Cocillana

Vaknade som värsta zombien i morse och maken "tvingade" i mig en klunk av hans fantastiska hostmedicin. En klunk så skulle jag vara som ny igen. Dundermedicinen hette Cocillana... vilket jäkla namn egentligen. Låter som något i en barnramsa... Riktigt äckligt var det också och när jag läste på förpackningen såg jag att man inte bör ta det för ofta för det var beroendeframkallande... eeehh yeah right att man vill ta det mer än en gång. Men allt eftersom dagen gått har jag i varje fall blivit bättre och bättre så det är kanske så att maken hade rätt... igen. Eller också är det så att snoret helt enkelt tagit slut (*ler*).

Första dagen på kontoret denna veckan och det var så himla skönt att få undan en massa som staplat sig i "att göra" högen. Kände mig riktigt nöjd när jag åkte hem idag... klapp på axeln!

Har bokat resa idag för mig och maken till Basel. Den 11 november bär det av för ett besök hos stor-sonen, det skall blir riktigt kul. Har ju inte varit där nere och besökt honom så det är verkligen på tiden. Fick tag i riktigt bra biljetter och boende också så det blev inte särskilt dyrt heller. Basel here we come!



Ikväll är vi hundvakter... våra döttrar skall svänga de lurviga på lokal ikväll. Gäsp... att de bara tyar... en fredag när man bara vill sitta i soffan och njuta av helgen som skall komma. Ett glas rött, lite godis och TV (och så kanske lite Wordfeud i reklampauserna).

Nej, nu står de och hoppar och väntar på att taxi-Färm skall köra fram så...
... på med kepsen

//Farmskan

Mygg h-veten



Var i helskotta kommer dom ifrån... vi slår ihjäl runt 10-15 stycken varje kväll och ändå så viner det och surrar runt huvudet när man väl släckt lampan. Jag blir galen! Jag menar... inga fönster är öppna så de måste helt enkelt ta sig in någon annanstans. Eller ligger det mygg-ägg någonstans i huset som kläcks eftersom... hmm.. tips någon??

Förkylningen blev om möjligt ännu värre idag men eftersom det vankades en tur till gamla kära trakter i Småland så steg jag upp och for iväg. Gott, gott, gott att se alla glada människor! Det värmer i själen att träffa alla. Körde dock hem lite tidigare för till slut fanns inte mer papper att uppbringa som kunde stoppa rinnandet.

På hemvägen stod en av trafikverkets lastbilar i korsningen ner till Everöd och väntade på att få köra över när det väl blev fritt. Grattis säger jag... hoppas han stod där lika länge som jag gör ibland på morgnarna. Det är inte ovanligt att det kan ta upp till 5 minuter innan där är en lucka. Fattar inte att de inte gör en ljuskorsning eller en rondell där i stället. Har jag tur står han kvar där imorgon när jag kör till jobbet...

Just nu i ett kök nära mig...



Maken hade fixat Bodums snygga knivblock i bröllopspresent... naw!!!
Han vet vad en flicka vill ha... nu skall här handlas Bodums svarta knivar (*ler*)

Blod är tjockare än vatten trots allt... //Farmskan

Snörig...

Har fem kilo snor i huvudet som måste ut...



Förkylningen gick bananas på planet hem och allt lossnade... vem kunde tro att jag skulle kunna ha en positiv känsla av att flyga?

Maken är på konsert så jag sitter här själv och tycker synd om mig själv. Har köpt en fin whiskey till honom i bröllopspresent... nu är man på plus!

Imorgon är det Hultet
//Farmskan

Brandlarm

Har sovit "kungligt" i natt (*ler*)... ibland blir det bra fastän det strular med bokningar



Dagen har inneburit workshop på kontoret i Sundbyberg, och vi hade väl precis bara startat när brandlarmet gick igång på kontoret. Det visade sig att de idag bestämt sig för att testa systemet mellan klockan 9 och 11... så var tredje minut så ringde klockan inne i konferensrummet högt och länge. Helt omöjligt att inte bryta ihop av skratt efter ett tag. Och vi var inte de enda som hade möte... styrelsen hade också möte och jag kan bara tänka mig hur "glada" de var på en skala. Men nu vet vi att systemet funkar i varje fall

En rejäl förkylning är i antågande och jag har just nu feber och ont i halsen. Passar inte alls just nu, min agenda är ingen rolig läsning. Förmodligen är det just därför som kroppen nu säger Stopp! Ja ja, bafucin och lite Alvedon får vara räddningen fram till helgen. Imorgon är det ytterligare en heldag där jag behöver vara alert innan det är dags för hemresa till Skaune igen.

Men innan jag lägger mig för kvällen... lite mat

Ha en underbar tisdag! //Farmskan

Jo då så att...

  

Var skall sleven vara?

//Farmskan

Stamp of Australia

Dagens vintips... Stamp of Australia. Mycket gott vin! Tyvärr verkar det inte finnas på systemet så det lönar sig inte att leta. Det får bli Tyskland som gäller för inköp



Hade en riktigt trevlig kväll igår med "En fyra Färm". Mycket mat, musik och prat men också premiäröppning för makens olika sorters whiskey från Skottland. Så i morse när klockan ringde var man mer än lovligt seg... Men eftersom det vankades brunch nere i Fårabäck med utsikt över havet så masade vi oss upp. Så gott att bara slå sig ner och ta för sig av lax, omelett, frallor, prinskorvar och massor av annat gott. Mmmmm... 

Efter lite mat och prat tog vi vägen förbi svärföräldrarna en stund och nu sitter vi bara här och segar oss i soffan. Jag skall snart försöka ta mig upp och packa lite inför veckans resa. Och sen tror jag vi skall värma lite rester... för lika husmoderlig jag var igår, lika o-husmoderlig är jag idag. Maken har det inte lätt, det är antingen allt eller inget.



Dags att längta efter varann igen i veckan alltså... beskrivet så bra av underbara Rihanna

//Farmskan

Gick inte

Dukat och klart för kvällen fest här hemma med "En fyra Färm" och respektive. Det som går att förbereda är förberett, desserten i frysen och vinet på kylning. Knorr i magen på det!

Dagens husmorstips... försök inte göra ostflarn på torkad parmesanost. Blev sådär kan jag säga... det blev brunt, det blev varmt men fortfarande torkat så nu har jag en hel skål med brunt pulver. Vad kan jag använda det till tro? Föreslog för maken att vi kunde ha det på ugnspotatisen eller strö det över salladen, men han verkade måttligt övertygad om att det var ett alternativ. Blir nog stora skräphinken tyvärr...



Uppe med tuppen och var på thaimassage, sen en snabb sväng ner till farmor som satt och sov djupt när jag kom. Gick knappt att väcka henne... tror faktiskt att vi skall vara glada om hon klarar sig fram till sin 100-årsdag. Hade kännts otroligt snopet om något hände nu typ 14 dagar innan. Efter en stund piggnade hon i varje fall till och sen var hon sitt vanliga jag igen.

- Nu fyller snart pappa år, berättade jag. Hur mycket tror du han fyller?
- Jag vet inte
- Han blir 72, sa jag
- Blir han det... ja men han är duktig
- Javisst är han det... men om han blir 72, vad blir då jag
- Ja du... 75?

Inte det minsta roligt!!

//Farmskan

2 fräscha vänner

Vilken tur... jag hade åtminstone två läsare som borstar tändarna. Tyvärr förordar bägge dessa att det är bäst att borsta tänderna i varmt vatten. Så kontentan av detta är att det är maken som är fullt normal och jag som är kufen. Något annat nytt? (*ler*)

Har ni haft cykelhjälm på er idag?? Det är nämligen idag det händer... 500 kilo rymdskrot väntas nå jorden (läs: Skåne), eller som NASA hoppas, landa i havet. Dock tycker de inte att man bör oroa sig, aldrig tidigare har någon människa kommit till skada av fallande rymdskrot och NASA har räknat ut att sannolikheten att det kommer att ske är 1 på 3200. Ja vadå? Det är mycket större odds än att vinna på tipset... Och vi som precis har fått taket på plats. Ja, ja... skall jag ha hjälm så skall det vara en sån här



Skall ge mig ut på en långresa om tre veckor och har så smått börjat fundera på om jag kanske skall köpa stödstrumpor... jag vet!! Det är att ge upp, ge efter och acceptera det faktum att man är där nu. I medelåldern... Men hellre bita i det sura äpplet än att sitta där med en propp i benet efter 14 timmar i flyg. Så får det bli... finns där några snygga eller måste man ha "gammeltants modellen"?? Och var köper man dom, förmodar att de inte finns på Willys..

På Willys har jag nämligen spenderat lunchen... jag och resten av Kristianstad. Så nu är kylen laddad till tänderna igen. Ikväll kommer Manne och myser med oss lite, härliga fredag!

Swing low! //Farmskan

Ho ho

Veckan börjar närma sig sitt slut, för min del en vecka utan några resor vilket var välkommet för att komma ifatt. Kan säga att jag är mitt emellan "dåtid och framtid" och så lite nutid där emellan. Det vill säga att överlämning av uppgifter blandas med nya spännande projekt. Nu blir det lite hemmajobb imorgon, har ett antal projektdirektiv som skall skrivas och då är det skönt med lite tystnad runt omkring sig.

Och sen är det helg och där står många härliga saker på agendan. Thaimassage, Partaj och Brunch i Fårabäck, hoppas vi får härligt väder och kan vara lite i trädgården också.

Jag hoppas verkligen att det inte bara är en vanlig kväll på stan (*skrattar*)



Dottern (i mitten) verkar... ha skoj

53 unika besökare igår och inte en enda som borstar tänderna... Märkligt

Kom igen vet jag!
//Farmskan

Gallup

Veckans gallup kommer här:

Borstar ni tänderna i varmt eller kallt vatten??



Själv borstar jag i kallt vatten medans maken borstar i varmt. Alltså jag fattar inte hur det är möjligt... varmt vatten är ju jätteäckligt (om det inte är smaksatt av något gott te förstås). Så i morse när jag näst intill brände mig när jag stod bredvid honom och borstade funderade jag på om det var han eller jag som var... annorlunda. Så vad säger ni? Varmt eller kallt?

I varje fall har jag bestämt mig för att detta fenomen är något som faller under de 20% som jag bara måste acceptera. Enligt husgud Christer kan man inte älska någon till 100% utan att det är ganska lagom att älska 80% av en människa och så bestämmer man sig för att acceptera resten... Så det gör jag... accepterar våra olikheter.

Ikväll kommer världens bästa stor-son hem för en liten semesterweekend! Skall nu sätta på lite kaffe och göra några goda smörgåsar tills han kommer. Längtar efter att få krama om honom... Stora dottern är ju också hemma på semester så helt plötsligt har man alla barnen på hyfsat nära avstånd. Gott! Här är väl två andra som älskar varandra (*ler*)



Bägge klarade sig bra från krocken och man tackar högre makter för det!

//Farmskan

Vad händer?

Herre min je... vad det snurrar på just nu!!


Tror jag skall skaffa mig en sån här för att riktigt demonstrera läget...

Stressnivån är något hög så maken har kommenderat mig ner i ett varmt bad. Japp, det spolar just nu så snart så skall jag sänka ner min lekamen.

Ha en skön kväll  //Farmskan

PS! Detta är SÅ ett farmor Signe-citat
You gotta love livin baby, cause dying is a pain in the ass

Christer = Energi

Precis hemkommen från en fantastisk föreställning med den här mannen



Om inte han ger en energi så vet jag inte var man skall få den ifrån!

Spännande dag på jobbet... stora äventyr väntar runt hörnet. Tror jag måste ha ett litet utvecklingssamtal med maken ikväll (*ler*). Den här låten hörde jag på radion i morse... vilket skönt tempo! Man blir helt lugn...



Nej... nu ska jag köra några rundor Alfapet innan jag somnar

//Farmskan

Dansk ost

"Åh fy för den lede... den danska osten i kylen luktar värre än mina gamla Converse"

Detta SMS fick vi tillsänt till Motala av Dottern som var på besök där hemma. Och Ja, den luktar lite illa men ack så god den är. Annars är jag ingen stor älskare av smakrika ostar, jag gillar mer Billinge-stuket, men denna är faktiskt riktigt bra. Nåja, det är vår kyl och är man på besök får man ha klämma för näsan helt enkelt.

Helgen i Motala har varit skön. Bara lite umgänge och mys... Vi lagade lite mat tills de kom hem från sina respektive fotbollsmatcher (förlust för bägge!). Och sen åt vi bara gott och delade lite vin. De introducerade mig till Wordfeud och nu är jag helt beroende. Har just nu fyra matcher igång men jag hör att det är ganska lite... de som är helt uppe i det har runt 15-20 matcher igång samtidigt.

Wordfeud?? Jo, det är Alfapet på mobilen och så spelar man mot varandra. Sjukt kul!! Så skicka era användarnamn genast!


Idag har vi varit i Linköping och shoppat lite. Jag fick handlat delarna som var sönder enligt Telia och vips så funkade telefonen igen... i varje fall just nu. Vi är också på jakt efter lite Bodum saker men tror ni att vi hittar det?? Nejdå, vi var på Cervera och lite överallt men icke. Nu skall jag testa nätet. Det är speciellt ett knivblock som jag är sugen på, riktigt fräckt



Finns i alla möjliga färger och så kan man köpa färgade knivar till... vill ha!!
(OBS! Julklappstips kära barn!)

Hemresan blev jobbig, sjukt mycket regn strax innan Jönköping och vi bjöds på en rejäl vattenplaning men nu är vi i varje fall hemma. Alla flickorna på besök ikväll... trevligt! Själv skall jag bara avvika för en stunds massage och sen är det en ny vecka igen

When love takes over!! //Farmskan

Ford KA

Glömde ju berätta att lill-dottern igår krockade när hon var på väg hem. Och att krocka i en Ford KA är inget vidare... är nog inte mycket att göra åt bilen. Tråkigt men samtidigt otroligt skönt att det inte var värre och att hon och Ramsey klarade sig utan skador.

Hon låg bakom en bil som skulle köra om på en 2-1 väg, helt plötsligt bromsar bilen framför i panik och hon gör likadant och får då sladd på bilen som vurpar runt och blir hängande på sidoräcket. De fick ta av hjulet för att få loss bilen. Tror ni att föraren i bilen framför stannade?? Nej inte en chans, däremot så stannade lastbilschauffören och väntade tills polis, bärgare och maken var på plats. Tack för det!

Lite chockskadad men hel... man får vara tacksam!

//Farmskan

Dan före Motala

Hemma i Skåne igen. Landade lite väl svajigt på Sturup igår kväll, eller tillräckligt svajigt för min smak i alla fall. Men det har varit en fantastisk vecka om än otroligt hektisk. Mycket teori och saker att grupparbeta kring, och sen att hela tiden prata engelska tar också lite på krafterna... för att inte tala om att behöva vara social (*skrattar*).

Delade en taxi med mina engelska kollegor till Arlanda och de skulle då släppas av vid terminal 5 och jag vid terminal 4. Tror ni att taxichauffören körde till bägge ställena för det "fasta priset"?? Nejdå... om vi gjorde ett stopp så var det dit priset var, ytterligare 200 meter tog han framkörning och extra betalt för. Jäkla snikpelle!!

- Tycker du det är fel får du väl ringa vår kundserive
Attityden var ytterligare något av hans problem...

Väl hemma skulle jag ta tag Telia problemet... japp det krånglar igen. Nu är det kanske inte själva modemet som inte funkar utan snarare att modemet stör ut den fasta telefonen. Det går alltså inte att höra vad folk säger när de ringer för det stör något fruktansvärt. Kötid?? 2 timmar och 10 minuter!!!!!!! Hur är det möjligt?? Lite lagom syrlig är man ju allt när man kommer fram även om man vet att det inte är tjejens fel. Dags att byta leverantör!



Veckans sista dag har jag varit i Älmhult och det var minsann inte igår. Kändes som en hel evighet när jag vandrade in genom dörren...

Ikväll blir det verkligen lugna gatan. Lite vin, lite tacopaj och lite gott sällskap ifrån Modern. Hennes "man" är på fjällvandring så hon kom ner och firade lite fredag med oss. Så ikväll blir det bara TV och lite mys. När jag kom hem ifrån jobbet så stack vi ner till farmor en stund och kollade läget. Hon satt och sov när vi kom men piggnade till när vi serverade lite kaffe och kaka. Fler än vi som varit på besök där idag så hon var väl trött stackaren.

- Såg du hon den långa, frågade hon?
- Menar du XX, svarade jag
- Ja, hon jobbar fort och bra... för hon har långa ben

Se där ja... då vet man varför det går så långsamt för en annan...

//Farmskan

Vaxholmsbåten

Vaxholmstripp en onsdag med härliga kollegor från 6 olika länder

     

Var liten rädd för att det skulle gunga rejält på grund av vindarna men det var helt OK. Det regnade en del men annars en trevlig tripp och en bra avslutning efter en dag där man fått reda på att man var en blandning mellan APA och LEJON (eehh... what's new??)

Imorgon är det avslutning och då får vi våra arbetsuppgifter för den avslutande delkursen i november. Skall bli spännande att se vad vi skall jobba med fram tills dess

Nej nu kallar kudden... kom och lägg dig!!

//Farmskan

PS! Visst är det väl inga kalorier i brownies eller vin??

Ice bar

Godkväll... lite update från Stockholm och vår näst sista dag på kursen.

Igår kväll efter en lång dag med rollspel och diskussioner (och otroligt lite luft i rummet till slut) så hade vi en trevlig kväll nere på en restaurang på Odengatan, Storstad. God mat och trevligt sällskap kan runda av vilken dag som helst. Efter att vi käkat tog vi med oss våra utländska kollegor på ett besök på "Absolut Ice Bar". Allt är byggt i is och man har på sig stora tjocka kåpor (vilket inte hjälpte min danska kollega som gick barfota i sandaletter...). Uggisar för utlåning hade varit på sin plats...



Stein (NO) och Lindsey (UK) tycker livet är dejligt...

Dagen idag har handlat om olika förhandlingstekniker och hur man kan använda sin EQ för att komma längre... roligt och mycket diskussioner. En guidad tur runt i Stockholm skall nu avslutas med en båttur ut till Vaxholm och lite middag. Något blåsigt ute och risken för illamående är överhängade... får försöka fokusera på horisonten.

Ha en trevlig onsdagkväll!  //Farmskan

Nya stigar

Sådär ja... en stor hamburgare är perfekt strax innan läggdags. NOT!!! Vi var riktigt osvenska och skickade tillbaka mat som inte var som vi beställt. Det är verkligen inte ofta det händer... men de tog det bra och bad om ursäkt för att de inte levererat och bjöd på dessert (som om man skulle orka det...). Men det var i varje fall bra service. En trevlig kväll och härligt att träffa alla "kurs-kollegor" igen. Ett härligt gäng!

Inkvarterade på Rica Hotell i Stockholm nu några dagar och skall tillbringa tre hela dagar ute på kontoret i Sundbyberg och försöka bli lite klokare.

Sen har jag en nyhet och det är att jag fått en ny tjänst som jag börjar den 1 oktober. Skall jobba med Affärsutveckling mot våra länder och det skall bli riktigt spännande. Visst känns det trist att lämna Operations där jag varit den sista tiden men samtidigt otroligt roligt att komma tillbaka till Business. Jag har sagt det förut och jag säger det igen... jag har världens bästa jobb!

Nej, nu skall jag lägga mig och smälta hamburgaren

Good night sweetheart
//Farmskan

PS! Vad sägs om ett hotell med vilda giraffer utanför fönstret??

TGIF

Stockholm på kurs... strax dags att gå och äta på TGIF (Thank God It's Friday...)
På en måndag??

Återkommer senare ikväll med lite nyheter...

Tills dess... //Farmskan

Vad bra...

Hemkommen från en härlig helg nere i Gråsten, Danmarks sydligaste riviera. Loggar in för att dokumentera lite och märker att jag inte ens publicerat fredagens inlägg... vad bra! Så om ni tycker att det är lite "gammal info" på något inlägg får ni ha överseende.

Hur som helst... fredagskvällen i Eslöv och Dotterns uppträde. Sjukt bra!

 

Däremot var inte fotografen (eller mobilkameran) sjukt bra... Var har man kameran när man väl behöver den?? Men Dottern strålar och man förstår verkligen att hon trivs som bara den. Det värmer ens hjärta! Längst till vänster står hon på bilden.

Uppe med tuppen på lördagsmorgonen och for iväg mot Danmark / Tyskland tidigare än tidigt. Här skulle det firas en härlig helg med goda vänner i Gråsten, precis vid den tyska gränsen på Jylland. Framme vid 10-tiden och startade med att proviantera lite vin och öl. Kurrade dock lite i magen så för att orka med att shoppa skulle vi ta en "liten korv"... herrarna fattade nog inte riktigt det utan fick in följande skapelse



Stor som en hel underarm... Efter lite dricka-shopping åkte vi tillbaka till Gråsten och väninnans skoaffär. Ett par riktigt snygga stövletter inhandlades till ett bra pris innan jag och maken checkade in på vårt mysiga lilla hotell där vi skulle spendera natten. När vi packat upp åkte vi bort till deras lägenhet bara för att få hakan nere vid knäna. Herregud vilken lägenhet och vilket läge! Precis vid havet och småbåtshamnen och med två altaner att njuta av utsikten på.



Amen kolla!!!! Här vill man ju bara bo

En god lunch stod framdukad med snaps, öl och smörrebröd... herrarna var dock inte så hungriga (wonder why!), däremot slank drickan ner... märkligt. Lite sightseeing och därefter kaffe serverat med lokal delikatess tårta innan vi på kvällen åkte ner till Flensburg för en härlig middag. Vädret var fantastiskt, precis som nere vid medelhavet så det var en härlig kväll att sen promenera nere vid hamnen för att låta maten sjunka ner.

Sen på natten bröt åskan lös och jisses vad det small och blixtrade... huga!

Efter en härlig långfrukost åkte vi runt lite längs kusten och de små mysiga byarna. Sen pockade dock vardagen på igen och det var dags att börja runda av. Gemensam lunch och sen hemåt igen. Så härligt det har varit, skönt att bara åka iväg så där ibland.

Nu väntar en vecka på kurs i Stockholm för Farmskan. Man lever i en väska!
"Du har en motor i ändan" sa farmor ikväll när jag var där...

Ja, nåt skall man ju ha
//Farmskan

PS! Dagens fråga: Varför hängde där ett par kastanjetter på hotellrummet??

Likheter

Här är sonen... inte gråhårig och inte gammal. Och den enda likheten med mig är...
Mustaschen!



Nu laddar vi för ett spektakulärt uppträde på torget i Eslöv. Bara att åka tillbaka samma väg som jag kom ifrån för någon timme sen... vad gör man inte liksom.

Sen hem och packa ihop lite grejer... i helgen blir det Danmark / Tyskland för mig och maken. Besök hos goda vänner kombinerat med lite inköp i flytande form.

Have yourself a merry little Friday! //Farmskan

Idag...

"Idag faller allt på plats" står det på mitt pepp-kort på skrivbordet
Ja, det återstår väl att se, det blir i varje fall en intressant dag

Efter jobbet är det dags för Dotterns första konsert / uppträde med nya skolan
På Eslövs torg, Sten Stensson Sten... spännande

//Farmskan

2 x i tid

Japp, SJ levererade till 100%, i tid både dit och hem. Har nog aldrig hänt när jag åkt tåg tidigare. Hade det inte varit för incidenten med kollegorna igår så hade man kunnat vara riktigt nöjd. De anlände runt 9-tiden igår kväll bara för att inse att hotellet inte hade TV3 i tablån. Lätt kris... fick bli en hamburgare och en bar med storbilds-TV för deras del.

Och Frida, du kan vara så stolt över grabbarna. Mycket bra idag... och jobbade på tåget gjorde de också hela vägen hem (*ler*)



Usch en sån otäck olycka idag i Ryssland och en stor förlust för svensk hockey!!
Fruktansvärt!

Ta hand om er!! //Farmskan

Tyvärr Frida

Jag kunde inte ta hand om dina killar... eller Jag och Jag... snarare SJ. Deras anslutningståg till Alvesta bestämde sig för att helt enkelt inte leverera någon tur till Alvesta och då missade de tåget till Stockholm. Jag kunde bara lite snopet se dem stå på perrongen när mitt tåg for förbi. Så typiskt! Men snart är vi samlade för nu är jag precis incheckad på mitt absoluta favorithotell i Stockholm, Freys, och väntar bara på att de skall komma med nästa tåg så vi kan börja förbereda oss lite inför morgondagen.

Karriärist, manhaftig och troligen lesbisk... japp, enligt ny forskning så är generellt kvinnor med längre ringfinger än pekfinger just detta. Om jag har längre ringfinger... jodå så att... Får väl försöka berätta detta för maken på något vackert sett.

Och nu förstår jag plötsligt varför jag har den där förbenade mustaschen...

Nej, nu får jag slänga i mig den där laxsalladen... magen kurrar
//Farmskan

PS! Mina öron är inte gjorda för hörlurar á la Iphone... måste jag införskaffa megastora?
My heart can't tell you no!

Det är bara regn hos mig

Snacka om väderförändring... hällregn, lite åska, grått och mulet. Långt ifrån den högsommarsöndag som var igår. Men men, hösten är väl kommen antar jag. Dagen har tillbringats i Lund och det har varit något av en irritationsdag... saker gick inte riktigt som jag ville bitvis. Hmmm... nya tag imorgon!

På vägen hem passerade vi för snart 8:e dagen i rad en överkörd katt strax utanför Hörby. Och det är helt otroligt vad naturen gör med överkörda djur. Idag kunde man nästan inte se att det var en katt längre. Otäckt! Jag gillar katter men skulle verkligen inte vilja ha någon, för jag tror att det olidligt när de bara försvinner och man inte vet om de är överkörda eller inte.

Lika snabbt som naturen går det då inte för vägbyggarna. Alltså jag fattar inte riktigt vad det är för strategi dom har. Dom gräver lite här, dom gräver lite där och man märker precis inga framsteg alls. De bara gräver, kör runt jorden och bygger högar. Någonstans där bakom finns säkert en strategi men jag har inte hittat den än.

Imorgon är det dags för resa till Stockholm med Mulle och Tompa, härliga goa Älmhultspågar. Skall bli riktigt roligt att få träffa dom! Vi skall ha en dragning tillsammans på vårt Stockholmskontor. Det blir en bra uppladdning inför...



What a difference a day make!
//Farmskan

Gröna fingrar

Vilken härlig söndag det har varit. Riktigt skön värme... knappt så det har varit så på hela sommaren. Varit ute i trädgården och försökt att flytta runt lite växter som har blivit för stora men vi märkte snabbt att det nog var lite tidigt. De behöver vissna ner lite till först. Så det fick bli att rensa bort lite sommarblommor istället.

Har varit en sväng hos svärföräldrarna också på lite äppelkaka och så hämtat upp lite foton ifrån Skottland ute i Torsebro... nu skall här göras fotoböcker!

Som ni hör... lugna gatan!
//Farmskan

Ljushuvud

Maken gick precis ut för att klippa gräset... med två glas och en flaska whiskey. Ja, jag vet inte... men visst verkar det lite skumt. Undrar om han tänker ha pauser längs turen?

Gårdagskvällen var jättemysig med först en massage hos thailändskan och sen besök av svägerskan. Maken hade gjort hemmalagad pizza och så lite rött till det. Sämre hemkomst en fredagskväll kan man ha faktiskt.

Varje morgon denna veckan som jag kört till jobbet har det stått någon med fartkamera och neonväst och mätt hastighet i Linderöd. Jag har blivit lika "rädd" (läs: hugg i magen) varje gång bara för att upptäcka att denna någon är från NTF. Vet inte riktigt vad han mäter men han tar sin uppgift på stort allvar. Hustrun sitter dessutom i bilen så de har nog lite mysiga kaffepauser emellan... Något man ta upp när man blir pensionär. Tur man alltid tar det lugnt...



Efter ett litet besök hos sötaste farmor har maken och jag varit en runda i stan för att köpa ny stereo (japp, den andra vi köpte gick sönder... två gånger faktiskt så det var bara att hitta något annat). Fick bra rabatt och lite prutning på grund av extra körningar så nu spelar det så grant här hemma igen. Dessutom... 5 nya lampor är inköpta, några att ha runt garaget och så två nya till kombi kök/allrummet här uppe. De två hängde bara med hem när vi skulle köpa glödlampor. Blev ganska dyra glödlampor... Men fina, fina, fina. Jag älskar lampor... får ju bli så när man inte är något ljushuvud själv liksom.

Farmor var i varje fall pigg och på gott humör. Blommorna drunknade som vanligt i vatten och det låg vindruvor över hela golvet. Vet inte om det varit något vindruve-krig eller något, men när jag frågade fick jag bara ett finurligt flin till svar.

Vill bara dela med mig av den här låten som just nu rullar mycket här hemma.



Riktigt skön tycker jag...

Dags att trampa nya stigar för
//Farmskan

Åsikter

Hämtat från dagens morgontidning och läsarnas insända åsikter:

Upprörd resenär som åkte Skånetrafikens buss från Malmö till Kristianstad var med om ett chaufförsbyte i Hörby. Den kvinnliga chauffören började först med att kasta ut sina saker från bussen, därefter stapplade hon med två kryckor och sittkudde under armen under stor möda nerför den branta trappan. Under tiden stod den väntande manliga chauffören utanför och lyfte inte ett finger för att hjälpa henne. Ett mycket märkligt beteende tyckte XXX..

Är det någon mer än jag som tycker att det var mer märkligt att hon körde bussen?

Med två kryckor, sittkudde och mycket möda?? Ja, jag bara undrar...

//Farmskan

Fårskalle

Haft en inspirerande dag i Köpenhamn... ett bra möte som lovar gott!

Fick det här fotot av stor-sonen till mailen idag, på hans fotbollslag SC Binningen



Frågade min kollega om han kunde lista ut vilken som var min son
- Ja... mittenraden, andra från vänster
- Tack för den!
- Ja, grått hår och i rätt ålder...

Med såna vänner behöver man inga ovänner... Fårskalle (*ler*)

//Farmskan

Att bli vuxen

Himma igen... det är gött det, även om vädret i Oslo var betydligt bättre. 20 grader och sol hela dagen och jag med extra tjock kofta på för säkerhets skull. Bära, bära... Hur man än gör så har man aldrig rätt kläder...

Däremot hittade jag den här nya parfymen från Dior. Fantastisk!



Dottern kom hem igår och skulle spendera natten hemma och det är roligt att se att hon är så glad. Hon verkar stortrivas på sin nya skola. Hon hade dessutom satt upp sig på för tvätt och steg glatt upp klockan sju för att gå ner i källaren och tvätta, bara för att upptäcka att det var fel vecka. När väl det hade löst sig och själva tvättandet skulle börja då visade sig att hon köpt två sköljmedelspaket och inget tvättmedel. Visst är det härligt att bli vuxen... (*skrattar*)

Jag lär dock aldrig bli vuxen och logiskt tänkande när det gäller flygning. Sen hjälper det i och för sig inte att ha med sig en "skojfrisk" kollega som med jämna mellanrum vill "hjälpa till" och när det guppar som värst säger...
- Det är det bästa med att flyga... man vet att man kommer ner.

Nåja... idag spenderar jag dagen i Köpenhamn. Man kan ha det sämre

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0