Gott Nytt 2016

Maten är förberedd och snart ramlar 16 glada och festsugna kompisar in genom dörren. Det blir en härlig kväll och ett bra slut på år 2015


Imorgon är det ett nytt år! Helt galet vad tiden går. Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla nära och kära får ett underbart år, att vi får vara friska och att det blir bra med jobb och flytt

Nyårslöften för mig blir att:
- Sluta reta mig på sånt jag inte kan påverka
- Att sluta betala böter till staten

Önskar er alla ett fantastiskt 2016
//Farmskan 

2015, del 2

Och så fortsätter vi summeringen av 2015

Juli:
Vi besöker hamngillet nere i Simrishamn där Dottern gör ett bejublat uppträde. Höstens första fortkörningsböter (suck!) inget man är stolt över. Vi besöker Kolmården med Lily och äntligen föds också lilla Mila den 15 juli, underbar känsla. Vi har en mysig dag i Köpenhamn med hela gänget och semestern rivstartar med en vecka på västkusten med några vänner. Månaden avslutas med att vi bygger en ny altan och pergola i stugan.

Augusti:
Den årliga grannfejden går av stapeln och Färms tar sin 9:e raka seger. Vi investerar i en ny säng och ryggen mår genast bättre. En räkfrossa avnjutes och vi firar Lilys 3-årsdag i stugan. Farmskan och kollegor åker till Moskva vilket är en fantastisk upplevelse. Vi avslutar månaden i festens tecken med ärtsoppa och dans i Fårabäck samt lite bubbelfest i dubbel bemärkelse med tjejgänget i Åhus.

September:
Jag "springer" tjejmilen med kollegor i Stockholm, överraskar både mig själv och hela världen. Tre dagar senare kan jag nästan gå normalt igen. Vi ser en magisk konsert med The Real Group i Växjö och firar Dans 60-årsdag med en fantastisk fest. Åker till Finland och där får vi så äntligen beskedet att vårt nya barnbarn, Noah är född. Lyckan är fullständig. Jag ger mig på ännu ett lopp, 5 km, i Malmö innan vi avslutar September med en tripp till Lissabon och gos med Noah.

Oktober:
Dags för nästa lopp... Tjurruset i Stockholm, fast denna gång deltager inte jag. Resten av familjen springer dock och det blir därmed en mysig familjehelg. Vi hade dop för Mila vilket livade upp denna regniga månad. De byter värmesystem i huset och vi har iskallt i lägenheten i över tre veckor. Och så tjuvstartar jag julshoppingen med nya kulor till granen och en ny adventsljusstake som jag sätter upp genast.

November:
Drickabussen drar iväg till Tyskland för lite inköp av starkvaror. Vi firar Fars dag och jag fortsätter att skänka pengar till staten med nya fortkörningsböter. James Bond på bio och ett hästhuvud på drift. Härlig fredagskväll i Fårabäck hos Malms, inköp av ny soffa där vi avnjuter första advent med ljus i varje fönster. Farmskan fyller år och firar födelsedagen med kollegor och heldagsmöten samt som grädde på moset så tävlar vi i Utmaningarnas Hus med hela ledningsgruppen. Sjukt kul!

December:
Vi inleder med en stormpiskande Motala helg med pepparkaksbak och mys. Jag fortsätter pytsa in pengar till staten med felparkering och gråter blod. Vi vaccinerar oss inför Thailandsresan, har en härlig Lucia fest med vänner, går på julkonsert och handlar de sista julklapparna. Jag och maken får en skön helg i Stockholm precis innan jul där vi avnjuter musikalen Kristina från Duvemåla med Dottern. Julen firas med nästan hela familjen samlad och Farmskan njuter i fulla drag.
 
Ja vänner, så snabbt går ett år och som jag skrev igår... det har varit ett år med upp- och nedgångar, berg och dalar men allt som allt ett fint år med två nya fina barnbarn som växer så det knakar. Nu flyttar snart Lissabon-familjen hem till Sverige också och det längtar vi efter jättemycket. Skönt att ha alla, om inte jättenära, så åtminstone på hanterbart avstånd.

Sätt er ner och reflektera över ert år, jag tror ni får samma känsla som jag
Imorgon är det näst sista dagen, jag skall fundera på lite nyårslöften och så skall vi köpa hus
 
Snacka om cliffhanger!
//Farmskan

Fina 2015, del 1

Som traditionen sig bör här på bloggen så summerar jag året som gått... visst, några dagar kvar men i stort sett är det ett nytt orört år som väntar runt hörnet. Som vanligt blir man lika förundrad varje gång man gör en summering, det är så otroligt mycket spännande, roligt, ledsamt och sorgligt som hänt. Och månader och år snurrar bara på fortare och fortare och saker som hände för ett år sen känns bara som några månader. Jag börjar bli gammal tror jag bestämt (*ler*)
 
Januari:
Året firades in med buller och bång och glada vänner. En helt spontan resa till Australien (!) blev bokad och ett nytt kök började monteras in i stugan. Det blev dock en sorglig start på året i och med ett tragiskt dödsbud, livet är skört. På jobbet juicade vi (fy fasiken) och jag påbörjade äntligen min kortisonbehandling av axeln och därmed kunde jag sen åter knäppa BH:n på ryggen (*ler*). Vi har tjejdag med curling, svårt men jättekul och så avslutar vi månaden med att både börja och sluta scanna på Ica... lätt att glömma och få skämmas.

Februari:
Australien, here we come! Vilken magisk resa det blev trots en lite stressig start och en lååååång hemresa. Skulle gärna åka dit igen om det låg lite närmre. Upplevelser de luxe! Maken har knotat på och köket är näst intill på plats och så får vi glädjande besked om en ny liten bebis till sommaren, underbart. Månaden avslutas med teamdagar i Göteborg... och så Philip (*skrattar*)

Mars:
Börjar månaden tillsammans med Mr Grey, lite småspännande. Jag klipper äntligen av mig 10 kg hår och lovar och svär att aldrig mer ha det långt (nåja...). Hade en mysig Motala helg med Lily och maken fick äntligen se Jill Johnsson på nära håll tillsammans med två andra dreglande kompisar. Vi fick glädjande besked om ännu ett barnbarn vilket gjorde oss varma av lycka, precis som det underbara beskedet att Rolf blivit friskförklarad från sin cancer. En bra månad!

April:
Påsk och mysiga lediga dagar med släkt och vänner. Lite halvkrassliga med feber och förkylning lite här och var så det blev tyvärr ingen konstrunda som traditionen annars bär. Däremot blev det en dyr (mycket dyr!!) shoppingtripp till Tyskland. Årliga besiktningen på jobbet och facit blev "kraftigt överviktig, för höga blodfetter och dålig kondition" men denna gång adderade de på "nedsatt hörsel på vänster öra". Rapport från ett vrak kan man väl säga. Yr och vimsig dråsade jag också ihop på jobbet sista dagen på året... för mycket jobb? Eller bara dags att ta tag i sitt liv. Ja ja, som avslutning makens fantastiska Göteborgshumor:
- Vet du vad skilsmässa kallas i Göteborg?... Päronsplitt

Maj:
Månaden började lugnt där jag försökte vila ikapp. Kosläpp i Motala (mitt första) följdes av en härlig långhelg i Visby och på Gotland. Vi tar oss fram på slingriga, icke farbara vägar till makens förtvivlan. Jag och kollegorna gör sedan en bejublad resa till Nottingham, en resa som går till historien och som vi skrattar åt fortfarande. Jag myntar det svengelska uttrycket "throw pearls before swines..." och drar alltså mitt strå till stacken till denna resa. Vi bokar en resa till Thailand, IFK vinner SM-guld och sen avslutar vi månaden med en härlig cykelfest hos goda vänner i Wä

Juni:
Visumhandlingar till Ryssland blir äntligen klara, maken och killarna går på Sweden Rock medans vi tjejer valde sommarfest i Åhus istället. Farmskan gör en ny detox och får plötsligt tillbaka lite energi. Försöker hålla i lite löpning men tyvärr ebbar det ut igen. Vi har en "mamma-söner-barnbarn" dag i Köpenhamn och sen en rolig, men kall, midsommarfest ute i Norje med hela gänget. Vi avslutar månaden med en helg i Motala där maken är målarhjälp och jag och Lily crashar ett bröllop

Oj, vad mycket det händer på ett halvår bara... nu följer resten imorgon
//Farmskan

Så var det dags för jobb igen

Så var det dags igen... jobbet och vardagen väntar efter några dagars julledighet. Känns rätt OK ändå att jobba några dagar, det är ju ändå snart lite ledighet igen över nyår. Det är ju lite så det är varje år vid denna tiden... många lediga dagar blandade med lite jobb. Kanske inte det bästa året med flest lediga dagar men ändå fullt tillräckligt. Det finns en viss charm i vardagen också
 
Juldagen var vi hemma hos Modern och Rolf, lite julmat och klappar som inte delats ut tidigare och så lite umgänge med min bror och familj därtill. Jag var dock rätt trött efter att ha haft alla hemma här julafton så det blev en rätt tidig sänggång. En gemensam frukost på annandagen innan vi packade in oss i bilen och åkte hemåt igen. Det kändes otroligt skönt att bara slå sig ner i soffan, tyst och lugnt med en lite bakfull Dotter i ena fåtöljen under ett täcke. Beställa lite pizza, se lite film och bara njuta av att julen är över för denna gång.

Allt planerande, allt pyntande, julmusik och klappar... en hel månad fixar man något som är över på bara några timmar. Och ändå är det alltid lika magiskt att göra det. Jag älskar julen!

Idag har vi bokat det absolut sista till resan i Februari... shit vad jag längtar!
//Farmskan

Dagen efter underbar jul

Julfrukosten på resterna är avklarad, ett antal sängar är ihoppackade och hemmet börjar åter bli ett hem igen efter julhärligt kaos. Julafton började annars i kaos när Dottern försov sig och missade tåget till Skåne (*gaaaahhh*). Men efter lite tandagnissel och panik så lyckades hon hitta en biljett till nästa tåg. Slutet gott allting gott. Alla hemma utom Lissabon-familjen så det var trångt och mysigt med massor av klappar, precis som det skall vara. 
 
Lily och Mila var så fina i röda klänningar
 

När Lily öppnade paket så var det samma mening: "åh, en sån har jag aldrig önskat mig" (*skrattar*). Det där med Alltid eller Aldrig kan vara svårt
 
Jag älskar min stora, härliga, bullriga familj! God fortsättning
//Farmskan

Mumslistan

Lillejul och vi sitter uppkrupna i soffan, maken, jag och storsonen. Klapparna är inslagna, skinkan griljerad, jansson tillagad och revbenen stekta... Vi njuter med glögg och bara att få vara så här dan före dan. Vi hade ju Lily och Mila här igår när de vuxna var på handboll så lite mys med de små blev det också. Lily sov över också så det var extra trångt i sängen (*ler*)

Men nu är det dags att presentera årets mumsigaste män, hunkarnas hunkar och ljuvligaste ögongodis. En nykomling och en väldigt otippad sådan för att vara mig... börjar jag bli gamnal?

Håll till godo vänner!


På femte plats... suck så snygg!! Jon Snow



På fjärde plats... mums musikern Tim Mc Graw



På tredje plats... vad hände? Pojken har blivit man


På andra plats... the one and only Mads

Men kvar som ohotad etta... Hugh Jackman!


Jag orkar inte!! Komsi komsi...

Nu slutar vi dregla och väntar på tomten istället
//Farmskan

God Jul kära vänner

Det börjar närma sig... dan, före dan, före dan, före dopparedan. Och vi har nog aldrig varit så förberedda som vi är i år. Alla julklapparna inköpta, maten inhandlad och Farmskan har till och med gjort egen sill... om den blev god återstår väl att se på julafton men vi håller tummarna för det helt enkelt. Som traditionen bär så skall jag dela ut lite julklappar till nära och kära även här på bloggen... håll till godo!

Maken: Snickarboa och spelrum
Stor-sonen: En stor näsduk att torka tårarna med efter årets Allsvenska
Lill-sonen & Madde: Två pigga barnvakter i sina bästa år
Tessan & Rui: En kurs i dalmål
Elin: Fler madrasser till alla övernattare eller en större lya
Hanna & Josef: En guide till Motala city
Ola & Elin: Karaktär att hålla i rökstoppet
Paps & Babs: Mer grillad korv till folket 
Modern & Rolf: Tyngre rumpor så man kan sitta ner ibland
Kusin P & Jan: En weekend i Amsterdam?
Nisse & Rita: Lugna dagar på Duvbacken efter höstens ståhej
M & M: Kärlek i massor
Lena: Dags för en rosa Volvo?
Grahnskan: Fortsatta framgångar med nya kullar
Chefen: Ork att hålla ut
Kollegorna i teamet: Nya rekord, skratt och uppnådda 180 i slutet av året
Nenne: Massage och fotvård i massor i solens sken
och till resten av vårt gäng... decibelmätare och öronproppar (*skratt*)
Och till er andra... ett helt fantastiskt, välmående 2016 som väntar runt hörnet!
Det blir som du gör det till
//Farmskan
 

Macceroni's födelsedag

Hipp hipp Hurra för min stora son idag! Älskad härifrån och till månen
 
 
Tumme upp för det darling! Ses imorgon <3
 
Maken och jag hade en underbart skön helg i Stockholm och musiken Kristina från Duvemåla var helt magisk. Bitvis grät man och bitvis rös man... helt underbart. Vi hade fina biljetter, på parket gudbevars... men vad hjälper det när maken stirrade in i ett hår á la Elisabeth Höglund hela tiden. Nej, efter första akten smet vi upp på läktaren och sen såg vi finfint resten av föreställningen. Dottern var helt exalterad och fick taxichauffören att spela Du måste finnas hela vägen hem till hotellet, på världens högsta volym (*ler*)

Söndagen tillbringades ute på Djurgården, där vi besökte både Skansen och julmarknaden som Vasa-museet. En perfekt avslappnande helg helt enkelt! Nu en jobbedag kvar... kämpa!

//Farmskan
 

Morgon i Stockholm

Idag vaknar jag och maken upp i Stockholm... på favorithotellet Freys. Vi flög upp igår kväll och åt sen en sen middag med Dottern. Och som vanligt när hon är med blir det mycket skratt och tokigheter


Bubben!

Idag blir det en dag på stan, inte så mycket shopping utan mer julmarknad och mys. Och ikväll... musikal på Circus Kristina från Duvemåla. Ska bli mysigt

Tror att en sån här helg utan måsten och stress var precis vad den här kroppen behövde. Det är inte alltid på topp

//Farmskan aka "fläskläppen" 

Hejdå och jullunch

Idag var det lite av en sorgens dag när vi kickade ut kollega M på hennes mammaledighet. Tror att hon också tyckte det var lite trist, eller jag hoppas det i alla fall (*ler*). Vi passade på att ha en gemensam jullunch samtidigt och reflekterade lite över året som gått... massor har hänt och vi var nog överens om att det varit ett tufft men bra år. Nu ser vi fram emot 2016

Lite gott fick jag också med mig hem, de där asdyra Lakrids... måste erkänna att de är otroligt goda så vi får väl se hur länge den varar. Även maken såg nöjd ut nämligen... ha ha ha

Imorgon fredag - Halleluja!
//Farmskan

5 arbetsdagar kvar

Fem ynka arbetsdagar kvar sen är det JUL! Ledighet i några dagar och välbehövlig vila. Granen står så grön och grann i stugan, klapparna är inköpta och ligger där så fina under granen. Snart, snart så lugna dig min otåliga själ... I år är temat svart och brons och den är riktigt, riktigt fin.
 

Och som vanligt i december är det ju dags att summera året, leverera en julklappslista till vänner och bekanta, presentera årets hunklista och kreera några nyårslöften. Det är det bästa med att ha bloggen faktiskt, att kunna gå igenom vad som hänt under året och minnas tillbaka. Detta året har ju gått i en rasande fart och mycket har ju hänt som vanligt och ibland är det bra att stanna upp och faktiskt reflektera. Inte min starka sida, varken privat eller på jobbet... och som ni förstår så händer ju där ungefär lika mycket (*ler*)
 
Fast till helgen blir det total avkoppling, då skall jag och maken åka till Stockholm och gå på "Kristina från Duvemåla". Äta gott, dricka gott, mysa och shoppa det sista samt umgås lite med Dottern. Så gott! Förresten kom jag på att jag ju glömt recensera julshowen från i torsdags som jag och kompisen Ewa var på. Så här kommer det... 3,5 av 5 möjliga julstjärnor i betyg. De skulle nog haft den på ett annat ställe än på Arenan för den lokalen är alldeles för stor och faktiskt också lite opersonlig om man inte är megamånga. De sjöng vackert men kanske lite för mycket trams mellan låtarna. Ingen direkt julstämning som man får av Anders Ekborg men klart godkänt. Nästa år får vi se vad vi går på... blir nog puddingen Ekborg igen (*myser*)

Ikväll är maken iväg, handboll i arenan men lugn... jag står lagligt parkerad
//Farmskan
 
PS! Kolla in min lilla pepparkaka... sötaste
 

Lucia

Godmorgon vänner... 13 december och dags att fira Lucia. Hej vad det går. 7 dagar tills mörkret får ge vika för mer ljus, 11 dagar till julafton och 18 dagar till det nya året. Vad hände liksom? Fast så "klara" som vi är i år med julklappar har vi nog aldrig varit tidigare så det är skönt

Fredagskvällen blev slutet på en hektisk vecka så soffa, pizza och På spåret var precis perfekt! Sen de sista inköpen på lördagsförmiddagen innan vi laddade för Lussefirande hos goda vänner. En riktigt trevlig kväll och som vanligt var ljudnivån helt helt magisk


Underbart!! Det sista jag hörde innan hemfärd var New York. Me like!

Idag blir det gran och lite julgodisfix. Ska bara försöka få liv i maken
//Farmskan


Skjut mig!

Häromdagen när vi var inne och käkade lunch på Emporia så lyxade mina kollegor till det och köpte de extremt dyra lakritskaramellerna på Illums Bolighus
Alltså en sådan här burk kostar 120 kronor!! Jag är alldeles för snål för det tänkte jag och köpte därför ingen. Då kan man ju istället betala ytterligare 600 kronor i parkeringsböter samma kväll. Skjut mig!! Jag blir galen på mig själv! Denna gång utanför huset där jag ställde mig, ja... lite olagligt... det var handboll och som vanligt helt omöjligt att få parkering. Så ytterligare lite skatteintäkter till staten ifrån min plånbok. Hade fasen räckt till 5 stycken lakritsburkar... och betydligt godare också.
 
Kollegorna gjorde givetvis narr åt mig genast och en av dem svishade dessutom 10 kronor till mig som tröst (*asgarv*). Hon tyckte att det nu började komma till någon sorts kritisk punkt där barnbarnen kanske inte skulle få julklappar. Suck, suck, suck!
 
Idag har jag jobbat hemifrån då jag på lunchen skulle iväg och vaccinera mig inför resan. Ett stick i armen till det facila priset av 400 kronor. I den nya lakritsvalutan... 3,5 burk
 
Ikväll väntar julgala på Arenan, mys!
//Farmskan
 

Köpa gardiner eller inte

Jag har haft för korta gardiner i lägenheten sen vi flyttade in... det är nämligen stört omöjligt att hitta färdigsydda gardiner som funkar med vår takhöjd. Och jag är ju inte något geni precis när det gäller att sy så att göra egna är liksom inte att tänka på. Visst man kan köpa den tjänsten men jag har liksom inte blivit färdig. Nu äntligen så tog jag mig i kragen, bokade tid med en kompis som skulle hjälpa mig och då... vad händer? Jo då är vi helt plötsligt i dialog om ett husköp och då behöver jag ju inga gardiner.
 
Så just nu funderar jag på dagens i-landsproblem de luxe.
Skall jag köpa nya gardiner eller inte?
 
Ständigt dessa dilemman...
//Farmskan

Motala helg

En helg med fullt ös i kärlek! Mila har växt hur mycket som helst tycker jag och Lily blir bara mer och mer sjäkvständig. Fortfarande med otroligt mycket energi och egen vilja men vad gör det... Mitt hjärta svämmar över

Med två kilometer kvar igår på vägen hit så hamnade vi mitt i stormens öga med nedfallna träd och kilometerlånga köer. Surt och sitta en timme i kö och vänta när man är så nära. Ja ja, huvudsaken man kommer fram utan missöden

Idag har vi bara myst och bakat pepparkakor




Så klart man gör det i prinsessklänning...

Imorgon hemfärd igen men först uppvisning på gymnastiken. Så mysigt
//Farmskan

Katjing

Bästa repliken ever levererade jag idag. Blev uppringd av en telefonförsäljare på vägen hem från jobbet. Brukar inte låta dom prata utan ganska direkt snoppa av... men idag var jag trött efter en låååång dag så jag lät tjejen tragga på. 

Det var från Fyrklövern (bara det!!!) och hon berättade att jag skulle få en servis helt gratis, utan köptvång framåt. Jag kunde välja mellan en vit servis med grå rand i patina som var designad av Maria Montazami eller en handmålad med tomtar i äkta guld. 

"De är värda 1300 kronor så det är ju ingen billig IKEA-servis du får... så vilken av serviserna gillar du bäst?"

Det är då det är öppet mål...
"Jag jobbar för IKEA så jag väljer deras serviser varje dag i veckan"

Hon skrattade lite forcerat och stammade fram att "jag gillar faktiskt också IKEA... ha en trevlig kväll"
Det var liksom inte hennes dag
//Farmskan 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0