3 bokstäver

Dagen har varit... spännande! Ett möte som vi väntat ett tag på blev äntligen av och jag tror att det gick bra. Några kollegor hade flugit ner och vi startade med lite "krigsråd" och fika hemma hos mig innan mötet. Det skulle visserligen bjudas på lunch, holländsk lunch, men eftersom jag vet vad holländsk lunch är så var det nog bra med lite fika innan. Lunch här nere är alltid bröd av något slag och så varierar man pålägget bara. Har man otur serverar de bitterballe... uuuhhhh!

Jag trodde i min enfald att jag kunde de flesta kända tre-bokstavs-kombinationerna i min bransch... men ack vad jag bedrog mig. Här nere har jag fått lära mig minst hundra tusen till. Och det är ju helt omöjligt att komma ihåg vad alla är eller vad de betyder. Från början tror jag mest det var IT-folk som hade en massa sådana som de slängde ur sig i tid och otid för att imponera men nu verkar det ha gått inflation i det. På dagens spännande möte så användes galet många och jag skrev så pennan glödde. Nu får jag googla upp lite ord för att se vad de egentligen betyder. Gäller minsann att ha tungan i rätt mun när man skall diskutera...



I Amsterdam är det just nu pride-festival och det är fullt drag på stan. Det hela avslutas tydligen på lördag med en gigantisk parad på en av kanalerna och jag hoppas på fint väder så jag kan åka upp och titta. Skall vara något helt fantastiskt säger de som varit här tidigare. Har inget att jämföra med direkt eftersom jag inte varit på någon parad innan men jag ser verkligen fram emot det.



Och så har vi fått vår första svenska OS-medalj! Grattis Sara till ett fint silver i fälttävlan

//Farmskan

Nalle Puh: Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor.
Snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag

Så är den här...



Och maken är i sjunde himlen. Blir nog några mil nu i veckan... (*ler*)

//Farmskan

Skyddsängel

Tyst i lägenheten... Det är det drygaste av allt att se folk åka (*ledsen*)



Men man får försöka se lite framåt, denna veckan blir det mycket viktiga möten och mycket jobb och sen är det kick-off i nästa vecka med hela mitt gäng och sen... några dagar hemma i Sverige. Och det är mest precis när de åker som det är jobbigt sen får man försöka göra något direkt för att skingra tankarna. Så nu skall jag stryka...

Fick förresten världens finaste skyddsängel av kusin P... "Lev inte fortare än din skyddsängel kan flyga" stod det på den och den har jag hängt hos min allra bästaste skyddsängel, farmor Signe.



Ledsen... men nu skall jag ta itu med lite strykning

//Farmskan

Heineken och Gauchos

Ännu en härlig dag är snart till ända... vi har haft en makalös tur med vädret måste man säga nu när kusin P och Jan(a) varit här. De har ju hotat med regn och åska men inte något av det har vi märkt av. Några droppar kom det när vi satt på balkongen i eftermiddags men det var ingenting som störde, snarare rensade det luften lite.

Idag var "grabbsen" på Heiniken och fick en guidad tur och då gick jag och P på marknad. Vi hittade lite smått och gott och det var riktigt mysigt och inte så trångt eftersom vi var tidiga. En liten pannekage på det och sen vidare upp till ett större varuhus där vi shoppade lite. Jag hittade världens sötaste varm-kofta som "Bäbis" kan ha i vinter.



Men nu börjar det dra ihop sig. Makens två veckor här nere är till ända och han flyger med samma plan hem imorgon som kusin P och Jan(a). Sen är Farmskan själv igen... Fast det är faktiskt helt OK, jobbet tar mycket tid och sen om två veckor åker jag hem över helgen till Sverige. Det går ingen nöd på mig, det är mest lite trist när de åker.

Såg ni OS-invigningen igår? Vi såg lite grand av reprisen i morse och jag blev helt tagen av den entusiasm som Queen Elizabeth utstrålade... (OBS! Ironi). Nej, det var verkligen pinsamt... Alla länders statsöverhuvud vinkade och log när deras länder marscherade in, men när Englands trupp kom in sist av alla då zoomade de in en närbild av henne och hon satt och petade naglarna. Sur som ättika, log inte en gång och var helt ointresserad av allting. Jäkla surskånk!



//Farmskan

Fint besök

Idag har vi haft fint besök och vi bjöd givetvis på lite fika på balkongen...

  

Tänk att något så lite kan göra att man får kramp i magen... Grannarna undrade nog vad vi gick på ett tag. Dagen har varit riktigt skön men varm! Ett tag trodde vi nästan att vi skulle smälta ihop i högar... Men lite shopping, lite kultur och så den obligatoriska kanalturen har det blivit. Härligt med en fridag med goda vänner!

Ikväll skall vi äta tapas... får väl se om vi får med oss våra gäster, Elvis, Bob, Edna och Eliza

//Farmskan

Att få barn...

Shit vad dyrt det är för de som skall bli föräldrar! Och inte nog med att där finns ett antal saker som man bara måste köpa utan nu är det ju också mode i precis allting... inte minst barnvagnar. Hur som helst, idag skulle jag köpa en bärsele i present till svärdottern som fyllt år. (Lugn... hon har själv önskat sig det!). En styck bärsele kostade nästan 800 pengar!!! Helt sjukt ju... Det är inte summan i sig utan mer vad man får för summan...

Men vilken affär jag var inne i, ett paradis för alla som skall blir mormor eller farmor... förlåt, menade givetvis föräldrar (*ler*). Så nu står paketet här och väntar på att bäbis snart skall anlända... åh vad jag längtar! Lill-sonen har sagt att bäbis också önskar sig ett Playstation 3, men riktigt så lättlurad är jag inte.



//Farmskan

PS! Bara timmar kvar... sen står de här på perrongen, kusin P och Jan(a)

Arga lappen...

Arga lappar finns nu inte bara i tvättstugor! Denna fina lapp satt precis nere vid ytterdörrens insida ikväll när jag kom hem från jobbet:



För er som ännu inte behärskar holländska (*ler*)... Grannen gillar inte högljudd älskog klockan 10 en onsdagsmorgon... it turns her off!

Tur man var på jobbet men jag får kanske kolla upp maken...
//Farmskan

Äntligen sommar

Närmare 30 grader varmt här igår... så jäkla gott! Balkongen var lagom sval när jag kom hem från jobbet och möttes av maken och ett glas rött. Sen hade vi en trevlig födelsedagsmiddag på favorithaket Gauchos. De har världens godaste kött och goda tillbehör och då mår man bra... Man behöver liksom inte så mycket mer.

Tänk... för två veckor sen hade man tjock jacka på... Juli har varit konstig



Var en sväng också och köpte blommor till balkongen så nu är den riktigt mysig att gå ut och sitta på. Det där gröna gräset gjorde hur mycket som helst. Får väl dock se hur det ser ut efter vintern sen, det kan nog bli lite svart i kanterna kanske. Men men... den tiden den sorgen.

Ikväll efter jobbet blir det till att inhandla lite mat... Kusin P och Jan(a) är på ingång

Längtar!!
//Farmskan

Min man...

Darling... det är din dag idag! Grattis MIN MAN!!



För det är vi ändå!



//Farmskan

Jippi!!!

GRATTIS TILL VÄRLDENS FINASTE SVÄRDOTTER - MADDE - PÅ DIN FÖDELSEDAG!
Hurra, hurra, hurra!!!



Nu har lugnet lägrat sig i vår lägenhet och det är åter igen bara jag och maken på soffan. Och imorgon är det hans födelsedag dessutom så då skall jag bjuda ut honom på lite mat och så skall han få köpa sig en god whiskey. Jag är en snäll fru... Och snart är det dags för oss att fira vår 15:e bröllopsdag, tror det heter Kristallbröllop.... jodå så att. Man har avancerat från Bomulls- och pappersbröllop till lite ädlare metaller och stenar i varje fall. Men hur som helst så har vi tänkt oss att fira denna lite extra så nu har vi bokat en långweekend i Bryssel på detta fina hotell. 5 stjärnor minsann (vad det nu kan innebära i Belgien). Vi skämmer bort oss...



Och Spotify funkar igen... livet leker! Ibland är det småsaker som får en att le...



Dansa... pausa... dansa.... pausa

//Farmskan

Rökning dödar

"Rökning dödar" står det på skylten ovanför tobaksaffären... men den känns aningen överflödig när föreståndaren står där ute och blossar på för fullt. Lite kul faktiskt!



Har haft en härlig sommar-söndag i Amsterdam idag. Liten sovmorgon och sen en god frukost innan vi begav oss ut i turistvimlet. Startade dagen med en tur till Rembrandtplein och söndagens konstmarknad. En massa härliga amatörer som ställer ut sina tavlor och vi hittade mycket fint. En fick följa med oss hem i en påse och skall snart pryda väggen i gästrummet.



Gillade den jättemycket och precis rätt färger också. En jättefin ring slank ner i påsen också innan vi drog vidare. En kanaltur stod på programmet idag och det var verkligen perfekt väder. Plus att vi faktiskt såg hur mycket vi gått de här dagarna när Modern och Rolf varit här... åkte förbi de flesta platser faktiskt. Lite fika på balkongen och sen en middag hemma... men jag måste verkligen fixa riktiga bestick, man håller på att skaka sönder bordet när man skall skära i köttet. Imorgon blir det shopping av grillbestick!!

Kvällen avslutades i vanlig ordning med kortspel och jag lyckades äntligen ta revansch efter två kvällar med uselt resultat. Lyckan log mot Farmskan ikväll. Och nu är det jobbedag igen imorgon och Modern och Rolf åker tillbaka till Svedala. Har varit mysigt att ha dem här och få lite sällskap. Nu laddar vi dock för besök av Pia och Jan(a) till nästa helg! Underbart!!

//Farmskan

I-landsproblem

Jag har Spotify och det är en guds välgärning när man är i utlandet. Att lyssna på musik är ett måste för mig här nere. Jag har dessutom investerat i en premium version à 99 kronor per månad för att slippa höra reklam och för att kunna lyssna även på mobilen. Underbart i tunnelbanan...

Men ikväll... mobilen har inte längre några låtar i spellistorna och på datorversionen har jag reklam efter var femte låt... på holländska dessutom. HJÄLP!!!! Och Jo, jag har betalt via autogiro troget varje månad så det är inte det. Kan det vara att jag flyttat utomlands tro.

Någon, va, va, va???

//Farmskan

Det är så man vet...

Maken på väg ut från toaletten, vi stöter ihop...

Maken: Vad ska du?
Jag: Jag skall på toa
Maken: Lycka till
Jag: Vad menar du?
Maken: Ja, jag vet ju inte om du kommer ut igen...

Det är så man vet!



//Farmskan

Gamlingarna på plats

Sophämtningen här nere går till så att man slänger allt skit i en plastsäck och den får ställas ut på gatan antingen tisdag eller fredag morgon. I säcken finns allt från matavfall till papper och plast i en enda röra. Inte sortering så långt ögat når... Sen finns det ju alltid dom som inte vill ha soporna inne i lägenheten under mellantiden utan helt sonika sätter ut den ändå och då kommer dom... fiskmåsarna. Och vips har man äckliga matrester och sopor över hela gatan som sen ligger där hela veckan. Så jäkla äckligt och så märkligt i dessa tider att man inte kan ha bättre system. Sverige är fantastiskt på det viset även om man är trött på sortering ibland!



Igår kväll anlände Modern och Rolf till Amsterdam... trevligt med lite besök för då får vi chansen att se stan. Det blir inte så mycket turistande när man är själv liksom. Jag och maken var och mötte dem på stationen och sen gick vi hem och käkade lite gott och drack lite rött till det. Lite småsnack och kortspel fick avsluta kvällen... för vi skulle upp tidigt hade vi bestämt för att slippa köerna till Anne Franks museum.

Vi slapp inte köerna till Anne Franks museum... När vi väl kom dit så ringlade sig kön lång men vi trotsade det och ställde oss snällt. Det tog väl ungefär 45 minuter innan vi kom in men det var det värt. Sällskapet tyckte det var riktigt spännande och nu är de sugna på att läsa boken. Man blir liksom det när man varit där.

Sen har vi vandrat runt och kikat på Rijksmuseum, Leidseplein, lite fika och pannkakor, någon öl och ja... bara hyggat oss i största allmänhet. Och Amsterdam visar sig också från sin bästa sida... sol idag! Måste bara visa en bild på en bil som vi såg idag där klädseln var lite udda om man säger så. Orange givetvis men ack så gräslig fluff...



Den vill man inte gärna tappa smulor i...

//Farmskan

De Toppers

Det finns något som holländare älskar mer än något annat... (förutom Bitterballen då förstås....) och det är De Toppers. De klär ut sig beroende på temat, ifjol guld och glitter och årets turné går i Navy tema. Så Lena och Manne... detta var anledningen till alla människor som gick omkring utklädda när ni var här i peruker och sjömanskostym. Över 200.000 i publiken diggar till detta...



Amazing!

//Farmskan

Gräsmattan på plats

Han är duktig maken... gräsmattan är på plats



Nu känns det nästan mysigt att vara ute på balkongen. Den var lite sliten innan men med nymålat räcke, gräsmatta och lite växter och möbler så blir det hur bra som helst. Och kanske lite sol förstås... men den är på gång säger dom. Ingen vet när men alla vet att det kommer. Själv har jag snart gett upp den här sommaren faktiskt.

Och det här med holländskan går sakta framåt och nu har även maken börjat snappa upp ett och annat (*ler*). Språk är annars inte hans starka sida men att säga halv nio på holländska är han en expert på. Konstigt må man tycka att välja just halv nio men anledningen är att ALLA, säger ALLA program på TV börjar halv nio och därför påar man detta minst en halv miljon gånger på en kväll. Så om ni vill fråga maken om tiden så kan han åtminstone svara... half negen

Var på min bank här nere idag och försökte få till en stående överföring men "snorkfröken" i den kassan var ungefär lika hjälpsam som... ja, jag vet inte vad. Inte alls faktiskt! Efter mycket om och men så fyllde hon i något formulär som jag fick signera... nu väntar vi och hoppas att det går vägen.

Annars går dagarna just nu sjukt fort och jag tycker inte att jag hinner med över huvud taget. Man hinner knappt komma innanför dörren på kontoret förrän klockan är dags att gå hem igen. Det betyder väl i och för sig att man trivs på jobbet och det är ju en fördel när man jobbar mycket förstås. Och nu är det snart dags... vi börjar räkna ner till lansering och pulsen stiger. Huga!

//Farmskan

Makens lista

Maken har stressiga tider här nere, han skall nämligen hinna med alla möjliga saker som jag "sparat" tills han skulle komma ner. Allt ifrån att montera upp den kombinerade gas/brand-varnaren till att silikona potentiella musingångar till hösten... (*ler*). Idag har han släpat hem en möbel till hallen dessutom eftersom jag bestämt mig för att den som stod där tidigare nu skulle fungera som lite skrivbord till Farmskan. Och imorgon skall han lägga konstgräs på balkongen och fixa lite växter att sätta ut. Visst är han flitig... som ett bi!



Själv jobbar jag hela dagarna nu fram till fredag när Modern och Rolf kommer på besök. Då blir det lite ledighet igen för Farmskan... lite långhelg skall sitta fint

Nu piper tvättmaskinen att den är färdig. Tror faktiskt jag skall ge maken ett glas whiskey för att han är så himla go och betar av min långa "att-göra-lista". Jag är en snäll fru!

//Farmskan

Amsterdamifierar maken

Man skall lära sig den hårda vägen... och det har maken gjort idag. Han har fått lära sig Amsterdams underbara klimat från insidan av kroppen och ut. Det har nämligen öst ner idag... verkligen öst ner och regnat lite från sidan. Kallt har det också varit så man blir ju smått sur när man läser Dotterns facebook-status att de väntas 50 grader där imorgon. Världen är orättvis säger jag bara! Hit med 5-6 grader tack!

Maken har alltså spenderat dagen gåendes ute i Amsterdam för att lära sig staden när Farmskan har jobbat. Det är bra för då kan jag få följa efter honom lite sen när han "bott" in sig ordentligt, för själv hinner man ju nästan aldrig gå någonstans alls i veckorna. Till och från matbutiken är väl ungefär det man gör. Buhu... Hoppas dock på lite bättre väder imorgon kväll för då skall jag ta med honom till mattbutiken här borta och se om vi kan fixa en balkongmatta (läs: konstgräs variant) till balkongen. Tror det hade varit fint faktiskt... och lite blommor förstås.

Dagen har varit hektisk med både nytta och nöje. Nytta i att man fick rensat undan sin mailbox och ha några telefonmöte och nöje genom att vi fick monterat de sista skåpen och hyllorna på kontoret idag. Teamwork verkligen!



Om någon undrar vad vi har under korgen i mitten så får ni fortsätta undra... vi vet egentligen inte mer än att det står upp ett tiotal hårda plaströr med kablar i mitt på golvet. Sådär snygg och svårt att trolla bort om man säger så. Man lämnar det helt enkelt bara så och så hoppas man att någon kreativ människa har vett att dölja det... därav korgen (*skrattar*). Men nu är vi färdiga, alla skåp, planscher och videoskärmar är på plats efter mycket om och men. Och här hemma har maken monterat lite draperi och fixat middag tills jag kom hem. Man blir lätt bortskämd vill jag lova.

Nu får vi ta en kopp kaffe och slappa lite i soffan
Ha en skön kväll vänner
//Farmskan

Kåsen och opigg

Farmskan är dålig... sista dagen på semestern så blir man sjuk. Så jäkla onödigt! Vaknade igår morse och kände mig helt kraftlös och så hade jag ont i magen. Ingen feber så det var bara att kämpa vidare. Vi tog en långfrukost med frallor och tidning, vilken lyx. Tidning är faktiskt något man kan sakna i Holland och än så länge har jag svårt att läsa en holländsk tidning...

Gick en sväng upp på stan för de sista ärendena som skulle inhandlas innan resan och nu ligger allt i resväskan så prydligt. Inhandlade också lite vin till G som fyllde år och jag kunde helt enkelt inte motstå den här. Gamla vänner till honom dessutom så det var ju uppskattat.



Snart skall fasen alla ha ett eget vin, det dräller ju av dom just nu. Per Morberg, Ledin, Lasse Stefanz med flera... men det är ju bra "ge-bort-vin". Smaken kan jag däremot inte garantera för, får väl höra mig för lite senare. Avlämnade presenten och hade en trevlig fika där innan jag och maken for vidare ner till Fårabäck till Ingvar & Lena som också skulle ha födelsedagsfest. Bästaste Lena har jag fyllt tjugotjugoplus-någonting och firade det i deras härliga stuga. Så fint de har fått det... man blir lätt avundsjuk med tanke på att havet ligger precis utanför fönstret dessutom.

Lite mingel och då dök plötsligt Patriks Combo upp i vardagsrummet och spelade



Hur bra är inte dom då! Skratten ekade tror jag över hela Fårabäck ett tag.

Men som sagt... jag var inte bra så vi stannade inte kvällen ut. Jag hade frossa och var kass så det var lika så bra att ge upp och åka hemåt och hoppa i säng. Det blir tuffa veckor framöver och jag behöver vara frisk. Och på tal om det så känner man ju sig extra välkommen hem när man ser den här bilden över väderprognosen... NOT!



Nej... nu får jag försöka peta i mig lite Yoggi... Ha en skön söndag!

//Farmskan

Suck... svenskar!

Har varit i Köpenhamn hela dagen och jobbat idag. Man får rätt mycket gjort när man sitter där för det är inte många som stör och samtidigt har man många att ta fatt i om man behöver fråga något... och det är bra. På vägen dit, i tidig morgontimma, satt jag och lyssnade på radion och de lokala nyheterna från K-stad. Där pågår ju just nu "Sommar i city festival" under 10 dagar med uppträden, lite tivoli och allmänt hygge. Då hade någon, dryg svensk, anmält kommunen för att inte vara jämställd när det kom till artister. Hela 41 uppträden var av manliga artister och endast 7 kvinnliga... Oh, herregud vilken orättvisa!

Svenskar har för mycket tid!!! Jäkla bror Duktig...



Igår var vi en sväng på stan och käkade gott på torget. Färsk Carbonara pasta satt som en smäck i magen. Sen följde Nisse & Rita med oss hem och fikade lite efter det. Så gott att se dem igen, känns som evigheter sen sist. De gick en sväng till på stan och tog med sig maken, själv var jag för trött och visste att jag skulle upp idag också. Så det blev sängen istället.

Ikväll blir det nog lite koloni-mys med Paps & Babs
Semester är gott

//Farmskan

Huga vad kallt!

Det är sjukt kallt ute... det där med sandaler och sand mellan tårna känns jäkligt avlägset! Ikväll när vi går och lyssnar på Pernilla Andersson i parken blir det nog jeans och jacka som får gälla tror jag. Bedrövligt! Men man kan ju ta ett litet glas rött till maten en stund innan så man blir lite varm... tur man har lösningar på det mesta.

Hade en mycket trevlig kväll hemma hos Modern och Rolf igår. De bjöd på sill och potatis... åh vad gott det var! Redig svensk sommarmat. En liten nubbe till det och sen bara satt vi och snackade hur länge som helst. Framåt eftermiddagen åkte vi bort till en äng där de skulle visa hur man slog med lie och lite sånt (gamla traditioner) och där tappade vi Rolf en stund som gärna ville hjälpa till. Men Modern och jag fixade Skype till henne, fixade lite med hennes e-mail och sen började vi på middag... så vi roade oss själva.

Åt en god middag och sen tjabbade vi på igen... otroligt vad mycket man kan ha att prata om!

//Farmskan

Mot Växjö

Vaknade av att regnet smattrade mot rutan i morse... det är rätt gott att ligga inomhus under täcket och lyssna på det. Men ack så tråkigt det är med det här sommarvädret, tycker synd om alla (inklusive mig själv) som inte får någon sol och värme. Nu hade vi ju förmånen att vara en vecka på Rhodos med sol och bad, men det är ju den svenska sommaren med mysiga kvällar man älskar så mycket. Suck!

I Holland är det så att när man får ett nytt mobilnummer så har det bara inaktivt mellan 3-6 månader. Då kan ni själv tänka er hur mycket felringningar man får. Och det är inte alltid lätt om inte alla förstår engelska att förklara att Nej, personen har inte detta numret längre. Och den som haft mitt nummer verkar vara en något suspekt person som partajat sent och säkert rökt på ett och annat. I varje fall så är hans kompisar trögare än tröga... ändlösa dialoger.



Fick i varje inhandlat mina blommor och vita skor igår så nu är det bara en cykelpump kvar innan jag är resklar tillbaka till Amsterdam. Ja, blommorna skulle ju vara här i lägenheten i Kristianstad och det beror INTE på att maken inte skött dom... han bara gör det på sitt lilla vis. Vi har olika intressen och läggning bara.

Igår kväll skulle vi varit på stan en sväng med Nisse & Rita men det ändrades och istället blev det en mysig tacokväll nere hos Pia och Jan(a). De passade barnbarnen så det var fullt ös med dans, sång och stoj. Snart är man där själv, hur härligt skall inte det bli!



Idag sätter jag mig i bien och kör till Modern & Rolf i Växjö.
Jag har önskat sill och potatis... Mmmmmmm

//Farmskan

Big shopping

Det finns liksom inte så mycket mer att göra regniga dagar än att shoppa... eller fika på stan. Eftersom maken har semester så hade jag hela stan för mig själv igår (*ler*) och den startade jag med en härlig fika på torget med en av mina "symötes-vänner", Nenne. Trevligt att träffas och bara prata lite skit. Sen gick jag en snabb sväng och skulle köpa mina saker på listan men hittade inte direkt det jag ville ha, så det får bli ett nytt försök idag.

Men vad vi däremot shoppade igår när maken kom från jobbet var en bil... big shopping!



En Audi A3... ferrariröd (= viktigt!). Skall bli skönt med en vettig bil igen. Inget fel på Forden men man får fasen ont i halsen av att skrika över motorljudet. Forden är nog en första bil... inget för två snart medelålders personer som behöver ha bekvämlighet. Leverans blir i slutet av juli, så jag får testköra den först när jag kommer hem nästa gång i mitten av augusti.

Igår kväll tog vi bussen ut till våra före detta grannar i Everöd för den traditionsenliga Grannfejden bestående av Kubb, Killer-dart och TP. Otroligt trevligt i vanlig ordning med D:s hemlagade hamburgare och god dricka! Och att vi tog vår andra inteckning på vandringspriset gjorde inte saken sämre. Maken var lycklig...



Ikväll blir det nog en matbit på stan med Nisse & Rita

//Farmskan

Mitt andra jag

Farmskan är en ganska lugn människa om man tänker temperament. Det är få saker som gör mig arg, förbannad eller sur. Sur är jag i princip aldrig, det har jag efter farmor Signe. Däremot är jag väl otålig och frustrerad från tid till annan över diverse saker men arg... näpp, det är inte jag. Men det lever en annan person i mig som kommer fram då och då och som blir fullkomligt galen och det händer oftast vid två olika tillfällen:

1) Bilkörning
2) Sport evenemang

Bilkörning lockar fram den här andra personen så fort jag bara sätter mig i bilen. "Hon" kallar alla idioter, hytter med näven, vill ligga längst fram alltid... gapar och skriker. Detta har jag nu försökt lösa genom att inte ha någon bil i Holland och när jag är hemma från tid till annan så åker jag med maken i hans lilla röda Ford. Bra så.

Sportevenemang däremot... ja, det händer inte ofta men i helgen var vi och bevistade Åhus Beachsoccer och bägge sönerna skulle spela. Står helt lugnt vid kanten när en händelse inträffar på plan och då kom "Hon" fram igen. Jag är för artig för att berätta vad hon skrek men svärdottern gick iväg och maken drog mig (mig!?) i armen och sa "nu lugnar du ner dig"...



Så här kommer min officiella ursäkt för hennes beteende: Förlåt! Som tur är kommer jag inte att vistas på så många sportevenemang framöver heller...

Igår kväll var vi och käkade lite gott på stan allihopa, söner, svärdöttrar och Paps & Babs. Och idag på min första lediga semesterdag skall jag ta mig upp till stan och handla. Har nog världens lite udda shoppinglista:
- 2 pkt kaffe
- Cykelpump
- Vita skor
- Dove deo
- 3 krukväxter
- Skäggtrimmer

//Farmskan

Sniglar och regn

Hemma i Kristianstad... en veckas go semester där jag hoppas kunna träffa vänner, släkt och familj så mycket som möjligt. På söndag bär det av igen nämligen och sen blir det nog ingen mer semester för Farmskan... för nu börjar det dra ihop sig till öppning där nere. Och det är så spännande! Igår hade jag dessutom fint besök (och inget Gevalia att bjuda på) av kollegor och chefer som ville komma förbi och säga hej. Jag visade dem runt och så kom vi till arkivet
- Här inne har vi lite kontorsmaterial, skrivare och sånt
- Och vinet...?
- Ehh, vinet... det är till invigningen
(*skrattar högt*)

Schiphol var otroligt rörigt igår, en massa holländska och andra idrottslag som var på väg till London antagligen. Åkte med Norwegian och dom har ju manuell incheckning på gaten från hell. Man får gå hur långt som helst innan man kommer dit, bara för att sedan få sitt boardingkort och gå tillbaka hela vägen igen till säkerhetskontrollen. Otroligt korkat. Och kön i säkerheten var gigantisk och full av sniglar som börjar med att ta av sig bälte och annat först när de är framme. Jag vet att jag är otålig men man kan faktiskt underlätta det hela också. För att inte tala om att de har väskorna fulla med krämer och vätskor som de måste leta fram innan de kommer igenom. Pust...



Sen är det ju fortfarande jäkligt skumt att vätskan blir mindre farlig när den ligger i en plastpåse... men det har vi ju diskuterat innan. Eller att man kan köpa en vass kniv efter kontrollen... Urdumt!

Men vilken semesterstart hör ni, bara regn och åska så långt ögat ser



Tycker synd om grabbarna och svärdottern som tillbringar denna helgen nere på Åhus strand och spelar beach-fotboll... Hoppas på bättre väder imorgon, då får vi köra ner och titta till dom.

Dagen för Farmskan har innburit efterlängtad massage, besök hos svärföräldrar och sen lite härlig shopping. En styck perfekt present är nu inhandlad till bästaste Lena. Och nu har jag lite rött i glaset och maken lagar min favoritmat, grillkorv och potatissallad. Life is good!

//Farmskan

PS! Kusin P... du har sett de där chimpanserna va... deras rumpor avskräcker!

Cyklister

Stan är full av cyklister... verkligen full av dem. De cyklar otroligt fort och stoppar inte för någonting. Så fort någon är i vägen så plingar de på sin lilla plinga och så får man hoppa åt sidan. Det är farligare att hamna på cykelbanan än på vägen vilket är helt otroligt. Häromdagen såg vi en turist som råkade irra sig ut där och höll på att bli överkörd inte bara en eller två gånger utan flera... för de stoppar liksom inte. Dundrar fram och plingar bara. Han var helt chockad den stackaren.


Och ingen hjälm har de heller... magiskt. Men men, det jag skulle komma till var att idag tror jag det gick lite till överdrift när jag på väg till affären såg en 24 meter lång lastbil försöka köra in till kanten för att lasta varor och för att kunna göra det så fick han köra upp lite på kanten. Då kommer där en cyklist och PLINGAR på lastbilen... Tillåt mig småle!!

Nu slänger jag ur mig en fråga... var föds fästingar? I träd eller i gräs??

Ikväll packas väskan för en veckas semester i Svedala... 5 av 5 toast på den!
//Farmskan

En bra dag!

Lugnt och stilla, spännande möten, härligt väder
Vad kan man mer begära

//Farmskan

Woensdag

Onsdag och så har halva veckan gått... här är fullt ös på kontoret med taggade medarbetare som knappt vill gå hem. Det är så himla kul att se. Fulla av energi allihopa... hoppas vi kan hålla den ångan uppe länge, länge. Själv är jag faktiskt lite trött och hade också en jobbig natt med magont, så jag har sovit dåligt som tusan. Hoppas det blir lite bättre ikväll.

Idag har jag dessutom agerat lite IT-tekniker (man får vara lite allt möjligt när vi är så få...), och konfigurerat en skrivare, installerat en video utrustning i nätverket och ja... ena dagen vattnar man lite blommor och nästa dag är man IT-guru. Fast det är riktigt spännande faktiskt, ingen dag är den andra lik om man säger så. Och ja, sakerna funkar!



Och imorgon har jag ett spännande möte på kvällen, det får jag berätta mer om senare

Ha en skön kväll!
//Farmskan

PS! Lena... ja visst är jag snygg (mo ha ha ha ha ha)

Man undrar allt...

När jag steg in i duschen igår kväll och golvet var blött... efter att man varit iväg på jobbet i mer än 12 timmar, ja då undrar man allt. Är det grannen med extranyckel som duschar inne hos mig eller tar det helt enkelt så lång tid att torka? Hmm... lite skumt. Och det var ju inte blött i morse när jag steg in och då hade det gått lika lång tid. Tror fasen det spökar eller så dansar råttorna på bordet när jag är borta. Mohahahahahahaha....


En annan sak som gjorde mig förvirrad igår var när jag beställde en laxpaj. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig egentligen men det kom i varje fall in en liten svart skål med ett lock av någon typ av filodeg. Locket var tunt så det gick jag igenom med gaffeln direkt och därunder var det en soppa. Visserligen med lite laxbitar i och lite sparris... men paj? Ja, jag vet inte, man undrar allt. Att man dessutom bara fick gaffel och kniv till var ju allt lite skumt.

Idag har de lovat 22 grader och... regn

//Farmskan

Hela gänget...

NU KÖR VI!!!



//Farmskan

Typiskt...

När jag så äntligen tagit mig för att asa upp cykeln från källaren och såg fram emot att utforska stan... då var där ingen luft i däcken! Jag vet att ni inte tror mig men det är dagens sanning. Och ingen cykelpump så långt ögat nådde och inga grannar att ta till eftersom det är söndag och då stör man inte liksom. Så det var bara att dra ner cykeln i källaren igen och använda apostlahästarna i vanlig ordning. Det funkar ju det också...

Så nu har jag varit ute och gått en sväng, handlat lite mat och köpt lite annat smått och gott som behövdes. Jag har också en påbörjad lista till maken när han kommer ner på sin semester som han behöver fixa (*ler*). Han är bäst på att fixa!

Han berättade igår att han köpt joggingskor och sandaler för 2.200 kronor... Shit! Det var fasen dyra skor!! Och det var dessutom efter att ha fått 500 kr i rabatt. Helt otroligt. Hoppas verkligen han springer riktigt bra och länge med dom där skorna. Bara för att visa så satt han utmattad och svettig framför Skype-kameran igår (*skrattar*). Slösa får bli hans mellannamn i fortsättningen. Själv springer jag inte gärna... har ingen sport-bh...



Gårdagen var en riktig städ- och fixardag. Bytte sängkläder i alla sängar efter att ha haft kollegor sovandes här några dagar i veckan. De försökte hitta hotell samma dag de kom ner men med tanke på att det var en stor IT-mässa så var i stort sett hela Amsterdam bokat så det fick bli "Hotell Färm" några dagar. Så igår tvättades, ströks, dammades och fejades det hela dagen här hemma. Skönt när det luktar nystädat överallt!

Imorgon blir det en speciell dag på jobbet... då börjar fyra nya kollegor och då är det första dagen vi är full styrka. Skall bli så roligt att ha hela gänget på plats... äntligen! Har köpt äppelkaka till fikan, man får ju göra sig till lite sådär första dagen. Sen blir det full fart för dom hela veckan med introduktionsprogram och annat skoj.

Härligt... nu börjar det dra ihop sig!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0