2009 - Sum up del 2

Juli:
Första halvan av semestern började men först efter att jag klarat av den berömda vecka 31. Stressigt men roligt och så skönt att det gick bra så man slapp avskeda sig själv liksom... Beachhandboll i Åhus är en tradition men månaden innehöll också mycket konserter och roligheter. Patriks Combo i Fårabäck en höjdare, Tomas Ledin i Tivoliparken... men det bästa av allt. Lill-sonen och Madde förlovar sig... Naaww!!
Månadens bästa citat (Fru Ekdahl):
- Ja, vi har precis varit utomlands... (som svar på frågan Har du jor?)

Augusti:
Årets jobbigaste månad... Mitzy, älskade Mitzy, fick avlivas och det var nog det tuffaste vi någonsin gjort. Maken kan fortfarande knappt prata om henne. Man vet att man gör rätt men man är så jäkla egoistisk in i det längsta. Månaden innehöll också bröllop i Göteborg, Teater i Helsingborg och så morbror B:s fantastiska 70-årsfest i Gävle. Jag och lill-dottern stod som vanligt på loppisen och vi sålde för drygt 4.000 kronor porslin.
Månadens bästa citat (Fru Ekdahl):
- Oj, nu sitter foten fast... (efter att ha försökt limma sulan med superlim)

September:
Farmskan drogs med en envis förkylning som inte ville släppa taget riktigt. Budgetarbete på jobbet och mycket tjat om siffror och siffror... snurrade i skallen. Stor-dottern drar åter till Madeira för jobb och Farmskan besöker sitt första (sista?) Sir Väs-möte. Jazz, jazz, jazz. Men framförallt... Anna Anka är på allas läppar.
Månadens bästa citat (Maken):
- Alltså, är detta paralympics? (ca. 30 minuter in på dotterns fotbollsmatch)

Oktober:
Denna månad är fylld av tunga besked och omorganisering på jobbet... tankarna går till de kollegor som fått lämna och till er som fått helt ändrade arbetsförhållanden. Går inte till historien som den mest positiva månaden även om den innehöll ljusglimtar också. Paps fyllde 70 år och farmor Signe fick ett rum på hemmet. Dottern drog iväg till USA för ett år som au-pair... vilket äventyr va? Jag och maken får helt plötsligt lära oss skypa och skaffa web-kamera.
Månadens bästa citat (Jonte):
- Jo, hon hade i och för sig tighta jeans idag....
(Och Nej, Jonte, där finns ingen koppling till bröstförstoring i detta...)

November:
Tänk att man fått lära sig så mycket om AIK under de sista månaderna. En ny kollega har en extrem passion så när SM-guldet gick till AIK var han helt ifrån sig. Jag får två nya TV-favoriter i Kjell och Rosemarie, träffar en sedan länge bortglömd släkting i Eslöv, besöker julmarknaden i Göteborg och lyckas tappa bort moderns Kjelle två gånger, har en trevlig "pendlarbilsnedläggning" hemma hos Pilla, firar födelsedag och sist men inte minst... klipper av mitt hår... och jag som sparade så länge. Hastig och lustig är mitt namn....
Månadens bästa citat (Håkan J):
- Ursäkta vem är det jag talar med... (undrar om hans fru gillade den??)

December:
Startade med en härlig julfest med jobbet som följdes av en weekend i Lübeck. Sen drog stora flyttkarusellen igång på jobbet och två telegubbar låg inte på min Topp-10 lista (eller var de månne Tele-tubbies). En stilla jul avnjöts av Anders Ekborg med kompisen Lena. Lill-sonen kommer in på sjuksköterskelinjen (grattis!). En härlig bowlingkväll med jobbet, glöggmingel med gamla goa kompisar och Ullstorparen lär oss alla hur man INTE gör när man tankar. Sen har det varit en underbar jul med nära och kära... dock saknar man sina äldsta döttrar en hel del.

Och nu är året 2009 slut och ett nytt står på tur. Vi lämnar 00-talet och ger oss in i 10-talet. Redan nu vet man att många härliga, spännande, roliga, tråkiga, jobbiga saker kommer att hända... men det händer åtminstone och man lever och lär sig otroligt mycket av allt som händer. Glöm inte att LEVA mina vänner... håll er inte bara vid liv.

GOTT NYTT ÅR!!  //Farmskan

PS! Vilken skräll att maken vann citat-matchen... därför avslutar jag med årets sista citat från honom, sagt idag faktiskt på årets sista dag. Vi skulle ge oss iväg till ett par vänner med en blomma och han skulle köra. Till saken hör att jag tidigare haft bilen och därför ställt om sätet en smula. Han kom sålunda inte ens in med låren mellan ratten och sätet varpå följande fantastiska citat kom över hans läppar:
- Måste du sitta så högt så du kliar Gud i röven?

Konstigt... kan ju bero på tjockleken på låren också... eller?



2009 - Sum up del 1

Dags för ett nytt decennium mina vänner... 00-talet är till ända och det är dags för 10-talet att ta sin början. Inte bara har vi haft världens kanske mest hypade sjukdom - svininfluensan, utan också en global finanskris och Anna Anka. Men jag tänkte endast, så här den sista skälvande dagen på året, göra en liten summering av Farmskans 2009. Måste säga att det är verkligen jättekul att läsa igenom året som varit... det har hänt så mycket:

Januari:
Farmskan bestämde sig för att börja gympa. Att äntligen få fason på den förfallna kroppen... tänk att skrida fram trådsmal i gångarna på jobbet och pressa in sin vackra kropp i lite tighta kläder. Gick väl sådär... jag höll ut i åtminstone någon månad innan ursäkterna blev fler än myrorna i en myrstack och förfallet fortsatte i rask takt.
Månadens bästa citat (Maken):
Du Speedy Gonzales sluta bossa nu, du är f-n inte på jobbet längre...

Februari:
Innebar teknikstrul på jobbet som sög energi värre än värst. Att döda en IT-människa stod högt på Farmskans lista över fullt möjliga scenarion. En hel del mingel och vimmel också vilket var betydligt trevligare...
Månadens bästa citat (Jonte):
Ja nu när syrran också har fått barn börjar det väl klia lite i äggstockarna.

Mars:
Omtalad kick-off med jobbet i Stockholm och den nye chefen både kom, sågs och segrade på samma gång. Hastigt och lustigt blev därför jobbet som kundservicechef åter mitt. Sorgligt och fantastiskt roligt på en och samma gång. Dottern och maken hade sin konsert inne i Kristianstad och det var en stor succé. Renoveringen av badrum och tvättstuga drog i gång!
Månadens bästa citat (Dottern):
Chefer jobbar inte, de bara säger till alla andra vad de skall göra...

April:
Maken förvandlas till Sir Väs och hyr sin första frack. Farmskan torteras för första gången helt professionellt... epilering är ett kvinnligt h-vete, värre än allting annat... Fick nog inga pluspoäng av chefen heller när jag hetsade honom till fortkörning och han fick 2.500 kronor i böter. Ooops I did it again...
Månadens bästa citat (Maken):
Och du liknar inte Nicole Kidman heller...

Maj:
Konferenser och föreläsningar, bland annat en i Lund som gick till historien. Att det var så svårt att hitta i Lund och att chefen var så lätt att få upprörd (*ler*). Renoveringen klar och resultatet blev kanon! Förberedelserna för Dotterns studentparty drar igång på allvar och gräver stora hål i den Färmska budgeten... men ack så roligt!
Månadens bästa citat (Maken):
Om du solar top-less kanske vi slipper honom... (=grannen)

Juni:
Sommaren inleds med att dottern tar studenten. Vacker som en dag och med halsfluss, gick hon sin sista hektiska skolvecka till mötes. Jonte besöker Ban Krua Thai på ett något annorlunda sätt och förser oss med många nya ord till ordlistan. Fru Ekdahl är i sitt esse på mer än ett sätt och sprider många härliga skratt omkring sig. Jag och dottern besöker Sofiero och lyssnar på BAO (vilken kväll!!) och jag... ja, jag tar äntligen också studenten med VG i slutbetyg och 30 nya högskolepoäng i Arbets- och organisationspsykologi... PUH!
Månadens bästa citat (Farmor Signe.. om min kjol):
- Det var väl inget speciellt med den... du har snyggare


Första halvåret av 2009 summerat, imorgon kommer nästa halva... Vem kunde ana att maken skulle leda citat-ligan, borde ju varit Jonte eller någon annan citat-guru.

Helt otroligt vad mycket kul som händer på ett år... och ni bidrar i allra högsta grad!

Kramar //Farmskan

Det är liksom...

Kunde för en gångs skulle sova lite extra på morgonen. Vaknade inte förrän nio och det händer inte särskilt ofta... man är jättetrött varje morgon man skall upp och jobba och bara önskar att man fick sova vidare. Men sen är det lögn i h-vete att kunna sova när man är ledig. Hmm... lite knäppt är det allt. Skall ju in och jobba imorgon så det skall bli roligt att se hur det känns när klockan (läs: telefonen) ringer. Om jag nu får igång alarmet på den nya telefonen vill säga. Tror jag får gardera mig med en extra.

Ringde och skulle prata med farmor men hon var inte så pigg idag. Lät riktigt låg i telefonen och hade inte orkat gå ut och äta frukost.
- Är du yr, frågade jag?
- Nä, inte yr... det är liksom hela människan
Visst var det gulligt. Man vill bara åka dit och krama hela människan.

Efter frukosten gjorde jag och maken en god gärning och rensade kylskåpet. Oj, vad man hittade en massa saker som man inte visste man hade. Burkar med pesto, soltorkade tomater, sambal olek, marmelad och en massa annat skit som hade gått ut för länge sen. När vi var färdiga så kändes det bara fridfullt och skönt i hjärtat. Tänk vad lite rensning kan göra för själen... ha ha ha

For in till stan och hämtade våra USA-biljetter... YEAHHH!!! Längtar! Passade också på att köpa mig min första USB-hub... visste inte ens att det fanns sådana förrän stor-sonen informerade om det när vi inte fick plats för skrivarens USB-kabel. Man lär sig något nytt varje dag!

For en sväng inom Paps & Babs för att se hur det var med henne. Hon hade varit hos doktorn igen och nu hade de konstaterat att det var Gikt. Hallå ja... Gikt har kallats den frossande mannens sjukdom, då statsmän, kyrkofurstar och andra högt uppsatta tjänstemän ofta drabbades. Drabbar mest män över 40 och orsakerna kan variera MEN som förebyggande råd läser man:
- Ät mindre kött
- Gå ner i vikt
- Se över sin alkoholkonsumtion
Såja... inget mer grillande i kolonin med gott vin... och på med joggingskorna!



Lite matinköp (för det numera tomma kylskåpet) och sen fika hos Nisse och Rita... en skön och avkopplande, men också nyttig dag. Nu kan man väl få unna sig lite mys till kvällen, eller?

//Farmskan

PS! Kanske borde bli videobloggare istället... verkar... kul?!

Grattis Hanna!

Vår minsting Hanna fyller 17 år idag. Grattis och stort hurra älskling!



Hon skall bli kock när hon blir stor och jobba hos Gordon Ramsey... Vi är ruskigt bortskämda med hur hon bakar och lagar god mat redan nu så, ingenting är omöjligt!

Var jättesugna på frallor när vi vaknade men varken bagaren eller affären hade öppet så det fick bli det vanliga grova idag också. Behövde ju bonna lite extra i magen inför rea-shoppingen idag. Efter frukosten var det åter igen dags för tandborstning med de nya eltandborstarna... himmel säger jag bara.

Fördel: Känns otroligt rent, lite tandläkarkänsla nästan
Nackdel: Jag som är van att trava runt i hela huset och göra annat pyssel samtidigt som jag borstar tänderna har nu fått ändra mina vanor helt och hållet. Det går liksom inte att borsta tänderna utan att se ut som en dreglande byfåne. Plus att man bara gör om misstaget att starta den med tandkräm på utanför munnen en gång... sitter fortfarande tandkräm lite här och var efter det försöket.

Väl i stan stötte jag på Paps och han förtäljde att Babsan fortfarande inte är bra i sin fot. Gå iväg till doktorn igen säger jag bara! Examensklänning till svärdottern stod på inköpslistan och vi hittade en riktigt fin på MQ, men jag hittade även något till både mig och maken. Surprise!! Bäst av allt var ändå att vi nu bokat vår resa till USA och Elin. Fatta vad skönt det skall bli.
Washington - here we come!



Manne och hennes Lasse har nu packat hela flyttlasset och begett sig mot Kvidinge. Buhu!! Vi bjöd på lite fika innan de stack... men usch, det kommer att bli tomt.

When I need you, I just close my eyes and I'm with you  //Farmskan

Må bäste man vinna

Man kan ha tävlingsinstinkt och man kan ha tävlingsinstinkt. Har alltid sagt att mina söner har en otrolig tävlingsinstikt (den lille sonen har dessutom kombinerat den med "dålig förlorar-mentalitet"). Fanns inte några tävlingar när de var små som inte slutade med bråk eller lill-sonens egenhändigt omskrivna regler. Men mina vänner... igår mötte de sin överman. Paps!

Efter kalkonmiddagen och rabarberpajen (sorry Elin) så drog vi fram TP. Jag, Madde och Paps i ena laget och Stiffe och grabbarna i det andra. My God!!! Det hela fick avgöras i en duell där vi drog det längsta strået, tack och lov för det så att Paps inte bröt ihop fullständigt... ha ha ha. En mycket trevlig kväll! Babs var dock dålig i sin fot och det gjordes oss lite bekymrade men det verkade lite bättre idag när vi ringde. Skönt!

Idag har vi varit på Eko-hallen för att byta min postlåda. Fanns tyvärr ingen sådan som jag ville ha så det blev en resväska istället. Får väl leta vidare på egen hand. Där fanns i och för sig en som var snygg men maken tyckte att 799 kronor var i värsta laget... ja, kanske det. Man ska ju bara hämta in posten... men det är kanske roligare att göra det om lådan är snygg? Här är några som jag gillar. Men var hittar jag dom??

  

Var också en sväng inom Elgiganten (liksom 1.257 stycken andra...folk har tydligen fortsatt mycket pengar att spendera) och inhandlade en styck ny skrivare. En kombimodell som kan scanna, kopiera och skriva ut. Stor-sonen gjorde en insats och installerade den och maken byggde en hylla att ställa den på... så nu är det bara att börja printa igen. Man är lite handikappad när man inte har någon skrivare.

Annars har nu lugnet lägrat sig i det Färmska hemmet. Stor-sonen har farit upp till Växjö igen för några dagar. Lill-sonen med fästmö är i Önnestad och lill-dottern har åkt hem till Bromölla. Bara jag och maken kvar... Ikväll blir det nog bara slappning framför TV:n, imorgon väntar nämligen rea-race med svärdottern i Kristianstad. Here we go!!

Har ni tänkt på att om man är tillräckligt många om en galenskap blir den något helt normalt
//Farmskan

Koppången

Vad fan är det som ringer? Vem har glömt stänga alarmet? Med tanke på den dåliga sömnen under natten (orsakad av den gamla vanan att inte kunna sova när barnen är ute och festar) så ville man bara mörda den som glömt stänga klockan. Men hmmm... oj, det är min nya telefon och det är faktiskt någon som försöker ringa mig klockan 07.16 på annandagen. Mulle! Något måste ha hänt... och det hade det också. Dörrarna på jobbet gick inte att forcera och tjejen som skulle börja 7 tyckte det var lite trist att stå ute i kylan. Efter diverse telefonsamtal hit och dit så löste det sig till slut. En timme senare var det Sesam öppna dig. Friden återställd.

Lika bra att börja steka kalkonen när man ändå är vaken. Så nu doftar det gott från köket och den näst intill fem kilo tunga fågeln skall snart avnjutas med goda tillbehör. Äntligen lite annat än julmat... min kropp orkar inte mer (har gått upp tre kilo redan). Blir till att ta i med hårdhanskarna i januari!

Den här julsången har jag hört för första gången i år och sen dess har den varit med på alla möjliga och omöjliga program. Första gången jag hörde den var på julkonserten med Anders Ekborg. Fantastisk!!



Här är stillhet och tystnad nu när marken färgats vit
Från den trygga, gamla kyrkan klingar sången ända hit
Jag har stannat vid vägen för att vila mig ett tag
Och blev fångad i det gränsland som förenar natt och dag

Och ett sken ifrån ljusen bakom fönstrets välvda ram
Har förenat de själar som finns med oss här i tiden
Och jag vet att de som har lämnat oss har förstått att vi är
liksom fladdrande lågor så länge vi är här

Och där bland gnistrande stjärnor som förbleknar en och en
Kommer livet väldigt nära som en skymt av sanningen
Vi är fångar i tiden som ett avtryck av en hand
På ett frostigt, gammalt fönster som fått nåd av tidens tand

En sekund är jag evig och sen vet jag inget mer
Bara ett, att jag lever lika fullt som någon annan
Jag är här och mitt på en frusen väg finns det värme ändå
Fastän snön börjar falla och himmelen blir grå

Och ett sken ifrån ljusen bakom fönstrets välvda ram
Har förenat de själar som finns med oss här i tiden
Och jag vet att de som har lämnat oss har förstått att vi är
liksom fladdrande lågor så länge vi är här

God fortsättning!  //Farmskan

Absent girls

Vi har haft en jätteskön julafton. Blir rätt lugnt när man bara är vuxna, även om vi försökte föra väsen så gott vi kunde till snapsarna. Yngsta dottern uppskattade inte vår sångkonst men själv tyckte jag det lät riktigt bra. Men man gör ju alltid alldeles för mycket mat så nu blir det rester hela juldagen.

Tomten kom i år också och jag tror att julklapparna blev uppskattade. Själv fick jag det jag önskat mig, skivor, en eltandborste och en postlåda. Maken fick också det han (jag?) önskat sig... en eltandborste och ett nytt fågelhus bland annat. Granen lyste grön och grann i stugan och gröten försvann ner med lite god saftsås. Lite tävlingar och julquiz med blandat resultat och sen lite Yatzy framåt kvällskvisten. Mysigt och skönt precis som julen skall vara.

Men vi saknade våra stora döttrar

  

Elin i USA och Tessan på Madeira. Snygg frissa Tessan... den klär dig kanon!

Och nu är julen slut... 20 dagars förberedelser är över på 4,5 timme... men det är väl så det är. Imorgon blir det kalkonmiddag med barn och föräldrar och lite julklappslek, så vi försöker allt hålla fast vid stämningen en stund till.

Jag, grabbarna och Madde har varit en sväng hos farmor Signe i förmiddag. Härliga, härliga farmor med sin glädje och sina roliga uttryck. Dagens bästa till Madde som snart är färdig polis:
- Du får slå dem med batongen... i ändan, där tar det inte så illa
Och till samma Madde när hon visade brorsans bröllopskort
- Det här är Ola och hans fru... de träffades sådär via telefon...

Idag blir det bara slappning, film och mys  //Farmskan

Har ni hört något bättre på länge??

God Jul

From all of us to all of you... a very Merry Christmas!



Julklappar till nära och kära delas ut med stort hjärta:

Tessan: Sydväst och gummiraka och en simring för att hantera regnovädret
Elin: En likasinnad festglad kompis som "knows how to party, party" i DC
Tia & Madde: Föräldrar som orkar måla, tapetsera, bära, städa och....
Macke: En resa, någonstans, när som helst, om det händer, vart?
Hanna: En extra frys för alla hennes delikatesser
Modern: Säkerhetslås och hagelbössa för att hålla hyresvärden stången
Kjelle: En kurs i skånska
Paps & Babs: En egen datatekniker i byrålådan
Pia: En almanacka med måååånga fler timmar per vecka
Jan(a): En broder har redan allt han kan önska sig...
Bosse & Barbro: En egen firma "Allfix och Catering"
Brodern & Madde: Mer hud när den gamla tar slut (*ler*)
Grahnskan: Kikare för att kunna se alla ägor
Manne: Tyglar till den vita hingsten som "Prinsen från Kvidinge" red in på
Lena: Större kavajslag så att alla medaljer får plats
Nisse & Rita: En säckpipa som ni kan öva på till Skottlandsresan... för det blir väl i år?
Ingemo & Curt: Något tätare besök ifrån Farmskan
Jonte: En ordlista med lämpliga fraser att lära barn...
Ullstorparen: Steg för steg instruktioner i "Hur man tankar bilen"
Pilla: En batteriladdare i vuxenstorlek
Fru Ekdahl: En ny glödlampa till framlyset på bilen... verkar svårt att hitta nämligen
Chefen: Har inte du redan fått det ENDA du kommer att behöva??
Mulle: En papegoja så du slipper upprepa ordet själv hela tiden... Optimering
Tellan: Mer garn för nu duggar beställningarna tätt
Hela mitt fantastiska gäng: En chef som nån gång lär sig feedback i vardagen
Frida G: Du har redan fått världens bästa julklapp... välkommen!
Härliga kundservice: Kopieringsmaskin för att kunna fortsätta i samma härliga anda!
Git: Fler väggkontakter till musfångarna
Salesgänget: Tro, hopp och kärlek... och näsdukar för alla tårar när vi inte syns varje dag
Bodil: En trogen massagegäst hela 2010
Barndomsgänget: Lite bättre minne till musiktävlingar... börjar vi bli gamla?

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och är övertygad om att tomten nog har lite hårdare paket än de som utdelats ovan.

Ho ho ho  //Farmskan

Lillejul

Sista jobbedagen innan en låååång och välbehövlig semester. Så skönt det skall bli. Hade en bra dag med besök av lite folk från ledningen både i Lund och från ägarfamiljen. De höll lite jultal och det bjöds på lite gott. Sen har dagen förvunnit i ett rasande tempo (även om tempot egentligen är ganska lågt en sådan här dag). Blir mycket socialt och julhälsningar hit och dit.

Fick en bok av chefen som handlade om manipulativt tänkande... hur man enklare kan få sin vilja fram. Undrar om han försöker säga mig något?? Han mumlade något om att "han förmodligen kommer att gå ännu mer i mina ledband efter detta". Yeah right... här får man slåss för varje delseger! Sen när jag kom hem stod en härlig bukett blommor på trappan. Inget namn på avsändaren men jag är ganska bra på att gissa... ha ha ha

Paps och Babs var här ikväll med hemmagjorda köttbullar och inlagd sill. Skinkan griljerades och smakade mumma på nytt vörtbröd. Grabbarna och lill-dottern kom så det har varit mysigt... men nu är Farmskan trött och skall krypa ner i sängen. Skriver lite mer imorgon.



Vet ni... idag är det lillejul och imorgon kommer tomten. Hoppas man varit snäll

//Farmskan

Vek mig dubbel

TACK Emelie för den här fantastiska texten. Det var länge sen jag skrattade så jag fick ont i magen... och det kunde varit hämtat från min dagbok direkt. Läs och njut!

Kära dagbok. Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde jag att det vore en bra idé göra ett försök.
 
Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör och modell för idrotts- och badkläder. 
 
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo! Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade mig. Mycket inspirerande!
 
Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i närheten. Detta kommer att bli en fantastisk vecka!

Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig till slut ut genom dörren. Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt liv för mig.

Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK så länge jag inte försöker styra eller stoppa.
 
Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket irriterande. Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig när det finns hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.

Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor. Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leda reda på mig. Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.

Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga, anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom med den. Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås! Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom dramaläraren eller körledaren?

Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen...

Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en rotfyllning eller en livmoderoperation....


Jag säger fortfarande att om Gud hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över hela golvet! //Farmskan

Nu börjar det kännas

För varje dag som går känner man att julen närmar sig allt mer. Härligt! Morgonen inleddes med gemensam julfrukost för vår nybildade avdelning. Tjejerna hade ordnat och trixat och verkligen fixat det jättebra. Alla hade köpt en julklapp åt en förutbestämd person och jag är verkligen imponerad över hur många verkligen ansträngt sig för att hitta på något speciellt.

Tack Tellan för den fantastiska mobilpåsen... I just lööööve it!

Sprang en runda på byn på lunchen och fixade några julklappar till men glömde naturligtvis den som jag egentligen skulle fixa. Nu har jag bara morgondagen på mig att göra det... men det löser sig säkert det också.

Stor-sonen är hemma och imorgon väntar jag in lill-sonen och Madde och lill-dottern. Paps och Babs dyker väl också upp så det får väl bli lite julskinke-mys och glögg. Just nu rullar Lars Vegas Trio och deras julskiva i stereon och då vet att man det snart är jul. En av det Färmska hemmets traditioner! Blir liksom inte någon jul förrän vi alla stressat runt i huset till denna skiva... för Ja, den är hysterisk....



Imorgon skall jag också ringa till alla nära och kära och önska God Jul... det där med julkort blir liksom aldrig av för Farmskan. Sorry!



//Farmskan

Röd i år...

Julstämningen är på topp... granen är på plats och klädd. I år blev det rött tema



Lite städning nu och sen ut med julklapparna under så blir allt så juligt och vackert. Men fatta att de tog 400 kronor för en kungsgran!! Helt horribelt egentligen. Men det där med gran är ju jag lite nojig med så det är bara att bryta ihop och komma igen.

Lördagen blev hur mysig som helst, massor med snö både på marken och uppifrån. Jag och modern åkte tidigt till stan eftersom jag hade thai-massage bokad med kusin Pia. Igår var hon verkligen helt magisk med sina fingrar. Höll på i nästan 1 1/2 timme. Sen tog vi en mysig frukost tillsammans på Fenix i vanlig ordning innan vi gav oss ut och inhandlade de sista klapparna. Nu har jag bara två kvar och det känns kanon... blir ju lite tight med tiden i år eftersom man jobbar ända fram till julafton.

Maken låg och slet i garaget och bytte lampinsatserna på Saaben. Fick en tvåa på dom på besiktningen. Ett litet filter som inte var bra men då var man tvungen att byta hela insatsen och dessutom på bägge sidor. Tjena!!! Där försvann 5.000 kronor bara sådär. Blir man trött eller?

Igår kväll var det glöggmingel med lite gamla tjejkompisar inne i stan. Riktigt trevligt... pepparkakor med mögelost, oliver, feta och annat gott. Åt så man höll på att sprängas. Sen lite musikquiz och skitsnack innan vi kasade hem i natten.

Tror jag skall köra ner en sväng till farmor Signe också i eftermiddag med en liten julklapp. Måste berätta en söt liten historia igen. Eftersom de inte får lov att ha levande ljus inne på rummet hade Paps inhandlat elektriska värmeljus. Jättefina tyckte farmor och visade stolt upp dem när vi satt och fikade. På kvällen ringde hon till Paps:
- Du, jag kunde inte blåsa ut ljuset så jag spolade det under kranen....

Det mina vänner är att tänka utanför boxen! //Farmskan

Merry Christmas to you!

Italiano

NU är det fredagsmyyyyys! Uttjatad klyscha men just nu är det så jäkla sant. Veckan har bara rusat iväg och dagen blev liksom bara morgonfika och hejdå kändes det som. Men självklart... ser man tillbaka på dagen så har man ju gjort hur mycket som helst. En del roliga saker och en del lite tråkiga, men det är ju så livet är.

Det är inte hur man har det, utan hur man tar det!

Hoppas du också tänkte på det Pilla när dina vindrutetorkare dog mitt på rutan på vägen hem. Gick varken att fälla ner eller upp. Helfestligt med tanke på väglaget och hur mycket stänk man får på rutan hela tiden. Vi fick stanna en gång i kvarten och hälla spolarvätska på rutan och torka med handduk. Det märkliga var att precis när radion pratade om Saabs nedläggning... då sket det sig. Undrar om där finns direktkontakt ner till bilens databox.... ha ha ha

Men.. Det är inte hur man har det, utan hur man tar det!

Modern är nere på besök ifrån Göteborg och skall stanna fram till söndag. Vi bestämde oss för att ta en pizza ikväll och botaniserade bland de lite dyrare sorterna. Pizza Italiano fick det bli, med gorgonzola, fläskfilé och ruccola. Slog upp lite rött och väntade in de lååånga 15 minuterna, en kvart. Lätt besviken blev man när man öppnar kartongen och där ligger en salamipizza. Salami är verkligen ingen favorit.

- Alltså, ni har levererat fel. Detta är en salamipizza
- Ja, ni beställde Italiano
- Ja, men i broschyren stod där gorgonzola, fläskfilé och ruccola
- Ehh, men det är en Pizza Italiano
- Jaha?? Men det var ju det jag beställde
- Nej, ni beställde en Italiano...



Då har den (får man säga dumme...?) lilla bagaren två pizzor med samma namn varav den ena har ordet pizza framför. Hallå!!! Var finns fantasin?? Kan man inte kalla den Ruccola då? Och om den ena är en pizza Italiano, vad är då det andra... en hamburgare Italiano?? Ja, man blir trött

Men... Det är inte hur man har det, utan hur man tar det!

Nu väntar en helg med julgransprydning, thaimassage, shopping, glöggmingel och julstök. Skall bli hur härligt som helst. Lill-dottern skall baka klenäter och vi andra skall dra in doften...

Åh, en sån natt, denna ljuvliga natt som vi kallar Bella Notte!
//Farmskan

PS! Vet ni... Fru Ekdahl är äntligen hemma från sin thai-semester... Welcome home!

En vecka kvar

till Julafton!! Snön ligger kvar, kallt som tusan och julmusik på stereon. Vågar man hoppas på en vit jul?? Hade ju varit kul för en gångs skull. Tomtar och annat pynt åkte upp igår och på lördag är det dags att klä granen. Men först tänkte jag slåss med ett antal andra inne i julhandeln i Kristianstad. Pia är du redo??



Har varit på ett otroligt bra humör hela dagen... tror det beror på Beroccan som jag drack i morse. Vad det är?

Berocca innehåller alla åtta vitaminerna i B-gruppen och dessutom C-vitamin, kalcium, magnesium och zink. Sammansättningen är skräddarsydd för att hjälpa dig prestera på topp hela dagen, varje dag

Det var Johannes som bjöd mig på den en gång och sen dess har jag köpt den. Men har haft lite uppehåll ett tag till förmån för ProViva och Actimel (ni vet stress och omorganisation). Men nu tyckte jag det var läge att börja igen. I varje fall har jag varit ovanligt glad och till och med trallat bitvis... ha ha ha. Inte att känna igen alltså.

Mitt i all julmusik trallar jag just nu... Lady Gaga "Bad Romance"



Ikväll är det massage hos Bottan så... på med stövlar och mössa!

Everybody's making it big but me  //Farmskan

Gnidde gnet

Glömde ju säga att jag har världens goaste lill-dotter... När jag kom hem hade hon både gjort pepparkakshus med figurer plus en massa annat julgodis. Då blir man glad i själen vill jag lova!



Morgonen idag bjöd annars på ännu ett pendlaräventyr som går till historien. Ullstorparen meddelade käckt att han behövde tanka och svängde in på macken i Färlöv. Kör fram till pumpen där det stod KORT (för han skulle ju betala med kort...). På andra sidan pumpen står en svart volvo, föraren i den bilen är redan ute och står och matar in kortet i terminalen. Döm om hennes förvåning (läs: högröd ilska) när hon vänder om för att börja tanka och Ullstorparen helt sonika tagit slangen och börjat fylla på i sin bil.
- Vad gör du?? Är du helt dum?
- Vadå? säger Ullstorparen
- Du tankar ju för mina pengar
- Näää (läs: fattar ingenting). Du får ju tanka därborta där terminalen är
- Är du helt dum eller...!!!

Först nu fattar han och slutar tanka, har dock lyckats fylla på för 190 kr.

- Oj... jag trodde man betalade i kassan här
- Men det står ju KORT
- Jo, men jag tänkte betala med kort i kassan.

Det är inte konstigt det startas världskrig kan jag säga för så uppgiven, trött, arg, idiotförklarande den tjejen var mot Ullstorparen i bara ett ögonkast är värt hela resan till Älmhult.

Hur han löste det? 
- Har ni pengar så jag kan ge henne 200 kronor?

 

Har precis packat upp en massa saker som jag hämtat ut som vinst på jobbets jul-lotteri. Gnidde gnet samlade på sig rejält med saker och skämdes inte alls... ha ha ha

Nu en skön film och lite kaffe (i nya muggar!)  //Farmskan

Snön faller och vi med den!

Jäkla King Pin...

Måndagen flöt förbi utan större incidenter... mycket tryck på kunderna vilket är roligt. På kvällen pysslade jag mest med julkort och små godispåsar. Allt tar sin lilla tid (*ler*)

Dagen idag började med stormöte och sen har det mest varit administration för Farmskans del. Ligger lite efter där skulle man kunna säga. Men skam den som ger sig... en timme här och en timme där. Nu är timmen sen och jag är precis hemkommen från en kanontrevlig kväll med bowling och mat (läs: även bowlingdricka) med gruppen. Mycket skratt och en härlig stämning... precis vad man behöver inför julen! Vi hade delat in oss i tre lag och lag King Pin var helt outstanding. Grattis till er!

Noterat från kvällen:
* Håkan vann både Årets första strike och Årets Rännare... snacka om ojämn!
* Pillas torrsim efter sin enda strike var sevärd!
* Gröngölingen vann en blomma... Thomas! Då tar man med sig den hem!
* Jaså... är det Håkan som är far till alla barnen?
* Årets mästare: Johanna! Hatten av för dig... 238 poäng
* Trafikledningen körde både med vänstran och högran
* Pernilla Sellén... Årets raket. PANG!!!!
* Viss kompetensutveckling krävs i bowling. Något för Christina att hugga tag i
* Malins sambo stilade med att bjuda på nybakat bröd i bilen. Doping!

Summa summarum en fantastisk kväll i glada vänners lag. Nu hoppas vi att Torgny har ägg och bacon redo för oss i pendlarbilen imorgon. Lite service kan man väl ändå kräva!

Det är tanken som räknas... så känn min kärlek från hjärtat  //Farmskan

Lucia

Grattis Tellan och Bodil... två härliga tjejer i sin bästa ålder!



Söndagen den 13 december. Lucia och tredje advent... Min nya ljusstake i betong lyser så vackert. Det doftar jul i det Färmska hemmet eftersom jag idag bakat lussekatter. Kryss i taket och fyra av fem toast till mig! Hade i och för sig lite svårt att slita mig mellan jäsningar och penslingar för jag är nämligen mitt inne i en skitbra bok... Matthandlare Olssons död. Men sjuttio nygräddade lussekatter ligger nu väl förpackade i frysen. Är så jäkla nöjd med att jag kommit igång och kommit ikapp med allt.

Hur som helst... vill ni läsa bra svenska deckare som är svåra att lägga ifrån sig så skall ni läsa Karin Wahlberg. Jag har alla hennes böcker om någon vill låna... bra att läsa dom i ordning också eftersom det är en historia i historien så att säga. Mycket bra!

I eftermiddags tog jag också en påse med mig ner till farmor Signe och drack lite kaffe med henne. Pigg som vanligt och på strålande humör. Paps & Babs var också där och hälsade på så det var tur jag tog fler än två kakor med mig denna gången... Hon klagade ju på det sist att jag var lite snål med antalet (*ler*).

Snart dags för lite mat men vill gärna visa ett klipp ifrån USA och dottern. Santa is in da town! Vet inte riktigt vad jag skall säga om detta... både häftigt och lite too much. But everything's big in USA säger man ju.



Ny vecka imorgon... men snart, mycket snart väntar en låååång julledighet.

And I'm begging you for mercy!!  //Farmskan

Julrushen är startad

Gårdagens Idol blev den promenadseger för Erik som media trott och tyvärr lyckades inte Calle ända in i mål. Men jag tyckte han gjorde otroligt bra ifrån sig och har bara blivit bättre och bättre. Hoppas han får en härlig framtid och slipper bli en bortglömd figur som så många andra från tidigare år. Den här duetten går verkligen inte av för hackor...



I morse gick så startskottet för årets julrush. Idag har vi inhandlat det mesta till helgens matfrossa. Allt från skinka och revben till annandagens kalkon. Skönt, skönt i själen kändes detta. Sen inhandlades i rask takt både julklappar och julgran och stuvades in i bilen. Det bekväma med julklapparna ju äldre barnen blir är att de blir mindre och mindre och färre och färre... dock något dyrare också (*ler*).

Det trista med det är ju att det inte trängs så mycket klappar som tidigare år under julgranen längre. Det är ju en viss känsla med det också att gå och tjuvkika på dom. Hunden var ju expert på det... att ligga och tjuvpassa på paket.



Saknaden efter henne är fortfarande stor... Imorgon blir det julbak hos Färms. Lussebullar skall knådas och sen skall jag nog ta och köra ner till farmor Signe med en påse. Imorgon kommer också lill-dottern och skall stanna en vecka... kul med lite liv i huset igen, maken gör liksom inte så mycket väsen av sig. Han har idag slaktat sin egenhändigt tillverkade julren och istället använt materialet till dekoration ute i trädgården. Om det blev bättre?? Ja, faktiskt... julrenen var kul men kanske inte så snygg

//Farmskan

PS! Om man bara är vacker på insidan är det väl bättre att vända sig ut och in....

Äntligen fredag!

Har nog aldrig längtat till en helg så mycket som jag längtat till denna... Tycker det har varit så mycket nu den senaste tiden att man behöver ett break. Eller också är det så att man vet att man snart skall ha semester och då står man liksom inte ut en enda minut till...

Telegubbarna var på plats igen klockan 7 för att försöka få igång sista delarna av telefonin. Alltså hur svårt kan det vara. Man har en sladd. Sladden har två ändar. Den ena änden skall in i ett hål (där det står ett nummer som finns antecknat på en lapp). Den andra änden skall in i ett hål (där det också står ett nummer som är antecknat på en lapp). Hur svårt kan det va!!? Paps... hjälp mig förstå! När någon fick igång sin telefon, bröts det hos någon annan... ja, herregud! Tur man har nerver av stål



Klockan halv två var det åtminstone så pass klara att det nu endast återstår tre telefoner att koppla in på några vakanta platser och det får jag väl leva med till nästa vecka.

Maken har lagat mat, hällt upp vin och nu skall vi hälla oss i soffan och rösta fram Calle till årets Idol. Snacka om underdog! Imorgon blir det julbestyr som inhandling av gran, mat och städning. Och med tanke på min extrema rädsla för vissa djur så skall jag inte handla följande



Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång //Farmskan

PS

Glömde ju säga GRATTIS till Lill-sonen och Madde

1) Till lägenheten i Motala

2) Till att Madde snart är färdig polis

3) Till att lill-sonen kommit in på Sjuksköterskelinjen

I'm so very proud of you!!!

//Farmskan

En fridfull jul??

Gårdagens konsert var fantastisk.... låtval, röst, utstrålning...



Att han sen är ruskigt snygg också gjorde ju bara att man mådde ännu bättre (*ler*). Musikerna han hade med sig var också jättebra, speciellt gitarristen (eller vad säger du Lena?).

Annars är det lite si och så med just den fridfulla julen, i varje fall för Farmskan. Ligger efter med precis allt känner jag så nu gäller det att jobba sig ikapp till helgen:
- Baka lussekatter
- Handla mat till alla dagar med olika besök
- Börja med julklapparna...
- Köpa gran

Usch och fy... fridfull är väl knappast ordet. Egentligen borde man åka iväg och bara sitta och njuta god mat i någon stuga med vit snö runt knutarna... men nej, det är ju inte det man vill heller. Man vill ha jul hemma med alla ungar och andra godingar runt sig. I år blir det ju lite fattigt med det eftersom två av döttrarna befinner sig på andra delar av jordklotet. Hoppas de får en fin jul de också.

Denna bilden fick jag av Dottern i USA:



Det där med Disneyfigurer i granen är verkligen inte att tänka på... ha ha ha. Jag är manisk när det gäller julgranen och i år blir det traditionella färger för en gångs skull.

På jobbet idag har det varit kaos. Vi skulle nämligen flytta runt bland grupperna och eftersom det var viktigare än viktigt att alla fick behålla sitt telefonnummer så har vi haft hur mycket stök som helst. Telegubbarna från Relacom stod INTE högt i kurs idag! Blir en dyr faktura för stillestånd där... Nu kommer de igen imorgon bitti så då får vi verkligen hoppas de har bättre koll på trådarna. Paps... det är synd att du inte jobbar längre (*skrattar*).

Nu... dags att hämta maken efter tre dagars kurs i Götlabooorg //Farmskan

Last christmas I gave you my heart!

Julkonsert

Hade en ruskigt trevlig och energipåfyllande kväll på Modesto i måndags med högskolegänget. Fantastiskt att vi lyckas hålla ihop det där fast det snart gått ett halvår sen vi slutade... Nu funderar vi på att anmäla oss till någon annan kurs men jag tror att jag gärna vill vänta till nästa höst. Har varit tufft nog ändå och kommer nog att vara så ett tag till framöver. Mycket skratt och god mat var i varje fall vad jag behövde.

Väl hemma var det dags för både mig och maken att packa väskan igen. Maken skall tre dagar till Göteborg på en kurs i internrevision... internrevision! Visst låter det maken!! Tror det kommer att passa honom perfekt att hålla på med sådant. Kul att de satsar på honom också.

Själv skulle kosan styras till Möckelsnäs Herrgård där vi skulle ha konferens- och planeringsdag med en kund. Möckelsnäs är verkligen mitt ute i ingenting men ändå fantastiskt vackert. Gårdagskvällen när vi kom var där marschaller längs hela uppfarten och julmys i hela herrgården. God mat och vin avslutade kvällen som blev väldigt uppsluppen med fantastiska historier om husvagnssemestrar. Trevligt.

Men nu är det vardag igen och jobbet imorgon men först ikväll väntar en julkonsert med Anders Ekborg inne i Kristianstad. Hoppas det blir precis så bra som jag tror. Jag gillar ju honom och han är ju inte fel att titta på heller.

Annars... önskar att jag fick hålla om dig ikväll! //Farmskan

Bjuder på lite julmusik

The story of Ewa-Helena

Jag och maken har nu åter igen äntrat svensk mark efter en trevlig julmarknadstripp till Lübeck med Paps & Babs. Hur summerar man då en en sådan helg?? Jag menar, man har ju varit med om en hel massa både trevliga, konstiga och irriterande saker. Bara som det här att åka med en bussresa är ju ett äventyr i sig.

Avfärd 05.30 (?!) till Malmö där vi sen satt och väntade till 08.00 innan samtliga tio bussar var på plats och omlastning av passagerare och bagage hamnade på rätt buss. 05.30 är väldigt tidigt... och att sedan få en guide, med det klingande namnet Ewa-Helena, som såg som sin mission att berätta små egna anekdoter och behandla alla som små barn var en verklig upplevelse. Det var lite som att lyssna på "Nyheter i klartext".

- Om nu inte alla har kommit tillbaka ifrån toaletten när bussen måste köra på färjan så måste jag ge mig ut och hitta dom. Ni andra sitter kvar och åker med Leif i bussen...

Många skratt blev det kan jag säga. Helgen har annars varit härlig och mycket fint att både titta på och shoppa. Verkligen skönt att koppla av några dagar. Hemresan var det sedan samma visa att samtliga tio bussar skulle stråla samman klockan 19 på söndagskvällen i Malmö. Som tur var så var vår buss sist in så vi slapp sitta och vänta på alla andra. Omlastning av allt bagage in i Kristianstadbussen och sen iväg.

Väl mellan Gårdsstånga och Hurva (och där är det mörkt) så exploderade däcket på bussen. Tjena! Man blir otroligt frustrerad när man inser att det här kommer att ta sin lilla tid. Chauffören fick dock tag på en av de andra bussarna som var snäll och kom och hämtade upp oss. Det visade sig vara samma buss som vi precis lämnat så den omlastningen var ju rätt meningslös...

Hem kom vi dock till slut även om det var sent. Men bättre sent än aldrig... och oavsett vad som händer och hur frustrerad man än är så gäller det att tänka:

Det är inte hur man HAR det, utan hur man TAR det!  //Farmskan

Nu... Modesto och lite käk med Högskolegänget. KUL!!!

Lybeck

Alltsa... det borde val finnas ett tyskt y pa ett tyskt tangentbord... eller? Men nej, vi har letat och letat men det finns bara inte sa nu stavar vi Lybeck med y. Fel.. ja, jag vet men sa blev det.



Vill bara ga in och saga hej till er alla. Vi har det kanon... har precis atit ett tyskt julbord och det var... annorlunda. Det maken trodde var kottfarslimpa visade sig vara appelkaka... Ja ja, sa kan det vara ibland.

Mycket shopping har det blivit i vanlig ordning och imorgon skall vi njuta av den sista dagen. Kram till er alla.

Auf wiedersehen! //Farmskan

Snowroller

Torsdag kväll, dagen efter julfesten och jag är ganska sliten. Att sova i en 2-sits Klippansoffa är kanske inte det skönaste som finns och jag fick ta ett bord till hjälp för att sträcka ut benen. Men lite sömn är bättre än ingen.

Festen var jättetrevlig och temat var Sällskapsresan 2 - Snowroller



Jag och Ingalill startade med en alldeles egen förfest i lägenheten. Lite vin (=1 flaska), ost och kex och så lite Eric Clapton på stereon. Vi blev också snyggare ju längre tiden (vinet!) gick. När vi sen skulle ge oss av kändes det bäst att jag tog hand om nyckeln... jag menar jag är ju den ordentliga av oss två (*ler*).

Väl på jobbet igen så var det fullt ös med tävlingar, jägermeister, tyrolermusik och slalompjäxor. Riktigt kul! Jag hamnade i lag S:t Anton och vi var fruktansvärt bra!! Gick från klarhet till klarhet i tävlingarna, vare sig det handlade om filmkunskap, sprittest eller sifferproblem.

Framåt kvällen for vi alla iväg till en restaurang där det serverades mat, dryck och dansvänlig musik. Vi blev heller inte särskilt förvånade när vi vann vandringspriset, bestående av en halmbock. Mer förvånade blev vi dock när halmbocken stod och brann på altanen redan efter 10 minuter... Ja, i de lugnaste kroppar bor visst en liten pyroman.



Framåt halv 12 skulle vi börja packa ihop oss och då var min handväska puts borta. Handväskan med den enda nyckeln till lägenheten, pengar och mobil. Panik!! For rundor och letade överallt men den var helt borta. Dock hittade vi en annan övergiven väska som ingen ville ha... typiskt! Men det var bara att ringa hem och be dem köra tillbaka till festen igen. Hennes man var säkert jätteglad att behöva köra till Älmhult ytterligare en gång mitt i natten...

Slutet gott, allting gott! Till slut kunde vi tre musketörer krypa ner i våra respektive sovutrymmen. Jonte på madrass i köket, Fru Ekdahl i sängen och jag i soffan. Efter mycket möda och besvär lyckades Fru Ekdahl äntligen få påslakan över täcket och la sig ner

- Godnatt då Jonas!
- Godnatt då Ingalill...

Det kändes så gulligt! //Farmskan

Imorgon är det semester för Farmskan... jag och maken, Paps och Babs skall åka tre dagar till Tyskland på julmarknad. Skall bli riktigt skönt!

Julfest i antågande

Imorgon är det dags för jobbets årliga julfest... och i år är det hemligare än vanligt vilket är kul. Nytt ställe och förhoppningsvis lite nytt upplägg. Ser fram emot det faktiskt. Jag, Jonte och Fru Ekdahl har lånat en lägenhet som vi skall sova i... kan ju vara skönt att slippa åka mitt i natten för att sen åka upp igen direkt på morgonen. Man är ju liksom inte ung längre (*ler*). Så ikväll blir det till att prova kläder... alltid så där i sista minuten.



Sen väntar semester på fredag och julmarknad i Lübeck några dagar. Så skönt det skall bli att komma iväg! Bara gå runt och strosa och njuta.

Nu känner man att det börjar närma sig jul...



I know you'll fool me again!  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0