SSS... och underbar!

Idag är det världens bästaste Mannes födelsedag! GRATTIS!!



SSS
(Snygg, sexig och singel... och alldeles alldeles underbar!)
Snart ses vi kompis

Sovmorgon idag trodde jag... men maken var orolig och kvart över sju försvann han bort till bageriet för att köpa frallor. Kvart över sju! Vad är problemet? Lyckades i varje fall somna om och sova ytterligare någon timme innan jag klev upp. Mysig frukost och sen en sväng till farmor.

Idag var hon lite "krickig" som hon själv uttryckte det. Hon ville inte öppna sitt ena öga utan satt och knep med det hela tiden. Vet inte riktigt vad det var men hon säger att hon känner det i kroppen att hon börjar bli gammal. Börjar bli liksom... 99 år, då börjar man inte bli gammal, då är man gammal. Men humöret är det inget fel på och det är skönt.
- Det är snart dags att säga adjö till Signe... hej då Signe!
- Som du säger
... men jag får bara ett fniss till svar.

I eftermiddag har jag varit hos thailändskan på massage och sen en fikapaus i Paps & Babs oas... Skönt att denna säsongen börjar nu med utefika och solsken! Härligt!

Nej... nu in i duschen för att förbereda kvällens partaj hos Manne!



Ha en underbar VALBORG vänner!  //Farmskan

PS! Hon är Caroline af Ugglas...

Vuxendamp...



Ibland blir det bara för mycket....

Hennes sällskap ikväll gjorde ju inte saken bättre precis så varför ser man på det då?

//Farmskan

Pittbull-fredag

Full fart hela dagen, precis så som jag gillar det! Massor på gång, många projekt som kräver åtgärder, kalkyler som skall beräknas, projektbeställningar som skall skrivas, samtal som skall ringas, diskussioner och debatter... då är jag som mest i mitt esse, man kallas ju inte "Pittbullen" för inte (*skrattar*)... De tror inte att jag vet det, men se det gör jag.

Var ni förresten en av nästan två miljarder som såg bröllopet idag? Jag tänkte jag skulle se lite på nyheterna nu en stund... pensionärsvarning på det kanske men då får det vara det. Man blir allt lite rörd när man ser på det tycker jag. Vet inte om maken tänker vara bisittare i soffan men han har i varje fall dragit igång kaffekokaren så kanske han offrar sig.

Såg precis på nyheterna att statsministern och hans familj måste flytta eftersom deras bostad har stora brister och därför behöver renoveras. De uttryckte det som om "de behövde evakueras". Alltså är det verkligen rätt ord?? Är inte det typ vid större faror som brand, gasläckor, översvämningar... ja, vad vet jag.

Imorgon är det redan Valborg... fattar inte var tiden tar vägen! Skall börja den med en lååång sovmorgon och sen en god frukost med maken innan lite massage. På kvällen blir det kalas hos bästaste Manne som fyller år... brukar alltid vara trevligt med högt tryck och mycket skratt så det ser jag fram emot.

Vann förresten två flaskor vin igår så det var kanon att ni höll tummarna!



Unbreak my heart!!  //Farmskan

Det slår aldrig fel

Två hela låååånga dagar med möten så mitt huvud börjar kännas lite trött. Idag satt vi dessutom 12 personer i ett mötesrum för 6-7 personer. Fatta vad varmt det blev där inne... Fast som omväxling till de frysgrader vi har på kontoret så njöt jag av varje sekund. Men projektet går framåt och frågetecknen börjar rätas ut.

Natten har sedan spenderats i Älmhult för det var en kick-off av projektet med gemensam middag igår kväll. Eftersom jag inte varit med på dagen på grund av dubbelbokning (som jag fick mycket skit för) hade jag lovat och svurit att vara i Älmhult senast 7 till middagen. Naturligtvis hamnade jag i en trafikstockning på grund av ombyggnaden av E22:an så jag blev liiite sen. Sura blickar kan döda... (*ler*). Men middagen var trevlig och att sen få lite Älmhultsluft idag som extra bonus var underbart.

Varenda gång jag är ensam hemma och sätter mig på toaletten så ringer telefonen. Ibland tror jag fasen att vi har installerade kameror i huset. Idag var inget undantag (och Ja!! jag vet att man kan ta med sig telefonen in alternativt inte vara så förbenat nyfiken att man måste svara....). Hade precis satt mig ner, då ringer mobilen i köket. Det var Paps som ringde från Tyskland för att "berätta lite om sin semester"... inget man vill knäppa av bara sådär. Under tiden ringer plötsligt hemtelefonen och ville inte sluta heller. Så pappa tröttnade på ringandet och rundade av samtalet och jag rusade till nästa. Då var det Cancerfonden som frågade om jag ville fortsätta sponsra... och självklart, det vill jag. Men mest av allt vill jag återvända till toaletten. Går det att fortsätta sen? Nej, naturligtvis inte... nu kommer jag att få ont i magen istället.



Men annars är läget OK (*skrattar*)

//Farmskan

PS! Håll tummarna för en vinst på vinlotteriet ikväll...

Jag trodde...

... Lucia kom från Syracusa. Tänk så fel jag hade...



Vi har så grymt kallt på jobbet, tydligen är det "någon" som inte gjort det "någon" skulle vid installationen av ventilationssystemet och därför har halva avdelningen tropisk värme och vi andra sitter med jacka på hela dagarna. Inte konstigt man blir förkyld. Nej, "någon" borde ta sig i kragen och rätta till problemet, jag är nämligen inte så bra på att skriva på datorn med vantar på... idag fick man ta långlunch i solen för att tina upp liksom.



Ikväll blir det bara "soffhäng" för Farmskans del för imorgon är det lång dag med kvällsaktivitet på jobbet och sen är det vinklubben på torsdag... och där försvann den veckan. Fast det är klart, den var ju kapad med en dag redan från början och man skall verkligen inte klaga. I helgen är det Valborg och bästaste Mannes födelsedag skall firas!

Man hoppas där finns något bakom allt
//Farmskan

Annandagsbestyr

08.04   Hunden tycker det är dags att stiga upp
08.27   Frukosten är framdukad och kaffet luktar gott
09.12   Letar fram alla papper till eftermiddagens deklarationsdags
09.52   Sätter oss i bilen för avfärd mot Fjälkinge och svärföräldrarna
11.10   Beger oss från Fjälkinge till Torsebro för att hämta ett släp hos Nisse & Rita
12.03   Parkerar på Solhaga för att gå in och se om vi hittar ett litet möblemang



(Check på det... + en Forsythia-buske)

12.58   Maken börjar montera möbler och jag börjar städa ut skit från uterummet
14.28   Maken svär över "för små skruvar" och jag börjar laga middag
15.10   Middag avnjutes i all hast... "måste fan bli färdig..."
15.34   Jag har plockat undan maten, drar igång diskmaskinen och maken gör framsteg
16.17   Möblerna är på plats, uterummet städat och de gamla möblerna på uteplatsen
16.59   Javisst ja... jag skulle ju deklarera
17.35   Deklarationen är klar och inskickad via internet
17.40   Maken kör och lämnar hunden och jag börjar dammsuga (den hunden kan skita ner)
18.16   Maken hemma igen och "Ja, vi måste planerat Forsythian!" innan du tvättar bilen
18.31   Bilarna tvättas för fullt och jag laddar kaffekokaren innan blogg-time

Imorgon är det jobbedag... rena semestern ju!!

//Farmskan

Tre inköp = Nöjd

Blev en påskafton som vi inte planerat för... egentligen skulle vi ju bara ha ungarna här med lite påskbuffé men så mötte vi grannarna vars gäster hade insjuknat och helt plötsligt satt vi ett helt gäng här inne hos oss. Sånt älskar jag... lite knyte, helt opretentiöst och med folk som får en att må bra och skratta. Vi spelade spel och snackade en bra bit in på kvällen (Dottern kom till och med upp från källaren för att skruva ner volymen på musiken... händer inte så tätt). Bestämde också att vi idag skulle köra Konstrunda tillsammans ner till Österlen.

Så klockan 10 stod vi på uppfarten och väntade, in i bilen och iväg ner mot Ystad som blev första anhalt, för att sen så sakta ta oss uppåt hit igen. Underbart väder!!

Första stoppet blev Gynning x 2 (Carolina och hennes mamma Agneta)



Älskar hennes tavlor!! Men ack så dyra om man vill ha ett original... Däremot köpte jag ett jättefint smycke av hennes mamma, gjort i brons "Madonna".



Därefter en god lunch / fika på "Olof Viktors", ett ganska häftigt ställe utanför Nybrostrand. Fantastiska mackor och goda kakor (plus att Gynning med fästman var där och fikade samtidigt... snacka om Kändisspotting!). Begav oss uppåt genom Österlen med en massa härliga stopp på vägen. Gjorde två ytterligare inköp:

  Lysande vallmo i ledljusacryl... att ha i rabatten. Skitfin!

  En styck tavla av Pia Carlström som målar jazzmusiker

Väl hemma igen, nöjda och glada, var det fortfarande så härligt väder att vi drog igång grillen. Jag älskar den här tiden på året när man vet att hela sommaren ligger framför en! Nu är vi hundvakt fram tills imorgon eftermiddag och det är ju inga problem eftersom den hunden ändå sitter limmad vid mitt vadben hela tiden (*skrattar*). Man vet åtminstone var man har honom...

Idag får du mitt motto: LEV! Håll dig inte bara vid liv!

//Farmskan

Vad har han...

... som inte jag har? Maken alltså. I farmor Signes ögon är han den bäste i världen.

Till mig:
- Du ser ut som en gammal kärring när du sitter där med hunden i famnen.

Till maken:
- Vad skönt att hon gav dig lite ledigt idag så du fick komma ut lite...

Och vi som hade fika och allt med oss och kusin P och Jan(a) hade en påskblomma med sig också. Eller nej förresten... det var givetvis Jan(a) som hade blomman med sig... kusin P var bara med och bar kassen.

Det blev lite av tårtan över så jag sa till henne att hon kunde ju bjuda in Nils på lite kaffe
- Vilken Nils?
- Han gubben som bor här som du brukar prata om...
- Han är ju död

Men ät tårtan själv då.... (*gapskrattar*)

//Farmskan

Plötsligt händer det

Chocken var enorm när den uppenbarade sig... grannarna undrade också och kisade försiktigt in mot vår trädgård, ville egentligen inte se eländet men eftersom den är sällsynt så får man passa på när den visar sig. Stor och vit, vägde säkert sina modiga 60-65 kg och vandrade oblygt omkring. Slö och lite yrvaken efter vinterns långa sömnperiod kisade den lite ovant mot solen.

Skulle vara skönt att vila lite i solen tänkte den och asade därför fram en grön solstol



Moby Dick... den vita valen har landat!

Dags för Farmskan att få lite sol på kroppen... så Be aware!

//Farmskan

PAN

Skärtorsdag och riktigt härligt väder ute. Har jobbat hemifrån idag eftersom "Viasat-mannen" skulle komma mellan 12-18 och installera boxar och annat. Så det innebär att han just nu springer rundor mellan källaren, vinden och ytterväggen där den lilla parabolen skulle sitta (och Ja, just den lilla detaljen att vi behövde parabol "glömde" maken att berätta)...

Men det blir säkert bra när det är klart. Bilden skall ju vara SÅ mycket bättre...

Skall bli skönt med fyra dagars ledighet... bägge sönerna och svärdottern kommer hem imorgon så det blir till att åka och storhandla imorgon bitti så vi kan göra en riktigt god påskbuffé. Sen skall jag bara njuta av lite sol och ledighet. Annars är det mest skräp med Farmskan idag. Huvudvärk som tusan och antagligen är det min begynnande förkylning som spökar. Bättre det bara hade brutit ut direkt och satt igång stört-snor-floden men icke... nej, sitt där bara bakom ögonen, irritera och banka på.

Med posten kom ett stort paket till maken... han har köpt en flöjt!
- Tänkte jag skulle lära mg och spela...

Hallå huvudvärk!!

//Farmskan

Snygg entré

Så är man äntligen tillbaka hemma igen... borta bra men... ja ni vet, och det stämmer faktiskt. Och eftersom flygen mellan Birmingham och Köpenhamn inte är de mest frekventa får man helt enkelt ta de avgångar som finns och därmed var man hemma i sin egen säng strax innan tolv i natt. Men så gott!! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, egen säng och kudde är underbart. Sen är kanske inte just det hotellet vi brukar bo på helt underbart och en del av klientelet som bor där lämnar en hel del att önska. I måndags kväll när vi kom hem efter middagen runt nio var där en tjej i receptionen som säkert hade 4,0% alkohol i kroppen och såg ut därefter, för att inte tala om hur hon skrek och lät... nej... stockvägen är lugna gatan.

Men de har lite annat att jobba med i England också om jag får tycka. Matkulturen är en sak (för i vilket annat land får man potatischips som sidekick till lunchmackan... eller kvällsmackan också för den delen) men där är så mycket annat också som ligger efter. Som att fortfarande inte anpassa sig till det metriska systemet. Det är ju hopplöst att veta hur långt det är till varje ställe eller hur fort man kör (för det måste väl vara dom som har fel och vi som har rätt *skrattar*)

Hade ett långt prat med vår taxichaffis till flygplatsen. Han var sikh och mycket pratsam, och eftersom vägen till flygplatsen är en timme lång hann vi dryfta en hel del medan kollegorna sov i baksätet. Han ville veta allt om det svenska samhället, hur det var uppbyggt, hur man belånade hus, hur sjukvården såg ut och så vidare. Förmodar att min nästa granne snart är sikh... (*ler*). Vi var dock överens om att det fanns en del "konservativa inslag" i det engelska samhället, som dock ändå vinner på sin charm och sina "sir"...

Mitt i samtalet körde chauffören in och skulle tanka... det är faktiskt rätt ovanligt att det händer just när man sitter i en taxi. Men det hände och han tankade hela 17 liter (eller var det liter??), förvånad blev jag i varje fall men det gav ju mig en chans att hämta luft för det var sjukt varmt i England igår och bilen hade ingen air condition. Det var dock inget som bekymrade mina sovande kollegor i baksätet...

På flygplatsen åkte jag givetvis fast i kontrollen och alla mina prylar i "plastpåse-necessären" skulle gås igenom. Speciellt tuben med Primer (ni vet mirakelprimern som slätar ut alla rynkor och som har ett hyfsat literpris...), den var otroligt intressant. Vakten (= äldre man) skruvade av korken och trycker ut en lång sträng primer och kletar på mitt boardingkort. Varför?? Sen står han och känner på det, luktar på det och till slut noterar han något på ett papper, signerar och därefter får jag packa ihop mina saker. 132 kronor tack för den klicken min herre!!

Men bäst av allt... när man är som segast, tröttast och har en begynnande förkylning i kroppen, anländer till Kastrups flygplats och vandrar igenom dessa oändliga korridorer för att till slut komma ut i ankomsthallen. Ni som känner till just Kastrup, vet att en MASSA folk står där och väntar in anhöriga och vänner och det var inget undantag igår. DÅ och just DÅ är det verkligen läge att tappa kjolen och inte märka det. Inte förrän jag var mitt i denna folksamling råkar jag titta ner och märker att min kjol med gummibandslinning kasat ner och nu befann sig strax under knäna... hur snygg är man på en skala i topp och strumpbyxor??



Jag röstar typ minus 3!! Men jag bjuder på den... //Farmskan

PS! Har ni tur har någon lyckats få det på bild och då kanske vi kan förvänta oss ett YouTube-klipp.... i varje fall var det något som kollegorna på jobbet hoppades mycket på.

Nottingham view

Godmorgon... sitter och vantar pa att motet skall borja (hatar tangentbord utan svenska bokstaver... fast jag har ju internet i varje fall sa sluta gnalla). Heldagsmote annu en dag sen vantar hemfard ikvall runt 7-tiden

Nottingham bjuder pa 21 grader och sol... det er dejligt!

Take care sa hors vi imorgon  //Farmskan

Hurra, hurra, hurra

idag är det Moderns födelsedag! Väckt med dragspel och sång... det kan väl göra varje människa riktigt, riktigt glad eller hur. Hon fick en fin klocka och en bok och sen åt vi en god frukost tillsammans. Mysigt.

Jag och maken skall ta med oss lite fåtöljer hem + ett piano som Dottern skulle ha. Och det var ju bra ända tills vi skulle lyfta pianot... jag kan säga att det vägde inte under 150 kg! My god... Så det där pianot får lugnt stå kvar där det står för det finns inte en chans att vi får ner det i källaren. Så nu är det utlagt på Blocket för avhämtning utan kostnad för vem som känner sig manad (och som dessutom har styrka som Magnus Samuelsson...)

I eftermiddag är det sen dags för mig att åka mot Nottingham igen. I och för sig inte så kul att behöva åka ut en söndag men det är ju inte den mest frekventa flygplatsen så man får helt enkelt ta de flyg som går. Två heldagar där sen och sen tillbaka i lagom tid till påskfirande. Så skönt... dessutom med utlovat minst 20 grader.



Ha en skön söndag!

//Farmskan

Kallt, kallt väder över sjön

Nu funkar helt oväntat nätverket i telefonen igen och jag kan andas ut. Vet inte om det är "IT-frälsaren" som gjort något efter mitt desparata meddelande igår kväll eller det helt enkelt lagat sig själv. Det är ju lite så med teknik... ibland funkar det och ibland funkar det inte (och det behöver man inte vara IT-guru för att förstå).

(Mulle! I know!! Jag och IT är liksom i symbios hela tiden....)

Idag har jag och farmor haft en sångstund... Det var mycket eländiga visor förr
Farmor klämde i med den här som hennes far alltid satt och sjöng.



Själv valde jag den här låten, Nikolina, som farmor lärde mig som liten...



Snacka om härliga minne för oss båda (*mys*)... och att de finns på YouTube!!

Ha en härlig helg!  //Farmskan

Oväntat SMS

Hela dagen har tillbringats i Glostrup på vårt kontor... sjukt dimmigt i morse när vi körde dit men det lättade ganska snabbt och sen har dagen bara varit helt strålande. Danska "smörrebröd" till lunch, jag tog med rostbiff och remouladsås... mmm. Men de hade även lagt dit lite pepparrot och det kan jag säg... få det i munnen så känns det ända upp i hårrötterna. Det fanns inte en hjärncell som inte stod i givakt kan jag säga. Men danska smörrebröd är riktigt gott!

Hade tagit med mig datorn, som krånglade, för att lämna in den till IT. Strax efter lunch kom de in med datorn i mötet och förkunnade "att den nu var fixad". Så glad jag blev... Vad var felet, frågade jag. Det vet jag inte svarade IT-mannen men jag har installerat om allting. Då borde jag kanske ha anat lite oråd, men jag var glad att de fixat felet. Tills jag nu märker att jag inte har någon kontakt med nätverket över huvud taget... härligt! Och så skall jag till England söndag-tisdag, utan dator och utan någon kontakt med nätverket över telefon. Grattis Färm! Fast å andra sidan... det finns värre saker eller hur? (*NEJ!!!!*)

På väg hem bestämde vi att stanna till och shoppa lite "godis" med oss hem. Ibland får man passa på när tillfälle ges så att säga. När jag sen satt där i bilen så kom ett SMS som löd:

Föräldrar! Kom hem hungriga för idag lagar jag maten!

Helt oväntat och så härligt! Att det sen var Dottern som skickat det som egentligen inte alls är särskilt road av matlagning var extra kul. Hade det varit lill-tösen som praktiskt taget lever i köket hade man ju inte hoppat till precis. Kul och en underbar överraskning! Huset doftade gott när vi kom hem och hon hade lagat en fläskfilégryta med sambal olek och pressad potatis. Ruggigt gott! Till det lite "godis"... så där skall en fredagskväll börja!

Idag var det förresten lilla dotterns sista dag på fem veckors praktiken. Hon har varit i köket på högskolan och kämpat i några veckor. Så där sista dagen tyckte hon att hon skulle bjuda på en tårta... och det gäller ju att gardera sig... om de skulle glömma att nämna det menar jag.



Njut av helgen... fint väder och ledigt!! Snart kommer den... sommaren!



//Farmskan

PS! VG på tentan på kurs nummer 3... han kan ta sig i någon ädel del, surläraren på kurs 4!!

Trivsamt

Maken ligger däckad... whiskeyn och umgänget igår eller Dotterns maginfluensa? Tja, oavsett så låg han hoprullad i fosterställning i morse och vägrade gå upp. Stackare! Fast lite piggare är han nu ikväll, tagit en dusch och ätit en rostad macka... livsgnistan börjar återvända.

Dagen har varit bra, jag lyckades undvika parkeringsböter på jobbet bara för att en snäll kollega ringde och sa att parkeringsvakten stod vid min bil. Jag har alltså en månadsbiljett men glömmer lägga den i rutan hela tiden. Så dumt och fullständigt onödigt. Rena turen att kollegan fanns där precis då. Tack Poli!!



Torsdagens morgontidning innehåller alltid ett antal sidor med "Hus till salu". Jag skummar alltid igenom dem, det är kul att se vad som finns och vad de kostar och så. Och idag slog det mig hur lika alla mäklare skriver när de skall beskriva husen och också... hur lätt det är att genomskåda vad de egentligen menar mellan raderna:

Trivsamt = Behöver garanterat renoveras
Fräscht = Förmodligen nytapetserat, men det är också allt
I bra skick = Nytt kök, med lite tur också helkaklat badrum
Uppvuxen naturtomt = Köp en häcksax!
Rofyllt läge = Du kommer att få lappsjuka, inte en granne på mils avstånd
Charmigt fritidshus = Bered dig på att du måste rätta till att sneda väggar
Stor potential = Kommer att kosta skjortan att renovera...

Nej, nu skall jag pressa ner mig i soffan hos Dottern och maken

Ciao bella!  //Farmskan

Glad

Idag har jag varit glad... sinnet har varit på topp. Kan det vara energin från gårdagen som gör sån skillnad. Det är i vilket fall som helst en skön känsla.



Har precis skjutsat maken till kvällens Sir Väs-möte. Hade lovat köra honom dit och även hämta för "det är ju gott att ta lite vin till maten...". Men det är helt OK för då får jag lyssna på ytterligare något kapitel på min ljudbok. Win win skulle man kunna säga. Just nu lyssnar jag på Fladdermusmannen av Jo Nesbø. Har nämligen bestämt mig för att lyssna igenom alla hans böcker om Harry Hole, från den första till den sista. Jag gillar hans böcker... kan rekommenderas.

Men för att återgå till Sir Väs... Jag frågade vad mötet handlade om idag men eftersom det är en hemlighet som han inte får yppa blev svaret lite vagt "något föredrag om arkeologi". OK, kusin P, med tanke på medelåldern i våra mäns lilla klubb är det väl kanske snarare det samma som Släktforskning... (Not my joke!)

Dags för sista delkursen i min Six Sigma kurs på högskolan och då får jag reda på att tack vare att jag inte gjort delkurs nummer två (ni vet Statistik-h-vetet) får jag heller inte göra den sista kursen, nummer 4. Söka om igen till hösten uppmanade de mig. Men lägg ner... det var nog det enda som idag fick mig att släppa lyckokänslan. Men än är inte sista ordet sagt. Operation "tragga sig till en plats i alla fall" skall starta NU!

Dottern är på benen igen, skönt! Och än så länge ingen smitta här uppe (peppar, peppar)

//Farmskan

Älmhultsenergi

Idag har jag fått mycket Älmhultsenergi... räcker flera dagar nu (*myser*)

Dottern ligger i källaren, helt knockad utav maginfluensan... fy och usch, det vill jag verkligen inte bli smittad av just nu. Hoppas jag slipper. Hon har inte visat sig på hela kvällen så förhoppningsvis stannar bacillerna nere i källaren. Cross my fingers...

Själv har jag varit och klippt mig ikväll hos Sascha... värsta "Robyn-frillan". Hoppas den är snygg även efter att jag sovit för jag är ingen mästare på att styla...



//Farmskan

Inga säljare precis...

Idag åkte den... den stora gula soffan som Dottern så envist hållt fast vid i många år.



Trodde aldrig att någon ville ha den men vi testade att lägga in den på Blocket igår och fick napp efter bara 10 minuter. Sen är ju maken ingen säljare precis (och tyvärr har det gått direkt i nedstigande led till Dottern...). Måste ligga i generna.

Tjejen frågade om den var solblekt (vilket den absolut inte är)
- Nja... ja, det är svårt att säga
Men hallå, den är fasen inte solblekt!
Tjejen frågade om den var nersutten (vilket den absolut inte är)
- Nja... den är ju gammal
Men för helskotta... vill du sälja soffan eller inte??

Men tjejen som var först i kön kom hit och blev jätteförälskad i soffan, till Dotterns sorgblandade glädje. Visst det var ju gott att få pengar till allt annat som skall göras men samtidigt älskade hon sin soffa. Men såld blev den och uppburen ifrån källaren för vidare färd mot Hörby

Då... när den står i hallen säger Dottern:
- Titta där är ett hål... det har jag inte sett innan!
Vi skall sälja soffan, inte pruta ner priset liksom...

Och för att riktigt betona att varken hon eller maken är några säljare så fick det unga paret med sig denna avskedshälsning:
- Det är ju bra att ni skall köra en bit så vädrar ni bort lukten, den luktar lite illa...

GODNATT!! Och farväl soffa!  //Farmskan

Kallar honom Nils

Jag och maken satt upp som spjut i sängen runt 3-tiden... det var dottern och "sällskap" som kom hem efter en natt på stan och hunden went bananas och drog igång världens högsta skällande. Tror dom tyckte det var ungefär lika skämmigt som oss att bli mötta av maken i kalsonger som undrade vad som stod på. Men men... de kom snabbt ner i källaren (*ler*).

Åkte ner till farmor en sväng när maken drog igång biltvättar-söndagen. Där nere var allt på topp... hon visade stolt upp ett nytt nattlinne hon fått av Paps & Babs.
- Så nu är jag snygg när jag sover
- Ja, det är väl bra... om någon kommer
- Jo, jag sover med dörren öppen men där kommer aldrig nån
- Men här är kanske inte så många herrar?
- Nej, här är en... jag vet inte vad han heter men jag kallar honom Nils

Och du kusin P... idag fick jag också en livedemonstration av hur det ser ut när du samtidigt som du pratar konstant äter upp "allt godis" (*skrattar högt!*). Hon borde sökt in vid teatern!

När jag kom hem mötte jag "sällskapet" och dottern i dörren... alltså det är ganska pinsamt. Man vet liksom inte vad man skall säga. Pratar man för mycket så är man pinsam och pratar man inte alls så är det fel. Sönerna har alltid tyckt att jag varit mer åt det pinsamma hållet... Moi!? Skulle jag prata för mycket??



Eller som en gammal kollega sa en gång: "Tror fan du kan snacka ihjäl en döing..."

Alltså... var det snällt? Jag är ju en Olsén... det är mina gener!
//Farmskan

Dejligt!

Från blåst och eländigt väder igår till 22 grader i solen på baksidan av huset idag... här gäller det att vara flexibel. Har suttit där ute nu och lapat sol, som man har längtat efter det! Snart hoppas jag vakna upp sådan här (men lovar att använda överdel...)



Maken tyckte dock att det var skönare i källaren framför Harry Potter... amen fatta!!

Dagen startade annars med en trevlig brunch här hemma... brunch är otroligt underskattat. Så mycket gott man kan äta till frukost egentligen, kräftstjärtar och aioli till exempel... mmmm!! Dottern som kom upp lite sömndrucken blev glatt överraskad... inte precis vår vanliga frukost som serverades idag. Trevligt sällskap, lite småprat och god mat sådär en helgmorgon är riktigt mysigt. Hoppas vi kan hålla liv i det.

Har sen varit och fikat hos bästaste Manne i hennes nya lya. Så mysigt att ha henne hemma igen. På väg uppför gången kom jag på att jag återigen lyckats med konststycket att glömma köpa en inflyttningspresent. Alltså hur svårt kan det vara på en skala att komma ihåg detta?! Och det händer varje gång att jag står på trappan och tänker javisst ja! Så pinsamt och dumt... förmodligen tycker jag undermedvetet att det borde räcka med mitt sällskap (*ler*). Något självgod inställning faktiskt.

Och äntligen har de lyckats få fast gryningspyromanen efter år av jagande. Måste vara frustrerande att han klarat sig ur knipan varenda gång på grund av för lite bevis. Tänk att VETA att det är han och ändå bli tvungen att släppa ut honom igen. Läste att han eldat upp för närmare 1 miljard kronor. Amazing! Tydligen hade han gått i årskursen under mig på samma högstadie... där ser man. Ingen jag känner igen när jag tittar på bilderna så vi får väl se vad man kan skvallra sig till på måndag kväll när gamla tjejgänget kommer hit.

För Ja... tjejer skvallrar.... //Farmskan

Blåst och brand

Fy bubblan vad det har blåst här hemma, både igår och idag. Igår hade trädgårdsmöblerna spridits ut i hela trädgården när jag kom hem. Men det kan man ju stå ut med... värre var det för de stackars familjerna i byn som miste sina hus i en eldsvåda. Fyra villor brann ner totalt och lågorna spred sig flera hundra meter med vinden.

 

Usch och fy!! Blåsten har fortsatt även idag och bitvis har det känt som om taket skulle lyfta helt och hållet. Jag har suttit hemma idag, behövde vara lite ledig för att hinna med min tentamen. Men givetvis var det ingen bra dag för att jobba hemma eftersom Everöd, Blåst och E-on inte är någon bra kombination utan naturligtvis gick strömmen. Så jäkla trött jag blir!!! Tror snart att det är dags att skaffa ett eget elverk. Så jag fick fortsätta med tentan tills batteriet på datorn dog och sen var det bara att vänta på att strömmen skulle behaga återvända.

Nu är den i varje fall inlämnad och det är bara att hålla tummarna. Pallar nog inte att göra en omtenta nämligen eftersom det är så mycket på jobbet hela tiden.

Imorgon har vi brunch här hemma klockan 10 för några kompisar... har nog aldrig haft så mycket godsaker i kylen någonsin. Sen får vi se vad helgen bär med sig... en sväng till bästaste Manne blir det i varje fall.

I feel good... na na na na na na na.... //Farmskan

Åhhhh.....

... det har varit en underbart bra dag!!



... och den avslutas strax med lite massage hos Bottan

Aaaahhhh!! 

//Farmskan

Jo jag tackar jag!

Precis hemkommen från Norrköping där jag varit på kundbesök tillsammans med goa Magda! Trevligt att få njuta av lite Älmhultsenergi igen... Och kan ni tänka er att SJ bestämde sig för att leverera totalt felfritt idag... både dit och hem. Man tackar! Full pott liksom...

Dotter är på audition på högskolan i Växjö idag och imorgon. Hoppas verkligen det går bra, håller alla tummar. Hon stack redan vid halv sex i morse (efter att ha jobbat till klockan ett i natt)... ungdomar, att de bara orkar. Själv är man som en urlakad sill om man inte får sin sömn.


Förresten... på tal om bra kundservice... kolla denna kommentaren på gårdagens inlägg.

------------------------------
Hej
Helena heter jag och jobbar på Viasat.
Ville bara önska dig välkommen som Viasat kund och hoppas att du blir nöjd med ditt utbud.
MVH, Helena Viasat
------------------------------

Jo, man tackar!! Helt plötsligt är jag ännu stoltare att jobba med bra kundservice. Detta är ju just det som gör skillnaden eller hur? Att göra livet gott för sina kunder är vad allt går ut på

Imorgon är det en spännande dag!  //Farmskan

Men tänk till liksom!

Helt slut är jag efter två dagar som värd för ett forum bestående av en massa kollegor ifrån alla länder. Egentligen vet jag inte varför jag är trött men jag tror där finns en mental press någonstans som man inte märker av förrän alla tar sina väskor och åker hemåt igen. Det är då man känner att man varit "on top of everything" i typ 30 timmar... men trevligt har det varit och en massa goa skratt har det blivit.

Gårdagskvällen spenderades på den här restaurangen i Lund:



Har ni inte varit där så gå dit... kanonbra mat och härlig atmosfär.

Eftersom maken i helgen bestämde sig för att vi skulle byta ut Boxer mot Viasat så ringde jag idag upp Boxer för att säga upp abonnemanget... de kopplade mig givetvis till "avdelning övertalning" där en riktigt speedad kille tog emot mitt samtal. Sen startade det... ser att du varit kund länge, jag kan också ge dig en bra deal... bla bla bla. Men jag fortsatte envist hävda att jag ville avsluta och inte orkade diskutera detta längre. Då vände han helt och sa att "ja, du har ju tre månaders uppsägning som du måste betala"
- Du menar som belöning för att jag varit en trogen kund under en längre tid?
- Nja... jo, jag förstår hur du menar, men regler är regler.
- Men jag har ett brev som säger att jag har fri uppsägning innan den 31 maj
- Jaha.. ok, du har fått det brevet...
Och så fortsatte vi och diskutera en massa och jag blev bara tröttare och tröttare.

Tänk om de istället hade sagt:
Oj, vad tråkigt, jag ser att du varit en bra kund här länge och jag önskar att du hade låtit oss räkna lite på det också. Men givetvis avslutar jag ditt konto och skulle du inte bli nöjd med Viasat så är du mycket välkommen tillbaka!

Det mina vänner... är kundservice!

... och dom bjuder på champagne...  //Farmskan

PS! Undrar om fotografen är nöjd med den här bilden...

Skvaller från hemmet...

Jag är trött... jag har ett sår i tumgreppet... jag är kaffesugen... men annars är det OK. Jag och maken har tagit ett ryck i trädgården och klippt ner en massa skräp och gamla kvistar. Det var verkligen välbehövligt, men otroligt jobbigt. Sekatören har nämligen givit mig ett rejält sår i tumgreppet så just nu är det megasynd om mig.

Gårdagens Hus & Hem-mässa besöktes och vi kom därifrån betydligt fattigare än när vi åkte dit. Det blev både en kamin till stora rummet där uppe (skorstenslös... egentligen bara för mys och ytterst lite värme), nya hyllor till TV-rummet + att maken tvunget skulle byta till Viasat abonnemang. Ja ja... ibland är det bättre att vara tyst. Käkade en god lunch därnere också och sen var det dags för mig att bege mig till thailändskan för lite massage. Oj, vad skönt det var! Kändes som om det var längesen musklerna fick sig en rejäl genomkörare.

Lite montering av hyllor och sen blev det dyk i soffan. Har köpt hem triologin av Hanne Vibeke Holst som är en serie som handlar om det politiska maktspelet. Riktigt bra... vi blev helt fast och såg hela del ett så det blev sent i säng.

Jag och dottern har sen varit en sväng hos farmor Signe i förmiddags och hon hade minsann lite skvaller att förtälja oss. Det stod nämligen en tältsäng utanför hennes dörr så jag frågade om hon haft nattgäster.
- Nej, det har jag inte... då hade jag nog ramlat ur sängen. Men XX brukar ha en karl som kommer och hälsar på och då rullar hon alltid ner gardinen.



Ha ha ha... skvaller på hög nivå!!

Sista inlämningen innan tentan är levererad så nu är det bara att hålla tummarna!

Kaffe, kaffe, kaffe... //Farmskan

April, April...

Hemma igen i Svedala efter 4 dagar i Idstein... det jag saknat mest är min huvudkudde. Är det ett ålderstecken när man saknar kudden mer än maken?? Men mamma lugn... jag har saknat maken också så du kan hålla inne med din kommentar (*ler*). Nej, det var skönt att komma hem igen, visserligen ganska sent på fredagskvällen men det är så det är ibland. Nu får vi ta tillvara på resten av helgen istället. Har precis ätit frukost och nu skall vi dra oss in för ett besök på Hus & Hem-mässan. Hoppas hitta en brasa eller en snygg hylla...

Blev ni lurade igår? Jag blev så det sjöng om det från ex-boss. Hade inte en tanke på att det var 1 april när jag fick ett SMS om att ringa upp vår lärare på högskolan för han ville prata med mig om något jobb. Givetvis ringer jag upp och det blev ett mycket märkligt samtal... högst obekvämt skulle jag vilja säga. Han är inte direkt den "humoristiska typen" heller så det blev helknäppt.... TACK för den!!



Då kändes det betydligt bättre att läsa denna kommentar på bloggen ifrån Hotelldirektören på Freys hotell i Stockholm, ni vet mitt absoluta favorithotell:

--------------------------------
Hej Farmskan, vill bara tacka dig för att du skriver positivt om mitt hotell Freys. Välkommen till oss på Freys igen, vi har nu renoverat alla hotellrummen så du kommer trivas ännu bättre.
MVH Annika Tell hoteldirektör Freys Hotels
---------------------------------

Snacka om att jag kommer att få sviten.... varje gång!! (*jublar i förväg*)

Have a nice löööördag!!  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0