Hej då 2016 - Välkommen 2017

Knappt 10 timmar kvar av detta år, och det nya pockar runt hörnet. Ser fram emot det så mycket och hoppas det skall bli ett helt underbart år för nära och kära, vänner och bekanta och givetvis framförallt för min familj. Att de får vara friska och ha det bra, vara lyckliga. Snart blir jag ju faster för första gången dessutom vilket känns spännande. För egen del hoppas jag på ett spännande 2017 och att jag får fortsätta min galna aktiekarusell (*ler*)

Ikväll väntar en kväll med goda vänner, lite spel, god mat, skratt och dans... precis som det skall vara! Maken vilar sig i form just nu och själv skall jag ta en sväng med vattenkannan
 
Vi önskar er ett fantastiskt Gott Nytt År, gör det bästa av det!
 
Kramar //Farmskan
 

Summering del 2

Medan maken förbereder kvällens lasagne ute i köket så passar jag på att summera sista halvåret av 2016...
Juli:
Semester med huset fullt av barn och barnbarn. Hamnfest, Tysklandsresa, Stockholmstripp, Grannfejd och annat skoj. Trapporna inomhus målas och blir hur fina som helst. Födelsedagar för Mila, Madde, Tessan och Maken (som fick en Rune i present). Här i vår familj är det bara födelsdagar på sommaren och vid jul typ... Jag och maken tog också våra två största barnbarn till Bakken. Mysfaktor hög!

Augusti:
Hösten drar igång med jobb igen, Farmskan blir utsatt för vägpirater på vägen. Otäckt! En del barnpassning, besök av vänner och mat i hamnen för att avrunda sommaren. Maken får allergichock, Brorsan meddelar babyankomst och kräftskiva hos våra nya grannar och med vännerna... samma helg! Man är för gammal för det. Augusti avslutas med hygge hos chiiifen i Ugglarp

September:
Underbar kalashelg i Motala där Lily blev 4 och Noah blev 1. Så härligt! Två härliga dagar med hela familjen där det var god mat och lite spel på kvällarna. Jag och mitt team har stor presentation på jobbet som gick otroligt bra. White party hemma hos vänner väldans kul. Pubkväll på Sirius, Växjötripp och 19-årig bröllopsdag... och så beställde vi nya fönster till huset.

Oktober:
Årlig läkarbesiktning för Farmskan, Paps och Rolf firar födelsedagar och vår trollhassel blir såld till blomsterhandlaren... nåja, en liten bit finns kvar (*ler*). Lill-tösen kommer hem några dagar och vi bara käkar och pratar. Besök av stor-sonen också och så besöker jag Nottingham med jobbet, i Robin Hoods fotspår.

November:
Farmskan blir rödhårig igen, vi får våra fönster på plats (skitsnyggt!) och så firar vi dop och bröllop i Portugal för stor-dottern och Rui. Teamet byter medlemmar, en går på mammaledighet och en ny kommer in. En kille denna gång, en tupp bland hönorna. Jag vinner 1700 kr på travet, fyller år och så avslutar vi månaden med en härlig fest här hemma för vännerna

December:
Julbord på slottet, julshow på teatern, julfest med jobbet och mer jul här hemma... Älskar det! Min chef säger upp sig och jag är i chock! Vi tackar av lite kollegor med Boule, vi besöker lill-dottern i deras nya lägenhet i Vimmerby och tro det eller ej... men vi vinner nästan 20.000 kr på Lotto. Adventsmingel i Fårabäck, julfirande här hemma och i Växjö och snart en nyår med vänner

Så här blev alltså mitt 2016 och som vanligt både upp och ner
Men så är det i livet och oavsett så brukar man landa på fötterna
Nästa år blir ett nytt år... nu gör vi det bästa av det
 
Kram //Farmskan
 

Dags att summera år 2016

Otroligt men sant... julhelgen som kom och gick snabbare än blixten, är passerad och vi åker med rasande fart mot ett nytt år - 2017. Tyckte precis att vi firade Millenium, att det är hela 17 år sen känns helt magiskt. Detta nya år kommer förmodligen både med glädje och sorg, utmaningar och nya äventyr så det är bara att sätta sig, luta sig tillbaka och åka med.... men först en liten summering som traditionen sig bör av 2016
 
Januari:
Vi köper huset i Åhus och lägger samtidigt ut stugan till försäljning. Viss ångest hos Farmskan men den försvinner snart när inredningstarmen får ny energi. Lite förkylningar för oss båda men vi lyckas ändå packa både hemmet i stan och i stugan i lådor.

Februari:
Stugan säljs till "Ove"... borde kanske tänkt mig för. Förkylningen i januari blev till influensa i Februari och Farmskan ligger däckad. Missar spännande dagar men vågar inte chansa eftersom det denna månad också är SEMESTER i Thailand med goda vänner! Underbart är bara förnamnet. Portugal familjen flyttar hem till Sverige och bosätter sig i Falun.

Mars:
Semestern fortsatte en bit in i mars sen var det dags att hoppa in i ekorrhjulet igen. Stugan överlämnades till nya ägare, en tur till Falun på agendan, och dessutom firade svärisarna Diamantbröllop. Påsken firades med familj och vänner och vi fick stifta bekantskap med stor-sonens flickvän. Och bäst av allt... renovering i huset påbörjad!

April:
Dags för inflyttning i huset och vi trivs som fisken! Eftersom allt småplock flyttats i omgångar tog det bara två timmar att tömma allt i lägenheten. Tipp topp! 18:e gången som Farmskan flyttar så man har ju lite vana. Mycket resor med jobbet, Mega event i Borlänge, konferens i Köpenhamn och sen besök på varuhuset i Umeå. Hej och hå!

Maj:
Vi öppnar poolen... så gott! Brorsan fyller 50 och firas med galej. Räknar ut att jag ägt och köpt 13 soffor... OMG! Vi ger oss på vår igenvuxna trädgård och hyr container för allt skräp, kom ändå knappt en tredjedel. Mila tar sina första steg och jag fick vara med.

Juni:
Vi river yttertrappan och snickarna är där och gör en snygg entré. Vi passar barnen, Farmskan köper cykel (ja, en till Lily också) och så jobbar mitt team ideellt med att packa ryggsäckar till flyktingbarn. Känns bra. Sommarfester och mysigt besök på Tivoli. Och så byter vi ytterdörrar... hur snyggt blev inte det
 
Så var första halvåret summerat... imorgon kommer resten
Ha en skön kväll vänner, själv drar vi till Yngsjö för lite kvällsmat och hygge
//Farmskan

Liten blir stor

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Lillans födelsedag, hurra hurra hurra!!
 

Vår minsting som nu fyller otroliga 24 år... oj oj vad tiden går! Hanna med det stora hjärtat, arbetsam och målmedveten, tränar och äter nyttigt och sunt, lagar god mat, inreder och grejar med sin lägenhet och framförallt... som har hittat sin själsfrände i Josef. Vi älskar dig!
Bilden tagen i London när vi firade makens 50-årsdag, så himla kul vi hade det och så lyckat att vi alla kunde vara med och göra denna resan ihop. Family Taikon on tour liksom (*ler*)

Tre dagar kvar av 2016 sen väntar ett nytt, förhoppningsvis spännande, år!
Dags att summera!
//Farmskan

Det var det...

Annandag jul och lugnet har hägrat sig över hemmet igen efter gårdagens kalkonsammankomst. Vi har till och med hunnit med en runda in på rean och faktiskt fyndat en del. Och nu sover ungdomarna framför TV:n och stor-sonen skall strax ge sig iväg och hälsa på lite folk innan det är dags för gemensam middag ikväll. Och sen är julen slut... otroligt men sant. Den kom och den försvann fortare än fort.
 
Julafton tillbringades hemma hos Modern och Rolf med god julmat och klappar. Så mysigt att bara komma iväg och få sitta ner vid dukat bord. Efter juldagsfrukost drog vi hemåt för att förbereda kalkonmiddag och strax blev huset fullt. Fullt ös på töserna och det var lite som stor-sonen skrev på sin Instragram att de ord man hörde mest var Aj Aj, inte röra den, akta där Mila, sitt ner, nej inte slåss, spring inte i soffan... och jag bara älskar det. Även om jag givetvis förstår att de är trötta.
 
Men som sagt, idag drog de hemåt igen allihop och extrasängar packades ner i sina fodral och dammsugaren fixade alla smulor och gamla kalkonbitar... (*ler*)

Så god fortsättning på er alla!
 
Som traditionen sig bör kommer här årets hunklista:

På plats nummer 5... amen alltså... mums!
Mc Dreamy... kolla ögonen! Det blir en fjärde plats

Jodå... han är med i år också... Slurp nummer 3

Mumsbiten på andra plats... Jon Snow och så som vanligt på första plats...
Världens sexigaste man... alla kategorier... Hugh my man!
//Farmskan

Årets julklappar

Dan före doppardan och det är snart dags för lite uppesittarkväll här i det Färmska hemmet. Kalkonen är förberedd och ålen är inköpt så vi ligger väl i fas. Stor-sonen är hemma så det blir vi tre musketörer här hemma framför Bingolotto och På spåret ihop med glögg, lussekatt och kanske lite annat gott. Tror maken faktiskt lovat honom en slurk av den nyinköpta whiskeyn från Ven...

Som traditionen sig bör så delar jag ut lite klappar så här dagen före dagen

Maken: Starkare dörrkarmar
Modern & Rolf: Hugade spekulanter och toppenlägenhet
Paps & Babs: Ett lugnare år utan obehagliga överraskningar
Brodern & Elin: Ett underbart första år med knyttet
Hanna & Josef: En egen restaurang
Elin & Jens: Världens bästa resa... äntligen tid för er själva
Falun-familjen: En privatjet för resor till Skåne
Motala-familjen: En medalj i tålamod
Macke & Sara: En Johan Glans kväll att minnas
Pia & Jan(a): Fler mysiga middagar tillsammans
M & M: Ett steg i taget, kärlek i massor
Lena: Jäst och bakpulver
Grahnskan: Att Farmskan får motorstopp i Stoby
Chefen: Dig är jag faktiskt rätt sur på just nu... men ok, lycka till
Bästa teamet: 3 miljarder kramar 2017
Bästa gänget: Mer skratt och rättvisare tävlingar, alla skall få kött!

Och till alla er andra... en underbar jul och ett Gott Nytt År!
//Farmskan

Dan för dan före dan före dopparedan

Börjar med att säga GRATTIS älskade Macke på födelsedagen. Älskar dig, ses imorgon kväll

Två timmar extra sovmorgon idag... härligt! Så blir det när man jobbar hemifrån och slipper sitta i bilen i nästan 1,5 timme och dessutom inte behöver klä sig. Man lallar runt i pyjamas bara hela dagen (*ler*). Sunkigt men skönt. Det har varit en vecka med mycket funderingar och hjärnan spinner runt som en propeller. Det är inte lätt alltid att tänka rätt, logiskt eller för den delen se runt hörn. Shit, vilken förmåga det hade varit
 
Hade lite mysigt snack med vänner igår efter jobbet och magen var stinn av kaffe Latte när jag körde hemåt. Men ack så gott att bara sitta där och prata strunt och vara stolt att alla julklappar äntligen är inköpta.

Ikväll kommer grannarna in här på lite adventskaffe och sen är det faktiskt bara en arbetsdag till innan det är dags för lite julledighet. Tjoho!!
//Farmskan

Granen står så grön och grann...

En liten gran blev det i år (vi har ju liksom inte 3,60 i takhöjd längre...) och den står där så perfekt i hörnan klädd i rött och vitt. Japp, jag är förvånad själv (*ler*). Maken är dock nöjd och tycker att vi för första gången på väldigt länge länge har en traditionell gran. Och den är verkligen jättefin.
 
Igår var gamla härliga vänner på besök och det var riktigt, riktigt trevligt. Så längesen vi sågs och ändå flyter snacket på hela kvällen utan att det blir konstigt. Nu lovade vi att det inte skulle dröja så länge innan vi träffades igen och man menar ju verkligen det när man säger det. Men så kommer där en massa annat emellan hela tiden... livet heter det väl. Nåja, det är ju bara man själv som prioriterar.

Besök hos svärmor här på förmiddagen idag och det var riktigt mysigt för hon var på gott humör och skojade med oss en hel del. Det är så mycket lättare då allting. Fast vem det är som är där och hälsar på det tror jag inte att hon riktigt vet.
 
Strax på med vinterdojorna och dra till Fårabäck för lite adventsmingel.
Tjo hopp! //Farmskan
 

Målat och klart

Så är han klar... min egen handy man... med målning av hallen. Det har blivit så snyggt med ljusgråa väggar och vit panel. Happy happy! Hela hallen här på mellanplan är färdig plus nedgången till källaren. Så nästa steg är att fortsätta nu antingen i källaren och fixa till det eller alternativt gå uppåt ovanvåningen... vi får väl se (*ler*).
 
I helgen (ja, det är helg igen!) blir det till att fixa granen och klä den och sen är det lite gäster som kommer på lördag kväll. På söndag blir det nog bara lite småfix innan vi drar iväg till Fårabäck för adventsmingel. Och sen på det igen... men då bara 4 dagar jobb och sen... JUL! Jag älskar det! Klapparna är inköpta nästan allihopa och det skall bli så roligt när nästan alla kommer hem. Blir dock juldagsfirande här så jag slipper all julmat. Kalkon står på menyn... mums med kål och härlig gräddsås (*smaskar*)
 
Trädgården var precis så nedklippt som maken befarade men jag tycker ändå att det blev helt perfekt. Visst man ser helt plötsligt in till grannen och visst, några av buskarna kommer aldrig att ta sig igen. So be it! Då får vi väl ta en sväng till handelsträdgården och sen plantera lite nytt och fräscht. Det kan aldrig, aldrig bli värre än det var i varje fall. Och dessutom upprensat på allmänningen... bara det måste ju grannarna jubla över.

Nåja, nu tar vi ett ryck till innan det bli fredagsmys
//Farmskan

Lucia och kaos

Glad Lucia på er! Min morgon inleddes med skönsång av en musikklass ifrån Helsingborg när jag var där på jobb. Säga vad man vill men Luciasångerna gör en glad. Sen har vi fått fina bilder på barnen som lussat i tomtedräkter... hjärtat smälter så söta de är. Vi bor alldeles för långt bort! Nåja.. inte mycket att göra åt just nu i alla fall. Dagen har varit kanon och mötena gick över förväntan så nöjd och glad när det gäller det.
 
I trädgården är det just nu kaos... lindrigt sagt. Lite för mörkt för att jag skall kunna ta en bild men jag tror att maken skälver in i själen när han tänker på det. Helt plötsligt ser vi också våra grannar (*ler*). Träd är fällda, träd är kapade, buskar nedskurna och rötter och stammar upptuggade. Allt ligger över hela gräset så vi får väl en smärre chock när vi vaknar upp på lördag i dagsljus. Men nu är det klart och upprensat... Farmskan är glad!

Julbord för maken ikväll, själv har jag unnat mig ett helt knäckebröd och en clementin
Men så har jag tappat snart 5 kg också. Heja heja!
 
//Farmskan

Julfest, spel och dobbel

Söndag eftermiddag och maken har precis skuttat ut till bilen för att köra ner och dubbelkolla om det verkligen var så att vi nyss vunnit 19.005 kr på Lotto... verkar otroligt om det är så för det där händer ju inte. Inte oss i varje fall. Ja vi får väl se om han är lika uppåt när han kommer hem.
 
Vi har haft en mysig helg uppe i Vimmerby hos lill-dottern. De har precis flyttat tillbaka dit igen och nu fått en jättefin lägenhet som maken skulle borra lite i. Väggar hårda som sten så han lyckades bränna en hel del borr under högljudda svordomar men till slut satt sakerna på plats. Fint blev det och det var så mysigt att vara där och hälsa på. Vi gick på stan, handlade och fikade lite och sen var vi också på Marknad och köpte ost och andra godsaker. Så gott att bara få prata, laga mat och mysa. Tack Lillan!
 
Veckan avslutades ju också först med en julfest nere i Malmö med jobbet och det blev lite "roligare" än jag kanske först hade tänkt mig så fredagen var rätt låååång. Men man har ju knappast någon att skylla på än sig själv liksom... men skoj hade vi. Sen i fredags kväll kom Nenne och Thomas och spelade kort. Riktigt skoj som vanligt och det är verkligen på allvar det där (*ler*)

Men nu är helgen slut, batterierna är laddade (och kanske plånboken också om det visar sig att det stämmer).... snart kommer Pia och Jan(a) på lite käk.
 
Hej svejs i lingonskogen!
//Farmskan
 
PS! För er som undrade över "käftsmällen" så var det att vår Sverigechef, en mycket mycket omtyckt sådan, sagt upp sig. Det är som en svår skilsmässa. Suck!!

Sämst på boule

Jag och Frida sitter just nu i varsin hörna på hotellrummet och har jobbat ifatt efter dagar av möten och problem att hinna med vardagen. Men nu är vi färdiga och skall strax ta oss ner i receptionen för att se om där är några mer kollegor som kan tänka sig en kvällskaffe. Vi har alla våra sales coacher här idag för ett sista kvartalsmöte innan det är dags att säga tack och farväl till dom. Sorgligt sorgligt men samtidigt det enda alternativet. Livet är inte alltid lätt...
 
Vi har varit på Boule bar också efter jobbet och spelat boule... sämst var jag och den stackars kollegan som hamnade ihop med mig. Kloten rullade typ åt alla håll och inte alls dit jag ville. Men men... man kan inte vara bäst på allt. Snarare sämst faktiskt!
 
Idag har vi fått en riktig käftsmäll i den svenska organisationen
Mitt hjärta blöder och jag är otroligt ledsen
 
Kom igen nu Farmskan, allt löser sig!
//Farmskan

Sköna söndag

Gårdagens julshow på teatern var riktigt bra... både humor, julmusik och bra framförande. En mycket trevlig stund måste jag säga. Det var faktiskt en skön lördag över lag med besök på julmarknaden i byn i härligt väder. Köpte en liten julgran att ha på trappan och också en julros. Var också en sväng inne på Percys och shit vad fina grejer de har men också en prisklass som kanske inte riktigt passar Farmskan... suck!
 
Sen idag vaknade vi upp till lite fix... maken började (fortsatte) måla i trappan, räcken och vagnsstycken och Farmskan drog igång med städning och faktiskt ännu en omgång lussekatter. De andra försvann i ett nafs. Maken fick ett mindre psykbryt när han skruvade ner en hängare som var monterad på kanten på vagnsstycket (?) och ser att de målat runt den. Den svordomen.... (*ler*). Men nu är det vitt och grant överallt så nästa steg är nu att börja väva väggarna i hallen, vilket jag hoppas vi så smått kan börja med här i veckan.

Mycket möten denna veckan så det är fullt schema... två övernattningar dessutom så maken får extra arbetsro. Det kan han behöva.

Fridens liljor!
//Farmskan

Julbord på slottet

Avslutningen på veckan blev riktigt, riktigt bra för Farmskans del. Först två bra dagar med mitt team nere i Skanör där vi la upp aktivitetsplanerna för nästa år, gick igenom budget och IT-förändringar vi ville göra. Bra diskussioner, och jag uppskattar så sjukt mycket mitt team! Sagt det förr men det tål att upprepas! Vi hade en liten aktivitet dessutom på kvällen som hette "Da Vinci's box".... riktigt kul och där vi fick rejält gnugga våra geniknölar för att lösa koderna som ledde fram till kassaskåpet. Med bra samarbete löste vi det

Sen direkt hem och svida om för att dra till Bäckaskogs slott för ett julbord med Carina och Seth. Verkligen bra mat, precis lagom mycket och med helt rätt saker. Lite vilttema vilket gav en extra tvist på det hela. Den gräddstuvade grönkålen var sjukt god! Och sillen... det är min favorit. Prinskorv och köttbullar låter jag bli (*ler*)

Så mätta och stinna la vi oss igår och vaknar nu upp till en helt fantastiskt härlig lördag med sol och klarblå himmel... men kallt. Skall kasta oss upp på cyklarna strax och ta oss ner till byn för lite Julmarknad. Sen ikväll blir det julkonsert på teatern i Kristianstad med Wizex. Ser jag fram emot!
 
Ha en skön 2:a advent vänner!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0