Nyheter och klassiker

NYHET 1:
Stor-sonen har börjat blogga igen... ja, inte blogga så som jag gör då om ditten och datten utan han har öppnat en fotbollsblogg på Växjö BK:s hemsida. Eftersom jag inte kan få nog av att höja mina barns talanger till skyarna så fortsätter jag helt sonika med detta. Jag tycker han är riktigt duktig på att få ihop det eller??

Mackes fotbollsblogg

NYHET 2:
Här är första bilden på lilla Agnes, Elins dotter... Kolla in tröjan! Gose...



NYHET 3:
Idag är det tre månader till nyårsafton, sen är det tulpaner och semlor som gäller!


OCH SÅ EN BLIVANDE KLASSIKER:
Olga Isaksson...





Var går det snett nånstans?? //Farmskan

Besvikelse!

Kvartalsmöte hela dagen med gruppen. En ganska pressad agenda och ganska varierat innehåll gjorde att dagen gick fort. Det är en härlig samling människor med mycket energi och som ger otroligt mycket av sig själva. En kul dag som vi avslutade med gemensam middag på Älmhults pizzeria... (bättre än man kan tro).

Dessutom fick jag reda på att en av mina gruppchefer blivit mamma idag på morgonen till en liten flicka. Grattis Elin!! Hoppas vi snart får se underverket. Eftersom det går att gambla på allting här i livet har vi också haft en tävling på dag och tid när bebisen skulle födas. Skall bli intressant att se vem som tar hem den segern. Jag var hopplöst långt ifrån kan jag säga!

Så allt som allt har väl dagen varit bra förutom att lill-sonen tyvärr inte fick jobbet han sökt hos oss. Besvikelsen är stor och just nu känns det som om luften gått ur en lite... orkar man ta nya tag och hitta engagemanget igen?? Vet faktiskt inte, får sova på saken tror jag.

Ibland behöver man sova för att se hur det känns när man vaknar... //Farmskan

Udda present

Har märkt att läsandet av bloggen alltid går ner på helgen. Har ni annat för er då månne?? Ja, ja... jag är givetvis jätteglad att ni orkar gå in och läsa min blogg i veckorna så ta det inte som kritik för all del. Det är roligt med era kommentarer också för den delen. Förstod att min tandläkarhistoria har väckt en hel del reaktioner men det var faktiskt bara precis som det stod, En söt historia. Paps var mest orolig över att jag bytt tandläkare och det var ju lite kul...

Igår var vi på kalas i Kiaby och den damen fick faktiskt en något udda present. En pistol.



Nåt sånt har då aldrig förekommit på våra släktkalas så Farmskan var ganska imponerad. Hemma hos oss får man blommor, presentkort eller CD-skivor... aldrig någonsin en pistol. Makens bror såg något chockad ut när hon siktade på honom och sa "och så skall du hjälpa till med disken...!" Kan nog bli lite roligare i hushållet där nu framöver!

Är det så att alla släkter har sin egen födelsedagsmat?? I så fall så har familjen Färm sin alldeles egna i form av potatissallad och kassler med grönsallad. Rätt kul att det kan bli så faktiskt. Undrar vad vi har i vår släkt... säkert någon form av röra eller gratäng för det brukar bli det jag fastnar i när det är dags för födelsedag.

Även maken har fått ett ålderstecken nu... Han dricker nämligen något pulver som skall göra att han bli bättre i magen. Tarmregleringsmedel kallar han det... fy fasen kallar jag det. När jag jobbade på ålderdomshem en sommar i min ungdom, så blandade jag sånt medel till alla gamlingar som hade problem och nu sitter han och dricker det mitt framför ögonen på en. Det är kanske dags att byta ut han till två 25-åringar istället...

Har precis sett reprisen på Lena + Orups show... Så många bra låtar han skrivit!


 

Denna är helt underbar....  //Farmskan

Back in business

22 grader i luften, sol och alldeles fantastiskt ute... så go vänner: Farmskan är back in business. Dessutom tog jag lill-dottern och maken med mig på en tur till stan och lyxade till det lite. Tack för tipset Poli! Lite kläder, en ny mobil, nya glasögon... vad mer kan en tant begära?? Dessutom köpte jag kläder i andra färger än svart, grått och beige... och tyckte att det var snyggt dessutom. Det ni!



Maken passade dessutom på att köpa ett träningsställ för vinterns löparrundor. Jag stod tyst och stilla bredvid honom i affären när han pratade med expediten. Till slut vänder sig expediten till mig och säger:
"Ursäkta, ville du fråga nåt??"
"Nej, inte vad jag kan komma på faktiskt..."
Maken räddade situationen och sa... "Eh, det är min fru"

OK, då är frågan... passar vi inte ihop rent utseendemässigt? För ung, för gammal?? Det är kanske dags för mig att börja överväga om jag får låna Fru Ekdahls peelingmaskin... hon kanske kan sälja den billigt.

Fler än jag som gråter till Filmer, Postkodmiljonären och Extreme home makeover? Jag blir så otroligt rörd av alla sådana här program där folk blir glada, så tårarna flödar fullständigt ner för kinderna. Känns lite fånigt ibland men det är skönt att få glädjas åt andras lycka. Hellre det än att gråta för att man är ledsen. Och det är jag inte längre!

Nu är det kalas ikväll ute i Kiaby. Svägerskan fyller 50 år... Grattis! //Farmskan

Tappat sugen

Idag är en tung dag... vet inte riktigt varför men jag känner mig vissen, trött, hängig, småsur... bara jättetråkig alltså. Knappast sån man vill vara en fredagkväll men vad gör man när man tappat sugen alldeles??



Den bara ligger där på golvet och hånar mig för tillfället... kom igen, kom igen, kom igen!

Min kompis Lena sa alltid att "du är som en sån där rysk docka med rund botten... du kan bli hur golvad som helst men så studsar du upp igen lika glad." Är det så? Är det sån jag är eller är det bara en jätteförsvarsmekanism?

Som ett enda stort önsketänkande...

  

Usch vad tråkigt detta blev. Sorry.... hoppas ni orkar titta in imorgon istället.

//Farmskan

Toalettbesvär

Torsdag kväll... fyra av veckans fem dagar är avklarade plus skolan igår och nu känns det att helgen börjar närma sig. Har ju så smått börjat äta lite igen efter fastan och det är skönt. Var på varuhuset idag och käkade kyckling och höstpanna. En ny rätt som de hade och det behövs verkligen för man kan bli ganska trött på att äta på IKEA varje dag. Chefens chef var också med, han tog en dagens.... rotmos och fläsklägg. Lyckades dock med konststycket att kasta iväg rotmosen över till nästa bord, i sitt eget hår och på tröjan och en liten skvätt på golvet. Och han som älskade rotmos...

Hade en kul diskussion imorse om huruvida man kunde skicka sina män till affären och inhandla diverse "damgrejer" (=ett annat ord för bindor och OB). Diskussionen mynnade sedan ut i om det var OK att gå in i affären och bara handla toalettpapper.
- Men det är väl klart... vad spelar det för roll
- Aldrig i livet, säger Ida. Då går jag runt och plockar till mig lite annat samtidigt
- Men lägg av!!!
- Men de kan ju tro att man har magproblem

Herregud... jag trodde bara det var lill-sonen som hade den defekten, men tydligen så fanns den hos fler. Imponerande faktiskt och det måste ju bli väldigt dyrt. Men å andra sidan har ju lill-sonen en alldeles egen liten bankomat



Idag fyller Ullstorps-Torgny år. Stort grattis från mig (och pendlarbilen) //Farmskan

Söt historia

Apropå det här med att känna sig gammal....

Hur många av oss har inte träffat en person i vår egen ålder (=gammal) och tänkt:
"Jag är verkligen glad att jag inte ser så gammal ut!". Just därför är denna historia lite söt:
 

Jag satt i väntrummet hos min nya tandläkare. Jag läste ett diplom på väggen och upptäckte hans namn. Plötsligt kom jag ihåg en lång, elegant mörkhårig kille med samma namn, som gick i samma klass som mig för ungefär 30 år sedan. Kan det vara samma kille som jag hade varit lite förälskad i på den tiden?

När jag sen fick se honom skakade jag snabbt av mig tanken. Denna halvskalliga, grå man med rynkigt ansikte var alldeles för gammal för att ha varit min klasskamrat. Efter att han hade undersökt mina tänder tog nyfikenheten över och jag frågade om han hade gått på min gymnasieskola.

- Ja, det har jag, svarade han.
- När gick du ut då, frågade jag.
- Jag var i avgångsklassen 1978, sa han.
- Du var i min klass! sa jag och log.

Han såg närmare på mig. Sen sa denna fula, gamla, halvskalliga, ohövliga, feta och elaka man:

- Vad undervisade du i då?

Snacka om diss! //Farmskan

Slavarbete?

Så är helgen till ända och en ny vecka är framför en igen. Känns som om det bara består av måndagar och fredagar numera... kanske ett tecken på ålderdom? Jobbade på matmässan några timmar i söndags också innan maken kom och hämtade mig vid 1/2 4 och det var dags att köra till svärfar och fira hans 80-årsdag. Grattis Grattis Folke!! Mycket folk som uppvaktade så han verkade nöjd med sin stora dag.

Såg en jobb-annons i lördagens tidning som jag tyckte var helt underbar. Det var företaget The Spice Tree som sökte följande:

* Bred dokumenterad kunskap inom färg & form, samt bred matkunskap
* Skinn på näsan
* En säljare som inte är rädd att jobba mycket, snabbt och effektivt, periodvis under stress
* Ganska tunga lyft kan förekomma
* Styra mot mål på den snabbaste och effektivaste vägen
* Du är alltid lojal din arbetsgivare och tål kritik
* En person av det rätta virket...

Och som slutkläm: Har du inte alla dessa kvalifikationer ber vi dig söka ett annat jobb!



Någon som är sugen på slavarbete? //Farmskan

PS! I natt kommer världens bästa Elin hem från sin semester på Madeira... skönt

Varför man inte...

Lyckades givetvis med konststycket att somna i soffan klockan 9 igår kväll... säkert populärt när man varit hemifrån i stort sett till och från hela veckan. Men om det nu är en ursäkt så blir man otroligt trött av att vara på resande fot utan att man egentligen utför något direkt fysiskt. Fick sällskap på flyget hem med Fredde så då kunde man åtminstone hålla sig vaken. Såg förresen Per Gessle på Arlanda om någon nu blir imponerad av det.

Så i morse var det gott med sovmorgon. Lördag morgnar är så gött! Tycker Mitzi också...



Efter frukosten tog jag min in till stan och mässan "Skåne mat". Hade lovat och jobba i entrén nu lördag och söndag vilket är jättekul. Man träffar hur mycket folk som helst så dagen går fort. Matmässan är ju också rolig och mysig och gå på för där är lite allt möjligt att smaka på, lite kockar som lagar mat och lite godis på det. Synd man fastar....

Men folk är ju roliga också... entrén är 60 kronor och idag kom där en dam tillbaka efter någon timme och sa att hon ville framföra ett klagomål. Javisst, sa jag... inga problem
"Det var inte mycket mat man fick äta för 60 kronor..."
"Nej, men det är ju knappast en restaurang, det är en mässa"
"Ja, men där fanns nästan inget kött att äta heller..."
Nej, just det... skall framföra det till ledningen. Adjö!

Sen kom där in en riktigt snuskgubbe, modell 70+ med rollator. Med sig hade han sin son, modell 35, lika snuskig han. Gubben började med att köra på alla i kön bakifrån med rollatorn och grymta "Flytta er... ni står i vägen"

När de sen betalat (luktade inte så gott....) gick de direkt bort till smågodisskålen och tog en näve godis... Så mina vänner: Det är därför man inte skall äta smågodis från offentliga bjudskålar!

Om de inte har papper förstås.... //Farmskan

Man lär sig nåt nytt...

Är i Stockholm idag... skall på ett möte nu efter lunch ute hos en kund, så just nu sitter jag på vårt kontor i Solna och dricker lunch... ni vet fastegrejen. Chefen sitter bredvid och käkar McDonalds och det doftar ungefär hur gott som helst. Han bad om ursäkt för att han var tvungen att äta här bredvid mig och jag sa OK.... kaffe är ju så gott också!! Vill man bli fin får man lida pin, som mormor sa.

På flyget upp i morse sprang jag på min gamle klasskompis Lasse Falck. Så istället för att sova i 1 timme på planet satt vi och snackade om klassfesten, gamla bekanta, jobb och familj. Hur trevligt som helst! Landade i rätt tid, Arlanda Express till centralen och där hände det. Jag sa "hej då, kul att pratas vid" och började gå mitt vanliga håll för att komma till tunnelbanan och kontoret.

"Men skulle du inte till Solna?"
"Jo...?"
"Men varför går du inte ner där borta (pekar på en tunnelbane-nedgång 100 meter från tåget)"
"Eehh ??"
"Du kommer rätt ner på din perrong..."

Snacka om genväg. Istället för att gå från Expressen, genom hela centralen, ner till tunnelbanan, genom spärrarna, ner förbi två andra perronger (eftersom Blå linjen är längst ner), åka på rullbandet flera hundra meter och sen ytterligare en rulltrappa så gick jag bara ner och tog en rulltrappa. Framme! Jag sparade säkert 10 minuter av mitt liv.

Man lär sig något nytt varje dag... och tänka sig. Av en kille från Isgrannatorp i Skåne!

Imponerande... nu hann jag ju svara på 8 extra mail i förmiddags //Farmskan

PS! Ta hand om er i helgen och vila ut!

Konstigt...

Idag har jag varit i Lund hela dan på vårt så kallade "huvudkontor"... eller koncernkontor om det är bättre. Har suttit där i ett projektmöte hela dagen. Positivt i bemärkelsen att jag kunde sova något längre i morse... negativt i bemärkelsen att det är ytterligare en dag man inte är på kontoret. Men allt går!

Var och besökte deras toalett, som också är en handikapptoalett, och då slog det mig igen.

1) Borde det inte vara enklare att nå pappret på en handikapptoalett?
Varför sitter det alltid MYCKET längre bort och svårare att nå än på vanliga toaletter?

2) Jättebra att handfatet är lågt så att även de i rullstol kan nå men varför så LÅNGT handfat?
Det är ju stört omöjligt att nå tvålen om man inte har 2 meter långa armar

Ja, ja... ännu en av livets små frågor som Farmskan funderar på



Trevlig kväll kära vänner //Farmskan

Aldrig tillräckligt!

Helgen är över och en ny vecka har tagit sin början... även denna kommer att vara väldigt varierande mellan olika platser men sen skall det enligt kalendern lugna ner sig. Pia och Jan(a) var här och käkade middag igår kväll, riktigt trevligt med lite extra glans på söndagsmaten. Inte varje söndag man äter efterrätt och dessutom vin till maten. Tack för att ni kom och avrundade helgen med oss!

Tänkte på det här med kvinnors handväskor. De påstås ju innehålla allt man kan tänkas behöva... därför måste de vara stora som bara den. Och eftersom män inte bär handväskor (inte manligt...) så förväntas man ju dessutom bära omkring på deras prylar. Det värsta är ju att de sedan ondgör sig över "hur fjöntigt det är med handväska".

Men nu var det inte det jag skulle prata om utan det faktum att jag
1) Har en handväska
2) Den är stor och rymlig
3) Är full med nödvändiga prylar
4) Men... alltid saknar det man mest behöver just då

Tandpetare: Hur ofta behöver man inte sådana!! Eftersom mina tänder är betydligt fler än min käke klarar av så står de lite hur som helst i munnen och alltid, säger alltid, så fastnar där mat emellan. Har man någon tandpetare då? Nej.
Pincett: När man blir äldre växer hårstråna tyvärr ut på platser i ansiktet där man inte vill ha dem. Hittar man sen ett sånt hårstrå kan man ju bli tokig om man inte får väck det på en gång. Har man en pincett då? Nej.
OB: Mensen kommer ju alltid när man som minst anar eller behöver det. Oftast på tjänsteresa innan ett möte... Har man en OB då? Nej
Noteringspapper: Ibland behöver man skriva upp ett telefonnummer, en notering, adress eller vad som helst. Har man något papper i väskan? Nej, det slutar med att man noterar på baksidan av ett kvitto eller gammalt visitkort som man sen aldrig hittar igen.
Laddare till mobilen: Mitt i ett viktigt samtal, helst i bilen, så tar batteriet slut. Har man tagit laddaren med sig i väskan? Nej.

Ja ni förstår själva... en massa saker som man saknar hela tiden!

Någon som har ett bra trix? //Farmskan

800 sidor

Boken heter "Business psychology and Organisational Behaviour" och är 798 sidor tjock. Varje sida har två spalter text i liten stil (glasögon på). Teori efter teori skall nötas in... jag har redan gått in i vägen och då har jag bara kommit till sidan 9. DET GÅR BARA INTE!! Tror jag får lägga den åt sidan och försöka ta exempel utifrån min egen vardag. Visserligen skall man göra kopplingar till litteraturen men jag får lösa det på något sätt.

Maken körde precis till sina föräldrar, dottern är och jobbar så nu är det bara jag och läxböckerna. Farmskan, fram med disciplinen nu... sen ikväll kommer Pia o Jan(a) hit på middag och då skulle det vara skönt att åtminstone ha gjort ett kapitel till av de tio jag måste göra till tentan...

Lill-sonens Madde spelade med Östers A-lag igår och fick ett bra omnämnande: "Madde Andersson, centralt på mitten, ska ha beröm för en bra arbetsinsats". Kul gumman



Nej, nu måste jag logga ur och försöka hitta arbetslusten. Fru Ekdahl vet kanske var den finns??

Ge mig styrka! //Farmskan

Grattis Växjö BK



Seriesegrare och division 3 nästa! Riktigt roligt... grattis hjärtat!

Nu har jag gjort tre sidor klara på min kommande tentauppgift... alltså en bit kvar men jag orkar bara inte mer just nu. Skall masa mig ner i källaren och bara hälla mig i soffan.

Förresten... har ni sett Idol denna säsongen?? Hur lika är inte den ena jury-medlemmen och Gary Sinise? De måste helt enkelt vara tvillingar...

    

Enäggs... minst!!  //Farmskan

Adjö Poli...

Igår hade vi "tack-och-avskedspartaj" för Per-Ola (eller Poli som han kallas). Han har fått nytt jobb och skall nu pendla till Lund. Dessutom har ju Håkan också lämnat gruppen och gått över till en annan avdelning så han fick också slinka med på en hörna igår med lite partaj. Två härliga killar som vi kommer att sakna jättemycket! Suck...

Vi startade vid 4-tiden med att bada bubbel på Aktivitetshuset och sen tog vi oss som vanligt (!) hem till Poli och hans fru Linda som alltid är schysst och fixar mat och godsaker till oss (vem skall göra det nu!!!). Högt i tak redan från början och det är en sån skön samling människor i vår grupp som man bara älskar. Spydigheterna haglar, skämten är så där lagom och alla är glada!
I just love AO Partner!

För att inte tala om tävlingsinstinkten... först satte vi Poli och Håkan i "heta stolen" där man absolut inte fick ljuga. Sen fick alla ställa vilken fråga som helst:
- Vad hände egentligen med grishuvudet??
- Vad är den största tabben du gjort på jobbet??
osv... riktigt roligt. Sen skulle vi leka "hela havet stormar", ni vet 13 personer går runt i en ring med 12 stolar och så tystnar musiken... Ha ha ha.. jag har aldrig sett så mycket slagsmål. Kvinnor, gravida, gamlingar... alla flög de all världens väg när musiken tystnade.

Robert vann... och blev därmed "Tobias kompis"... Grattis, det behövde han.

Tack alla mina sötnosar för en kul kväll och hoppas ni skötte er efter att jag gått! //Chefen

Meningen?

Alla pratar om det... många retar sig på det... och jobbet funderar på att stänga ner sidan. Jag pratar om Facebook. Själv har jag aldrig riktigt förstått vad det är eftersom jag inte är något cyber-snille (eller datornörd som stor-sonen så vackert uttryckte det, tack för den!). Men så tänkte jag att jag loggar väl in och ser vad det är alla pratar om.

Gert Fylking i Rix Morron Zoo sa en morgon att det är som "en Mina kompisar bok man hade i småskolan... fast för vuxna" och det är nog så. Tanken är väl att man skall komma i kontakt med gamla vänner och skolkamrater, visa upp sig med bilder och uttalanden och chatta med inloggade kompisar.

Vad hände då när jag nu skaffat mig Facebook... jo, en himla massa av mina släktingar och jobbarkompisar fanns där och ville "bli vän" med mig (vilket är hur kul som helst) men jag är ju liksom redan vän med dom och träffar dom i stort sett varje dag hemma eller på jobbet. Det är väl fotoalbumet då som är något man kanske inte släpar med sig till jobbet. Sen har jag letat och sökt efter diverse "gamla" kompisar från förr men inte en enda är inne på Facebook. Bara att inse fakta: Jag är inte i rätt tidsålder för detta.

Men jag skall inte ge upp... snart hittar jag nog nån som jag kan få kontakt med som jag inte sett på hundra år... eller vad tror ni?

Har varit i Göteborg idag och nu har jag ont i huvudet så det får bli soffan. Lill-sonen kommer hit ikväll och skall sova över efter fotbollsmatchen. Det är tufft att pendla. Håller tummarna för att han snart får ett jobb. Jag har lovat hämta honom vid busshållsplatsen ikväll...



Flash-back från hans ungdom! //Farmskan

Små saker

For fram som ett jehu på motorvägen idag och försökte köra sträckan Helsingborg - Älmhult på 27 minuter.... gick inget bra kan jag säga. Blev hängande i ett möte och kom därför sent iväg från Helsingborg. Förstod egentligen att det var ett dödfött uppdrag och man kunde ju lika gärna bara tagit det lugnt och kommit för sent till nästa grej... men man är ju en tävlingsmänniska (och otroligt plikttrogen också... boring!). Ligger väl där då i runt 145 km i timmen och får syn på en helikopter på min högra sida... den där klumpen som svider till i magen då är inte särskilt skön. Nu ryker körkortet tänkte jag... men som om en högre makt tyckte synd om mig så slapp jag stanna. Pust.

Gick i clinch med en leverantör till oss på jobbet idag och jag måste säga att ibland är det befriande att få bli riktigt förbannad. Jag är ju inte typen som skriker och gormar utan jag blir bara sarkastisk och krass. En häftig argumentation kan vara hur skön som helst... adrenalinet pumpar och temperaturen i kroppen stiger. Pust

Direkt från jobbet till skolan och idag var det riktigt bra. Läraren skötte sig bättre än vanligt, jag lyckades undvika "fröken prata sönder alla föreläsningar" och jag tycker att jag hittat fyra bra grupparbetskamrater. Det är ju annars en fasa att hamna i en grupp där man inte har samma förväntningar eller moral när det gäller att samarbeta eller leverera... då hade det väl slutat med att man satt där själv och fixade allt (så otroligt plikttrogen och tråkig som man är). Pust

Men nu är det kväller och jag är hemma framför datorn med en kopp kaffe. Fick gå ner och be dottern stoppa nedladdningen eftersom det låser allting annat man vill göra. Skall man öka bandbredden eller bara stå ut?? Jag sa till henne att det bästa med hennes semesterresa är att man får bandbredden för sig själv. Pust

Många små saker... (eller är det en särskrivning??) Kanske skall vara många småsaker...??
Hur som helst, Sverige leder mot Ungern och nu är det sängdags //Farmskan

På restaurang

Måndagen bara försvann i ett töcken av möten, möten och så några möten däremellan. Ibland undrar man när man egentligen skall jobba?? Vi hade också ett gäng glada tjejer på besök (vi och vi förresten, de var nere på kvartalsmöte hos Ullstorps-Torgny och lill-Otto). Jag hade lovat att gå in och prata lite om distansledarskap, något jag aldrig någonsin pratat om tidigare men som jag tycker är himla intressant. Bara kasta sig ut alltså... ibland blir jag förvånad över mig själv faktiskt. Men det gick hyfsat bra tycker jag.
 
Det hela avslutades sedan med att vi käkade lite middag på Värdshuset. De flesta av oss valde buffén men två av tjejerna ville ha en laxfilé från á la carte-menyn. Väntan blev oliiiiidligt lång för dem, vi andra hann med att ta både en och två gånger på buffén och näst intill också käka efterrätten innan de behagade komma in.

Laxfilén var verkligen en syn för ögat, så där mäktigt upplagd med strån hit och dit...
- Nu förstår jag varför vi fått vänta så länge, sa den ena tjejen
- Ja, den som väntar på något gott får lön för mödan... sa servitrisen
- Då skall det bli kul att se hur min öl blir serverad eftersom jag beställde den för över 30 minuter sen, säger Ullstorps-Torgny... så där spydigt som bara han kan.

På tal om öl så fick lill-Otto (som försökte imponera på servitrisen med sin kunskap kring mörk och ljus öl, och fråga efter konstiga sorter) också svar på tal när hon kommer in med en liters ölflaska och säger: "Så lill-killen... här får du din öl. Drick nu och var tyst"

    Det är service det //Farmskan

Flytt-trött

Uppe med tuppen... klockan 9 var det inräkning hos lill-sonen och det stora flyttkalaset skulle starta. Först skulle hans 2:a tömmas och därefter Maddes 1:a. Hade väl gått si och så med att få ner saker i kartonger (känner man igen). Hur svårt kan det egentligen vara att ordna kartonger i tid?? Så alla pryttlar stod liksom i mitten på golvet... Men men, man var väl likadan själv förmodligen. Kan dock inte minnas att någon av mina föräldrar hjälpt mig att flytta. Möjligtvis städat men burit...? Fast det tröttnade väl på det antagligen för jag flyttade ganska friskt när jag var yngre. I och för sig bär jag ju inte jättemycket jag heller (är för svag i armarna helt enkelt...). Jag är nog bäst på att organisera. Ha ha ha



Sen kan man också undra över hur mycket prylar som egentligen ryms i en 1:a? När jag fick se att vi fyllde hela Movomechs lastbil med Maddes prylar insåg jag att jag och maken aldrig någonsin kommer att orka flytta ifrån huset. Fatta att vi behöver 4 trailers för att få in vårt skit.... tål att tänka på när man är flyttsugen.

Men nu är de installerade i Växjö i en jättefin lägenhet. Det som återstår nu är att packa upp alla plastkassar och väskor och sen placera ut allt var de vill ha det. De behöver i varje fall inga lampor... men förmodligen lite hyllor. Söta är de i alla fall och jag hoppas verkligen att de kommer att trivas och att Tia snart får ett jobb.

NU skall i varje fall jag lägga mig på soffan och käka cheezballar... //Farmskan

Arn och flytt

Har varit på bio idag och sett "Arn - riket vid vägens slut"



Jag har aldrig varit någon fan av Jan Guillou och har inte heller läst någon av hans böcker, därför var jag ganska skeptisk till den här filmen (eller filmerna eftersom de är två). Men faktiskt är de sevärda. I grunden är det ju en kärlekshistoria och så med lite "köttiga" stridsscener emellan. I denna filmen var där dessutom en rolig norrman som mitt under den heta ökensolen, ridandes undan fienderna "ville ha en öl". Kändes som en något konstig replik i det läget....

Det tråkigaste med denna filmen var dock att Mikael Nykvist inte var med. Hans karaktär hade dött... Buhu! Man behöver ju något att vila ögonen på också, eller hur...?



Efter bion körde jag ner till Grahnskan och tog en kopp kaffe. Hon fyller nämligen år imorgon och jag kan inte vara där eftersom det är flytt med lill-sonen till Växjö. Hennes kärlek var där, en riktigt mysig kille, och det är så roligt att se henne så lycklig. Önskar dig allt gott, hjärtat! Tycker dock att du kan ta tillbaka det där uttalandet om att jag "inte är redig"... Jag lovar dig, jag är redig! Ha ha ha

Nej, nu väntar sängen så man orkar bära imorgon! //Farmskan

Fan trot

Vem kunde ana att Tomas Järvheden var en sån baddare på att sjunga??




Sjöng riktigt bra i kvällens Doobidoo... fast det är kanske bara jag som inte hängt med som vanligt. I varje fall åkte han upp några små pinnhål och är inte längre bara en urtrist, B-komiker i Extra Extra.

Har varit en riktigt mysig kväll med Manne på besök och Modern som är nere från Göteborg.
Lite vin och godis och småprat framför TV:n... 

Nu är det läggdags. Sov gott! //Farmskan

Underbara fredag

Veckans bästa dag... helgen känns lång och skön på en fredag (till skillnad från måndagen när man tänker tillbaka på helgen och inser hur snabbt den går...). Oavsett så springer ju veckorna iväg, man hinner knappt reflektera. Idag sitter jag hemifrån och jobbar eftersom det är mycket statistik just nu efter månadsslutet. Lättare att sitta hemma helt själv, det är bara hunden som stör en emellanåt när hon vill ha uppmärksamhet.

Har varit på banken i byn för en "Affärsgenomgång". En massa prat om pensionspengar, sparande och fonder... måste erkänna att jag inte är särskilt intresserad av sånt. Är inte den typen som sitter och byter fonder hela tiden för att få pensionspengarna att växa. Konstigt kanske med tanke på mitt yrkesval men så är det... tror det är ytterligare ett uttryck för min lathet (eller bekvämlighet som jag föredrar att kalla det).

Fick en söt historia av Git angående det här med amorteringar:

Emil, 8 år, satt på polisstationen - han hade rymt hemifrån. Polisen frågade varför han rymt?
- Innan jag somnade igår kväll, hörde jag hur mamma och pappa var väldigt bekymrade över hur amorteringarna på huset skulle kunna betalas. Senare vaknade jag av ljud från deras sovrum där jag hörde pappa stönande säga:
'Jag drar mig ur ' .

Mamma stönande svara: 'Vänta lite så kommer jag också ...'

Så då tänkte jag att det var ingen ide att stanna kvar ensam och ta hand om amorteringarna, jag är ju bara 8 år...

Så ett ord till dig lilla dotter Elin... vi har så vi klarar amorteringarna. //Farmskan

Flumberg fortsätter

Vilken dag det har varit. Mötena har avlöst varandra och däremellan har man försökt att hinna med lite arbete och samtal med kollegor och medarbetare. Ibland är 8 timmars arbetsdag alldeles för lite... Men då är det skönt att ha en timme i bilen hem och hinna rensa huvudet, och det behövdes ju idag eftersom onsdag = skoldag.

Flumberg kom även idag försent och bara det är ju störigt. Sen delades vi in i grupper och fick ett kuvert med en massa andra kuvert inuti och de skulle öppnas i en speciell ordning och så var där uppgifter där som skulle lösas.

- Vad är arbete? Diskutera i gruppen och notera era synpunkter
Jaha... arbete?? Tänka, tänka...

I kuvert 5 stod sedan att vi skulle bege oss till biblioteket i hus 7 och där leta upp en dagstidning och en serestripp. Diskutera hur psykologi kan användas i händelsen i serien...
Jaha... psykologi?? Tänka, tänka...

Att sen biblioteket inte var öppet utan vi stod där som fåntrattar på trappan kan väl ändå räknas som psykologi... eller är det bara ett typiskt beteende för Flumberg?

Jag får helt enkelt sova på saken //Farmskan

PS! Kom just på att detta är psykologi:

Fantasi

Ikväll har jag varit på tjejkväll med mina kompisar från tiden det begav sig... ja, när man var ung och vacker, smal och oförstörd. Maken brukar säga att vi heter likadant allihop men det vill jag inte hålla med om... det kanske låter så men det är ju HELT olika namn: SASSA, CISSI, SANNA, LELLE, NENNE och så jag då och Grahnskan... vi hör liksom inte riktigt in i den namnfloran. Jag ville så gärna ha ett smeknamn när jag var liten men att få till något på Åsa var inte helt lätt. I gymnasiet kallade de mig Olle, kändes ganska bra faktiskt men det dog tyvärr ut. Så nu är det Farmskan rätt och slätt.

Annars är ju det här med smeknamn ganska enkelt om man har lite fantasi och det har jag. Men inte lika mycket som den här mellanstadie-eleven som lämnat in en uppsats om kor.



Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men det kommer också in till staden, men bara när den ska dö. Det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor. Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan och den invändiga sidan. På den främre sidan sitter huvudet, och det är för att hornen ska ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas för mule. Det är nog för att den säger mu.


På bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ner i mjölken och drunknar. På den översta sidan, och den ena sidan och den andra sidan är det bara hår. Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben. Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det så äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål, men hur den gör hålen har jag inte lärt mig ännu.


Kon har god luktsans. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren, det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett väldigt nyttigt djur, och därför gillar jag kon väldigt mycket.

-------------------------

Helt underbar... tack Pilla för bidraget! Sov gott //Farmskan

Frågesport

Så många konstiga frågor det finns... I helgen hade maken (utan att veta om det faktiskt) jouren på sitt jobb. Detta blev vi varse bara en bit in på lördagen eftersom det ringde helt otroligt på hans telefon. Maken är transportledare till yrket så de som ringde förväntade sig liksom lite hjälp med transporter. Eftersom han var ovetandes om jouren (hur det nu är möjligt) hade han inte datorn med sig hem och fick därför skriva ner allt på papper.

Jag råkade svara vid ett samtal och fick då i luren:
- Jooo, hej... har du en lastbil ledig för och hämta spannmål??
Jaha, du... vänta skall jag se på uppfarten.

Ett himla ståhej sen i morse eftersom han ju tvunget fick börja tidigare en fasen fått skorna på och jag fick ta morgonturen med hunden. Detta innebär enorma rubbningar i mina ritualer och det blev nästan för sen ankomst till pendlarbilen. Idag var det Ullstorps-Torgny som körde. Jag satt fram och i sidofacket låg en liten kartong med ett spel "Vem vet mest?" tror jag det hette. En hel ask med små frågor. Jag tänkte: vad kul, jag kikar lite på dem:

1) Om du har fått vårtor i underlivet, vad har du då drabbats av?
2) I vilket skandinaviskt land är det fullt legalt med djurbordeller?
3) Vem myntade uttrycket (håll i er nu!) "kuken måste ha sitt?"

Här slutade jag läsa och vände mina frågande blickar till Ullstorps-Torgny som såg helt häpen ut. Han påstod att han fått leken i present och inte läst frågorna. Nehej... så är det nog.

Jag berättade det hela för maken när jag kom hem och han tittade på mig som bara han kan göra och så säger han: Vem var det som myntade uttrycket då? Ja men herregud, inte fasen kollade jag på det!!

Men man kan ju alltid fråga om man får låna den...
Tjing! //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0