Kändisspotting

Sitter på ett fullständigt fantastiskt hotellrum vid Hötorget i Stockholm... Ja, rummet är fantastiskt men också helt omöjligt att hitta till om man inte är född orienterare. När jag steg ur hissen och insåg att det var näst intill en kilometer till mitt rum och med gångar helt värdiga vilken labyrint som helst.. ja, då insåg jag att det nog skulle ta en stund innan jag kunde logga in och lägga mig raklång. Men det gick till slut (*ler*)

SJ höll också sin del av avtalet och kom i tid helt enligt tabellen och sen har jag haft en date med en ex-kollega. Mycket, mycket trevligt... ett glas rött och god pasta satt fint i magen efter den fantastiska tågresan. Hamnade mitt emot en skum typ (ser jag bara skumma typer??) som ringde hem och gav hustrun en hel bokrecension ifrån pocket-boken han läste.

"Deras bråk får vårt äktenskap att befinna sig i sandlådan"
Jo då så att...

Hamnade också framför Rickard Sjöberg ifrån Postkodmiljonären... han är jättelång



I morse i bilen till jobbet satt vi och lyssnade på gamla 70- och 80-tals hits och man förstod med ens att det där med texter och innebörd låg inte högt på agendan just då

Yes Sir, I can boogie, but I need a certain song.
I can boogie, boogie woogie. All night long.
Yes Sir, I can boogie, If you stay, you can’t go wrong.
I can boogie, boogie woogie, all night long

eller...

She's crazy like a fool. What about daddy cool?
I'm crazy like a fool. What about daddy cool?

Dessa låtarna får en sådan låt som Hej, Hej Monica att bli en ren poesi

//Farmskan

PS! Jag pluggar Lean Academy...

Äntligen igång

Äntligen är jag igång med pluggandet. Böckerna har kommit och de fem första uppgifterna är inlämnade... låg ju lite efter på grund av min sena anmälan. Nu har jag bara en kvar att göra sen är jag ifatt. Klapp på axeln till mig!

Har haft en bra dag i Lund och Malmö, fått en hel del nya kontakter vilket alltid är kul. Imorgon blir det en kort dag i Älmhult innan jag sätter mig på tåget till Stockholm. Håller bägge tummarna hårt att det inte är så mycket förseningar och annat skit utan att man kommer både dit och hem i vettig tid. Kunde ju vara kul som omväxling.

Sen blir det en go helg med bara mys och lite födelsedagskalas...

//Farmskan

Dricks eller inte?

Tisdag och en bra dag på jobbet. Har fått sitta vid mitt "strategi-jobb" i stort sett hela dagen och det är skönt. Mycket på gång i alla hörn och en inledning på oktober som innebär en del resande så det gäller att passa på när man får sådana dagar.

Efter jobbet åkte vi direkt till Rose Garden för en "avskedsmiddag" med stor-sonen. Nya äventyr i Basel väntar och det är med lite sötsur känsla som man vinkar av honom, men först till middagen. Rose Garden brukar vara ett säkert kort men idag vet jag inte riktigt vad det var som inte stämde. Om det var den übertrevliga servitrisen eller det bara var katastrofal otur...

Det började med att de suckade djupt över att vi inte beställt bord (fast där var fullt med lediga platser)... fast efter ett tag förstår man varför. De vill veta innan hur mycket de behöver ha hemma förmodligen. Exet med fru var också med och de ville inte äta buffén utan beställde från à la carte-menyn... och det tog tid innan de fick sin mat kan jag lova. Sen ville vi ha kaffe...

- Tyvärr, vi har inte startat bryggaren
- Va!? Menar ni att vi inte kan få kaffe?
- Jo, visst... men eeehhh det tar nog 10 minuter
- Ja men då väntar vi.

Kaffe!! På en restaurang klockan 19.00... men hallå! Sen var det dags att till kaffet ta dessert, då var glassen i maskinen slut...

- Är glassen slut, frågar den glada servitrisen
- Ja, det verkar så
- Ja, det är den för att vi skall fylla på mer nu... det tar 10 minuter

OK... vi väntar tålmodigt, både på kaffet och glassen. Efter en stund kommer kaffet och hon frågar om vi vill ha socker eller mjölk?
- Ja, tack lite mjölk
Efter någon minut är hon där igen med en liten gräddsnipa med mjölk på botten.
- Tyvärr, mjölken var slut... vill ni jag skall gå och köpa ny?

Hur mycket kan ta slut på en kväll? Var det för att vi inte beställt bord kan man ju då undra. Men men, när vi sen skulle betala ville hon att man själv skulle knappa in vilket belopp man ville betala (för att försöka få lite dricks förmodligen). Det har jag faktiskt aldrig varit med om innan att man skall knappa in beloppet själv... oavsett så knappade jag in direkt på kronan. Ingen dricks från mig idag

Rätt eller fel? //Farmskan

PS! Lyckades krama stor-sonen utan tårar och önskar honom all lycka till med sitt nya jobb och sitt nya liv i Basel... det är inte så långt till jul när vi ses. Alla barnen är hemma då... Tjoho!!!

Nya städmetoder

Har ni någon gång försökt att tvätta en 2-rums lägenhets golv med en Wettextrasa och Ajax?? Inte jag heller förrän idag och jag hoppas det var sista gången också. Anledningen till detta tilltag var att jag efter jobbet idag for upp till Växjö för att bistå stor-sonen i de sista städbestyren inför flytten till Basel. Lägenheten var tömd av flyttfirman och besiktning var beställd till klockan 7.



Städsakerna bestod av 3 wettextrasor, Svinto, Ajax, Fönsterputs samt två rullar toapapper. Att tvätta fönster och sen torka med toapapper är ingen hit... ingen idé ni provar, bara lita på mitt ord. Men allt går med lite vilja och glatt humör och lägenheten blev städad till slut. Att sen besiktningen tog exakt en och en halv minut var kanske en befrielse. Klockan 7 var det ju dessutom lite skymning ute och det gjorde nog underverk med fönstren...

Och nu sitter vi här och har bara några timmar kvar innan sonen flyttar iväg till Basel och sitt nya spännande jobb. Verkligen en jättechans och det är inte utan att jag är mäkta stolt över honom. Får bli lite avskedsmiddag imorgon och jag skall försöka att inte lipa alltför mycket när han åker.

Bilen lastad till bredden av lite nya möbler till arbetsrummet så just nu håller maken på som bäst att montera ihop det hela... han är duktig han!

Ny vecka och full fart direkt... gott  //Farmskan

PS! Jag beundrar, från djupet av mitt hjärta, personer som har tålamod att köra 7 km under tillåten hastighet...

Artros? Jag?

Jag har ett ömt långfinger som till och från under det senaste året pendlat mellan att vara megasvullet och mindre svullet. Idag har det varit värre än vanligt och knogen (heter det så?) är grymt stor och jag kan knappt böja fingret. Buhu!! Träffade på kusin P hos farmor Signe idag på morgonen och hon upplyste mig om att jag fått Artros. Jag? Artros? Känns tråkigt och jobbigt. Himla käckt att det är långfingret man inte kan böja också...



Läste lite om det och det verkar ju vara vanligt hos kvinnor i medelåldern...

Farmor Signe lider då inte av varken Artros eller något annat så det är i varje fall inte från henne jag ärvt det hela. Hon tar på sig strumpor och slänger med benen som vilken pigg 20-åring som helst. Däremot har hon svårare för att förstå den nya tekniken. Kusin P hade med sig sin dator och visade kort från Kreta.

- Ni får vara rädda om bilderna där inne så de inte går sönder
- Jadå... det är vi
- Vippa en filt om dom så de inte skadas

Sötis farmor! Nu fyller hon 99 år den 11 oktober. Då blir det kalas med tårta!

Maken är ute och springer och själv har jag fått två nya kassar med kläder. Skall gå på och börja prova och se om där är något som passar.

Gimme, gimme, gimme...  //Farmskan

Medelålders

När blir man medelålders?? Hörde häromdagen på radion att en "medelålders man voltat med sin bil" och då började jag fundera på hur gammal den här mannen egentligen var. Förmodligen runt 45 och då är man ju oundvikligen där... i medelåldern. Fy vad hemskt det låter... fast det kunde varit värre man kunde ju varit från stenåldern.

I torsdags kväll hade vi en skön "ta hand om dig-kväll" med lite smink och hudvård. Kompisen Lena var här med sina grejer och i vanlig ordning fixade hon plock av ögonbryn och sålde in en massa nya färger för ögonen. Som en kul grej (var det så kul egentligen?) så tog vi före-och-efter bilder... ha ha ha.

 

 

Rita... vilken förändring! Själv ser jag likadan ut både före och efter... Ikväll är vi hundvakt och då blir det nog att vi tittar på SALT med Angelina Jolie

Du måste finnas!  //Farmskan

Nu åkte den ut

Halli Hallå... tillbaka i cybervärlden är jag! En ny dator är inhandlad på Elgiganten idag eftersom den gamla helt enkelt vägrade att starta igår. SÅ TRÖTT MAN BLIR!! Som tur var hade jag sparat undan alla bilder och annat "viktigt" på min externa hårddisk men ändå.... Jag är inte världens bästa på att fixa sånt heller med bredband, e-postkonton och annat tjafs som behövs. Men nu är jag åtminstone ute på internet igen så får väl resten lösa sig efter hand.

Trädgården har fått sig en omgång både av mig, maken, lilla dottern och en fullständigt toppad hund vid namn Ramsey. Han har brutit pinnar, jagat löv och skällt på krattan så nu är han helt utslagen och ligger här och snarkar. Och det känns faktiskt i ben och armar på en annan också.

Skall återgå till installationen men vill önska er en trevlig lördag!

//Farmskan

J...vla dator!!!!

Imorgon får vi besöka elektronikaffären.
Jag hatar det

//Farmskan

Dags igen

Godkväll!

Halva veckan har gått redan och snart är det dags för helg. En helg som inte är uppbokad över huvud taget och det är underbart. Hoppas på fint väder så jag kan vara ute i trädgården den mesta tiden. Behöver dela en massa växter, flytta runt, plantera om och hösta i största allmänhet. Skönt att få det gjort.

Har varit i Lund två dagar nu och sen jobbat hemifrån idag. Haft bra möten som kommer att hjälpa till att driva saker framåt och då är jag nöjd och glad och full av energi. Måndagskvällen var vi hemma hos den nygifta fru Berneblad som bjöd på något jag aldrig tidigare ätit, korngryn kokta i tomatsås. Det var himla gott men förmodligen inte något som jag kommer att ta upp på min matlagningslista. Jag är inte så bra på sånt nämligen... Till det var det ugnsbakad lax som också var jättesmarrig.

Sen igår fyllde svärfar år och då blev det kalasmat igen... smörgåstårta och till efterrätt äppelkaka och vaniljsås. När vi åkte hem stod maten ut ur öronen på oss och vi får verkligen skämmas. Vi kan inte hålla i kaloriintaget riktigt som vi önskar så nu är det dags igen... fasta och påsar en vecka framåt med start idag på morgonen.



Hörde idag att man skulle mäta maghöjden när man låg ner... max 20 centimeter fick man ha. Fram med linjalen!

Har kommit in på Högskolan!! Tjoho!! Så nu är det dags att försöka komma in i studielunken igen. Ligger ju lite efter övriga gänget nu så det får väl bli lite rivstart och inlämningar så fort böckerna kommit. Men sjukt kul skall det bli.

Ha en skön kväll... jag skall festa på lite kaffe  //Farmskan

Dagen efter kvällen före

Om valet kan man tycka mycket men personligen förstår jag inte mig på folk som visar sitt missnöje på det sätt som skedde igår. Det känns trist när man vet att bakom den enda fråga som de driver finns precis ingenting!! Varken finansiering eller geniknölar...



Farmskan hörde också följande idag

Reportern till SD-representant:
- Vilken skattesats har ni i den här kommumen?
- Skattesats..?? Runt 3 kanske
- Runt 3, hur menar du då?
- Eller det var kanske 300...

Svenska folket har talat... och med det är det punkt och slut på val-debatten!

//Farmskan

Man kan

vara paranoid och så kan man vara PARANOID!!

Dagens mest paranoida fråga kom från en dam:
- Kan ni kolla vad jag röstat genom att göra en DNA-analys av mitt saliv?
Sex fågelholkar stirrar tillbaka
- Ja, jag tycker ni borde ha sådana där "fuktare" så man slapp lämna DNA-spår
- Jo, eehhh... det var en bra idé. Den skall vi förmedla
- Ja, man vill ju känna sig säker i detta samhälle.

Absolut... man vill känna sig säker i detta samhälle!
//Farmskan

Golvet på plats

Efter en skön kväll med lite mat, vin och en bra film (Taken) så vaknade jag av att kaffedoften spred sig i huset och maken som stod i farstun på väg att fixa frallor.

- Har du varit uppe länge? frågar jag
- Nja, en kvart... jag var tvungen att besöka en sanitär anläggning
- OK... är den humanitär för andra nu då?
- Ja, jag använde södra anläggningen (=källaren). Uppe i norr blåser fortfarande fräscha vindar...

Ja, så roliga kan vi vara en vanlig lördagsmorgon!

En och en halv timmes skön massage på en fruktansvärt stel rygg gjorde gott vill jag lova. Och efter det en snabb sväng inom Röda korsets lilla butik. Ärendet var att hitta en liten porslinsfigur till farmor Signe, helst en dam och helst en som man kunde stoppa en liten blomma i. Och det fanns... en liten dam gjord i mörk porslin eller lergods! Till det facila priset av 20 kr.

- Oj, vad söt den var, säger farmor
- Ja, den är fin
Tyst en liten stund...
- Hon är mörk men människor kan ha vilken färg som helst nu för tiden...



Hennes numera enda tand i nedre gommen är fruktansvärt lös. Just därför kan hon inte heller använda sina nya tänder eftersom de skall fästas i denna enda tand.
- Jag rengjorde den idag... hittade både bröd, korv och ost
Jag skrattade så jag grät!

Maken har lagt golv i det kombinerade TV- och arbetsrummet. Riktigt fint har det blivit... så nu skall jag koka en god kopp kaffe till honom och sen får vi börja bära möbler igen.

Imorgon... Val och 15 timmars jobb. Kul!  //Farmskan

Fredagskvällen bubblar

det i blodet man är... trött efter veckans jobb. Dagen började sådär med att vi försov oss... och det mina vänner händer näst intill aldrig i det Farmska hemmet. Jag hade lagt mig hyfsat tidigt men maken hade myror i brallan och en massa mer energi kvar. Han kröp inte ner i sängen förrän halv ett och då vaknade jag och kunde inte somna om. Till slut av ren utmattning somnade jag för att vakna av att klockan ringde.

- Ska du gå upp nu, frågar jag
- Ja, men jag sätter fram klockan 10 minuter till

OK... nästa gång jag vaknar tycker jag det är ganska ljust och kollar klockan. Tjugo minuter över sex... GAAHH!!! Då hade han ställt den två timmar framåt istället. Det blev till att åka iväg utan att äta frukoost eller bädda och det händer inte heller i det Farmska hemmet. Men men... även solen (=maken) har sina fläckar (*ler*). Fru Ekdahl som just nu är konstant hungrig förbarmade sig över mig och delade en smörgås och lite juice med mig.

Dagen har passerat med både stort och smått och nu är helgen här. En helg som innebär jobb med valet. På tal om valet så ringde telefonen i eftermiddags och en kille frågar om jag inte tänker hämta valmaterialet till mitt distrikt. Ridå!! Det hade jag totalt glömt bort... lätt pinsamt. Hade ju varit snyggt om man hade fått skicka hem alla på söndag för att man inte hade röstlängd och material. Fick snällt locka med mig min medpassagerare och dra iväg till stan och skämmas. Och ja, även denna sol har sina fläckar (*skrattar*)



Maken har dragit igång stora golvläggarprojektet och vi har precis burit ut en massa möbler och bråte ifrån arbetsrummet. Han är lite speciell min make... antingen av eller på. Är han av så är han av så in i norden och är han på så har han energi så det räcker och blir över till vilket liten by i Norrland som helst. Men det är väl bra att det blir av nu, själv tänker jag lägga mig på massagebritsen hos den lilla thailändskan imorgon bitti. Världens bästa start på helgen!

Vi är inte ens på samma planet!  //Farmskan

Datorn krånglar

Kanske dags att äntligen köpa en ny?? Men det är ju så förbenat krångligt när man skall installera allt om igen, e-postkonton, bredband och krypteringar. Jag hatar det!! Tror jag skall begära ett RIT-avdrag och betala någon liten IT-fantast till att fixa det.

Annars skall jag bara sitta ner i stolen idag, dricka mitt rödvin och njuta av stillheten. Maten hämtade jag på Ban Krua Thai och det som är bra med det är inte bara att det är otroligt gott men också räcker till flera dagar! Det är bra service det...

Tänker på dig Jofa!!  //Farmskan

Heja Skåne!

Telefonen ringde 04.08...
- Det har gått bra inatt så vi behöver inte ha något möte.
- Eehh, OK
Vet inte vad som var värst... att ha klockan ställd på 04.25 för att gå upp till ett telefonmöte eller bli väckt 04.08 för att tala om att det inte blev något möte. Hmm... maken blev klarvaken och steg upp. Själv snurrade jag varv efter varv innan jag insåg att jag också lika gärna kunde gå upp. Tur det inte är releaser varje dag men otroligt gott att det gick bra.

Och så... Tack Helen för tipset... jag behövde lite goa skratt


I nästa säsong av Hipp Hipp hoppas jag att de gör en parodi på Marie Sandgren på Radio Kristianstad. Henne kan man nämligen också skratta åt otroligt mycket. Hon pratar med samma inlevelse om både kronhjortars bröl och eldsvådor och hon lanserar nya ord på löpande band. Häromdagen fick vi lära oss ordet "människotrakter"... kändes som hon läste lite ur en version 1.2 av Djungelboken.

Nyligen uppstigen från ett varmt bad... så gött! Är på bättre humör idag och börjar så smått ta mig upp ur den djupa håla jag ramlade i igår... den var röd på insidan.

Ikväll kommer stor-sonen hem för en kort visit för att imorgon bitti flyga till Basel och försöka hitta en lägenhet. Hoppas det blir bra nu med allting... den ene åker och den andre kommer hem. Dottern har snart avverkat sitt år i USA... bara 40 dagar kvar.

Chip Chop //Farmskan

Hon kommer med solsken

Hon har precis lämnat det Färmska hemmet... bästaste Lena kom när det var som mörkast med "solsken" till mig (=ström). Att strömmen gick precis när jag skulle börja kvällsjobba var liksom bara det perfekta slutet på en riktigt dålig dag... man tyckte det kunde inte bli värre men så fel jag hade. Men se... då kommer Lena och hälsar på och precis när hon knackar på dörren kommer strömmen tillbaka. LOVE YA!



Varför blev det då två dåliga dagar i rad... ja, ibland är det bara så. Man vill bara skrika rakt ut, strypa den "icke-service-intresserade" killen på Bilcity, sätta fyr på E-off och skruva av alla däck på Vägverkets fordon. Men jag har nu intagit en god kopp kaffe, skall snart sätta mig ner framför TV:n. Imorgon är en annan dag... och den börjar tidigt. Telefonmöte 04.30, gäsp!!

En liten anekdot är följande:
En av mina kollegor har besök ifrån vårt systerföretag i Ryssland. De kom förbi och skulle hälsa när jag var på mitt allra mest strålande humör i eftermiddags. Jag frågade hur dagen hade varit och om hon var nöjd med det hon fått se och jo... det var hon. Sen sa min kollega att de imorgon skulle åka iväg och träffa några leverantörer.
- Då skall du inte vara med på mötet imorgon?
- Nej, vi åker redan vid 8
- OK, men då vet jag
På resan tillbaka till hotellet frågar hon
- Är det verkligen Ok att vi åker, din chef verkade inte så glad
- Jo, men det är OK
- Men hon lät rätt arg
Tror min kollega skrattar fortfarande åt att jag skrämde den stackaren...

//Farmskan "killer-blick"

Besviken...

Idag är jag besviken och less...

Men den här reklamfilmen är bara så söt...



Det blir inte bättre än så här idag  //Farmskan

Stökig natt

Det var en otroligt dum idé! Med tanke på mina "terrorist-nojor" och flygresor så var det en otroligt dum idé att igår sätta sig framför TV:n och se filmen United 93. Det var ju årsdagen för 11 september-dåden och det var mycket sånt igår... vilken otrolig grej egentligen när man tänker tillbaka på det! Och i våras stod jag vid Ground Zero i deras museum och grät över de gripande berättelser som fanns där... Usch och fy!!



Men om man nu vet hur nojig man är (och förmodligen kommer att bli än mer efter den filmen) så var det ingen bra idé att titta på den och sen tillbringa halva natten med att hyperventilera och ha ont i magen. Fast det gjorde inte så mycket att jag var vaken heller för det var ett himla stök i lägenheten under natten

* Först ringer Moderns "lille vän" strax innan 12.
* Sen skickar lill-dottern ett SMS runt halv 2.
* Modern skall stänga fönstret och välter ner samtliga saker i fönsterkarmen.
* Modern skall gå på toaletten och vill inte tända för att inte "störa". Lyckas tappa toalettrullen och måste tända för att hitta den och slår då huvudet i en hylla och alla saker ramlar ner...
* Grannen ovanpå skall åka till Kreta och avfärd är halv 4, det hördes!

Jodå så att... hoppas det är lugnare i lilla Everöd i natt.

Maken är förkyld och själv känner jag mig allmänt "kåsen"
//Farmskan

1 paket kräftor

Och så var det helg igen... hej, vad det går! Körde med makens lilla röda bil till jobbet eftersom han skulle hämta släp inför Göteborgsresan. Måste säga att det är en viss skillnad framförallt på ljudnivån. Men då hittade jag en fiffig grej och det var att stereon ökade och sänkte ljudet beroende på varvtalet på motorn. Maken säger att det är omöjligt men så var det faktiskt. När jag skulle svänga in mot Älmhult så sänktes ljudet på stereon automatiskt... Vilken grej!

Hade en bra dag på jobbet och jag måste säga att jag är stolt över det jobb gänget gjort med budgeten. Well done vänner! Körde hem lite tidigare och svängde inom farmor Signe. Även Pia och Jan(a) var där och hälsade på. De skulle åka till Kreta idag och den informationen dissade farmor med följande mening:
- När man är så gammal som ni tycker jag man kan vara hemma!
Jajamen... så är det. Sen fick jag mig en liten avhyvling för att jag tappat hennes porslinsfigur i golvet så den tappade huvudet. Nej, det har jag verkligen INTE gjort, jag såg däremot att huvudet saknades. Men det argumentet viftades bort med orden: Jodå, du tappade den i golvet... Tur det inte var någon värdefull figur då.

For till Manne och Lasse på kvällen för lite kräftskiva... i och för sig var det bara jag och Lasse som åt kräftor så det blev ett paket var (vilket känns i tänderna idag när man knäckt klor...). Det är så jäkla gott och komma hem till Manne och se hur bra hon har det (*njuter*)... och sen är det skönt att man kan vara sig själv helt och hållet och dricka rött vin till kräftorna, ha ha ha. Men till nästa gång har vi nog lärt oss att inte ha kräftskiva en fredag efter en veckas jobb, vi var rätt trötta framåt kvällen när vi kröp i säng i deras gästrum.

Vaknade ett par gånger av att maken snarkade och när man då öppnar ögonen och ser att han redan ligger på sidan så inser man att där finns ingen ljusning på den fronten. Det roliga är också att den begynnande förkylning som jag gått och burit på i veckan och väntat på skulle bryta ut, istället bröt ut på honom... Men man skall ju dela med sig säger dom



Idag är vi i Göteborg och bär och bygger ihop soffor till Modern. Det blev riktigt, riktigt fint när vi väl fick ihop allt. Just nu drillar hon maken med andra små "snickar-saker" som hon tycker han skall fixa. Han är duktig min man!!

//Farmskan

Nymassagad

Börjar med att säga GRATTIS till Paps & Babs som har 5-årig bröllopsdag idag!



Nymassagad är jag och det var verkligen precis vad jag behövde idag. Kände mig stel, ont i huvudet och allmänt uppjagad i kroppen. Men nu, tack vare Bottans magiska fingrar och en rejäl ansiktsmassage, känns det bättre. Tack vännen!

Jag får i och för sig skylla mig själv... har man två heldagar en vecka med planering så hinner man inte så mycket annat plus att man får en massa "att-göra" med sig från mötena också. När vi skulle gå hem idag så sa jag till mina kollegor att jag önskade att klockan var halv åtta och jag hade en hel dag till på mig.
- Du är fan dum i huvudet, fick jag till svar
Ja, så är det förmodligen...

Utbildning igår inför valet på Rådhuset. Inget nytt under solen utan det är samma regler som gäller som för alla andra val, och skönt är väl det. Krångligt nog ändå att minnas allt när det går fyra år mellan gångerna. Men roligt är det och denna gången är vi några stycken extra så det blir nog inte så drygt.

Imorgon är det fredag... YEAH!! Kräftskiva på kvällen hos Manne och Lasse och sen på lördag morgon kör vi vidare upp till Göteborg och Modern. Soffan skall på plats. Sova får man göra i ett annat liv... På tal om att sova så skall jag försöka väcka den snarkande hunden som ligger i min hall och höra om han vill gosa lite.

//Farmskan

En bra dag

Jag är trött, men behagligt och skönt trött efter en bra dag på jobbet. Planering, aktiviteter, diskussioner... allt som jag gillar med ett gäng som vill.

Imorgon blir det en långdag till... först heldag i Malmö med jobbet och sen utbildning inför Valet på Rådhuset på kvällen... hej och hå vad det går.



//Farmskan

Tvillingar

Började dagen med ett besök på sjukhuset för mammografi... Att något så nyttigt kan vara så oskönt!! Hade det varit en manlig undersökning hade man definitivt hittat ett annat sätt att undersöka de delarna på, det kan jag lova. Jag menar med tanke på att en manlig förkylning är så mycket värre än en förlossning så hade man sett till att lösa det på ett annat sätt. Men nu är det gjort och det är bara att vänta på resultatet och hoppas på det bästa.



En hel kasse kläder till Farmskan från MQ-Lotta kom igår... byxor, tunika, toppar och jeanskjol. Tyvärr passade inte allt men tillräckligt mycket för att jag skall känna mig helnöjd. Nu skall jag se om jag kan förära någon annan det övriga. Brukar inte vara något problem (*ler*)

Lill-sonen skickade följande klipp till mig. En intervju som gjordes efter en match där kommentatorn under hela första halvlek förväxlat honom med en annan spelare. Här vill han släta över sitt misstag...



Dialekten går åtminstone inte att ta miste på... du får skrika mer på planen Tia

En budgetdag har det varit idag. Mycket siffror blir det men man vill ju gärna vara säker på sin sak så man slipper stå där med skägget i brevlådan. Imorgon är det en heldag med hela gruppen, planering inför 2011... spännande

//Farmskan

Balkan Restaurang

Golvet blev inte riktigt färdigt. Naturligtvis fattades det några plankor plus att det strulade lite i valvet... typiskt. Men huset de bor i har ju inte direkt raka väggar heller. Men lill-sonen var duktig och han kommer att fixa ihop det sista lätt som en plätt och snyggt blev det också.

När stor-sonen dök upp igår, lätt förgrymmad efter förlusten i fotboll, så drog vi ner på stan för att äta på Balkan Restaurang. Med det namnet så förväntar man sig ju inte att två kineser skulle stå innanför dörren men det gjorde det. Vi slog oss ner och fick menyn... de flesta gick på kött men svärdottern var lite sugen på spättan.

- Vad ingår till spättan?
Det som sedan följde är inget jag är direkt stolt över.
Servitrisen svarade men det var ingen vid bordet som över huvud taget förstod någonting av det hon sa... vi tror att spättan var slut och att... ja, någonting annat. Här började det rycka i min mungipa, oförlåtligt jag vet!!
- Då tar jag lövbiff, säger svärdottern
Då bröt jag ihop och fick hela bordet med mig
- Pissasallad?
Hon fick inget svar kan jag säga...

Efter maten när man väl lugnat ner sig så kom vi till desserten

- Vi tar Banana Split
- Med cocolaaa sås?



Ni förstår att jag inte var så populär när jag åter igen brast ut i gapskratt.
Får skylla på trötthet...

Efter en trevlig kväll kröp jag och maken åter ner under täcket på den uppblåsbara madrassen, bara för att inse att den nog behövdes blåsas upp lite till. Inga problem, enkelt att bara vrida på ventilen. Sen la vi oss igen och sov i en halvtimme, då vi åter vaknade upp halvvägs ner på golvet. Ett nytt tag med ventilen (som säkert väckte hela huset) och så försökte vi igen. Efter två försök och bara lite sömn tog vi våra täcken och la oss på soffan. Slutet gott allting gott och äntligen fick vi lite sömn

Nu är vi hemma igen, tvätten snurrar och maken fixar med bilarna.

//Farmskan

Golvläggarhelg

Befinner mig just nu i Motala hos lill-sonen och hans otroligt förkylda sambo. Febrig och snorig är hon och jag hoppas jag slipper ta med mig de bacillerna hem. Igår kväll när vi kom upp hade de gjort god indisk mat som vi käkade samtidigt som vi såg Sverige klå Ungern med 2-0...  Vilken match! Och vilken förändring på laget... nu händer det ju lite.



I morse var vi uppe lite för tidigt för lill-sonens smak men man kan ju inte sova bort en lördag heller. Vid frukosten blev det beslutat att "japp, vi river ut golvet i kök och hall och lägger in nytt". Maken fick på sig snickarbältet och nu håller han lärlingskurs med lill-sonen där nere. Blir jättefint verkligen.

Ikväll kommer även stor-sonen upp och då blir det utgång på någon restaurang (om Madde är piggare förstås...). Sådana här helger gillar jag!

//Farmskan

Titta det funkar!



Tra la la la...

Tyvärr är det inte jag utan min svärdotters föräldrar (som också var dom som fixade vår fälla) som haft en lyckad jakt. Men ändå!!

//Farmskan

PS! Jag ber alla mullvadsvänner om ursäkt...

Hallå Trafikverket

Trafikverket behöver omedelbart hjälp! De behöver hjälp med struktur, logistik, prognos- och resursbemanning samt lite "hur-blir-det-bäst-för-bilisterna" strategi.

Fråga 1:
Varför börjar man vägbyggena klockan 7 på morgonen när ALLA (säger ALLA!) är på väg till jobbet? Detta kräver då flera vakter, följebilar m.m. bara för att trafiken är tät istället för att vänta till klockan 8 och låta allt flyta på lite lättare.

Fråga 2:
Hur många anställda behöver man egentligen för att köra en följebil fram och tillbaka på en sträcka av 780 meter? Jag tycker två man i bilen är åtminstone en för mycket... men jag kan ha fel. Att sen man ser ungefär 10 till som antingen sitter på ett staket, hänger på en spade, flyttar en kon... det är säkert bara för att man inte riktigt har kommit igång med det "riktiga" jobbet...

Fråga 3:
Var hittar man alla de "goa" människor som står vakt?

Fråga 4:
Varför låter man köerna bli så långa som möjligt innan man byter körriktning, istället för att släppa fram 20 åt gången och få större flyt. Att sitta 13,5 minut på morgonen och vänta är inte kul... och kön är flera kilometer lång bakom en med bilar. Tröstlöst!

Fråga 5:
Hur tänkte man när man planerade av- och påfarten i Nöbbelöv? Har någon av de som byggde den någonsin provat att köra där för att se hur det blev (det vill säga mindre bra)

Fråga 6:
Varför bygger man alla busshållplatser nu inne i byar tillsammans med en refug? Vi har en sådan i byn och det innebär att man blir stående bakom bussen (om man är laglydig) alt. kör om på fel sida om refugen... Livsfarligt!

Och sist men inte minst... hur många vägbyggen kan man egentligen ha uppe och igång på riksväg 23 på en och samma dag?



Om jag är trött? Sådär faktiskt... //Farmskan

En liten räka

Hörde idag att bara genom att vara så förbränner man 2.000 kalorier per dag. Och då menar jag genom att bara vara människa, sitta, stå, gå och äta.... inte träna. Det är ju lysande! Tills jag kom på att jag förmodligen just nu har ett intag av runt 7.000 kalorier om dagen (vilket inte precis gynnar mitt mål att inte växa mer).

I samma program meddelade man också att man förbränner mer kalorier genom att skala räkorna än att äta dom. Så om man bara åt räkor skulle man till slut förmodligen dö av svält... självmordsdieten kallade dom det. Men några veckor kanske?? Hmmm... man skulle nog vara rätt smord om händerna.



Gud så mycket dieter det finns, när det enda som egentligen krävs är att man har rätt balans mellan intag och uttag. Så enkelt men ändå så svårt.

Måste ju också säga GRATTIS till lill-sonen och hans Borens IK som vunnit serien och nu går upp i 3:an (och det utan att kasta sten och burkar Håkan!). Stor-sonen och hans Växjö BK kämpar fortfarande för att ta hem segern i sin serie. I fjol snubblade man på mållinjen och i år har man legat i topp hela våren men nu börjat tappa... kom igen nu, sista rycket!

I helgen blir det "familje-helg" i Motala och lite mys tillsammans allihop innan stor-sonen tar sitt pick och pack och drar till Basel. Känns både jobbigt och spännande men det är ju en fantastisk möjlighet för honom. Basel ser ju dessutom ut att vara en trevlig stad som vi säkert kan besöka snart... (*ler*).

  

Annars? Jo, det har varit en intensiv dag... men jag vet att det blir bra!

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0