Inte mitt stoltaste ögonblick

Min gasspis här i lägenheten har varit "sönder" sen jag flyttade in. Den däringa elektriska tändaren har inte fungerat så jag har fått tända plattorna med tändare. Det har ju i och för sig fungerat det också men man vill ju att det skall vara rätt liksom... Så efter många om och men och ombokningar så skulle reperatören komma igår mellan klockan 8-10 på förmiddagen och fixa det. Så här satt jag och väntade och faktiskt dök han upp runt halv tio... stegade in i köket och tryckte på den däringa knappen som inte fungerade. Inte ett ljud, inget tickande.

- Har du kopplat strömmen?
- Va?
- Ja, har du satt i kontakten?
- ??!!

Då lägger han sig ner på golvet, tar bort sockeln på köksskåpen och pluggar i kontakten.

Spisen fungerar igen
//Farmskan

Varför ormen ålar

Förstår precis nu varför ormar ålar sig fram över marken... det är för att det kliar så infernaliskt när man ömsar skinn. Och det är precis vad jag gör just nu.


Fast mitt skinn ligger mest i små flagor överallt... äckligt. Plus att myggbeten från Rhodos fortfarande är aktiva, hur är det möjligt liksom! Måste vara gigantiskt fulla med gift där nere. Men men... nu är det fredag och man har en "home-alone-helg" framför sig här nere. Maken kommer inte ner utan han planerar för festligheter där hemma, tydligen någon grillfest. Se där ja... själv skall jag stryka och städa tänkte jag. Vara lite huslig.

På lunchen idag gick vi till ett ställe här i närheten som heter La Place, kanonbra mat till en billig peng. Och då hade de smågodis där idag. Vingummin och Hollandse drops... mmmmmm

Sen har vi passerat en milstolpe idag... vi har fått våra system på plats efter timmar och timmar av utveckling. Så nu firar IT-gänget och mina PM:s



I helgen blir det DVD-maraton med Sagan om ringen-filmerna
Nej, jag har inte sett dom tidigare

//Farmskan

Blå himmel

Den finns även i Amsterdam tydligen... den blå himlen. Den har varit framme några timmar idag och då steg också värmen till strax över 20 grader. Underbart! Man kan lätt bli lite trött på regn

Idag har det varit en lugn dag på kontoret... efter flera dagar med utbildning och en hel del folk i rörelse här nere så var det skönt att bara sitta helt själva och få undan en massa mail och fortsätta med budgetarbetet. Jag stoppar hörlurarna i öronen och sätter på Spotify... då är hela världen utstängd (*ler*). Mina kollegor säger att jag sjunger men det är inget jag själv tänker på... kan nog vara ganska störande faktiskt

Men nu är det dags att runda av dagen och jag skall ta mig bort till IKEA och handla en ram och lite annat smått och gott som jag behöver. Köpa lite svensk mat i bistron med mig hem också, köttbullar och godis... det är inte så dumt heller. Så får det bli.



Ha en skön kväll
//Farmskan

The IKEA song

Man borde jobba med marknadsföring... man kan göra vilka galna saker som helst plus att man kan ta bra betalt för det också (läs: hutlöst betalt...)



Men kul (*ler*)

Just another day at work!
//Farmskan

Kulturskillnader

Idag har vi haft diskussioner om kulturella skillnader mellan Holländare och Svenskar... Där finns en del kan jag säga och det är rätt kul att höra hur vi ser på varandra.

Som att vi svenskar bara har en massa möten hela tiden där vi försöker bestämma oss för när vi kan bestämma oss. Inga belsut utan bara nya möten som bokas för diskussioner. Alla måste vara involverade i allting och inga beslut tas innan alla fått tycka till och sen försöker man hitta en lösning där alla blir nöjda. Och utöver det så är fikan det viktigaste under dagen. Då släpper man allt viktigt och så dricker man gemensamt kaffe.



Låter som om vi svenskar är rätt mesiga och obeslutsamma faktiskt... men sociala.

Holländare då:
* Man separerar badrummet och toaletten. Man gör inte nr 2 där man duschar
* Man har bara kallvatten på toaletten... överallt. Varför??
* Man står inte i kö, man tränger sig fram under devisen "störst går först"
* Man säger sin mening... högt och utan krusiduller... i alla sammanhang
* Man luftkysser tre gånger när man möts, med start på den vänstra kinden
* Man köper snabbmat på FEBO... i en automat med glaslucka där man plockar ut en bitterballe
* Man är ganska privata och smått allergiska mot "small-talk" utan mening (läs: varför fika?)
* Dom arbetar minst antal timmar / person i hela Europa... det trodde ni inte va!
* Man börjar sent och går hem sent
* Man äter otroligt mycket ost och så lite ost till när man tror att de är mätta...



Och man kan fortsätta i evigheter... det är faktiskt ganska kul
För vi svenskar är ju liksom the role-model här. Normalast i världen liksom... eller?

//Farmskan

Spänning

Det blev lite för mycket spänning så där en vanlig söndagkväll...

Mitt flyg till Amsterdam skulle lyfta 19.15 så jag och maken gav oss iväg kvart över fyra mot Kastrup eftersom jag också skulle checka in bagage. I god tid om du frågar mig, alldeles för sent om du frågar min far. Hur som helst var det mycket trafik så det var omöjligt att köra på i normal fart och sen precis efter avfarten till Eslöv tog det stopp. Låååånga köer som sniglade sig fram och vi trodde först det var en olycka men det var bara mycket trafik och då blev det stopp vid det stora motet de bygger nere i Rolsberga. Snigel, snigel, snigelfart och vi blev alltmer stressade.

Då, precis innan vi kom in i själva motet då börjar bilfan koka. SKITBIL!!!! Så in till kanten och maken hade som tur var vatten i en liten dunk där bark (Du ser Marcus, man vet aldrig när det kan komma till nytta...). Fick stå där en stund och låta den svalna och nu tickade klockan fort. Så äntligen kom vi iväg igen och sniglade oss upp till motorvägens början och sen var det full fart som gällde... Sa jag att det ösregnade också så att vattenplaning var en möjlighet?

Klockan var strax över sex när vi passerade brofästet och sen kom vi ända fram till tunneln innan det tog stopp igen, då var det en olycka i tunneln så bara ett körfält var öppet. Gaaahhh... Fem i halv sju stannade vi utanför terminalen, en snabb puss, hej då och sen in och printa boardingkort och försöka få iväg väskan. Och det gick bra, även om pulsen var hög där ett tag. Igenom säkerhetskontrollen och sen bort till gaten... då är planet givetvis en timme försenat. Piloten kom ut och sa att det berodde på att vädret i Holland var så dåligt att de fått stänga alla landningsbanor utom en. Starka vindar... precis vad jag behövde veta.

Men iväg kom vi och det gick förvånansvärt bra att landa trots allt. Men det var faktiskt lite väl mycket spänning för en och samma dag.

//Farmskan

Rhodos

Veckan på Rhodos i lite bilder...



Utsikt från balkongen... den kunde man vänja sig vid (*ler*)



För att inte helt dunsta bort gällde det att tillbringa dagarna i vattnet...

     

Det var gött att sova i solen... Maken skaffade sig en rejäl solhatt och lill-dottern lät
ett gäng fiskar äta på hennes torra fötter... Fy vad äckligt!



Bröderna brothers har en hård kväll i baren verkar det som...

     

Mina vackra svärdöttrar... nu syns bäbis också ganska tydligt! Lill-dottern hade fullt sjå med att kolla in alla snygga servitörer och sen hade vi tydligen en kändis också på balkongen...

En go vecka!
//Farmskan

Social tystnad bruten

I'm back! Tillbaka till internet, WiFi och sociala kontakter efter en underbar vecka med "La Familia" på Rhodos. Vi har haft det helt underbart... strålande sol och mellan 35-40 grader varje dag. Jag har i princip bara legat och guppat på en rosa luftmadrass i poolen eller i havet hela veckan (men så har jag bränt mig också...). Farmskan Röd AB liksom.

Vi gav oss iväg mitt i natten efter lill-dotterns student och flög ut från Sturup vid halv sju tiden på lördagmorgonen. Ingen visste var vi skulle för vi ville verkligen att resan skulle vara en överraskning. Och inte blev det bättre av att Dottern fick stationering där nere med jobbet och inte hade en aning om att vi också skulle dit. Jag hade varit lite ful och "sladdrat" lite om vår resa till Turkiet... Så fullständig tystnad när vi väl kom dit och sen när kvällen kom tog vi taxi till hennes hotell där hon skulle ha föreställning. Vi smög oss in längst bak i publiken och satt där och väntade på "rätt" tillfälle. Och det kom... med besked. De drog igång en musikquiz som vi var med på och lyckades vara en av fem deltagare med flest rätt. Vi skickade upp maken och när han hoppade upp på scenen och sa "Hallå Elin" trodde jag hon skulle dö. Hon grät floder, jag grät floder och det var verkligen hur häftigt som helst! Så kul att vi lyckades hålla det så länge. Maken vann dessutom en flaska champagne och hela publiken skrek att det var uppgjort... (*skrattar*)

Vi har bott helt fantastiskt på ett hotell som ligger strax söder om Rhodos stad i Kallithea. Härliga rum med balkong mot havet, poolen precis utanför rummet och helt underbara omgivningar. Det enda som jag fortfarande inte kan förstå är hur de kan ligga på dessa hårda sängar utan bäddmadrasser. Inte konstigt de behöver gå i pension vid 50 års ålder, då är ju ryggen helt slut. Men efter att ha legat på sängöverkastet två nätter förbarmade sig städerskan över mig och jag fick en bäddmadrass... lycklig! Maken fick dock fortsätta ligga på den hårda madrassen.

Varje kväll har vi haft tävlingar hela familjen och det har varit allt ifrån volleyboll, minigolf till rena lekar. Så kul det har varit. Sen har det varit uppträde på hotellet av varierande slag, allt från dåliga karaoke-kvällar till helt fantastiska "Il Divo-kopior" en annan kväll. Underbara karaktärer av skiftande slag som vi har kunnat kommentera och haft roligt åt givetvis. Men vi har verkligen haft en underbar vecka. Att bara få vara iväg omgiven av hela sin familj är verkligen härligt! Veckan avslutades sedan med att vi igår kväll åkte till Rhodos stad och åt en härlig middag och sen gick vi och strosade bland butikerna. Jag är så himla nöjd. Skall försöka lägga upp lite bilder så fort jag har fått över dem på datorn. Bjuder dock på en något suddig bild från gårdagen i Rhodos stad.



I storst sett hela "La Familia" på en och samma bild... Det är Elin som tar bilden. Nu sitter vi dock här ikväll hemma i K-stad med Stor-sonen och hans flickvän, vi dricker svenskt gott kaffe och bara slappar i soffan. Imorgon åker både de och jag vidare till Basel och Amsterdam och sen börjar jobbet igen på måndag morgon... man har en del att ta igen (*ler*)

Må gott vänner... det gör jag!
//Farmskan

Fy fan vad hon är bra!

Lill-dottern har tagit studenten!! Och vilken härlig dag de fick med sol och faktiskt lite sommarvärme också... Hon var givetvis på strålande humör (läs: lite smålullig) och sista biten hem fick hon åka med danskens röda cabbe. Lycka!



En härlig dag och nu är de bara 4,5 timme kvar tills vi ger oss av mot värmen allihopa. Där är fullt liv i soffan för Sverige spelar mot England och de gjorde just nu 3-2... det verkar som om vi är på väg ut ur detta EM. Så är det... vi är inget mästerskapslag helt enkelt. Bägge "mina" hemländer har gjort ett uselt EM. Men nu glömmer vi det och försöker sova några timmar innan avfärd

Ta hand om er!
//Farmskan

Countdown

Honey I'm home! Jajamen... Farmskan is in da town Kristianstad idag och det är så skönt (om inte annat att mötas av en solig morgon för en gångs skull). Jag och en av de nya kollegorna flög till Köpenhamn redan igår för att deltaga i ett möte och det var riktigt kul att se hur han tog för sig där. Det blir nog bra det här... SÅ idag har jag bestämt mig för att faktiskt lämna honom där och själv spendera dagen i Köpenhamn med budget. ÅÅÅhhhh vad roligt! Men det är bara idag med för imorgon är det SEMESTER!

Lill-dottern tar studenten och det skall givetvis firas och sen tidig, tidig morgonstund flyger vi iväg hela bunten till solen. Så jäkla gott ska det bli!! Med tanke på den senaste tidens erfarenheter av mitt nya hem lär jag inte se så mycket av just solen...

Den här lilla ledsna saken mötte mig där hemma:



Maken han har liksom inga gråzoner... antingen badar de i vatten eller så är de torra som fnöske. Det blev en liten diskussion och då säger han.
- Men du sa ju att jag inte skulle vattna dem så ofta (=läs var tredje dag)
- Nej, men jag sa åtminstone att du SKULLE vattna dom
Tror han tycker jag är jäkligt tjatig när jag väl kommer hem (*skrattar*)

Men det roliga var när jag nu studerar kortet så ser jag helt plötsligt Ystad-gubben som står bakom krukan. Denna figur har tappat huvudet ett par gånger om man säger så för att någon (läs: hastig och lustig person) slagit till honom så han farit i golvet. Detta hände även sist jag var hemma och då slängde jag honom. Maken ville laga honom men nej... SLÄNG honom. Och så åkte han i soporna... Trodde jag tills jag nu ser honom, livs levande, stå bakom krukan igen. Idag åker han till Köpenhamns återvinningsstation.

Försök hitta honom där om du kan!
//Farmskan

Så är det officiellt

Jag är numera medborgare av Holland och har fått stämpel och allt i passet



Här nere älskar man stämplar och jag har fått skaffa en massa till kontoret
Här skall fasen i mig stämplas på alla dokument

//Farmskan

Skit

Skitfotboll, sämre än värdelösa när det kommer till mästerskap!
Skitförkylning, inte vad jag behövde just nu!
Skitväder, regn igen! Precis vad vi behövde här nere... NOT!

Jag är inte på gott humör idag
Skit också!

//Farmskan

Åska!!!

Hällregn och åska dönar just nu över kontoret... dags att snart gå hem men promenaden till tunnelbanan känns sådär med tanke på vädret så jag tror jag väntar lite tills det går över (OM det går över vill säga...). Hmmm

Gårdagens shoppingdag var riktigt trevlig, lyckades hitta en massa bra saker (= läs kläder) och också lite annat gott och blandat som var lite kul. Bland annat en limited edition av coca-cola flaskor, detta år designade av Jean-Paul Gaultier. Totalt onödigt men ganska kul att ha som lite samlarobjekt. Står just nu och pryder en hylla i lägenheten.

Idag har vi varit full styrka på kontoret och därför räckte inte skrivborden till så när våra sales coacher kom till jobbet fick de börja med att montera ihop sina egna skrivbord. Bra teamövning!

  

Man skall ju starta från grunden säger man ju...

Ikväll blir det fotboll i soffan med lite kollegor som är nere och jobbar här.
Heja Sverige!!

//Farmskan

Balens drottning

Underbara lill-dottern redo för sin bal på slottet. Hoppas du har en underbar kväll!



Tänk att nu är minstingen också stor... fasen vad tiden går!

//Farmskan

De 9 gatorna

Tvättar för fullt men snart, mycket snart, skall jag ge mig bort till "de 9 gatorna" och möta en IKEA-kollega för lite shopping. Enligt henne så skall dessa gator nämligen vara mycket bra för shopping. Och det hoppas jag verkligen för de butiker jag hittills varit i har bara varit tråkiga... och man vill ju verkligen inte shoppa på H&M här nere liksom.



Skypade med Dottern igår som landat på Rhodos för 5 månaders jobb där nere som entertainer på ett hotell. Hon satt på balkongen och bara njöt av värmen. Låter härligt! Det där jobbet är så perfekt för henne så det är löjligt! Hoppas verkligen att jag och maken kan ta en restresa dit ner till hösten och få se henne uppträda. Hade man vetat detta tidigare kunde man ju bokat sin semesterresa dit men sånt är livet (*ler*). Och vet ni vad... det är mindre än en vecka kvar tills vi skall åka allihopa! Så härligt! Först lill-dotterns student och sen iväg till värmen allihopa!

Men men, ikväll kommer chefen, då blir det till att stå i givakt... och han är väl extra kakig idag också efter segern igår antar jag (*ler*)

Ha en skön söndag... ser ut att bli uppehåll här nere, man kan bli lyrisk för mindre

//Farmskan

Bomber och granater, del 2

Någonting smäller otroligt högt här utanför... två gånger har jag hoppat upp ur soffan och rusat bort till fönstret. Är det bilbomber eller är det byggnadsställningarna på baksidan som ramlar ihop i den dånande vinden? Ingen aning... jag ser ingenting och jag är inte så sugen på att gå ut i ruskvädret och kolla heller för den delen.

Tror stämningen på stan just ikväll är... bitterballe. Holländarna är galna i fotboll



//Farmskan

Bomber och granater

1-0 till Danmark mot Holland... det blir inte lätt på måndag morgon för holländarna



//Farmskan

Jag ger upp

Härligt med alla kommentarer på Facebook om att vakna upp till en solig lördag...
Vädret i Amsterdam? Tackar som frågar...



Jag slipper i varje fall få en röd näsa... suck!

//Farmskan

Dining with the stars

Denna veckan har de restaurangvecka på samtliga Michelin-stjärnkrogar... temat heter "Dining with the stars". Man kan boka antingen lunch för €45 eller middag för €60 och få en fantastisk upplevelse. Idag var jag och käkade lunch på en krog som hette Aan de Poel (=Vid vattnet). Shit vad gott det var och vilken ögonfröjd dessutom. Fem olika rätter och så otroligt kreativt upplagda och med massor av olika smaker. Verkligen värt att testa... värsta gourmet-Farmskan!



Och nu är det helg och maken kommer inte ner... istället åker jag hem på onsdag morgon för ett två dagars möte och sen är det semester en vecka. Så jäkla gott det skall bli!! Längtar så jag håller på att krevera. Här nere är det just nu storm och åska så man kan hålla sig för skratt. Fönsterrutorna skallrar lätt kan jag säga. Om det är väder imorgon skall jag ge mig ut på en cykeltur och sen skall jag gå på en shoppingrunda tänkte jag. Behöver både skor och byxor

Och så har fotbolls-EM dragit igång och det delar givetvis vårt kontor i två läger eftersom Danmark och Holland är i samma grupp och möts imorgon. Det lär nog bli några SMS dem emellan kan jag tänka imorgon. Ställningskriget började tidigt och en av våra kollegor försåg oss för säkerhets skull med morgonrockar i "rätt" färg som vi kunde ha framför TV:n (*ler*)



Får väl se om det hjälper...

Ha en skön helg kära vänner!
//Farmskan

Ibland har man tur

På väg bort till gardinaffären för att hämta ut de hiskeligt dyra gardinerna jag beställt försökte jag påminna mig själv hur jag egentligen hade tänkt. Här nere har man nämligen bara vita gardiner i tunn voile eller nylon och helst med en liten volang på om man har kappa. Jag hade sådana gardiner i ALLA fönster. Och eftersom jag inte kan sy så var det bara att gräva ett hål i plånboken och betala för uppsömnad. Och tyger då... ja, de är ungefär lika roliga som Helgemålsbönen klockan sex. IKEA måste slita sitt hår här nere när det gäller textilier... utbudet här nere är heller inte lika stort som hemma + att upphängningen är densamma för allting. Veckband med krokar... urtrist.

Men men... på väg dit tänkte jag alltså på hur beställningen gått till. Den äldre damen som inte kunde någon engelska och därför blev det teckenspråk, lite holländsk/engelska och så fick man hoppas att det blev rätt. När jag beställde en kappa till lilla rummet tittade hon på mig som om jag inte var klok. Skulle jag inte ha en liten volang i nedankant? Nej, nej, bara rak... då skakade hon sakta på huvudet. Och när jag ville titta på en ljusgrön gardin då blev det för mycket... något grönt tyg hade hon inte att finna i sin butik.

Men nu sitter de uppe och det blev faktiskt bra. Förutom att jag fått allt överblivet tyg med i påsen också och när det gäller kappan så är där mer tyg över än vad som användes för kappan. Fattar inte hur de tänkte... men om det är någon som behöver flera meter tyg så hojta bara till.

     

Summa summarum... jag är riktigt nöjd och skönt att slippa de vita nylonstrumporna

//Farmskan

PS! Jag har skaffat Skype om ni vill chatta lite... kom igen!!

Fördelar

Fördelar med att så smått börja förstå (=läs smått) det holländska språket:

När man den tredje gången går in på solariet för att sola och då helt plötsligt förstår att "skrubbduken" skall användas för att torka av sin egen kropp före solning och inte för att torka av solbänken... Tyckte väl att den repade glaset lite grand

Ooops!
//Farmskan

Nationaldagen

"Jag är så glad att jag är svensk... ho ho"



Det svenskaste jag gjort idag är att gå till IKEA och äta köttbullar (*ler*). Men ibland är det också det enda som behövs för att man skall få lite "hemma-feeling". Har haft en grym huvudvärk hela dagen... hade helst velat stanna kvar i sängen idag men det var liksom inte läge för det. Hade ett förmiddagsmöte med vår advokatbyrå, så inte nog med att man hade huvudvärk man skulle vara skärpt också liksom. Där finns lite lagar att ta hänsyn till om man säger så...

Idag har det regnat precis hela dagen... så jäkla trist. Tror minsann att jag skall ta mig ner till solariet när jag kommer hem bara för att tina upp lite. Sen har jag en lägenhet som behöver städas också och ett kylskåp som behöver lite omvårdnad. Jag blir så sur på mig själv för att jag inte kan ha ett sånt där härligt kylskåp med massor av goda saker som bara finns där när man öppnar och är sugen på något. På sin höjd ligger där en ostbit och någon youghurt. Nej, ikväll får det bli lite matinköp och kanske till och med lite godis framför TV:n

Lill-dottern tar snart studenten men först var det dags för karneval...



Någon verkar ha haft en... trevlig dag...

Happy Nationaldag till er alla!
//Farmskan

Danska uttryck

Danskarna är ett konstigt folk... de har en massa uttryck som är helt märkliga

Sicken shit og kanel = Jäkla skit
Det rager mig en papand = Jag bryr mig inte

Det var ju bara två små exempel men ganska udda... tyckte jag tills jag började fundera på uttryck som vi själva använder hela tiden. Vi är ju precis lika märkliga

Det rör mig inte i ryggen
Man anar ugglor i mossen
Sitta fast med skägget i brevlådan
Bära hundhuvudet
Hjulen snurrar men...

Uttryck som vi förstår men som för en utlänning är helt omöjliga att förstå



Några bra förslag på svenska uttryck jag kan skicka till mina kollegor?

Ikväll blir det lugna gatan men imorgon har vi en full dag och dessutom en födelsedag på kontoret

//Farmskan

Suck...

Tur det är mindre än två veckor kvar till solsemester...



Om ni tycker jag blivit brun den senaste tiden så är det rost...

//Farmskan

Pata Negra

9 grader och regn sa piloten när vi landade igår eftermiddag... 9 grader!! Det är typ kallare än det var på julafton. "Välkommen till Holland" säger mina kollegor och då förstår man att man kanske skulle väntat på ett varmare land (*ler*). Det kändes lite att flyga hemifrån efter fyra härliga dagar men så är man inne i det lika snabbt igen. När jag kom fram till lägenheten stod balkongdörren och fönstret bredvid vidöppet och det var svinkallt i lägenheten. Då hade målarna varit där i fredags och trott att jag skulle komma hem och därför låtit det stå öppet för att torka. Det har alltså stått öppet sådär i två dygn... tur att inget blivit stulet men ännu mera tur att inga äckliga möss eller så tog sig in. I varje fall har jag inte sett några ännu.

Vi var fyra stycken som flög ner igår och vi gick ut för att käka lite kvällsmat på en Tapas-restaurang som heter Pata Negra. Vet inte riktigt hur jag skall förklara denna för er men den är liten, trång, kaotiskt, nästan lite sjabbig och fullpackad med folk. De har fantastiska tapas rätter och det är så härligt att gå dit. Man hör i och för sig ingenting under hela måltiden vad sällskapet säger men det får man ta. Atmosfären är riktigt häftig och deras lufttorkade skinka bara smälter i munnen... me like!

Idag har jag varit i Leiden och för första gången gav jag mig iväg med bil. Fick låna kollegans bil (som hade navigeringssystem förstås) och sen kastade jag mig ut i trafiken. Det fick oväntat bra måste jag säga även om jag körde fel avfart någon gång. Resan till Leiden tog ca 30 minuter och sen spenderade jag 21 minuter med att hitta en parkering. Helt otroligt!! Där fanns små fickor men dom vågade jag mig inte på, fickparkering med lånad bil... nja kanske inte... Men man lär sig väl så småningom. Men det var gott att köra lite bil igen.

Dagens glada nyhet: Värmen är tillbaka på kontoret = Jacka av!

//Farmskan

Hyllning

Måste skicka en stor eloge till min Paps som igår, i regn, rusk, blåst och näst intill hagel, grillade en äkta svensk korv i bröd till sin utlandsdotter. Maken försökte så gott han kunde hålla paraplyet över honom men det var inte lätt. Men ack så gott det var! Det är en sådan sak man verkligen kan längta efter. Fast vädret (=läs sommaren) kunde ju varit lite bättre... Det blev rått och kallt att sitta nere i kolonin även om det är mysigt. Tror faktiskt vi var alldeles ensamma där nere också (*ler*).



Dagen idag har startat med massage hos thailändskan och sen gick vi en sväng på stan. Köpte lite kläder och hämtade biljetter och fick också inhandlat studentpresenten till minsta dottern. Tänk att det bara är två veckor kvar till studenten... och två veckor kvar till vår semester! Så gott det skall bli att komma iväg, hoppas verkligen på lite värme och sol, det behövs nu.

Tog en sväng upp till Modern och Rolf också och hälsade på. Man får ju passa på lite nu när man inte varit hemma på så länge. De bjöd på lite lunch och trevligt sällskap och så passade vi på att beställa våra taxfree varor också... viktigt, viktigt.

Och nu skall vi bara ta det lugnt i soffan, imorgon bär det av igen till Holland
Hej vad det går!

//Farmskan

Bitterballar

Var det gott eller var det gott att sova i sin "hemma säng"? 5 av 5 toast på den! Lyckades dock i morse med konststycket att åka till jobbet utan glasögon (=omöjligt att se något som helst på datorn) men att packa med kabel till datorn som jag inte behövde. Bra jobbat Sickan!

1 juni mina vänner... en speciell dag i mitt liv men också första dagen på sommaren. En dag som innehöll kyla, regn och hagel... hallå sommar. Men det speciella med den är att jag från och med idag är utskriven ur Sverige. Känn på den! Det kändes allt lite darrigt när man skrev under det pappret kan jag säga... att lämna Sverige helt och hållet och lita på Hollands sjukvård, pensioner och annat. Men nu är det det som gäller... nu kör vi!

Det jag däremot inte kan förlika mig med där nere är deras Bitterballar



Vad är det för fel på svenska köttbullar?
- Du måste för fasen anpassa dig, säger min holländska kollega
- Nja... jag vet inte...
- Ni svenskar ni tror ni är hela världens "role model"... ni är normalast i världen
- Jajamen... det är vi. Och inga bitterballar, bara gott svenskt kaffe och gelehallon

Och det skall jag få ikväll. En grillad svensk korv med senap och gelehallon till efterrätt
MUMMA!!!

//Farmskan

PS! Har skrattat kopiöst till den här, håll till godo!

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0