Hysteriskt

Oj oj oj, vilken fest det varit idag. Otroligt mycket folk på stan, det går liksom inte att förklara. Jag, maken och Paps gick ut vid 5-tiden för att kolla båtarna på Prinsengracht... efter en liten stund hamnade vi mitt i en enorm folksamling dom stod och dansade och kom givetvis ifrån varandra. 10 personer på en kvadratmeter... det är trångt.


Men det har varit en spännande dag och roligt att få uppleva. Imorgon är det jobbedag igen och gästerna beger sig hemåt. Back to normal!

Här är lite bilder från dagen

//Farmskan

På väg ut på äventyr!

 

Loppmarknad i Vondelpark

 

Båtarna börjar flockas på Prinsengracht... samt några trädklättrare

 

Party party

Stan är invaderad

Queensday, och drottningen skall abdikera och Holland skall få sin första kung på många år. Innebär mer firande än en vanlig Queensday... hur det nu är möjligt. Stan väntas få över 1 miljon besökare och det märks verkligen. Fullt av folk överallt, metro och spårvagnar är proppade och kommer knappt fram. Men samtidigt bara en glad stämning där alla är utklädda i orange. Lovar att ta mycket bilder
 
Men först en härlig frukost så vi är laddade
 
//Farmskan

Keukenhof

Sitter utslagna i soffan efter en heldag ute på blomsterparadiset Keukenhof. Ja middagen vi åt precis gör väl sitt till oxå... Men oj vad fint det var, helt otroliga rabatter och massor av olika tulpansorter. Ni tror ni har sett många men det finns så vackra sorter så man bara baxnar. Dagens tre favoriter blev Wow, Exelsa och Lilliput. Dessa skall köpas med hem (*ler*)

Imorgon blir det jobb igen för Farmskan och övriga gänget kör kanaltur och pannkakor... Sen tisdag är det dags för Queensday som enligt alla är en makalös fest. Helgdag så det är gott

Här nedan lite bilder från de senaste dagarna

//Farmskan

 

 

 

 

 

Nu är dom på ingång

Maken, Paps och Babs... Yeah!!!
 
Har precis varit och fyllt kylskåpet och handlat nya fräscha blommor, så nu är det dags att åka till flygplatsen och möta dom. Så härlig helg!
 
//Farmskan

Javisst, just rub it in...

"Här är vi och grillar i stugan...."
 
 
Javisst, just rub it in... in my face! Fatta att svensk grillkorv är min största craving!!
Eller stekt falukorv, bruna bönor eller bara vanlig svensk husmanskost... GE MIG!
 
Men visst... bara grilla ni
//Farmskan

Två världar

På tunnelbanan är det nu två världar... En värld som sitter med vinterjacka, stor tjock halsduk och uggisar, och en värld som sitter med sommarkjol, bara ben och sandalar. Kan ge mig tusan på att sommarfolket är holländare för de är helt makalösa när solen väl kommer fram. Kan i och för sig vara engelsmän också för de verkar vara helt vatten- och köldbeständiga efter år i den fuktiga luften. Lite skoj är det i varje fall. Själv är jag nog fortfarande mer vinterfolk än sommarfolk, det är inte sandalväder i varje fall även om det börjar bli lite vår.
 
Till helgen kommer Paps & Babs och maken på besök och det skall bli så himla skoj att få visa dem hur jag har det här nere. Det är första gången som Babs flyger så det är väl spännande bara det (*ler*). På söndag har vi köpt biljetter till Keukenhof för att se årets blomsterprakt. Skall bli jätteskoj... missade ju det i fjol
 
 
Och sen på tisdag är det sista Queens day firandet här nere (nästa är blir det Koningsdag istället). Nationell helgdag och vilt firande som i år innehåller kröning av den nye kungen. Alla är helt galna kring det så det skall bli häftigt att se. Tror nog Paps kommer att få lite hicka av allt folk...
 
I övrigt vill jag bara ge ett råd till män som börjar tappa håret... låt det inte växa ut i nacken!
Extremt fult och det gör inte att ni inte ser skalliga ut
 
//Farmskan

Kärlek!

Jag bara log med hela ansiktet när jag såg bilden...
"Kommer inte pappa snart..."
 
 
Kärlek på hög nivå
 
//Farmskan

Lagen om allts...

Är när man står och väntar på spårvagnen och den inte kommer på huuuuur länge som helst fast att den borde komma enligt tidtabell. Sen när den väl kommer så är det tre spårvagnar med samma nummer efter varandra på rad... otroligt onödigt!
 
Är när tunnelbanan "heb uitgefallen" (= ordagrant fallit ur) vilket innebär att nästa är så full av folk att man får ångest innan man är framme.
 
Är när de nyligen framtagna vårskorna läcker in vatten... ja, det regnade!
 
Är när känslan finns kvar... lika intensiv fast man försöker glömma
 
//Farmskan

Fina duktiga Elin

Dottern har påbörjat sitt äventyr på Mallorca...
 
 
 
Önskar att vi får chansen att åka ner och se showerna! Spara, spara, spara...
 
//Farmskan

Storstädning

Så har hela lägenheten fått sig en städning... usch det var otroligt dammigt överallt. Tjejerna är nu på väg hem igen, en helg går så otroligt fort! Och det är tungt när man vinkar av dem vid spårvagnen... tror jag saknar familj och vänner mer än jag anar emellanåt. I veckorna jobbar man så mycket att man inte tänker på det men när man sen har dem här så kommer det över en igen. Ja ja... då är det bra att ha städning och strykning att skingra tankarna med.
 
Igår var vi ute och gick runt om i stan. Solen sken men det var isande kallt i vinden. Egentligen hade det nog varit bäst med vinterjacka men jag vägrar fasen att ha vinterjacka när det snart är den 1:e maj! Lite shopping blev det, lite kaffe i vårsolen men också en lunch på Dam square. Tror nog att vi gick över 1,5 mil totalt och på hemvägen belönade vi oss själva med varsin tårtbit att avnjuta till kaffet. Benen skulle vilas och värmen skulle återvända till kroppen. På kvällen var vi ute på en argentinsk restaurang och käkade gott kött... mys!
 
 
En go bild från fredagskvällen...
 
Sen idag var vädret otroligt skönt, varmt och riktigt vårlikt så då gick vi en liten tur igen. Avslutade det hela med lite pannkaka och kaffe innan det var dags för tjejerna att packa ihop. Så var den helgen gången... Fast jag tror nog att Grahnskan blir glad av att komma hem. Amsterdam är ganska annorlunda från Ulsunda (*ler*)
 
Skypade också med finaste Lily igår efter att Madde och hennes lag vunnit premiärmatchen i fotboll. Bra gjort tjejer! Tia skulle vara ensam med henne för Madde skulle på lagfest och han hade förhoppningen att hon skulle sova innan fotbollen började på TV en kvart senare. Och ta mig tusan om han inte skickade en bild på en sovande Lily i spjälsängen, en minut efter avspark. Check på det!
 
Så kör vi en vecka igen!
//Farmskan
 

Fredagsmys!

Ha ha ha... Frida Göstasson, den är obetalbar!!!
 
Sitter här i mörkret i köket, mina vänner stökar i badrummet och skall strax krypa till bädd efter en lång dag. Det är så härligt att ha dem här på besök!
 
 
De var redan här när jag kom hem (naar thuis!) och efter att ha inhandlat diverse godsaker lagade vi lite mat och sen har vi bara suttit och traggat. Imorgon är det promenadskorna på och då skall vi göra stan.
 
Kollegan och jag har nu avslutat vår veckolånga språkkurs och jag känner faktiskt att jag har kommit en god bit på väg. Nu behöver vi bara prata, prata, prata så vi inte glömmer bort allt. Glömma att man låter som en tvååring eller en Svetlana och bara försöka göra sig förstådd. I detta lilla hus har vi varit hela veckan
 
 
En bra mening har jag full koll på... Ik spreek maar een klein beetjes Nederlands
 
Jag pratar bara lite holländska!
Godnatt... welterusten!
//Farmskan

Dank u wel Pia Jönsson

Just nu snurrar det i huvudet mer än vanligt. Alla dessa ord som man nu skall försöka sätta ihop till meningar och man tycker själv att man låter hur dum som helst. Jag är ju också så jäkla ordentlig att jag måste få till grammatiken också... jag kan inte bara prata, jag vill veta hur det skall vara korrekt. Det gör att det går extra långsamt för mig tror jag. Men på det igen imorgon!
 
Jag kan i varje fall räkna till 100, rabbla alfabetet, alla veckodagar, månader och en massa annat smått och gott. Det blir nog bra när det är klart. Hon är i varje fall tuff läraren för hon pratar bara holländska med oss hela tiden, ingenting annat och det är fakitskt bra. Vi går också ut och träffar folk och på torsdag skall vi gå på restaurang för att lära oss att prata lite med dom. Igår var vi ute i skogen och gjorde en massa övningar... idag, igår, imorgon, vad är klockan. Känns som om man är tillbaka i första klass (*ler*)

Här kan ni också hänga med
 
 
 
En hektisk dag men jag mår bra. I helgen kommer Manne och Grahnskan, så himla kul att ha dom här över helgen. Har inte funderat ut något vi skall göra ännu men det får jag hinna i slutet av veckan. Bara att de kommer skall bli så roligt
 
Saknar er alla!
//Farmskan

Slut i rutan...

Så har man haft sin första heldag på holländska... är rent slut i huvudet. Men kul var det och vi fick lära oss att sjunga "huvud, axlar, knän och tår"... har man ju jättemycket nytta av så man vet vad alla kroppsdelar heter (*ler*)
 
Men sorry... jag är helt slut, skriver mer imorgon!
//Farmskan

Arbetssöndag

Klockan 02.01 vaknade jag i natt... pigg som en mört. Och jag som trodde jag lurat den där jetlagen... men icke. Tvingade mig själv att ligga kvar, vände och vände och vände. Men till slut somnade jag om runt 4-snåret tror jag, bara för att vakna av att klockan ringde vid åtta. Japp, hade ställt den för jag måste försöka komma in i rätt rytm. Dessutom hade jag "bjudit" (läs: tvingat?) in mina två kollegor för en genomgång av läget just nu efter min bortavaro. Till mitt försvar kan jag säga att jag bjöd dem på frukost (*ler*)
 
Annars gick första natten rätt så bra, både jag och maken sov som stockar i 12 timmar utan att vakna till. Även då hade jag ställt klockan... maken hade nog gärna velat ligga kvar en stund till men nej, upp nu! Fixade fram lite frukost och jag tog den framställda paketen med juice och började som vanligt skaka den. Då hade maken skruvat av korken och lagt på diskbänken... FATTA hur mycket juice det blev i hela köket. På väggar, på golv, på bord, på oss... ja överallt. Sen följer ju alltid den trevliga diskussionen om det var JAG som borde sett att korken var av eller om det var HAN som gjorde fel som skruvade av kork? Vi blev dock överens om att vi var uppe men ej vakna.
 
Efter lite lunch igår så var det dags för maken att åka tillbaka till Sverige... trist! Nu har man ju blivit van att ha honom bredvid sig igen. Gick ut i det fina vårvädret och träffade en tysk kollega på besök i Amsterdam. Solen lyste gott och vi kunde sitta ute och njuta av lite gott kaffe.
 
Idag är det ännu bättre väder, tror termometern står på 18 grader faktiskt. Skall arbeta en stund till sen skall jag ge mig på mina fönster som verkligen behöver en omgång. Yeahhh, våren är här!
 
Imorgon börjar jag min holländska kurs... wish me luck!
//Farmskan

Curacao i bilder

 
Hemma igen i Amsterdam... efter en låååång flygresa. Eller ja, lång och lång, den var faktiskt en timme kortare än ditresan. Men det är gott att vara hemma även om kylan som slog emot en var av det något oangenämare slaget. Fast de har ju lovat vår i helgen här nere. Upp emot 19 grader är det sagt. Seing is believing.
 
Just nu har maken och jag fullt sjå med att hålla oss vakna, men vi kämpar på
 
Som utlovat lite bilder ifrån Curacao, håll till godo
 
Ingången till hotellet, med den härliga lobbyn i förgrunden
 
En svalkande dryck på strandkanten... mmmm
 
Dags att kasta sig i det turkosblåa havet... underbart!
 
Nere i helvetesbåten... kapten Nemo
 
Vy från fina staden Willemstad med sina färgglada hus
 
Ut på kvällspromenad... bruna och fina
 
Solen går ner i havet... underbart vackert
 
Sådär.. det var några smakprov på vår semesterresa. Nu skall jag gå och underhålla maken så han inte somnar. Det blir nog ingen lätt match
 
//Farmskan

Nu delar vi ut palmer

Sitter i lobbyn och väntar på transferbussen till flygplatsen, japp dags för hemfärd. Nu passar vi på att dela ut lite palmer på vår semesterresa.
 
5 palmer: Havet, stranden, solen och den svala brisen! Fantastiskt turkosblått vatten, ljummet och med härliga vågor att kasta sig i. Brisen gör att man aldrig blir svettig när man solar. Helt enkelt underbart
 
4 palmer: Hotellets lobby, vit och smakfullt inredd. Öppen och luftig. Vi ger också fyra palmer till den italienska restaurangen nere vid havet. Fantastisk mat! Även Willemstad får fya palmer för sin arkitektur, även om där inte var mycket genuint att shoppa. Antingen asdyrt eller krims krams
 
3 palmer: Rummet, stort som bara den med utsikt över poolen. Det som drar ner betyget är den något muggiga lukten av AC plus den ständigt rinnande toaletten
 
2 palmer: Delar av personalen levde verkligen upp till "let us spoil you"-devisen... men andra. Hade de gått lite långsammare hade de fallit omkull. 45 minuters väntan på två toast är inte OK
 
1 palm: Frukosten, ingen höjdare (fast det är den väl sällan). 1 palm får också deras toalettpapper, jag lovar att ni aldrig sett så tunt papper i hela ert liv = smular sönder i bitar. Inte bra för familjen Färm... Dessutom äckliga ödlor runt poolen varje dag... Usch! Fast värst är ändå de som matar dom
 
Överstruken palm, totalt underkänt får deras oförmåga att hålla borta fåglarna från maten. Duvor och andra fåglar flög hej vilt inne i matsalen och käkade på allt de kom åt. Äckligt!! Som maken sa... Fåglar hör inte hemma bland mat om de inte är tillagade. Hear hear!
 
Summa summarum, vi har haft det avkopplande och skönt men det skall bli gott att komma hem till normala rutiner igen
 
//Farmskan

@ Willemstad

Ska vi ta med kameran? frågar maken
Nej, skit i det, säger jag. Dumt att bära på
 
Vi är på väg och skall äta middag nere vid havet när denna dialog utspelar sig. Oj, vad jag ångrade att vi inte tog med kameran! Vi satt och såg solen gå ned i havet, åt en fantastisk italiensk middag och lite rött till det. Lyktorna lyste upp sand och palmer helt magiskt.... och ingen kamera. Typiskt
 
Idag tog vi oss åter in till Willemstad efter lunch. Massor av amerikanska turister som kom med det största kryssningsfartyg jag någonsin sett. Gigantiskt! Och ut vällde det amerikaner, alla stöpta i samma form. Safarihattar, solskärmar (typiskt amerikanska damer), bermudasshorts och kameror. Vi satt och tog en kopp kaffe och bara tittade på strömmen som aldrig tog slut.
 
Lite shopping blev det idag också. Lite hantverk, en liten kul tröja till Lily och så hittade jag både byxor och klänning på Mango
 
 
Ja, jag vet att bilden är på fel håll men jag får inte till det!!
 
Varmt var det i varje fall så det var skönt att slönga sig i poolen när man kom hem till hotellet. Fullt slagsmål mellan två äckelödlor och den ena knuffade ner den andra i poolen! Då gick jag upp
 
Japp... fegis
//Farmskan

Höga vågor

Idag har det gått höga härliga vågor på havet. Det är sjukt skönt att slänga sig i det... sen gör det ju inte ont att det är minst 26-27 grader i vattnet heller. Underbart!
 
igår kväll var det BBQ kväll här på hotellet. En härlig grillbuffe med massor av gott, det doftade svensk sommar när grillen var igång. Till det fick man champagne, värsta lyxen. Måste säga att hotellet har en massa små saker som gör det där lilla extra. Men så är ju deras slogan också "let us spoil you"
 
Det är mest lata dagar för oss här och det är gott! Tre dagar kvar...
 
//Farmskan

Vilket dygn

Ja herreminje vilket dygn detta har varit.... Det började igår eftermiddag med att vi fick en inbjudan på vår dörr att komma och ta en drink i Rainbow lounge (lobbyn som då tillfälligt blivit omdöpt). Ingen av oss kopplade då... men sen när vi kom dit förstod vi. En gay-fest (*ler*)... och inte den lilla festen heller. Det blev en snabb drink för vi kände oss lite udda, både till klädsel och annat
 
Åt en god middag istället i lugn och ro innan vi stängde ner för dagen. Dags att sova för tidigt på morgonen idag skulle vi ju ut med båt och kolla undervattenslivet
 
Underbart väder och vi klev på båten vid 10. Efter en kort resa skulle vi gå ner under däck och där satt man sen innanför glasrutor och kunde se hela djurlivet. Så häftigt! Jag satt längst fram närmast guiden som också visade var påsar fanns om man blev sjösjuk
 
OM man blev sjösjuk var bara förnamnet! Jag spydde ner mig själv, klänning, skor och kropp + guiden och hela båtens inredning och samtliga rutor. Kaskadspya har fått en helt ny mening. Det gjorde ju också att andra passagerare valde att gå upp på däck (läs: ej glada!). Själv lyckades jag till sist kravla mig upp på däck där jag sen satt krampaktigt stirrande resten av resan. Usch och fy!!! Väl i land badade jag med klänning och allt i havet för att bli kvitt lukten...
 
Men maken tog fina bilder... även om han glömde ge guiden dricks
Det var han värd stackaren
 
//Farmskan

Host och snörvel

Maken är förkyld. Inte så där lite grand utan en rejäl jäkla förkylning har han åkt på. Hostar och snörvlar så det står härliga till och har bestämt också lite feber. Megasynd om honom... just nu ligger han och sover, vi hoppas att det skall vara bättre imorgon. Troligen är det kombinationen jättevarmt och air condition som knäckt han. Stackaren
 
Det var också extra synd om honom igår edtersom fingermaten var "inte i hans smak" (läs: lax). Jag tvingade honom att smaka en men nej... ingen hit. Han är lite kinkig ibland. Farmskan har tillbringat dagen vid poolen så nu får vi se ikväll hur vidbränd jag är. Man känner liksom inte hur det tar i och med brisen
 
Skall bege oss ner till havet när han vaknar och boka en båttur
//Farmskan
 
PS: Ursäkta frånvaron av bilder, jag får inte till det riktigt. Får fixa många på en gång sen när vi kommer hem istället.

Jodå det finns!

Idag tog vi oss in till stan, Willemstad... hur mysig som helst och med massor av turister. Ett stort kryssningsfartyg hade precis lagt till så de hade ju några timmar att utforska stan på. Vi hittade också lite fint, bland annat en jättesöt sommarklänning till Liliy och en fin tavla till oss själva. Mycket nöjda, dit får vi åka igen i nästa vecka
 
Det var också skönt för maken att vila skinnet (läs: flinten) från solen och han köpte sig en snygg hatt för resten av veckan. Halv tolv blev vi så hämtade av min "kollega" från ett Ikano-bolag här på ön. Japp det finns ett sådant och det var riktigt roligt att få se det. Jag har ju mött honom tidigare (ja, han är själv på kontoret) på diverse möten men alltid undrat hur det såg ut här och nu vet jag det. Kanske ett bra job för mig i framtiden (*ler*)
 
Vi bjöd honom på lunch på ett fort med utsikt över hela stan. Mäktigt! Han skjutsade oss tillbaka och då var det bara att slänga sig i poolen... shit vad svett man blir
 
Ikväll är det partaj på hotellet, och vi ska gå... gratismat ha ha ha
//Farmskan

Leguaner

Vaknade 3 i natt, pigg som en mört... så var det med den jetlagen. Trodde jag sovit bort den första natten men se det hade jag inte. Tvingade mig att ligga kvar till halv sex, då gicknjag ut på balkongen och såg solen gå upp. 27 grader varmt... pust
 
Det molnade dock upp sig efter frukost så vi beslöt oss för att gå en sväng in mot stan istället för direkt till stranden. Men oj vad varmt, gick kanske 5 km innan vi gav upp och gick hemåt. Av med svettiga kläder och i poolen direkt. Sen har vi bara tagit det lugnt, badat och solat och läst böcker. Läser en sjukt bra bok som heter Box 21. Mycket spännande.
 
Ön har också extremt stora äckliga ödlor... Leguaner. Gröna, slemmiga, feta och upp emot en meter långa. Tvi!!! Och så finns det dårar som matar dem vid poolen. Folk säger jag bara. Både jag och maken håller oss på behörigt  avstånd för maken är övertygad om att de är ute efter honom. Att de helt enkelt värderar hur länge de skulle kunna äta sig mätta. Fast ska de kalasa på honom i sitt bo får de nog vara några stycken så när de kommer i flock så får han springa....
 
Mo ha ha ha ha
//Farmskan

Paradis!!

Det började inte så bra... när vi checkade in märkte vi att de bokat oss på olika platser i planet. En på rad 12 och en på rad 26. Hur kul är det? Lätt irriterad inledde jag en diskussion med damen i disken som inte alls förstod vårt problem. Om man hade betalt X euro extra kunde man garanterat fått sittplats intill varandra och hon kunde bestämt inte fixa det för det var systemet som bestämde var folk hamnade. Idiot!!! Sen berättade hon att där var en ensam dam som åkte som satt bredvid en av oss, kanske hon kunde byta plats. Men om hon åkte ensam borde väl systemet insett att vi som åkte ihop och på ett gemensamt bokningsnummer borde kommit tillsammans... men se så klokt var inte systemet. Shit vad sur jag var.. Men de löste det till oss till slut för det är rätt drygt att resa tio timmar och inte kunna sitta ihop.
 
Tio timmar är också en vääääldigt lång flygresa, men det gick bra och värmen som slog emot en när vi klev av var efterlängtad och gudomlig! Vi bor på ett jättemysigt hotell, inte så stort men det är kanonfint. Värsta sviten har vi fått också med utsikt över pool och palmer. Efter lite promenad och middag igår, sov vi av oss jetlag inatt, så nu är vi pigga och glada
 
idag har vi bara slappat vid poolen. Rejält insmorda för att inte bränna oss och det lyckades vi bra med.. Ikväll skall vi äta på en mysig restaurang precis vid strandkanten. Vi njuter, känns som paradiset!
 
Kramar från
//Farmskan (och maken)

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0