varit där i två år och känner väl att det är dags att komma hem. Det ser vi fram emot!



Visst vill man vara sig själv... om man bara visste vem man var   //Farmskan

5-0

Gårdagen var fantastiskt trevlig för Farmskans del... efter en lång och skön sovmorgon, god frukost och bara slapp, så var det dags att klä upp sig lite inför firandet av kusin Ulfs 50-årsdag. Han har ju valt att avvakta med rejäl fest till våren men vi var några stycken som ändå ville fira honom i all enkelhet utan att han hade en aning.

Vi började med kaffe och medhavd tårta hemma hos honom och därefter for grabbarna iväg för en fotbollseftermiddag på O'Learys i Kristianstad. Uffes favoritlag Chelsea spelade mot Sunderland och Jan(a) hade bokat de bästa platserna, öl, whiskey och nachos... Lycka!! Vi damer antog givetvis den traditionella könsfördelningen och var hemma och fixade maten tills herrarna kom tillbaka (hyfsat glada i hatten) i taxi.

Att sen Chelsea vunnit med 5-0 på hans 50 årsdag vet jag inte hur Jan(a) lyckades fixa....

God mat och mycket skratt och historier från förr. Klassiska citat från kvällen:
- Det närmaste man kommer en piercing i vår ålder är en höftled av titan...
- Jag vinner... jag har sju ringar och tre stavar
- Böla inte, du fick ju ha min bästa lovikavante som plockhandske
- Jag har fortfarande blåmärken inombords...
- Må ditt skägg växa utåt



Mina goa kusiner... Man har alltid en trevlig kväll med mycket skratt.

Men visst är det så att män åldras med mer värdighet än oss kvinnor...



Det börjar närma sig med stormsteg för....   //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0